BLOG UŽIVO: Veliki kiks Čeha u kvalifikacijama za EURO 2016
Foto: Reuters

Najnovije informacije iz sveta sporta

BLOG UŽIVO: Veliki kiks Čeha u kvalifikacijama za EURO 2016

Fudbal -
Sve o sportskim dešavanjima na jednom mestu, najnovije informacije, rezultati, najave predstojećih događaja

BEOGRAD - Dobrodošli na Kurir sport! Pratite najnovije vesti iz sveta sporta na jednom mestu.

21:33 - Vaterpolisti Radničkog savladali Jug u KragujevcuVaterpolsiti Radničkog iz Kragujevca pobedili su večeras na svom terenu dubrovački Jug sa 13:12, u poslednjem kolu regularnog dela takmičenja u Triglav ligi. Radnički je sezonu završio na trećem, a Jug na drugom mestu, pa će se te dve ekipe sastati i u polufinalu plej-ofa regionalnog takmičenja. Posle tvrdog starta, gosti su kraj prve četvrtine dočekali sa vođstvom od 2:0, pogocima Mihe Boškovića iz peterca i Ante Viskovića sa igračem više. Posle toga, Jug je u nekoliko navrata imao i tri gola prednosti, ali se Radnički nije predavao. Do poluvremena su Kragujevčani smanjili zaostatak (6:4), a zatim došli do izjednačenja (6:6). Potom se do samog finiša meča igralo gol za gol, a samo 20 sekundi pre kraja Marko Petković je fantastičnim lob udarcem doneo Radničkom preokret i pobedu. Najefikasniji u pobedničkom timu bio je Marko Ćuk sa tri gola, dok su po dva dodali Dušan Marković, Srđan Vuksanović i Nikola Dedović. Na drugoj strani najefikasniji je bio Nikola Janović sa tri gola.

20:35 - Lev: Važno da pobedimo, nije važno kakoSelektor fudbalske reprezentacije Nemačke Joahim Lev rekao je danas da je važno da njegova ekipa pobedi Gruziju u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2016. godine, a da ga ne zanima na koji način i ko će postići gol. "Za nas su jedino važna tri boda. Ko će dati golove nije važno. Važno je da pobedimo, nije bitno kako", rekao je Lev, prenosi goal.com. Nemačka sutra gostuje Gruziji u petom kolu Grupe D kvalifikacija za Evropsko prvenstvo. Ekipa Joahima Leva trenutno je druga na tabeli sa sedam bodova, koliko imaju i Škotska i Irska, a tri manje od prvoplasirane Poljske. Gruzija je peta sa tri osvojena boda. "Navijači će podržati Gruziju, očekujem paklenu atmosferu... Ovo je važna utakmica. Moramo da pobedimo", kazao je Lev. Meč između Nemačke i Gruzije igra se sutra u Tbilisiju od 18.00.

20:31 - Stadion u Španiji poneo ime Luisa AragonesaStadion fudbalskog kluba Alkobendas, koji nastupa u nižerazrednom rangu takmičenja u Španiji, od danas nosi ime nekadašnjeg selektora Luisa Aragonesa. Bivši selektor fudbalske reprezentacije Španije i jedan od najzaslužnijih za uspehe te selekcije, Luis Aragones, preminuo je februara 2014. godine u 75. godini. Aragones je svoje poslednje godine života proveo upravo u Alkobendas, gradiću koji se nalazi 13 kilometara od Madrida. "Postoji mnogo razloga zašto je Alkobendas želi da na ovakav način oda počast Aragonesu. Njegava humanost uticala je na mnoge mlade ljude ovog grada, a njegov odnos prema gradu bio je i glavni razlog zašto je Alkobendas proglašen za Evropski grad sporta 2015", rekao je gradonačelnik Alkobendasa Injasio Gonsales de Vinuesa.

20:17 - Veliki kiks Čeha u kvalifikacijama za EURO 2016Selekcija Letonije bila je nadomak velikog iznednađenja i pobede u Češkoj, ali je u finišu primila gol za remi - 1:1. Češka je neočekivano ispustila bodove, iako je prethodno ostvarila maksimalnih 12 bodova u dosadašnjem toku kvalifikacija. Na dobrom putu da se nađe na šampionatu u Francuskoj je i reprezentacija Velsa, nakon što je pobedila u gostima Izrael sa ubedljivih 3:0 i preuzela prvo mesto B grupe. Prva zvezda Velšana i napadač madridskog Reala Geret Bejl bio je najbolji akter susreta sa dva gola i asistencijom.Strelci:Češka - Letonija 1:1 (Pilar 90. - Visnakovs 30)Izrael - Vels 0:3 (Remzi 45, Bejl 50, 77)

18:58 - FMP ubedljiv protiv Tamiša na otvaranju Superlige

Košarkaši FMP Železnika pobedili su večeras na svom terenu ekipu Tamiša sa 95:71 (20:12, 32:21, 17:16, 26:22) na otvaranju nove sezone Superlige Srbije. Ekipa trenera Milana Gurovića je od početka meča kontrolisala dešavanja na terenu, ubrzo stekla prednost, koju je kasnije održavala i povećavala do maksimalnih "plus 26". Najefikasniji u pobedničkom timu bio je Marko Gudurić sa 18 poena, pratio ga je Filip Čović sa 16, dok su Dejan Davidovac i Dragan Apić postigli po 10. U gostujućem sastavu istakao se Igor Kesar sa 19 poena, a 12 je dao Dragan Kruščić.

18:57 - Agent: Kovačić ostaje u Inrteru, ne prelazi u LiverpulFudbaler Intera Mateo Kovačić ostaje u tom klubu, odnosno ne prelazi u Liverpul, rekao je danas njegov agent. Hrvatskog fudbalera poslednjih nekoliko nedelja mediji povezuju s Liverpulom. Agent Kovačića, Niki Vuksan, danas je ponovio da od toga neće biti ništa. "To se neće dogoditi. Mateo je produžio svoj ugovor sa Interom u januaru. Da li klubovi možda pregovaraju? Ne, to nikako nije moguće s obzirom da ni Mateo, a ni ja ne znamo ništa o tome", rekao je Vuksan za zagrebački Večernji list. "Već imam igrača u Liverpulu, Dejana Lovrena, tako da bih ja sigurno znao nešto o tome. I engleski i italijanski mediji spekulišu da novi klubovi žele Kovačića svake nedelje. On ostaje u Interu", zaključio je agent. Kovačić je ove sezone za Inter postigao osam golova na 34 utakmice u svim takmičenjima.

18:38 - Fredi Adu nastavlja karijeru u FinskojDoskorašnji fudbaler Jagodine i svojevremeno jedan od najtalentovanijih napadača sveta Fredi Adu karijeru će nastaviti u finskom prvoligašu KUPS-u, objaveno je na sajtu tog kluba. Američki fudbaler je sa finskim timom potpisao jednogodišnji ugovor, koji će mu biti čak 11. klub u karijeri. Adu u prvom delu sezone igrao je za Jagodinu, ali nije uspeo da odigra nijednu utakmicu u Superligi i Kupu Srbije. Dvadesetpetogodišnji Adu je sa samo 14 godina debitovao za prvi tim Di Si Junajteda, a kasnije je nastupao za Real iz Solt Lejk Sitija, Benfiku, Monako, Belenenseš, Aris, Rizespor, Baiju i Filadelfiju. Za reprezentaciju SAD odigrao 17 utakmica i postigao dva gola.

18:21 - AS: Pepe u Realu do 2018.Fudbaler Real Madrida Pepe produžiće ugovor sa tim klubom do 2018. godine, prenosi danas španski AS. Aktuelni ugovor Portugalca sa "kraljevskim klubom" ističe na kraju sezone i prema prvobitnim planovima trebalo je da svoju vernost Realu produži na još godinu dana. Međutim, kako navodi AS, postignut je novi dogovor i on će ostati na Santjago Bernabeuu do 2018. godine. Pepe je u Real došao iz Porta na leto 2007. godine za 30 miliona evra i do sada je za klub iz Madrida odigrao skoro 300 utakmica.

18:17 - Jelena Janković prošla u dubluSrpska teniserka Jelena Janković i Čan Hao Čing iz Kineskog Tajpeha plasirale su se u osminu finala turnira u Majamiju. Janković i Hao Čing su u prvom kolu turnira savladale Aranču Para-Santonju i Silviju Soler-Espinozu iz Španije sa 2:0, po setovima 7:5, 6:4 za sat i 24 minuta igre. Njih dve će u osmini finala igrati protiv boljeg para iz duela Karolina Garsija/Katarina Srebotnik i Monika Puig/Heder Votson.

18:07 - Islanđani gaze ka Francuskoj, Gudjonsen za istorijuFudbalska reprezentacija Islanda kao gost je pobedila Kazahstan 3:0 u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo u Francuskoj. Islanđani sada na drugom mestu imaju 12 bodova iz pet mečeva. Lider Grupe A je Češka sa istim brojem bodova i utakmicom manje, dok trećeplasirana Holandija ima šest bodova, takođe iz četiri meča.Goste je u vođstvo doveo Ejdur Gudjonsen u 20. minutu, a Bjarnason je postigao dva gola u 32. i 91. minutu.Gudjosnen je postao četvrti najstariji strelac u istoriji kvalifikacija za evropska prvenstva. Napadač Boltona i nekadašnji as Čelsija i Barselone postigao je gol sa punih 36 godina i 195 dana, što je neznatno manje od Krasimira Balakova na trećem mestu.

17:49 - De Bjazi dobio albansko državljanstvoSelektor fudbalske reprezentacije Albanije Đovani de Bjazi dobio je danas albansko državljanstvo, dan uoči kvalfikacione utakmice za Evropsko prvesntvo sa Jermenijom. De Bjaziju, koji je oženjen Albankom, državljanstvo je uručio predsednik Albanije Bujar Nišani u lučkom gradu Draču, gde se nacionalna selekcija priprema za meč sa Jermenijom. Ovaj 58-godišnji trener, rođen u Italiji, selektor je reprezentacije Albanije od 2011. godine. Albanija u kvalfikacionoj Grupi I za Evropsko prvesntvo zauzima treće mesto sa četiri boda, tri više od četvrtoplasirane Srbije.

17:42 - Zvezda promovisala humanitarnu akciju "Kroz igru učimo"Košarkaški klub Crvena zvezda, u saradnji sa Specijalnom olimpijadom Srbije i Evroligom, promovisao je danas društveno-odgovornu akciju "Kroz igru učimo", koja za cilj ima da u društvo integriše osobe sa fizičkim i intelektualnim smetnjama u razvoju. Ovaj projekat će se sastojati iz tri nivoa. Prvi nivo će biti baziran na obrazovanju, drugi nivo na košarkaškim treninzima, a treći je da se kroz košarku integrišu sa fizičkim i intelektualnim smetnjama. Takođe, projekat će se sprovoditi u pet gradova u Srbiji - Pančevu, Beogradu, Zrenjaninu, Pirotu i Čačku. Ova akcija pomoći osobama sa fizičkim i intelektualnim smetnjama počeće u ponedeljak i trajaće do 9. maja, a učestvovaće osobe uzrasta od 10 do 25 godina. Ambasador i promoter ovog projketa biće kapiten Zvezde Luka Mitrović, koji je kazao da mu je drago što njegov klub u kontinuitetu podržava humanitarne akcije. "Kroz neka prethodna druženja sa učesnicima Specijalne olimpijade uverio sam se koliko im naše provedeno vreme sa njima znači i koliko ih čini srećnim, tako da obećavam da ćemo u svoje i ime mojih saigrača učiniti da podržimo svaku akciju ovog tipa kako bi se napredak ovog projekta nastavio", kazao je Mitrović. Generalni sekretar Specijalne olimpijade Milana Jerimić kazala je da će u ovom projektu deca dobiti jednu drugačiju priliku - da unutar svojih zajednica uče i kvalitetnije se edukuju. "Oni će napredovati ne samo u sportskim veštinama, nego i na polju znanja iz predmeta kao što su srpski i engleski jezik i matematika", rekla je Milana Jeremić.

17:40 - PSV otkupio ugovor GvardadaHolandski fudbalski klub PSV iz Ajndhovena saopštio je danas da je otkupio kompletan ugovor igrača Valensije i reprezentativca Meksika Andresa Gvardada. Gvardado je letos došao u PSV na jednogodišnju pozajmicu iz španskog tima i dobrim partijama naterao čelnike da mu ponude trogodišnji ugovor."Drago nam je što će Gvardado i posle završetka sezone biti naš član. Andres je važan igrač PSV-a i jedan od najboljih u celoj ligi", rekao je sportski direktor Marsel Brands.Gvardado je tokom karijere igrao još za Bajer iz Leverkuzena, Deportivo La Korunju i meksički Atlas. Za selekciju Meksika odigrao je 112 utakmica i postigao 15 golova, a bio je član tima koji je na Svetskom prvenstvu eliminisan u osmini finala od Holandije.

16:15 - Srpski omladinci pobedili Švajcarsku i ostali u igri za EPOmladinska fudbalska reprezentacija Srbije zabeležila je prvu pobedu u završnim kvalifikacijama za prvenstvo Evrope pošto je danas u Harkemi, u drugom kolu Grupe 4, savladala selekciju Švajcarske sa 3:1 (2:0). Srbija je ovim trujmfom zadržala šanse da se plasira na EP, koje će od 6. do 18. jula biti održano u Grčkoj. Dva gola za pobednički tim postigao je Ivan Šaponjić u 12. i 77. minutu, dok se u listu strelaca upisao i Andrija Živković u 29. minutu iz jedanaesterca. Jedini gol za protivnika postigao je Turkes u 86. minutu. Švajcarci su poslednjih desetak minuta imali igrača manje, a u 79. minutu nisu iskoristili najstrožu kaznu. Izabranici selektora Ivana Tomića u prvom kolu izgubili su od Holandije (1:0), a u utorak se u Asenu sastaju sa Norveškom.

15:45 - Englezi oslabljeni protiv ItalijanaSelektor fudbalske reprezentacije Engleske Roj Hodžson neće moći da računa na Danija Velbeka, Rahim Sterlinga, Džjemsa Milnera i Lejtona Bejnsa u prijateljskom meču protiv Italije. Velbek i Sterling su u petak bili strelci u pobedi Engleske nad Litvanijom (4:0) u kvalifikacijama za EP 2016, ali su napustili nacionalni tim zbog povrede kolena. Slična povreda muči i Bejnsa, dok Milner ima problem sa nožnim prstom. "Četvorica fudbalera neće biti sa nama, ali to predstavlja šansu ostalim igračima da pokažu koliko mogu. Odlučil smo da umesto Bejnsa pozovemo Rajana Bertranda kako bismo imali dva leva beka u timu", rekao je Hodžson.

15:19 - Kasiljas napušta Real na kraju sezone?Kapiten Reala Iker Kasiljas odlučio je da na kraju sezone posle 16 godina napusti madridski klub. On je celu svoju karijeru proveo u Realu, ali kako pojedini španski mediji prenose odlučio je da promeni sredinu. On još nije počeo pregovore sa zainteresovanim klubovima, ali su njegovi menadžeri već počeli da mu traže novu sredinu. Kasiljas bi po novim informacijama mogao da zameni Davida de Heu na golu Mančester junajteda, ali iskusni golman tek očekuje ponude.14:50 - Juventus nudi 20 miliona evra za Džeka?Fudbaler Mančester sitija i reprezentativac BiH Edin Džeko mogao bi karijeru da nastavi u Seriji A. Engleski mediji navode da za Džeka nema zagarantovanog mesta u startnoj postavi, a reprezentativac BiH je navodno odlučio da promeni klub. Interesovanje za Džeka je pokazao Juventus, koji je spreman da ponudi 20 miliona evra.14:21 - Hamilton srećan što je Ferari blizuVozač Mercedesa Luis Hamilton rekao je da je srećan što je Ferari uspeo da zapreti pred Veliku nagradu Malezije, drugu trku sezone Formule 1. Hamilton je na stazi „Sepang“ u promenljivim uslovima došao do druge pol pozicije u ovogodišnjem šampionatu, sa samo 74 hiljaditinke prednosti u odnosu na Sebastijana Fetela u Ferariju. Međutim, iako je razlika toliko mala, kako je Hamilton odvozao taj krug, šanse da ga neko nadmaši u samom finišu su bile minimalne. "Srećan sam što je Ferari veoma dobar i blizu nas. Ovo je tek druga trka sezone i to pokazuje da se trkamo i sa drugima. U drugom krugu nisam uspeo da nadmašim vreme postavljeno u prvom, pa sam se nadao da će to biti dovoljno. Ferari je veoma brz tokom trke i biće se brži, a ova borba koju smo vodili sada je bila super", naglasio je Hamilton.13:48 - Kazorla: Morata je budućnost ŠpanijeŠpanski fudbaler Santi Kazorla rekao je za svog saigrača iz reprezentacije Alvara Moratu da je budućnost "crvene furije". Morata je postigao svoj prvi gol u dresu Španije u petak uveče i bio je junak trijumfa svog tima nad Ukrajinom sa 1:0 u kvalifikacijama za EP 2016. godine. "Morata je budućnost Španije. Odlično igra u Juventusu, a već smo mu svi čestitali na prvencu", rekao je Kazorla.13:20 - Šmajhel: Ibrahimović je stvoren za Mančester junajtedBivši golman Mančester junajteda Piter Šmajhel smatra da je Zlatan Ibrahimović, poput Erika Kantone, stvoren da igra za "crvene đavole". "Ono što Zlatan radi sa PSŽ je poprilično neverovatno. On daje toliko kredibiliteta i raznovrsnosti Parižanima. Kada su se prošlog leta pojavile priče da može da pojača Junajted - odmah sam rekao da je stvoren da nastupa na Old trafordu", rekao je Šmajhel i nastavio: "Kako je Kantona bio toliko jak kada je nastupao za Mančester, a ne za, na primer, Lids ili neki klub u Francuskoj? Zato što je to Mančester junajted. Tamo igrač dobija na slobodi, ali ona donosi i odgovornost. Nije nam bitno šta voliš ili ne voliš, nama je bitno ono što radiš na terenu i koliki uticaj imaš na tim. Ako to ne poštuješ, napuštaš tim. Možeš da budeš ličnost kakva želiš... Bekam, Kantona, oni su procvetali u Junajtedu. S druge strane, na hiljade igrača pokušalo je da bude kao Beks ili Erik, ali nisu uspeli jer nisu lićnost".12:39 - Grčka: Zbog nasilja bez EvropeGrčka vlada predstavila je u Atini predlog strožijeg zakona za borbu protiv nasilja, koji predviđa velike kazne i suspenziju klubova iz evropskih takmičenja. Vlasti bi, po predlogu zakona koji će Parlament tek razmatrati, mogle da odgovorne za nasilne incidente kažnjavaju u iznosu od 10.000 do 25 miliona evra, da narede odlaganje ili otkazivanje sportskih dogadjaja, pa i da zabrane klubovima učešće u evropskim takmičenjima. Predložene su i kazne za medije koje prikazuju ili izazivaju nasilje, kao i zatvorske kazne za nedozvoljenu distribuciju ulaznica. Jedna od odredbi je da fudbalske sudije budu obavezne da vlastima prijave svoju imovinu. "Nadam se da svi razumeju da je ova vlada rešena da se bori protiv bolesti u grčkom sportu. Želimo da saradjujemo sa svim nadležnim institucijama i uveren sam da ćemo uspeti u zajedničkom cilju", rekao je zamenik ministra kulture zadužen za sport Stavros Kondonis.12:11 - Runi: Sada će se plašiti EngleskeKapiten fudbalske reprezentacije Engleske Vejn Runi rekao je posle pobede u kvalifikacijama nad Litvanijom (4:0), da će se Evropa ponovo plašiti njegovog tima. "Mislim da smo u mečevima posle Mundijala bili fantastični. Zabeležili smo neke velike pobede, postižemo golove, delujemo energično kao tim koji igra sa dosta tempa, pa shodno tome mislim da će nas se timovi širom Evrope plašiti", rekao je Runi. Englezi su zadržali stoprocentan učinak u grupi E kvalifikacija za EURO 2016 sa pet pobeda, a duel protiv Litvanije obeležio je i Hari Kejn. Napadaču Totenhema, koji ove sezone igra fenomenalno, bilo je potrebno minut i dvadeset sekundi da po ulasku na teren postigne debitanski gol za svoju zemlju. "Fantastično. Internacionalni mečevi se u velikoj meri razlikuju od klupskih, pa nije mala stvar postići debitanski pogodak posle samo 80 sekundi. To je nešto neverovatno za Harija. Svi smo oduževljeni i nadamo se da je ovo samo prvi u mnogo golova", istakao je Runi.11:40 - Valverde: Sa Barselonom za istorijuTrener Atletik Bilbaa Ernesto Valverde veruje da njegov tim može da pobedi Barselonu u finalu Kupa kralja, bez obzira što će meč biti odigran na Nou Kampu. "Meni sve više odgovara to finale zato što znamo nivo i kvalitet protivnika koji će igrati kod kuće. Tako je lepo znati da imamo šansu da osvojimo trofej, iako smo svesni da je Barselona favorit", rekao je Valverde. Trener Baskijaca naveo je da su šanse Katalonaca još više porasle pošto je određeno da se finale igra na Nou Kampu. "Kada je postalo poznato mesto odigravanja finala ta prognoza je samo ojačana. Međutim, mogućnost da pobedimo Barselonu na njenom terenu daje nam šansu da uđemo u istoriju", poručio je Valverde. Finalna utakmica Kupa kralja na programu je 30. maja.

11:11 - Alba se zbog povrede vratio u BarselonuFudbalski reprezentativac Španije Đordi Alba napustio je nacionalni tim i vratio se u Barselonu zbog povrede prepone. Alba se povredio sinoć na utakmici protiv Ukrajine u kvalifikacijama za prvenstvo Evrope 2016, koju je Španija dobila sa 1:0. On je u 78. minutu mesto u timu ustupio Huanu Bernatu i propustiće prijetaljski meč u Amsterdamu protiv Holandije, koji je na programu u utorak. "Naši doktori su u kontaktu sa kolegama iz Barselone. Alba će napustiti reprezentaciju i uraditi preglede u klubu. Očigledo se radi o povredi mišića", rekao je selektor Španije Visente del Boske.

10:48 - Sterling ne želi da produži ugovor sa LiverpulomFudbaler Liverpula Rahim Sterling ne želi da obnovi ugovor pod uslovima koje mu je ponudila uprava kluba. List tvrdi da je 20-godišnji engleski reprezentativac dobio ponudu prema kojoj bi zarađivao 140.000 evra nedeljno, ali da je on to odbio. Sadašnja Sterlingova nedeljna plata iznosi 50.000 evra. Ove sezone taj napadač je u dresu "crvenih" sa Enfilda odigrao 43 utakmice i postigao 10 golova. Za reprezentaciju Engleske Sterling do sada ima 13 nastupa.10:20 - Đurđevac: Ovo je katastrofaJavnost u Crnoj Gori razočarana je zbog prekinute, za Crnu Goru, praktično izgubljene kvalifikacione fudbalske utakmice sa Rusijom, u kojoj je do prekida rezultat bio 0:0. Meč između Crne Gore iRusije, međutim, najvjerovatnije, UEFA će evidentirati rezultatom 3:0, u korist Rusije, a zbog ponašanja navijača savez Crne Gore će biti i finansijski kažnjen. Između dva prekida, publika je nekoliko puta preko zvučnika upozoravana da će utakmica biti trajno prekinuta ako se dogodi I najmanji incident. To se i desilo, a time je šansa Crne Gore da se kvalifikuje za Evropsko prvenstvo u fudbalu izgubljena. Generalni sekretar Fudbalskog saveza Crne Gore Momir Đurđevac je rekao da je utakmica od samog početak bila "na ivici prekida". Đurđevac je veoma oštro zamerio navijačima zbog toga što, kako je rekao, kliču Crnoj Gori, a načinom navijanja, zapravo, prave joj štetu.

09:50 - 44 ekipa na Memorijalnom turniru u BeograduMemorijalni turnir "Nikola Sekulić", koji će ove godine biti održan 11. put zaredom, startuje danas na terenu Mesne zajednice "Studentski grad". Futsal igrači takmičiće se ovog i sledećeg vikenda od 13 do 19 sati. Učešće je prijavilo 44 ekipe, titulu brani Adonis Hospital, dok je finale na programu u nedelju, 5. aprila. Ulaz na sve mečeve je besplatan, a organizaciju turnira pomogli su generalni sponzor "Lav pivo" i tehnički partner "Select".

09:25 - Roma nudi novi ugovor StrotmanuRoma će uskoro potpisati novi, dugoročni ugovor sa holandskim fudbalerom Kevinom Strotmanom (25). Rimljani su ponudili Holanđaninu ugovor do juna 2020. godine, kako bi isključili mogućnost odlaska u jedna od zainteresovanih klubova Premijer lige. Pored toga, "vučica" je obećala Strotmanu i kapitensku traku posle povlačenja Frančeska Totija. Zamenik kapitena Danijele De Rosi će, najverovatnije, napusti klub tokom leta. Strotman je zadobio ozbiljnu povredu kolena aprila prošle godine, zbog čega je propustio Svetsko prvenstvo u Brazilu. Vratio se na teren u novembru, ali je odigrao samo sedam utakmica, nakon čega je usledila nova povreda kolena, zbog koje će biti van terena do kraja sezone.

09:00 - Nova pobeda Golden StejtaU nastavku prvenstva američke profesionalne košarkaške lige (NBA) Golden Stejt je jutros savladao Memfis sa 107:84 i ostvario 59. pobedu u tekućem šampionatu u kojem je doživeo svega 13 poraza. Zbog 38 poena i deset asistencija Stefon Kari je apsolutno zaslužio epitet najkorisnijeg aktera susreta (MVP) u kojem se od njegovih saigrača istakao još Klej Tompson sa 28 koševa. Voriorsi su tako ostvarili osmu uzastopnu pobedu, a ukupno 13. u poslednjih 14 utakmica. Kari je, pritom, "vezao" 70. meč u kojem je postigao najmanje jednu "trojku". U poraženom Memfisu bolji od ostalih bili su Majk Konli i Džef Grin sa po 16 koševa. Rezultati: Orlando - Detroit 97:111, Filadelfija - L.A. Klipers 98:119, Vašington - Šarlot 110:107 (dva produžetka), Atlanta - Majami 99:86, Bruklin - Klivlend 106:98, Njujork - Boston 92:96, Toronto - L.A. Lejkers 94:83, Hjuston - Minesota 120:110, Nju Orleans - Sakramento 102:88, San Antonio - Dalas 94:76, Denver - Juta 107:91 i Finiks - Portland 81:87.

08:30 - Mark Hjuz produžio ugovor sa StoukomTrener Stouka Mark Hjuz produžio je ugovor sa tim fudbalskim klubom do 2019. godine. Hjuz je preuzeo Stouk pre početka sezone 2013/2014 i predvodio ga do 10 mesta u Premijer ligi, prvi put u klupskoj istoriji. Stouk bi mogao da ponovi taj rezultat, pošto osam kola pre kraja takmičenja zauzima 10. mesto na tabeli. "Ova sezona je teža od prošle zbog raznih okolnosti, kao što su povrede važnih igrača, ali i dalje smo konkurentni. Verujem da, uz malo ulaganja, sledeće sezone možemo da budemo bolji", rekao je Hjuz. Hjuzov stari ugovor istekao bi sledeće godine.08:00 - VESTI KOJE SU OBELEŽILE PRETHODNI DAN POGLEDAJTE OVDE

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track