BLOG UŽIVO: Niksi žele Nemanju Bjelicu
Foto: Euroleague.net

Najnovije informacije iz sveta sporta

BLOG UŽIVO: Niksi žele Nemanju Bjelicu

Fudbal -
Sve o sportskim dešavanjima na jednom mestu, najnovije informacije, rezultati, najave predstojećih događaja

BEOGRAD - Dobrodošli na Kurir sport! Pratite najnovije vesti iz sveta sporta na jednom mestu.

21:30 - Niksi žele Nemanju BjelicuNemanja Bjelica će sledeće sezone verovatno da igra u NBA ligi, ali to možda ne bude u dresu Minesota Timbervuvlsa, koji su ga draftovali 2010. godine.Najkorisnijeg igrača Evrolige navodno žele i Njujork Niksi, a rok za potpis ugovora je 10. jul, do kad mu važi izlazna kauzula za NBA sa Fenerbahčeom.Američki mediji opisuju Bjelicu kao jedinstvenog univerzalca koji se fantastično uklapa u napad u trouglu, što je specijalnost predsednika Niksa Fila Džeksona.20:45 - Roj Kin: Navijao sam za TotenhemJedan od legendarnih igrača Mančester Junajteda, Roj Kin, dao je izjavu koja se neće svideti navijačima "Crvenih đavola". Prgavi Irac, koji je 12 godina predvodio Junajted, tvrdi da nikad nije navijao za klub, pa ni kada je igrao na Old Trafordu."Verovali ili ne, navijao sam za Totenhem. Bog mi je svedok da nikad nisam navijao za Junajted. Samo zato što sam igrao za njih ne znači da sam ih voleo", rekao je Kin.Međutim, njegova lojalnost Junajtedu nikad nije izostala, a jedan je od omiljenijih kapitena ovog kluba. "Naravno, borio sam se za klub na terenu, jer sam želeo da moj tim pobeđuje. Pre Mančestera, bio sam na probama u nekoliko timova. Jedan od njih je bio i Totenhem. Ipak, tu sam ponudu odbio jer sam se osećao dobro u Notingemu. Sviđao mi se klub i osećao sam lojalnost ka njima", rekao je Kin.

19:50 - Nieminen na NovakaJarko Nieminen igraće protiv Novaka Đokovića u drugom kolu ovogodišnjeg Vimbldona.Finac je u duelu veterana pobedio legendarnog Australijanca Lejtona Hjuita sa 3:6, 6:3, 4:6, 6:0 i 11:9.Ovo je ujedno bio i poslednji meč u profesionalnoj karijeri Hjuita na Vimbldonu, pošto je 34-godišnji Australijanac najavio povlačenje.Dvojica vršnjaka (Nieminen još nije napunio 34 godine) odigrali su sjajan meč, ali je na kraju pobednik mogao da bude samo jedan od njih dvojice. Hjuit je imao 2-1 u setovima, lako je izgubio četvrti, ali je u petom još jednom poakazao koliki je borac. Uspešniji je na kraju ipak bio Nieminen koji je brejkom u 20. gemu izborio novi okršaj sa Novakom Đokovićem. 18:40 - Begović umesto Čeha u Čelsiju?Bosanskohercegovački reprezentativac Asmir Begović mogao bi da zameni Petra Čeha u Čelsiju.Menadžer "plavaca" Žoze Murinjo ponudio je Stouk Sitiju 8 miliona evra za Begovića, istog dana kada je prodao Čeha gradskom rivalu Arsenalu sa 11 miliona.Begović bi na Stamford Bridžu bio rezerva Tibou Kurtoi, mada engleski mediji spekulišu da bi ga Murinjo koristio u evropskim i Kup utakmicama, kao što je to radio u Real Madridu sa Ikerom Kasiljasom i Dijegom Lopesom.17:55 - Sjajna Krunićeva izbacila VinčiAleksandra Krunić sjajnom igrom otvorila je takmičenje na Vimbldonu izbacivši u prvom kolu Robertu Vinči sa 6:2, 6:4.U drugom kolu Krunićeva će sigurno igrati protiv još jedne italijanske teniserke, pošto čeka bolju iz duela Skjavone – Erani.Od samog starta meča Aleksandra je pokazala da je u odličnoj formi. Dobila je prva četiri gema, napravila je dva brejka i mirno je privela prvi set kraju – 6:2. U drugom je imala nešto više problema. Ispustila je servis u šestom gemu (3:3), ali je u finišu napravila još jedan brejk za sigurnu i ubedljivu pobedu.17:32 - Veteran Has izbacio LajovićaSrpski teniser Dušan Lajović završio je takmičenje na ovogodišnjem Vimbldonu već u prvom kolu.Bolji od njega bio je 37-godišnji Tomi Has u četiri seta – 6:2, 6:3, 4:6, 6:2. Rival Hasu u drugom kolu biće bolji iz duela Himeno Traver – Raonić.

17:00 - Serena rutinski na startu VimbldonaNajbolja teniserka sveta Serena Vilijams bez problema se plasirala u drugo kolo Vimbldona, pobedom nad Margaritom Gasparjan iz Rusije.Amerikanka je do trijumfa došla sa 6:4, 6:1, posle jednog sata i 22 minuta igre.U narednom kolu, Serenu očekuje susret sa boljom iz duela Timee Baboš iz Mađarske i Čehinje Petre Cetkovske.

16:15 - Tipsarević: Iz ovog poraza nema ništa pozitivnoJanko Tipsarević kaže posle poraza u prvom kolu Vimbldona od Marsela Granoljersa da ne može da spoji nekoliko nedelja neprekidnog rada zbog povreda.“Ne mogu apsolutno ništa pozitivno da izvučem iz ovog meča. Igrao sam vrlo loše, ali to je možda i očekivano – otkad sam se vratio na Tur, non-stop imam neke prekide, stvaraju mi se mikrorupture, prvo list, pa kuk, onda pre dve-tri nedelje međurebarni mišić“, rekao je Janko posle poraza sa 6:3, 6:4, 6:2. “Konstantno imam pauze i to me onemogućuje da sa teniskim i kondicionim trenerom uđem u mikrociklus od tri nedelje neprekidnog rada kako bih dostigao vrhunac forme došao kasnije. Uvek je nešto, pa ne mogu da serviram, ne mogu da trčim... I onda kada dođe situacija da se igra na tri dobijena seta protiv dobrog igrača kao što je Granoljers, onda ne mogu da izdržim taj tempo“, dodao je 31-godišnji srpski teniser.

15:34 - Muniain produžio ugovor sa Atletik BilbaomFudbaler Atletik Bilbaa Iker Muniain produžio je danas ugovor sa tim klubom do 2019. godine, preneli su španski mediji. Muniain je pre samo godinu dana potpisao ugovor sa baskijskim klubom do 2017. godine, u kojem je stajala otkupna klauzula od 37,5 miliona evra. Prema novom ugovoru, otkupna klauzula je povećana i sada iznosi 45 miliona evra. Španski mediji su prethodnih nedelja pisali da je za španskog fudbalera zainteresovan i Mančester junajted. Muniain je prethodnu sezonu u Primeri završio u aprilu zbog povrede prednjih ukrštenih ligamenata kolena. Operisan je u maju, a očekuje se da će se na teren vratiti početkom 2016. godine.

15:09 -Tipsarević zaustavljen u prvom kolu VimbldonaSrpski teniser Janko Tipsarević završio je učešće na Vimbldonu već u prvom kolu, pošto je danas izgubio od Španca Marsela Granoljersa sa 0:3, po setovima 3:6, 4:6, 2:6. Granoljers će u drugom kolu Vimbldona igrati protiv boljeg iz duela Argentinca Leonarda Majera i Australijanca Tanasija Kokinakisa. Tipsarević je već u prvom gemu meča imao priliku da protivniku oduzme servis, ali se Granoljers spasao dobrim servisom. Ono što nije uspelo srpskom teniseru tada, jeste Špancu u četvrtom gemu. Naime, Tipsarević je dobro počeo taj gem, ali je vezao nekoliko grešaka, pa je Španac poveo sa 3:1. Srpski teniser je i u šestom gemu imao šansu za brejk, ali ni nju nije iskoristio, pa je Granoljers posle 46 minuta igre poveo sa 1:0. I u drugom setu je viđen sličan scenario. Ređale su se brejk prilike jedna za drugom, Tipsarević svoje nije koristio, dok je Granoljers, s druge strane, iskoristio dve i poveo sa 5:2. Srpski teniser je tada zaigrao bolje, realizovao je jednu brejk šansu, ali to nije bilo dovoljno da se vrati u set. Na početku trećeg seta, Tipsarević, trenutno 486. teniser sveta, imao je tri brejk prilike, ali ih ponovo nije iskoristio. Od tog drugog gema usledio je novi pad u igri srpskog tenisera, pa je Granoljers, uz dva brejka, priveo meč kraju i plasirao se u drugo kolo posle dva sata i 20 minuta igre.

15:03 - Švajnštajger nagovestio da će ostati u BajernuFudbaler Bajerna iz Minhena Bastijan Švajštajger nagovestio je da će ostati u tom klubu, uprkos spekulacijama da će preći u Mančester junated. Švajnštajger je jedan od najtrofejnijih igrača u istoriji Nemačke, osvojio je osam šampionskih titula u Bundesligi, sedam trofeja u Kupu Nemačke, Ligu šampiona i Svetsko prvenstvo sa državnim timom. On je prošle sezone imao problema sa povredama i odigrao je samo 15 prvenstvenih utakmica. Britanski mediji su prethodnih nedelja spekulisali da će 30-godiji fudbaler preći u Mančester junajted i obnoviti saradnju sa trenerom Lujom van Galom. "Zaista bih želeo da osvojim Ligu šampiona ponovo, ali i da budem uspešan kao prethodnih godina. Tri godine uzastopno smo osvajali titulu u Nemačkoj, mislim da nijedna ekipa nije bila šampion četiri puta uzastopno i to je veliki motiv", rekao je Švajnštajger.

14:35 - Mihajlović veruje u uspeh MilanaSrpski fudbalski trener Siniša Mihajlović rekao je da će od rezultata zavisiti kako će ga primiti navijači Milana, ali je istakao da veruje u uspeh svoje ekipe. Mihajlović, koji je na klupu Milana seo ranije ovog meseca, u karijeri je igrao za Inter, a pre nekoliko godina je izjavio da nikada ne bi mogao da trenira Milan. "Kako će me navijači primiti? To ne mogu da znam, ali mnogo će zavisiti od rezultata. Ako pobeđujete, onda ste dobri. Ako gubite vređaće vas, ali to nije problem. Došao sam u Milano da radim. Ja sam ubeđen da ćemo biti uspešni", rekao je Mihajlović.

14:10 - Mirosavljević: Poštujem Domžale, ali verujem u prolazakFudbaler Čukaričkog Nenad Mirosavljević rekao je da njegovu ekipu očekuje težak duel protiv Domžala u prvom kolu kvalifikacija za Ligu Evropa, ali je istakao da veruje u prolazsk svog tima u narednu rundu. "Po svemu što smo čuli, radi se o jednom teškom protivniku. Imaju dobru ekipu. Prošle godine su postavili svojevrstan rekord u slovenačkom prvenstvu, jer u prvih 11 kola nisu primili gol. Polusezonu su završili kao lideri, ispred neprikosnovenog Maribora. Nema sumnje da nas očekuje težak meč", rekao je Mirosavljević. Fudbaleri Čukaričkog u četvrtak gostuju slovenačkoj ekipi Domžale u prvom kolu kvalifikacija za Ligu Evropa. Revanš meč je na programu nedelju dana kasnije u Beogradu.

13:55 - Daglas Kosta: Bajern je zainteresovan za meneFudbaler ukrajinskog Šahtjora Daglas Kosta rekao je da je Bajern Minhen zainteresovan za njega i da uprave dva kluba pregovaraju o transferu. Šampion Nemačke Bajern želi da dovede 24-godišnjeg krilnog igrača, pošto će Arjen Roben u januaru napuniti 32 godine, a Frank Riberi ima problema s povredama. "Uprave Šahtjora i Bajerna razgovaraju o transferu. Ne znam ništa više od toga, osim da je Bajern zainteresovan", rekao je Kosta. Pojedini nemački mediji su prošle nedelje objavili da je transfer brazilskog reprezentativca obavljen, ali još nije postignut konačan dogovor. 13:39 - Bivši češki fudbaler Jozef Masopust umro u 84. godiniBivši češki fudbaler Jozef Masopust, koji je predvodio Čehoslovačku do finala Svetskog prvenstva 1962. godine u Čileu, umro je danas u 84. godini. Klub prijatelja Jozefa Masopusta, koji brine o njegovoj zaostavštini, saopštio je da je bivši reprezentativac i selektor Čehoslovačke umro danas u 84. godini, ali nije naveden uzrok smrti. Masopust je ostao upamćen po prvom golu u finalnoj utakmici Svetskog prvenstva u Čileu 1962. godine, protiv favorizovanog Brazila. Južnoamerički tim pobedio je u toj utakmici sa 3:1. Iste godine Masopust je postao prvi Čeh koji je proglašen za najboljeg fudbalera Evrope. On je za Čehoslovačku nastupao od 1954. do 1966. godine, za to vreme odigrao je 63 utakmice i postigao 10 golova i osvojio treće mesto na Evropskom prvenstvu 1960. godine. Masopust je 2000. godine proglašen za najboljeg fudbalera veka u Češkoj.

13:19 - Pajtić čestitato košarkašicamaPredsednik Pokrajinske Vlade Bojan Pajtić čestitao je danas košarkašicama Srbije na osvojenoj zlatnoj medalji na Evropskom šampionatu u Mađarskoj. "S ponosom vam čestitam na najvećem uspehu u istoriji srpske ženske košarke. Vaše zlato je potvrda da su upornost i vera siguran put do pobede. Sa željom da zlatni uspeh ne izostane i (na Olimpijadi) u Riju, od srca vam čestitam na osvajanju titule evropskog šampiona", poručio je Pajtić. Košarkašice Srbije osvojile su sinoć titulu šampiona Evrope pobedom nad Francuskom rezultatom 76:68 u Budimpešti, i tako donele prvo zlato u ženskoj košarci u istoriji Serbije.

13:09 - Partizan otputovao u SlovenijuFudbaleri Partizana otputovali su danas na slovenačko Pohorje gde će obaviti završnu fazu priprema za novu sezonu. Trener Zoran Milinković na put je poveo 27 igrača: Golmani: Živković, Kljajić, Lukač Odbrana. Bandalovski, Vulićevic, Ostojić, Balažic, Fabrisio, Chirković, Branko Ilić, Nemanja Petrović, Bogosavac Sredina terena: Jevtovihc, Ivan Petrović, Brašanac, Lukić, Babović, Saša Ilić, Ninković, Luka, Glavčić, Golubović, Marinković, Trujić, Grbicvh Napad: Kojić, Božinov Partizan će u Sloveniji boraviti do 9. jula i za to vreme odigraće test utakmice protiv Rudara (Velenje), Tereka (Grozni), ekipe Aluminijum Kidricevo i Amkara iz Perma.

12:42 - Lacio daje deset miliona evra za BorinijaLacio nije uspeo da namoli Robina van Persija da se preseli u Rim, zato se okrenuo ka alternativi Fabiju Boriniju, 24-godišnjem napadaču Liverpula, koji nije više poželjan na Enfildu. Čak ni činjenica da je nastupao za gradskog rivala Romu nije prepreka Lacijalima za angažovanje nekadašnjeg fudbalera Čelsija i Liverpula. Predsednik Klaudio Lotito veruje da je upravo ovaj momak pravi izbor i neće žaliti da plati Liverpulu 10.000.000 evra, koliko mu traže. Jedini problem rimskom klubu predstavlja činjenica da se za Borinija interesuju i premijerligaši Vest Hem i Aston Vila.

12:19 - Baka: Postigao sam dogovor sa MilanomFudbaler Sevilje Karlos Baka izjavio je danas da je postigao dogovor s Milanom, ali da transfer još nije obavljen."Tačno je da smo postigli dogovor s Milanom i uskoro bi trebalo da završimo posao oko transfera. Razgovarali smo sa njima, moj agent je razgovarao i postigli smo dogovor", rekao je Baka, a preneli britanski mediji. "Oni imaju 100 odsto šanse da potpišu ugovor sa mnom, ali ništa nije uklesano u kamenu", dodao je 28-godišnji kolumbijski napadač. Baka je u poslednje dve sezone u španskoj Primeri postigao ukupno 34 gola. Baka je 2006. godine počeo karijeru u kolumbijskom Atletiku, a u Evropu je došao 2012. kada je potpisao za belgijski Briž. Godinu dana kasnije prešao je u Sevilju za koju je odigrao ukupno 106 utakmica i postigao 49 golova u svim takmičenjima, a osvojio je i dva uzastopna trofeja u Ligi Evropa. Za reprezentaciju Kolumbije do sada je odigrao 20 utakmica i postigao sedam golova.

12:04 - Obradović: Srbija može do medalje na EPSrpski košarkaški stručnjak i trener berlinske Albe Saša Obradović istakao je da reprezentacija Srbije može da osvoji medalju na predstojećem Evropskom prvenstvu. "Optimista sam, mislim da smo bolji nego na Svetskom prvenstvu i sigurno možemo do medalje. Imamo jako kvalitetnu ekipu koja je spoj mladosti, iskustva i atletski je veoma dobra. Sve su šanse da možemo da odigramo veoma dobro", izjavio je Obradović za Tanjug. Obradović je istakao da je bivši kapiten Partizana Dragan Milosavljević odličan igrač i veliko pojačanje za Albu u sledećoj sezoni, kao i da planira da mu nametne ulogu lidera. "Milosavljević je sjajan igrač i imaće našu punu podršku. Trebalo bi da mu nađemo adekvatno mesto u timu i sklopimo pravu atmosferu u ekipi. Zaslužio je da bude lider ekipe i tu ulogu će i dobiti" rekao je srpski stručnjak.

11:42 - Tebas: Real želi sve što ima BarselonaPredsednik španskih fudbalskih profesionalnih liga (LFP) Havijer Tebas kritikovao je danas Real Madrid što je jedini klub koji nije želeo da se dogovori o zajedničkim pravima na prenose utakmica i rekao da "kraljevski" klub zanimaju samo novac i moć. Real Madrid i Barselona su kao i uvek, odvojeno od ostalih klubova prve španske lige, pregovarali o pravima prenosa svojih utakmica. To će se promeniti u sezoni 2016/17, kada će se prava prodati klijentima u paketu. Čelnici LFP-a na taj način žele da se sistem španskih liga primakne načinu rada engleske Premijer lige.

11:20 - Lalatović zvanično na klupi BorcaDoskorašnji trener Crvene zvezde Nenad Lalatović zvanično je preuzeo klupu čačanskog Borca, potvrdio je direktor kluba Ivan Stevanović. On je izrazio uverenje da će Čačani pod vođstvom mladog stručnjaka ostvariti dobre rezultate u novoj sezoni. "Skoro sam siguran sam da nećemo doći u situaciju da se borimo za opstanak ili baraž", naveo je Stevanović. Nenad Lalatović rekao je da je Borac veliki klub sa dugom tradicijom i da verujem da će uspeti da izbori plasman u plej-of. Lalatović je prošle sezone vodio Crvenu zvezdu, sa kojom je završio na drugom mestu Superlige.

10:57 - Pjanić: Džeko želi da pređe u RomuFudbaler Rome Miralem Pjanić izjavio je danas da bi njegov sunarodnik, napadač Mančester sitija Edin Džeko, pristao i na smanjenje plate u Romi, samo da bi potpisao za taj italijanski klub. Džeko u prošloj sezoni nije uspeo da se izbori za mesto u prvom timu, pa su britanski mediji spekulisali da će napustiti engleski klub i preći u Romu. "Džeko bi 'potrčao' u Romu, a plata ne bi bila problem, pošto bi se prilagodio. Sve zavisi od kluba", rekao je Pjanić.10:28 - Getlin pobedio na 200 metara na šampionatu SADAmerički atletičar Džastin Getlin pobedio je na šampionatu SAD u trci na 200 metara i postavio novi rekord tog takmičenja od 19,57 sekundi. Getlin je posle jučerašnje trke pokazao prstom na sat koji meri vreme, kako bi svi videli da je postavio novi rekord šampionata SAD. On je tokom cele trke dominirao, a poveo je već pre ulaska u krivinu. Drugo mesto zauzeo je Ajzeja Jang, a treći je bio Valas Spirmon. Najbrži Amerikanac na 200 metara i dalje je Majkl Džonson sa 19,32, sekundi, a svetski rekord u toj disciplini drži Jamajčanin Jusein Bolt sa 19,19 sekundi. Getlin (33) na šampionatu SAD nije učestvovao u trci na 100 metara, pošto je zahvaljujući tituli u Dijamantskoj ligi u toj disciplini obezbedio učešće na Svetskom prvenstvu u Pekingu u avgustu. U konkurenciji atletičarki na 200 metara pobedila je Džena Prandini rezultatom 22,20 sekundi, druga je bila Kendis Megron a treća Dženeba Tarmot.

10:00 - Bez promena na ATP listi, Đoković i dalje ubedljivo prviNajbolji teniser sveta Novak Djoković i dalje je neprikosnoven na prvom mestu ATP liste sa 13.845 bodova, ispred drugoplasiranog Švajcarca Rodžera Federera koji ima 9.665 bodova. Na listi objaveljenoj pred početak Vimbldona nije bilo izmena u prvih 20 igrača na svetu. Treći je kao i prošle nedelje Britanac Endi Marej sa 7.450 bodova. Slede Stanislas Vavrinka, Kei Nišikori, Tomaš Berdih, David Ferer, Miloš Raonić, Marin Čilić i Rafael Nadal. Od ostalih srpskih tenisera, Viktor Troicki je zadržao 24. mesto sa 1.494 boda, Dušan Lajović je nazadovao dve pozicije i trenutno je 86. sa 615 bodova, dok se Filip Krajinović spustio za jedan stepenik i zauzima 122. poziciju sa 457 bodova.

09:30 - Ana sedma, a Jelena 30. teniserka svetaNajbolja srpska teniserka Ana Ivanović zadržala je sedmo mesto na najnovijoj WTA rang listi sa 3.895 bodova, dok je Jelena Janković sa 29. pala na 30 mesto sa 1.685 bodova. Bojana Jovanovski je i dalje na 51. mestu sa 995 bodova, a Aleksandra Krunić je napredovala za dva mesta i trenutno je 82. igračica na svetu (738). Jovana Jakšić je 229. na listi sa 207 bodova, što je 'skok' od osam mesta u odnosu na prošlu nedelju. Amerikanka Serena Vilijams ubedljivo vodi na prvom mestu sa 11.291 bodom, ispred Petre Kvitove iz Češke (6.870) i Simone Halep iz Rumunije (6.200).09:00 - Partizan otputovao na pripreme u SlovenijuEkspedicija šampiona Srbije otputovala je na drugi, odnosno završni deo priprema na slovenačko Pohorje. Partizan će u svojoj, sada već tradicionalnoj letnjoj bazi, boraviti sve do 9. jula. Već dva dana kasnije crno-bele čeka meč u Superkupu Srbije, kada igraju sa osvajačem nacionalnog Kupa, ekipom Čukaričkog. Trener Zoran Milinković je na put poveo 27 igrača: Golmani: Živković, Kljajić, Lukač, Odbrana: Bandalovski, Vulićević, Ostojić, Balažic, Fabricio, Ćirković, Ilić Branko, Petrović Nemanja, Bogosavac, Vezni red: Jevtović, Petrović Ivan, Brašanac, Lukić, Babović, Ilić Saša, Ninković, Luka, Glavčić, Golubović, Marinković, Trujić, Grbić, Napad: Kojić, Božinov. Partizan će odigrati četiri pripremna susreta.08:30 - Prvog dana takmičenja šestoro srpskih tenisera na VimbldonuPrvog dana takmičenja na trećem grend slem turniru u sezoni, londonskom Vimbldonu, danas će, između ostalih, igrati i šestoro srpskih tenisera, a prvi igrač sveta Novak Đoković odbranu titule počeće duelom sa Filipom Kolšrajberom iz Nemačke. Duel Đokovića i 33. igrača na ATP listi Kolšrajbera na Centralnom terenu počeće u 14 časova po srednjeevropskom vremenu. Janko Tipsarević će u prvom kolu od 12.30 na terenu broj sedam igrati protiv Španca Marsela Granoljersa, 70. igrača sveta. Posle tog duela počeće meč prvog kola u konkurenciji ženskih dublova, a igraće srpsko-hrvatski par Jelena Janković i Mirjana Lučić Baroni protiv hrvatskih teniserki Darije Jurak i Ane Konjuh. Sedmi nosilac u ženskoj konkurenciji Ana Ivanović će u prvom kolu igrati sa Kineskinjom Ji Fan Si, 176. teniserom na WTA listi. Aleksandra Krunić će u prvom kolu igrati protiv 35. teniserke sveta, Italijanke Roberte Vinči. Taj meč je drugi na programu terena broj 14 na kome takmičenje počinje u 12.30 duelom Martina Kližana iz Slovačke i Španca Fernanda Verdaska. Srpski teniser Dušan Lajović takmičenje na Vimbldonu počeće duelom sa 848. igračem sveta Tomijem Hasom iz Nemačke. Meč je treći po redu na programu terena broj osam, na kome takmičenje počije u 12.30. 08:00 - VESTI KOJE SU OBELEŽILE PRETHODNI DAN MOŽETE POGLEDATI OVDE

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track