BLOG UŽIVO: Bajern izgubio!
Foto: AP

Najnovije informacije iz sveta sporta

BLOG UŽIVO: Bajern izgubio!

Fudbal -
Sve o sportskim dešavanjima na jednom mestu, najnovije informacije, rezultati, najave predstojećih događaja

BEOGRAD - Dobrodošli na Kurir sport! Pratite najnovije vesti iz sveta sporta na jednom mestu.

20:56 - Sevilja pobedila ViljarealFudbaleri Sevilje pobedili su danas na gostujućem terenu Viljareal sa 2:0, u utakmici 28. kola španskog prvenstva i ostvarili treću uzastopnu pobedu. Golove za Sevilju postigli su Koke u 49. minutu i Vitolo u 65. minutu. Posle niza od četiri utakmice bez poraza, Sevilja je peta na tabeli s 55 bodova, a Viljareal na šestom mestu ima šest bodova manje. Ranije danas Deportivo i Espanjol odigrali su bez golova, u toku je utakmica Real Sosijedad - Kordoba, a od 21 sat na programu je veliki derbi - "el klasiko" Barselone i Real Madrida.

20:17 - Pobede Čelsija i EvertonaFudbaleri Čelsija pobedili su danas na gostujućem terenu Hal sa 3:2, u utakmici 30. kola Premijer lige i stekli šest bodova prednosti nad Mančester sitijem. Čelsi je poveo u drugom minutu golom Edena Azara, a vođstvo je duplirao Dijego Kosta u devetom minutu. Ahmed Elmohamadi smanjio je zaostatak u 26. minutu, a dva minuta kasnije izjednačio je Abel Ernandes. Pobedu Čelsiju doneo je Loik Remi u 77. minutu, dva minuta pošto je ušao u igru. Ekipa Žozea Morinja je prva na tabeli sa 67 bodova i ima šest bodova više, ali i utakmicu manje od drugoplasiranog Mančester sitija. Hal zauzima 15. mesto na tabeli sa 28 bodova, tri više od zone ispadanja. Fudbaleri Evertona pobedili su na gostujućem terenu Kvins Park Rendžers sa 2:1 i ostvarili drugu uzastopnu pobedu. Everton je poveo u 18. minutu golom Šejmusa Kolmana, a izjednačio je Eduardo Vargas u 65. minutu. Pobedu ekipi Roberta Martinesa doneo je Aron Lenon u 77. minutu. Posle osme prvenstvene pobede Everton zauzima 13. mesto na tabeli sa 34 boda, a Kvins Park Rendžers koji je pretrpeo 20. poraz u prvenstvu, zauzima pretposlednje 19. mesto sa 22 boda. Ranije danas, u velikom derbiju, Mančester junajted pobedio je na Enfildu Liverpul sa 2:1.

19:47 - Bajern izgubio!Fudbaleri Bajerna izgubili su danas na svom terenu u Minhenu od Borusije iz Menhengladbaha sa 0:2, u utakmici 26. kola Bundeslige i prekinuli niz od šest pobeda u prvenstvu. Na Alijanc areni pred 75.000 gledalaca golove za Borusiju iz Menhengladbaha postigao je Rafael, u 30. i 77. minutu. Bajern je prekinuo niz od sedam utakmica bez poraza, odnosno niz od šest pobeda i posle drugog prvenstvenog poraza prvi je na tabeli sa 64 bodova. Borusija iz Menhengladbaha je treća sa 47 bodova. Fudbaleri Majnca i Volfsburga odigrali su nerešeno 1:1. Domaći Majnc poveo je u sedmom minutu golom kapitena Nika Bungerta, a konačan rezultat postavio je Luiz Gustavo u 61. minutu. Volfsburg je drugi na tabeli sa 54 bodova, a Majnc zauzima 11. mesto sa 30 bodova.

18:26 - Mo Farah oborio evropski rekord u polumaratonuBritanski atletičar Mo Farah oborio je evropski rekord u polumaratonu, pošto je deonicu od 21,1 kilometara na stazi u Lisabonu pretrčao u vremenu 59 minuta 32 sekunde. Dvostruki olimpijski i svetski šampion na 5.000 i 10.000 metara poboljšao je za 20 sekundi prethodni evropski rekord, kojeg je od 2001. godine držao Španac Fabijan Ronsero. Ovo je prvi put da jedan britanski atletičar savlada polumaratonsku stazu za manje od sat vremena, preneo je Bi Bi Si. Farah je u završnici trke u sprintu pretekao Kenijca Micaha Kogoa.

18:11 - Kurćubić: HerojskiTrener fudbalera Spartaka Petar Kurćubić rekao je da je njegova ekipa danas herojski odigrala protiv Jagodine i pobedila sa 3:1, u utakmici 20. kola Super lige Srbije."Što se nas tiče, sve bi stalo u jednu reč - herojski. Znali smo gde dolazimo. Svaki bod nam je prevelik u borbi za opstanak. U Jagodinu smo došli da se borimo za svaki aut, svaki pedalj terena, da ostavimo srce na terenu, da probamo protiv kvalitetnijeg protivnika od nas", rekao je Kurćubić.

18:09 - Krunić: Bezglavo smo srljaliTrener Jagodine Simo Krunić rekao je da njegova ekipa nije želela da se zadovolji bodom, ali da je slabo reagovala prilikom kontranapada Spartaka (1:3). "Pokušali smo da pobedimo, ali na našu nesreću slabo smo reagovali kod kontranapada. Tu nismo uspeli da osvojimo loptu. Taj drugi gol je presudio za Spartak. Čestitam im na zasluženoj pobedi, ali i čestitam svojim igračima jer smo pokušavali do poslednjeg minuta da promenimo rezultat", rekao je Krunić i dodao da je njegova ekipa "bezglavo srljala", zbog čega je kažnjena.

17:39 - Govedarica: Nismo imali srećeSelektor kadetske fudbalske reprezentacije Srbije Dejan Govedarica rekao je da njegovi izabranici nisu imali sreće u kvalifikacijama za prvenstvo Evrope.Kadeti Srbije (igrači do 17 godina) danas su u poslednjem kolu kvalifikacionog turnira u Bakuu pobedili domaćina Azerbejdžan sa 4:0, ali su zbog slabije gol-razlike završili na trećem mestu i ostali bez plasmana na završni turnir EP."Šteta je što pored toliko šansi na kraju nismo izborili plasman na Evropsko prvenstvo. Bilo je mnogo šansi da ostvarimo i ubedljiviju pobedu, jednostavno nismo imali sreće. Ništa ne mogu da zamerim mojim igračima, jer su protiv Azerbejdžana igrali odlično. Trudili su se koliko su mogli i na kraju ostali kratkih rukava", rekao je Govedarica za sajt FS Srbije.

17:17 - Tevez dao gol za pobedu Juventusa i promašio penalFudbaleri Juventusa pobedili su danas na svom terenu Đenovu sa 1:0, u utakmici 28. kola italijanskog prvenstva i ostvarili treću uzastopnu pobedu. Jedini gol na utakmici postigao je Karlos Tevez u 25. minutu posle solo prodora po desnoj strani. To je bio 16. prvenstveni gol argentinskog fudbalera, a 24. u svim takmičenjima ove sezone. Crno-beli su mogli ubedljivije da pobede Đenovu, ali je Tevezu u 62. minutu golman Eugenijo Lamana odbranio penal. Juventus je prvi na tabeli sa 67 bodova i ima 17 bodova više, ali i utakmicu više od drugoplasirane Rome, koja večeras igra na gostujućem terenu protiv Čezene. U drugoj utakmici Empoli je na svom terenu pobedio Sasuolo sa 3:1. Ostale utakmice 28. kola igraju se večeras.

16:58 - Trijumf Spartaka u JagodiniFudbaleri Spartaka pobedili su danas na gostujućem terenu Jagodinu sa 3:1, u utakmici 20. kola Super lige Srbije i prekinuli niz od dva poraza. Spartak je poveo u 10. minutu golom Srđana Plavšića, a Jagodina je izjednačila u 74. minutu preko Vladimira Jovančića koji se najbolje snašao u gužvi i sa oko pet metara postigao gol. Pobedu Spartaku u završnici utakmice doneo je Nemanja Milić, golovima u 89. minutu i trećem minutu sudijske nadoknade vremena, oba puta posle kontranapada. Spartak je utakmicu završio sa 10 igrača pošto je Stefan Milošević isključen u 82. minutu. Spartak se posle šeste pobede popeo na deveto mesto na tabeli sa 24 boda, a Jagodina je ostala na osmom mestu sa tri boda više. Posle dvonedeljne pauze zbog obaveza reprezentacije Srbije u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2016. godine, takmičenje u Super ligi nastaviće se 4. aprila, Spartak će igrati na svom terenu protiv Vojvodine, a Jagodina u Kruševcu protiv Napretka.

16:08 - Srpski kadeti pobedili Azerbejdžan, ali se nisu plasirali na EPKadetska fudbalska reprezentacija Srbije ubedljivo je savladala domaći Azerbejdžan sa 4:0 u trećem kolu finalne runde kvalifikacija za prvenstvo Evrope, ali je ostala bez plasmana na EP. Izabranici Dejana Goveradice se uprkos pobede nisu plasirali na šampionat Evrope, s obzirom da su sa četiri boda u grupi 2 na trećem mestu, a prolaz na EP obezbedli su pobednci grupa i najboljih osam drugoplasiranih ekipa. Plasman na EP obezbedili su Hrvatska i Portugalija. Golove za Srbiju postigli su Todorović u 20, Stanisavljević u 28, Mehmedović u 46. iz jedanaesterca i Popović u 77. minutu. Ovo je prva pobeda u tri utakmice kvalifikacija koje su izabranici Dejana Govedarice odigrali u Bakuu, posle jednog remija sa 0:0 - protiv Portugalije i poraza od Hrvatske sa 3:0.

15:21 - Hiršeru i Mali kristalni globus u slalomuAustrijski skijaš Marcel Hiršer pobednik je poslednjeg slaloma sezone u Meribelu, čime je, pored titule ukupnog pobednika, osvojio i mali globus u ovoj disciplini. Hiršer je juče obezbedio četvrtu uzastopnu titulu ukupnog pobednika Svetskog kupa, a ranije je osvojio mali globus u veleslalomu, Nemac Feliks Nojrojter koji je uoči današnje trke vodio sa 55 bodova prednosti ispred Hiršera u slalomu, napravio je veliku grešku u prvoj vožnji, zauzevši na kraju 12. mesto, čime je u ukupnom poretku zaostao za Austrijancem 23 boda. Italijan Đulijano Racoli bio je drugi sa 0,93 sekunde zaostatka, a treće mesto zauzeo je Rus Aleksandar Korošilov sa zakašnjenjem u odnsou na Hiršera od 1,09 sekundi.

15:17 - Feninger odbranila tituleAustrijska skijašica Ana Feninger odbranila je danas titulu u generalnom plasmanu Svetskog kupa i titulu u veleslalomu, pošto je pobedila u poslednjoj veleslalomskoj trci u Meribelu. Feninger je pobedila rezultatom dva minuta, 26 sekunde i 91 stotinku. Drugo mesto zauzela je njena sunarodnica Eva Marija Brem sa 0,38 sekundi zaostatka a treća je bila Tina Maze iz Slovenije sa zaostatkom od 0,46 sekundi. Feninger je odbranila titulu u Svetskom kupu sa 1.553 boda i ima 22 više od Maze. Treće mesto u generalnom plasmanu zauzela je Amerikanka Lindzi Von sa 1.087 bodova. Feninger je osvojila mali kristalni globus u veleslalomu sa 542 boda, drugo mesto zauzela je Brem sa 436, a treća je Amerikanka Mikaela Šifrin sa 357 bodova.

15:06 - Srbija gostuje u Belo HorizonteuSvetska odbojkaška federacija saopštila je da će Brazil dočekati Srbiju prvog vikenda A grupe Svetske ige u Belo Horizonteu, umesto u Kujabi.Seniori Srbije će tokom drugog vikenda igrati u Pezaru i Bolonji protiv Italije, a u okviru poslednjeg, šestog vikenda protiv Australije u Južnoj Vantirni nedaleko od Melburna.Muška seniorska reprezentacija Srbije nastupiće 18. put u Svetskoj ligi, a do sada je osvojila četiri srebra (2003, 2005, 2008. i 2009) i tri bronze (2002, 2004. i 2010). Seniori Srbije igraće u Svetskoj ligi 2015. u A grupi I divizije sa Brazilom, Italijom i Australijom. U B grupi I divizije igraće Rusija, Iran, SAD i Poljska. Seniori Srbije će Brazil, Italiju i Australiju dočekati u Novom Sadu (dvorana SPC Vojvodina) i Beogradu (Pionir). Sve mečeve u našoj zemlji, seniori Srbije će odigrati od 20.00 časova. U okviru trećeg vikenda A grupe, Srbija će ugostiti Brazil. Utakmice će biti odigrane 12. juna (petak) u Novom Sadu i 14. juna (nedelja) u Beogradu.

14:32 - Nula Deportiva i EspanjolaFudbaleri Deportiva i Espanjola odigrali su u La Korunji nerešeno 0:0, u utakmici 28. kola španske Primere. Domaći tim propustio je priliku da se dodatno odlepi od ekipe koje su u opasnoj zoni. Deportivo je bio bolji tim tokom većeg dela utakmice, ali nije uspeo da postigne gol, pa je ostao na 17. poziciji na tabeli sa bodom iznad opasne zone.U samom finišu utakmice i Espanjol je mogao da slavi, priliku je propustio Arbilja, ali gostima iz Barselone ne bi mnogo značio ni trijumf. Oni su 11. na tabeli sa 34 bodova i verovatrno će do kraja sezone ostati u sredini tabele.

14:10 - Nemcu Frojndu kristalni globusNemački ski skakač Severin Frojnd osvojio je kristalni globus pošto je u poslednjem takmičenju sezone u Planici bio sedmi. Pobednik poslednjeg takmičenja bio je Slovenac Jurij Tepeš.Frojnd je po bodovima - 1.729, bio izjednačen sa Slovencem Peterom Prevcem - koji je danas bio drugi, ali je ali je zbog većeg broja od devet pobeda u odnosu na tri koliko je imao Slovenac, osvojio titulu pobednika. Dvadesetšestogodišnji Frojnd je treći Nemac koji je osvojio kristalni globus posle Martina Šmita - 1999. i 2000. i Jensa Vajsfloga - 1984. godine.

13:43 - Joda završio sezonuVezista Hetafea Karim Joda završio je sezonu zbog teške povrede na meču Primere protiv Atletiko Madrida kada je pokidao tetivu.

13:05 - Foster šest meseci van terenaGolman VBA, Ben Foster, operisao je ligamente kolena i neće se vraćati na teren u narednih šest meseci, prenose britanski mediji.

12:34 - Fak zatvrotio sezonu pobedomSlovenački bijatlonac Jakov Fak pobednik je poslednje ovosezonske trke Svetskog kupa, u masovnom startu na 15 kilometara, koja je vožena u Kanti Mansijsku. Fak je bez promašaja završio trku u vremenu 38:9,8 minuta, ispred Rusa Antona Šipulina koji je zaostao 10,3 sekunde.Treće mesto zauseo je Norvežanin Tarjei Boe sa još 1,2 sekunde zakašnjenja.Francuz Martan Furkad, koji je obezbedio četvrtu uzastopnu titulu ukupnog pobednika Svetskog kupa, takmičenje je završio na 20. mestu.

12:00 - Stodemajer kažnjen zbog vređanja sudijaKrilni centar Dalasa, Amare Stodemajer, moraće da isplati 15.000 dolara na račun NBA lige zbog verbalnog napada na sudije na utakmici protiv Memfisa.11:05 - Brazil ipak u kvalifikacijama za Olimpijske igreKošarkaška selekcija Brazila ipak neće dobiti automatsko mesto na Olimpijskim igrama u Riju 2016. godine, već će morati da ga izbori kroz kvalifikacije u Meksiku u kojima će učestvovati ekipe iz Severne i Južne Amerike.

10:15 - Titula u dublu za Hingis i MirzuŠvajcarska teniserka Martina Hingis i Indijka Sanja Mirza osvojile su titulu u dublu na turniru u Indijan Velsu, pošto su u finalu savladale Ruskinje Jekatrinu Makarovu i Jelenu Vesninu sa 6:3, 6:4.Kod muških dublova, titula je otišla u ruke kanadsko-američkog para Vasek Pospišil - Džek Sol, koji je bio bojji od Italijana Simone Bolelija i Fabija Fonjinija sa 6:4, 6:7 (3:7), 10:7.09:40 - Novi trijumf Golden Stejta U nastavku prvenstva američke profesionalne košarkaške lige (NBA) Golden Stejt je jutros u Ouklendu savladao Jutu sa 106:91. Do 56. pobede u tekućem šampionatu "ratnike" je predvodio Stefon Kari sa 24 poena, a veoma zapažene role imali su još Leandro Barbosa i Drejmond Grin.Prvi je sa 19 koševa bio drugi strelac Golden Stejta, dok je Grin utakmicu završio sa 15 poena, sedam asistencija i šest skokova.Na suprotnoj strani istakao se Derik Fejvor sa 21 košem i 11 uhvaćenih lopti.Rezultati:Indijana - Bruklin 111:123Detroit - Čikago 107:91Hjuston - Finiks 102:117Memfis - Portland 97:86 Golden Stejt - Juta 106:91

09:05 - Venger: Ne možemo da stignemo ČelsiMenadžer Arsenala Arsen Venger kaže da njegov tim ne može da stigne Čelsi na prvoj poziciji u Premijer ligi. "Tobdžije" su vezale šest pobeda i imaju 60 bodova, četiri manje od Čelsija, ali uz dva meča više.“Čelsi je obezbedio solidnu zalihu, mislim da je to dovoljno da budu spokojni“, rekao je Venger, čiji tim je u 30. kolu savladao Njukasl u gostima sa 2:1.“Pokušaćemo da pobedimo u sledećoj utakmici, onda i u onoj posle nje, to je ono što moramo da radimo, ali videli ste i sada da su neki igrači bili umorni“, dodao je francuski stručnjak.

08:40 - Simeone: Očekivao sam više od ToresaTrener Atletiko Madrida Dijego Simeone rekao je da je očekivao mnogo više od Fernanda Toresa od kako se španski napadač vratio u klub. Atletiko je pobedio Hetafe sa 2:0. Prvi gol je postigao Tores, koji je u zimskom prelaznom roku došao u Madrid iz Milana, što je Špancu ujedno i prvi gol u Primeri posle deset utakmica."Trebalo nam je mnogo više od Toresa nego što je do sada pružio. Drago mi je što je postigao gol, ali potrebno nam je mnogo više od njega. On je sada mnogo bolji, sve više je uključen, njegova koordinacija je bolja. On živi za to da postiže golove i stvarno mu je potrebno da bude strelac i u Primeri", rekao je Simeone.

08:00 - VESTI KOJE SU OBELEŽILE PRETHODNI DAN POGLEDAJTE OVDE

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track