BLOG UŽIVO: Oslabljeni Olimpijakos protutnjao Zagrebom
Foto: Euroleague.net

Najnovije informacije iz sveta sporta

BLOG UŽIVO: Oslabljeni Olimpijakos protutnjao Zagrebom

Fudbal -
Sve o sportskim dešavanjima na jednom mestu, najnovije informacije, rezultati, najave predstojećih događaja

BEOGRAD - Dobrodošli na Kurir sport! Pratite najnovije vesti iz sveta sporta na jednom mestu.

23:25 - Barselona zgazila KaršijakuKošarkaši Barselone ostvarili su i peti trijumf u grupi C Evrolige, a ovoga puta su razbili Pinar Karšijaku rezultatom 107:79. Barselona je u šestom kolu potpuno dotukla turski tim i tako se osamila na prvom mestu tabele grupe, ispred Lokomotive iz Kubanja koja ima skor 4-1.Katalonce su do novog trijumfa predvodili Šejn Laval sa 19 poena, jedan manje dodao je Karlos Arojo, dok je 16 postigao Ante Tomić koji je imao i 7 skokova. S druge strane, nedovoljna je bila partija Džoa Raglanda koji je meč završio sa 26 poena i 7 uhvaćenih lopti. 23:00 - Teodosić pokorio i Tel AvivEkipa CSKA Moskve slavila je na gostovanju Makabiju u Tel Avivu u šestom kolu grupe D košarkaške Evrolige – 88:82."Armejci" su zabežili i peti trijumf i tako ostali na čelu tabele, dok 'Ponosu Izraela' da izbedne peti neuspeh nije pomogao ni novi trener Žan Tabak.Gosti iz Moske su gubili samo posle prvih deset minuta igre, da bi u nastavku u potpunosti preuzeli kontrolu i predvođeni fenomenalnim Milošem Teodosićem upisali novu pobedu.Kapiten srpske reprezentacije meč je završio sa 25 poena (2/4 za dva, 5/9 za tri. 6/6 bacanja), uz pet asistencija. Miloša je najbolje pratio Nando de Kolo sa 15 poena (3/8 za dva, 2/5 za tri), pet asistencija i tri uspešna dodavanja), a jedini preostali dvocifreni bio je Vitali Fridzon sa 12 koševa i po dva skoka i uhvaćene lopte. U poraženom timu najbolji je bio Tejlor Ročesti sa 20 poena i pet skokova, Brajan Rendl dodao je poen manje, uz četiri skoka, Devin Smit dodao je 14, a Ike Ofoegbu 15 koševa. Preostala dva duela grupe na programu su u petak, a sastaju se Brose Basket – Unikaha i Sasari –Darušafaka.

22:15 - Rukometaši Vojvodine poraženi od Čehovskih MedvedaRukometaši Vojvodine poraženi su večeras u gostima od ruske ekipe Čehovski Medvedi sa 34:30 (19:14) u 8. kolu C grupe Lige šampiona. Vojvodina je doživela šesti poraz u najjačem evropskom takmičenju, uz dve pobede, pa je tako ostala na petom mestu grupe. Najefikasniji u redovima šampiona Srbije bio je Nikolić sa 10 golova, dok je šest postigao Jovanović. Rukometaši Vojvodine u 9. kolu Lige šampiona 26. novembra dočekuju Tatran Prešov.

21:27 - Operisan Gregor BalažicSlovenački reprezentativac iz redova Partizana Gregor Balažic uspešno je operisao prednje ukrštene ligamente i meniskus koje je povredio 5. novembra u duelu sa Atletik Bilaboom. Njega je operisao renomirani italijanski stručnjak dr Marijanija koji je od istih povreda lečio Frančeska Totija, Mirka Vučinića, Darka Lazovića i mnoge druge fudbalere. Štopera crno-belih očekuje pauza u periodu od šest do osam meseci što znači da Ljubinko Drulović neće moći da računa na Gregora Balažica do kraja tekuće sezone.

21:01 - Žalgiris savladao Zelenu GoruU prvoj utakmici šestog kola grupe "C" košarkaši Žalgirisa savladali su Zelenu Goru na domaćem terenu upisavši tako treći trijumf 67:56 (17:14, 19:15, 21:20, 10:7). Poljskom timu je to peti poraz.Paulius Jankunas je za 30 minuta postigao 16 poena, imao 7 skokova i 4 asistencije. Na drugoj strani prednjačio je Mateuš Ponitka sa 15 poena i 7 skokova, s tim što je upravo ovaj igrač u završnici vezao četiri promašaja sa penala i tako propustio priliku da vrati Zelenu Goru u igru.

20:52 - Oslabljeni Olimpijakos protutnjao ZagrebomKošarkaši Olimpijakosa stigli su do pete pobede u grupnoj fazi Evrolige kao gosti protiv Cedevite 83:70 (21:24, 20:16, 23:16, 19:14). Gosti su u "Draženovom domu" igrali bez povređenih Vasilisa Spanulisa, Jorgosa Printezisa i Patrika Janga. Lidersku ulogu u Olimpijakosu preuzeli su Otelo Hanter (19 pts, 8 sk) i Janis Papapetru (16 pts, 8 sk), a Nikola Milutinov na terenu je proveo 9 minuta i za to vreme zabeležio 2 poena i 3 ukradene lopte. Domaći sastav predvodio je Džejkob Pulen sa 13 poena i dve asistencije, a više se očekivalo od Mira Bilana koji je meč završio sa 10 poena, 8 skokova i dve asistencije.Cedevita je pretrpela poraz posle tri vezana trijumfa pa sa skorom 3-3 zauzima treću poziciju na tabeli grupe "B" u kojoj ulogu lidera neprikosnoveno drži Olimpijakos sa 5 pobeda i jednim porazom.

20:01 - CAS potvrdio suspenziju za DomingesovuSud za sportsku arbitražu (CAS) potvrdio je danas trogodišnju suspenziju španskoj atletičarki Marti Dominges, kao i oduzimanje medalje sa Svetskog prvenstva 2009. godine u stiplčezu.CAS je tako podržao žalbe Međunarodne atletske federacije (IAAF) i Svetske antidoping agencije (WADA), koji su bili protiv prošlogodišnje odluke Španskog saveza da oslobodi Domingesovu svake odgovornosti. Komisija CAS poništila je sve njene takmičarske rezultate u periodu od avgusta 2009. do jula 2013. godine, u šta spada i Svetsko prvenstvo u Berlinu 2009, kada je osvojila zlatnu medalju na 3.000 metara stiplčez. Ta trka već je ukaljana doping skandalom, pošto je Ruskinja Julija Zaripova tada osvojila srebro. Malo je verovatno da će ona sada dobiti zlatnu medalju, pošto je bila pod istragom zbog dopinga krvi, zbog čega će možda izgubiti olimpijsko zlato iz Londona 2012. Ruska federacija je ranije suspendovala, tako da će moći da zadrži svetsko zlato iz 2011. IAAF se već žalio CAS tražeći strožiju kaznu za Zaripovu. Bronzanu medalju 2009. osvojila je Milka Čemos Čejva iz Kenije, tako da bi ona mogla da osvoji zlato. Domingesova bi mogla da ostane i bez srebrne medalje sa Evropskog prvenstva 2010. godine. Suspenzija koja je izrečena danas isteći će početkom 2018. godine, kada bude imala 42 godine. Ona je 2011. postala poslanica u španskom parlamentu.

19:24 - Nišlije šalju 500 ulaznica za DelijeFudbalski klub Radnički iz Niša poslaće kontigent karata u Ljutice Bogdana za navijače Crvene zvezde. Derbi 18. kola Superlige Srbije biće odigran u nedelju 21. novembra u 17 sati kada na stadion "Čair" u Nišu stiže lider. "Delije" će u petak od 11 do 16 časova po ceni od 400 dinara moći da kupe karte za duel sa Radničkim na blagajnama stadiona "Rajko Mitić".

18:53 - Janjić: Vreme je za pobedu; Lalatović: Najteže gostovanjeTreneri fudbalera Javora i Vojvodine Aleksandar Janjić i Nenad Lalatović izjavili su danas da se nadaju da će u međusobnoj utakmici prekinuti seriju loših rezultata. "Vojvodina ima veoma organizovan i kvalitetan sastav. Pretpostavljam da je dolazak mladog stručnjaka Lalatovića rezultirao i određenim pozitivnim promenama. Ekipu našeg protivnika čine veoma talentovani pojedinci, pa nas očekuje veoma teška utakmica u subotu ", rekao je Janjić Tanjugu. On je izrazio uverenje da će njegov tim dobrom igrom i velikim zalaganjem prekinuti niz od tri remija. "Očekujem da se to promeni i ostvarimo pobedu", poručio je trener ivanjičkog superligaša. Njegov kolega sa klupe Vojvodine Nenad Lalatović kaže da Novosađane očekuje najteže gostovanje. "Javor je fenomenalan tim koji ima kontinuirano dobre igre o čemu svedoči i njihova pozicija na tabeli. Do sada su samo tri puta poraženi, veoma su jaki kao kolektiv i moramo da damo sve od sebe kako bismo napravili pozitivan rezultat i prekinemo niz poraza", rekao je Lalatović Tanjugu. Prema njegovim rečima Vojvodina ima dosta problema sa povredama igrača. "Danas mi se na povredu mišića požalio Mrdaković i pitanje je da li će zaigrati u subotu. U sastavu zbog povrede neće biti Paločević, Churko je već duže vreme odsutan iz istog razloga, kao i Pekarić", zaključio je mladi stručnjak. Utakmica 18. kola Superlige između Javora i Vojvodine igra se u subotu od 13 sati na stadionu kraj Moravice.18:25 - Radoja mora na operacijuSrpski fudbaler iz Selte Nemanja Radoja neće moći da pomogne ekipi na gostovanju Deportivu u La Korunji ovog vikenda. Bivši igrač Vojvodine, koji je ove sezone igrao na devet mečeva za Seltu, ima problem sa kilom. Prema oceni klupskog lekara Huana Garsije Kote, Radoja će morati da se podvrgne hirurškom zahvatu. Za sada, nije precizirano kada. Radoja je prošle sezone imao takođe nevolje sa povredama, u pitanju je bila prepona. Selta je posle 11 odigranih kola visoko plasirana, nalazi se na četvrtom mestu i jedno je od najprijatnijih iznenađenja ove sezone u Primeri.

17:48 - Vraća se RojsTrener Borusije Dortmund Tomas Tuhel je potvrdio da se Marko Rojs oporavio od povrede i da će biti u konkurenciji za mesto u timu za meč sa Hamburgerom. Rojs je presedeo na klupi pobedu u derbiju nad Šalkeom, a tokom reprezentativne pauze je imao vremena da se oporavi."Rojs je trenirao veoma dobro i u konkurenciji je za starnih 11 za meč u petak. Mnogo smo srećni što je njegov oporavak prošao tako brzo", rekao je Tomas Tuhel.

17:14 - Austrijski kros kantri skijaš suspendovan zbog istrage o dopinguAustrijski kros kantri skijaš Harald Vurm privremeno je danas suspendovan zbog istrage koja se vodi protiv njega zbog dopinga, nedelju dana pre početka takmičenja u Svetskom kupu. Skijaški savez Austrije saopštio je danas da je selektor kros kanti reprezentacije Herald Higl privremeno napustio funkciju dok se slučaj sa Vurmom ne završi. Policija je u avgustu otvorila istragu protiv 31-godišnjeg Vurma zbog navoda o kršenju pravila o dopingu. Skijaški savez naveo je da je imao uvid pristup policijskim dosijeima i da očekuje da će Vurm odgovoriti na optužbe. Vurm je isključen iz svih takičenja i treninga reprezentacije, nedelju dana pre početka takmičenja u kros kantriju u Svetskom kupu, 28. i 29. novembra u Ruki u Finskoj. On je 2006. godine osvojio titulu svetskog šampiona za uzrast do 23 godine. Učestvovao je u sprintu na Olimpijskim igrama 2006. i 2010. godine. U policijskim dosijeima se pominje i selektor Higl, koji je negirao umešanost. On je rekao da je napustio funkciju sve dok "ne očisti svoje ime".

16:31 - Venger traži bolje doping testove u fudbaluTrener Arsenala Arsen Venger rekao je danas da bi u fudbalu trebalo uvesti bolje doping testove i uzimanje uzoraka krvi od igrača. "Želim dublje, bolje testove, pošto su testovi koji se sada obavljaju površni. Moramo da se borimo protiv takvih problema", rekao je Venger, preneli su britanski mediji. Venger je u nedavno rekao da je doping rasprostranjen i u fudbalu i da veruje da je njegov tim igrao protiv ekipa u kojima je neki fudbaler bio dopingovan. Fudbalski savez Engleske zatražio je od francuskog trenera da objasni tu izjavu. Fudbaler Dinama iz Zagreba Arijan Ademi pao je na doping testu u septembru, posle utakmice sa Arsenalom u Ligi šampiona. "Problem sa dopingom se iznenada pojavio i u atletici, imamo problem u biciklizmu i pogrešno je misliti da je fudbal imun. Kada vas uhvatite u ; dopingu morate biti kažnjeni, ali i klubovi moraju da budu kažnjeni. Nerazumno je misliti da nemamo problema sa dopingom samo zato što smo u fudbalu", rekao je Venger. On je naveo da bi trebalo uvesti testiranje uzoraka krvi, pošto "testovi urina nisu dovoljni i efikasni". "Kada igramo u Ligi šampiona u većini slučajeva izgubimo dva sata zbog doping kontrole, pošto fudbaleri ne mogu da obave testove urina. Uzorci krvi su jednostavna stvar i zašto ih ne bismo imali u fudbalu. U drugim sportovima se to radi", rekao je Venger.

16:04 - Ivanić još dve godine u VojvodiniNajbolji fudbaler Vojvodine Mirko Ivanić produžio je ugovor do 2017. godine, potvrđeno je danas na sajtu novosadskog superligaša. Ivanić se vraća u sastav ekipe, nakon što zbog problema oko produžetka saradnje nije bio u protokolu za utakmicu protiv Radnika u Surdulici. "Uprava FK Vojvodina postigla je dogovor sa Ivanićem. Na obostrano zadovoljstvo, Ivanić je produžio ugovor do juna 2017. godine, čime su otklonjene sve nedoumice u vezi sa njegovim statusom u ekipi", navodi se na sajtu Vojvodine. Fudbaleri Vojvodine u 18. kolu Superlige gostuju Javoru u subotu od 13 sati.15:40 - Kapiten Liverpula uskoro počinje s treninzimaKapiten fudbalera Liverpul Džordan Henderson počeće da trenira sledeće nedelje, rekao je trener engleskog kluba Jirgen Klop. Henderson je odigrao dve utakmice ove sezone, posle čega je prvo povredio petu, a potom i slomio kost u stopalu, tako da nije trenirao od septembra. Takođe, napadač Danije Staridž se oporavio od povrede, ali još nije 100 odsto spreman. "Staridž je spreman onoliko koliko može da bude posle tolike pauze", naveo je Klop. Prema rečima Klopa, situacija oko povrede kolena Mamadua Sakoa je bolja nego što se mislilo, ali da je još rano govoriti o tome koliko će francuski odbrambeni fudbaler odsustvovati sa terena. On je govorio i o nemačkom reprezentativcu Emreu Čanu, koji je u petak igrao utakmicu protiv reprezentacije Francuske za vreme terorističkog napada u Parizu. 15:20 - Odbojkaši Zvezde protiv Hapoela u Kupu izazivačaOdbojkaši Crvene zvezde sastaće se sa izraelskim Hapoelom iz Kfar Sabe u šesnaestini finala Kupa izazivača, saopšteno je danas. Zvezda će u prvom susretu gostovati 2. decembra u Izraelu, a potom će dve nedelje kasnije igrati na svom terenu u Beogradu. Odbojkaši Spartaka iz Ljiga će se u osmini finala sastati sa pobednikom duela između grčkog Etnikos Aleksandropolisa i Prijevica iz Slovačke. Spartak će u prvoj utakmici biti domaćin 20. januara, dok će se revanš igrati sedam dana kasnije u Grčkoj ili Slovačkoj.

14:55 - Kosanović: Posle Zvezde i Partizana, Čukarički najboljiTrener fudbalera Borca Milorad Kosanović rekao je da njegovu ekipu očekuje veoma teško gostovanje Čukaričkom u utakmici 18. kola Superlige, ali da se nada pozitivnom rezultatu. "Oni su sjajan tim koji zauzima treću poziciju na tabeli i igraju na veoma visokom nivou. Čukarički zaslužuje veliki respekt i poštovanje jer su pored Crvene vezde i Partizana najbolji sportski kolektiv u zemlji", rekao je Kosanović i dodaje: "Verujem da ćemo pružiti dobru igru, a rezultat će biti proizvod zalaganja igrača na terenu ". Kosanović, koji je nedavno na klupi Čačana zamenio Nenada Lalatovića, neće moći da za sutrašnji meč da računa na Dušana Mićića zbog kartona.Utakmica 18. kola Superlige između Čukaričkog i Borca igra se sutra od 17 sati na stadionu na Banovom brdu.

14:40 - Vanić: Jagodina je težak protivnikTrener fudbalera Metalca Nenad Vanić izjavio je danas da je njegova ekipa favorit u sutrašnjem duelu protiv Jagodine, ukoliko se pogleda tabela, ali da to nikako ne sme da zavara igrače. "Naš rival nije ni nalik timu koji je počeo prvenstvo. U poslednjim utakmicama su pokazali da znatno bolje igraju, tako da očekujem težak susret, kao što su, uostalom, i sve druge utakmice", rekao je Vanić. On je naglasio, da će njegov tim učiniti sve da uknjiži tri veoma važna boda. Utakmica između Metalca i Jagodine igra se sutra od 17 sati na Gradskom stadionu u Gornjem Milanovcu.14:25 - Partizan želi da zadrži ŽivkovićaPredsednik Partizan Zoran Popović izjavio je da će klub učiniti sve da zadrži fudbalera Andriju Živkovića i potpiše novi ugovor. Živkoviću ugovor ističe na kraju sezone, a crno-beli trenutno polažu samo 25 odsto prava na njega. "Poznato je da je Živković jedan od najvećih dragulja u Srbiji. Njegov status ne ide na ruku srpskom fudbalu i Partizanu jer mu ističe ugovor u junu. Moje lična želja i celog Upravnog odbora je da Živković ostane igrač Partizana još neki period, mislim da bi bilo rešenje najbolje za klub i njega, jer je mlad da ide u inostranstvo. Videćemo da li ćemo se dogovoriti sa njegovim zastupnicima. Postoji volja svih nas, a pregovori bi mogli već sutra da krenu", rekao je Popović. Klub je prema Živkoviću imao određena dugovanja, ali je Popović potvrdio da su ona sada izmirena. "Postojale su neke obaveze prema njemu i insitirao sam da ih sada izmirimo kompletno, iako smo mogli do kraja godine. Nisu mi prijale izjave njegovog oca o dugovanjima", zaključio je Popović.

14:00 - Nenad Milovanović: Pauza nije odgovorala mom timuTrener fudbalera Mladosti Nenad Milovanović rekao je da reprezentativna pauza nije odgovarala njegovoj ekipi, ali da se nada dobrom rezultatu protiv Spartaka. "Možda nam ova reprezentativna pauza nije odgovarala jer smo u seriji dobrih rezultata. Nadam se da će moji igrači vrlo ozbiljno shvatiti ovu utakmicu. Jedino disciplinom, trkom i agresijom možemo doći do dobrog rezultata", rekao je Milovanović. Mladost će sutra u 17.00 u Lučanima dočekati Spartak u 18. kolu Super lige Srbije. Milovanović neće moći da računa na Aleksandra Đokovića koji je teže povredio zglob i koji neće igrati do prolećnog dela sezone. U ekipu će se vratiti Nebojša Gavrić. Trener ekipe iz Lučana je naglasio da je Spartak "mala nepoznanica", s obzirom na to da je nedavno preuzeo ruski trener Andrej Černišov.13:46 - Popović: Očekujem težak meč protiv BorcaTrener fudbalera Čukaričkog Zoran Popović rekao je da očekuje zanimljivu i napornu utakmicu protiv Borca u Super ligi. "Jedna u nizu pravih prvenstvenih utakmica, protiv Borca koji je najprijatnije iznenađenje prvenstva. Utakmica će biti zanimljiva, ali i naporna za oba tima", rekao je Popović. Čukarički će u petak dočekati Borac u 18. kolu srpskog prvenstva. Domaćin je treći na tabeli sa 29 bodova, dva manje od narednog protivnika, koji je drugi. Popović je Borac ocenio kao klub sa izuzetnim pojedincima i dodao da će se videti da li će nešto promeniti angažovanjem Milorada Kosanovića za trenera umesto Nenada Lalatovića. On je rekao da ga čudi cela situacija oko Borca i priče o finansijskoj krizi u tom klubu. Utakmica će se igrati sutra od 17.00 na Banovom brdu.13:30 - Lukas Lima na meti RealaBrazilski fudbalski reprezentativac Lukas Lima želja je Real Madrida, čiji su ga čelnici uživo gledali na utakmici sa Peruom. Ovaj 25-godišnji plejmejker brazilskog Santosa se smatra jednim od najboljih igrača trenutno u Južnoj Americi. Njega je na susretu sa Peruom gledao skaut Reala Džunior Kalafat, koji je rekao da se pre duela sreo sa nekadašnjim igračem madridskog kluba Kakom. Kalafat nije mogao mnogo da vidi pošto je Lima tek pred kraj utakmice zamenio Daglasa Kostu. Problem pri Liminom prelasku u Real, prema pisanju lista As, mogao bi da predstavlja njegov ugovor, s obzirom na to da je Lima samo u 10 odsto vlasništva Santosa, dok je ostatak ugovora u vlasništvu investicionih fondova. 13:20 - Bošković objavio spisak igračica za SPSelektor ženske rukometne reprezentacije Srbije Saša Bošković saopštio je spisak za šampionat sveta u Danskoj na kojem, prema očekivanju, nema Andreee Lekić, Sanje Damnjanović, Dragane Cvijić i Katarine Tomašević. Četiri najbolje srpske rukometašice ne igraju za nacionalni tim od marta zbog sukoba sa Boškovićem. Na spisku su: Jovana Risović, Nina Kolundžić, Ana Kačarević (golmani), Sanja Radosavljević, Dijana Radojević, Marija Petrović, Sanja Rajović, Katarina Krpež, Jelena Trifunović, Jovana Stoiljković, Biljana Bandelier, Kristina Liščević, Tamara Georgijev, Ivana Prijović, Dijana Števin, Jelena Živković, Anđela Janjušević. Srbija, koja u Danskoj brani srebrnu medalju, nalazi se u A grupi sa selekcijama Danske, Mađarske, Crne Gore, Tunisa i Japana. Nacionalni tim okupiće se u Beogradu 24. novembra, a dva dana kasnije odlazi na turnir u Brazilu, gde su rivali Slovenija, Argentina i domaćin. Šampionat sveta u Danskoj na programu je od 4. do 21. decembra.13:15 - Vavrinka: Igra mi postaje boljaŠvajcarski teniser Stan Vavrinka bio je zadovoljan svojom igrom u pobedi nad Davidom Fererom 7:5, 6:2 u drugom kolu završnog Mastersa u Londonu. "Osećao sam da mi igra postaje bolja. Nisam dobro počeo, ali sam zaigrao bolje od sredine prvog seta. Imao sam i sreće jer mi je on poklonio brejk. Srećan sam, pogotovo zbog preokreta u prvom setu", rekao je Vavrinka. On će u petak u poslednjem kolu igrati protiv Endija Mareja.

12:55 - Marsej dao dva slobodna dana DijariFudbaler Marseja Lasana Dijara dobio je dva slobodna dana od kluba, nakon što mu je u terorištičkom aktu u Parizu ubijena rođaka. Dijara se danas posle 10-dnevnih reprezentativnih obaveza vratio u Marsej, ali je klub odlučuo da mu je potreban odmor.Iz kluba sa Velodroma su potvrdili da se nastup Dijare u nedeljnom meču protiv Sent Etjena u francuskoj Ligi 1 ne dovodi u pitanje. Dijarina rođaka, Asta Dijakite, ubijena je u petak u jednom od sedam terorističkih napada, iste večeri kada je Dijara sa reprezentacijom Francuske igrao protiv Nemačke u Parizu.12:40 - Bekam: Broj sedam ne treba da zastraši onog ko ga nosiLegendarni fudbaler Mančester junajteda Dejvid Bekam rekao je da Memfis Depaj ne treba da bude opterećen što nosi broj sedam na dresu tog kluba. "Ja to ne vidim kao zastrašivanje, već kao čast. Kada uzmete u Junajtedu dres sa brojem sedam, nije bitno ko ga je nosio u prošlosti ili šta je igrač koji ga je nosio postigao u prošlosti", rekao je Bekam. Bekam je kazao da je broj sedam u Mančester junajtedu uzeo zbog igrača koji su ga pre toga nosili. "To nikada nije bio moj broj. To je bio broj Džordža Besta, Brajana Robsona i Erika Kantone. Jedini razlog zbog kojeg sam uzeo broj sedam su ti igrači. Broj sedam je uvek bio poseban u Junajtedu i uvek će i biti", kazao je Bekam, koji je nastupao za Junajted do 2003. godine.

12:10 - Ronaldo odlazi iz Reala, menja ga Aguero?Predsednik madridskog Reala Florentino Perez spreman je da se odrekne prve zvezde Kristijana Ronalda, ali samo u slučaju da dovede Serhija Aguera iz Mančester Sitija, tvrdi ugledni list As. Ronaldo se u poslednje vreme sve česće dovodi u vezu sa Pari Sen Žermenom i spekuliše se da će prebogati klub na leto ponovo pokušati da ostvari transfer, kao krajem avgusta kada je ponudio 150 miliona evra. Poznato je da Perez godinama pokušavao da dovede Aguera, još dok je bio član gradskog rivala Atletika, i još ima veliku želju da ga vidi u dresu Reala. U taj transfer mogao bi da bude uključen vezni igrač Reala Isko, čiji je veliki poštovalac menadžer Sitija Manuel Pelegrini sa kojim je uspešno sarađivao u Malagi. Aguero već petu sezonu predvodi napad Sitija, odigrao je 175 utakmica i postigao 115 golova.

11:48 - Venger: Moramo da nastavimo sa životomFrancuski fudbalski stručnjak Arsen Venger zahvalio je fudbalskom klubu Arsenal i celoj Engleskoj na podršci povodom terorističkih napada u Parizu. "Nisam bio daleko od tih događaja. Moraćemo da nastavimo sa životom i odgovorimo na pozitivan način. Ljudi moraju da se fokusiraju na nešto drugo", rekao je Venger. Teroristički napadi u Parizu dogodili su se za vreme utakmice između reprezentacija Francuske i Nemačke u tom gradu, a na kojoj je bio prisutan i Venger. Jedan od terorista se razneo pored stadiona Francuska, a u napadima je ubijeno najmanje 129 ljudi, dok je više od 300 povređeno. "Moraćemo da verujemo političarima da su doneli prave odluke. Francuska je tolerantno društvo", kazao je Venger koji je prisustvovao utakmici na stadionu Francuska u Sen Deniju.

11:35 - Kovačević: Uz pomoć publike da napravimo najveći uspehSelektor futsal reprezentacije Srbije Aca Kovačević poručio je da je uveren da ekipa na šampionatu Evrope u Beogradu, uz pomoć publike, može da napravi najveći uspeh do sada. Srpski tim dva puta je stizao do četvrtfinala na završnim turnirima, u Mađarskoj 2010. i Hrvatskoj dve godine kasnije, a Kovačević veruje da pred punim tribinama KOMBANK arene, uz malo sreće, polufinale nije nedostižno. "Po nepodeljenim mišlejnjima mi smo u poslednjih osam godinama jedna od najboljih sekcija u FSS. Uvek nam je mali korak nedostajao da prođemo dalje, očekujemo da bismo ovaj put, uz dobru igru i podršku publike, mogli da uradimo tako nešto i napravimo najveći uspeh do sada", rekao je Kovačević. Srbija će na šampionatu Evrope igrati u A grupi sa Slovenijom i Portugalijom, kako je Kovačević istakao, starim poznanicima.11:20 - Ivanović i Matić u najskupljem timu koji propušta EPSrpski fudbalski reprezentativci Branislav Ivanović i Nemanja Matić nalaze se u najskupljem timu koji neće igrati na prvenstu Evrope naredne godine, prema mišljenju specijalizovanog sajta Transfermarkt. Prema tim procenama Ivanović vredi 17 miliona evra i trenutno je najvredniji desni bek koji će propustiti šampionat, dok je Matić procenjen na 40 miliona i naskuplji je igrač ove improvizovane ekipe. U najbolji 11 nalaze se: Samir Handanović (Slovenija), Branislav Ivanović (Srbija), Sokratis Papastatopulos (Grčka), Kostas Manolas (Grčka), Dejli Blind (Holandija), Nemanja Matić (Srbija), Kristijan Eriksen (Danska), Miralem Pjanić (BiH), Arjen Roben (Holandija), Memfis Depaj (Holandija), Edin Džeko (BiH).

11:11 - TI: Većina članica FIFA krije kako troši novacVećina članica Svetske fudbalske federacije (FIFA) drži u tajnosti šta radi i kako troši novac, ocenila je danas međunardona organizacija Transparensi internešnal (TI). Ova međunarodna nevladina grupa koja se bavi antikorupcijskim monitoringom, saopštila je da 168 od 209 nacionalnih fudbalskih saveza nije javno objavilo svoje poslovanje. Prema oceni TI, samo 14 od ukupno 209 članica FIFA položilo je ispit transparentnosti objavljivanjem računa, statuta i izveštaja o aktivnostima. Fudbalski savez Srbije (FSS) se ne nalazi među tih 14. Među 14 saveza koji su objavili minimum informacija "neophodnih da ljudi znaju šta oni rade, kako troše novac i u koje vrednosti veruju" su Kanada, Danska, Engleska, Mađarska, Island, Italija, Japan, Letonija, Novi Zeland, Severna Irska, Norveška, Portugal, Irska i Švedska. 10:55 - Trener Denvera hvali JokićaTrener Denvera Majk Meloun bio je oduševljen partijom srpskog košarkaša Nikole Jokića, koji je u porazu od San Antonija postigao 23 poena i imao 12 skokova. "Nisam siguran da Nikola znao protiv koga je igrao i to je možda dobra stvar. Odigrao je fantastično, a prošli meč ga nisam koristio jer je protivnik imao mnogo niskih igrača", rekao je Meloun posle utakmice. Jokić nije želeo sebe da ističe u prvi plan, iako je odigrao najbolji meč od dolaska u NBA ligu. "Moj učinak nije previše važan jer smo izgubili. Primili smo mnogo poena, čak 109, a San Antonio je imao mnogo otvorenih šuteva", izjavio je bivši košarkaš Mega Leksa. Jokić u dosadašnjem toku najjače lige sveta prosečno beleži sedam poena, 4,6 skokova i 0,6 asistencija.10:40 - Nasri pauzira tri mesecaFudbaler Mančester Sitija Samir Nasri pauziraće tri meseca zbog povrede potkolenice, objavio je engleski klub. Nasri se povredio u oktobru protiv Bornmauta (5:1) u Premijer ligi kada je morao da napusti teren u 62. minutu. Francuski fudbaler je ove sezone u svim takmičenjima odigrao samo devet utakmica. Nasri je 2011. godine prešao iz Arsenala u Siti, a prethodno je igrao za Marselj. Za reprezentaciju Francuske zabeležio je 41 meč i dao pet golova, ali se zbog nesporazuma sa Savezom i selektorom Didijeom Dešamom oprostio od nacionalnog tima.10:23 - Zvezda u Nišu, Partizan čeka Novi PazarUtakmice fudbalskog prvenstva Srbije nastaviće se posle reprezentativne pauze, a lider Super lige Crvena zvezda gostovaće Radničkom u Nišu. Ipak, crveno-belima neće biti nimalo lako, s obzirom na to da je jedna od dve utakmice koju ove sezone nisu dobili bila upravo protiv Radničkog, kada je u Beogradu bilo 1:1. Duel na stadionu Čair igraće se u nedelju od 17.00, a prethodno su na programu ostale utakmice 18. kola, tri u petak i četiri u subotu. Aktuelni šampion Partizan pokušaće da prekine seriju loših igara i rezultata u domaćem prvenstvu, a šansu će imati u subotu od 15.00, kada će dočekati Novi Pazar. Pauzu u prvenstvu obeležila je smena trenera, pošto su bile promene u čak tri kluba: Borcu, Vojvodini i OFK Beogradu. Borac će u 18. kolu gostovati Čukaričkom u petak od 17.00. Lalatović je u međuvremenu preuzeo posrnulu Vojvodinu, u kojoj će debitovati u subotu od 13.00, na gostovanju Javoru u Ivanjici. Pored utakmice Čukarički - Borac, u petak od 17.00 igraće se još dva susreta. Metalac će u Gornjem Milanovcu dočekati Jagodinu, dok će Mladost u Lučanima igrati protiv subotičkog Spartaka. Ekipa sa Karaburme će u subotu u 13.00 gostovati Voždovcu. Radnik iz Surdulice koji je vezao tri pobede, pokušaće u subotu u 13.00 na svom terenu protiv Rada da nastavi sa dobrim rezultatima.

10:00 - Ćavi: Mesi je bolji od Maradone i PeleaLegendarni kapiten Barselone Ćavi Ernandes kaže da je njegov nekadašnji saigrač Lionel Mesi bolji igrač od Diega Armanda Maradone i Pelea. "Pele i Maradona su napravili veliku razliku u svetu fudbala, ali je on vremenom evoluirao. Igrači su bolji nego što su nekada bili, sama igra je bolja. Fizički, taktički, tehnički i psihološki. Fudbal je danas bolji nego ikada, a Mesi se ističe kao najbolji ikada", rekao je Ćavi i dodao: "On ne bi bio toliko dobar da nije Ronalda. Ne bi osvojio ovoliko 'Zlatnih lopti', a, isto tako, mislim ni da ih ne bi ni Ronaldo osvojio. Prosto, teraju jedan drugog da budu ono što jesu. Glavna razlika između njih dvojice, pošto su obojica sjajni golgeteri, leži u činjenici da je Mesi mnogo više uključen u igru celog tima".09:25 - Dabl-dabl učinak Nikole JokićaSrpski košarkaš Nikola Jokić odigrao je svoju najbolju utakmicu u NBA ligi u porazu Denvera u noći između srede i četvrtka od San Antonija sa 109:98. Jokić je postigao 23 poena i imao 12 skokova, po šest u odbrani i napadu, u utakmici u kojoj je bio najefikasniji u svojoj ekipi, postigavši osam poena više od Kevina Farida i Gerija Herisa. Jokić je na terenu proveo 32 minuta, pogodivši iz igre devet od 14 šuteva, a zabeležio je još dve asistencije i tri blokade. Boban Marjanović nije bio u timu San Antonija koji je zabeležio šestu uzastopnu pobedu, predvođen Tonijem Parkerom sa 25 i Kavijem Leonardom sa 20 poena. Minesota je u gostima poražena od Orlanda sa 104:101, u utakmici koju je srpski reprezentativac Nemanja Bjelica završio ranije zbog šest prekršaja. Prethodno je postigao tri poena, uz četiri skoka i jednu asistenciju. 09:06 - Alofs: Titula za Volfsburg? Nije realnoSportski direktor Vofsburga Klaus Alofs rekao je da taj klub još nije na nivou koji je potreban da bi se sa Bajernom iz Minhena borio za titulu u Bundesligi. Mnogi su uoči početka ove sezone videli Volfsburg kao najvećeg rivala Bajernu, ali ta ekipa nije uspela da drži korak sa aktuelnim šampionom Nemačke. Volfsburg je, posle 12 kola, treći na tabeli sa 13 bodova manje od Bajerna, odnosno osam manje od Borusije iz Dortmunda. "Uvek se nadate da možete da se takmičite sa najboljima u ligi, ali mislim da to za sada nije realan cilj. Nakon što smo prošlu sezonu završili na drugom mestu, a ovu počeli osvajanjem Superkupa, neki su mislili da će Volfsburg biti pravi konkurent Bajernu, ali mi nismo spremni za to", rekao je Alofs.

08:44 - Laso: Zabrinut sam pred ZvezduTrener Reala Pablo Laso rekao je popsle poraza od Himkija da njegov tim mora da pobedi u preostale četiri utakmice ako misli da prođe dalje. Real je u sredu na svom terenu poražen od Himkija 85:82. "Igrali smo nervozno tokom celog meča. Jesmo dominirali u većini segmenata kao što su skok ili izgubljene lopte, ali imali smo loše šutersko veče. Nisam naročito zabrinut zbog tabele, znamo da ćemo se kvalifikovati ako pobedimo sve četiri utakmice", rekao je Laso i dodao: "Znamo da možda nećemo proći dalje i sa još tri pobede, a možda i dve budu dovoljne. Zabrinut sam pred sledeći meč (sa Zvezdom u Beogradu), ali imam dobar osećaj, na treba nikoga da se plašimo".08:20 - Viktor Valdes prelazi u Espanjol?Španski golman Viktor Valdes blizu je odlaska iz Mančester Junajteda i prelaska u Espanjol. Valdes već pregovara sa Espanjolom i trebalo bi da napusti Old Traford već u januaru. Valdes nije igrao još od maja kada je, kako je rekao menadžer Mančestera Luj Van Gal, odbio da igra za mladi tim Junajteda. Van Gal je tada naveo i da Valdes ne prati njegovu filozofiju i da za takvog igrača nema mesta u Junajtedu. Valdes je u Mančester junajted došao prošle sezone iz Barselone, gradskog rivala Espanjola.08:00 - VESTI KOJE SU OBELEŽILE PRETHODNI DAN MOŽETE POGLEDATI OVDE

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track