BLOG UŽIVO: FIFA uslovno suspendovala Blatera na 90 dana
Foto: AP

NAJNOVIJE INFORMACIJE IZ SVETA SPORTA

BLOG UŽIVO: FIFA uslovno suspendovala Blatera na 90 dana

Fudbal -
Sve o sportskim dešavanjima na jednom mestu, najnovije informacije, rezultati, najave predstojećih događaja

BEOGRAD - Dobrodošli na Kurir sport! Pratite najnovije vesti iz sveta sporta na jednom mestu.

23:00 - Košarkaši Mega Leksa izgubili u PodgoriciKošarkaši Mega Leksa izgubili su večeras u Podgorici od ekipe domaće Budućnosti sa 71:56 (28:12, 19:19, 8:14, 16:11), u poslednjoj utakmici 3. kola regionalne ABA lige. Iskusniji tim Budućnosti kontrolisao je igru najvećim delom meča i rutinski zabeležio drugu pobedu ove sezone, dok su izabranici Dejana Milojevića pretrpeli drugi poraz. Podgoričane su do trijumfa predvodili Suad Šehović sa 23 i Tadija Dragićević sa 13 poena, dok su u ekipi Mega Leksa najefikasniji bili Timoti Luvavu sa 19 i Ognjen Jaramaz sa 17. Odigrano ranije danas: Metalac - Igokea 56:74 (5:17, 24:25, 15:17, 12:15) Olimpija - Sutjeska 60:61 (20:19, 8:16, 17:17, 15:9) Odigrano u utorak: Zadar - Crvena zvezda 49:56, Cedevita - Cibona 83:65, Partizan - MZT Skoplje 72:69, Tajfun - Krka 74:51. Tabela: Cedevita i Crvena zvezda 3-0, Budućnost, Tajfun i Igokea 2-1, MZT, Olimpija, Mega Leks, Zadar, Sutjeska, Partizan, Cibona, Krka i Metalac 1-2. U mečevima 4. kola sutra se sastaju Crvena zvezda - Tajfun (19 sati), u petak Mega Leks - MZT Skoplje (17), Krka - Cedevita (17), Budućnost - Zadar (17) i Cibona - Olimpija (19), a u subotu Igokea - Partizan (17) i Sutjeska - Metalac (19).

21:44 - Metalac i Olimpija poraženi na domaćem terenuKošarkaši Metalca i Olimpije pretrpeli su danas neočekivane poraze na domaćem terenu u utakmicama 3. kola regionalne ABA lige. Tim Metalca u Valjevu je nadigrala Igokea - 74:56 (17:5, 25:24, 17:15, 15:12), dok je Olimpija u Ljubljani izgubila od debitanta u ligi, Sutjeske iz Nikšića, rezultatom 61:60 (19:20, 16:8, 17:17, 9:15). U poslednjoj utakmici 3. kola od 21 sat u Podgorici igraju Budućnost i Mega Leks. Odigrano u utorak: Zadar - Crvena zvezda 49:56, Cedevita - Cibona 83:65, Partizan - MZT Skoplje 72:69, Tajfun - Krka 74:51. Tabela: Cedevita i Crvena zvezda 3-0, Tajfun i Igokea 2-1, MZT, Olimpija, Zadar, Sutjeska, Partizan, Cibona, Krka i Metalac 1-2, Mega Leks i Budućnost 1-1.

21:02 - FIFA uslovno suspendovala Blatera na 90 danaPredsednik Svetske fudbalske federacije (Fifa) Sep Blater suspendovan je danas uslovno na 90 dana sa obavljanje funkcije zbog krivične istrage koja se vodi protiv njega.Odluku Etičke komisije Fifa treba da potvrdi nemački sudija Hans Joahim Ekhert, predsednik pravne komore tog tela. Etička komisija sastala se ove nedelje nakon što je švajcarski državni tužilac pokrenuo krivičnu istragui protiv Blatera zbog plaćanja 1,78 miliona evra predsedniku Uefa Mišelu Platiniju. Blaterov savetnik Klaus Stelker rekao je da je odluka komisije "na čekanju" i da zavisi od rezultata istrage vlasti. On je kazao da do sada nije pronađeno ništa loše o prvom čoveku svetske kuće fudbala. Ova suspenzija usledila je samo nekoliko sati nakon što je Blater kritikovao istragu protiv njega, ocenivši da je ona "skandalozna". Suspenzija od 90 dana je najduža koja može da se izrekne dok traje istraga.

20:30 - Radonjić: Očekuje nas neizvestan mečTrener košarkaša Crvene zvezde Dejan Radonjić ocenio je da njegov tim očekuje neizvesna borba sa ekipom slovenačkog Tajfuna, u utakmici 4. kola regionalne ABA lige. "Tajfun je najprijatnije iznenađenje u prethodna tri kola. Dobili su dva meča, treći u Zagrebu izgubili su od Cibone iako su imali šut za pobedu. To znači da je lako moglo da se dogodi da stignu u Beograd sa skorom 3-0", rekao je Radonjić. Šef stručnog štaba crveno-belih naglasio je da su Slovenci pokazali igru iznad svih očekivanja. "Imaju sastav u kojem su nekolicina iskusnih igrača, poput Čebulara, Drobnjaka, Bolčine, na nama je da im ne dozvolimo da istaknu dobre strane svoje igre, a to su snažna odbrana, tranzicija i dobar šut. Ovaj paklen ritam nam sigurno otežava posao, ali želimo nove bodove i zato pozivam navijače da dođu u što većem broju u Pionir", poručio je Radonjić.20:00 - Metalac ostao bez trenera, Đokić podneo ostavkuTrener košarkaša Metalca Vladimir Đokić podneo je ostavku posle poraza njegovog tima od Igokee u Valjevu. "Mora neki rez da se napravi. Ja sam najviše kriv i podnosim ostavku, jer jednostavno od početka priprema se vidi da nema energije i rada od prošle godine, koji su nam doneli šesto mesto, a mene lansirali da budem selektor mlade reprezentacije", rekao je Đokić posle meča Metalac je izgubio od Igokee 56:74, što mu je bio drugi uzastopni poraz. "Kao častan čovek i sportista, smatram da treba da se sklonim i podnesem ostavku. Nasledniku želim sve najbojle", rekao je Đokić. Novinari u Valjevu bili su iznenađeni njegovom odlukom, koju je tada prvi put objavio, bez razgovora sa upravom kluba. Na poziv nekih novinara da bar "prenoći" pre odluke, trener je obrazložio zašto tačno želi da ode.

19:21 - Orlovi u problemu u VarezeuOdbojkaška reprezentacija Srbije doputovala je danas u Vareze i obavila prvi trening pred početak Evropskog prvenstva u Italiji, a selektor Nikola Grbić kazao je da je najveći problem organizacione prirode, odnosno to što je hotel predaleko od hale."Nažalost, imamo problem sa prevozom, koji smeta svima, tako da je to veliki organizacioni propust, jer to pravi problem u organizaciji dana. Ako igramo od 17.30, ne možemo da imamo prepodnevni trening. Što ne mora da bude veliki problem, ali igrači koji ne budu igrali utakmice imaće praktično po tri dana bez kontakta s loptom... Nadam se da nam to neće poremetiti koncentraciju", rekao je Grbić. Srbija se okupila jutros oko 5.00, imala je dugačak put, tako da je prvi trening bio lakši nego što je to uobičajeno za turnir koji se održava u Italiji i Bugarskoj. "Prvi trening je odrađen, bez skokova, nismo hteli to posle puta i ranog ustajanja. Malo samo, poslednje toniranje pred početak turnira, hteli smo malo da osetimo dvoranu. Sutra imamo trening koji će praktično biti poslednja provera pred Slovačku i početak turnira. Mislim da će biti dovoljno i da ćemo spremni dočekati utakmicu", rekao je Grbić.

18:15 - Lev: Klop je idealan za klupu LiverpulaSelektor fudbalske reprezentacije Nemačke Joakim Lev smatra da je njegov zemljak Jirgen Klop idealan za mesto menadžera Liverpula. Četrdesetosmogodišnji Klop je na kraju prošle sezone napustio Borusiju Dortmund posle sedam godina na klupi tog kluba i trenutno je bez posla, a Liverpul je u nedelju otpustio Brendana Rodžersa zbog loših rezultata. "Borusija i Liverpul imaju mnogo sličnosti po pitanju strasti i podrške navijača. Verujem da će Klop doći na Enfild. Ne znam kako teku pregovori, ali ako budu završeni uspešno od toga će svi imati koristi", rekao je Lev, a prenosi londonski Telegraf. Liverpul je u nedelju odigrao nerešeno 1:1 u gradskom derbiju protiv Evertona, a posle osam kola u Premijer ligi zauzima 10. mesto na tabeli sa šest bodova zaostatka za vodećim Mančester Sitijem.

17:44 - Veliki peh za UdinezeNapadač Udinezea Duvan Zapata odustvovaće sa terena između tri i četiri meseca. Kolumbijcu je pokidana tetiva, tako da će propustiti veći deo tekuće sezone. Inače, ovaj 24-godišnji napadač je ovog leta stigao na 'Friuli' iz Napolija na pozajmicu."Katastrofa. Ovo su veoma loše vesti za sve. Italijasnki fudbal ovim mnogo gubi." jadao se Zapatin agent Fernando Viljareal u izjavi za 'Tuttomercato'.Duvan Zapata je odigrao šest prvenstvenih utakmica za Udineze ove sezone i najbolji je strelac ekipe sa tri postignuta gola.

17:10 - Roben se vratio treninzimaFudbaler Bajerna Holanđanin Arjen Roben vratio se treninzima posle više od mesec dana pauze zbog povrede butnog mišića, preneli su danas nemački mediji. Roben je prisustvovao treningu ekipe prvi put otkako se povredio na meču sa reprezentacijom Holandije početkom septembra, kada je Island slavio minimalnim rezultatom - 1:0. Roben (31) poslednji put je igrao za Bajern 29. avgusta u pobedi od 3:0 protiv Bajera iz Leverkuzena. On bi mogao da zaigra za Bavarce već 17. oktobra u meču protiv Verdera iz Bremena, kao i u Ligi šampiona protiv Arsenala tri dana kasnije.16:50 - Gaskojn pred sudom zbog uznemiravanja bivše devojkeKontroverzni bivši engleski fudbaler Pol Gaskojn optužen je zbog vređanja i uznemiravanja bivše devojke. Kako se navodi, 48-godišnji Gaskojn moraće da se pojavi pred sudom 29. oktobra, jer je "tvitovima", porukama i telefonskim pozivima u martu ove godine uznemiravao bivšu devojku Amandu Tomas. On je optužen da je u istom periodu uznemiravao i fotoreportera Endija Stouna. Gaskojn je nekadašnji igrač Njukasla, Totenhema, Lacija, Midlsbroa i Evertona. On se poslednjih nekoliko godina bori protiv zavisnosti od alkohola, a nekoliko puta je bio na rehabilitaciji.

16:30 - Pakjao: Naredne godine najverovatnije završavam karijeruFilipinski bokser Meni Pakjao izjavio je danas da će naredne godine boksovati još samo jednom i posle toga najverovatnije završiti karijeru.Pakjao, jedini osvajač šampionskih titula u osam različitih težinskih kategorija, je poslednji put boksovao u Las Vegasu u maju, kada je u "borbi veka" izgubio na poene od Amerikanca Flojda Mejvedera.On je posle tog meča podvrgnut operciji ramena i očekivalo se da će završiti karijeru."Mislim da sam spreman. Boksujem duže od 20 godina", rekao je Pakjao, preneli su britanski mediji.Pakjao je rekao da će do kraja karijere boksovati još jednom, ali da protivnik najverovatnije neće biti Mejveder, koji se kao neporaženi šampion u velter kategoriji povukao u septembru posle pobede nad Andreom Bertom."Ne možemo da kažemo da li će biti revanša. To zavisi", rekao je on.

15;32 - Italija bez Insinjea u borbi za EUROFudbaler Napolija Lorenco Insinje zbog povrede napustio je selekciju Italije uoči utakmica protiv Azerbejdžana i Norveške u kvalikacijama za EURO.Insinje je napustio trening kamp Azura u Koverčanu zbog povrede ligamenata kolena, koju je zaradio u poslednjem kolu Serije A sa Milanom (4:0)."Insinje je otišao kući. On je propustio trening u utorak iz predostrožnosti, ali još uvek ima bolove u kolenu. Igrač se već vratio u klub kako bi zalečio povredu", saopštio je Fudbalski savez Italije (FIGC).Za sada nije poznato da li će selektor Antonio Konte naknadno pozvati zamenu za napadača Napolija, strelca pet golova, uz tri asistencije, u dosadašnjem toku italijanskog prvenstva. Italija u subotu gostuje u Bakuu protiv Azerbajdžana, dok tri dana kasnije igra u Rimu sa Norveškom. 14:47 - Tores: Ne krijem, želim da ostanemFudbaler Atletika Fernando Tores izjavio je da bi nakon isteka pozajmice voleo da ostane u Madridu i nastavi da igra za klub u kojem je počeo karijeru.Tores je stigao u Atletiko u januaru na 18-mesečnu pozajmicu iz Milana, a krajem juna kada mu ističe pozajmica ističe i njegov ugovor, pa će biti slobodan igrač."Nije tajna da želim da ostanem u Atletiko Madridu. Kada sednem sa upravom kluba i počnemo pricu o mojoj budućnosti, ako Atletiko bude osećao isto što i ja, lako ćemo se dogovoriti o svemu", rekao je Tores.

13:59 - Jedna od najvećih zvezda klizanja vraća se takmičenjima posle suspenzijeItalijanska klizačica, Karolina Kostner, može ponovo da se takmiči posle jednogodišnje suspenzije, zbog pomaganja bivšem dečku, atletičaru Aleksu Švarceru, da izbegne antidoping testove, prenela je agencija AP.Klizačka federacija Italije saopštila je da će Kostner (28), koja je na Zimskim olimpijskim igrama u Sočiju 2014. osvojila bronzanu medalju, moći da se takmiči počev od 1. januara iduće godine.Predsednik nacionalne klizačke federacije Italije Andrea Đios rekao je da je za Kostner kasno da pokuša da se kvalifikuje za prvenstvo Evrope - od 25. do 31. januara, ali će zato imati vremena da se pripremi za šampionat sveta u Bostonu u martu.Kostner je svetska šampionka iz 2012. i petostruka evropska prvakinja (2005, 2008, 2011, 2013. i 2014).

13:15 - Ozil: Primarni cilj Arsenala je osvajanje Premijer ligeFudbaler Arsenala Mesut Ozil rekao je danas da njegov tim ima mnogo igrača svetske klase i da je primarni cilj ove sezone osvajanje titule u Premijer ligi, prve od 2004. godine. Arsenal trenutno zauzima drugo mesto u šampionatu, a minulog vikenda u derbiju kola zabeležio je pobedu protiv Mančester Junajteda (3:0). "Imamo odličan tim sa mnogo igrača svetske klase. Naš primarni cilj je da osvojimo Premijer ligu. Mislim da to možemo da uradimo, ukoliko ne budemo imali puno problema sa povredama. Ipak, sezona je duga i još je rano pričati o tome", rekao je Ozil za Bild. Nemački reprezentativac osvrnuo se na loš start Arsenala u Ligi šampiona, gde engleski premijerligaš ima dva poraza, od Dinama (2:1) i Olimpijakosa (3:2), a tek slede dva meča sa Bajernom iz Minhena. "Istina je da je veliki pritisak na nama u Ligi šampiona, ali možemo da savladamo Bajern, ako ponovimo igru protiv Mančestera. Imamo puno respekta prema njima, ali ih se ne plašimo", zaključio je 26-godišnji fudbaler.

12:33 - Troicki uspešan u dubluSrpski teniser Viktor Troicki i Urugvajac Pablo Kuevas uspešno su startovali na ATP turniru u Pekingu u konkurenciji dublova, pošto su danas u prvom kolu pobedili indijsko-američki par Rohan Bopana/Džon Izner sa 6:4, 6:3. Naredni protivnici Troickog i Kuevasa biće holandsko-rumunska kombinacija Žan Žulijen Rožer/Horija Tekau. Ranije danas Troicki je izgubio u drugom kolu singla od Jen-Hsun Lua iz Kineskog Tajpeha sa 6:4, 7:5. Turnir u Pekingu igra se za nagradni fond od 3.944.715 dolara.

11:45 - Tevez se vraća u Juventus?Argentiski fudbaler Karlos Tevez mogao bi da se vrati u Juventus posle samo nekoliko meseci provedenih u Boki Juniors, prenose brojni italijanski mediji. List Republika i Sport Medijaset iznenađujuću vest obrazložili su time da Tevez nije dobio platu tri meseca u voljenom klubu, zbog čega razmišlja da ga napusti. Argentinac je već sada stekao pravo da raskine ugovor sa Bokom i kao slobodan igrač potpiše za drugi tim, što Juventus želi da iskoristi. Iako u upravi torinskog kluba ima ljudi koji su protiv povratka Teveza, zbog načina na koji je letos otišao u Boku, loši rezultati i neefikasnost bi mogli ubrzaju njegov drugi mandat u šampionu Italije. Tevez je dve sezone nosio dres Juventusa i osvojio dve titule Serije A, nacionalni kup i Superkup Italije, ali i predvodio ekipu od finala Lige šampiona. Ovaj 31-godišnji fudbaler na 90 utakmica za Staru damu postigao je 50 golova.

10:55 - Anćeloti: Ronaldo će završiti karijeru u RealuItalijanski fudbalski trener Karlo Anćeloti rekao je danas da prva zvezda Reala Kristijano Ronaldo u budućnosti neće preći u PSŽ jer veruje da će završiti karijeru u Madridu. Parižani su letos poslednjeg dana prelaznog roka ponudom od 150 miliona evra za fantastičnog Portugalca pokušali da sruše rekordan transfer, ali je predsednik Reala Florentino Perez to glatko odbio. "Ronaldo je upisao svoje ime u knjigu rekorda Reala i mislim da je veoma srećan tamo. Ne mogu da ga zamislim da napusti Madrid, verujem da će ostati do kraja karijere. Svi u klubu ga vole", rekao je Anćeloti za Le Parizijen. Anćeloti je trenutno slobodan na tržistu, nakon što je krajem prošle sezone napustio Real iz Madrida u koji je došao upravo iz PSŽ-a. Sa kraljevskim klubom osvojio je Ligu šampiona, Kup kralja, UEFA Superkup i Svetsko klupsko prvenstvo.

10:10 - Zimonjić i Matkovski u polufinalu PekingaSrpski teniser Nenad Zimonjić i Poljak Marćin Matkovski plasirali su se u polufinale ATP turniru u Pekingu, pošto su danas u 2. kolu pobedili britansko-švedski par Dominik Inglo/Robert Lindšted sa 4:6, 7:6 (7:4), 10:7. Zimonjić i Matkovski su postavljeni za druge nosioce, a još nisu poznati njihovi naredni protivnici, jer nije kompletirano prvo kolo. Turnir u Pekingu igra se za nagradni fond od 3.944.715 dolara.

09:25 - Boston deklasirao ArmaniKošarkaši Boston Seltiksa ostvarili su ubedljiv trijumf u prvom kontrolnom susretu koji su u utorak uveče odigrali u Milanu protiv Armanija. Boston je slavio rezultatom 124:91 (34:20, 27:24, 38:27, 25:20).Sa 18 postignutih poena, 4 skoka i 4 asistencije Ajzea Tomas je predvodio Boston. Na drugoj strani zapaženu rolu imao je bivši prvotimac Crvene zvzede Telekom Čarls Dženkins koji je postigao 14 poena i tome dodao 3 poena i 3 asistencije. Milan Mačvan proveo je 17 minuta na terenu i za to vreme postigao 8 poena i upisao 5 skokova.

08:40 - Benitez smatra da Murinjo nije dobar čovekTrener Real Madrida Rafael Benitez odbio je u razgovoru sa novinarima da trenera Čelsija nazove dobrim čovekom.Rafa Benitez smatra da je Žoze Murinjo dobar trener, ali ne i dobar čovek.Na temu kakvo mišljenje ima o svojim prethodnicima na klupi španskog "kraljevskog kluba" Benitez se pohvalno izrazio o Manuelu Pelegriniju i Karlu Anćelotiju, ali ne i o aktuelnom menadžeru Čelsija."Pelegrini je dobar trener i sjajna osoba, imamo odličan odnos. Anćeloti je moj prijatelj, on je takođe dobar trener i dobar čovek. A Murinjo? Dobar je trener i dajte da završimo na tome", rekao je Benitez, preneo je "Dejli mejl".Na pitanje da li za Murinja ne želi da doda i "dobar čovek", španski stručnjak je odgovorio: "Imam li pravo na sopstveno mišljenje ili ne?"Benitez je u zategnutim odnosima s Murinjom još dok je između 2004. i 2010. godine vodio ekipu Liverpula i u više navrata odbio je bilo kakvu polemiku sa kontroverznim Portugalcem.

08:00 - VESTI KOJE SU OBELEŽILE PRETHODNI DAN MOŽETE POGLEDATI OVDE

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track