BLOG UŽIVO: Majami: Đoković na Kližana, Troicki protiv Bolelija
Foto: Fonet

Najnovije informacije iz sveta sporta

BLOG UŽIVO: Majami: Đoković na Kližana, Troicki protiv Bolelija

Fudbal -
Sve o sportskim dešavanjima na jednom mestu, najnovije informacije, rezultati, najave predstojećih događaja

BEOGRAD - Dobrodošli na Kurir sport! Pratite najnovije vesti iz sveta sporta na jednom mestu.

21:13 - Zimonjić i Matkovski eliminsaniSrpski teniser Nenad Zimonjić i Poljak Marćin Matkovski završili su učešće već u prvom kolu dublova na masters turniru u Majamiju pošto su večeras izgubili od Južnoafrikanca Kevina Andersona i Francuza Žeremija Šardija u dva seta - 6:3, 6:3. Protivnici Andersona i Šardija u osmini finala su Španci Nikolas Almagro i Giljermo Garsija-Lopez.

20:49 - Teri produžio ugovor sa ČelsijemKapiten Čelsija Džon Teri produžio je ugovor sa tim fudbalskim klubom na još jednu sezonu, saopšteno je danas. "Ovim ne zahvaljujemo Teriju. Potpisali smo ugovor jer Džon dobro igra. On je vrhunski defanzivac i srećan sam što je zaslužio novi ugovor posle sezone u kojoj je već odigrao 40 utakmica", rekao je trener Čelsija Žoze Morinjo za klupski sajt. Teri celu karijeru igra za Čelsi, a od 1998. godine za taj klub odigrao je 653 utakmice i postigao 59 golova. Sa "plavcima" je osvojio tri šampionske titule u Premijer ligi, Ligu šampiona, Ligu Evropa, pet trofeja u FA kupu, tri Liga kupa i dva trofeja Komjuniti Šild. "Drago mi je što sam produžio ugovor. Nadam se da ćemo nastaviti da postižemo uspešne rezultate. Ponosan sam što igram za tako veliki klub i zahvalan sam navijačima što me uvek podržavaju", rekao je Teri.

20:18 - Omladinci Srbije ubedljivi protiv MjanmaraOmladinska fudbalska reprezentacija Srbije savladala je danas u Beogradu selekciju Mjanmara sa 6:0, u prvoj od dve prijateljske utakmice. Meč je odigran na stadionu Čukaričkog, a strelci su bili Nemanja Maksimović u 7. i 53, Nikola Maraš u 36, Staniša Mandić u 72 i Stefan Ilić u 79. i 82. minutu. Prijateljska odmeravanja snaga poslužiće nacionalnim timovima Srbije i Mjanmara kao provera pred učešće na prvenstvu sveta od 30. maja do 20. juna na Novom Zelandu. U drugom prijateljskom susretu izabranici selektora Veljka Paunovića (igrači do 20 godina) ugostiće vršnjake iz azijske selekcije u nedelju na stadionu Sportskog centra FŠ u Staroj Pazovi. Do početka Svetskog prvenstva srpski omladinci imaće još provere protiv Hondurasa u aprilu i protiv selekcije SAD na Novom Zelandu krajem maja.Srbija se nalazi u grupi D sa Meksikom, predstavnikom Afrike i Urugvajem.

20:13 - Majami: Đoković na Kližana, Troicki protiv BolelijaNajbolji teniser sveta Novak Đoković krenuće u odbranu titule na masters turniru u Majamiju duelom protiv Slovaka Martina Kližana, koji je danas pobedio Italijana Paola Lorencija u dva seta - 6:3, 6:4. Đoković je kao glavni favorit bio slobodan na startu, a meč protiv Kližana na programu je u noći između subote i nedelje od jedan sat po srednjeevropskom vremenu. Dve godine mladi Slovak zauzima 41. mesto na ATP listi i prvi put će ukrstiti rekete sa srpskim teniserom.Viktor Troicki, koji je kao 32. nosilac takođe bio slobodan u prvoj rundi, igraće u drugok protiv Italijana Simonea Bolelija, koji je danas lako pobedio Kipranina Markosa Bagdatsa u dva seta - 6:2, 6:2. Boleli zauzima 47. mesto na ATP listi, do sada se tri puta sastajao sa srpskim teniserom, a Troicki je uspešniji i vodi sa 2:1. Boljeg iz predstojećeg duela u sesnaestini finala verovatno čeka peti teniser sveta, Japanac Kei Nišikori.Turnir u Majamiju igra se za ukupan nagradni fond od 6,26 miliona dolara.

20:10 - Živković: Radom i trudom do opstanka u SuperligiNovi trener fudbalera Voždovca Bratislav Živković rekao je danas na promociji u klubu da se nada da će uz pomoć rada i truda uspeti da opstane u ligi. "Imao sam prilike da gledam igrače, verujem u njih, ali i u organizaciju kluba. Mislim da sam napravio pravi potez i nadam se da ćemo uspeti da izborimo opstanak u Superligi ove sezone. Hvala upravi Voždovca na ukazanom poverenju", rekao je Živković. Generalni direktor Voždovca Goran Grkinić kazao je da je Živković bio prva želja kluba, kao i da je dogovor brzo postignut. "On je mlad stručnjak sa bogatom karijerom i nadam se da će opravdati očekivanja kako nas u klubu tako i naših navijača. Želeo bih i da mu se zahvalim što je prihvatio mogu slobodno da kažem "vruć krompir", da vodi naš klub u trenutku kada smo pretposlednji na tabeli", rekao je Grkinić.

18:48 - Ćavi napušta Barselonu i ide u Al SadĆavi Ernandez (35) odlazi iz Barselone na kraju sezone."Ćavi je potpisao ugovor na 'tri plus jednu' godinu sa katarskim klubom Al Sadom. Takođe, radiće kao trener u omladinskom pogonu i steći će trenersku diplomu", preneo je španski list "AS" u utorak ekskluzivnu vest.U Barselonu je došao sa 11 godina. Sjajni vezista osvojio je u dresu katalonskog kluba sedam titula šampiona Španije, tri Lige šampiona, dva Kupa kralja, dva Superkupa Evrope, dva FIFA Svetska prvenstva za klubove... Paralelno sa apsolutnom dominacijom Barseloninog stila, Ćavi je donosio titule i reprezentaciji Španije. Osvojio je titulu šampiona sveta 2010, a dva puta je bio i prvak Evrope - 2008. i 2012, s tim da je na Evropskom prvenstvu u Austriji i Švajcarskoj proglašen za najboljeg igrača turnira.

18:18 - Alonso definitivno vozi u MalezijiVozači Meklarena Fernando Alonso i Valteri Botas iz Vilijamsa prošli su lekarske preglede i dozvoljeno im je da učestvuju u predstojećoj trci Formule 1 za Veliku nagradu Malezije. Alonso (33) je propustio prvu trku u sezoni u Melburnu 15. marta jer se oporavljao od udesa koji je doživeo 22. februara na testiranju bolida u Japanu. Njega su danas pregledali lekari na stazi Sepang, a Međunarodna automobilska federacija (FIA) saopštila je da je Španac "prošao sve obavezne preglede". Dvostruki svetski šampion rekao je da se seća udesa i negirao je da je izgubio pamćenje. Botas (25) je zbog povrede leđa propustio trku u Melburnu, pošto se povredio tokom kvalifikacija. FIA mu je zabranila da vozi prvu trku pošto posle kvalifikacija nije prošao obavezni test - da za pet sekundi izađe iz bolida. FIA je navela da je on danas prošao preglede i dozvolila mu da učestvuje u trci u nedelju, ali ga je upozorila da mora da prekine trku ako oseti bolove u leđima. "Imao sam utisak kao da mi je neko zabio nož u leđa. Nikada nisam imao problema sa povredom donjeg dela leđa. Takve povrede se pogoršavaju vremenom, ali ova se dogodila bez upozorenja, iznenada, kada sam naglo zakočio", rekao je Botas za Bi-Bi-Si (BBC).

18:06 - Malme kažnje sa 100.000 evra zbog lošeg terena!UEFA je kaznila švedški Malme sa 100.000 evra zbog lošeg terena u utakmicama u Ligi šampiona ove sezone. UEFA je navela da je Malme kažnjen zbog "lošeg stanja terena u sve tri utakmice grupne faze Lige šampiona" sa 100.000 evra, od čega je polovina uslovno na dve godine. Fudbaleri Juvenutsa su pre utakmice sa Malmeom u Švedskoj 26. novembra izrazili zabrinutost zbog stanja terena. Ta utakmica igrana je tri nedelje po završetku švedskog šampionata, a italijanski klub pobedio je sa 2:0. Malme je zaradio skoro 10 miliona evra od učešća u Ligi šampiona i osvajanja poslednjeg mesta u grupi, a na kraju sezone će dobiti još novca od televizijskih prava. Malme je osvojio titulu u švedskoj ligi i u julu će učestvovati u kvalifikacijama za Ligu šampiona.

17:51 - Vidala nerviraju priče o povredi kolenaFudbaler Juventusa Arturo Vidal rekao je danas da je potpuno spreman za utakmice i da ga nervira kada se priča o povredi njegovog kolena. Vidal je propustio završetak prošle sezone zbog operacije meniskusa, a početkom godine rekao je da se mučio kako bi se vratio u formu. "Nervira me kada ljudi pričaju o mom kolenu. Od operacije nemam nikakvih problema. Koleno je sada dobro, 100 odsto sam spreman i srećan jer se osećam bolje", rekao je Vidal za čileansku radio stanicu Radio Koperativa. Za čileanskog reprezentativca zainteresovani brojni vrhunski evropski klubovi, a najozbiljniji je Mančester junajted. Vidal je nedavno rekao da želi da ostane u Torinu, ali da bi karijeru voleo da završi u nekom drugom klubu. "Voleo bih da se jednog dana vratim u Kolo Kolo i pokušam da osvojim Kup Libertadores", rekao je Vidal. Vidal (27) je karijeru počeo 2005. godine u ekipi Kolo Kolo, odakle je dve godine kasnije prešao u Bajer Leverkuzen, a 2011. godine potpisao je za Juventus. "Morate da idete korak po korak. Uskoro ću napuniti 28 godina, ali imam još mnogo toga da uradim", rekao je Vidal.

15:54 - Nikola Jokić MVP Jadranske ligeKošarkaš Mega Leksa Nikola Jokić proglašen je danas za najkorisnijeg igrača regularnog dela sezone u Jadranskoj ligi. Jokić je, kako se navodi na sajtu regionalnog takmičenja, od početka sezone prikupio 527 indeksnih poena, odnosno 22 po utakmici. Od samog početka sezone bilo je jasno da će ovo biti sezona Nikole Jokića, jer je već u prvom kolu protiv skopskog MZT-a imao indeks korisnosti 44, što je ujedno i najbolji učinak nekog igrača u celoj dosadašnjoj sezoni. Pored Jokića, jedino su Dejan Musli i Alen Omić prikupili 40 indeksnih poena. Jokić je odigrao 24 od 26 utakmica u Jadranskoj ligi i samo tri puta nije imao dvocifren učinak. On je četiri puta bio proglašavan za najkorisnijeg igrača kola, a poslednje priznanje stiglo je u poslednjem kolu kada je prikupio 39 indeksnih poena. Najbolji igrač Jadranske lige ujedno je i najbolji skakač regionalnog takmičenjam jer je imao 222 skoka od početka sezone, odnosno 9,25 po meču. Na listi najboljih pojedinaca, posle Nikole Jokića, nalazi se još jedan igrač Mega Leksa - Nenad Miljenović. Miljenović je imao 521 indeksni poen, odnosno 21,71 po meču, dok je na trećem mestu Josip Sobin iz Zadra sa 467 indeksnih poena ili 19,46 po utakmici.

15:42 - Đanluka Roki sudi utakmicu Srbije i PortugalaItalijanski arbitar Đanluka Roki sudiće utakmicu Srbije i Portugala u kvalifikacijama za kontinentalni šampionat, objavila je Evropska fudbalska unija (UEFA). Utakmica će se igrati u nedelju od 20.45 u Lisabonu, u četvrtom kolu Grupe I kvalifikacija za Evropsko prvenstvo u Francuskoj. Srbija je posle tri kola pretposlednja na tabeli sa jednim bodom, dok je Portugal na drugom mestu sa šest.

15:00 - Napoli i Trabznonspor kažnjeni sa ukupno 100.000 evraEvropska fudbalska unija (UEFA) kaznila je sa ukupno 100.000 evra Napoli i Trabzonspor zbog toga što su navijači izazvali požar na tribinma na utakmici Lige Evrope. Navijači su bacajući petarde tokom utakmice šesnaestne finala 26. februara na stadionu Napolija izazvali male požare na tribinama.UEFA je saopštila da je Disciplinska komisija naložila Napoliju da plati 60.000 evra, a Trabzonsporu 40.000 evra.Predsednik UEFA Mišel Platini založio se ove nedelje za strožije kazne prema huliganima,Napoli je u osmini finala bio uspešniji od Dinama iz Moskve ukupnim rezultatom 3:1, a u četvrtfinalu sledećeg meseca igra protiv Volfsburga.14:15 - Španski tim odaje poštu nastradalima u avionskoj nesrećiFudbalska reprezentacja Španije odaće u petak, uoči kvalifikacionog meča za prvenstvo Evrope sa Ukrajinom u Sevilji, poštu žrtvama avionske nesreće u francuskim Alpima. Španska vlada je saopštila da je među 150 žrtava avionske nesreće bilo najmanje 50 španskih državljana.Evropska fudbalska unija (UEFA) saopštila je da je odobrila zahtev Fudbalske federacije Španije da se minutom ćutanja i nošenjem crnog flora oda pošta nastradalima.Reprezentacija Nemačke je u sredu minutom ćutanja odala počast žrtvama avionske nesreće uoči prijateljskog meča protiv Australije, kada su igrači oba tima nosili crni flor.Avion nemačke kompanije "Džerrmanvings" na letu iz Barselone za Dizeldorf, srušio se u utorak pre podne u oblasti francuskih Alpa i tom prilikom su svi putnici izgubili život.

13:40 - Bolt trči na mitingu Dijamantske lige u Njujorku

Foto: AP
Foto: AP

Svetski rekorder i olimpijski šampion u sprintu Jamajčanin Usein Bolt trčaće na mitingu Dijamantske lge u Njujorku, prvi put od 2008, kada je u tom gradu oborio svetski rekord na 100 metara.Organizatori su saopštili da će Bolt učestvovati na mitingu 13. juna, na stazi na kojoj je 31. maja 2008. prvi put oborio svetski rekord na 100 metara rezultatom 9,72 sekundi.Nekoliko meseci kasnije, Bolt je na Olimpijskim igrama u Pekingu poboljšao vreme na 9,69 sekundi, da bi na prvenstvu sveta u Berlinu 2009. postavio aktuelni najbolji rezultat svih vremena - 9,58 sekundi.

12:58 - Hart: Aguero je bolji od Mesija i RonaldaGolman Mančester Sitija Džo Hart rekao je danas da je njegov saigrač Serhio Aguero trenutno najbolji napadač sveta, čak ispred Lionela Mesija i Kristijana Ronalda."Mesi je fenomenalan igač, ali na osnovu onoga što sam video ove sezone Serhio je najbolji napadač. On zna kako se postižu golovi i sposoban je da to uradi na svakoj utakmici. Velika je stvar imati Aguera u ekipi jer pred protivničkim golmanom ne komplikuje", rekao je Hart, a prenosi Skaj Sport.Aguero je ove sezone u svim takmičenjima postigao 23 gola na 33 utakmice.12:12 - Kedira: Volim Real, ali odlazim na kraju sezoneFudbaler Reala Sami Kedira potvrdio je da će na kraju sezone napustiti madridski tim, ali i priznao da mu ta odluka teško pada."Potreban mi je novi izazov u karijeri i želim da još više igrački da napredujem. Još uvek nisam dogovorio prelazak u drugi klub, niti sam blizu toga. Bilo mi je odlično u Madridu, volim Real i teško ga je napustiti. Učiniću sve da u poslednjim utakmicama pomognem Realu da ispuni ciljeve", rekao je Kedira.Za Kediru je najveće interesovanje pokazao Šalke, ali i Čelsi, Bajern i Arsenal.11:54 - FA sledeće godine o produžetku saradnje sa HodžsonomPredsednik Fudbalske asocijacije Engleske (FA) Greg Dajk planira za sledeću godinu pregovore o produžetku saradnje sa selektorom Rojom Hodžsonom, prenosi Bi-Bi-Si. Šezdesetsedmogodišnji Hodžson je u maju 2012. nasledio Fabija Kapela, a njegov tim je posle plasmana u četvrtfinale prvenstva Evrope te godine u Ukrajini i Poljskoj, eliminisan u grupnoj fazi Mundijala u Brazilu 2014.Ipak, u kvalifikacijama za šampionat Evrope 2016. godine Engleska zauzima prvo mesto u svojoj grupi sa sve četiri pobede.Hodžsonov ugovor ističe po završetku EP u Francuskoj."Iduće godine ćemo razgovarati o eventualnom nastavku saradnje. Dobro se slažem sa Rojom i stalno sa njim razgovaram. Ipak, još nismo razgovarali o ugovoru, o čemu će biti reči za najmanje devet meseci, do godinu dana", rekao Dajk.11:15 - Anćeloti od leta menadžer Mančester Sitija?

Foto: Reuters
Foto: Reuters

Trener madridskog Reala Karlo Anćeloti prvi je kandidat da od leta preuzme klupu Mančester Sitija, ukoliko čelnici engelskog kluba uruče otkaz Manuelu Pelegriniju, prenosi danas Dejli Star.Kako se navodi, neuspeh u pohodu na obranu titule Premijer lige i eliminacija u osmini finala Lige šampiona su razlozi zbog čega bi čileanski stručnjak mogao da dobije otkaz.Anćeloti više nema siguran status u Realu, pošto je porazom na Kamp Nou (2:1) daleko od osvajanja šampionske titule.Italijan je blizu Sitija bio i 2013. godine kada je odlazio Roberto Manćini, ali se odlučio za madridski Real, sa kojim je kasnije osvojio Ligu šampiona.Anćeloti je tokom karijere vodio još Parmu, Juventus, Milan, Čelsi i Pari Sen Žermen.

10:52 - Mažić sudi u IzraeluNajbolji srpski sudija Milorad Mažić deliće pravdu na meču kvalifikacija za Evropsko prvenstvo između Izraela i Velsa. Njemu će asistirati Milovan Ristić i Dalibor Đurđević.

10:17 - Rusi ostaju bez medalja zbog dopingaMeđunarodna atletska federacija (IAAF) traži da se dvoje ruskih hodača zbog dopinga kazni oduzimanjem medalja sa Igara u Londonu 2012, saopštila je Antidoping agencija Rusije (RUSADA).IAAF je u sredu objavila da je uložila žalbu Međunarodnom sudu za arbitrazu u sportu (CAS) protiv kazni koje je RUSADA izrekla za šestoro hodača ranije ove godine, smatrajući da su one trebale da budu oštrije.RUSADA je potvrdila da se IAAF nije složila sa odlukom Rusije da se ostave na snazi rezultati koje su Sergej Kirđapkin i Olga Kaniskina postigli u Londonu. Kirđapkin je tada osvojio zlato u hodanju na 50 kilometara, a Kaniskina srebro na 30 kilometara.

09:32 - Pakjao prošao i treću doping kontroluFilipinski bokser Meni Pakjao, koji će 2. maja u Las Vegasu ukrstiti rukavice sa Flojdom Mejvederom, prošao je i treću doping kontrolu.

08:50 - San Antonio zaustavio Oklahomu i VestbrukaKošarkaši San Antonija zaustavili su seriju Oklahome od četiri pobede, pošto su u noći između srede i četvrtka na svom terenu ubedljivo savladali protivnika sa 130:91. To je bila jedina pobeda domaćina u 13 utakmica koliko je odigrano u NBA ligi. Aktuelnog šampiona je do pobede predvodio Toni Parker sa 21 poenom, dok je u poslednje vreme najbolji igrač Oklahome Rasel Vestbruk zaustavljen na 16, uz šut iz igre pet od 16. Vestbruk je izveden iz igre u trećoj deonici pri vođstvu Sparsa od 30 razlike i trener ga više nije vraćao u igru. Ubedljivu pobedu zabeležila je i ekipa Klivlenda, koja je u gostima dobila Memfis sa 111:89, uz odličnu igru cele ekipe. Kajri Irving je bio najefikasniji sa 24 poena, 22 je dodao Kevin Lav, a Lebron Džejms 20. Los Anđeles Klipersi su pobedili Njujork sa 111:80, uz odličnu igru Ostina Riversa, koji je postigao 21 poen, dok su njihovi gradski rivali Lejkersi posle produžetka savladali Minesotu sa 101:99. Bruklin je pobedio Šarlot 91:88, lider Istočne konferencije Atlanta je bio bolji od Orlanda sa 95:83, dok je Čikago dobio Toronto sa 116:103. Indijana je u neizvesnoj završnici trijumfovala nad Vašingtonom 103:101, Majami je lako dobio Boston 93:86, a Hjuston je u finišu susreta sačuvao vođstvo i slavio protiv Nju Orleansa sa 95:93. Filadelfija je zabeležila pobedu nad Denverom 99:85, Portland je slavio protiv Jute 92:89, dok je Sakramento savladao Feniks 108:99.08:00 - VESTI KOJE SU OBELEŽILE PRETHODNI DAN POGLEDAJTE OVDE

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track