BLOG UŽIVO: Ronaldinjo ne želi u penziju!
Foto: Profimedia

Najnovije informacije iz sveta sporta

BLOG UŽIVO: Ronaldinjo ne želi u penziju!

Fudbal -
Sve o sportskim dešavanjima na jednom mestu, najnovije informacije, rezultati, najave predstojećih događaja

BEOGRAD - Dobrodošli na Kurir sport! Pratite najnovije vesti iz sveta sporta na jednom mestu.

23:25 - Selti samo bod protiv HetafeaFudbaleri Selte i Hetafea igrali su u Vigu nerešeno 0:0, u prvoj utakmici 7. kola španske Primere. Favorizovani domaćin razočarao je navijače neefikasnom igrom. Selta je bila bolji i nadmoćniji tim najvećim delom susreta na Balaidosu, međutim, njeni napadači nisu se proslavili kao u susretu sa Barselonom. Propustili su više povoljnih prilika, ali su ih imali i gosti, koji su na kraju hrabrom igrom izborili značajan remi. Selta je propustila priliku da pobedom preuzme vođstvo na tabeli i sada zaostaje bod za liderom Viljarealom, dok se Hetafe probio na 11. poziciju.23:00 - Majnc odneo bodove iz DarmštataFudbaleri Majnca savladali su na gostujućem terenu ekipu Darmštata sa 3:2 i četvrtom pobedom ove sezone preuzeli peto mesto na tabeli nemačke Bundes lige. Majnc je kao mnogo puta do sada pokazao da je veoma neugodan gost za sve ekipe, pa je nakon uzbudljive borbe zasluženo slavio nad novajlijom u eliti. Oko 17.000 navijača u Darmštatu nisu zažalili što su došli na stadion, jer su prisustvovali odličnoj, na kraju dramatičnoj utakmici. Majnc je vodio sa 2:0, domaćin je u nastavku izjednačio rezultat, da bi posle novog pogotka gostiju Darmštat prokockao priliku da izbori remi pošto Vagner u sudijskoj nadoknadi nije iskoristio penal. Majnc se probio na peto mesto, dok je Darmštat ostao desetoplasirani na tabeli.

22:40 - Del Pjero: Razmišljam o trenerskoj karijeriLegendarni kapiten Juventusa Alesandro Del Pjero rekao je da razmišlja o početku trenerske karijere, ali da još uvek nije doneo konačnu odluku."Da me je neko pitao pre tri godine rekao bih ne. Međutim, sada već ozbiljno razmišljam o trenerskom poslu. U Italiji posle 20 godina imate samo jednu viziju fudbala i ona je zaista sjajna. Želim da razmišljam još neko vreme pre nego što odlučim da li je to pravi put za mene", rekao je legendarni 40-godišnji Del Pjero.On je 19 sezona nosio dres 'Stare dame', pre nego što je 2012. godine otišao u Sidnej, dok je prethodnu sezonu igrao za indijski Delhi. Ostaće upamćen kao najbolji strelac kluba sa 290 golova, ali i kao čovek sa najviše nastupa za klub iz Torina – 705. Sa Juventusom ima osvojenih šest titula šampiona Italije, Ligu šampiona, Kup i četiri Superkupa Italije, UEFA Superkup i Intertototo Kup. Status legende kluba definitivno je zaslužio kada je Juventus posle afere 'Kalčopoli' u vezi sa nameštanjem utakmica izbačen u Seriju B, a Del Pjero je ostao u timu i vodio ga do povratka u elitu, zajedno sa Đanluiđijem Bufonom. Za reprezentaciju Italije zabeležio je 91 nastup, postigao 27 golova i bio deo ekipe koji je osvojio Svetsko prvenstvo 2006. godine u Nemačkoj.

22:00 - Metalac i Javor igrali bez golova u Gornjem MilanovcuFudbaleri Metalca i ivanjičkog Javora odigrali su u Gornjem Milanovcu nerešeno 0:0, u prvoj utakmici 12. kola Superlige Srbije. Domaćin je petim remijem ove sezone preuzeo deveto mesto na tabeli, dok je Javor nastavio uspešnu seriju i učvrstio se na drugoj poziciji sa sedam bodova zaostatka za vodećom Crvenom zvezdom.Na stadionu u Gornjem Milanovcu prikazan je prosečan fudbal – viđeno je ukupno šest udaraca na obe strane, ali je pet uputio domaći tim. Metalac je bio nešto ofanzivniji, međutim, nije viđeno mnogo prilika i mreže su mirovale svih 90 minuta.

21:30 - Lihtštajner operisao srceDefanzivac Juventusa Štefan Lihtštajner uspešno je operisan zbog problema s disanjem, objavio je prvak Italije na svom sajtu.Švajcarski defanzivac požalio se na probleme na utakmici 5. kola Serije A protiv Frozinonea (1:1), a pres služba Juventusa navodi da su prouzrokovani benignom srčanom aritmijom, koja je posle jednostavne operacije otklonjena.Povratak na teren 31 - godišnjeg Lihtštajnera očekuje se za oko mesec dana.

20:50 - Gošić: Da prevaziđemo barijeru remijaTrener Jagodine Miljojko Gošić izjavio je da bi pobeda protiv Voždovca bila kapitalna za njegov tim jer bi pobegao sa dna tabele pred reprezentativnu pauzu."Za nas ova utakmica ima veliki značaj, da konačno posle niza stabilnih igara koje su se završavale nerešenim rezultatom, pokušamo da prevaziđeno i tu barijeru i da zabeležmo pobedu", rekao je Gošić na konferenciji za medije.On je dodao da mu veoma znači podrška koju je ekipa imala sa tribina protiv Vojvodine, ali i na gostovanju u Nišu. "Nadam se da se nisu razočarali, tamo smo dali sve od sebe da ostanemo neporaženi a možda smo u mogli i više. Momci će dati sve od sebe i protiv Voždovca, željni su dokazivanja i zaslužuju podršku." Prema njegovim rečima samo jedan trijumf značajno će uticati na samopouzdanje igrača. "Voždovac je pružio izuzetno dobru igru protiv Partizana, to je dobro ukomponovan spoj mladosti i iskustva koji sa svima može da igra ravnopravno, što je i naš cilj", zaključio je Gošić. Utakmica 12. kola Superige između Jagodine i Voždovca igra se u subotu od 19 sati.

20:05 - Lihtštajner operisan, van terena mesec danaFudbaler Juventusa Štefan Lihtštajner uspešno je operisan zbog problema s disanjem, objavio je prvak Italije na svom sajtu. Švajcarski defanzivac požalio se na probleme na utakmici 5. kola Serije A protiv Frozinonea (1:1), a pres služba Juventusa navodi da su prouzrokovani benignom srčanom aritmijom. Povratak na teren 31. godišnjeg Lihtštajnera očekuje se za oko mesec dana.

19:18 - Nejmar do kraja godine dobija špansko državljanstvoFudbaler Barselone, Brazilac Nejmar, do kraja godine dobiće špansko državljanstvo, prenosi sport.es. Barselona će tako u januaru moći da angažuje igrača koji nije državljanin Evropske unije. Španski propisi prema inostranim fudbalerima dopuštaju da klub ima trojicu takvih igrača (fudbaleri iz Južne Amerike i Azije), a u Barseloni to su trenutno Urugvajac Luis Suarez i Brazilci Nejmar i Daglas. U skladu sa sporazumom između Brazila i Španije, osoba koja živi u Španiji dve i po godine može da dobije državljanstvo.

18:33 - Borba Klička i Fjurija zakazana za 28. novembarMeč za titulu teške kategorije u boksu između šampiona Vladimira Klička i Tajsona Fjurija održaće se 28. novembra u Diseldorfu, saopšteno je danas. Ta borba je prvobitno bila zakazana za 24. oktobar, ali je odložena jer je Kličko na treningu pokidao tetivu lista leve noge. Ukrajinac je danas saopštio da će povredu vrlo brzo zalečiti i da će moći da uđe u ring 28. novembra. Kličko ima 39 godina i neporažen je u ringu duže od decenije. On ima 64 pobede i tri poraza, uz 54 nokauta, a važi za apsolutnog šampiona teške kategorije, pošto ima pojaseve u verzijama WBA, WBO, IBF i IBO, ali i pojas časopisa Ring, koji se dodeljuje pravim šampionima. Fjuri je neporažen u svoje 24 borbe, uz 18 nokauta. Britanac želi da postane prvi bokser koji je pobedio Klička još od Lejmona Brustera, aprila 2004.

17:47 - Dibala: Skudeto je i dalje dostižan ciljFudbaler Juventusa Paulo Dibala rekao je danas da je osvajanje titule u Seriji A i dalje dostižan cilj za njegovu ekipu. Aktuelni šampion Italije posle šest odigranih kola u novoj sezoni ima samo šest bodova i nalazi se na 15. mestu na tabeli. "Stara dama" ima učinak od jedne pobede, tri poraza i dva remija. "Skudeto je i dalje ostvariv cilj. Mi smo Juventus i borićemo se. Nismo počeli dobro, ali borićemo se do kraja", rekao je Dibala za italijanske medije. U narednom, sedmom kolu Serije A Juventus dočekuje Bolonju. Ta utakmica na programu je u nedelju od 18.00.

16:55 - Zagorčić: Evropa ostavila trag, pobeda nam je preko potrebnaTrener Vojvodine Zlatomir Zagorčić rekao je danas da je pobeda nad OFK-om neophodna njegovim fudbalerima kako bi izašli iz krize i stekli neophodno samopouzdanje. "Očekivali smo da ćemo osvojiti više bodova, ali nažalost nismo uspeli. Učešće u kvalifikacijama za Ligu Evropa je očito ostavilo traga na ekipu, ali svi su svesni šta nam ova utakmica znači i koliko nam je bitna pobeda, koja je potrebna da izađemo iz negativnog perioda i verujem da bismo, u tom slučaju, već od subote svi razmišljali drugačije", rekao je Zagorčić na konferenciji za novinare u Novom Sadu. Vojvodina će igrati protiv OFK Beograda nakon tri vezane utakmice bez pobede u srpskom prvenstvu. Ekipa iz Novog Sada je peta na tabeli sa 17 bodova, osam više od narednog rivala, koji je na 14. mestu. Zagorčić je naveo da ga ne plaši to da imperativ pobede može negativno da deluje na bilo koga u ekipi. "Imperativ pobede postoji pred svaku našu utakmicu. Zna se šta su želje, ali i obaveze svih nas u ovom klubu, kako bismo na kraju sezone ponovo izborili plasman na evropsku scenu", kazao je Zagorčić. On je najavio promene u timu u odnosu na prethodno kolo. Prema njegovim rečima, zdravstveni bilten Vojvodine se polako popravlja, iako je još neizvestan nastup Darka Puškarića i kapitena Nina Pekarića. Zagorčić je istakao da 14. mesto na tabeli OFK Beograda ne treba da zavara i da njegovi igrači moraju da daju maksimum kako bi pobedili.

16:10 - FS Albanije najavio stroge mere prilikom ulaska na stadionFudbalski savez Albanije (AFF) saopštio je danas da su pojedinci pokušali da promene imena ispisana na ulaznicama za utakmicu sa Srbijom, zbog čega je obaveštena policija. AFF je policiji predao kompletnu bazu podataka i na stadion će moći da uđu samo lica koja su se prethodno registrovala. Na sastanku je razgovarano o bezbednosti prilikom transporta ekipa, delegacija i arbitara iz Tirane do stadiona u Elbasanu, kao i detalji oko obezbeđenja na stadionu i drugi detalji. Novi sastanak FS Albanije i državne policije najavljen je za ponedeljak. Albanija i Srbija će se sastati u četvrtak, 8. oktobra u pretposlednjem kolu Grupe I kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.

15:22 - Real odao priznanje Ronaldu za rekordni broj golovaMadridski Real odao je danas na svečanosti na stadionu Santjago Bernabeu priznanje novom najboljem strelcu kluba svih vremena Kristijanu Ronaldu. Portugalac je u sredu protiv Malmea u Ligi šampiona postigao 323. i 324. gol za Real, čime je prestigao dosadašnjeg rekordera "kraljevskog kluba" Španca Raula. "Ovo je izuzetan dan za navijače Reala. Jedan od nas je postigao nešto sto se smatralo skoro nemogućim. Samo kroz talenat, naporan rad ,posvećenost i odlučnost bilo je moguće ostvariti ovaj podvig", rekao je predsednik Reala Florentino Perez. Ronaldo je naglasio da nije ni sanjao da će jednog dana postati najbolji strelac madridskog kluba. "Kada sam prvi put obukao Realov dres nisam ni sanjao da ću jednog dana biti njegov najbolji strelac i da ću prestići mog prijatelja Raula, kao i pokojnog Alfreda Di Stefana. Srećan sam", rekao je Ronaldo. Portgalski fudbaler je i vodeći strelac Lige šampiona sa 82 gola, pet više od povređenog Lionela Mesija. Ronaldo je na kraju svečanosti naglasio da ne bi mogao da postigne ovakav uspeh bez pomoći saigrača. On je privukao pažnju fudbalskih skauta dok je igrao za Sporting 2000, a kao tinejdžer prešao je u Mančester junajted, da bi posle skoro šest godina u Premijer ligi 2009. zaigrao za Real.

14:45 - Dijego Kosta izostavljen iz reprezentacije ŠpanijeFudbaler Čelsija Dijego Kosta izostavljen je danas sa spiska reprezentativaca Španije za predstojeće kvalifikacione utakmice za Evropsko prvenstvo. Kosta ima utakmicu suspenzije zbog žutih kartona, a selektor Visente Del Boske je rekao da nije želeo da ga uvrsti u ekipu samo zbog jedne utakmice. Del Boske je od napadača pozvao Pedra Rodrigesa, Paka Alkasera i Alvara Moratu. Španija će 9. oktobra igrati protiv Luksemburga, kada će imati priliku da obezbedi plasman na kontinetalni šampionat. Tri dana kasnije sastaće se sa Ukrajinom.

14:00 - Milojević: Šampionu se ne preti, daćemo sve od sebeOdlazeći trener fudbalera Čukaričkog Vladan Milojević izjavio je danas da njegova ekipa ne može da preti Partizanu u predstojećoj prvenstvenoj utakmici, ali da će dati sve od sebe da ostvari dobar rezultat."Očekuje nas jako teška utakmica protiv ozbiljnog kluba čije smo kvalitete mogli da vidimo i sinoć protiv Augsburga. Čestitao bih im na velikom rezultatu, kako za njih tako i za srpski fudbal. Nismo u poziciji da pretimo šampionu države, koji bez obzira na bodovni saldo nije zaboravio da igra fudbal. Oni imaju unutrašnje probleme, ali konstantno pokazuju zašto su jaki", rekao je Milojević na konferenciji za novinare u Beogradu.Fudbaleri Čukaričkog igraju u ponedeljak od 19 časova u Humskoj protiv Partizana, utakmicu 12. kola Super lige Srbije. Taj duel trebalo je da se igra u nedelju od 13 sati, ali je pomeren zbog nastupa Partizana u Ligi Evropa. Crno-beli su sinoć pobedili Augsburg sa 3:1. Milojević je danas najavio da će protiv Partizana poslednji put predvoditi Čukarički."Mogu samo da obećam da će moja ekipa će dati sve od sebe. Voleo bih da ovakvih takmičarskih utakmica igramo što češće", rekao je Milojević.

13:00 - Anjeli želi takmičenje B klubova u ItalijiPredsednik fudbalskog kluba Juventus Andrea Anjeli izjavio je da bi trebalo promeniti sistem takmičenja u italijanskoj ligi i uvesti B timove. Rezervnim timovima je dozvoljeno da se takmiče u ligama u Španiji i Nemačkoj, ali ne u Engleskoj i Italiji. "U Italiji je ideja o B ekipama odbačena dok druge zemlje svojim mladim igračima garantuju dobar rad i mogućnost napredovanja i razvijanja. Serija A mora da ojača kako bi smanjila zaostatak", rekao je Anjeli. Anjeli nije objasnio kako bi se B timovi uveli u ligaški deo takmičenja, već je rekao da je neophodna promena sistema takmičenja. "Mora da se promeni sistem lige. Slučajevi kakav je bio sa Parmom koja je bankrotirala tokom prošle sezone, ili stalni problemi sa kojima se brojni klubovi susreću u dobijanju licence Uefe, podrivaju kredibilitet sistema i čine ga manje atraktivnim za potencijalne nove investitore", dodao je Anjeli.12:41 - Kirjos: Želim da budem kao FedererAustralijski teniser Nik Kirjos rekao je da želi da se ugleda na Rodžera Federera, za kojeg je rekao da mu je bio idol dok je odrastao. Poznato je da je Kirjos pre nekoliko meseci izjavio da čak ne voli tenis, već košarku, ali je sada otkrio da se zainteresovao za tenis zbog Federera. "Sećam se da sam ga kao klinac stalno gledao. I dalje gledam veliki broj njegovih mečeva kada nemam drugog posla. Kliknem na Jutjub i gledam snimke", rekao je Kirjos i dodao: "Smatram da je Federer najbolji svih vremena. On mi je uzor, neko na koga želim da se ugledam, kako na terenu, tako i van njega, zbog načina na koji se nosi sa svim, posebno jer pomaže ljudima".

12:20 - Lalatović: Nemamo para, ali motiva neće nedostajatiTrener Borca iz Čačka Nenad Lalatović izjavio je da je Rad favorit u meča dva tima u 12. kolu Superlige Srbije, ali da će njegova ekipa odigrati veoma motivisano, uprkos teškoj finansijskoj situaciji. "Rad ima stvarno dobar tim. Pobedio je Vojvodinu i odigrao nerešeno sa Partizanom, tako da će u predstojeći meč ući maksimano motivisano", rekao je Lalatović. Trener Čačana kaže da mu je cilj da njegovi igrači uđu mirno u predstojeći susret, uprkos teškoj finansijskoj situaciji. "Biće veoma teško, protivniku prepuštamo ulogu favorita na papiru, ali pruzićemo maksimum na terenu i nadam se izboriti povoljan rezultat za nas", istakao je Lalatović.

11:55 - Džeko, Salah i Falke trajno u RomiPrvotimci Rome Edin Džeko, Mohamed Salah i Jago Falke potpisali su trajne ugovore, potvrdio je rimski klub. Džeko, Salah i Falke stigli su ovog leta u Rim došli na jednogodišnje pozajmice iz Mančester Sitija, Čelsija i Đenove, ali je klub već sada iskoristio opciju da otkupi njihove ugovore. "Uspešnju priveremenu saradnju pretvorili smo u dugoročnu", navodi se u saopšenju italijanskog prvoligaša. Rimljani nisu objavili na koliko tačno godina su se sva trojica fudbalera obavezala na saradnju.

11:40 - Gošić: Pobeda kapitalna pred pauzuTrener Jagodine Miljojko Gošić izjavio je da bi pobeda protiv Voždovca bila kapitalna za njegov tim jer bi ekipa pobegla sa dna tabele pred reprezentativnu pauzu. "Za nas ova utakmica ima veliki značaj, da konačno posle niza stabilnih igara koje su se završavale nerešenim rezultatom, pokušamo da prevaziđeno i tu barijeru i da zabeležmo pobedu", rekao je Gošić. On je dodao da mu veoma znači podrška koju je ekipa imala sa tribina protiv Vojvodine, ali i na gostovanju u Nišu. Utakmica 12. kola Superige između Jagodine i Voždovca igra se sutra od 19 sati.

11:30 - Bekam i Ferguson ponovo zajedno na Old TraforduČuveni engleski fudbaler Dejvid Bekam vratiće se na teren, dve godine pošto je završio karijeru, u humanitarnom meču u organizaciji Dečijeg fonda Ujedinjenih nacija (UNICEF) 14. novembra na Old Trafordu. Tim za koji će igrati nekadašnji as Mančester junajteda vodiće njegov bivši menadžer Aleks Ferguson. Bekam (40) biće kapiten Velike Britanije i Irske, koja će igrati protiv tima "svetskih zvezda" na čelu sa Zinedinom Zidanom, a koji će predvoditi Karlo Anćeloti. Ova utakmica biće odigrana na Old Trafordu, gde je Bekam postao svetska zvezda pod trenerskom palicom Fergusona, pre nego što je 2003. napustio taj klub.

11:15 - Janjić: Očekuje nas zanimljiv komšijski derbiTrener fudbalera Javora Aleksandar Janjić izjavio je da očekuje neizvestan i zanimljiv komšijski derbi protiv Metalca u 12. kolu Superlige Srbije. "Gornjomilanovčani su podigli formu, igraju otvoreno što i mi praktikujemo. Ulazimo u utakmicu sa željom da zabeležimo dobar rezultat, siguran sam da će biti uzbudljvo i da publiku očekuje dobra fudbalska predstava", rekao je Janjić. Prema Janjićevim rečima, ukoliko Ivanjičani na terenu budu iskazali dosadašnji nivo i kvalitet igre dobar rezultat neće izostati. "Sa druge strane Metalac ima iste ambicije što je garancija da će utakmica pored Despotovice biti veoma zanimljiva", kaže šef struke Ivanjičana. Utakmica između Metalca i Javora igra se od 19 sati na stadionu u Gornjem Milanovcu. Metalac je 10. na tabeli sa 13 bodova, dok Ivanjičani zauzimaju drugu poziciju sa osam više.

11:00 - Zvezda u "brdovitoj" Subotici, crno-beli matine za rođendanNakon što su prethodnih dana ponovo razmenjivali teške reči Crvena zvezda i Partizan narednog vikenda ponovo će usmeriti pažnju na ono što prave ljubitelje fudbala jedino i zanima - teren. Zvezda, koja čvrsto drži lidersku poziciju gostuje, kako je to trener Miodrag Božović slikovito objasnio u "brdovitoj" Subotici, sa željom da ostvari deveti uzastopni trijumf, dok će Partizan, nakon sjajne predstave u Nemačkoj i pobede u Ligi Evrope protiv Augzburga dočekati Čukarički. Partizan će u sjajnoj atmosferi dočekati Brđane, što zbog mirisa evropskog proleća, što zbog činjenice da baš na dan utakmice, u nedelju, slave 70. rođendan. Upravo zato meč će se igrati u terminu koji je bliži Premijer ligi, jer je za 18 sati u "Zemunelu" proslava. Kada su u pitanju ostali mečevi izdvaja se duel Novog Pazara i niškog Radničkog, kao i meč Vojvodina - Beograd.

10:45 - Dangubić: Još mnogo toga treba da se unaprediKošarkaš Crvene zvezde Nemanja Dangubić rekao je da postoji mnogo prostora za napredak u njegovoj ekipi i da će ona biti bolja kako sezona odmiče."Zadovoljni smo pobedom, ali mnogo toga treba da se unapredi i igra će biti sve bolja. Navijači su nestrpljivi, odmah očekuju dobre rezultate i igru. Bićemo bolji", rekao je Dangubić posle utakmice sa Mega Leksom. Crvena zvezda je, uz mnogo oscilacija, pobedom nad Mega Leksom sa 76:70 u četvrtak uveče počela sezonu. Crveno-beli su gubili tokom prvog poluvremena, potom su nadoknadili zaostatak, ali je utakmica bila neizvesna do kraja. Branko Lazić, jedan od najboljih pojedinaca u pobedi nad Megom, kazao je da je ekipa pokazala karakter koji je krasio prošle sezone."Treba imati u vidu da nismo mnogo trenirali zajedno. Utakmica je bila čudna, igrali smo prvo poluvreme u grču, a u drugom smo bili opušteniji sa jasnim ciljem da pobedimo. Uigravamo se i vremenom će sve biti mnogo bolje", kazao je Lazić.

10:11 - Vanić: Moramo da pobedimo JavorTrener fudbalera Metalca Nenad Vanić izjavio je da je njegovom timu imperativ pobeda protiv Javora u 12. kolu Superlige. "Respektujemo protivnika imajući u vidu rezultate koje su do postigli, ali pobeda nam je imperativ. Moramo preuzeti kontrolu u igri i protivniku ne dozvoliti inicijativu", rekao je Vanić. Šef struke Gornjomilanovčana kaže da Metalac sa pravom očekuje tri boda, imajući u vidu entuzijazam i atmosferu koji vladaju u ekipi. "Pozivam sve ljubitelje fudbala da dođu na stadion u Gornjem Milanovcu i budu "vetar u leđa" našem timu", dodao je Vanić. Utakmica između Metalca i Javora igra se večeras od 19 časova na stadionu u Gornjem Milanovcu.09:45 - Rodžers: Nismo mogli da pogodimoMenadžer Liverpula Brendan Rodžers razočaran je remijem sa Sionom u drugom kolu Lige Evrope. "Redsi" su igrali samo 1:1 sa švajcarskim timom, iako im je Adam Lalana doneo prednost već u uvodnim minutima utakmice. "Razočarani smo rezultatom jer smo stvorili mnogo šansi. Dobro smo igrali, dobro počeli, ali smo dozvolili razočaravajući gol. Momci su igrali dobro, ali nismo mogli da postignemo gol", rekao je Rodžers i dodao: "Odlično smo počeli utakmicu i dali dobar gol, posle smo imali odlične šanse, nisu to bile popuprilike, a na ovom nivou moraš da ih iskoristiš. Moramo dobijati ovakve utakmice".

09:25 - Rouz na terenu za dve nedeljePlejmejker Čikago Bulsa Derik Rouz operisan je u sredu posle frakture leve slepoočnice i za dve nedelje će moći da nastavi sa treninzima. Rouz se povredio na treningu pošto je dobio udarac laktom u glavu od neimenovanog saigrača, a u petak će imati kontrolu i moraće da nosi masku neko vreme. Bulsi veruju da će njihova glavna zvezda biti spremna za start sezone 27. oktobra sa Klivlend Kavalirsima. "Ne znamo koliko će mu biti potrebno da se vrati u igračku formu. Kada zaleči povredu, vratiće se punim aktivnostima. To će mu dati nekoliko nedelja da se spremi", rekao je trener Bulsa Fred Hojberg. Hojberg je takođe dodao da se nada da će Rouz dobiti zeleno svetlo za prisustvo treninzima posle kontrole da bi mogao da posmatra koje će novine Bulsi uvesti pred novu sezonu.09:00 - Zagorac tri meseca van terenaKošarkaš Mega Leksa Rade Zagorac slomio je ruku u padu tokom utakmice sa Crvenom zvezdom i tri meseca će biti van terena. Zagorcu će ruka u narednih šest nedelja biti u gipsu, a na teren bi mogao da se vrati krajem godine ili početkom januara. Mladi košarkaš je polomio zglob leve ruke posle duela sa Stefanom Nastićem, a iako je ostao na terenu, pregledi posle utakmice ustanovili su da je u pitanju teža povreda. Trener Mege Dejan Milojević odmah posle utakmice istakao je da ga brinu povrede, a pored Zagorca, probleme imaju i Nikola Janković i Nikola Ivanović.

08:30 - Ronaldinjo ne želi u penzijuRoberto Asis, agent legendarnog brazilskog igrača Ronaldinja, odbacio je mogućnost da se njegov klijent penzioniše. Ronaldinjo ima 35 godina, a pre nekoliko dana je napustio Fluminense, u koji je stigao u julu. Pojedini mediji su objavili da će Brazilac da okonča igračku karijeru, ali je ta informacija demantovana. "Da li ste normalni? Nema šanse da se to desi. Očekuje vas još mnogo iznenađenja", rekao je Asis i dodao: "On mora biti srećan na terenu i mora dobro da se oseća. Njegova prednost u odnosu na druge igrače, je to što nikad nije patio od neke povrede".

08:00 - VESTI KOJE SU OBELEŽILE PRETHODNI DAN MOŽETE POGLEDATI OVDE

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track