BLOG UŽIVO: Jirgen Klop i zvanično preuzeo Liverpul
Foto: AP

Najnovije informacije iz sveta sporta

BLOG UŽIVO: Jirgen Klop i zvanično preuzeo Liverpul

Fudbal -
Sve o sportskim dešavanjima na jednom mestu, najnovije informacije, rezultati, najave predstojećih događaja

BEOGRAD - Dobrodošli na Kurir sport! Pratite najnovije vesti iz sveta sporta na jednom mestu.22:00 - Klop i zvanično preuzeo LiverpulNemački fudbalski stručnjak Jirgen Klop novi je trenera Liverpula, potvrđeno je na zvaničnom sajtu engleskog premijerligaša. Nekadašnji trener Borusije iz Dortmunda biće predstavljen na sutrašnjoj konferenciji za štampu, ali još uvek nije poznato na koliko je ugovor potpisan. Klop je tako postao tek drugi nemački trener u istoriji Premijer lige, pošto je prethodno Feliks Magat sa klupe vodio Fulam. Tokom karijere vodio je i Majnc, dok je klupu "Milionera" preuzeo 2008. godine. Sa Borusijom ima osvojene dve uzastopne titule prvaka Nemačke - 2011. i 2012, dok je 2013. godine vodio klub do finala Lige šampiona u kojem je izgubio od Bajerna.21:00 - Platini: Osporiću odluku o suspenziji Predsednik Evropske fudbalske unije (Uefa) Mišel Platini rekao je večeras da su navodi o malverzacijama posle kojih je suspendovan na 90 dana "zapanjujuće nejasni", u potpunosti ih je odbacio i najavio da će osporiti odluku Etičkog komiteta Fife koji ga je kaznio.Etički komitet Fife uslovno je danas na 90 dana suspendovao Platinija, odlazećeg predsednika Fife Sepa Blatera i generalnog sekretara te organizacije Žeroma Valkea.Osnov za suspenzije su istrage koje se protiv njih vode.Etički komitet Fife počeo je istragu protiv 79-godišnjeg Blatera nakon što je švajcarsko tužilaštvo otvorilo istragu.On je optužen da je potpisao nepovoljan ugovor za Fifu vezano za televizijska prava, kao i za "nelojalnu isplatu" Platiniju 2011. godine od 1,35 miliona funti, devet godina pošto je Francuz obavio posao za Blatera.Platini je rekao da će "osporiti odluku na odgovarajući način u odgovarajuće vreme".

20:17 - Čelsi i Arsenal kažnjeni sa ukupno 70.000 funti zbog ponašanja igračaFudbalski savez Engleske (FA) kaznio je danas Čelsi i Arsenal sa ukupno 70.000 funti zbog nedoličnog ponašanja svojih igrača u prvenstvenoj utakmici. Londonski klubovi su kažnjeni jer "nisu uspeli da osiguraju mirno ponašanje svojih igrača" u utakmici dva kluba na Stamford Bridžu 19. septembra. Čelsi je kažnjen sa 40.000 funti a Arsenal sa 30.000 zbog incidenata koji su se dogodili između 44. i 47. minuta utakmice. Fudbaleri su se sukobili kada je sudija Majk Din isključio defanzivca Arsenala Gabrijela Paulistu posle incidenta sa Dijegom Kostom. FA je posle provere snimka incidenta poništio crveni karton Pauliste. Čelsi je u toj utakmici pobedio Arsenal sa 2:0.

19:22 - Amelija u ČelsijuMarko Amelija je novi golman Čelsija, objavljeno je na sajtu londonskog kluba. Italijan je doveden kako bi bio zamena Begoviću dok se ne oporavi prvi Murinjov izbor među stativama Kurtoa.Amelija je svojevremeno važio za talentovanog golmana, ali posle prelaska u Milan iz Livorna nije se najbolje pokazao i njegova karijera je išla silaznom putanjom. Igrao je i amaterski fudbal, da bi prošle sezone zaigrao u Peruđi. Od ove sezone je slobodan u izboru nove sredine, a Žoze Murinjo ga je pozvao da donese iskustvo u njegov tim. Potpisan je kratkoročan ugovor.19:05 - Vladimir Mišković privremeni trener MetalcaKošarkaki klub Metalac iz Valjeva imenovao je danas Vladimira Miškovića, dosadašnjeg trenera juniorskog tima, za privremenog šefa stručnog štaba, saopšteno je na sajtu kluba. Mišković (37) će Metalac voditi u subotu na utakmici četvrtog kola Jadranske lige protiv Sutjeske u Nikšiću,a potom će rukovodstvo kluba odlučiti da li će on ostati trener ili će do tada angažovati stručnjaka koji nije iz Valjeva. Vladimir Đokić je sinoć podneo ostavku posle poraza od Igokee u Valjevu, a nastojanja rukovodstva i pojedinih igrača da se predomisli nisu urodila plodom.Mišković (37) je igrao i u nekoliko prvoligaških erkipa u SRJ, a Metalac je već vodio 2013. u Superligi Srbije i osam kola u KLS, u sezoni 2013/2014. godine.

18:48 - Fudbaleri Crvene zvezde otišli na Zlatibor na pripremeFudbaleri Crvene zvezde otputovali su danas na Zlatibor gde će odraditi mini pripreme za vreme pauze u prvenstvu. Trener Miodrag Božović na Zlatibor je poveo 21. igrača, a na spisku nisu oni koji imaju obaveze sa reprezentacijama. Na poznatoj srpskoj planini otišli su: Damir Kahriman, Aleksandar Luković, Saša Stojanović, Idan Vered, Savo Pavićević, Bruno Matos, Mamadu Mbođ, Nemanja Ahčin, Miloš Cvetković, Mičel Donald, Mihailo Ristić, Nemanja Supić, Dušan Andelkovic, Nenad Gavrić, Slavoljub Srnić, Ugo Vijeira, Zoran Rendulić, Predrag Sikimić, Luis Ibanjez, Petar Orlandić i Marko Trkulja, koji je i dalje po posebnom režimu. Za sada nije planirano da aktuelni lider Superlige odigra neku prijateljsku utakmicu. Povratak crveno-belih za Beograd zakazan je za utorak, 13. oktobra, četiri dana uoči utakmice protiv Rada u 14. kolu domaćeg prvenstva.

18:24 - Žreb Kupa Srbije u utorak u Staroj PazoviŽreb parova šesnaestine finala fudbalskog Kupa Srbije biće održan u utorak, 13. oktobra od 12 sati, u Sportskom centru nacionalnog saveza u Staroj Pazovi. Učesnici šesnaestine finala najmasovnijeg fudbalskog takmičenja su Čukarički, Partizan, Crvena zvezda, Vojvodina, Novi Pazar, Rad, Mladost Lučani, OFK Beograd, Radnički Niš, Jagodina, Spartak, Voždovac, Borac Čačak, Napredak Kruševac, Donji Srem, Radnički Kragujevac, Radnik Surdulica, Javor Ivanjica, Metalac Gornji Milanovac, Bačka, Inđija, Sinđelić Beograd, Proleter, Sloga Petrovac na Mlavi, Bežanija, BSK Borča, Kolubara Lazarevac, Loznica, Moravac Mrštane, Zemun, Mokra Gora Zubin Potok i ČSK Čelarevo. Utakmice šesnaestine finala nacionalnog Kupa biće odigrane 28. oktobra, osmina finala na programu je 2. decembra, a četvrtfinale 2. marta 2016. godine. U polufinalu se igraju po dve utakmice (16. marta i 20. aprila 2016), dok je meč za trofej zakazan za 11. maj.

18:00 - Omladinci ubedljivi na startu kvalifikacija za EPOmladinska fudbalska reprezentacija Srbije uspešno je startovala na prvom kvalifikacionom turniru za plasman na Evropsko prvenstvo u Nemačkoj 2016. godine. Izabranici selektora Branislava Nikolića u prvom meču u Estoniji pobedili su domaću selekciju rezultatom 5:0 (3:0). Po dva gola za srpski tim postigli su mladi napadači Crvene zvezde i Partizana Luka Jović i Ivan Šaponjić, dok se u strelce upisao i Nemanja Glavčić. Narednu utakmicu odigraće u subotu (12.30) protiv Jermenije, koja je izgubila od Češke (4:0).

17:40 - Mesi i njegov otac Horhe na sudu zbog utaje porezaŠpanski državni tužilac zatražio je danas zatvorsku kaznu za fudbalera Barselone Lionela Mesija zbog utaje poreza.Tužilaštvo u Barseloni je pre dva dana odustalo od sudskog gonjena Lionela Mesija i odlučilo da vodi postupak protiv njegovog oca, međutim, kako navode španski mediji, državni tužilac Španije je ipak danas odlučio da nastavi slučaj i protiv najboljeg fudbalera Barselone. On je za Lionela Mesija zatražio zatvorsku kaznu od 22 meseca. Lionel i Horhe Mesi su pokušali da prikriju zaradu od prodaja fotografija najboljeg fudbalera Barselone. Oni su optuženi za utaju poreza od četiri miliona evra u periodu od 2007. do 2009. godine.Prvobitno se odustalo od sudskog gonjenja Lionela, pošto on navodno nije znao za finansijske poslove koje obavlja njegov otac Horhe prodajom njegovih fotografija.Otac Lionela Mesija optužen je da je preko ofšor (off-shore) kompanija stvorio mrežu čiji je cilj bilo sakriti pravi iznos profita ostvarenog na prodaji Mesijevog lika. ;Horhe ;dobit od prodaje fotografija svog sina kompanijama u Belizeu, Urugvaju, Švajcarskoj i Velikoj Britaniji nije prijavljivao španskim vlastima.

17:20 - Brazil smanjuje budžet za OIBrazil, domaćin letnjih Olimpijskih igara 2016. godine, suočenim sa finasijskim problemima odlučio je da smanji budžet za Olimpijadu najmanje 10 odsto. Posle svođenja računa, ispostavilo se da bi planirana investicija od 8,75 miljardi evra, bila nerentabilna, posebno posle najnovijih predviđenja Međunarodnog monetarnog fonda da će brazilska ekonomija u ovoj godini usporiti tri odsto. Suočena sa visokom inflacijom koja bi ove godine mogla da premiše 10 odsto, prvi put od 2003, vlada Brazila je odlučila da budžet za Olimpijadu bude smanjen najmanje 10 odsto, a idealno bi bila redukcija od 30 odsto, prenosi list Figaro.

17:00 - Anhel Vljar privremeno vodi UEFA umesto PlatinijaPrvi čovek Fudbalske federacije Španije (RFEF) Anhel Viljar Ljona privremeno će voditi Evropsku fudbalsku uniju (UEFA) umesto Mišela Platinija, suspendovanog zbog istrage o korupciji. Etički komitet Međunarodne fudbalske federacije (FIFA) suspendovao je danas čelnike FIFA Sepa Blatera i UEFA Platinija na 90 dana zbog istrage koju protiv njih vode švajcarske vlasti u vezi optužbe za korupciju. Švajcarske vlasti su prošlog meseca pokrenule krivičnu istragu protiv Blatera zbog sumnjivih ugovora o televizijskim pravima, kao i zbog isplate dva miliona švajcarskih franaka aktuelnom predsedniku UEFA Platiniju.

16:30 - Enejama završio reprezentativnu karijeruNigerijski golman Vensan Enejama, koji brani za francuski Lil, saopštio je da završava reprezentativnu karijeru. Enejama je odluku o završetku karijere u dresu reprezentacije sapštio na sastanku sa čenicima Fudbalske federacije Nigerije (NFF) u Belgiji. On je rekao da više neće braniti za tim Nigerije, pošto je selektor "Super orlova" Sandej Olisej u utorak objavio da će ulogu kapitena preuzeti napadač CSKA Ahmed Musa. Enejama je za reprezentaciju Nigerije branio na tri Mundijala, a bio je član reprezentacije koja je 2013. osvojila Kup afričkih nacija.

16:00 - Hajatu na čelu FIFA umesto suspendovanog BlateraKamerunac Isa Hajatu preuzeće ulogu predsednika Međunarodne fudbalske federacije (FIFA) umesto Sepa Blatera koji je suspendovan na 90 dana zbog istrage o korupciji. Predsednik Afričke fudbalske konfederacije (CAF) i potpredsednik FIFA Hajatu preuzeće dužnost prvog coveka FIFA, u skladu sa statutom te organizacije. Etički komitet FIFA saopstio je danas da je suspendovao na 90 dana Blatera, kao i predsednika Evropske fudbalske unije (UEFA) Mišela Platinija, zbog istrage koja se protiv njih vodi zbog nelegalnih radnji. Švajcarske vlasti su prošlog meseca pokrenule krivičnu istragu protiv Blatera zbog sumnjivih ugovora o televizijskim pravima, kao i zbog isplate dva miliona švajcarskih franaka aktuelnom predsedniku UEFA Platiniju, čji je status na pola puta između svedoka i optuženog.15:34 - Dortmund kaznio navijače zbog nereda u SolunuFudbalski klub Borusija Dortmund zabranio je do kraja sezone gostovanje navijačima, koji su se na utakmici Lige Evrope protiv PAOK-a u Solunu sukobili sa policijom.Meč između PAOK-a i Borusije prekinut je prošle nedelje u drugom poluvremenu, jer su pristalice nemačkog kluba bakljama zasuli grčku policiju, koja je nakon toga uzvratila silom.Ubrzo nakon toga domaći navijači su pokušali da pređu na drugu stranu terena i obračunaju se sa gostima, ali je veći sukob sprečila policija."Članovi navijačke grupe Desperedos Dortmund 1999 bili su u velikoj meri odgovorni za paljenje i bacanje pirotehničkih sredstava, kao i nastale nerede. Iste mere preduzećemo i prema ostalim najvatrenijim navijačima ako se ustanovi da su učestovali u incidentu", navodi se u saopštenju "milionera".Utakmica u Solunu završena nerešenim rezultatom - 1:1.

15:20 - Blaterov advokat: FIFA nije poštovala proceduruAdvokat predsednika Međunarodne fudbaske federacije (FIFA) Sepa Batera, suspendovanog zbog istrage o korupciji, optužio je FIFA da nije poštovala proceduru prilikom odluke o suspenziji. Etički komitet FIFA saopstio je danas da je suspendovao na 90 dana Blatera, kao i predsednika Evropske fudbalske unije (UEFA) Mišela Platinija, zbog istrage koja se protiv njih vodi zbog nelegalnih radnji.Advokat Ričard Kalen rekao je da je Blater "razočaran jer Etički komitet nije poštovao etički i disciplinski kodeks, odnosno njegovo pravo da bude saslušan". Kalen je naglasio da je Etički komitet FIFA doneo odluku o suspenziji na osnovu "nesporazuma", rekavši da švajcarsko tužilaštvo nije optužilo Blatera za krivično delo.15:00 - Karlović najbolji server u istoriji tenisaHrvatski teniser Ivo Karlović ušao je u istoriju tog sporta, pošto je postavio novi rekord po broju odserviranih asova. Karlović je u osmini finala turnira u Pekingu protiv Pabla Kuevasa iz Urugvaja uzeo 26 poena direktno iz servisa i tako stigao do brojke od 10.247 odserviranih asova u karijeri.Dosadašnji rekorder po broju servisa bio je još jedan hrvatski teniser, Goran Ivanišević. On je u karijeri odservirao 10.237 asova.Evidencija o broju as servisa vodi se od 1991. godine, tako da treba imati u vidu i činjenicu da je Ivanišević postao profesionalac 1988, odnosno tri godine pre nego što je počela da se vodi evidencija.Karlović je, inače, izgubio od Kuevasa sa 2:0. Bez obzira na poraz, on je oduševljen novim rekordom.

14:00 - Kapelo: Na Mihajlovićevoj strani samNekadašnji trener Milana Fabio Kapelo rekao je da ima poverenje u Sinišu Mihajlovića i upravi kluba poručio da srpskog stručnjaka pusti da radi svoj posao.„Nažalost, ja sam bio u istoj situaciji. Uprava mora da Mihajlovića pusti da radi i da mu vreme. Na njegovoj strani sam, jer mu verujem. On je ozbiljan trener, zna šta hoće i ostavio je dobar utisak na mene“, rekao je Kapelo. Mihajlović je ove sezone preuzeo Milan, a prethodno je sedeo na klupi Sampdorije. ’Rosoneri’ trenutno zauzimaju 11. mesto u šampionatu sa devet bodova zaostatka za vodećom Fiorentinom. Milan je u prošlom kolu doživeo pravi debakl, pošto je na svom terenu poražen od Napolija sa 4:0, a u narednom kolu, 17. oktobra, gostuje Torinu.13:20 - Suad Šehović MVP 3. kola ABA ligeKapiten Budućnosti Suad Šehović proglašen je za najkorisnijeg igrača trećeg kola regionalne ABA lige. Šehović je u pobedi nad Mega Leksom (71:56) postigao 23 poena uz nepogrešiv šut za dva poena (5/5) i sa penala (4/4), te šest promašenih trojki (3/9).Pored toga, imao je devet skokova, četiri ukradene i jednu izgubljenu loptu, što mu je bilo dovoljno za indeks korisnosti 30.Podgorička ekipa posle tri odigrana kola ima dve pobede i poraz i trenutno je na petom mestu na tabeli regionalnog takmičenja. Maksimalan učinak u ABA ligi trenutno imaju samo Cedevita i Crvena zvezda.

12:40 - FIFA suspendovala i Platinija!Prvi čovek Evropske fudbalske unije Mišel Platini suspendovan je na 90 dana zbog optužbi za korupciju. Pre Platinija, identične suspenzije izrečene su i odlazećem predsedniku Svetske fudbalske federacije Sepu Blateru i generalnom sekretaru Žeromu Valkeu.Platini se, inače, smatra glavnim favoritom da nasledi Blatera na čelu svetskog fudbala, ali je sada pitanje da li će mu zbog suspenzije biti dozvoljeno da se kandiduje.Francuz je prethodno spekulacije da ga čeka suspenzija proglasio orkestriranim da bi se uništio njegov ugled pred izbore u FIFA. Platini se prošle nedelje našao u središtu kontroverze pošto je otkriveno da mu je 2011. godine uplaćeno više od milion i po evra za posao koji je za FIFA radio do 2002. godine.12:00 - Tipsarević odlučio da operiše kolenoJanko Tipsarević biće podvrgnut novoj operaciji kako bi rešio problem sa povredom kolena. Srpski teniser je na Instagramu saopštio da je posle tri meseca problema sa timom odlučio da mu se izvrši hirurška intervencija."Ovo je bio težak period ali ću ga prevazići i vratiti se jači nego pre. Hvala vam na podršci", napisao je Tipsarević.Tipsarević se krajem marta vratio na teren posle jednoipogodišnje pauze zbog problema sa petom, i to u paru sa Novakom Đokovićem na Mastersu u Majamiju. Prvi meč pojedinačnoj konkurenciji odigrao je nedugo potom u Hjustonu, a poslednji put u 2015. nastupio je na US Openu gde je poražen od Giljerma Garseije-Lopesa u prvom kolu. To je Tipsareviću bio šesti uzastopni poraz, a tokom godine je učestvovao na ukupno devet turnira.

11: 22 - Zagreb ostao bez ATP turniraTeniski ATP turnir Zagreb Indoors ugašen je nakon deset godina održavanja u hrvatskoj prestonici. Termin turnira od 1-7. februara je sada rezervisan za turnir u Sofiji, pa Hrvatskoj ostaje samo jedan ATP turnir, u Umagu."Bugarska je kroz svog najboljeg tenisera Grigora Dimitrova postala prepoznatljiva u ATP svetu, a njenim dodavanjem kao organizatora ATP serija će se sledeće godine igrati u 32 države sveta", rekao je predsednika i izvršni direktor ATP-a Kris Kermod.Zagreb Indors je prvi put održan 1996. godine, kada je trijumfovao Goran Ivanišević, četiri puta ga je osvajao Marin Čilić, dok je poslednji šampion Španac Giljermo

11:02 - Nasri želi nastavak karijere u MLSSamir Nasri, levo krilo Mančester sitija, rekao je da razmišlja da nakon isteka ugovora sa engleskim premijerligašem karijeru nastavi u SAD."Veoma mi se sviđa fudbal i život u Engleskoj. Nakon isteka uvogovora razmišljam o igranju u MLS. Želim da otkrijem nešto novo i radije bih zaigrao u Americi nego se vratio u Francusku", rekao je 28-godišnji fudbaler za Kanal Plus.Nasri je u julu 2014. potpisao novi petogodišnji ugovor sa Sitijem, a tokom karijere igrao je za Marsej i Arsenal.Za "građane" je zabeležio 158 utakmica i 25 puta se upisao u listu strelaca. Sa Sitijem ima osvojene dve titule šampiona Engleske, Komjuniti Šild i Liga Kup.Dres reprezentacije Francuske nosio je u 41 puta i postigao pet golova.

10:35 - Španci ujedinjeni u podršci PikeuReprezentativci Španije ujedinjeni su u podršci saigraču Đeraru Pikeu koji je na poslednjih nekoliko utakmica redovno na meti navijača.Štoper Barselone mesecima dobija zvižduke tokom nastupa za reprezentaciju zbog otvorenog zagovaranja za nezavisnost Katalonije, u kojoj su nedavno secesionisti trijumfovali na izborima."Ako navijači zvižde jednom igraču, onda zvižde svima nama. Voleo bih kada bi im mogli reći da mu ne zvižde, ali oni mogu da rade šta god žele", rekao je napadač Selte, a nekada igrač Barse Nolito."Crvena furija" dočekuje Luksemburg u petak u Logronju, a potom gostuje Ukrajini, u poslednja dva kola kvalifikacija za EURO 2016. Špancima je dovoljan jedan bod da obezbede jedno od prva dva mesta u grupi C koja vode direktno na Evropsko prvenstvo.10:05 - Morata: Real ne može kupiti srećuNapadač Juventusa Alvaro Morata upozorio je da bi Real Madrid mogao da aktivira otkupnu klauzulu iz njegovog ugovora, ali da sreća vredi više od toga. Real je prodao Moratu "Staroj dami" za 20 miliona evra prošle godine, ali može da ga otkupi sledećeg leta za oko 30 miliona."Istina je što novine pišu o mogućem povratku u Real, ali neke stvari nemaju veze sa ugovorima već sa stvarnim osećajem. Sreća vredi mnogo više", rekao je Morata.Morata je bio jedan od junaka Juventusovog plasmana u finale Lige šampiona prošle sezone, a njegovim golom turinski klub je izbacio upravo i Real "Ako se opet plasiramo u finale i osvojimo Ligu šampina na San Siru, vratiću se u Torino peške", rekao je Španac.

09:30 - Marko Popović otišao u ŠpanijuHrvatski plejmejker Marko Popović potpisao je ugovor sa španskom Fuenlabradom na jednu sezonu. U prethodne dve godine 33-godišnji plej branio je boje Himkija, a tokom karijere još je igrao za Žalgiris, Uniks, Efes, Cibonu, Valensiju i Zadar. Prošle sezone u Evrokupu Popović je imao 9,9 poena i 4,5 asistencije po utakmici.09:00 - Sportom protiv nasilja u VranjuNIS i Teniski sаvez Srbije i u toku školske 2015/2016 godine zаjedno orgаnizuju аkciju "Sportom protiv nasilja".Prvа školа tenisа zа decu je orgаnizovаnа u osnovnoj školi "Vuk Karadžić" u Vranju.Deca školskog uzrasta na edukativan, zdrav i zabavan način imala su prilike da nauče prve korake tenisa. I ove godine, u saradnji sa kompanijom NIS, Teniskim savezom Srbije (TSS), Ministarstvom prosvete, nauke i tehnološkog razvoja i Ministarstvom omladine i sporta, akcija "Sportom protiv nasilja" organizovaće se širom Srbije. Kompanija NIS, kao višegodišnji generalni sponzor TSS na ovaj način se aktivno uključila u promociju zdravog života i animiranja mladih talenata. U školskoj 2014/15 godini akcija "Sportom protiv nasilja" obišla 29 je gradova Srbije, a u ovoj akciji učestvovalo je oko 17.000 dece.

08:40 - Uganđani pod istragom zbog pranja novcaFudbalska federacija Ugande pod istragom je zbog pranja novca, prenela je u sredu agencija AP. Predsednik Finansijskog sektora nacionalne fudbalske federacije Ugande Dekola Kiza rekao je da je siguran da će istraga pokazati da ne postoji nikakava zloupotreba.Ova istraga usledila je posle velikog skandala koji je potresao Međunarodnu fudbalsku federaciju (FIFA), pošto su švajcarske i američke vlasti pokrenule istragu protiv čelnika te oranizacije zbog korupcije, reketiranja i pranja novca.Neki zvaničnici fudbalske federacije Ugande rekli su da je pronevereno oko milion dolara koliko je dobijeno od FIFA.

08:20 - Roben ponovo treniraFudbaler Bajerna Holanđanin Arjen Roben vratio se treninzima posle više od mesec dana pauze zbog povrede butnog mišića, preneli su nemački mediji.Roben je prisustvovao treningu ekipe prvi put otkako se povredio na meču sa reprezentacijom Holandije početkom septembra, kada je Island slavio minimalnim rezultatom – 1:0.Roben (31) poslednji put je igrao za Bajern 29. avgusta u pobedi od 3:0 protiv Bajera iz Leverkuzena.On bi mogao da zaigra za Bavarce već 17. oktobra u meču protiv Verdera iz Bremena, kao i u Ligi šampiona protiv Arsenala tri dana kasnije.

08:00 - VESTI KOJE SU OBELEŽILE PRETHODNI DAN MOŽETE POGLEDATI OVDE

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track