BLOG UŽIVO: Jelena Janković izgubila od Monike Nikulesku posle drame
Foto: Fonet

Najnovije informacije iz sveta sporta

BLOG UŽIVO: Jelena Janković izgubila od Monike Nikulesku posle drame

Fudbal -
Sve o sportskim dešavanjima na jednom mestu, najnovije informacije, rezultati, najave predstojećih događaja

BEOGRAD - Dobrodošli na Kurir sport! Pratite najnovije vesti iz sveta sporta na jednom mestu.

22:20 - Alonso: Mercedes je jači nego ikadaVozač Meklarena Fernando Alonso ocenio je danas da je Mercedes u ovogodišnjem šampionatu Formule 1 jači nego što je ikad bio. Vozači Mercedesa aktuelni svetski šampion Luis Hamilton i Niko Rozberg su tokom testiranja u Barseloni uoči početka šampionata izvezli najviše krugova. Rozberg je danas prešao 801 kilometar, odnosno 172 kruga, a Hamilton je juče prešao 726 kilometara, odnosno 156 krugova. Mercedes je u poslednje dve godine ubedljivo osvojio titule u konkurenciji konstruktora, a Hamilton se sa klupskim kolegom oba puta borio za šampionsku titulu i oba puta je bio uspešniji. "Dominacija Mercedesa još nije završena. Oni su veoma, veoma jaki, njihovi dani testiranja su veoma interesantni. Prva dva dana testiranja, sa tolikim brojem krugova, to znači da su uradili veoma pametne stvari. Kada dodate potencijal, vidite da je Mercedes jači nego ikada, jači nego što je bio u poslednje dve godine", rekao je Alonso, preneli su britanski mediji. Alonso je vozio 119 krugova. Najbrži u Barseloni bio je Sebastijan Fetel iz Ferarija rezultatom 1:22,810 sekundi, a četvorostruki svetski prvak vozio je 126 kruga. Drugi je Danijel Rikardo iz Red Bula sa 0,715 sekundi zaostatka i 112 krugova, a treći vozač Fors Indije Serhio Peres sa 0,840 sekundi zaostatka i 101 krugom. Rozberg je imao četvrto vreme sa 2,882 sekunde zaostatka. "Trenutno smo prilično uspešni, ali rezultati koje ostvarujemo ne prikazuju realnu situaciju", rekao je Rozberg. Takmičenje u šampionatu Formule 1 počeće 20. marta trkom za Veliku nagradu Australije u Melburnu.

21:50 - Lajović ubedljivo do drugog kola Sao PaulaSrpski teniser Dušan Lajović plasirao se u drugo kolo turnira u Sao Paulu, pošto je danas savladao Italijana Luku Vanija. On je ubedljivo pobedio sa 2:0 u setovima (6:2, 6:2), za samo 56 minuta igre. Lajović će u narednom kolu igrati protiv prvog nosioca, Benoe Pera iz Francuske.

21:00 - Pionir ubuduće nosi ime Aleksandra NikolićaBeogradska sportska hala "Pionir" ubuduće će nositi ime utemeljivača srpske i jugoslovenske košarke, profesora Aleksandra Nikolića, odlučio je danas ;Upravni odbor Sportskog centra Tašmajdan. Kako su prenele "Večernje novosti" na sajtu, odluka stupa na snagu odmah, a rok za njenu primenu je 30 dana. Predloženo je da se postavi spomen-ploča ili bista profesora Nikolića ispred hale, pišu Novosti "Zahvaljujem rukovodstvu SC Tašmajdan na tome što je u roku od sedam dana prihvatilo predlog Božidara Maljkovića, koji je podržan od strane premijera Aleksandra Vučića da hala Pionir dobije ime po ocu srpske košarke Aleksandru Nikoliću. Na ovaj način smo kao grad i kao društvo rekli hvala ovom velikanu za sve što je uradio za našu košarku i sport. Hala Pionir je vremenom postala košarkaška dvorana, tako da nije bilo boljeg i prikladnijeg sportskog objekta da dobije ime po profesoru Nikoliću", rekao je povodom odluke gradski menadžer Goran Vesić.Rodonačelnik ideje da hala "Pionir" bude nazvana imenom jednog od najboljih trenera u istoriji evropske košarke je jedan od njegovih najboljih učenika Božidar Maljković, koji je, za "Novosti", rekao da će na konferenciji za medije opširno govoriti o svim aspektima ove posthumne zahvalnice Aleksandru Nikoliću. "Ovim činom premijer Vučić ispravlja istorijsku nepravdu, a Beogradu se dodeljuje još jedan svetski prepoznatljiv urbanonim, mesto čije će ime i pre nego što do same hale dođu znati ljudi širom sveta", rekao je ranije Maljković, posle sastanka na kojem je dobio obećanje da će se košarka u najskorije vreme igrati na terenu čuvenog Ace Nikolića.

20:10 - Mark Gasol završio sezonu zbog operacije stopalaKošarkaš Memfisa Mark Gasol propustiće ostatak sezone zbog operacije desnog stopala, saopštio je danas taj NBA klub. Kako se navodi Gasol je prošle subote podvrgnut operaciji slomljenog stopala, a generalni menadžer Kris Valas rekao je da se očekuje potpuni oporavak 31-godišnjeg španskog centra. "Markova odlučnost i takmičarski duh će mu koristiti, a u procesu rehabilitacije pomoći će mu porodica i ekipa. Uvereni smo da će se Mark vratiti i biti jedan od vodećih igrača sledeće sezone ali i na dalje", rekao je Valas. Gasol je potpisao petogodišnji ugovor prošlog jula, nakon što je bio starter u ol-star utakmici prošle sezone. On je bio prvi košarkaš Grizlisa koji je izabran u prvi tim na ol-star meču. Gasol je ove sezone odigrao 52 utakmice, a prosečno je postizao 16,6 poena i imao sedam skokova. Povredio se 8. februara u utakmici protiv Portlanda, u kojoj je u prvoj četvrtini postigao 11 poena. "Frustrirajuće je što nisam na terenu sa saigračima. Ali, shvatam da je u procesu rehabilitacije fokus na dugotrajnom zdravlju i stabilnosti. Radujem se putu koji me čeka i potpunom i uspešnom oporavku", rekao je Gasol.

19:00 - Jelena Janković izgubila od Monike Nikulesku posle drameSrpska teniserka Jelena Janković ne može bez drame, ali ovaj put sa tužnim krajem. Izgubila je meč drugog kola turnira u Dohi od Rumunke Monike Nikulesku - 6:3, 4:6, 5:7. Nikulesku, 37. igračica sveta, servirala je za pobedu pri vođstvu od 5:4 u trećem setu, ali je Jelena uspela da napravi brejk i vrati meč u "egal" - 5:5. Međutim, Srpkinja je odmah zatim pretrpela brejk i to je bio početak kraja njenog učešća na turniru u Dohi.Jelena je i u prvom kolu igrala maraton, ali je tada savladala Čepelovu. Bio je ovo sedmi duel Jankovićeve i Nikulesku i tek drugi trijumf Rumunke.

18:02 - Idan Vered napustio Crvenu zvezduIzraelski fudbaler Idan Vered sporazumno je raskinuo ugovor sa Crvenom zvezdom, objavili su danas crveno -beli na svom Tviter profilu i poželeli Veredu sreću u nastavku karijere. Vered napušta lidera Superlige posle samo šest meseci, pošto se nije izborio za ozbiljniju minutažu kod trenera Miodraga Božovića, iako je imao sasvim solidan početak. Vered trenutno ima dve ponude iz Rumunije od Dinama iz Bukurešta i Astre Djurđu, pa će kao slobodan igrač moći da pronađe novu sredinu. On je pre Zvezde igrao za Makabi iz Haife, Beitar iz Jerusalima i Ramat Gan.

17:29 - Endi Marej predvodi Veliku Britaniju u Dejvis kupuDrugi teniser sveta Endi Marej predvodiće reprezentaciju Velike Britanije protiv Japana, u prvom kolu Svetske grupe Dejvis kupa, mesec dana pošto je postao otac. Velika Britanija brani trofej Dejvis kupa, a od 4. do 6. marta igraće u prvom kolu u Birmingemu protiv Japana. Poslednji meč Marej je igrao u finalu Otvorenog prvenstva Australije, 31. januara kada je izgubio od Novaka Djokovića. Marejova supruga Kim Sirs porodila se 7. februara i rodila devojčicu Sofiju. "Endi Marej je još jednom pokazao posvećenost reprezentaciji i našoj zemlji tako što je odlučio da nastupi u Dejvis kupu, posebno tako brzo pošto je postao otac", rekao je selektor Velike Britanije Leon Smit. U timu su i Endijev brat Džejmi Marej, Kajl Edmund, Dominik Inglot i Den Evans. Velika Britanija je prošle godine pobedom nad Belgijom osvojila Dejvis kup, prvi put posle 79 godina, a Endi Marej je ekipi doneo sva tri poena. Pobednik duela Velike Britanije i Japana igraće u četvrtfinalu, od 15. do 17. jula, protiv boljeg iz duela Srbije i Kazahstana, koji će se igrati u Beogradu od 4. do 6. marta.

16:40 - Troicki eliminisan u dubluSrpski teniser Viktor Troicki i Španac Giljermo Garsija-Lopez izgubili su u prvom kolu turnira u Dubaiju u konkurenciji dublova od prvih nosilaca Holanđanina Žana Žulijena Rojera i Rumuna Horije Tekaua 6:2, 7:5. Meč je trajao 67 minuta, a Rojer i Tekau u narednom kolu igraće protiv Španaca Felisijana i Marka Lopeza. Troicki je juče eliminisan i u prvom kolu singla od Kipranina Markosa Bagdatisa. Ranije danas, takmičenje u dublu završio je Nenad Zimonjić, koji je u paru sa Kanađaninom Vacekom Pospišilom poražen od Korejca Heona Čunga i Čeha Jiržija Veselog 6:4, 6:4. Turnir u Dubaiju igra se za nagradni fond od 2.674.445 dolara.

16:20 - Poraz Zimonjića u DubaijuSrpski teniser Nenad Zimonjić i Kanađanin Vacek Pospišil poraženi su na startu turnira u Dubaiju u konkurenciji parova od Korejca Heona Čunga i Čeha Jiržija Veselog 6:4, 6:4. Meč je trajao 64 minuta, a Čung i Veseli će se u narednom kolu sastati protiv Španca Roberta Bautiste Aguta i Portugalca Žoaa Souze. Turnir u Dubaiju igra se za nagradni fond od 2.674.445 dolara.

15:47 - Ćurčić uživo proverava Đuričića i MilivojevićaSelektor fudbalske reprezentacije Srbije Radovan Ćurčić uživo će u četvrtak posmatrati revanš meč šesnaestine finala Lige Evrope između Olimpijakosa i Anderlehta u Atini i proveriti formu Luke Milivojevića i Filipa Đuričića, objavio je FSS. Kako se navodi, već u subotu, Ćurčić će biti na stadiona Partizana i posmatrati jubilarni 150. večiti derbi. U nedelju, Ćurčićev pomoćnik Nenad Cvetković, biće u Briselu na utakmici između Anderlehta i Standarda i pratiće učinak Đuričića i Miloša Kosanovića. Srbija će narednog meseca odigrati dve prijateljske utakmice, protiv Poljske u Poznanju 23. marta i protiv Estonije u Talinu 29. marta.

15:31 - Hukić: Najvažnija borba u mom životuNemački bokser Muamer Hukić rekao je da je predstojeća borba protiv Ole Afolabija za šampiona sveta u kruzer kategoriji u verziji IBO najvažnija borba u njegovom životu. "Ovo je najvažnija borba u mom životu. Već dugo se nisam osećao ovako dobro uoči borbe. Ja sam svoj zadatak uradio i hodaću po ringu čiste savesti. Kao što sam rekao, ovo je definitivno najvažnija borba u mom životu. Naravno da imam veliki pritisak, ali sam dovoljno iskusan da taj pritisak okrenem u svoju korist", rekao je Hukić. Borba Hukića i Afolabija zakazana je za subotu, 27. februar, u nemačkom Haleu.Hukićev trener Varol Vekiloglu rekao je da je njegov borac u odličnoj formi. "Hukićev problem tokom poslednje borbe je bio fitnes. To smo promenili, on je sada psihički i fizički u top formi. Radujem se trenutku kada će osloboditi svoju moć u ringu. Verujem da Muamer zna šta radi, on je vrhunski profesionalac i veoma disciplinovan", naveo je Vekiloglu. Šampion u kruzer kategoriji u verziji IBO, Britanac Ola Afolabi rekao je da će Hukić "morati da ga ubije" ako želi da preuzme pojas."Ja sam na samom vrhu ove verzije. To je pomalo kao fudbal - ako želite da budete najbolji morate da pobedite sve najbolje. Ovo je četvrti put da se srećemo, ali ja sam sada prvak. Naporno sam trenirao i ovde sam došao kao šampion. Moraće da me ubije da bi pojas uzeo od mene", rekao je Afolabi.15:09 - Juventus novim ugovorom zadržava AlegrijaŠampion Italije Juventus ponudiće treneru Masimilijanu Alegriju da produži ugovor do 2019. godine, objavio je Tutosport, tradicionalno blizak klubu. Alegri je letos sa torinskim timom potpisao saradnju do 2017, ali čelnici Juventusa zbog interesovanja Čelsija žele da ga "blindiraju" čvršćim ugovorom i platom od 3,5 miliona evra, plus određeni bonusi. Italijanski mediji veruju da će Alegri pristati na nove uslove i nastaviti da vodi fudbalere Juventusa. Alegri je od dolaska u Juventus znatno doprineo boljim igrama i rezultatima, pošto je pored "duple krune" u Italiji stigao i do finala Lige šampiona, ali je poražen od Barselone (3:1).14:50 - UEFA kaznila Seltik zbog ispada navijačaDisciplinska komisija Evropske fudbalske unije (UEFA) kaznila je Seltik sa 13.000 evra zbog incidenata njegovih navijača na meču Lige Evrope protiv Fenerbahčea u Istanbulu. Seltik je kažnjen jer su njegove pristalice na stadionu Šukru Sarakoglu koristile pirotehnička sredstava, kao i zbog pet žutih karona fudbalera tima iz Glazgova. Utakmica, koja je odigrana u decembru, završena je rezultatom 1:1.

14:30 - Mojsilović: Pomogao sam svima, pomoći ću i JagodiniNovi trener Jagodine Stevan Mojsilović ocenio je ekipi predstoji ozbiljna borba za opstanak, ali da je uveren da će na kraju uspešno završiti misiju. "Prošle godine pomogao sam Spartaku, pre toga Radu, uveren sam da ću pomoći i Jagodini da ostane u Superligi. Naravno, u saradnji sa svim ljudima u stručnom štabu, igračima za koje sam siguran da mogu bolje, da imaju veći kvalitet nego što pokazuju. Jednostavno, potrebni su nam bodovi", rekao je Mojsilović. Mojsilović se zahvalio predsedniku Goranu Milanoviću "što je u teškoj situaciji izabrao baš njega da pomogne klubu". Prema njegovim rečima najviše će raditi da popravi efikasnost ekipe koja je do sada u prvenstvu postigla samo 15 golova. "Ono što je osnovni problem, gledajući sa strane, je da je Jagodina dala malo golova. Puno se promašivalo i zadatak je da probamo direktno, konkretno, brzo dođemo do protivničkog gola, što jednostavnije", dodao je novi trener jagodinskog superligaša.

14:02 - Konte najbliži ČelsijuSelektor fudbalske reprezentacije Italije Antonio Konte prvi je favorit da naredne sezone preuzme Čelsi, prenosi Gazeta delo Sport. Vlasnik Čelsija Roman Abramovič očekuje se da odluku donese sredinom marta, a Konteu se daje prednost ispred trenera madridskog Atletika Dijega Simeonea i Masimilijana Alegrija iz Juventusa. Sadašnji menadžer "plavaca" Gus Hidink samo je prelazno rešenje, dok je Konte najavio da napušta Azure po završetku Evropskog prvenstva u Francuskoj jer želi da se posveti klupskoj karijeri. Pre dolaska na klupu Italije 2014, Konte je za tri godine u torinskom timu osvojio isto toliko titula u Seriji A i dva Superkupa Italije.13:34 - Rebrov: Nismo u najboljoj formiTrener fudbalera kijevskog Dinama Serhi Rebrov rekao je da nije siguran u kakvoj je formi njegova ekipa, ali je dodao da veruje da će se pokazati u dobrom svetlu protiv Mančester sitija u provoj utakmici osmine finala Lige šampiona. "Mančester siti je jedan od najbogatijih klubova na svetu, ali mi se za predstojeće utakmice pripremamo na uobičajen način. Imali smo veoma dugu pauzu i ne mogu biti siguran da smo u najboljoj formi, ali imamo naš stil i nadam se da ćemo se pokazati u dobrom svetlu", rekao je Rebrov. Fudbaleri Dinama sutra dočekuju Siti u prvoj utakmici osmine finala Lige šampiona. Kijevski klub je prvi put u osmini finala Lige šampiona sezone 1999/2000. kada je napad tog kluba predvodio upravo Rebrov. Trener Dinama je imao reči hvale i za kolegu za klupe Sitija Manuela Pelegrinija. Prva utakmica osmine finala Lige šampiona između Dinama i Mančester sitija igra se sutra od 20.45.13:15 - De Hea se uskoro vraća na terenMenadžer Mančester junajteda Luj van Gal otkrio je da bi golman David De Hea trebalo da se vrati na teren ove nedelje. De Hea se povredio tokom zagrevanja za prvu utakmicu šesnaestine finala Lige Evrope sa Mitjlandom. Na taj način, broj povređenih igrača Junajteda dostigao je 13, a između ostalih holandski stručnjak ne može da računa na Vejna Runija, Bastijana Švajnštajgera, Ešlija Janga i Luka Šoa. Prema Van Galovim predviđanjima, De Hea bi mogao da se nađe među stativama već u četvrtak, kada Junajted dočekuje Mitjland u revanšu. "Nije u pitanju teška povreda, tako da bi mogao da bude spreman za četvrtak, a možda i za Arsenal. Utakmica sa Mitjlandom je velika jer nam daje šansu da se kvalifikujemo za Ligu šampiona naredne sezone. Naravno, moramo da pobeđujemo, lako je pričati o tome, ali je teže uraditi. Videćemo, u martu nam se vraća veliki broj igrača, imaću ceo tim na raspolaganju, a kada je takva situacija možemo da budemo prvi u Premijer ligi", istakao je De Hea.12:50 - Iliev: Prihvatili smo ponudu Šendžena za AbubakaraSportski direktor Partizana Ivica Iliev rekao je da je taj fudbalski klub odlučio da proda napadača Umarua Abubakara kineskom klubu Šendžen. "Posao nije završen, ali je odluka doneta. Prvu ponudu Šendžena od 800.000 evra smo odbili, bili smo rešeni da zadržimo Abubakara, čak smo mu ponudili i novi ugovor, ali on je insistirao na odlasku", rekao je Iliev. "Kada je odbio da igra (protiv OFK Beogarda), trebalo je da bude suspendovan... Stigla je nova ponuda kineskog kluba od milion i 200.000 evra, što smo prihvatili. Izdejstvovali smo i da dobijemo 15 procenata od naredne prodaje Abubakara", dodao je Iliev. Kamerunac je u Partizan došao prošle godine, a vraća se u Kinu gde je igrao od 2006. do 2008. godine. On je u karijeri nastupao i za Crvenu zvezdu, OFK Beograd, Vojvodinu i Beveren.12:20 - Hendriks: Atletiko je favorit, ali ko zna šta će da se desi Fudbaleri holandskog PSV-a sutra će dočekati Atletiko Madrid u prvoj utakmici osmine finala Lige šampiona, a igrač šampiona Holandije Jorit Hendriks ulogu favorita je prepustio Madriđanima. "Atletiko je pametna ekipa, borbena, igra dobar fudbal. Igrali su finale Lige šampiona nedavno tako da su apsolutni favoriti, ali ko zna šta možemo da uradimo na svom terenu... Navijači nam daju energiju, umeju da naprave pakao", rekao je Hendriks. Holandski šampion je prvi put u nokaut fazi Lige šampiona od sezone 2006/07. kada ih je u četvrtfinalu eliminisao Liverpul. PSV je ove sezone, u svom 14. nastupu u grupnoj fazi tog takmičenja, pobedio na sve tri utakmice na svom terenu, odnosno slavio je protiv Mančester junajteda, CSKA iz Moskve i Volfsburga. Holandski i španski klub su se poslednji put u Ligi šampiona sastali u sezoni 2008/09. kada su bili u istoj grupi. Atletiko je bio uspešniji, slavio je u Ajndhovenu sa 3:0, a pobedio je i na svom terenu sa 2:1.11:59 - Princ Ali Bin El Husein traži odlaganje izbora za predsednika Fife Advokati jordanskog princa Alija Bin El Huseina saopštili su da su podneli zvaničan zahtev Sudu za sportsku arbitražu (CAS) da se izbori za novog predsednika Fife, zakazani za petak, odlože. Princ Ali Bin El Husein, jedan od pet kandidata za predsednika svetske fudbalske organizacije, traži odlaganje zbog, kako se navodi, spora oko glasanja. Naime, on želi da glasanje na Kongresu bude transparentno, odnosno da se koriste providne glasačke kutije, ali je taj njegov zahtev Izborna komisije Fife odbila. U saopštenju se dodaje da je zahtev CAS-u upućen u ponedeljak.Pored Alija Bin El Huseina, kandidati za naslednika suspendovanog Sepa Blatera su i Žerom Šampanj, Đani Infantino, šeik Ebrahim El Kalifa i Tokio Seksvejl.11:45 - Knjiga o životu Sepa Blatera uskoro u prodajiDugo očekivana knjiga o životu suspendovanog predsednika Svetske fudbalske federacije (Fifa) Sepa Blatera biće objavljena za nekoliko dana, saopštila je danas švajcarska izdavačka kuća Verd i Veber. Na sajtu tog izdavača objavljeno je da će knjiga "Sep Blater: Misija fudbal" koštati 49 švajcarskih franaka i da će biti u prodaji do kraja februara. Izdavač je naveo da je, u bogato ilustrovanoj knjizi, Sep Blater opisao kako je naučio da se nosi s neprijateljstvom. Blater je ranije rekao da su u knjizi sakupljene anegdote iz njegovih 40 godina rada u Fifi. Knjigu je napisao Blaterov portparol Tomas Rengli. Blater je pre nedelju dana saslušan zbog žalbe koju je uložio na odluku Etičkog komiteta Fife o osmogodišnjoj suspenziji, a da li će žalba biti usvojena ili ne trebalo bi da se objavi danas. On se nada da će njegova žalba biti usvojena i da će biti domaćin predstojećeg Kongresa na kojem će članice Fife izabrati njegovog naslednika.

11:31 - MUP: Prekršajni postupak protiv Zvezde, Partizana i OFK-aMinistarstvo unutrašnjih poslova (MUP) saopštilo je danas da će podneti zahtev za pokretanje prekršajnih postupaka protiv fudbalskih klubova Crvena zvezda, OFK Beograd i Partizan, kao i protiv odgovornih lica u ovim klubovima zbog prekršaja iz Zakona o sprečavanju nasillja i nedoličnog ponašanja na sportskim priredbama. Kako se navodi, tokom utakmica 23. kola Superlige Srbije između Crvene zvezde i Mladosti iz Lučana, odnosno OFK Beograda i Partizana zabeleženo je da su navijačke grupe masovno koristile pirotehnička sredstva. Iz MUP-a ističu da će nastaviti sa preduzimanjem aktivnosti u cilju sprečavanja nasilja i nedoličnog ponašanja na sportskim priredbama, sa posebnim akcentom na identifikaciji i procesuiranju odgovornih za vršenje krivičnih dela i prekršaja na sportskim priredbama.

11:20 - Mojsilović novi trener JagodineFudbalski klub Jagodina imenovao je Stevana Mojsilovića za novog trenera, potvrdio je Tanjugu predsednik Goran Milanović.Mojsilović na klupi menja Miljojka Gošića, sa kojim je posle poraza u prvom prolećnom kolu od Borca u Čačku 3:0 prekinuta saradnja. On je tokom karijere vodio pančevački Dinamo, Mladi Radnik, Mogren, Domžale, Rad, iranski Malavan i subotički Spartak, a bio je i pomoćnik u Crvenoj zvezdi.

11:11 - Teri odbio Kineze, na kraju sezone ide u Katar ili SADKapiten Čelsija Džon Teri odbio je fantastičnu ponudu jednog neimenovanog kineskog kluba i zaradu od 20 miliona funti po sezoni, jer želi na kraju sezone da karijeru nastavi u SAD ili Kataru. Teri će izabrati jednu od tri ponude koje ima na stolu - Al Arabija i dve iz MLS lige Los Anđeles Galaksija i Njujork Sitija. Teri je ranije objavio da neće produžiti ugovor sa Čelsijem, koji ističe na kraju sezone, pošto mu klub nije ponudio novu saradnju. Ovaj 35-godišnji defanzivac napustiće "plavce" posle 21. godine u klubu, a do sada je odigrao 699 utakmica i postigao 66 golova. Sa londonskim timom osvojio je četiri titule Premijer lige, Ligu šampiona, pet FA kupova, tri Liga kupa, Ligu Evrope i dva Komjuniti šilda.

10:50 - Siti želi iskorak u Ligi šampiona, Atletiko u AjndhovenuFudbaleri Mančester Sitija sutra gostuju kijevskom Dinamu u prvom meču osmine finala Lige šampiona sa željom da se prvi put plasiraju među osam najboljih timova Evrope. Siti neće imati lak zadatak u glavnom gradu Ukrajine, iako Dinamo takmičarski meč nije odigrao još od decembra i duela sa Makabijem iz Tel Aviva. Taj problem nema menadžer Sitija Manuel Pelegrini jer se njegova ekipa nalazi u žestokom ritmu Premijer lige, ali je upravo iz tih razloga odmorio praktično kompletnu prvu postavu minulog vikenda, u porazu od Čelsija (5:1) u FA kupu. Dinamo se najviše uzda u prvu zvezdu Andrija Jarmolenka, najboljeg strelca ove sezone sa 16 golova, fudbalera koga već godinama prate mnogobrojni klubovi iz Engleske. Ukrajinci imaju lepe uspomene u duelima sa Sitijem pošto su bili bolji u jedinom sudaru pre pet godina u osmini finala Lige Evrope, ukupnim rezultatom 2:1. Sada bi sličan podvig bio ravan senzaciji... U drugom meču četvrtog dana iste faze Lige šampiona, PSV u Ajndhovenu dočekuje madridski Atletiko.Holanđani su, uz Gent, najprijatnije iznenađenje ove sezone u najjačem evropskom takmičenju, jer su iza sebe ostavili Mančester Junajted u grupnoj fazi.

10:00 - Bjelica van tima zbog povrede, 50. pobeda Golden stejtaU noći između ponedeljka i utorka u američkoj NBA ligi odigrano je sedam utakmica, a pobede su, pored ostalih, upisali Minesota, Golden stejt, Detroit i Majami. Košarkaši Minesote su na svom terenu pobedili Boston sa 124:122. Minesotu je do trijumfa vodio Karl-Entoni Tauns, koji je utakmicu završio sa 28 poena i 13 skokova, a dobro su ga pratili i Endru Vigins i Gorgui Dijeng sa po 17 postignutih poena. Srpski reprezentativac Nemanja Bjelica propustio je ovaj meč zbog povrede. U poraženom timu najbolji je bio Džae Krauder sa 27 poena, devet skokova i tri asistencije. Golden stejt je u gostima bio bolji od Atlante sa 102:92 i tako postao tim koji je najbrže stigao do 50. pobede u sezoni. Rezultati: Klivlend - Detroit 88:96, Majami - Indijana 101:93, Njujork - Toronto 95:122, Atlanta - Golden stejt 92:102, Milvoki - LA Lejkers 108:101, Minesota - Boston 124:122 i LA Klipers - Feniks 124:8409:30 - Zvezda: Utorak poslednji dan za zamenu karataKošarkaški klub Crvena zvezda podseća navijače da je još u utorak moguća zamena sezonskih karata za dnevne ulaznice za meč sa turskim Efesom. Meč Crvene zvezde i Efesa na porogramu je u petak od 20h u hali "Milenijum" u Vršcu.Svi vlasnici sezonskih karata će morati iste da zamene za dnevne ulaznice, kako bi mogli da prisustvuju izuzetno važnoj utakmici koja je na programu u petak od 20 časova. Osim Beograda, u saradnji sa svojim partnerom „Eventimom" navijači, vlasnici sezonskih ulaznica, će moći da preuzmu svoju dnevne ulaznice za utakmicu sa Anadolu EFES-om i na svim „OMV" pumpama, Exclusive change lancima širom Srbije. Pored toga, zamena će biti moguća i na sledećim prodajnim mestima Eventima. 08:30 - Suarez zaboravio pasoš pred put u LondonNapadač Barselone Luis Suarez mogao je da propusti let u London zbog velikog propusta – zaboravio je pasoš.Suarez nije poneo dokument na aerodrom, pa je klub morao da pošalje taksi do njegove kuće, kako let ne bi bio odložen. Na kraju su Katalonci otputovali u Englesku i oko 12.45 stigli u London. Barselona će u utorak od 20.45 gostovati Arsenalu u osmini finala Lige šampiona.

08:00 - VESTI KOJE SU OBELEŽILE PRETHODNI DAN MOŽETE PROČITATI OVDE

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track