BLOG UŽIVO Metalac deklasirao Vošu!
Foto: Fonet

NAJNOVIJE INFORMACIJE IZ SVETA SPORTA

BLOG UŽIVO Metalac deklasirao Vošu!

Fudbal -
Sve o sportskim dešavanjima na jednom mestu, najnovije informacije, rezultati, najave predstojećih događaja

BEOGRAD - Dobrodošli na Kurir sport! Pratite najnovije vesti iz sveta sporta na jednom mestu.

21:50 - Metalac deklasirao Vojvodinu, FMP ubedljiv protiv TamišaMetalac je na svom terenu ubedljivo savladao ekipu Vojvodine, rezultatom 83:57.Đorđe Majstorović je predvodio Metalac sa 20 poena, devet skokova i pet blokada, dok je Marko Ljubičić dodao 15 poena i pet asistencija. FMP je u Pančevu bio ubedljiv protiv Tamiša 81:58. Najbolji u timu iz Železnika, koji je ostvario treći trijumf, bio je Filip Čović sa 22 poena, Mihajlo Gudurić je dodao 19 poena i pet skokova

20:59 - Paolo Maldini osniva klub u MajamijuVelikan Milana Paolo Maldini i preduzimač televizijskih prava Rikardo Silva objavili su danas da će osnovati klub Majami, koji će se takmičiti u Severnoameričkoj fudbalskoj ligi (NASL), drugom takmičenju po veličini u SAD i Kanadi. Majami bi trebalo da počne da igra 2016. godine, a biće domaćin "na jednom od postojećih stadiona svetske klase u gradu", navodi se u saopštenju partnera.

20:30 - Simeone brani Kasiljasa i AnćelotijaTrener madridskog Atletika Dijego Simeone stao je u zaštitu golmana Reala Ikera Kasiljasa i šefa struke "kraljevskog kluba" Karla Anćelotija."Svi mi imamo svoj okvir vremena i malo po malo vreme nas sustiže. Kasiljas treba da razmisli da li da ostane pre nego što dočeka da ga oteraju. Tako sam i ja uradio kada sam bio igrač Atletika“, poručio je Simeone i nadovezao se pričom o kolegi:"Stalno slušam o smeni Anćelotija i zbog toga sam jako ljut iako nisam njegov menadžer. Osvojio je Ligu šampiona sa Realom i verovatno postoje ljudi koji su ljubomorni".

19:43 - Hamilton: Voziću Formulu 1 i po isteku ovog ugovoraAktuelni šampion Formule 1 Luis Hamilton rekao je da planira da ostane u Formuli 1 i po isteku novog trogodišnjeg ugovora sa Mercedesom. Hamilton je u sredu potpisao ugovor sa nemačkim timom, posle praktično više od pola godine pregovora, a po njemu će voziti za Mercedes do 2018. godine. To ujedno znači da će Hamilton tada imati skoro 34 godine, posle 12 sezona u Formuli 1, a zanimljivo je da u ovom trenutku najstariji vozači u šampionatu imaju po 35 godina, a to su Dženson Baton i Kimi Raikonen."I tada ću još biti mlad. Definitivno vidim sebe u Formuli 1 i po isteku ovog ugovora", naglasio je Hamilton. Britanac je pregovore oko novog ugovora sa Mercedesom započeo prošlog leta, ali su oni stopirani dok je trajala borba za titulu sa Nikom Rozbergom, koji je novi ugovor obezbedio još u julu. Iako su se poslednjih nedelja pojavile spekulacije da bi Hamilton mogao da karijeru nastavi u Ferariju, on ističe da nije bilo nikakvog pritiska, ali ni sumnje da će doći do drugačijeg ishoda."Iskreno, nijednog trenutka nije postoljala sumnja. Od prvog trenutka sam verovao da tim želi da nastavi saradnju sa mnom. Prirodno, zbog svih uspeha, osećali smo da je to sigurno. Nisam žurio, ali nisam ni osećao da tražim neku drugu opciju", dodao je Hamilton. Mercedes je započeo dominaciju Formulom 1 od prošle sezone, kada su uvedeni hibridni turbo motori. Nove promene su najavljene za 2017. godinu, a Hamilton ističe da je sposobnost Mercedesa da ih najbolje podnese imala udeo u njegovoj odluci da ostane u nemačkom timu. "Bio bih lud da nisam razmišljao o tome. Svaki put kada započnete pregovore o ugovoru, morate da razmišljate o budućnosti. Kada sam ja stigao u tim, on je prolazio kroz planirane promene koje su nas dovele tu gde smo sada. Naravno, analizirao sam gde planovi tima idu napred i zato je moja odluka bila laka", zaključio je Hamilton. Hamilton je ugovor produžio pred Veliku nagradu Monaka, koja se u nedelju vozi ulicama Monte Karla, a prvi treninzi na programu su već u četvrtak od 10 i 14 časova.

17:29 - Hari Kejn predvodi Engleze na Evropskom prvenstvu za mladeSelektor mlade reprezentacije Engleske Garet Sautgejt saopštio je spisak igrača na koje računa za Evropsko prvenstvo. Prva zvezda Sautgejtovog tima je napadač Totenhema Heri Kejn, a tu su i Saido Beraino i Dani Ings. Njih trojica su zajedno postigli skoro 40 golova ove sezone. Golmani: Markus Betineli (Fulam), Džonatan Bond (Votford), Džek Batland (Stouk Siti).Odbrana: Kalum Čejmbers (Arsenal), Erik Dajer (Totenhem), Luk Garbut (Everton), Ben Gibson (Midlsbro), Karl Dženkinson (Arsenal/Vest Hem), Majkl Kejn (Burnli), Liam Mure (Lester Siti), Džon Stons (Everton), Met Target (Sautempton).Vezni red: Tom Karol (Totenhem/Svonsi), Natenijel Čalobah (Čelsi), Vil Hjuz (Derbi Kaunti), Džejk Forster-Kaskej (Brajton), Džesi Lingard (Mančester Junajted), Ruben Loftus-Čik (Čelsi), Aleks Pričard (Totenhe), Nejtan Redmond (Norič Siti), Džejms Vord-Praus (Sautempton).Napad: Benik Afobe (Volverhempton), Patrik Bamford (Čelsi/Midlsbro), Saido Beraino (VBA), Heri Kejn (Totenhem), Dani Ings (Burnli), Koli Vudrov (Fulam). Englezi na Evropskom prvenstvu igraju protiv Portugala, Švedske i Italije u grupnoj fazi takmiečnja. U grupi A su Češka, Danska, Nemačka i Srbija.

17:14 - Kantona tužio KosmosSlavni Francuz Erik Kantona tužio je njujorški klub Kosmos, jer mu je ostao dužan kada ga je prošle godine otpustio sa mesta sportskog direktora. Legendarni fubdaler Mančester junajteda tvrdi da je Kosmos trebalo da mu isplati milion dolara i četiri odsto klupskih akcija. Kantona je za direktora Kosmosa postavljen 2011. godine.

16:37 - Murinjo: Pitanje je da li bi Barsa i Real pobeđivali u Premijer ligiTrener Čelsija Žoze Murinjo tvrdi da je Premijer liga najjača u Evropi."Bio sam u Španiji, ali nisam uživao, jer sam osvojio titulu sa rekordnih 100 bodova i sa 121 postignutim golom, a tokom sezone smo odigrali tri ili četiri prave utakmice. Titulu sam zatim izgubio sa 92 osvojena boda, a opet smo odigrali četiri ili pet pravih mečeva. Veliki je jaz između velikih klubova i ostalih", izjavio je Murinjo i dodao:"U ostalim zemljama možeš da pobeđuješ i kada odmaraš najvažnije igrače, ali ne i u Engleskoj. U Španiji i Italiji sam to radio. A ove sezone sam odmarao nekoliko igrača protiv Bradforda i Čelsi je izgubio. To je engleski fudbal". "Mislim da je velika razlika između Premijer lige i Primere. Da li bi Barselona i Real Madrid pobeđivali u Premijer ligi? Možda da, možda i ne", zaključio je Žoze Murinjo.

16:09 - Jakšićeva i Đere ispali u prvom kolu kvalifikacija za Rolan GarosSrpski teniseri Jovana Jakšić i Laslo Đere nisu uspeli da prođu u drugo kolo kvalifikacija za Rolan Garos. Jakšićeva je izgubila od 144. sa WTA liste, Joane Konte za 65 minuta igre - 0:6, 3:6. Britanka je bila favorit u ovom meču, jer je Jovana trenutno 241. na svetu.Đere je takođe u dva seta izgubio od 23-godišnjeg Gruzijca Nikoloža Basilašvilija - 4:6, 4:6.

15:44 - Lajović sa Iznerom za polufinale u NiciSrpski teniser Dušan Lajović pobedio je u drugom kolu turnira u Nici 14 mesta bolje rangiranog Španca Pabla Karinjo-Busta - 6:3, 4:6, 7:5. Meč je trajao sat i 55 minuta. Lajović je prvi set rešio kada je od 3:3 vezao tri gema, uz dva brejka. U drugom je Srbin vodio 4:1, ali je zatim izgubio narednih pet gemova. Odluka o pobedniku "pala" je u 12. gemu trećeg seta kada je Lajović oduzeo servis Špancu.U borbi za polufinale Lajović će se sastati sa drugim nosiocem, Amerikancem Džonom Iznerom.

15:33 - Hamilton produžio ugovor sa Mercedesom na tri godineVozač Mercedesa Luis Hamilton produžio je ugovor sa tom ekipom na još tri godine. Detalji ugovora će zvanično biti objavljeni tokom vikenda u Monte Karlu, gde će se u nedelju od 14 časova voziti trka Formule 1. Britanski mediji naveli su da je ugovor vredan 140 miliona dolara. Hamilton je iz Meklarena 2013. godine došao u Mercedes, vozio je 43 trke i ostvario 15 pobeda. On je u poslednje 24 trke 21 put bio na podijumu uz 14 pobeda, pet drugih mesta i dva treća mesta. Tokom karijere 30-godišnji Britanac ostvario je 36 pobeda.15:10 - Udružuju se Blaterovi protivkandidatiTrojica protivkandidata Sepa Blatera u kampanji za predsedničko mesto Svetske fudbalske federacije (FIFA) razgovarali su o mogućnosti da zajedničkim snagama smene dugogodišnjeg prvog čoveka svetske kuće fudbala. Pored 79-godišnjeg Blatera, koji je dugogodišnji predsednik FIFA-e, kandidati su Portugalac Luiš Figo, jordanski princ Ali bin el Husein i Holanđanin Majkl van Prag. Nije precizirano da li su kandidati razgovarali telefonom ili su se sastali. Potparol predsednika Fudbalskog saveza Holandije Majkla van Praga rekao je da je još uvek rano proceniti ko od trojice oponenata Blatera ima najveće šanse na izborima za predsednika FIFA-e, koji su zakazani za 29. maj.

14:44 - Zaneti: Stanković je dobrodošao da se vratiPotpredsednik Intera Havijer Zaneti rekao je da je Dejan Stanković dobrodošao da se vrati u milanski tim i postane pomoćnik treneru Robertu Manćiniju. Italijanski mediji preneli su da će se na kraju sezone Stanković vratiti među "neroazure", nakon što je debitansku sezonu kao trener počeo u Udinezeu u radu sa Andreom Stramaćonijem. "Dejan može da prenese svoje iskustvo i veliko znanje. On dobro poznaje Manćinija i više je nego dobrodošao", rekao je Zaneti. Stanković je za Inter od januara 2004. do 2013. godine, kada je završio karijeru, odigrao 321 utakmicu i postigao 41 gol.

Foto: profimedia
Foto: profimedia

14:22 - Renci zgrožen najnovijim skandalom u italijanskom fudbaluItalijanski premijer Mateo Renci izjavio je da je zgrožen zbog najnovijeg skandala sa nameštanjem utakmica u italijanskom fudbalu. Renci je pozvao na raščišćavanje stanja u fudbalu, kako bi se na stadione privukle porodice. On je i prošle godine obećao da će se izvršiti radikalne promene u profesionalnom fudbalu, nakon što je jedan navijač izgubio život tokom finala Kupa Italije, ali se ove reforme do sada nisu ostvarile. Policija je u utorak uhapsila 50 osoba osumnjičneih za nameštanje mečeva u nižim ligama, uključujući menadžere, igrače, kao i jednog osvedočenog kalabrijskog mafijaša."Zgrožen sam dešavanjima u fudbalu. Poslednjih nekoliko godina događali su se skandali koje vas ostave bez reči", rekao je Renci.14:00 - Stoičkov: Barselona bolja od Juventusa za najmanje dva golaNekadašnji fudbaler Barselone Hristo Stoičkov rekao je da će ekipa Luisa Enrikea lako pobediti Juventus u finalu Lige šampiona i osvojiti petu titulu prvaka Evrope. "Barselona će pobediti Juventus najmanje sa dva gola razlike jer se ekipa mnogo žrtvovovala ove sezone i jer je mnogo talentovanija od Italijana. Barselona ima Mesija, koji je sa druge planete i verujem da će i u finalu biti na svom nivou. Pored njega u napadu su Nejmar i Suarez, ali su i odličan kolektiv", rekao je Stoičkov. Stoičkov je sedam sezona proveo u Barseloni, gde je odigrao 254 utakmice i postigao 118 golova. Sa katalonskim timom osvojio je pet titula Primere, Kup evropskih šampiona, Kup kralja, tri Superkupa Španije, UEFA Superkup i Kup pobednika kupova.13:35 - Rozberg juri treću uzastopnu pobedu u Monte KarluVozač Mercedesa Niko Rozberg pokušaće u nedelju da ostvari treću uzastopnu pobedu u Monte Karlu u trci Formule 1 za Veliku nagradu Monaka i primakne se klupskom kolegi Luisu Hamiltonu. U trku u Monaku, zemlji gde je odrastao, Rozberg ulazi sa mnogo samopouzdanja posle pobede u prošloj trci u Španiji. Nemac je pobedio u poslednje dve trke u Monte Karlu, a tokom kvalifikacija prošle godine sukobio se sa Hamiltonom, koji ga je optužio da ga je namerno ometao. Tada je počeo sukob dvojice Mercedesovih navijača koji je trajao do kraja sezone, u kojoj je Britanac u poslednjoj trci u Abu Dabiju osvojio šampionsku titulu. Njihov odnos se malo poboljšao ove sezone, pošto je Hamilton čestitao Rozbergu pobedu u Španiji. Britanac sada ima 20 bodova prednosti u generalnom plasmanu.13:11 - Engleski savez upozorio navijače da ne pevaju pesme protiv IRAFudbalski savez Engleske (FA) upozorio je svoje navijače da tokom prijateljske utakmice sa Republikom Irskom u Dablinu ne pevaju pesme protiv Irske republikanske armije (IRA). Fudbalska reprezentacija Engleske igraće 7. juna u Dablinu prijateljsku utakmicu protiv Republike Irske. To će biti prvi duel te dve ekipe u glavnom gradu Irske od 1995. godine, kada je utakmica prekinuta zbog nereda navijača. FA je u saopštenju pozvao engleske navijače "da pokažu poštovanje i ne pevaju pesme koje bi mogle da se smatraju uvredljivim".nisu zadovoljni u toj oblasti. Kao i do sada FA će nastaviti da radi sa državnim službama uoči svake utakmice, a određene mere već su uspostavljene za meč u Dablinu", navodi se u saopštenju.12:39 - BiH bez Nurkića na EvrobasketuCentar Denver Nagetsa Jusuf Nurkić neće igrati za reprezentaciju Bosne i Hercegovine na predstojećem Evropskom prvenstvu. Nurkić, koji je pre nekoliko dana izabran u drugu najbolju petorku rukija NBA lige, pauziraće predstojećeg leta zbog operacije kolena. On već duže vreme ima problema sa kolenom, zbog čega nije igrao ni kvalifikacije za EP, a posle čega se sukobio sa čelnicima KS BiH. "Jusuf je vrhunski odglumio povredu na pripremama reprezentacije Bosne i Hercegovine prošle godine, sada će vrhunski odglumiti operaciju u Denveru, a još bolje će glumiti pauzu u narednih pet-šest meseci", rekao je ironično njegov menadžer Enes Trnovčević. Nurkić je u svojoj prvoj NBA sezone prosečno beležio 6,9 poena uz 6,2 skokova i 1,1 blokadom po utakmici.

12:20 - Vlasnik Krasnodara kritikovao UEFAVlasnik ruskog fudbalskog kluba Krasnodar Sergej Galitski optužio je Evropsku fudbalsku asocijaciju (UEFA) da ubija fudbal u istočnoj Evropi. "Pravila UEFA stavljaju veliki teret na klubove iz istočne Evrope i zaustavlja ih da postanu konkurentni na evropskom nivou", kazao je Galitski. Krasnodar je nedavno kažnjen zbog kršenja finansijskog fer-pleja. Galitski, ruski milijarder i vlasnik lanca supermarketa, naglasio je da UEFA guši fudbal u istočnoj Evropi ograničenjima u vezi sa finansijskim fer-plejem. Krasnodar je kažnjen jer je, prema pravilima UEFA, trošio više od svojih mogućnosti.

12:05 - Getlin se ne ljuti na organizatore takmičenja u PekinguAmerički sprinter Džastin Getlin rekao je da prihvata odluku organizatora atletskog takmičenja u Pekingu da ga izbace iz takmičarskog programa. Getlin je trebalo da učestvuje na atletskom takmičenju u Pekingu, u trci na 100 metara, a kako je naveo, juče su mu organizatori, manje od 24 časa pre početka, rekli da je nepoželjan. Getlin, koji je u dva navrata bio suspendovan zbog dopinga, rekao je uoči povratka na Floridu, da je bio "uznemiren" zbog nedostatka poštovanja. Po dolasku u Kinu rekao da ima manjih problema sa povredom butnog mišića. On je, međutim, naveo da se raduje odlasku u Peking na SP u avgustu. "Ovo je bio emotivan dan. Sve je u redu sa mnom i organizatorima. Imamo odličan odnos i radujem se što ću u avgustu u Pekingu učestvovati na Svetskom prvenstvu", naveo je Getlin.

11:40 - Real i dalje računa na KasiljasaUprava fudbalskog kluba Real Madrid obavestila je golmana Ikera Kasiljasa da na njega računa i sledeće sezone, uprkos nameri da iz Mančester junajteda dovede Davida de Heu. Kapitenu Reala Kasiljasu za dve godine ističe ugovor, a mediji su tokom većeg dela sezone spekulisali da će 34-godišnji golman otići sa Santjago Bernabeua pošto su navijači "kraljevskog" kluba nezadovoljni njegovom igrom, ali i jer će iz Junajteda doći De Gea. Predsednik Reala Florentino Peres je u utorak razgovarao sa Kasiljasom i obavestio ga da klub i dalje računa na njega. Kasiljas je u više navrata izjavio da do isteka ugovora želi da ostane u Realu, gde će, kako je preneo list AS, sledeće sezone zaraditi 7,5 miliona evra, a u sezoni 2016-2017, sedam miliona evra.11:21 - Sterling počeo pregovore sa BajernomFudbaler Liverpula Rahim Sterling počeo je pregovore sa Bajernom oko prelaska u Minhen. Sterling želi veću platu od 7,3 miliona evra, koliko mu je ponudio Bajern, jer zahteva ista primanja kao Frank Riberi od 10 miliona. Trener Bavaraca Pep Gvardiola će za transfere u letnjem prelaznom roku imati 100 milona evra, od kojih bi polovina otišla na dolazak Sterlinga. Sterling bi došao kao odlična zamena za Arjena Robena i Riberija, koji su ove sezone imali dosta problema sa povredama.

11:01 - Hauard: Nadam se da ću igrati u drugom mečuCentar Hjustona Rokitsa Dvajt Hauard nada se da će igrati u drugoj utakmici finalne serije sa Golden Stejtom. Hauard zbog povrede kolena nije ulazio u igru u poslednjoj četvrtini prvog meča koji su Voriorsi dobili sa 110:106. "Nadam se da ću moći da igram. Odmoriću se i vratiću se", rekao je Hauard, koji je 26 minuta na parketu upisao 7 poena i 13 skokova.

10:35 - Kjelini o Suarezu: Nisam zlopamtiloFudbaler Juventusa Đorđo Kjelini izjavio je da neće obraćati nikakvu posebnu pažnju na igrača Barselone Luisa Suareza u finalu Lige šampiona. Biće to prvi susret njih dvojice posle Mundijala na kojem je Suares ugrizao Kjelinija. "Prošlo je nedelju dana otkad smo izbacili Reala, a ljudi me pitaju jedino o Suarezu. Nisam zlopamtilo, nemam nikakav problem sa njim. Čuvaću ga kao što sam čuvao Benzemu, Ronalda ili bilo kog drugog napadača. Jedino što me je tada razočaralo jeste što je Italija ispala. Biće to posebna utakmica, previše je vremena prošlo otkad smo poslednji put bili prvaci Evrope", rekao je Kjelini.10:03 - Vidal: U Juventusu do kraja životaVezni igrač Juventusa Arturo Vidal izjavio je da bi mogao da igra za "Staru damu" do kraja života. Već mesecima se spekuliše o eventualnom odlasku Vidala iz Torina. "Mogao bih da ostanem u Torinu do kraja života. Juventus je jedan od najboljih klubova na svetu, a ovde se osećam kao kod kuće. Ljudi su topli i strastveni, pravi Latini, slično kao Čileanci. Kada hodam ulicom svako me pozdravi", rekao je Vidal i dodao: "Tim je spektakularan, posle Skudeta želimo da osvojimo i Ligu šampiona. Ja sam potpuno zdrav, koleno mi je 100% zdravo. Lečen sam na pravi način i osećam da opet mogu da igram najbolje što znam".09:34 - NBA draft: Vulvsi prvi birajuEkipa Minesote Timbervulvsa imaće pravo da biraju prvog pika na predstojećem NBA draftu, pošto su imali najviše sreće na lutriji. To je prvi put od 2004. godine da je tim sa najviše šansi zapravo i dobio prvog pika, a pre 11 godina Orlando je birao Dvajta Hauarda. Odmah iza njih biraće Los Anđeles Lejkersi, zatim Filadelfija, sa četvrtog mesta svog igrača odabraće Njujork, a peti je Orlando. Draft će se održati 25. juna u Barklejz Centru.09:05 - Golden Stejt pobedio HjustonKošarkaši Golden Stejta savladali su Hjuston sa 110:106 u prvom meču finalne serije zapadne konferencije NBA lige. Rokitsi su u drugoj četvrtini imali i 16 poena prednosti, ali su Voriorsi uspeli da preokrenu i da stignu do pobede. Najefikasniji u pobedničkom timu bio je Stefon Kari sa 34 poena, dok je Šon Livingston dodao 18 poenaa, Sa druge strane, Džejms Harden je upisao 28 poena.

http://www.youtube.com/watch?v=3nHjfaiXvek
08:30 - Stanković se vraća u Inter?Najtrofejniji srpski fudbaler Dejan Stanković mogao bi od leta da se vrati u klub u kome je imao najviše uspeha – milanski Inter. Stanković bi u milanski klub trebalo da se vrati na nagovor svog velikog prijatelja i trenera Intera Roberta Manćinija. Stanković trenutno obavlja funkciju pomoćnika Andree Stramaćonija u Udinezeu, a trebalo bi da pomogne Manćiniju da se bolje razume sa Nemanjom Vidićem, Maetom Kovačićem i Marcelom Brozovićem.08:00 - VESTI KOJE SU OBELEŽILE PRETHODNI DAN MOŽETE POGLEDATI OVDE

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track