BLOG UŽIVO: Vidić i saigrači plakali za Macarijem
Foto: Printscreen

NAJNOVIJE INFORMACIJE IZ SVETA SPORTA

BLOG UŽIVO: Vidić i saigrači plakali za Macarijem

Fudbal -
Sve o sportskim dešavanjima na jednom mestu, najnovije informacije, rezultati, najave predstojećih događaja

Dobrodošli na Kurir sport! Pratite najnovije vesti iz sveta sporta na jednom mestu.16:34 - Amerikanci oduševljeni RodrigezomNekolicina američkih fudbalera iznelo je niz reči hvale na račun Hamesa Rodrigesa posle poraza svog tima od Kolumbije sa 2:1. "Uvek želim borbu sa najboljim igračima. Hames igra za Real i definitivno je jedan od najboljih“, rekao je Džermejn Džons. Deandre Jedlin je istakao da je zadovoljan kako su on i saigrači čuvali 23-godišnjeg Rodrigesa. "Stalno slušate o takvim igračima i kada se konačno nađete protiv njih, osećaj je sjajan i zanimljivo je uporediti ih sa igračima iz SAD", istakao je Jedlin. Alehandro Bedoja je imao veče pomešanih osećanja, pošto je odrastao navijajući za Kolumbiju, odakle mu je otac. "Hames je pravi plejmejker kolumbijskog tima i fantastičan igrač, ali je i Kvadrado odličan. Ne znam da li je sada odigrao najbolje što ume, ali smo mogli da vidimo koliko je brz načinom na koji je kontrolisao loptu. On je sjajan igrač takođe, ali je Hames ključ za sjajne igre Kolumbije", naglasio je Bedoja.16:10 - Ni Ogbona ne igra protiv HrvatskeFudbalska reprezentacija Italije ostala je bez Marija Balotelija i Anđela Ogbone za utakmice protiv Hrvatske i Albanije. Baloteli koji je, i pored loše forme, prvi put pozvan u tim od kako je Antonio Konte preuzeo reprezentaciju, neće igrati zbog povrede leđa i noge. Ogbona ima problema sa povredom potkolenice, a lekarski tim nacionalnog tima odlučio je da ne rizikuje sa njim. Italija će povredom Ogbone biti znatno oslabljena, pošto protiv Hrvatske zbog suspenzije neće igrati Leonardo Bonuči. Utakmica između Italije i Hrvatske igraće se u nedelju u Milanu u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo.

15:55 - Tina Maze pobedila u Leviju, Nevena Ignjatović zauzela 53. mestoSlovenačka skijašica Tina Maze pobedila je danas u prvom slalomu Svetskog kupa održanom u finskom Leviju. Maze je do trijumfa došla vremenom od 1:55.15 minuta, što je za 34 stotinke brže od Fride Hansdoter iz Švedske. Treće mesto zauzela je Katrin Cetel sa 52 stotinke sporije u odnosu na Maze, dok je srpska skijašica Nevena Ignjatović završila na 53. poziciji. U generalnom plasmanu vodi Mikaela Šifrin iz SAD sa 124 boda, druga je Cetel sa 110, dok poen manje ima Maze. Svetski kup u konkurenciji skijašica nastavlja se veleslalomom u austrijskom Aspenu 29. novembra.

15:24 - Radonjić: Respektujemo KrkuTrener košarkaša Crvene zvezde Dejan Radonjić rekao je da respektuje ekipu Krke, ali da se nada da će njegov tim i posle osmog kola u Jadranskoj ligi zadržati maksimalan učinak. "Krka je odlično startovala ove sezone. To je ekipa koja je dobro vođena od trenera Džikića i sastavljena od igrača koji imaju veliko iskustvo, mladost i potencijal. Imaju veoma kvalitetnog plejmejkera Armsteda, koji je kvalitet posebno pokazao protiv Partizana. Svakako da zaslužuju veliki respekt s obzirom da su pokazali da mogu da igraju protiv najboljih klubova u regionalnom takmičenju", rekao je Radonjić.

14:55 - Ćurčić: Nisam još pričao sa čelnicima FSSSelektor mlade reprezentacije Srbije Radovan Ćurčić rekao je da još nije pričao sa čelnicima Saveza o mogućem preuzimanju "A" selekcije. "Nemam još nikakve informacije. Nisam pričao sa ljudima iz Saveza, a više bi trebalo da se zna večeras. Tek sam sleteo u Beograd, pošto sam u inostranstvu gledao prijateljski meč mladih reprezentacija Češke i Danske", rekao je Ćurčić. Nakon što je Dik Advokat napustio mesto selektora, mediji su preneli su da bi Ćurčić mogao da bude njegova zamena na klupi "orlova". Ćurćić je nedavno sa mladom reprezentacijom Srbije ostvario fantastičan uspeh plasmanom na Evropsko prvenstvo 2015. godine, pošto je u baražu eliminisao aktuelnog šampiona u tom uzrastu Španiju.

14:31 - Vidić i saigrači plakali za MacarijemFudbaleri Intera plakali su za bivšim trenerom Valterom Macarijem, koji je nedavno dobio otkaz. Macari je dobio otkaz posle serije loših rezultata, a kakav je odnos imao sa svojim igračima, dovoljno govori i činjenica da je nekoliko njih bilo u suzama kada su saznali za njegov odlazak. Prvi koji se zahvalio sada već bivšem treneru bio je Nemanja Vidić, koji se emotivno izgrlio sa Macarijem. Ni italijanski stručnjak nije izdržao pa je briznuo u plač, a za njim i Džonatan, Ernaneš, Nagatomo i Žuan Žezus.14:05 - Lev: Da zaboravimo MundijalSelektor Nemačke Joakim Lev rekao je da njegovi izabranici moraju da zaborave na osvojeni Mundijal i da se koncentrišu. Lev je istakao da je vidljiv pad forme od Svetskog prvenstva u Brazilu, što se vidi u porazu od Poljske i remiju sa Irskom, ali su se Nemci vratili na pobednički put trijumfom nad Gibraltarom sa 4:0. "Mislim da je u poslednje vreme bilo mnogo dodela i proslava. Istina je da nije uvek lako kada imate toliko rivala u odbrani. Imate mali prostor, ali zbog toga moramo da imamo visok tempo. Tada vam je potrebna situacija ’jedan na jedan’, ali bismo mi tada stajali i vraćali loptu nazad. U nekim trenucima, bilo je 18 igrača na sredini, od nekih svojih igrača sam očekivao više. Želeo sam više napada na gol, bolje završnice, jer je naš protivnik samo čekao. Moramo da budemo sposobni da stvari završimo mnogo bolje", rekao je Lev.13:40 - Ćavi želi da bude trener BarseloneKapiten Barselone Ćavi Ernandez rekao je da bi posle igračke karijere voleo da postane trener katalonskog tima. "Ne znam šta ću raditi kada prestanem da igram, ali bih voleo da jednog dana budem trener Barselone. Fudbal je za mene strast i ostaću u njemu. Trenutno još uvek uživam igrajući, ali videćemo šta će se desiti u budućnosti", rekao je Ćavi. Ovaj 34-godišnji vezista je nekoliko puta izjavljivao da bi voleo da sledi put Pepa Gvardiole, koji je igrao i bio veoma uspešan na klupi Barselone. Ćavi je celu karijeru proveo u Barseloni, za koju je od 1998. godine odigrao 731 utakmicu i postigao 84 gola.

13:15 - Baloteli ne igra protiv HrvataItalijanski reprezentativac Mario Baloteli propustiće narednu kvalifikacionu utakmicu za EP 2016. protiv Hrvata koja se igra u nedelju u Milanu zbog povrede zadnje lože. On se povredio na treningu reprezentacije u petak, tako da neće imati priliku da se nametne selektoru "azura" Antoniju Konteu koji je kormilo reprezentacije Italije preuzeo nakon završenog Mundijala u Brazilu, nasledivši Ćezarea Prandelija. Napadač Liverpula je do sada sakupio 33 nastupa za seniorsku selekciju Italije i postigao 13 golova, ali još nije zaigrao za reprezentaciju u ovom kvalifikacionom ciklusu.

Foto: Reuters
Foto: Reuters

12:55 - Ibrahimović spreman za Crnogorce

Švedski napadač Zlatan Ibrahimović biće spreman za meč sa Crnom Gorom koja se igra u subotu u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2016. Fudbaler PSŽ-a propustio je poslednje dve utakmice švedskog tima, remi sa Rusijom 1:1 i pobedu nad Lihtenštajnom, zbog povrede pete. "Ibra je dovoljno dobro da bi bio starter. Ostalo mu je još nekoliko procenata da bi bio 100 odsto spreman, ali oseća se dovoljno dobro da bi igrao, a i mi ga želimo na terenu", objavio je stručni štab švedske reprezentacije. 12:28 - Navijač poginuo posle meča Škotska - IrskaJedan navijač poginuo je posle pada po završetku utakmice između Škotske i Republike Irske u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2016. godine. Lokalni mediji navode da je 22-godišnji mladić prebačen u bolnicu pošto je pao na stepenicama "Seltik parka" u Glazgovu kada je krenuo da izlazi sa utakmice. Škotska policija je objavila da se incident desio na izlazu 33 i da je nesrećni navijač prebačen u Kraljevsku bolnicu u Glazgovu, gde je nešto kasnije preminuo. "Nema nikakvih sumnjivih okolnosti, a izveštaj će uskoro biti podnet", stoji u saopštenju policije. Reprezentacija Škotske slavila je u duelu sa Irskom sa 1:0.12:00 - Ranijeri dobio otkazItalijanski fudbalski stručnjak Klaudio Ranijeri dobio je otkaz na mestu selektora reprezentacije Grčke posle iznenađujućeg poraza na svom terenu od Farskih Osrtva (1:0) u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo. Grčka posle četiri kola F grupe kvalifikacija zauzima poslednje, šesto mesto sa samo jednim bodom. "Preuzimam punu odgovornost posle očajnog starta u kvalifikacijama jer sam napravio loš izbor selektora. Upravni odbor će se sastati kako bi doneo odluku o promenama kako se u buduće ne bi ponavljali ovakvi neprijatni porazi", rekao je za predsednik nacionalnog saveza Jorgos Saris.11:30 - Stankoviću ukinuta suspenzijaProslavljeni srpski fudbaler Dejan Stanković moći će da sedi na klupi Udinezea na meču sa Kjevom pošto mu je usvojena žalba na suspenziju. Stanković je proteklog leta imenovan za pomoćnog trenera tima iz Udina, a suspenziju je zaradio na utakmici sa Palermom. Međutim, posle žalbe, suspenzija od jednog meča preinačena je u novčanu kaznu od 10.000 evra. Bivši kapiten reprezentacije Srbije tako će se naći uz Andreu Stramaćonija na meču sa Kjevom 23. novembra.11:00 - Ronaldo ruši sve rekordeFudbaler Reala i portugalski reprezentativac Kristijano Ronalno srušio je još jedan rekord! Portugalac je postigao pobedonosni pogodak u meču sa Jermenijom u meču grupe I kvalifikacija za EP 2016. godine. To je bio njegov 23. gol, a Portugalac je postao najbolji srelac Evropskih prvenstava računajući kvalifikacije i završne turnire. Dosadašnji rekord od 22 gola držao je Danac Jon Dal Tomason, koji je za reprezentaciju igrao do 2010. godine.
http://www.youtube.com/watch?v=f3G1oO8Kfdw
10:30 - Vijeri: Inzagi zabrinut zbog smene Macarija
Nekadašnji fudbaler Intera i Milana Kristijan Vijeri rekao je uoči duela dva milanska tima da je trener "rosonera" Filipo Inzagi zabrinut zbog smene na klupi najvećeg rivala. Inter je juče smenio Valtera Macarija i na njegovo mesto vratio nekadašneg trenera Roberta Manćinija, samo nedelju dana uoči "Derbija dela Madonina". "To je poslednja stvar koju je Inzagi želeo. Pre nekoliko dana pričao sam sa Inzagijem i rekao mi je da se nada da Inter neće smeniti Macarija. Posle toga čelnici "neroazura" su na njegovo mesto doveli Manćinija kako bi prodrmali tim uoči derbija. Verujem da će biti neizvesno i uzbudljivo", rekao je Vijeri.10:00 - Dženings izveo najbolji potez 5. kola EvroligeNajbolji potez petog kola Evrolige izveo je košarkaš Efesa Met Dženings koji je u dramatičnoj završnici meča doneo pobedu svom timu u poslednjoj sekundi. Pogledajte najboljih deset poteza...

http://www.youtube.com/watch?v=NIRsNiuP2QM
09:30 - Nova pobeda Klivlenda, poraz Lejkersa U ostalim mečevima pobede su ostvarili Denver, Orlando, Atlanta i Šarlot. 09:05 - Novak sa Nišikorijem za finale Đoković je u petak zahvaljujući trijumfu nad Tomašom Berdihom obezbedio prvo mesto na ATP listi na kraju godine. 08:45 - Skandal u Grčkoj: Na ulici pretučen fudbalski sudija 08:30 - Zvezda dočekuje Udineze Za crveno-bele će nastupiti nekadašnji reprezentativac Dejan Stanković, kome će to biti oproštaj od igranja fudbala

08:10 - Srbija se obrukala protiv Danske, Farani iznenadili GrkeFudbalska reprezentacija Srbije izgubila je u Beogradu od selekcije Danske sa 3:1, dok je Grčka, takođe na domaćem terenu, pretrpela senzacionalan poraz od Farskih Ostrva (1:0), u kvalifikacionim utakmicama za prvenstvo Evrope. Ovim neuspesima Srbija i Grčka dospele su u nezavidnu situaciju i u velikoj meri smanjili šanse za plasman na kontinetnalni šampionat 2016. u Francuskoj. Srbija u I kvalifikacionoj grupi ima samo jedan bod, Grčka isto toliko u grupi F. U ostalim mečevima Portugalija je kod kuće posle mnogo muka srušila otpor Jermenije (1:0), Mađarska u Budimpešti Finsku (1:0), dok je Nemačka s pola snage odigrala protiv autsajdera Gibraltara (4:0). Značajne bodove osvojila je Škotska u derbiju protiv Republike Irske (1:0) i Rumunija protiv Severne Irske (2:0).

08:00 - PREGLED SPORTSKIH DOGAĐAJA KOJI SU OBELEŽILI PRETHODNI DAN MOŽETE VIDETI OVDE

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track