BLOG UŽIVO: Tipsarević uspešan na startu kvalifikacija u Madridu
Foto: AP

Najnovije informacije iz sveta sporta

BLOG UŽIVO: Tipsarević uspešan na startu kvalifikacija u Madridu

Fudbal -
Sve o sportskim dešavanjima na jednom mestu, najnovije informacije, rezultati, najave predstojećih događaja

BEOGRAD - Dobrodošli na Kurir sport! Pratite najnovije vesti iz sveta sporta na jednom mestu.

22:05 - Enrike: Kordoba recept za BajernTrener Barselone Luis Enrike rekao je da recept sa meča sa Kordobom treba preneti na duel sa Bajernom u Ligi šampiona.Barselona je deklasirala Kordobu sa 8:0 u Primeri pred prvi polufinalni meč Lige šampiona sa Bajernom."Fudbal je komplikovan sport. U dobroj smo formi, ali ekipa mora da se osveži pre svakog meča. Stvarali smo šanse 39 minuta, ali nismo bili koncentrisani u završnici. Golovi Ivana Rakitića i Luisa Suareza su bili važni.""U drugom poluvremenu smo bili daleko efikasniji. Osvojili smo tri bitna boda i srećan sam zbog toga. Fudbal je komplikovan sport. U dobroj smo formi, ali ekipa mora da se osveži pre svakog meča. Stvarali smo šanse 39 minuta, ali nismo bili koncentrisani u završnici. Golovi Ivana Rakitića i Luisa Suareza su bili važni. U drugom poluvremenu smo bili daleko efikasniji. Osvojili smo tri bitna boda i srećan sam zbog toga." Pri rezultatu 6:0 dosuđen je penal za Barselonu, a Mesi je izvođenje prepustio Nejmaru kako bi se i on upisao u strelce. "Što se tiče izvođenja penala, igrači se dogovaraju između sebe u zavisnosti od toga ko se oseća najspremnijim u tom trenutku. Najvažnije je da uvek ostvarimo svoj cilj, a to su tri poena. Sada je neophodno da uzmemo ono najbolje iz ovog meča i da taj recept prenesemo na mnogo jačeg protivnika, a to je Bajern", rekao je Enrike.21:10 -Poraz Aberdina, Seltiku 46. krunaFudbaleri Seltika osvojili su četvrtu uzastopnu titulu u Škotskoj, pošto je njihov glavni konkurent Aberdin izgubio od Dandi junajteda 1:0.Seltik je u petak pobedio Dandi 5:0, u utakmici 35. kola, i uz poraz Aberdina, tri kola pre kraja šampionata ima 11 bodova prednosti. To je 46. šampionska titula za Seltik.Aberdin je danas izgubio od Dandi junajteda sa 0:1 i prekinuo niz od četiri uzastopne pobede, odnosno sedam utakmica bez poraza. Jedini gol postigao je Robi Muirhed u 13. minutu. Seltik je ove sezone osvojio "duplu krunu", pošto je osim prvenstva trijumfovao i u Liga kupu.

20:25 - Još četvoro kajakaša u finalu EPČetvoro predstavnika Srbije izborio je plasman u finale na Evropskom prvenstvau u kajaku koje se održava u Račicama. Predstavnici Srbije u sprintu imali su maksimalan učinak, pa su se u finale plasirali Nikolina Moldovan, Marko Dragosavljević, Marko Novaković i Nebojša Grujić.Nastup u finalu najboljim vremenom u kvalifikacijama izborila je Nikolina Moldovan u k-1 na 200m.U istoj disciplini, u muškoj konkurenciji, šampion Evrope, Marko Dragosavljević priliku da brani titulu osvojenu prošle godine u Brandenburgu obezbedio je, takođe najboljim vremenom u kvalifikacijama. Srpski reprezetntativci u dvosedu a 200 metara, Nebojša Grujić i Marko Novaković, do mesta u finalu stigli su najboljim vremenom u kvalifikacijama, sestre Moldovan u k-2 200m kvalifikacije završile drugim vremenom. Kajakaška reprezentacija Srbije imaće u nedelju, poslednjeg takmičarskog dana EP u Češkoj, predstavnike u čak 11 finalnih trka i isto toliko šansi za osvajanje odličja. Ranije u nedelju bronzanu medalju u trci dvoseda na 1000m osvojile su Milica Starović i Dalma Ružičić Benedek. Kanuista Strahinja Mladežić zauzeo je 15 mesto u disciplini c-1 1000m. Dejan Pajić je u jednosedu na 1000m bio šestoplasirani , dok je dvosed Simo Boltić, Vladimir Torubarov u disciplini k-2 1000m bio 9. u A finalu.

19:48 - Spartak smanjio protiv VizureOdbojkašice subotičkog Spartaka pobedile su večeras u dvorani "Dudova šuma" ekipu Vizure sa 3:0 (25:22. 25:18, 25:17) i smanjili prednost Beograđanki na 2:1 u finalnoj seriji plej-ofa Srbije. Spartak je sasvim zasluženo i lako došao do trijumfa, pošto je bio bolji u svim segmentima igre. Finale se igra na tri pobede, a naredna utakmica na programu je u utorak, 5. maja, od 18 sati, takođe u Subotici.

19:00 - Milojević: Pokušaćemo da budemo na nivou prethodnih igaraTrener fudbalera Čukaričkog Vladan Milojević rekao je da se nada da će njegov tim nastaviti sa dobrim partijama ove sezone, iako ga očekuje teška utakmica protiv Mladosti u Lučanima."Predstoji nam teško gostovanje, Mladost je protivnik, koji konstantno dobro igra u prvenstvu. Neće biti lako, jer se nalaze u donjem delu tabele. Pripremali smo se najbolje za ovaj meč, respektujemo ekipu iz Lučana, ali želimo da odigramo još jednu kvalitetnu utakmicu i budemo na nivou prethodnih igara", rekao je Milojević.On je dodao da otežavajuća okolonost za Čukarički predstavlja to što neće moći da računa na dvojicu - trojicu igrača zbog žutih kartona. Milojević ne misli da se ekipa sa Banovog brda nalazi u blagoj golgeterskoj krizi, iako je na prethonda tri meča postigla samo tri gola - OFK Beograd (1:0), Radnički Kragujevac (0:1) i Radnički Niš (1:1)."Imamo zacrtane ciljeve, kojih se držimo. Fudbal je takav, ne iskoristite uvek sve šanse, nekad postignete više golova, nekad manje. Najbitnije je da stvaramo prilike. Ne bih rekao da je ekipa u krizi, to zavisi i od protivnika", poručio je Milojević.Utakmica 26. kola Superlige između Mladosti i Čukaričkog igra se sutra od 17 sati u Lučanima.18:20 - Lajović i Albot u finalu dubla u IstanbuluSrpski teniser Dušan Lajović i Radu Albot iz Moldavije plasirali su se danas u finale ATP turnira u Istanbulu u konkurenciji dublova.Lajović i Albot su u polufinalu pobedili argentinsko-brrazilsku kombinaciju Kris Gučione/Andre Sa sa 6:4, 7:6 (7:5). Njihovi protivnici u borbi za titulu biće Robert Lindšted iz Švedske i Jirgen Melcera iz Austrije, koji su postavljeni za prve nosioce.17:30 - Umro skijaški trener Murat GaribovićNekadašnji predsednik Komisije za nordijsko skijanje pri Skijaškom savezu Srbije, Murat Garibović umro je danas u 50. godini u Sjenici, posle duge i teške bolesti. Ovaj dugogodišnji trener Skijaškog kluba Jelenak iz Sjenice, koji je 2010. godine sa troje svojih takmičara učestvovao na Zimskim olimpijskim igrana u Vankuveru, poslednjih godina bio je posvećen radu u sjeničkom klubu "Amar Garibović". Taj sportski kolektiv nosi ime po Muratovom sinu, olimpijskom reprezentativcu Srbije u skijaškom trčanju, koji je 2010. godine poginuo u saobraćajnoj nesreći u Hrvatskoj na svoj 19. rođendan. Do novembra prošle godine, Murat Garibović bio je direktor Turističke organizacije Sjenice. Sahrana Murata Garibovića obaviće se u nedelju u Sjenici.

16:45 - Pliskova osvojila turnir u PraguČeška teniserka Karolina Pliskova osvojila je WTA turnir u Pragu, pošto je u finalu pobedila zemljakinju Luciju Hradecku sa 4:6, 7:5, 6:3. Pliskova je do četvrte titule u karijeri došla posle preokreta, pošto je Hradecka imala prednost od 6:4 i 5:2 u drugom setu. "Nije bilo lako igrati protiv češke teniserke pred domaćom publikom. Mi smo dobre prijateljice, često treniramo zajedno na turnirima i igale smo dva puta za nacionalni tim u Fed kupu. Drago mi je što sam ostala mirna i uspela da dođem to trofeja", rekla je 23-godišnja Pliskova posle meča. Ona je prethodno osvajala turnire u Kuala Lumpuru (2013) i Seulu i Lincu prošle godine, dok Hradecka ni posle sedmog finala ne zna za uspeh na WTA turu. Turnir u Pragu igran je za nagrdni fond od 250.000 dolara.

16:10 - Novi Pazar ide na pobedu protiv RadničkogTrener Novog Pazara Milorad Kosanović rekao je da njegove fudbalere čeka ozbiljan posao u gostima u Nišu, protiv Radničkog, u 26. kolu Super lige Srbije. "Radnički igra sve bolje u ovom delu prvenstva. Ranije su teške utakmice uglavnom gubili, sada ih dobijaju. Očekuje nas ozbiljan posao, ali imamo svoju računicu. Idemo da odigramo dobro i pokušamo napraviti što bolji rezultat", rekao je Kosanović. Novi Pazar je slavio na poslednja tri gostovanja i zauzima četvrto mesto u elitnom takmičenju sa 40 bodova. S druge strane, Radnički je neporažen u deset uzastopnih utakmica pred svojim navijačima i drži 11. poziciju na tabeli sa 29 bodova. Milorad Kosanović zbog kartona neće moći da u Nišu računa na Miloša Tintora i Predraga Pavlovića, dok je Vuk Sotirović povređen.

15:45 - Nova četiri finala za srpske posadeDrugog dana takmičenja na Evropskom prvenstvu u kajaku i kanuu u Češkoj sve četiri srpske posade izborile su plasman u finale. Nikolina Moldovan je u disciplini k-1 200 osvojila prvo mesto u grupi tri u vremenu 40.236 sekundi, baš kao i Marko Dragosavljević, koji je direktno prošao u A finale discipline k-1 200 nakon trijumfa u grupi jedan - 34.748. Uspešne u kvalifikacijama bile su Nikolina i Olivera Moldovan u disciplini k-2 200, dok su u muškoj konkurenciji prvo mesto osvojili Nebojša Grujić i Marko Novaković (31.676). Ranije danas Milica Starović i Dalma Benedek Ružičić osvojile su bronzanu medalju u disciplini k-2 1000. Finalne trke na programu su sutra.

15:20 - Barselona nudi 70 miliona evra za PogbuAgent Paula Pogbe Mino Rajola boravio je ovih dana u Barseloni gde je razgovorao o potencijalnom transferu svog klijenta u ekipu sa Nou Kampa. Fudbalera Juventusa žele brojni evropski klubovi, a najveće interesovanje pokazali su Real, Mančester junajted i PSŽ. Barselona je navodno spremna da ponudi Juventusu 70 miliona evra, ali torinski klub traži veće obeštećenje. Pogba bi u slučaju transfera u Barselonu za katalonski klub mogao tek da zaigra početkom naredne godine. Ekipa sa Nou Kampa sme da zaključuje transfere, ali novi igrači zbog embarga UEFA ne mogu da igraju za Katalonce pre početka naredne godine.14:40 - Manćini: Moramo da rastemoTrener fudbalera Intera Roberto Manćini smatra da je milanskom klubu potrebno vreme kako bi ponovo izgradili tim. Inter je bez titule od 2010. godine, a ni naredne neće igrati u Ligi šampiona. "Moramo da rastemo. Vidim napredak u ekipi. Predsednik je takođe pozitivan. Svestan je da je potrebno vreme da se izgradi tim i da je težak period deo toga. On nije kao mi Italijani, ne misli da će sutra osvojiti titulu", rekao je Manćini. Inter je deveti u Seriji A, tri boda iza petoplasirane Sampdorije.14:00 - Rouz: Spremni smo za Klivlend i DžejmsaKošarkaš Čikaga Derik Rouz smatra da Bulsi imaju snage da izbace Klivlend sa Lebronom Džejsom u polufinalu Istočne konferencije plej-ofa NBA lige. "Mislim da smo spremni za to. Ali, ne želim da tražim izgovore za prethodne sezone. Momci koje sam imao u timu tada, nikada ih ne bih menjao. Jednostavno, borili smo se i izgubili nekoliko puta. Sada imamo šansu za osvetu", rekao je Rouz. Prvi meč igra se u ponedeljak, a domaćin će biti Klivlend. "Moramo da priđemo Klivlendu kao i svakoj drugoj plej-of seriji. Oni su sjajan tim. Imaju mnogo iskustva. Imaju i mlade igrače, ali moramo da budemo spremni. Biće zabavna serija", dodao je Rouz.

13:20 - Jovanovski bez plasmana u glavni žreb MadridaSrpska teniserka Bojana Jovanovski neće igrati u glavnom žrebu turnira premijer serije u Madridu, pošto je danas u poslednjem kolu kvalifikacija izgubila od Kolumbijke Marijane Duke Marino sa 6:3, 6:3. Jovanovski nije uspela da opravda ulogu favorita protiv 110. igračice na WTA listi, koja je posle Nemice Anike Bek uspela da savlada još jednu bolje rangiranu teniserku. Jedina predstavnica Srbije u glavnom žrebu turnira u Španiji biće Ana Ivanović, koja se u prvom kolu sastaje sa Rumunkom Aleksandrom Dulgeru. Turnir u Madridu igra se za nagradni fond od 4,185,405 evra.

12:50 - Tipsarević startovao pobedom u kvalifikacijamaSrpski teniser Janko Tipsarević uspešno je startovao u kvalifikacijama za masters u Madridu, pošto je u prvom kolu pobedio Kanađanina Vaseka Pospišila sa 6:2, 6:4. Protivnik Tipsarevića u narednoj rundi biće bolji iz meča Mateo Viola (Italija) - Tanasi Kokinakis (Australija). Na turniru u glavnom gradu Španije učestvuje i Viktor Troicki, koji se u prvom kolu sastaje sa Francuzom Gaelom Monfisom. Masters u Madridu igra se za nagradni fond od 4,185,405 evra, a titulu brani Rafael Nadal.

12:15 - Trener Borca očekuje dobar rezultat u KruševcuTrener fudbalera Borca Bogić Bogićević ocenio je da njegovu ekipu očekuje težak susret protiv Napretka, iako se nada da će Čačani uz dobru igru ostvariti povoljan rezultat. "Dočekuje nas direktan konkurent u borbi za opstanak u Superligi, Kruševljani su povratili samopouzdanje budući da su u prethodnom kolu u Novom Pazaru osvojili bod", rekao je Bogićević. Šef struke Čačana smatra da je Napredak u maloj prednosti, imajući u vidu da nastupa pred domaćom publikom. "Uprkos tome što neće biti lako, opet ponavljam da je liga prilicno izjednačena, a na nama je da dobrom i agresivnom igrom izdejstvujemo povoljan rezultat", naglasio je Bogićević. Utakmica između Napretka i Borca biće odigrana sutra od 19 sati na stadionu Mladost u Kruševcu.

11:40 - Sterling ostaje u LiverpuluMenadžer Liverpula Brendan Rodžers upozorio je Rahima Sterlinga da neće biti prodat na kraju sezone čak i da odbije novi ugovor. Mladi fudbaler je navodno odbio novi ugovor prema kojem je trebalo da zarađuje 135.000 evra nedeljno. "Rahim ne ide nigde ovog leta, čak i ako ne potpiše novi ugovor. To smo mu jasno odmah rekli. Mislim da je on sada opušteniji. Imali smo nekoliko dobrih sastanaka. Ne radi se samo o fudbalu, ali ja mislim da je on trenutku na najboljem mestu za svoj napredak. Klub će pokušati da se dogovori sa Rahimovim predstavnicima. Svi žele da osvajaju trofeje, da igraju u velikim takmičenjima", rekao je Rodžers.11:15 - Alonso: Pep i Žoze su velike vođeFudbaler Bajerna Ćabi Alonso rekao je da su Pep Gvardiola i Žoze Murinjo velike vođe. Španac je igrao za Murinja u Real Madridu, a sada sarađuje sa Gvardiolom u Nemačkoj. "Oni su različiti, obojica imaju svoj način rada, ali obojica su sjajni lideri koji mogu da dobiju podršku u svlačionici. Veoma sam srećan što sam sarađivao sa obojicom", rekao je Alonso. On bi u finalu Lige šampiona mogao da igra protiv svog bivšeg kluba, ali pre toga Bajern igra sa Barselonom. "To je jednom moralo da se dogodi. Bio sam veoma povezan sa Realom emotivno, ali se nadam da ćemo na kraju slaviti", naveo je fudbaler Bajerna. 10:46 - Van Gal o Di Mariji: Od njega zavisiMenadžer Mančester junajteda Luj van Gal nagovestio je da bi Anhel Di Marija mogao da napusti Old Traford na kraju sezone. Argentinac je na početku sezone stigao iz Reala za 75 miliona evra i imao je tešku prvu sezonu u Engleskoj. "Klub i menadžer zavise od mišljenja igrača. Tek posle njegove odluke možemo da reagujemo. Nije imao blistavu sezonu. Ali ja sam zadovoljan njegovim radom. Mislim da će Di Marija ostati", rekao je trener Junajteda.10:14 - Maskerano: Suarez je kao EtoFudbaler Barselone Havijer Maskerano uporedio je saigrača Luisa Suareza sa bivšim napadačem Katalonaca Samjuelom Etoom. Suarez je nešto slabije počeo karijeru na Kamp Nou, ali u poslednje vreme blista. On je jedan od najzaslužnijih što je Barselona prva u Primeri i što je bez problema prošla u polufinale Lige šampiona. "On je nešto najbliže Etou. Njih dvojica imaju iste karakteristike, oni su borci. On nam pomaže da se branimo napred. On je veoma skromna osoba, radi naporno i odlično se slažem sa njim ne samo na već i van terena. Maksi Rodriges mi je rekao da je dobar momak. On je fenomenalan i pomaže Mesiju. Sada Leo ima više slobode kada imamo pravu devetku na terenu", rekao je Maskerano.

09:45 - Partizan gostuje u Novom Sadu, Zvezda čeka RadFudbalsko prvenstvo Srbije nastavlja se sutra utakmicama 26.kola, Crvena zvezda dočekuje Rad, dok Partizan u Novom Sadu gostuje Vojvodini. Partizan je u sredu teško došao do pobede protiv Jagodine (1:0), a lak posao neće imati ni na stadionu Karađorđe, iako se Vojvodina nalazi u seriji loših rezultata. U tim crno-belih vraćaju se Nikola Drinčić i Vladimir Volkov, koji su meč u Humskoj propustili zbog žutih kartona. Novom pobedom ekipa Zorana Milinkovića zadrzala bi prednost nad Crvenom zvezdom i primakla se osvajanju titule. Zvezda mora da pobedi Rad na svom terenu kako bi ostala u šampionskoj trci sa Partizanom. Crveno beli su u prošlom kolu bili bolji od Donjeg Srema (3:1), a novim trijumfom bi dodatno povećali pritisak večitom rivalu, jer utakmica na stadionu Rajko Mitić počinje dva sata ranije od one u Novom Sadu. Trećeplasirani Čukarički igra u u Lučanima protiv Mladosti. Fudbaleri Novog Pazara gostuju u Nišu Radnickom, uzdrmana Jagodina dočekuje Donji Srem, a OFK Beograd Radnički iz Kragujevca. U ostalim utakmicama pretposlednji Voždovac u Subotici igra protiv Spartaka, dok Napredak u Kruševcu dočekuje Borac.

09:25 - Atlanta u polufinalu IstokaKošarkaši Atlante plasirali su se u polufinale plej ofa Istočne konferencije NBA lige pošto su u četvrtfinalnoj seriji savladali Bruklin sa 4:2. Odlučujući korak ka polufinalu Atlanta je napravila jutros u Bruklinu, savladavši ga sa 111:87. Sa 25 koševa, devet skokova i šest asistencija Pol Milsap bio je ključni čovek Atlante koja je u ligaškom delu šampionata bila najuspešnija u Istočnoj konferenciji sa skorom od 60 pobeda i 22 poraza. Uz Milsapa istakli su se još Kajl Korver i DeMar Kerol sa po 20 poena. Bivši krilni centar Crvene zvezde i makedonski reprezentativac Pero Antić na terenu je proveo nešto manje od deset minuta, a u ličnu statistiku upisao je pet ličnih grešaka i jedan skok! Ka protivničkom košu nije ni pogledao, a kamoli šutirao! U poraženom Bruklinu najbolji utisak ostavio je Bruk Lopes sa 19 poena i sedam skokova. Atlanta će u polufinalu igrati protiv Vašingtona, a prva utakmica je na programu već u noći između nedelje i ponedeljka u Atlanti.

http://www.youtube.com/watch?v=w6TLXFxNyRY

08:56 - Gvardiola Kelu: Umukni!Trener minhenskog Bajerna Pep Gvardiola poručio je fudbaleru Borusije Sebastijanu Kelu da umukne, pošto je on Bavarcima ironično savetovao da vežbaju penale, a ne da okrivljuju sudije za poraz u polufinalu Kupa Nemačke. Bajern je pre tri dana izgubio posle katastrofalnog izvođenja jedanaesteraca u polufinalu Nemačkog kupa protiv Borusije. Izabranici Gvardiole su čak četiri puta promašili prilikom izvođenja penala. "Ako Bajern ne zna da izvodi penale, onda treba da ih vežba", rekao je Kel i dodao da Gvardiola ne bi trebalo da za poraz okruvljuje sudije. Gvardiola je rekao da ima jedan savet za Kela - "da umukne". "Imam jedan savet za Kela - kad zaostajete za nama više od 35 bodova u Bundesligi trebalo bi da "začepite", rekao je Gvardiola, stavljajući prst na usta.

08:30 - Sandoval novi trener GranadeFudbalski klub Granada saopštio je danas da će ekipu s klupe do kraja sezone prdvoditi Hose Sandoval, koji dolazi umesto Abela Resina. Uprava Granade već treći put ove sezone menja trenera da bi se klub izborio za opstanak u španskoj Primeri. Kako se navodi u saopštenju, ugovor sa Resinom koji je Granadu predvodio od januara, sporazumno je raskinut. Granada na poslednjih osam utakmica u Primeri nije zabeležila pobedu i četiri kola pre kraja prvenstva zauzima pretposlednje, 19. mesto sa 25 bodova, šest manje od Almerije, koja je prva van zone ispadanja. Sandoval će na klupi Granade debitovati u nedelju na utakmici protiv Hetafea. Ovaj 46-godišnji trener je predvodio i Sporting iz Hihona i Rajo Valjekano.08:00 - VESTI KOJE SU OBELEŽILE PRETHODNI DAN MOŽETE POGLEDATI OVDE

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track