BLOG UŽIVO: Efes pobedio Cedevitu i zadržao šanse za plasman u četvrtfinale
Foto: Euroleague

NAJNOVIJE INFORMACIJE IZ SVETA SPORTA

BLOG UŽIVO: Efes pobedio Cedevitu i zadržao šanse za plasman u četvrtfinale

Fudbal -
Sve o sportskim dešavanjima na jednom mestu, najnovije informacije, rezultati, najave predstojećih događaja

BEOGRAD - Dobrodošli na Kurir sport! Pratite najnovije vesti iz sveta sporta na jednom mestu.

21:09 - Efes pobedio Cedevitu i zadržao šanse za plasman u četvrtfinaleKošarkaši Efesa pobedili su večeras u Istanbulu zagrebačku Cedevitu sa 80:76 (20:28, 14:8, 19:18, 27:22), u utakmici 11. kola Grupe E u Top 16 fazi Evrolige, i tako zadržali šanse za plasman u četvrtfinale. Najefikasniji u turskoj ekipi, koju predvodi srpski trener Dušan Ivković, bio je Tomas Ertel sa 19 poena, Dario Šarić i Derik Braun postigli su po 12 poena, a Osman Čedi 10 poena. U ekipi Cedevite Nemanja Gordić i Marko Arapović bili su najefikasniji sa po 16 poena, Miro Bilan postigao je 14, a Džejms Vajt 10. Efes je ostvario drugu uzastopnu pobedu i nalazi se na petom mestu na tabeli Grupe E sa pet pobeda i šest poraza, a Cedevita je pretrpela deveti poraz i uz dve pobede zauzima poslednje osmo mesto na tabeli. U 12. kolu Zvezda će u četvrtak 24. marta igrati na gostovanju protiv Lokomotive Kubanj, a Efes će dan kasnije dočekati Unikahu.

20:32 - Remi Radničkog i Novog Pazara u NišuFudbaleri Radničkog i Novog Pazara remizirali su 0:0 na niškom Čairu u prvoj utakmici 27. kola Superlige Srbije. U ne preterano zanimljivoj utakmici Novi Pazar je imao bolje šanse, ali se napadač Vojo Ubiparip ispromašivao. Novi Pazar je uspeo treći put u nizu da sačuva mrežu, ali i isto tako da ne postigne gol, pa je ostao u donjem delu tabele. Sa druge strane, Nišlije su se probile na deobu trećeg mesta sa Partizanom, ali tek trebaju da se odigraju ostali mečevi kola.

19:50 - Benites traži veliku podršku navijača u derbiju sa SanderlendomTrener fudbalera Njukasla Rafael Benites pozvao je danas navijače tog kluba da naprave "zvučni zid" tokom utakmice s velikim rivalom Sanderlendom za vikend u Premijer ligi i pruže veliku podršku svojim igračima. U otvorenom pismu navijačima koji je objavio Njuksl Kronikl, bivši trener Real Madrida, Liverpula i Čelsija zahvalio je navijačima na iskrenom i toplom prijemu otkako je prošle nedelje preuzeo ekipu od otpuštenog Stiva Meklarena. "Bio sam na protivničkoj klupi na Sent Džejms parku i znam da će me, kada budem zauzeo mesto na domaćoj klupi, podržati jedni od najstrastvenijih navijača na svetu. Snaga vaše čuvene podrške je jedna od stvari koje su me privukle ovom klubu. U nedelju Sanderlend se neće suočiti samo sa 11 igrača na terenu, već i s jakom vojskom od 50.000 navijača. Nadam se da nećete potceniti važnost vaše uloge... Vi možete da napravite ključnu razliku", naveo je Benites. Njukasl je posle 29 utakmica u Premijer ligi pretposlednji 19. na tabeli sa 24 boda i nalazi se na bod od sigurne zone i 17. mesta koje zauzima njegov veliki rival Sanderlend. "Napravimo zvučni zid i crno-beli talas. Siguran sam da će se obe strane poštovati, to je važno, ali ne sumnjam da će atmosfera koju ćete stvorite biti električna", dodao je španski trener. Dueli crno-belih i crveno-belih nazivaju se i "Tajn-Ver" derbi i jedan su od najvećih rivalstava na Ostrvu, ali i evropskom fudbalu. Obe ekipe su do sada u svim takmičenjima ostvarile po 53 pobede, a 49 utakmica završene su remijem. U Premijer ligi Njukasl ima 51 pobedu a Sanderlend 47, a 43 utakmice završene su nerešenim rezultatom. Benites je u prvoj utakmici predvodio Njukasl protiv vodećeg Lestera u ponedeljak, kada je njegova ekipa izgubila sa 0:1. Benites je posle toga odlučio da ukine igračima slobodan dan i pojačao je treninge. Trener Sanderlenda Sem Alardajs uradio je suprotno. "Uradio sam suprotno od Rafe i dao sam igračima slobodan dan. Ne možemo biti fizički spremniji nego što smo sada. Mentalno stanje igrača u derbiju je za mene najvažnije. To će odlučiti da li će ekipa pobediti. Ako ne budemo psihički jaki i ne podnesemo dobro pritisak, onda će biti teško", rekao je on. Dvojica trenera su u prošlosti imali mnogo sukoba u Premijer ligi, ali je bivši trener Vest Hema, Blekburna i Njukasla rekao da nema više nesuglasica medju njima. "To je nešto što smo radili, neke igrice. Tada sam bio za to, ali video sam Rafu kada je bio u Čelsiju, a ja u Vest Hemu i sve je bilo u redu. Nema problema", rekao je Alardajs. Utakmica Njukasl - Sanderlend igraće se u nedelju od 14.30 na Sent Džejms parku.

19:10 - Španija nije u roku ispunila zahteve WADAŠpanska anti-doping agencija saopštila je danas da nije uspela u roku da ispuni sve zahteve Svetske anti-doping agencije (WADA) vezane za anti-doping kodeks, ali da se nada da će izbeći oštru kaznu. U saopštenju se navodi da Španija nije uspela da načini sve promene koje je zatražila WADA pošto u zemlji još nije formirana nova vlada posle prošlogodišnjih izbora. Rok je danas istekao. Anti-doping kodeks u Španiji je sadržan u zakonu, a promene zakona mora da odobri parlament, što neće biti moguće dok se ne formira vlada. Španija je bila medju zemljama koje je u novembru WADA označila da ne rade u skladu sa propisima. Anti-doping agencija Španije navela je da je u stalnoj komunikaciji sa WADA kako bi objasnila situaciju i da se nada da će ta svetska organizacija biti blaga u svojoj odluci.

18:20 - Košarkaši Partizana u ponedeljak završavaju mini odmorKošarkaši Partizana u ponedeljak će nastaviti redovne treninge posle sedam dana pauze koju su dobili posle završetka ligaškog dela Jadranske lige. Ligaški deo Jadranske lige završen je 7. marta, ali početak Superlige još nije odredjen, pošto zavisi od plasmana Crvene zvezde u plej-ofu Jadranske lige i u Evroligi, kao i Mega Leksa u plej-ofu regionalnog takmičenja. Trener Aleksandar Džikić dao je svojim igračima sedam dana slobodno, ali neki od njih su dolazili da fakultativno treniraju, medju kojima su i novajlija Novica Veličković i rekonvalescent Mihajlo Andrić.

17:30 - Duel Srbije i Belgije u Fed kupu igraće se u BeograduTeniserke Srbije igraće u Beogradu sredinom aprila protiv Belgije, u plej-ofu za opstanak u Svetskoj grupi B Fed kupa. Kako je danas saopštio Teniski savez Srbije, duel Srbije i Belgije igraće se 16. i 17. aprila u dvorani "Aleksandar Nikolić" na šljaci. Ekipe su do sada igrale tri puta, a Srbija je pobedila jednom i to u poslednjem duelu, 2012. godine, kada je bilo 3:2 u gradu Šarlroa. Srbija je početkom februara u Kraljevu izgubila od Španije sa 0:4, pa mora da igra u plej-ofu, dok je Belgija do tog meča došla pošto je pobedila u prvoj grupi Evro-afričke zone.

16:40 - FSS: Nagrade Živkoviću, Rastavcu, Mažiću....Suspendovani fudbaler Partizana Andrija Živković i trener niškog Radničkog proglašeni su za najperspektivnije u Srbiji, u tradicionalnom izboru nacionalnog Saveza. Na današnjoj sednici Skupštine u Sportskom centru u FSS u Staroj Pazovi za najperspektivniju fudbalerku proglašena je Miljana Ivanović (Mašinac), za najbolju Milena Nikolić (Spartak), dok je najbolji trener Boris Antić (Spartak). Najbolju sudijsku trojku čine Milorad Mažić, Milovan Ristić i Dalibor Djurđević, a najperspektivniji srpski sudija je Nemanja Gajdobranski.

15:57 - Pavićević: Da vratimo seriju u PodgoricuTrener Budućnosti Luka Pavićević rekao je da će njegova ekipa dati sve od sebe kako bi polufinalnu seriju ABA lige vratila u Podgoricu.Crnogorska ekipa je samo jednom ove sezone izgubila kod kuće i dogodilo se to u najnezgodnijem trenutku. Mega Leks je trijumfom u Morači zadala najteži ispit Podgoričanima ove godine.Drugi meč na programu je u subotu u 21 sat u Sremskoj Mitrovici.“Sigurno da smo posle poraza kod kuće u teškoj situaciji. Idemo rivalu koji je na svom terenu opasan za najjače ABA ligaše, i mnogo bi nam bolje bilo da smo prolaz u finale tražili u Morači, pred našim navijačima. Možemo da konstatujemo da je ovo u neku ruku i dobar ispit za nas koji smo imali izvanrednu sezonu. Moramo da reagujemo, svi zajedno sa snažnom, jakom, ozbiljnom utakmicom, da iščupamo pobedu i vratimo seriju u Podgoricu. Inače, generalno, mislim da imamo dobro postavljenu igru i da smo u prvoj utakmici imali lošu egzekuciju te pripreme. Nadamo se sličnoj završnici iz prvog meča, u kojoj bismo mi na kraju pobedili jer ove Megine dečake još niko nije drugačije pobedio, pa ni mi kada smno igrali u Sremskoj Mitrovici”, rekao je trener Budućnosti Luka Pavićević.

15:05 - Srnić: Idemo na pobeduFudbaler Čukaričkog Dragoljub Srnić rekao je danas da se nada pobedi svog tima protiv Partizana u predstojećoj utakmici Super lige Srbije i dodao da je retko koja ekipa uspevala da trijumfuje na Banovom brdu. "Utakmica će biti izjednačna, a nadam se naravno da ćemo na kraju slaviti pobedu kao što je to bilo i jesenas u Humskoj. Posle 130 utakmica za Čukarički, dobro znam šta znači derbi na Banovom brdu", rekao je Srnić za klupski sajt. "Mislim da će fudbalski biti stvarno kvalitetna utakmica. Naše ambicije su uvek iste kad igramo pred svojim navijačima. Ime protivnika tu nije toliko važno. Rezultatski gledajući, od kad sam u klubu, retko ko je ovde ubedljivo uzimao bodove, osim onog meča protiv Zvezde koji je nedavno odigran", dodao je on. On je ocenio da je Partizan u "krizi rezultata" i da ne dolazi lako do pobeda. "Iskreno, možda smo u prednosti u defanzivnoj liniji. Ali stvarno smatram da su šanse podjednake. Očekujem ravnopravnu utakmicu. Igramo na svom terenu i to je za nas plus više. Nadam se izvanrednom ambijentu", kazao je on. Srnić je rekao da se posavetovao sa bratom Slavoljubom, fudbalerom Crvene zvezde, ali nije otkrio detalje. "Jedinu što ću reći jeste da sam ga pažljivo saslušao i da ću mnogo toga pokušati da primenim na terenu", rekao je Srnić. 14:40 - KSS podržava FIBANa sednici srpskih predstavnika u ABA ligi sa Košarkaškim savezom Srbije (KSS) predloženo je da se prvo igra srpska liga, a tek onda da šampioni država igraju regionalno takmičenje. Kako se navodi, KSS je podržao sva takmičenja pod okriljem FIBA, uz dodatak da klubovi odlučuju o svojoj sudbini, odnosno svom izboru, da li će se takmičiti u Evroligi ili pod FIBA. Klubovi, članovi Košarkaške lige Srbije, takođe su uz FIBA, a KSS će se potruditi da snosi troškove putovanja za klub koji bude odlučio da igra takmičenje FIBA. U četvrtak, Košarkaški savezi Crne Gore, Makedonije i Bosne i Hercegovine opredelili da njihovi klubovi od naredne sezone igraju takmičenja pod okriljem FIBA. Još se nisu izjasnili Slovenci, a sudbina ABA lige posle novih poteza trebalo bi da bude poznata nakon sednice Skupštine regionalnog takmičenja, u nedelju u Zagrebu.14:28 - Subotić: Biće lepo opet videti KlopaFudbaler Borusije Dortmund Neven Subotić rekao je da je uzbuđen zbog meča sa Liverpulom u četvrtfinalu Lige Evrope. Taj meč, koji mnogi smatraju finalom pre finale, u centru pažnje biće i zbog povratka Jirgena Klopa na Signal Iduna Park, ali ovoga puta u protivničkoj ulozi, kao menadžera engleskog tima. "Veoma sam uzbuđen, možemo da igramo veoma dobro kod kuće, tako da je neka vrsta prednosti to što se prvi susret igra na Signal Iduna Parku. Klop me je devet godina trenirao, sedam godina u Borusiji, dve u Majncu, to je skoro decenija. On radi dobar posao u Liverpulu, ispratio sam nekoliko mečeva, uzbuđen sam što ću igrati protiv njegove ekipe i biće lepo videti ga opet", rekao je Subotić.14:00 - Bibić: Spreman sam da trčim još bržeJuniorski reprezentativac Srbije u atletici Elzan Bibić rekao je da je zadovoljan svojim ostvarenjima u dvorani, kao i da je spreman da u nastavku sezone beleži još kvalitetnije rezultate na otvorenom. "Možda sam i sebe iznenadio nastupima 'pod krovom', ali ne mnogo. Sve se postiže dobrim treningom, a skoro mesec naporno sam radio u Ulcinju sa trenerom Rifatom Zilkićem i klupskim kolegama. Siguran sam u sebe i svestan da mogu da trčim veoma brzo. Verujem da ću na otvorenom uskoro ići 3.000 metara ispod osam minuta", rekao je Bibić. U konurenciji atletičara do 20 godina, ovaj Novopazarac postigao je najbolje ovosezonsko vreme u Evropi na 3.000 metara u dvorani. Bibić, koji je rođen 1999. godine, početkom marta u Beogradu zaustavio je štopericu na osam minuta, devet sekundi i šest stotinki. Pre poslednjih uspeha u dvorani, Bibić je ubedljivo slavio na 49. Belom krosu u Beogradu.13:40 - Milojević: Budućnost favorit, ali želimo novo iznenađenjeTrener košarkaša Mega Leksa Dejan Milojević prepustio je ulogu favorita Budućnosti, iako njegov tim ima "meč loptu" za prolaz u finalnu seriju ABA lige. Mega je napravila brejk u Podgorici (85:81) i u slučaju trijumfa na svom terenu eliminisaće prvoplasiranu ekipu regularnog toka ABA lige. "Budućnost je i favorit i u ovom meču, a njihov poraz u Podgorici je pokazao da ne pobeđuje uvek bolji tim. Nadamo da ćemo moći da napravimo još jedno veliko iznenađenje i pobedom se plasiramo u finale, što bi bio fantastičan rezultat za našu mladu ekipu", rekao je Milojević. Drugi meč polufinalne serije ABA lige između Mega Leksa i Budućnosti igra se sutra od 21 sati u Sremskoj Mitrovici.

13:15 - Sevilja na Atletik Bilbao, Borusija protiv LiverpulaFudbaleri Sevilje, aktuelni osvajači Lige Evropa, u četvrtfinalu tog takmičenja igraće protiv rivala iz španske Primere - Atletik Bilbaa, odlučeno je danas žebom u Nionu. Ekipa Borusije Dortmund u borbi za polufinale igraće protiv tima Jirgena Klopa, bivšeg trenera "milionera" - Liverpula. Portugalska Braga će u četvrtfinalu igrati protiv Šahtjora iz Donjecka, dok će se Viljareal sastati sa Spartom iz Praga. Prve utakmice četvrtfinala Lige Evropa igraće se 7. aprila, a revanši su na programu nedelju dana kasnije.12:39 - Stevanović i Pavlović: Partizan favorit, ali idemo na pobeduFudbaleri Čukaričkog Nemanja Stevanović i Andrija Pavlović složni su u oceni da je Partizan favorit u predstojećoj utakmici Super lige Srbije, ali da dodaju da se ekipa sa Banovog brda neće predati i da će ići na pobedu. "Partizan jeste malo slabiji nego prethodnih godina, ali Partizan je uvek Partizan. Ulogu favorita prepuštamo njima, ali naravno ne idemo u utakmicu sa belom zastavamo. Želimo da odigramo što bolje i da probamo da ih pobedimo", rekao je golman Stevanović. Čukarički će u nedelju na Banovom brdu dočekati Partizan u derbi utakmici 27. kola Super lige Srbije. "Oni dolaze nama na Brdo. Mi na našem stadionu igramo otvoreno protiv svakog. Jeste da će imati navijače, ali isto ta publika koliko znači njima znači i nama, bez obzira što nije naša, jer svako voli da igra pred punim tribinama. Mi se nećemo braniti, biće dobra utakmica, zato bih voleo da dođu ljudi koji nisu navijači, jer mislim da će biti kvalitetna i otvorena utakmica, a neka bolji pobedi", rekao je Pavlović i dodao: "Partizan ima novog trenera (Ivana Tomića). On ima drugačiju filozofiju fudbala, koja se meni dopada, gde forsira mlade igrače. Mislim da će kroz koju godinu imati ozbiljan tim, možda i najbolji tim u ligu", dodao je on.12:20 - Alaba produžio ugovor sa BajernomStandardni prvotimac Bajerna David Alaba produžio je danas ugovor do 2021. godine, saopštio j bavarski klub. Kako se navodi na zvaničnom sajtu, Alaba, čiji je sadašnji ugovor isticao 2018, potpisao je novi trogodišnj, čime je Bajern zadržao jednog od igrača koji daje karakter timu. Alaba, koji je rođen u Beču i igra za austrijsku reprezentaciju ima 23 godine, a stigao je u Bajern kao 16-godišnjak. Njegov otac je iz NIgerije, a majka sa Filipina. U dresu Bajerna do sada je odigrao 255 utakmica i postigao 21 gol. Osvojio je 12 trofeja, uključujući četiri BUndeslige, Ligu šampiona i Svetsko klupsko prvenstvo. Dres reprezentacije Austrije oblačio je 42 puta i postigao 11 golova.12:11 - Barselona protiv Atletiko Madrida, PSŽ na Mančester sitiFudbaleri Barselone, branioci trofeja, u četvrtfinalu Lige šampiona igraće protiv Atletiko Madrida, odlučeno je danas žrebom u Nionu. Bajern Minhen, koji je posle produžetaka eliminisao prošlogodišnjeg finalistu Lige šampiona Juventus, u četvrtfinalu će se sastati sa Benfikom.Fudbaleri Volfsburga, koji su po prvi put u ovom rangu takmičenja, igraće protiv Real Madrida, dok će možda i najzanimljiviji četvrtfinalni okršaj odigrai Pari Sen Žermen i Mančester siti. Prve utakmice igrće se 5. i 6. aprila, a revanši su na programu nedelju dana kasnije.12:00 - Murinjo: Tim i kolektiv su uvek ispred svegaPortugalski trener Žoze Murinjo izjavio je da će za njega uvek tim i kolektiv biti ispred svega, ali ističe da igrači kao što je Lionel Mesi imaju poseban uticaj na fudbal. "U današnjem fudbalu se kao prvi ističu učinci pojedinaca... Mesi je osvojio Ligu šampiona sa tri različita trenera. Mislim da je mnogo lakše bilo šta osvojiti kada igrate sa njim, a ne protiv njega", rekao je Murinjo i dodao: "Ja sam trener, a, iako većina misli da su pojedinci važniji od tima, za mene će uvek grupa igrača, ekipa biti važnija od bilo čega. Ali, s druge strane, realnost je da živimo u vremenu gde jedan pojedinac može da utiče i promeni dosta toga. Imao sam dosta ponuda, a njihovoj evaluaciji sa pristupio s mirnoćom. Želim da radim, predsezona u Evropi počinje krajem juna, početkom jula, a ja želim da tada budem deo nekog tima".11:49 - Benzema umešan u trgovinu drogom i "pranje novca"?Fudbaler madridskog Reala i francuski reprezentativac Karim Benzema umešan je u trgovinu drogom i "pranje novca". Kako se navodi, Benzema se sumnjici da je deo grupe koja se bavila nelegalnim poslovima i za početak će biti ispitan u ulozi svedoka. To je dodatni problem za Benzemu, s obzirom na to da se protiv njega vodi postupak zbog umešanosti u ucenjivanje saigrača iz reprezentacije Matijea Valbuene seksualnim snimkom, zbog čega je privremeno izbačen iz nacionalnog tima. Posle novih optužbi, Benzema koji je trenutno povređen, gotovo izvesno propustiće šampionat Evrope kome je Francuska domaćin.

11:33 - UEFA kaznila TarasovaDisciplinska komisija Evropske fudbalske unije (UEFA) kaznila je fudbalera moskovske Lokomotive Dimitrija Tarasova zbog majice sa likom ruskog predsednika Vladimira Putina. Tarasov je posle utakmice sa Fenerbahčem u Istanbulu, u Ligi Evrope, skinuo dres i ostao u majici sa Putinovim likom i natpisom "Najljubazniji predsednik". UEFA koja se oštro bori protiv uplitanja politike u sport bila je znatno blaža prema Tarasovu od njegovog kluba, koji ga je zbog tog poteza kaznio sa 300.000 evra.11:19 - Roma odbila ponudu za ManolasaČelnici Rome odbili su ponudu Čelsija za defanzivca Kostasa Manolasa u visini od 26 miliona funti. "Plavci" su odlučni u nameri da narednog leta u svoje redove dovedu Manolasa. Čelnici Rome nisu odbacili moguću prodaju jednog od svojih najboljiih igrača, ali samo po ceni od 35 miliona funti. Manolas je u Rim stigao pre dve godine iz Olimpijakosa za 15 miliona evra, a za reprezentaciju Grčke odigrao je 22 utakmice.

11:00 - Andrej Aršavin novi igrač KairataBivši kapiten reprezentacije Rusije i prvotimac Arsenala i Zenita iz Sankt Peterburga, Andrej Aršavin novi je igrač Kairata iz Almatija. On je potpisao jednogodišnji ugovor, sa opcijom produžetka na još jednu sezonu, navodi se na sajtu kluba iz Kazahstana. Aršavin je za Rusiju odigrao 74 mečeva i postigao je 17 golova. On je sezonu započeo je u Kubanu iz Krasnodara, ali je sporazumno raskinuo ugovor prvog februara.10:34 - Zvezda čeka Spartak, Partizan gostuje ČukaričkomFudbaleri Crvene zvezde ovog vikenda dočekuju Spartak iz Subotice sa željom da zabeleže 23. uzastopnu prvenstvenu pobedu i dodatno se učvrste na liderskoj poziciji, dok će Čukarički, u borbi za drugo mesto, dočekati Partizan. Atmosfera u redovima Spartaka donekle je poremećena nakon vesti da je UEFA izrazila sumnju u regularnost prethodnog prvenstvenog meca, protiv OFK Beograda 2:1, pa će biti zanimljivo videti hoće li to ostaviti traga na igračima. Partizan na Banovo brdo dolazi sa bodom više od Čukaričkog, ali i utakmicom više, pa je gotovo izvesno da bi pobeda značila veliki korak prema drugom mestu. Crno-beli su posle dva startna proleća poraza (OFK Beograd i Zvezda), vezali dva trijumfa (Radnički i Voždovac) i nadaju se nastavku serije. Vojvodina gostuje OFK Beogradu na Staroj Karaburmi, a drugoplasirani Borac dočekuje "fenjeraša" Rad. 10:10 - Azarenka počistila RibarikovuBeloruska teniserka Viktorija Azarenka plasirala se u polufinale WTA turnira u Indijan Velsu, pošto je pobedila Slovakinja Magdalenu Ribarikovu 2:0, po setovima 6:0, 6:0. Ona će u polufinalu igrati protiv Karoline Pliškove koja je pobedila Dariju Kasatkinu 6:3, 6:2. U drugom polufinalu sastaju se Serena Vilijams i Agnješka Radvanjska.09:45 - Federer se vraća na teren u MajamijuŠvajcarski teniser Rodžer Federer na zanimljiv način je saopštio da se vraća na teren na Mastersu u Majamiju. Federer nije igrao od poraza od Novaka Đokovića u polufinalu Australiju. On je pokidao meniskus zbog čega je morao na operaciju. Švajcarac je propustio nekoliko turnira, a vratiće se na teren naredne nedelje na Mastersu u Majamiju. Federer je koristeći popularne emotikone obavestio navijače na Tviteru da se vraća na teren.

09:20 - Zimonjić i Vaslan zaustavljeni u polufinaluSrpski teniser Nenad Zimonjić i Francuz Eduard Rože Vaslan nisu uspeli da se plasiraju u finale turnira u Indijan Velsu, pošto su rano jutros u polufinalu poraženi od Francuza Nikolasa Maua i Pjera-Hjuza Herberta 4:6, 6:3, 10:6. Zimonjić i Vaslan su dobili prvi set, ali Mau i Hervet su uzvratili i bili skoncentrisaniji u odlučujućem setu. Francuzi će se za trofej boriti protiv boljeg iz meča Kanađanina Vaseka Pospišila i Amerikanca Džeka Sika i Španaca Marka i Felisijana Lopeza.

09:06 - Ivana Španović odradila poslednji trening pred nastup na SPSrpska atletičarka Ivana Španović odradila je poslednji trening pred sutrašnji nastup na Svetskom dvoranskom prvenstvu u Portlandu. "Arena je divna, i imam osećaj da su se organizatori zaista potrudili da u fokusu budu takmičari, sve je podređeno tome da ovaj šampionat bude pravi spektakl. Zbog novih pravila potrudiću se maksimalno da u prve tri serije skočim najbolje što mogu, daću sve od sebe da ostvarim što bolji rezultat i plasman", izjavila je Ivana. Španovićeva je na SP došla sa najboljim rezultatom ove sezone 6,85 metara. Najveću konkurenciju Ivana će imati u Amerikanki Britni Ris i Britanka Šara Proktor. Skok udalj je na programu u subotu tri časa iza ponoći po centralnoevropskom vremenu.08:58 - Đorđević: Dijamantidis mora da se predomisliTrener košarkaša Panatinaikosa Aleksandar Đorđević bio je veoma zadovoljan pobedom protiv Lokomotive u 11. kolu faze Top 16 Evrolige. PAO je slavio u Atini sa 84:79 i stigao do sedme pobede u Top16 fazi kojom je praktično obezbedio četvrtfinale. "Ovo je ogromna pobeda za nas. Izborili smo se, imali smo dobar stav u drugom poluvremenu. Napokon smo se skupili, odigrali smo dobru odbranu. Šteta jedino što nismo pobedili većom razlikom nego što smo izgubili, ali do kraja smo pokušavali", rekao je Đorđević i dodao: "Osetili smo povezanost sa publikom koja nas je nosila. Lokomotiva ima neverovatan talenat, a sa Dženingom su još opasniji. Naš cilj je bio da im zaustavimo tranziciju i da im sprečimo ofanzivni skok. Dijamantidis je mnogo pomogao, svima je drago što ga imaju za saigrača. On je primer kako se gradi karijera i kako se završava. Ako nastavi ovako, biće sjajno. Moramo da ga nagovorimo da se predomisli oko povlačenja".

08:50 - Van Gal: Imali smo dovoljno šansiMenadžer Mančester junajteda Luj van Gal smatra da je njegov tim imao dovoljno prilika da prođe Liverpul u Ligi Evrope. Revanš meč osmine finala na Old Trafordu je završen rezultatom 1:1, pa je tim Jirgena Klopa prošao dalje sa ukupnih 3:1. "Veoma samo razočarani jer smo imali šanse, takav je bio osećaj u svlačionici. Stvorili smo dovoljan broj šansi, znali smo da će Liverpul imati dosta prostora u kontri, ali je bilo veliko razočarenje što smo primili taj gol pred poluvreme. Da je ostalo 1:0 mislim da bi imali dobru šansu da prođemo. Veoma sam zadovoljan aplauzima navijača. Sve smo pokušali, imali smo prilike i u drugom delu, ali je taj gol pred poluvreme bio ključan", rekao je Van Gal.

08:40 - Nova pobeda San AntonijaKošarkaši San Antonija Kavaji Lenard i Lamarkus Oldridž predvodili su svoj tim sa po 22 poena do pobede od 118:110 protiv Portlanda u noći između četvrtka i petka, kojim su produžili pobednički niz utakmica na domaćem terenu i tako ostvarili drugi najbolji početak sezone u istoriji lige. Najefikasniji u ekipi Portlanda bio je Sidžej Mekalum sa 26 poena, dok je Demijan Lilard postigao 23. Košarkaši Denvera poraženi su sa 98:116 u gostima od Atlante, a srpski košarkaš Nikola Jokić ostvario je solidan učiank u porazu svog tima. Jokić je za 22 minuta učinak od osam poena, pet skokova i dve asistencije. U ekipi Denvera je najefikasniji bio Didžej Ogisten sa 17 poena, a jedan manje ubacio je Žofri Lovernj. Atalantu je do 40. pobede u sezoni predvodio Tim Hardavej sa 21 poenom. Rezultati NBA utakmica: Indijana - Toronto 94:101 (posle produžetka), Filadelfija - Vašington 94:99, Majami - Šarlot 106:109, Atlanta - Denver 116:98, Čikago - Bruklin 118:102, Milvoki - Memfis 96:86, San Antonio - Portland 118:110 i Juta - Finiks 103:69.08:33 - Nevil: Nisam uvredio sudijuTrener Valensije Gari Nevil rekao je da nije uvredio sudiju pošto je bio poslat na tribine zbog protestovanja na meču sa Atletik Bilbaom. Meč je završen pobedom Valensije 2:1, ali je Bilbao prošao dalje pošto je u prvom meču slavio sa 1:0. "Nisam uvredio sudiju. Ne želim da krivim sudiju zbog ishoda susreta. Mislim da smo mogli da pobedimo sa četiri ili pet golova prednosti. Gledao sam dobar meč. Ovo je teška noć za nas jer smo eliminisani. Ekipa odigrala meč na najvišem nivou otkako sam ja trener. Mislim da su navijači mogli da napuste Mestalju ponosni. Ima razočaranja, ali intenzitet je bio na maksimumu. Tražiću da moji igrače ponove ovakvu igru", rekao je Nevil.08:20 - Klop: Neću Dortmund na žrebuMenadžer Liverpula Jirgen Klop nije krio da bi voleo da izbegne Borusiju iz Dortmunda na žrebu za četvrtfinale Lige Evrope. Klopov tim odigrao je u četvrtak nerešeno 1:1 sa Mančester junajtedom na Old trafordu i tako overio prolaz dalje posle pobede od 2:0 u prvom meču. "Neću da igramo protiv Dormtunda u sledećoj rundi. Zbog čega bih želeo najjači tim u takmičenju?", rekao je Klop i dodao: "Svi moji prijatelji u Dortmundu žele da igraju protiv nas, ali to može tek u Bazelu. Dobili su Totenhem u gostima, nije to loše. Ostali su samo dobri timovi. Kul, ušli smo među osam najboljih".08:10 - Raonić na Gofana u polufinalu Indijan VelsaKanadski teniser Miloš Raonić igraće protiv Belgijanca Davida Gofana u prvom polufinalu Mastersa u Indijan Velsu. Kanađanin je u četvrtfinalu pobedio Gaela Monfisa sa 7:5, 6:3. Njegov rival biće Gofan, koji je savladao Marina Čilića 7:6, 6:2. U preostala dva četvrtfinala, sastaće se Rafael Nadal - Kei Nišikori i Novak Đoković - Žo-Vilfred Conga. Masters u Indijan Velsu igra se za nagradni fond od 7.1 milion dolara.08:00 - VESTI KOJE SU OBELEŽILE PRETHODNI DAN MOŽETE PROČITATI OVDE

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track