BLOG UŽIVO: Srbija protiv Kazahstana u Dejvis kupu!
Foto: Beta/AP

Najnovije informacije iz sveta sporta

BLOG UŽIVO: Srbija protiv Kazahstana u Dejvis kupu!

Fudbal -
Sve o sportskim dešavanjima na jednom mestu, najnovije informacije, rezultati, najave predstojećih događaja

BEOGRAD - Dobrodošli na Kurir sport! Pratite najnovije vesti iz sveta sporta na jednom mestu.22:10 - Vlada Španije nezadovoljna ponašanjem GvardioleČelnik Vrhovnog veća za sport u Vladi Španije Migel Kardenal kritikovao je ponašanje trenera minhenskog Bajerna Pepa Gvardiole. Trofejni stručnjak, koji je fudbalere Barselone vodio do osvajanja 14 titula, uoči regionalnih izbora u Kataloniji pozvao je njene građane da glasaju za nezavisnost. "Situacija sa Gvardiolom objašnjava mnogo stvari koje se dešavaju u Kataloniji. To je ogromna sila manupulacije. Gvardiola je postao učesnik najvećih manipulacija koje sam video u životu. On želi da svi misle na isti način kao on", rekao je Kardenal. Ranije ovog meseca Gvardiola se otvoreno založio za političku i sportsku nezavisnost Katalonije, rekavši da bi u igračkim danima rado branio katalonske boje.

21:36 - Tadija Dragićević pojačao Budućnost 21:10 - Murinjo: Sada znamo da je osveta dozvoljena 20:40 - Lihtenštajner otpušten iz bolnice 20:05 - Rumenige: Milera ne prodajemo ni za kakve pare

19:40 - Blater: Podržavam istrage SAD i ŠvajcarskeOdlazeći predsednik Svetske fudbalske federacije (Fifa) Sep Blater rekao je da podržava istrage američkih i švajcarskih vlasti o korupciji u fudbalu, iako bi protiv njega mogla biti pokrenuta istraga. "Moramo da sarađujemo u istragama, bez obzira što su te istrage veoma blizu ove organizacije. Ovo je težak put koji moramo da pratimo, ukoliko želimo ozbiljne promene", napisao je Blater u svojoj nedeljnoj kolumni u Fifa magazinu. Javni tužilac SAD i njena švajcarska koleginica izjavile su prošle nedelje u Cirihu da se njihove istrage šire i da bi mogle dovesti do Blatera. 19:23 - Vlada usvojila rešenja o novčanim nagradama sportistimaVlada Srbije usvojila je na današnjoj sednici rešenja o dodeli novčanih nagrada sportistima. Novčane nagrade namenjene su Milošu Vasiću i Nenadu Beđiku, kao i njihovom treneru Nebojši Iliću za osvojenu bronzanu medalju na Svetskom prvenstvu u olimpijskoj sportskoj disciplini - veslanje, dvojac bez kormilara, održanog u Fancuskoj od 30. avgusta do 6. septembra, saopštila je vladina kancelarija za saradnju sa medijima. Takođe odluka o novčanim nagradama doneta je i za Davora Štefaneka i njegovog trenera Sretena Damnjanovića za osvojenu bronzanu medalju na Svetskom prvenstvu u olimpijskoj sportskoj disciplini - rvanje, grčko-rimski stil do 66 kg, održanom u Sjedinjenim Američkim Držvama u periodu od 3. do 13. septembra ove godine. Kako se navodi u saopštenju, time je nastavljen kontinuitet politike Vlade da za osvojena odličja u najkraćem roku dodeljuje nagrade našim najboljim sportistima.

19:00 - Predsednik Radničkog podneo ostavkuPredsednik fudbalskog kluba Radnički iz Niša Vidak Perović podneo je ostavku na tu funkciju, saopšteno je na sajtu tog superligaša. Perović je podneo ostavku i na predsedničko mesto Upravnog odbora, a kako se navodi u kratkom saopštenju na ovaj korak se odlučio zbog narušenog zdravstvenog stanja. On je na mesto predsednika Radničkog došao u julu 2014. godine umesto Darka Bulatovića. Radnički iz Niša posle 10. kola Super lige Srbije zauzima sedmo mesto sa 15 bodova, 11 manje od lidera Crvene zvezde.18.40 - Tebas: Španska liga nezamisliva bez katalonskih klubovaPredsednik španske fudbalske lige Havijer Tebas rekao je da ne može da zamisli Primeru bez katalonskih klubova."Svi gubimo u ligi bez katalonskih klubova", rekao je Tebas. Katalonci će u nedelju glasati na regionalnim parlamentarnim izborima, koji bi mogli da približe taj severnoistočni region ka otcepljenju od Španije. Kataloniji neće biti potreban referendum da bi se otcepila od Španije ako na nedeljnim izborima kandidati koji se bore za nezavisnost osvoje većinu. "Liga bez Barselone i Espanjola ne bi bila nacionalna", rekao je Tebas. Na Barseloninom stadionu Kamp Nou na svakoj utakmici se mogu videti obeležja Katalonije. Bivši trener Barselone Pep Gvardiola učlanio se u pokret za nezavisnost "Zajedno za Da".18:20 - Klop zainteresovan za posao u Premijer ligiNemački trener Jirgen Klop navodno je zainteresovan za posao u jednom od engleskih premijerligaških fudbalskih klubova, ali ga Liverpul nije kontantirao. Klop je na kraju prošle sezone napustio Borusiju iz Dortmunda posle sedam godina i uzeo godinu dana slobodno, ali sada želi da prekine odmor i preuzme neki klub iz Premijer lige, preneo je Skaj Sports. On je u sezonama 2010-2011 i 2011-2012 osvojio šampionske titule sa Borusijom, 2012. godine Kup Nemačke, a 2013. i 2014. godine Superkup Nemačke. Klop je predvodio Borusiju do finala Lige šampiona u sezoni 2012-2013, u kome je izgubila od Bajerna iz Minhena sa 1:2. Borusija je prošle sezone loše startovala u prvenstvu, ali je uspela da se oporavi i osvoji sedmo mesto.

18:00 - Skariolo: Doping, sudije... Samo traže izgovoreSelektor reprezentacije Španije Serđo Skariolo na Tviteru je ’pecnuo’ rivale svoje selekcije. Posle poraza u polufinalu Evrobasketa Francuzi su se žalili na to što su Gasolu olako suđeni prekršaji, a Skariolo se ponovo osvrnuo na to. "Neko je rekao: Reci mi na koji način gubiš i ja ću ti reći još koliko ćeš gubiti. Doping, sudije, još izgovora... Što više gledam kako naši rivali reaguju na sopstvene poraze, to sam optimističniji pred sledeća takmičenja", napisao je Skariolo na Tviteru.17:10 - Radnik i Javor u Surdulici premijerno pod reflektorimaFudbaleri Radnika iz Surdulice dočekaće ekipu Javora u 11. kolu Superlige prvi put u istoriji kluba pod svetlošću reflektora. Sajt Superlige objavio je da je promenjen termin utakmice i da će debitant u najvišem rangu Srbije dočekati Javor od 19 sati, umesto planiranih 15 sati. Funkcioneri Radnika su tokom leta uradili mnogo na rekonstrukciji gradskog stadiona, proširili kapacitet, a sada i rešili pitanje postavljanja reflektora. Probe reflektora su izvršene i sve je proteklo u najboljem redu, pa će pubilka u Surdulici već ovog vikenda imati priliku da prisustvuje istorijskoj utakmici.Radnik se nalazi na 14. mestu na tabeli Superlige sa sedam bodova, dok je Javor najprijatenije iznenađenje pošto je na drugoj poziciji sa 20.16:50 - Fudbaler suspendovan na osam utakmica zbog napada na sudijuŠvajcarska fudbalska liga suspendovala je igrača Lucerna Darija Lezkana na osam utakmica zbog napada na sudiju koji ga je isključio. Incident se dogodio u 88. minutu utakmice Lucerna i Grashopersa (3:3), odigrane 13. septembra. Lezkano je čelom blago udario sudiju Fedajia Sana koji mu je zatim pokazao drugi žuti karton. Paragvajac je posle toga gurnuo sudiju u grudi i izbio mu crveni karton iz ruke. Obrazlažući odluku o suspenziji, švajcarska liga navela je da je "poštovanje sudija ključni deo fudbala".Lezkano, koji osmu sezonu igra u Švajcarskoj, može da se žali na suspenziju.16:30 - Jelena i Aleksandra eliminisane u dubluSrpske teniserke Jelena Janković i Aleksandra Krunić nisu uspele da se plasiraju u polufinale WTA turnira u Gvangžuu u igri dublova. Srpska kombinacija izgubila je u drugom kolu od poljsko-australijskog para Klaudija Jans Ignacik/Anastasija Rodionova sa 6:4, 6:4. Turnir u Gvangžuu igra se za nagradni fond od 250.000 dolara.

16:10 - Alegri ljut na fudbalere Juventusa zbog loše igreTrener Juventusa Masimilijano Alegri rekao je da njegovi fudbaleri pod hitno moraju da poprave igru, pošto su u prvih pet kola u Seriji A ove sezone osvojili pet bodova i još nemaju pobedu na svom terenu. Alegri je kritikovao svoje igrače zbog loše igre u sinoćnjoj utakmici protiv novajlije u Seriji A Frozinonea (1:1). Šampion Italije vodio je Golom Simonea Zaze, ali je Frozinone izjednačio u drugom minutu sudijske nadoknade vremena golom Leonarda Blanšarda. "Ljut sam jer moramo brzo da napredujemo. Primamo golove iz prvih prilika koje naši protivnici naprave. Jednostavno, ne smemo da primimo gol posle kornera dva minuta pre kraja. Brzamo onda kada treba da se uspori", rekao je Alegri. Juventus će u subotu od 20.45 igrati na gostujućem terenu protiv Napolija, koji je kao i crno-beli, ostvario samo jednu pobedu.15:50 - Odbojkašice Srbije doputovale u Holandiju na EPŽenska odbojkaska reprezentacija Srbije doputovala je pre podne u Holandiju, koja će zajedno sa Belgijom organizovati prvenstvo Evrope od 26. septembra do 4. oktobra. Izabranice Zorana Terzića već danas od 17 časova imaće prvi trening, a prvi meč igraće u Ajndhovenu u subotu 26. septembra protv Nemačke. Srbija u D grupi igra još sa Češkom - 27. septembra i sa Rumunijom dan kasnije. Pobednici grupa će izboriti direktan plasman u cetvrtfinale, dok će se drugoplasirane i trećeplasirane ekipe plasirati u osminu finala. Polufinalne utakmice, kao i finale i meč za treće mesto, odigraće se u dvorani Ahoj u Roterdamu.

15:30 - Ćebić: Na EP da nastavimo niz dobrih igara sa Svetskog kupaOdbojkašica Srbije Suzana Ćebić rekla je da se nada da će njena ekipa na Evropskom prvenstvu nastaviti niz dobrih igara sa Svetskog kupa i da će dati sve od sebe da ostvari što bolji rezultat. Odbojkašice Srbije doputovale su danas u Ajndhoven, gde će na Evropskom prvenstvu igrati u Grupi D. Evropsko prvenstvo održaće se od 26. septembra do 4. oktobra u Belgiji (Antverpen) i Holandiji (Ajndhoven, Apeldorn, Roterdam)."Nadam se da ćemo nastaviti u dobrom ritmu, kao na Svetskom kupu. Ovo je nova priča, novo takmičenje ali sigurna sam da ćemo dati sve od sebe da ostvarimo što bolji rezultat", rekla je Ćebić.

15:10 - Platini: FIFA bez politike, ukoliko budem izabranPredsednik Evropske fudbalske unije (UEFA) Mišel Platini rekao je danas da će politika igrati manju ulogu, u slučaju da bude izabran za čelnika Međunarodne fudbalske federacije (FIFA). Platini je favorit da nasledi aktuelnog predsednika FIFA Sepa Blatera, na izborima u februaru 2016. "Ako ja budem izabran, FIFA će se baviti fudbalom, a ne politikom", rekao je Platini za Asošijeted pres. Kritičari slavnog francuskog fudbalera zameraju mu međutim, baš to što stavlja politiku ispred fudbala. naročito kada je 2010. posle sastanka sa tadasnjim predsednikom Francuske Nikolasom Sarkozijem glasao za Katar kao domaćina Mundijala 2022, ističe AP. Platini je takođe rekao da će mu jedan od glavnih ciljeva, u slučaju da bude izabran za prvog coeka FIFA, biti "vraćanje ugleda" toj organizaciji, koju već mesecima potresa korupcionaški skandal, posle hapšenja sedmorice visokih zvaničnika optužneih za korupciju. "Dobra FIFA je kao dobar sudija, niko o njemu ne govori", rekao je Platini.

14:44 - Ana Ivanović u četvrtfinalu turnira u TokijuTeniserka Srbije Ana Ivanović plasirala se u četvrtfinale turnira u Tokiju, pošto je danas pobedila 36. teniserku sveta Italijanku Kamilu Đorđi sa 2:0 u setovima (7:5, 6:2). Ivanović, koja brani titulu u Tokiju, pobedila je za sat i 40 minuta. U prva dva gema prvog seta teniserke su napravile po jedan brejk, a zatim su osvajale gemove na svoje servise sve do 12. kada je 12. teniserka sveta ponovo oduzela servis Italijanki i povela u meču. Ivanović je lakši posao imala u drugom setu. U prvom gemu je izgubila gem na svoj servis, ali je posle toga napravila tri brejka, iskoristila prvu meč loptu i pobedila. Ona će u četvrtfinalu igrati protiv 48. teniserke sveta Dominike Cibulkove iz Slovačke, koja je posle dva seta 6:4, 6:4 pobedila šestog nosioca Španjolku Karlu Suares Navaro. Ivanović je do sada pet puta igrala protiv Cibulkove i ostvarila dve pobede. Poslednji put igrale su ove godine u Njujorku, na Ju Es openu, kada je Cibulkova pobedila sa 6:3, 3:6, 6:3.

14:18 - Ženska i muška reprezentacija Srbije druga na listi CEVŽenska i muška seniorska reprezentacija Srbije nalaze se na drugom mestu na danas objavljenoj rang listi Evropske odbojkaške konfederacije (CEV). Najbolje srpske odbojkašice su druge sa 324 boda, dva manje od lidera Rusije, a četiri više od trećeplasirane Turske. Mlađe ženske selekcije su prve. Srpske juniorke, aktuelne prvakinje Evrope, imaju dva boda više od drugoplasirane Italije, dok kadetkinje, koje su vicešampionke kontinenta, zauzimaju vodeću poziciju sa četiri boda više od Turske i Italije. Muška seniorska reprezentacija popravila je plasman i sada je druga na CEV listi, sa šest bodova zaostatka za vodećom Rusijom. Juniorska reprezentacija u muškoj konkurenciji je četvrta, a kadetska 10.

13:51 - Jelena Janković u polufinalu turnira u GvandžuuSrpska teniserka Jelena Janković plasirala se u polufinale turnira u Gvandžuu, pošto je danas savladala Svetlanu Kuznjecovu iz Rusije. Jankovićeva je pobedila sa 2:0 u setovima (6:2, 7:5), sa sat i 47 minuta igre. Ona će za plasman u finale boriti sa Belgijankom Janinom Vikmajer.

13:20 - Rumenige: Gvardiola ima našu ponudu za novi ugovorIzvršni direktor Bajerna Karl-Hajnc Rumenige rekao je da je klub ponudio sjajan novi ugovor Pepu Gvardioli i da je uveren da će španski stručnjak prihvatiti ponudu. Gvardioli ugovor sa Bajernom ističe na kraju sezone i do sada je veliko interesovanje za njegove usluge pokazao Mančester Siti. Ipak, Rumenige smatra da će bivšem treneru Barselone biti teško da odbije ponudu Bavaraca. "Optimista sam i mislim da će Gvardiola produžiti ugovor sa nama. Ima sjajnu ponudu na stolu, koju ne može jednostavno gurnuti u stranu. Imaćemo ozbijan razgovor sa Gvardiolom u narednim nedeljama, pa ćemo videti šta će se desiti. Želim da ponovo osvojimo Ligu šampiona, sa Gvardiolom na čelu", rekao je Rumenige za Bild. Otkad je na klupi zamenio Jupa Hajnkesa, Gvardiola je sa nemačkim klubom osvojio dve titule šampiona, Kup Nemačke, UEFA Superkup i FIFA Svetsko klupsko prvenstvo. Sa Bajernom je do sada u dve sezone stizao do polufinala Lige šampiona, gde su u dve utakmice od njegovog tima bili bolji kasniji osvajači najjačeg klupskog takmičenja Real Madrid (5:0) i Barselona (5:3).

12:55 - Milojević: Biće teško protiv Mladosti, ali verujem u svoje igračeTrener Čukaričkog Vladan Milojević rekao je danas da veruje u svoje fudbalere pred sutrašnju utakmicu protiv Mladosti u srpskom prvenstvu. "Očekuje nas izuzetno teška utakmica. Dosadašnji rezultati u prvenstvu su pokazali da nema lakih protivnika. Ekipe su izjednačene i mnogo parametara odlučuje. Verujem u svoje igrače", rekao je Milojević na konferenciji za novinare u Beogradu. Čukarički će sutra dočekati lučansku Mladost u prvoj utakmici 11. kolu Super lige Srbije. "U duel ulazimo posle remija u Ivanjici, igrači su toga svesni i spremni su. Čeka nas kvalitetan i tvrd protivnik, koji ima veoma malo bodova u odnosu na to kako igra", kazao je Milojević. Njegova ekipa je peta na tabeli sa 15 bodova, dok je Mladost 13. sa pet manje. Tim iz Lučana nije pobedio u poslednje tri utakmice. Milojević je naveo da je Mladost dobro organizovan i vođen klub i da ekipa iz Lučana brzo kazni svaku protivničku grešku. "Na to moramo da se naviknemo. Kazniće nas samo ako se malo opustimo. Prošle godine u kupu su nam u prva četiri minuta dali dva gola. Mislim da smo se dobro spremili, dobro se poznajemo, očekujem dobru i tvrdu utakmicu, a Mladost je ekipa koja igra isto i kod kuće i na strani", rekao je Milojević. On neće moći da računa na Lija Adija, koji je povredio zadnju ložu, a neizvestan je nastup Lukasa Pjasentina. Milojević je rekao da ga brine to što njegov tim nema kontinuitet, kao i to da ima poverenja u svoje napadače, koji su bili neefikasni u poslednja četiri kola. "U Ivanjici smo fenomenalno odigrali i odjednom se dogodio neobjašnjiv pad. Nismo pružili ono što je trebalo, ima mnogo prostora za napredak. Imam strpljenja i veliko poverenje u moje igrače. Sve će se srediti kroz vredan rad i treninge", rekao je Milojević. Utakmica na Banovom brdu će se igrati u petak od 20.00.

12:22 - Anri: Arsenal i Siti najveći kandidati za tituluLegendarni fudbaler Arsenala Tijeri Anri izjavio je danas da će se borba za titulu šampiona Engelske voditi između Mančester Sitija i njegovog bivšeg kluba. Arsenal je minulog vikenda poražen u gradskom derbiju od Čelsija (2:0) i zaostaje pet bodova za prvoplasiranim Mančester Sitijem, ali Anri smatra da prednost nije nedostižna. "Mislim da će Arsenal biti kandidat za titulu. Bio bih zabrinut da je Siti pobedio Vest Hem, ali nije i to daje nadu Arsenalu. Svi znamo da šta se sve dešava u Premijer ligi i koliko je neizvesno takmičenje. Niko nije mogao da pretpostavi da će Vest Hem da slavi na Enfildu, Emiratima i Etihadu. Ne znam da li će Arsenal biti šampion, ali uz Siti može da bori za titulu", rekao je Anri za Skaj Sport. Bivši francuski reprezentativac je na taj način iz trke izbacio aktuelnog šampiona Čelsi, koji je očajno započeo sezonu, ali i trenutno drugoplasirani Mančester Junajted. Anri je najbolji strelac u istoriji Arsenala sa 228 golova na 376 utakmica, gde je svojevremeno stekao status jednog od najboljih napadača Evrope. Igrao je još za Monako, Juventus, Barselonu i Red Bul NJukork, posle čega je krajem 2014. godine završio karijeru. Za reprezentaciju Francuske odigrao je 123 utakmice i dao 51 gol.

11:52 - Romario optužio Dungu: Menadžeri mu sastavljaju timLegenda brazilskog fudbala Romario, koji se već godinama bavi politikom, optužio je selektora Brazila Dungu da ne poziva u tim najbolje igrače, zbog ličnih interesa. On je naglasio da je, bez obzira na to što mu je Dunga prijatelj, " čudno da u selekciju ne poziva najbolje", preneo je "El pais". "Dunga očigledno postupa u skladu sa interesima menadžera pojedinih fudbalera", rekao je Romario, bivši igrač PSV-a, Barselone i Valensije. "Dunga mi je prijatelj, ali je on očigledno iskompromitovan. Ne zove u tim najbolje, jer iza toga stoje mnogi interesi. Selekcija u stvari, pripada menadžerima koji žele da se obogate pozivima u reprezentaciju", bez dlake na jeziku ocenjuje Romario. Romario je sa brazilskom reprezentacijom osvojio titulu svetskog prvaka na Mundijalu u SAD 1994. kada je proglasen za najboljeg igrača turnira. Romario (49), koji je sada senator Socijalisticke partije Brazila, smatra se za jednog od najboljih napadača svih vremena.

11:09 - Švajcaski organi traže od FIFA pristup Valkeovim mejlovimaŠvajcarski istražni organi zatražili su od Međunarodne fudbalske federacije (FIFA) pristup elektronskoj pošti generalnog sekretara te organizacije Žeromea Valkea, suspendovanog prošle nedelje zbog sumnje da je nelegalno prodavao karte za Mundijal u Brazilu 2014. Valke (54) osumnjičen je da je prodavao ulaznice po cenama višim od nominalnih. On je razrešen svih dužnosti koje obavlja u FIFA dok traje istraga. "Potpuno ćemo sarađivati sa vlastima", rekao je portparol FIFA, a preneo je Bi-Bi-Si. Valke je inače, demantovao umešanost u nelegalnu prodaju karata, rekavši da su te optužbe "isfabrikovane". FIFA je u centru koruopcionaškog skandala od kraja maja kada su u ciriškom hotelu uhapsena sedmorica visokih zvaničnika te organizacije. Američki pravosudni organi optužili su ih za korupciju i reketiranje. Predsednik FIFA Sep Blater najavio je u junu da će podneti ostavku, samo dva dana pošto je peti put izabran na tu funkciju. Švajcarsko tužilaštvio saoopštilo je prošle nedelje da je obavilo pretres kuća u zapadnoj Švajcarskoj i da je konfiskovalo neke apartmane u Alpima, koji su možda korišćeni za pranje novca

10:44 - Meklaren: Mnogo očekujem od Mitrovića, potrebno mu je vremeMenadžer Njukasla Stiv Meklaren rekao je da mu je drago što se Aleksandar Mitrović vraća u tim narednog vikenda protiv Čelsija i pozvao javnost da bude strpljiva sa njegovim partijama. Reprezentativac Srbije odradio je tri utakmice suspenzije nakon što je na meču protiv Arsenala isključen posle zbog starta nad Frensisom Kokelanom. "Bilo je mnogo kritika za igrače koji su tek došli u Premijer ligu i potrebno im je vreme da se prilagode. Mitrović se vraća i biće u sastavu. On je do sada pokazao timski duh, veliku borbu i želju za pobedom. Verovatno i preveliku, ali od njega očekujem velike stvari", rekao je Meklaren za lokalni "Ivning Hronikl". Bivši napadač Partizana je za Njukasl odigrao četiri utakmice, ali se više isticao žutim kartonima nego igrom i efikasnošću. NJukasl se nalazi na pretposlednjem 19. mestu na tabeli sa samo dva boda, a u petom kolu dočekuje Čelsi u subotu od 18.30 sati.

10:10 - Srbija protiv Kazahstana u prvom kolu Dejvis kupaTeniska reprezentacija Srbije sastaće se sa Kazahstanom u prvom kolu Svetske grupe Dejvis kupa, odlučeno je danas žrebom u Čileu. Srbija će biti domaćin Kazahstanu od 4. do 6. marta sledeće godine. Ako prođu, srpski teniseri će u četvrtfinalu igrati protiv boljeg iz duela između Velike Britanije i Japana.

09:32 - Njukasl doveo bivšeg napadača ZvezdeSrpski fudbaler Miloš Trifunović potpisao je ugovor sa Njukasl Džetsom, preneo je danas australijski radio SBS. "Dolazak u Australiju doživljavam kao veliki izazov. Izuzetno sam motivisan da se predstavim ovdašnjoj publici u najboljem svetlu“, rekao je Trifunović za australijski državni radio SBS na srpskom jeziku. Ovaj 30-godišnji napadač, nekadašnji igrač Crvene zvezde, kazao je da je pre dolaska u Australiju razgovarao sa srpskim fudbalerima Enverom Alivodićem, Milošem Trifunovićem i Milošem Ninkovićem, koji nastupaju u toj zemlji. "Rekli su mi mnogo toga o svemu u vezi s Australijom, o ligi, igračima, stadionima... Sve što sam čuo od njih uticalo je na moju odluku da dođem u Njukasl i A ligu", kazao je Trifunović. Trifunović je tokom karijere nastupao za brojne klubove u Srbiji, Uzbekistanu, Kini i Kazahstanu, a sezonu je počeo u Radničkom iz Niša, za koji je dao dva gola na sedam utakmica.

09:00 - Švajcarci prihvatili da izruče EskivelaMinistarstvo pravosuđa Švajcarske odobrilo je zahtev američkih vlasti za izručenje fudbalskog zvaničnika Venecuele Rafaela Eskivela.Eskivel je uhapšen u maju pod optužbom za korupciju. On ima pravo da se žali na odluku o ekstradiciji u roku od 30 dana."Eskivel je optužen da je primio na milione dolara mita za prodaju marketinških prava turnira Kopa Amerika 2007, 2015, 2016, 2019. i 2023. godine", kaže se u saopštenju švajcarskog ministartsva. Bivši predsednik Fudbalske federacije Venecuele bio je među sedmoricom visokih zvaničnika FIFA koji su uhapšeni 27. maja u Cirihu, par dana uoči izbora za predsednika FIFA. Treća je osoba čije su izručenje u SAD Švajcarci odobrili. Eskivel se suočava sa 20 godina zatvora u slučaju da bude osuđen za reketiranje.08:25 - Rafinja odustao od Brazila, postaje Nemac Fudbaler Bajerna iz Minhena Rafinja odbio je da se vrati u reprezentaciju Brazila jer misli da nije nije prvi izbor selektora Dunge.Selektor Brazila Dunga uvrstio je Rafinju na spisak igrača za utakmice protiv Čilea i Venecuele u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo u Rusiji, ali igrač ne želi da bude u senci Danija Alvesa, Danila i Fabinja.Rafinja je poslednji put igrao za Brazil prošle godine u prijateljskoj utakmici protiv Južne Afrike. "Nisam regularno pozivan u reprezentaciju. Nisam glavna opcija na mojoj poziciji jer ispred mene ima drugih fudbalera", rekao je Rafinja, a prenosi sajt Fudbalskog saveza Brazila (CBF). On je nedavno izjavio da želi da igra za selekciju Nemačke, što mu pravila FIFA dozvoljavaju jer nije odigrao preko dve utakmice za "Selekao". Rafinja je član Bajerna već pet sezona, odigrao je 145 utakmica i postigao tri gola.08:00 - VESTI KOJE SU OBELEŽILE PRETHODNI DAN MOŽETE POGLEDATI OVDE

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track