BLOG UŽIVO: Sestre Vilijams u osmini finala turnira u Majamiju
Foto: AP

Najnovije informacije iz sveta sporta

BLOG UŽIVO: Sestre Vilijams u osmini finala turnira u Majamiju

Fudbal -
Sve o sportskim dešavanjima na jednom mestu, najnovije informacije, rezultati, najave predstojećih događaja

BEOGRAD - Dobrodošli na Kurir sport! Pratite najnovije vesti iz sveta sporta na jednom mestu.

21:15 - Jelena Janković u Majamiju eliminisana i u dubluSrpska teniserka Jelena Janković završila je učešće na turniru premijer serije u Majamiju pošto je večeras eliminisana i u konkurenciji dublova. U meču osmine finala Janković i Hao-Čing Čan iz Kineskog Tajpeha ubedljivo su izgubile od Francuskinje Karolin Garsije i Slovenke Katarine Srebotnik sa 6:1, 6:3. Srpska teniserka prethodno je u petak poražena u drugom kolu singla od Beloruskinje Viktorije Azarenke, takođe u dva seta (6:1, 6:1).

21:03 - Sestre Vilijams u osmini finala turnira u MajamijuSerena i Venus Vilijams plasirale su se u četvrto kolo turnira u Majamiju. Prva teniserka sveta Serena je bez problema savladala Ruskinju Svetlanu Kuznjevovu 6:2, 6:3, dok je starija sestra, trenutno 16. na WTA listi, takođe posle dva seta eliminisala Karolinu Voznijacki iz Danske - 6:3, 7:6Serena je osmi put bila bolje od Kuznjecove u njihovom desetom duelu, dok je Venus i sedmi put u isto toliko susreta pobedila Voznijacki, trenutno petu igračicu sveta.Serena u osmini finala čeka bolju iz duela Sara Erani (Italija) - Sabine Lisicki (Nemačka), dok će se Venus sastati sa Karlom Suarez Navaro iz Španije, koja je eliminisala Poljakinju Agnješku Radvansku - 5:7, 6:0, 6:4.Mlađa sestra Vilijams je sedam puta osvajala titulu u Majamiju, među kojima i prošle dve godine, dok je starija Venus trijumfovala tri puta.

19:29 - UEFA pokrenula postupak protiv Crne Gore i RusijeUEFA je pokrenula je disciplinski postupak protiv Crne Gore i Rusije nakon što je utakmica dva nacionalna tima prekinuta u Podgorici zbog nasilja navijača. Meč G grupe kvalifikacija za prvenstvo Evrope prekinut je u petak u 67. minutu kada je ruski reprezentativac Dmitrij Kombarov pogođen tvrdim predmetom sa tribina, a potom je došlo do sukoba navijačkih grupa. Utakmica na Gradskom stadionu prethodno je na samom početku bila u prekidu više od pola sata pošto je ruski golman Igor Akinfeje pogođen bakljom u glavu, zbog čega je prebačen u bolnicu. UEFA je saopštila da je protiv Crne Gore otvorila disciplinski postupak zbog loše organizacije utakmice, a protiv oba nacionalna saveza zbog bacanja petardi i drugih predmeta na teren od strane svojih navijača.Susret u Podgorici prekinut je pri rezultatu 0:0.Na tabeli G kvalifikacione grupe vodi Austrija sa 13 bodova ispred Švedske sa 9, Rusije i Crne Gore sa po 5, Lihtenštajna sa 4 i Moldavije sa 1.

17:50 - Lujvil bez F4 NCAA ligeUniverziteti Kentaki, Viskonsin, Mičigen Stejt i Djuk plasirali su se na Fajnal-for NCAA lige koji će se 6. aprila održati u Indijanapolisu. Kentaki je poenima sa slobodnih bacanja šest sekundi pre kraja savladao Notr Dejm 68:66 i sa maksimalnim učinkom 38-0 stigao do F4. Viskonsin je savladao Arizonu 85:78, Djuk je bio ubedljiv protiv Gonzage 66:52, dok je jedino iznenađenje u elit-ejt rudi priredio Mičigen Stejt pobedom nad Lujvilom 76:70, posle produžetka. U polufinalu biće dueli između Kentakija i Viskonsina, te okršaj Djuka i Mičigen Stejta.

17:15 - Tunis može da igra na Kupu afričkih nacija 2017.Fudbalska reprezentacija Tunisa igraće u Kupu afričkih nacija 2017. godine pošto je izglađen nesporazum sa Afričkom fudbalskom konfederacijom (CAF). Kako je saopštio tuniski Savez (FTF), "prevaziđene su razlike sa CAF". Sukob između FTF CAF izbio je posle kontroverzne eliminacije reprezentacije te zemlje u četvrtfinalu Kupa nacija u Ekvatorijalnoj Gvineji, u februaru. "Posle mog sastanka sa predsedenikom CAF Isom Hajatuom svi problemi su definitivno rešeni", rekao je potpredsednik FTF Maher Snusi, dodajući da će povući žalbu koju je Tunis podneo Međunarodnom sudu za arbitražu u sportu. CAF je dao Tunisu rok do 31. marta da se izvini zbog optužbi za korupciju koju su čelnici njihovog saveza izrekli posle poraza od Ekvatorijalne Gvineje.

16:44 - Nova selektorka Nemačke Stefi DžonsNova selektorka ženske fudbalske reprezentacije Nemačke od 2016. biće Stefi Džons, umesto Silvije Najd koja će poslednji put voditi selekciju na Mundijalu u Kanadi ove godine. Nemačka je sa Najd na klupi osvojila Mundijal 2007. i dve titule evropskog prvaka 2009. i 2013. Nemice su favoritkinje na ovogodišnjem svetskom prvenstvu koje će biti odigrano u Kanadi od 6. juna do 5. jula. Četrdesetdvogodišnja Džons koja nema trenerskog iskustva u karijeri odigrala je 111 utakmica, a prestala je aktivno da igra 2007.

16:15 - Najbolji strelac Totenhema u Kući slavnihNajbolji strelac engleskog premijerligaša Totenhema svih vremena 75. godišnji Džimi Grivs primljen je u klupsku Kuću slavnih posle više od decenije čekanja. Grivs je za Totenhem na 375 utakmica postigao 266 golova u svim takmičenjima u periodu od 1961. do 1970. godine. Totenhem je sa Grivsom osvojio FA Kup i Kup pobednika kupova. On je četvrti najbolji golgeter Engleske svih vremena sa 44 gola na 57 mečeva. "Jedva čekam da se povodom ovog posebnog događaja vratim na Vajt Hart lejn", rekao je Grivs koji će u Kuću slavnih biti primljen 13. maja.

15:35 - Rusija osnovala funkciju inspektora za borbu protiv rasizmaFudbalska unija Rusije (RFU) ustanovila je funkciju inspektora za borbu protiv rasizma, saopštio je predsednik RFU Nikolaj Tolstik. "U skladu sa odlukama Međunarodne fudbalske fedferacije, RFU uvodi funkciju inspektora za borbu protiv rasizma", rekao je Tolstik. On je precizirao da će novu funkciju preuzeti predsednik sektora za bezbednost u radu sa navijačima Aleksej Tolkačev. Rusija je domaćin Mundijala 2018, a RFU je ove sezone kaznila nekoliko klubova zbog rasističkog ponasanja navijača. Poslednji incident dogodio se 15. marta kada su navijači moskovskog Torpeda na rasnoj osnovi vređali napadača Zenita Brazilca Hulka.

15:11 - Krojf kritikovao HidinkaLegendarni holandski fudbaler Johan Krojf kritikovao je tim Gusa Hidinka zbog loše igre protiv Turske u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2016. godine. Holandija je u subotu na svom terenu odigrala nerešeno (1:1) i to golom Klasa Jana Huntelara, koji je u nadoknadi sudijskog vremena skrenuo šut Veslija Snajdera i tako sprečio poraz svog tima. "Holandija je bila sramotna i očajna protiv Turske. Niko nije radio svoj posao. Odbrana je dodavala igačima sredine terena, a ovi vraćali loptu nazada. Igru su diktirali fudbaleri sa malo kreativnosti. To je nešto što nijedan trener ne želi", napisao je Krojf.

14:50 - Mihajlović trener, a Manćini direktor Sitija?Trener Sampdorije Siniša Mihajlović glavni je kandidat da na klupi Mančester sitija nasledi Manuela Pelegrinija. Kako se navodi, Roberto Manćini će od leta postati sportski direktor Sitija, a od uprave kluba zahteva da njegov prijatelj Mihajlović preuzme ulogu menadžera pošto Pelegrini ove sezone nema zadovoljavajuće rezultate. Manćini, koji trenira Inter, na taj način bi se posla samo dve godine vratio među "građane". On je vodio Siti do titule Premijer lige, FA kupa i Komjuniti šilda. Mihajlović je trenersku karijeru počeo kao pomoćnik Manćiniju u Interu, a ranije su bili saigrači u Sampdoriji. Nekadašnjem selektoru Srbije u junu ističe ugovor sa timom iz Đenove i za njega su interesovanje pokazali Milan, Roma i Napoli.

14:35 - Oporavio se kapiten ČukaričkogKapiten fudbalera Čukaričkog Igor Matić oporavio se od povrede zadnje lože i počeo da trenira sa ekipom, saopštio je klub sa Banovog brda. Matić je pauzirao desetak dana, pošto je bol u nozi osetio na prvoj polufinalnoj utakmici Kupa Srbije protiv Voždovca 18. marta, kada je izašao iz igre posle prvog dela meča. "Današnji kontrolni snimak pokazao je da je povreda sanirana. Imam celu nedelju da radim sa ekipom i očekujem da ću biti spreman za narednu utakmicu", rekao je Matić. Od povreda su se oporavili i Andrija Pavlović i Nikola Stojiljković, koji takođe treniraju sa ekipom.

14:20 - Bejl najbrži igrač sveta sa loptomFudbaler madridskog Reala Geret Bejl najbrži je igrač sveta sa loptom u posedu, potvrdila su istraživanja Međunarodne fudbalske federacije (FIFA). Velšanin sa loptom dostiže brzinu od 36,9 kilometara na sat, dok je na drugom mestu manje poznati Meksikanac Jirgen Dam iz Pačuke. U najbržih pet još su Antonio Valensija, Aron Lenon i Kristijano Ronaldo.

13:59 - Trojica grčkih fudbalera lakše povređena u udesuTrojica fudbalskih reprezentativaca Grčke lakše su povređena u udesu dok su taksijem išli na aerodrom sa utakmice kvalifikacija za prvenstvo Evrope protiv Mađarske, koja je završena bez golova. Vangelis Moras, Panajotis Takicidis i Janis Fetfacidis povređeni su u udesu u kojem je jedna osoba izgubila život i ocekuje se da danas napuste bolnicu. Policija je saopštila da je u toj saobraćajnoj nesreći jedna osoba poginula, a da je nekoliko lica povređeno, od kojih troje ozbiljno. Sva trojica grčkih fudbalera igraju u Italiji - 33. godišnji Moras i 24. godišnji Takicidis za Veronu, a 24. godišnji Fetfacidis za Kjevo.

13:45 - Spartak poklonio 8.000 dolara najstarijem navijačuUprava i fudbaleri moskovskog Spartaka poklonili su osam hiljada dolara svom verovatno najstarijem 102. godišnjem navjaču, koji je nakon pljačke ostao bez životne ušteđevine. Vremešni Oto Fišer je veteran Drugog svetskog rata i verni navijač Spartaka od svoje 20. godine. Fišer je ostao bez ušteđevine kada je u stan pustio čoveka koji se predstavio kao socijalni radnik. Uprava i fudbaleri Spartaka nisu se dugo premišljali, nego su skupili novac i poklonili ga svom najstarijem navijaču.

13:33 - VN Malezije u kalendaru F1 do 2018.Organizatori trke F1 za Veliku nagradu Malezije produžili su danas ugovor sa čelnicima tog takmičenja. U saopštenju se navodi da je novi ugovor potpisan na tri godine, odnosno da će se trkze sigurno voziti 2016, 2017. i 2018. godine na stazi Sepang u Maleziji. Finansijski detalji ugovora nisu poznati. Naftna kompanija Petronas će tokom novog ugovora biti glavni sponzor trke za Veliku nagradu Formule jedan. Prva trka za Veliku nagradu Malezije na stazi Sepang vožena je 1999. godine. Najviše pobeda na ovom stazi ostvario je Nemac Sebastijan Fetel. On je trijumfovao triput u Red Bulu i jednom u Ferariju.

13:20 - Montanji suspendovan zbog dopingaBivši vozač Formule 1 Francuz Frank Montanji suspendovan je na dve godine zbog dopinga. Montanji je supendovan jer je bio pozitivan na metabolit kokaina. Francuz je u novembru pao na antidoping testu u trci Formule E u Maleziji i od 23. decembra je privremeno suspendovan. Disciplinska antidoping komisija Međunardne automobilske federacije (FIA) saopštila je da će Montanjiju kazna isteći 23. decembra 2016. Montanji je u intervjuu za "L"Ekip" ranije ove godine priznao da je namerno uzimao doping i da nije tražio analizu "B" uzorka.

13:00 - Luis Fernandez novi selektor Ekvatorijalne Gvineje?Bivši fudbalski reprezentativac Francuske Luis Fernandez nalazi se na dobrom putu da postane novi selektor Ekvatorijalne Gvineje, potvrdio je danas fudbalski savez ove afričke zemlje (FGF). Generalni sekretar FGF Ibrahim Beri rekao je da se 55-godišnji stručnjak već nekoliko dana nalazi u zemlji i pregovora sa čelnicima saveze i ministrom sporta. "Imali smo otvoreni dijalog. Postoje administrativni problemi koje treba da rešimo, ali u suštini na dobrom smo putu. Sve ćemo biti gotovo u narednih nekoliko dana, kada će biti potpisan i ugovor", rekao je Beri. Fernandez će na klupi Ekvatorijalne Gvineje zameniti Mišela Disija, koji je prošlog meseca podneo ostavku zbog eliminacije tima u četvrtfinalu Kupa afričkih nacija.

12:40 - Karvaljo pauzira nedelju danaFudbalski reprezentativac Portugalije i štoper Monaka Rikardo Karvaljo izjavio je da nije pretpreo težu povredu kolena na meču protiv Srbije u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo. Karvaljo se povredio već u 15. minutu na stadionu u Lisabonu zbog čega ga je zamenio Hose Fonte, ali je prethodno stigao da se upiše u strelce. "Povredio sam se prilikom proslave gola, osetio sam bol i morao sam da izađem iz igre. Oštetio sam unutrašnje ligamente kolena, ali mislim da ću pauzirati od sedam do 10 dana", rekao je Karvaljo.

12:20 - Rekordna zarada NjukaslaEngleski fudbalski premijerligaš Njukasl objavio je da je zakljucno sa krajem juna prošle godine ostvario rekordni profit od 18,7 miliona funti, odnosno 27,75 miliona dolara. Njukasl koji je poslednji put pobedio u domaćem takmičenju - u FA Kupu 1955. godine, a sada zauzima 12. mesto u Premijer ligi, saopštio je da je četvrtu godinu zaredom zabeležio rekordnu zaradu, skoro duplo veću od one ostvarene 2013. kada je inkasirano 9,9 miliona funti. Uprkos rekordima koje obara na bilansnom planu, Njukasl ne pokazuje velike rezultate u Premijer ligi, koju je prošle sezone završio na 10. mestu, uz svega 15 pobeda iz 38 ligaških utakmica.

12:01 - Eklston predlaže F1 za ženeVlasnik F1 Berni Eklston predložio je da se ubuduće u okviru gran pri vikenda održavaju šampionati sveta za žene. "Mislim da bi bila sjajna ideja da ženama omogućimo da se takmiče", rekao je Eklston. On je dodao da "iz nekog razloga" žene nikako da se probiju u elitno takmičenje. "Svakako da razlog tome nije to što ih ne želimo u Formuli 1, naravno da bismo voleli da se takmiče, jer bismo time privukli pažnju i verovatno veliki broj sponzora", rekao je Eklston. Osamdesetčetvorogodišnji Eklston, koji inače ima dve kćerke, predložio je da se takmičenje žena u Formuli 1 održava pre glavne muške trke u subotu, odnosno u nedelju.

11:40 - Udovičić čestitao rvačima na osvajanju medaljaMinistar omladine i sporta Srbije Vanja Udovičić čestitao je reprezentativcima u rvanju Viktoru Nemešu i Vladimiru Stankiću osvajanje zlatne i srebrne medalje na Evropskom prvenstvu za takmičare do 23 godine u Poljskoj. "Viktor i Vladimir pokazali su da Srbija ima odličnu generaciju mladih rvača i da su sa punim pravom nosioci državnih sportskih stipendija. Dugoročno planiranje i ulaganje u takmičare dok se još bore u mlađim kategorijama daju rezultate i investicija su u kasnija seniorska odličja. Ove medalje to dokazuju. Čestitam momcima i želim im još mnogo uspešnih borbi", piše u čestitki ministra. Viktor Nemeš osvojio je juče zlatnu medalju u kategoriji do 75 kilograma grčko-rimskim stilom na Evropskom prvenstvu za takmičare do 23 godine u poljskom Valbžihu, dok se Vladimir Stankić okitio srebrnom medaljom u kategoriji do 85 kilograma.11:11 - Tajger Vuds ispao iz 100 najboljih golfera svetaPoznati američki golfer Tajger Vuds po prvi put u karijeri je ispao iz najboljih 100 golfera na danas objavljenoj PGA listi. Vuds, nekada najbolji golfer sveta i osvajač 14 Mastersa, još od početka karijere 1996. godine, kada je bio 225. igrač sveta, ne nalazi se među naboljih 100, pošto je na danas objavljenoj listi 104. On je na prvom mestu PGA liste kumulativno proveo 683 nedelje i tako postavio rekord. Vuds (39) nije igrao od početka ferbuara, kada je odustao od Farmers Inšurens Opena (Farmers Insurance Open). On je izjavio da će se na tur vratiti kada bude mogao da se takmiči na najviše nivou i izrazio nadu da će učestvovati na prvom velikom turniru sezone, Mastersu koji počinje 9. aprila.10:45 - Pedrosa mora da pauzira zbog povrede podlakticeVozač Honde Španac Dani Pedrosa, koji je u nedelju u Kataru zauzeo šesto mesto u prvoj trci sezone u Moto GP šampionatu pauziraće izvesno vreme zbog povrede podlaktice. Pedrosa, koji je ranije operisao istu ruku, rekao je da više ne moze da vozi dok ne reši problem sa bolovima. Španski motociklista je prošlu sezonu završio na četvrtom mestu. Uprkos tome što nikada nije osvojio svetski šampionat, Pedrosa je imao uspešnu GP karijeru sa 26 pobeda i tri vicešampionske titule. Pobednik prve trke u sezoni sinoć na stazi pod reflektorima bio je devetostruki svetski šampion, vozač Jamahe Italijan Valentino Rosi koji je u poslednjoj krivini nadmudrio zemljaka Andreau Dovicioza na Dukatiju.

10:20 - Hamšik najbolji fudbaler Slovačke u 2014.Fudbaler Napolija Marek Hamšik po četvrti put izabran je za najboljeg igrača Slovačke. Hamšik je na svečanosti u Žilini izjednačio rekord štopera Liverpula Martina Škrtela, pošto sada obojica imaju po četiri priznanja. "Drago mi je što sam stigao rekord Škrtela. Zahvalio bih se mojoj porodici, Napoliju i saigračima iz reprezentacije", rekao je Hamšik, koji je nagradu dobijao 2009, 2010. i 2013. godine. Hamšik je prošle godine sa Napolijem osvojio Kup i Superkup Italije, a jedan je od najzaslužnijih za odličan start Slovačke u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo, nakon što se nalazi na prvom mestu kvalifikacione grupe C sa maksimalnih pet pobeda. Ovaj 27-godišnji vezista je tokom karijere igrao za Slovan i Brešu, dok je za selekciju Slovačke nastupio 76 puta i dao 14 golova.

09:50 - Zidan: Voleo bih da preuzmem RealLegendarni francuski reprezentativac i nekadašnji fudbaler Reala Zinedin Zidan rekao je da bi voleo na leto da preuzme klupu madridskog tima, ukoliko trener Karlo Anćeloti odluči da ode. Anćelotijev ostanak u Realu naredne sezone doveden je u pitanje posle loših rezultata u Primeri, nakon čega je prepustio prvo mesto Barseloni. "Svakako bih prihvatio da vodim Real, ukoliko čelnici kluba to žele. Ipak, tim ima trenera, koji svoj posao radi odlično, dok ja još uvek učim. Da li sam spreman za klupu Madriđana? Za tu funkciju nikada niste spremni, čak i ako izjavite potvrdno", rekao je Zidan. Zidan je prošle sezone bio pomoćnik Anćelotiju u pohodu na 10. titulu prvaka Evrope u istoriji kluba, a potom je preuzeo Kastilju, drugi tim Reala koji se takmiči u trećoj ligi.09:10 - San Antonio bolji od MemfisaU nastavku prvenstva američke profesionalne košarkaške lige (NBA) aktuelni prvak San Antonio savladao je Memfis sa 103:89, uz 25 poena i deset skokova Kavaja Lenarda. Uz Lenarda u pobedničkom timu istakli su se Toni Parker sa 15 i Tijago Spliter sa 15 koševa. Na suprotnoj strani istakao se Zek Rendolf sa 20 poena i 13 uhvaćenih lopti. Rezultati: Vašington - Hjuston 91:99, Bruklin - L.A. Lejkers 107:99, Nju Orleans - Minesota 110:88,Klivlend - Filadelfija 87:86, Boston - L.A. Klipers 106:119, Majami - Detroit 109:102 ,San Antonio - Memfis 103:89, Indijana - Dalas 104:99 i Finiks - Oklahoma 97:109.

08:52 - Santoš: Teško će nas neko pobeditiSelektor Portugala Fernando Santoš rekao je da njegova ekipa još nije obezbedila plasman na Evropsko prvenstvo, ali da od nje zavisi situacija u Grupi I. "Igrači moraju da misle na narednu utakmicu. Sve zavisi od nas, ali imamo još četiri utakmice, jednu na domaćem terenu i tri na strani. Čeka nas mnogo posla, ali ako budemo igrali sa ovakvim stavom – teško će neko pobediti Portugal", rekao je Santoš. Fudbaleri Portugala pobedili su u Lisabonu Srbiju 2:1, u utakmici četvrtog kola Grupe I u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2016. u Francuskoj i sa devet bodova preuzeli prvo mesto na tabeli. Srbija je ostala pretposlednja sa jednim bodom. 08:30 - VESTI KOJE SU OBELEŽILE PRETHODNI DAN POGLEDAJTE OVDE

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track