BLOG UŽIVO VIDEO: Vojvodina pobedila Novi Pazar i zapretila Zvezdi
Foto: Aleksandar Nićiforović

Najnovije informacije iz sveta sporta

BLOG UŽIVO VIDEO: Vojvodina pobedila Novi Pazar i zapretila Zvezdi

Fudbal -

Sve o sportskim dešavanjima na jednom mestu, najnovije informacije, rezultati, najave predstojećih događaja.

BEOGRAD - Dobrodošli na Kurir sport! Pratite najnovije vesti iz sveta sporta na jednom mestu.

23:05 - Grupa E: Monako slavio u Londonu, Leverkuzen ispustio 2:0 kod kućeFudbaleri Monaka pobedili su večeras u gostima Totenhem sa 2:1 u prvom kolu Grupe E Lige šampiona, dok je Bajer Leverkuzen ispustio vodjstvo od 2:0 protiv moskovskog CSKA i odigrao 2:2 sa ruskom ekipom.Totenhem je bio veliki favorit u svom prvom meču Lige šampiona posle pet godina, a svoj veliki meč odigrao je na Vembliju, a ne na svom Vajt Hart Lejnu.Monako je, medjutim, poveo majstorijom Bernarda Silve, koji je primio loptu na oko 30 metara, zatim se zatrčao ka golu, oslobodio čuvara i sa desne strane iz šesnaesterca savladao Uga Lorisa."Kneževi" su udvostručili vodjstvo u 31. minutu, kada se Tomas Lemar srećno našao pored odbitka ispred Lorisa i smestio loptu pod prečku.Totenhem je izjednačio u 45. minutu, kada je Erik Lamela izveo korner, a Tobi Aldervajreld glavom smestio loptu u mrežu za 1:2.Totenhem je u drugom poluvremenu imao tri dobre prilike, ali nije uspeo da iskoristi nijednu, najviše zahvaljujući golmanu Monaka Danijelu Subašiću.Bajer Leverkuzen je posle 15 minuta vodio 2:0 golovima Admira Mehmedija i Hakana Čalhanoglua, ali je CSKA izjednačio za samo dva minuta. Prvo je u 36. minutu Alan Džagoev smanjio prednost, da bi Roman Eremenko dva minuta kasnije doneo izjednačenje svojoj ekipi.Leverkuzen je u drugom poluvremenu imao inicijativu i nekoliko dobrih prilika, ali nije uspeo da promeni rezultat.

22:56 - Grupa G: Istorijska pobeda Lestera na debiju u Ligi šampionaFudbaleri Lestera na najbolji način odigrali su svoju prvu utakmicu u Ligi šampiona, pošto su danas u gostima pobedili Briž sa 3:0 u utakmici prvog kola Grupe G Lige šampiona.U drugoj utakmici Grupe G, Kopenhagen je osvojio bod u gostima Portu, gde je bilo 1:1.Dvostruki strelac za Lester bio je Rijad Mahrez, a prvi gol postigao je Mark Olbrajton.Šampion Engleske poveo je kada je Luis Ernandes ubacio dugačku loptu iz auta u šesneasterac, gde se odbila o nekoliko igrača i završila kod Olbrajtona, koji je iz neposredne blizine smestio u mrežu, što je izazvalo veliko slavlje gostujućih navijača.Mahrez je u 29. minutu povisio na 2:0 iz slobodnog udarca sa oko 16 metara.Briž je u drugom poluvremenu uspostavio ravnotežu, ali je Lester posle oko sat vremena igre rešio utakmicu. Golman Belgijanaca Ludovik Butel srušio je u šesnaestercu Džejmija Vardija, a Mahrez je bio siguran sa penala za 3:0.Porto je na svom terenu poveo golom Otavinja u 13. minutu, ali je Kopenhagen ostao u igri i u ujednačenoj utakmici izjednačio u 52. minutu golom Andreasa Kornelijusa.Jan Gregus je u 67. minutu dobio drugi žuti karton i morao je da izadje, ali Porto nije iskoristio igrača više.

22:45 - Grupa H: Lion ubedljiv protiv Dinama, bez golova u TorinuFudbaleri Liona ubedljivo su večeras sa 3:0 pobedili Dinamo Zagreb kao domaćini u prvom kolu Grupe H Lige šampiona.Strelci su bili Korentin Toliso u 13, Žordan Feri u 49. i Maksvel Korne u 57. minutu.Šampion Italije Juventus igrao je kao domaćin u Torinu bez golova sa osvajačem Lige Evropa Seviljom.Juventus će u drugom kolu gostovati Dinamu u Zagrebu, dok će Sevilja dočekati Lion.

22:36 - Grupa F: Preokret Reala u finišu protiv SportingaFudbaleri Real Madrida pobedili su danas posle preokreta Sporting na svom stadionu sa 2:1, u prvom kolu Grupe F Lige šampiona.Sporting je iznenadjujuće vodio od 48. minuta golom Bruna Sesara. Preokret Realu doneli su Kristijano Ronaldo u 89. i Alvaro Morata u 95. minutu.Borusija iz Dortmunda je u drugoj utakmici Grupe F bila ubedljiva u Poljskoj, pošto je sa 6:0 pobedila Legiju iz Varšave.Strelci za nemačku ekipu bili su Mario Gece u sedmom, Sokratis Papastatopulos u 15, Mark Bartra u 17, Rafael Gereiro u 51, Gonsalo Kastro u 76. i Pjer-Emerik Obamejang u 87. minutu.Real će u drugom kolu 27. septembra gostovati Borusiji u Dortmundu, dok će Sporting dočekati Legiju.

22:20 - Siti bez problema pobedio Borusiju, het-trik AgueraFudbaleri Mančester sitija pobedili su večeras na svom stadionu Borusiju Menhengladbah sa 4:0 u odloženoj utakmici prvog kola Grupe C Lige šampiona.Het-trik je postigao Serhio Aguero, u devetom, 28. iz penala i 77. minutu. Prvi pogodak je postigao na asistenciju srpskog fudbalera Aleksandra Kolarova. Četvrti gol za Siti dao je Ifeani Iheanačo u 90. minutu.Utakmica je trebalo da se odigra u utorak, ali je odložena zbog nevremena u Mančesteru.U drugoj utakmici Grupe C, Barselona je juče ubedljivo sa 7:0 na svom stadionu pobedila Seltik.Siti će u sledećem kolu gostovati Seltiku, dok će Borusija u Menhengladbahu igrati protiv Barselone.

21:01 - Lalatović: Sutra ću znati da li napuštam VojvodinuTrener Vojvodine Nenad Lalatović nagovestio je posle današnje pobede svog tima u Novom Pazaru od 2:1 da će to možda biti njegova poslednja utakmica na klupi Novosadjana. "Sa druge pozicije ne odzlazi se lako, ali ne želim da budem taj koji će u decembru sledeći napustiti klub. Ja ću možda otići malo ranije. Nekima smeta moj karakter, što radim časno i pošteno i što ne dozvoljavam nekim ljudima da mi priđu. Kod mene igraju samo najbolji. Jednostavno, ne želim da prođem kao neki", rekao je Lalatović novinarima posle utakmice. Pred 3.000 gledalaca na Gradskom stadionu, Vojvodina je pobedila domaći Novi Pazar sa 2:1 u zaostaloj utakmici prvog kola Super lige Srbije. Strelci za Novosađane bili su Miloš Trifunović u 68. i Darko Stanojević, koji je u 76. minutu postigao autogol, dok je pogodak za Pazarce postigao Anes Rušević u 69. minutu. "Hvala publici, nigde nisam doživeo ovakve ovacije. Ganuli su me. Na ovakvom gostovanju ne smete da primite gol odmah posle vođstva, ali ova ekipa liči na mene i ima karakter. Veruju u pobedu, nikoga se ne plaše i bog nas je nagradio tim drugim golom", ocenio je Lalatović. Novosađani su drugi u Super ligi Srbije sa 20 bodova, dva manje od vodeće Crvene zvezde, dok su Pazarci 11. na tabeli sa osam bodova. Trener Novog Pazara Zoran Marić izjavio je da je njegova ekipa odigrala dobro protiv snažnog rivala i da nema šta da zameri svojim igračima. "Utakmica je bila tvrda i neizvesna, a način na koji smo primili drugi gol doveo je do toga da smo prestali da verujemo da možemo. Takođe, fizički utoršak bio je veliki, nije lako protov tima sa ovakvim potencijalom. Brine me što smo se fizički i emotivno ispazniloi, a već u subotu nas čeka nova utakmica. Nažalost, nemam veliku mogućnost rotacije", naveo je Marić. Novi Pazar će u sledećem kolu dočekati lučansku Mladost, a Vojvodina će biti domaćin Borcu iz Čačka.

20:00 - Vulin čestitao Šuranjiju i DimitrijevićuMinistar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Aleksandar Vulin čestitao je srpskim paraolimpijcima Laslu Šuranjiju i Nemanji Dimitrijeviću na osvojenim medaljama u Riju. Srpski strelac Laslo Šuranji osvojio je bronzanu medalju u disciplini malokalibarska puška 50 metara ležećim stavom u klasi SH1. To je njegova druga medalja na Paraolimpijskim igrama u Riju, nakon što je osvojio zlato u disciplini 50 metara MK puškom trostav. "Čast mi je da Vam čestitam drugo odličje koje ste osvojili u Riju i time ispisali nove stranice u istoriji srpskog sporta. Vaša upornost i talenat zablistali su u punom sjaju i učinili da se svaki građanin Srbije oseti izvanredno. Uspeh koji ste postigli je najbolja motivacija budućim sportistima i najbolji pokazatelj mladima da vera u sebe, trud i borba čine čuda. Srbija je ponosna!", navodi se u čestitki Vulina. Srpski atletičar Nemanja Dimitrijević osvojio je bronzanu medalju na Paraolimpijskim igrama u Riju u disciplini bacanje koplja. On je ostvario lični rekord od 60,86 metara. "Od srca upućujem iskrene čestitke za osvajanje medalje čime ste potvrdili da ste u samom vrhu ovog sporta. Kopljem koje ste bacili ste simbolično dokazali dokle može da dosegne dugogodišnji trud, borba i vera u sebe. Želim Vam još mnogo uspeha u godinama koje dolaze sa željom da svaku Vašu pobedu proslavljamo kao ovu današnju. Bravo, Nemanja!" ističe se u čestitki ministra rada.

19:53 - Udovičić čestitao osvajanje bronzanih medalja Dimitrijeviću i ŠuranjijuMinistar omladine i sporta Vanja Udovičić čestitao je reprezentativcima Srbije Nemanji Dimitrijeviću i Laslu Šuranjiju na osvajanju bronzanih medalja na Paraolimpijskim igrama u Rio de Žaneiru. Udovičić je reprezentativcu u streljaštvu Laslu Šuranjiju poručio da je Srbija ponosna na njega i da je osvajanje medalje uspeh vredan svakog divljenja. Dimitrijeviću, koji je koplje bacio 60 metara i 86 centimetara, Udovičić je rekao da je pokazao kako se snagom, srcem i željom bori za boje zemlje. Dimitrijeviću je današnji rezultat najbolji rezultat u karijeri, dok je Šuranji u finalu ostvario rezultat od 185,2 kruga, što mu je bilo dovoljno za treće mesto. Reprezentativcima Srbije čestitali su i premijer Aleksandar Vučić i ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Aleksandar Vulin.

19:29 - Odložena skupština FK Partizan, nova kad se steknu usloviSkupština fudbalskog kluba Partizan odložena je zbog nedostatka kvoruma, a nova će biti zakazana kada se steknu uslovi. Rečeno je delegatima i medijima u sportskom centru Teleoptik. Predstavnici opozicije nisu se pojavili na sednici, kojoj su tako prisustvovala 32 delegata. Skupština crno-belih ima 65 članova, a za kvorum i izbor novog predsednika, kao i članova Upravnog odbora, potrebno je da prisustvuje najmanje 33. Kako se moglo čuti u sportskom centru Teleoptik, delegat Jovan Mileusnić je u bolnici i ne može fizički da prisustvuje. Organizatori skupštine probali su da organizuju telefonsko glasanje, ali to nije moguće. Početak sednice odložen je prvo na oko sat vremena, ali je Milorad Vučelić, prvi čovek radne grupe, koja je poslednjih meseci upravljala Partizanom, rekao priustnima da je skupština odložena.

19:03 - Vojvodina pobedila Novi Pazar i zapretila ZvezdiFudbaleri Vojvodine pobedili su u gostima Novi Pazar sa 2:1 u zaostaloj utakmici prvog kola Super lige Srbije. Golove za Vojvodinu postigli su Miloš Trifunović u 68. minutu i Darko Stanojević autogol u 77. Strelac jedinog pogotka za Novi Pazar bio je Anes Rušević u 69. Vojvodina se današnjom pobedom primakla prvoplasiranoj Crvenoj zvezdi na samo dva boda zaostatka, pošto sada ima 20, dok je Novi Pazar 11. sa osam. Novosađani su u prvom poluvremenu bili bolji rival, ali nisu uspeli da dodju do gola, iako su imali nekoliko dobrih prilika. Situacija se u drugom poluvremenu izmenila, ali je Vojvodina na kraju uspela da dodje do trijumfa i veoma bitna tri boda u brobi za vrh tabele.

18:38 - Slovenija pozdravlja pobedu ČeferinaSlovenija je pozdravila izbor Slovenca Aleksandra Čeferina za predsednika Evropskog fudbalskog saveza (UEFA). Premijer Miro Cerar rekao da je uveren da će Čeferin "svojim karakterom i kao veliki poznavalac uticati na pozitivan razvoj medjunarodnog sporta i ne samo fudbala". Cerar je rekao da Slovenija "postaje ugledna država koja ima pojedince koji znanjem mogu dati doprinos i na svetskom nivou". Premijer je spomenuo i bivšeg predsednika Danila Tirka koji se bori za mesto generalnog sekretara Ujedinjenih nacija.

18:01 - Dimitrijević osvojio bronzu u bacanju kopljaSrpski atletičar Nemanja Dimitrijević osvojio je bronzanu medalju na Paraolimpijski igrama u Riju u disciplini bacanje koplja.On je ostvario lični rekord od 60,86 metara. Srbiji je ovo šesta medalja na igrama. Strelac Laslo Šuranji osvojio je zlato i bronzu, stonotenoserka Borislava Perić-Ranković zlato, a Mitar Palikuća i Nada Matić bronze.

17:26 - Šuranji osvojio bronzanu medalju na POIReprezentativac Srbije u streljaštvu Laslo Šuranji osvojio je bronzanu medaju u disciplini malokalibarska puška 50 metara ležećim stavom u klasi SH1 na Paraolimpijskim igrama u Rio de Žaneiru. Šuranji je u finalu ostvario rezultat od 185,2 kruga, što mu je bilo dovoljno za treće mesto. Zlatnu medalju u disciplini malokalibarska puška 50 metara ležećim stavom u klasi SH1 ;osvojila je Kineskinja Džang Cuiping sa 206,8 krugova, dok je srebrna medalja pripala Abdulu Sultanu Alarijani iz Ujedinjenih Arapskih Emirata sa 206,5 krugova. Ovo je Šuranjiju drugo odličje u Riju, pošto je već osvojio zlatnu medalju u disciplini 50 metara malokalibarskom puškom trostav, a peta za Srbiju na Paraolimpijskim igrama.

17:00 - Vučević primio Ivanu Španović i njenog treneraGradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević je u Gradskoj kući primio atletičarku Ivanu Španović i njenog trenera gorana Obradovića i čestitao im na sjajnim rezultatima koje su ostvarili tokom 2016. godine.Vučević je rekao da je što se tiče Ivaninih rezultata sve već rečeno i mnogo puta ponovljeno i da on jedino može da kaže "Bravo Ivana", a neka ona bira da li je kraljica, carica ili princeza srpske atletike. "Za nas u Srbiji, u Novom Sadu njeni skokovi od sedam metara i više su skokovi od sedam milja. To je putokaz za mlade, za sve one koji veruju u prave vrednosti i koji se bore za bolju Srbiju. Hvala Ivani i njenom timu na velikim uspesima i divnim trenucima koje su nam omogućili. Novi Sad se trudi da pomogne koliko može, kako bi joj makar malo olakšali proces treniranja", rekao je Vučević i dodao da je velika stvar imati za sugrađane sportistkinju kakva je Ivanu Španovic i trenera kao što je Goran Obradović.Španovićeva je izjavila da i sa ove vremenske dinstance od završetka Olimpijskih igara i dalje postoji mali žal zbog nastupa u Riju, jer, kako je kazala, bila je jako blizu da osvoji zlato.Međutim, istakla je i da ima dosta razloga za zadovoljstvo jer je godinu zaokružila sa zlatom na Evropskom prvenstvu, srebrom na Svetskom, bronzom na Olimpijadi, i trofejem Dijamantske lige, po čemu je 2016. godina najuspešnija u njenoj dosadašnjoj karijeri."Karijeru želim da zaokružim osvajanjem zlatne medalju na Svetskom prvenstvu i na Olimpijadi u Tokiju i da potvrdim da sam među najboljima. Osvajanje Dijamantske lige za mene je potvrda da nisam bila najbolja samo na jednom takmičenju vecg na sedam, i to pokazuje koliko smo se spremali ove godine i koliko ima prostora za napredak", rekla je Španović.Njen trener Goran Obradović je potvrdio da je, sa četiri osvojena trofeja, ovo Ivanina najuspešnija sezona u dosadašnjoj karijeri."Sada nam preostaje da se odmorimo, a onda dobro pripremimo za Evropsko prvenstvo u dvorani koje će biti održano u Beogradu u martu, a namera je da lični rekord podignemo za još koji santimetar", rekao je Obradović, dodajući da je Ivana na Olimpijskim igrama u Riju bila spremna za skok od oko 7 metara i 20 centimetara, ali da nije imala sreće da "maksimalno uđe na dasku", odnosno, prestupila je za samo jedan centimetar prilikom skoka koji bi joj obezbedio zlatnu medalju.

16:33 - Ristić i Manojlović produžili ugovore sa Zvezdom do 2020. godineFudbaleri Crvene zvezde Mihailo Ristić i Filip Manojlović produžili su danas ugovore s klubom do 2020. godine, saopštili su crveno-beli. Ristić je prošao omladinsku školu Zvezde, a uprava beogradskog kluba navodno je nedavno odbila ponudu Makabija iz Tel Aviva od dva miliona evra i 20 odsto od naredne prodaje. Golman Filip Manojlović je prošao Zvezdinu školu fudbala, prošle godine je branio u Bežaniji, a ove sezone je u prvih sedam utakmica u prvenstvu branio za Bačku, odakle se i vratio u Zvezdu.

15:45 - Mutko: Ruska vlada nema veze sa hakerskim napadom na WADARuska vlada nema nikakve veze s hakerskom grupom "Fensi bers", koja je hakovala bazu podataka Svetske antidoping agencije (WADA) i objavila poverljiva dokumenta o zdravstvenom stanju i lekovima koje uzimaju pojedine američke sportistkinje, rekao je ministar sporta Rusije Vitalij Mutko. "Ne! Kako, kako?", odgovorio je Mutko na pitanje novinara o navodnoj umešanosti ruske vlade u hakerski napad. "Kako možete da kažete da su to ruski hakeri? Za sve optužujete Rusiju", dodao je Mutko u izjavi novinarima u Atini, gde je kao predsednik Fudbalskog saveza Rusije učestvovao u izboru za novog predsednika Evropske fudbalske unije (UEFA).Mutko je rekao da je i Rusija "vrlo zabrinuta pošto hakeri imaju iste informacije i o ruskim atletičarima". "I mi možemo da budemo žrtve", naveo je on. Hakerska grupa juče je objavila poverljive podatke o gimnastičarki Simon Bajls, teniserkama Sereni i Venus Vilijams i košarkašici Eleni Dele Don. Mutko je rekao da u Rusiji postoji zakon o zaštiti računarskih podataka i da svi za koje se utvrdi da su ukrali lične podatke mogu biti krivično gonjeni.

14:30 - Barikelo: Baton posle pauze može da bude još boljiNekadašnji vozač Formule 1 Rubens Barikelo veruje da bi Dženson Baton mogao da bude još bolji ako se zaista vrati u Meklaren 2018. godine, posle jedne sezone pauze. Barikelo, koji je bio Batonov timski kolega kada je Britanac osvojio titulu 2009. godine, veruje da će pauza dobro doći vozaču Mercedesa.Baton će naredne sezone preuzeti uloge rezervnog vozača i ambasadora britanskog tima naredne sezone, što će Stofelu Vandorneu omogućiti pravi debi u Formuli 1. Britanac je potpisao takav ugovor po kojem bi 2018. godine trebalo da se vrati kao redovni vozač.“Mislim da samo on može da priča o tome. Kada provedete toliko vremena u Formuli 1, veoma ste limitirani u svom svakodnevnom životu, uvek radite jedno te isto. Ako želite da provedete vreme sa porodicom, to morate da uglavite u svoje obaveze prema sponzorima, posete timu, vreme u simulatoru... Baton uskoro stiže do broja od 300 trka i nema sumnje da je to mentalno iscrpljujuće. Posle jednogodišnje pauze i zbog prilike da se vrati, mogao bi da bude još bolji”, istakao je Barikelo.Barikelo se takođe osvrnuo i na odluku svog sunarodnika Felipea Mase, koji će se na kraju sezone povući iz Formule 1.“Masino povlačenje me je iznenadilo, nisam to očekivao. Nisam mislio da je vreme, ali sam vozač zna kada je vreme da se okrene nečem drugom. Kao što sam i napisao na društvenim mrežama: Sreća vredi više od svega ostalog što imate u životu. On mora da bude srećan, a ja sam danas srećniji nego u vreme kada sam bio u Formuli 1”, rekao je Barikelo.

13:44 - Điro 2017. kreće sa SardinijeOrganizatori biciklističke Trke kroz Italiju (Giro d'Italia) saopštili su da će 100. izadanje ovog takmičenja naredne godine početi na Sardiniji.Prva etapa u dužini od 203 kilometara voziće se 5. maja 2017. godine od Algera do Olbije na severu Sardinije.Organizatori su takođe saopštili da će druga i treća etapa biti vožene na Sardiniji. Druga etapa u dužini do 208 kilometara voziće se od Olbije do Tortolija, a poslednjeg dana takmičenja na Sardiniji voziće se etapa u dužini 148 kilometara od Tortolija do Kaljarija. Ostatak rute organizatori će objaviti 25. oktobra, a titulu brani Vinčenco Nibali.

13:00 - Reprezentativac u badmintonu Sergej Lukić treći na rang listiSergej Lukić, koji je pre tri dana na Zagreb U17 Open osvojio bronzu, na rang listi Evropskog kruga igrača do 17 godina, koja je na sajtu BEC objavljena 12. septembra 2016, našao se u konkurenciji singlova na trećem mestu s 275 bodova.

Sergej Lukić, Foto: Badminton savez Srbije
Sergej Lukić, Foto: Badminton savez Srbije

Na prvom mestu je Bugarin Lilijan Stojnov (450 bodova), a na drugom njegov sunarodnik Atanas Todorov (325). Četvrto mesto sa po 250 bodova dele četvorica igrača – Holanđanin Denis Kopen, Izraelac Mej Ber Netzer, Turčin Jazgan Kalisir i Nemac Brian Holtške. Lukićev visok plasman posebno dobija na težini ako se zna da je 21. februara napunio tek 13 godina. U ženskom singlu igračica do 17 godina naša reprezentativka, 14-godišnja Marija Sudimac, koja je na prethodnoj rang listi Evropskog kruga bila treća, sada je na osmoj poziciji s 215 bodova, što ne čudi budući da je propustila nekoliko prethodnih turnira. Prvo mesto drži Mađarica Reka Madaraš s 600 bodova, druga je Bugarka Hristomira Popovska s 400, a treća Moldavka Vlada Ginga s 300.

12:25 - Siti i Menhengladbah u sredu od 20:45Duel fudbalera Mančester Sitija i Borusije Menhengladbah odložen je sa sredu od 20:45 časova, zbog obilnih padavina u Mančesteru u utorak uveče.U vreme kada je meč bio planiran temperatura je iznosila 18 stepeni, a višečasovna kiša nije omogućila adekvatne uslove za odigravanje utakmice na stadionu Etihad.Nevreme je ugrozilo i javni saobraćaj u gradu, pa je zatvorena navijačka zona, a 25 minuta pre početka meča glavni sudija Bjern Kujpers i njegovi asistenti su ustanovili da lopta ne može da odskače od vodom natopljen teren. Meteorolozi očekuju da se padavine smanje tek u narednim satima, pa je Holanđanin odlučio da se utakmica odigra u sredu u terminu sa mečevima u grupama E, F, G i H.

11:42 - Martinović i Bugarčić novi rukometaši Novog PazaraRukometni klub Novi Pazar angažovao je Milovana Martinovića i Stefana Bugarčića, a istovremeno produžena je saradnja sa Aleksandrom Babićem, rečeno danas je u tom rukometnom superligašu."Za nastup u većem rangu bilo je neophodno da se pojačamo na bekovskim pozicijama. Ranije smo dogovorili ostanak Beamina Bajraktarevića, a do kraja prelaznog roka trebalo bi da dovedemo još jednog igrača", rekao je sportski direktor kluba Samir Župljanin.Martinović (26) pokriva poziciju levog beka, stigao je iz mađarskog Sigetsentmiklošija, a prethodno je igrao za grčki Aeropos, Crvenu zvezdu, pljevaljski Rudar i Majdanpek.Desni bek Bugarčić (23) imao je poslednji angažman u zeničkom Čeliku, dok je ranije nastupao za češku Karvinu, Sinđelić, PKB i Crvenu zvezdu.Rukometaše Novog Pazara, koji će se ove sezone takmičiti u Super B ligi, sa klupe će predvoditi trener Mladen Ćaćić.

10:48 - Platini: Savest mi je čistaBivši predsednik UEFA Mišel Platini rekao je da će nastaviti pravnu borbu u vezi sa korupcijom za koju je optužen.FIFA je suspendovala Platiija na osam godina van fudbala zbog "nelojalne" isplate od strane tadašnjeg predsednika ove organizacije od dva miliona franaka."Hvala vam na ovih devet godina, mislim da smo uradili dobar posao. Ja znam da mi je savest čista. Nisam napravio nikakav prestup zbog čega nastavljam svoju pravnu borbu", rekao je Platini.On je dobio dozvolu FIFA da se obrati na 12. Kongresu UEFA u Atini u sredu, kada će organizacija dobiti novog čelnika. "Ovo je vrlo emotivno za mene jer mi je ovo poslednji govor na Kongresu UEFA. Vi ćete nastaviti ovu divnu misiju bez mene iz razloga u koje ne bih ulazio. Fudbal je više igra nego proizvod, više sport nego tržište, više zabava nego posao. Ne postoji fudbal za velike i fudbal za male zemlje, postoji samo jedan fudbal, jedan sport. ne pripada ni UEFA ni FIFA, pripada celom svetu. Zbog toga sam došao da vam, fudbalski prijatelji, kažem zbogom", oprostio se Platini.

10:10 - Enrike: Totalni fudbal je MesiTrener fudbalera Barselone Luis Enrike oduševljen je još jednim spektakularnim izdanjem Lionela Mesija. Argentinac je postigao tri gola i imao asistenciju u pobedi Barse nad Seltikom 7:0, u prvom kolu Lige šampiona."Mesi je najbolji igrač svih vremena. On je totalni fudbal. Zašto? Jer je najbolji na svakoj poziciji, u sredini, na krilu, kao plejmejker. Zato ima apsolutnu slobodu na terenu. Ne bi bilo pametno ograničiti igrača takvog kvaliteta koji je sposoban da pošalje pas od 40 metara na stopalo saigraču", rekao je Enrike.Barselona je deklasirala škotskog velikana nekoliko dana nakon neočekivanog poraza od Alavesa u Primeri. "Igrači su uživali na terenu, navijači na tribinama. Bilo je ovo sjajno veče. Znali smo da će Suares postići gol, ima neograničen kredit kod nas, a onda je pogodio dva puta. Inijesta je jedinstven i neponovljiv igrač. Nema fizičkih potreba jer mu kvalitet i fudbaksla vizija omogućuju da igra na drugom nivo. Vrlo je bitno što se Umtiti dobro uklopio jer nam pozicija štopera godinama pravi probleme. Izgledao je kao da je ovde celog života", rekao je Enrike.

09:20 - Venger: PSŽ nas je davio u prvom poluvremenu Menadžer fudbalera Arsenala Arsen Venger zadovoljan je bodom iz Pariza na startu Lige šampiona."Tobdžije" su remizirale sa Pari Sen Žermenom 1:1, iako su gubili već od 40. sekunde utakmice."U prvih 20 minuta smo bili nadjačani, davili smo se, počeli su bolje od nas, ali smo se prilagodili. Igrali smo mnogo bolje u drugom poluvremenu, a i oni su malo pali. Pritiskali smo žestoko i bili ranjivi iz kontranapada, ali nismo paničili, pomoglo je iskustvo. Ovo je dobar bod za nas", rekao je Venger.Arsenal je do izjednačenja stigao 12 minuta preko Aleksisa Sančesa. "Na gostovanjima se moraš mnogo boriti u napadu, a Aleksis Sančes je bio odličan. Često je bio izolovan, ali mu je bilo lakše u drugom poluvremenu", dodao je Francuz. Oba tima su utamicu završila sa po desetoricom igrača, zbog sukoba u nadoknadi vremena crvene kartone dobili su Olivije Žiru i Marko Verati. "Ne mogu da komentarišem isključenja, Žiru mi se kune da se ništa nije dogodilo. Pogledaćemo opet, verujem mu", zaključio je Venger.

08:32 - Rodžers: Ne može na Barsu posle Rendžersa Menadžer fudbalera Seltika Brendan Rodžers razočaran je rezultatom u Barseloni istakavši da njegovi igrači imaju šta da nauče iz toga.Barselona je deklasirala škotski tim 7:0, u prvom kolu Lige šampiona na Nou Kampu."U prvom poluvremenu smo imali kritičan trenutak kada smo promašili penal, da smo ga dali oni bi postali nervozni zbog poraza za vikend. U drugom smo već izgubili snagu u nogama, istrošili smo se u fantastičnoj pobedi nad Rendžersom, pa nam je to dosta otežalo borbu", rekao je Rodžers. Šansu da donese izjednačenje u Kataloniji imaju je mladi Musa Dembele, koji je sam naterao Mark-Andre ter Stegena da ga obori, ali mu je Nemac odbranio šut sa 11 metara. "Razočaravajuće veče iako smo izgubili najboljeg tima na svetu. Dozvolili smo im prviše prostora za igru. Sledeći put nećemo tako porešiti. Može dosta toga da se nauči iz ovakvih utakmica, ponekad postigneš gol, ponekad promašiš penal", rekao je Dembele koji je proteklog vikenda ostvario het-trik u "Old Firmu"08:45 - VESTI KOJE SU OBELEŽILE PRETHODNI DAN MOŽETE PROČITATI OVDEhttp://www.kurir.rs/sport/fudbal/blog-uzivo-video-verati-psz-ima-visoke-ciljeve-clanak-2441293

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track