BLOG UŽIVO: Kuznjecova na korak od 17. titule
Foto: AP

NAJNOVIJE INFORMACIJE IZ SVETA SPORTA

BLOG UŽIVO: Kuznjecova na korak od 17. titule

Fudbal -
Sve o sportskim dešavanjima na jednom mestu, najnovije informacije, rezultati, najave predstojećih događaja

BEOGRAD - Dobrodošli na Kurir sport! Pratite najnovije vesti iz sveta sporta na jednom mestu.

21:39 - Vaterpolisti poklonili Zrenjanincima ubedljivu pobeduVaterpolisti Srbije pobedili su večeras u Zrenjaninu selekciju Australije sa 19:6 (3:1, 5:1, 5:2, 6:2) u prijateljskoj utakmici. Vaterpolo reprezentacija Srbije je posle dve decenije odigrala utakmicu u Zrenjaninu. Najefikasniji u reprezentaciji Srbije bio je Filip Filipović sa četiri postignuta gola, dok su Slobodan Nikić i Dušan Mandić dali po tri. Izabranici Dejana Savića su već u prve dve četvrtine obezbedili veliku prednost, pa je do kraja susreta vidjeno dosta atraktivnih poteza i golova. Publika je poslednji minut utakmice ispratila na nogama uz ovacije srpskim igračima, objavljeno je na sajtu Vaterpolo saveza Srbije.

21:18 - Kuznjecova na korak od 17. tituleRuska teniserka Svetlana Kuznjecova plasirala se u finale turnira u Majamiju pošto je u polufinalu pobedila Timeu Bačinski iz Švajcarske 7:5, 6:3. Ruskinja je do pobede stigla posle gotovo dva sata igre. U prvom setu je viđen samo jedan brejk i to u 12. gemu, ali je i to bilo dovoljno za prednost Kuznjecove od 1:0 u setovima. Za razliku od prvog, drugi set su obeležili brejkovi. Bilo ih je ukupno pet, a jedan više je napravila Kuznjecova.

Bio je to njihov treći duel, a Ruskinja i dalje ima maksimalni učinak. Kuznjecovoj, trenutno 19. teniserki sveta, biće to 38. WTA finale u karijeri, a za 17. titulu boriće se sa pobednicom drugog polufinalnog meča Viktorija Azarenka (Belorusija) - Anđelik Kerber (Nemačka).

20:58 - Iličić: Srećan sam u FiorentiniSlovenački fudbaler Josip Iličić rekao je danas da je srećan u Fiorentini uprkos glasinama da bi mogao da napusti taj klub na leto. "Srećan sam u Fiorentini, moja najveća želja je da ostanem u Italiji", rekao je Iličić za slovenačke medije. Iličić, koji je u Fiorentinu stigao 2013. godine iz Palerma, ove sezone je postigao 13 golova i upisao pet asistencija. "Kada ste toliko godina u nekom timu normalno je da vas povezuju sa drugim klubovima, ali ja sam fokusiran samo na Fiorentinu i naš cilj - osvajanje trećeg mesta", rekao je on. Fiorentina je, posle 30 odigranih kola, četvrta na tabeli Serije A sa 55 bodova, koliko ima i petoplasirani Inter, odnosno ima pet bodova manje od Rome koja je treća.

20:32 - Rojs: Liverpul ima sjajne igrače u napaduFudbaler Borusije iz Dortmunda Marko Rojs rekao je danas da on i njegovi saigrači moraju da budu u svom najboljem izdanju ukoliko žele da eliminišu Liverpul u četvrtfinalu Lige Evropa. "Nećemo imati šanse ako i za samo nekoliko procenata odigramo slabije. Liverpul ima dobar tim, posebno u napadu gde imaju sjajne igrače", rekao je Rojs za Bild. Prva utakmica četvrtfinala Lige Evropa izmedju Borusije i Liverpula igra se 7. aprila u Dortmundu. "Mi smo profesinalci i gladni smo uspeha", dodao je Rojs. Sadašnji trener Liverpula Jirgen Klop napustio je Borusiju 2015. godine nakon sedam fenomenalnih godina u tom klubu sa kojim je osvojio dve titule u Bundesligi, Kup Nemačke, a vodio je tim iz Dortmunda i do finala Lige šampiona 2013. "Smejali smo se kada smo čuli koga smo dobili na žrebu... Stari trener se vraća kući", rekao je Rojs, koga je upravo Klop doveo u Borusiju 2012. godine.

20:05 - Lokomotiva ubedljiva protiv UnikaheKošarkaši Lokomotive pobedili su danas na svom terenu Unikahu sa ubedljivih 81:60 u 13. kolu Top 16 faze Evrolige i tako se približili osvajanju drugog mesta u Grupi E. Ruski tim sada ima skor devet pobeda i četiri pozara, dok je Unikaha ostala na samo tri trijumfa. Lokomotivu je do pobede predvodio Malkom Dilejni sa 15 poena i 10 asistencija. Isti broj poena ubacio je i Met Džening, dok su po 14 dodali Viktor Klaver i Rajan Brekhof. U poraženom timu, Mindaugas Kuzminskas je postigao 16 poena, dok je srpski košarkaš Nemanja Nedović utakmicu završio sa devet poena.

19:49 - Kjelini: Pitanje prvaka će biti odlučeno krajem aprilaFudbaler Juventusa Djordjo Kjelini rekao je danas da će borba za titulu u Seriji A trajati najmanje do kraja aprila. Juventus je, pre reprezentativne pauze, pobedio Torino 4:1, a nakon toga je usledila polemika pošto je menadžer fudbalera Napolija Gonazalo Iguain optužio sudiju Nikolu Ricolija da pomaže "staroj dami". "Nedavni dogadjaji ne menjaju apsolutno ništa. Pokazali smo na terenu da smo najjači, ali iza nas imamo protivnike koji neće odustati. Napoli ima sjajnu sezonu", rekao je Kjelini za italijanske medije. Juventus je prvi na tabeli Serije A sa 70 bodova, odnosno ima tri boda više od drugoplasiranog Napolija. "Na nama je da Napoli držimo što je dalje moguće. Pitanje prvaka će biti odlučeno nakon vikenda 24-25. aprila, kada mi igramo protiv Fiorentine, a oni protiv Rome", dodao je Kjelini.

19:16 - Nani: Ne bih imao ništa protiv da predjem u InterPortugalski fudbaler Nani rekao je danas da ne bi odbio ponudu Intera ako bi italijanski klub želeo da ga dovede. "Ne bih imao ništa protiv da igram za Inter i ne bih odbio ponudu tog kluba, ali je za sada nisam dobio", rekao je Nani portugalskim medijima. Nani je član turskog Fenerbahčea, u koji je došao pred početak ove sezone iz Mančester junajteda, a nakon jednogodišnje pozajmice u matičnom Sportingu. "Srećan sam u Fenerbahčeu i razmišljam samo o završnici turskog šampionata i predstojećem Evropskom prvenstvu u Francuskoj", kazao je ovaj 29-godišnji krilni fudbaler. Nani je karijeru počeo u Sportingu, iz koga je 2007. prešao u Junajted. Prošle sezone je pozajmljen Sportingu u sklopu transfera Markosa Roha iz lisabonskog kluba u Mančester.

18:47 - Fruškogorski maraton 23. i 24. aprilaFruškogorski maraton, 39. po redu, ove godine će biti održan od 23. do 24. aprila, a organizatori su saopštili da je obezbedjeno 19 različitih staza pogodnih za sve kategorije i uzraste učesnika.Kako se navodi, najkraća staza na Fruškoj gori, koja nosi naziv "Staza radosti i zadovoljstva" duga je 4.100 metara i predvidjena je za najmladje učesnike, a najduža staza "Ultra ekstremnog maratona" duga je nešto više od 130 kilometara i predvidjena je za one u dobroj kondiciji. Četiri staze maratona su dobile medjunarodni sertifikat od organizacije I-TRA i ukoliko maratonci uspeju da završe jednu od njih, dobijaju kvalifikacione poene za učešće na prestižnom UTMB maratonu, poznatijem kao trka oko Mon Blana. Fruškogorski maraton je najmasovnija sportska manifestacija u Srbiji i u jednom danu okupi više od 20.000 učesnika. Jedinstven je i po tome što u organizaciji maratona radi više od 500 volontera iz oko 20 planinarskih društava Vojvodine i Srbije. Organizatori su naveli i da će se o bezbednosti učesnika brinuti pripadnici Gorske službe spasavanja, saobraćajne policije, članovi Crvenog krsta i ekipe hitne medicinske pomoći. Više informacija o ovoj sportskoj manifestaciji može se pronaći na sajtu www.fruskogorski-maraton.com.ID: 1862647 Hash: bf1c44f576d2842

18:33 - Dnjepar, Inter Baku i Targu Mureš izbačeni iz EvropeUkrajinski Dnjepar, azerbejdžanski Inter Baku i rumunski Targu Mureš izbačeni su iz medjunarodnih takmičenja, saopštila je danas Evropska fudbalska unija (UEFA). Klubovi su kažnjeni zbog kršenja finansijskih pravila, a neće moći da igraju prvo evropsko takmičenje na koje se kvalifikuju u naredne tri godine. Njima je bilo naloženo da regulišu finansijska dugovanja do 31. januara, kada im je bio poslednji rok da to izmire. Dnjepar je u finansijskim problemima zbog nestabilne političke situacije u Ukrajini, ali je uprkos tome igrao finale Lige Evropa prošle sezone, u kojem je poražen sa 3:2 od Sevilje. Pored Dnjepra, Intera i Targu Mureša, rok do 31. januara dat je još jednom rumunskom klubu, Astri Djurdju, ali se UEFA nije oglasila po tom pitanju.

17:31 - Volfsburg otpustio BentneraDanski fudbaler Niklas Bentner dobio je otkaz u Volfsburgu posle dugog niza incidenata koje je napravio, objavio je nemački klub. Volfsburg nije mogao da oprosti Bentneru novo kašnjenje na trening ekipe, a već ga je pustio da se vrati u domovinu. Bentner i njegovi zastupnici još uvek nisu postigli dogovor o isplati zarada zbog ranijeg prekida saradnje, pošto je imao ugovor do kraja sezone. Kontroverzni napadač član "vukova" bio je od 2014. godine, a umesto na terenu isticao se kršenjem klupske discipline poput kašnjenja na treninge, odbijanja promocije kluba i druženje sa navijačima, a bio je optužen i za nedovoljno zalaganje. Na sve to na društvenim mrežama kačio je slike automobila marke Mercedes, konkurenta Folksvagena i glavnog finansijera Volfsburga. Bentner je tokom karijere igrao za Arsenal, Birmingem, Juventus i Sanderlend.

17:03 - Novi udarac za Barselonu pred 'Klasiko'Odbrambeni fudbaler Barselone Žeremi Matje odsustvovaće najmanje mesec i po dana zbog povrede, saopštio je katalonski klub.Matje je povredio meniskus kolena u prijateljskom meču reprezentacije Francuske i Rusije u Parizu, i očekuje ga pauza od šest do osam nedelja.Povreda Matjea je novi udarac za Barselonu uoči klasika sa Real Madridom jer će derbi iz istog razloga propustiti i drugi levi bek Đordi Alba.Utakmica između Barselone i madridskog Reala igra se u subotu od 20.30 sati na Nou Kampu.

16:32 - Nemački fudbaleri dobijaju po 300.000 evra za osvajanje EP u FrancuskojFudbalski savez Nemačke saopštio je danas da nije menjao iznos premija za osvajanje Evropskog prvenstva, pa će u slučaju trijumfa u Francuskoj ovog leta, svaki nemački reprezentativac dobiti po 300.000 evra. Savez je saopštio da se o premijama dogovorio sa seniorskim timom i da je iznos isti kao i pre četiri godine za turnir u Ukrajini i Poljskoj. Ekipi će premije početi da se isplaćuju od plasmana u četvrtfinale, kojim će svaki igrač dobiti po 50.000 evra. Za plasman u polufinale nemački reprezentativci će dobiti 100.000 evra, a za osvajanje četvrte evropske titule po 300.000. "Panceri" će za plasman u finale dobiti 150.000 evra. Evropsko prvenstvo u Francuskoj održaće se od 10. juna do 10. jula. Nemačka će igrati u Grupi C sa Ukrajinom, Poljskom i Severnom Irskom.

15:45 - Šved: NBA je drugi svet, ali Evroliga se bližiKošarkaš Himkija Aleksej Šved kaže da su NBA i evropska košarka potpuno drugačije, ali da je razlika manja kako vreme prolazi.“Nivo košarke u Evropi konstantno raste, sada i ovde ima mnogo zvezda, pa razlika nije toliko velika kao možda pre tri-četiri godine. Stil košarke potpuno je drugačiji u NBA, ali Evroliga se polako približava“, rekao je Šved, koji je tri sezone proveo u NBA.“U NBA se igra 82 utakmice i nije problem ako propustiš nekoliko utakmica. U Evroligi, pogotovo u Top 16, možeša da zaostaneš ako propustiš neku utakmicu. Svaki meč je važan. Generalno gledano, NBA je drugi svet – na svakoj utakmici su tribine pune, a ovde u Rusiji ponekad hale nisu pune“, dodao je 27-godišnji bek. Šved je najplaćeniji evropski igrač (skoro tri miliona godišnje) i sa svojim Himkijem ima skor 6-6 u Top 16 fazi Evrolige.

14:59 - Matje najmanje mesec i po dana van terena zbog povredeOdbrambeni fudbaler Barselone Žeremi Matje odsustvovaće najmanje mesec i po dana zbog povrede, saopštio je katalonski klub. Matje je povredio meniskus kolena u prijateljskom meču reprezentacije Francuske i Rusije u Parizu, i očekuje ga pauza od šest do osam nedelja. Povreda Matjea je novi udarac za Barselonu uoči El Klasika, jer će derbi iz istog razloga propustiti i drugi levi bek Đordi Alba. Trener Luis Enrike na toj poziciji šansu će najverovatnije dati Adrijanu Koreji. Utakmica između Barselone i madridskog Reala igra se u subotu od 20.30 sati na Nou Kampu.14:45 - Dinamo brani svoje navijačeFutsal klub Dinamo iz Zagreba demantovao da su navijači "Bed blu bojsi" vređali srpske igrače i pozivali na ubistvo u prekinutom meču sa Nacionalom. Prema rečima predsednika Nacionala Ivice Đole srpski futsaleri Mladen Kocić i Borko Surudžić vređani su sa tribina povicima "Ubićemo vas, zaklaćemo vas" i "Srbe na vrbe". "Moramo u potpunosti da dematujemo navode Đole o navodnom vređanju i pretnjama igračima Nacionala srpske nacionalnosti. Svi koji su bili u dvorani znaju da je to svesno širenje lažnih informacija zbog kojih će Dinamo poduzeti sve zakonom predvidene korake", navodi se u saopštenju zagrebačkog kluba. Dinamo je, ipak, preuzeo odgovornost zbog incidenata u derbiju hrvatskog futsala. "Želimo da izrazimo žaljenje zbog nemilih događaja koji su kulminirali udaranjem golmana Pavlića. Radi se o pojedinačnom činu za kojeg nema opravdanja i mi ga kao klub najstrože osuđujemo. Takođe, izvinjavamo se i svim našim vernim navijačima, klubu Nacionalu na incidentu koji se završio prekidom utakmice", navodi se u saopštenju Dinama. Opšrinije OVDE14:28 - Momir Ilić MVP SEHA ligeKapiten rukometne reprezentacije Srbije Momir Ilić, član Vesprema, izabran je za najkorisnijeg (MVP) igrača regionalne SEHA lige, dok su u idealni tim uvrštena još dvojica srpski reprezentativaca - pivotmen Meškova Rasto Stojković i bek Vardara Ilija Abutović. U glasanju trenera i igrača 10 klubova (iz Srbije Vojvodina i Spartak) koji učestvuju u regionalnoj ligi, za najboljeg trenera proglašen je Veselin Vujović (Zagreb), a u idealnom timu, sem Ilića, Stojkovića i Abutovića su još: golman: Arpad Šterbik (Vardar), krila: Timur Dibirov (Vardar), Zlatko Horvat (Zagreb), bekovi: Laslo Nađi, Chema Rodrigez (Vesprem). Završni turnir SEHA lige održava se ovog vikenda u Varaždinu, a u polufinalu se sastaju Vesprem - Meškov i Vardar - Zagreb. Mađarski tim brani trofej osvojen prošle godine na domaćem terenu14:11 - Hrvatska maratonka suspendovana zbog dopingaHrvatska maratonka Lisa Nemec suspendovana je zbog dopinga, saopštila je Međunarodna atletska federacija (IAAF). Lisa Nemec, poznata i kao Lisa Stublić, suspendovana je na četiri godine, pošto je pala na doping testu koji je u oktobru obavljen van takmičenja. Ona je odrasla u Konektikatu i takmičila se za Univerzitet Kolumbija, ali u međunarodnim takmičenjima predstavlja Hrvatsku, čija je rekorderka u više disciplina. Lisa je učestvovala na Olimpijskim igrama u Londonu 2012. godine i zauzela 52. mesto. Pored hrvatske atletičarke, suspendovana je i beloruska takmičarka u brzom hodanju Hana Drabenja. Drabenja je suspendovala na dve godine, pošto je prošle godine pala na doping testu na jednom takmičenju u Belorusiji. 13:50 - Đangsu nudi Baloteliju 18 miliona evra za prelazak u KinuItalijanski fudbaler Mario Baloteli mogao bi da postane novo veliko pojačanje za kinesku Superlige jer je dobio ponudio Đangsu Suninga vrednu 18 miliona evra godišnje. Kako se navodi, Milan nema nameru da otkupi njegov ugovor sa pozajmice iz Liverpula, a ni klub sa Enfilda nema ozbiljne planove sa kontroverznim napadačem, pa se Kina spominje kao realna destinacija. Baloteli bi na taj način mogao da otvori vruću letnju pijacu na kineskom tržistu, započetu u januaru kada su se za prelazak u tamošnji fudbal opredelili Džekson Martinez, Aleks Tešeira, Ramires, Žervinjo, Ezekijel Laveci... Baloteli je ove sezone postigao samo tri gola na 16 utakmica za "Rosonere" u svim takmičenjima.13:35 - Alonso propušta trku u Bahreinu iz zdravstvenih razlogaDvostruki svetski šampion F1 vozač Meklarena Fernando Alonso propustiće predstojeću trku za Veliku nagradu Bahreina iz zdravstvenih razloga. Kako je danas saopštila Međunarodna automobilska federacija (FIA) njeni lekari nisu dali dozvolu Alonsu da učestvuje u predstojećoj trci, posle sudara koji je doživeo u prvoj trci u šampionatu, 20. marta za Veliku nagradu Australije. Alonso je u svom Meklarenu zakačio bolid Hasa koji je vozio Esteban Gutijeres i udario u zid, okrenuo se u vazduhu i pao na stazu. Bolid je bio potpuno uništen a španski vozač je bez problema napustio vozilo. Senzori na Meklarenu izmerili su opterećenje od 47G. Alonso je danas pregledan u lekarskom centru na stazi u Bahreinu.

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

13:20 - Mere bezbednosti uoči "El Klasika" podignute na viši nivoŠpanska policija odlučila je da mere bezbednosti uoči subotnjeg "El Klasika" između Barselone i Reala podigne na viši nivo. Kako se navodi, svaki navijač koji ulazi na stadion moraće da ima ličnu kartu, niko neće moći uneti na tribine ruksak ili tašnu, a pojedini parkinzi u bilizini Kamp nou stadiona biće zatvoreni na dan odigravanja utakmice. Ovakva odluka španskih vlasti posledica je nedavnog terorističkog napada u Briselu. Katalonci bi u slučaju pobede skoro overili titulu, pošto trenutno imaju devet bodova više od Atletika i 10 od Reala. Duel Barselone i Reala, u 31. kolu Primere, igra se u subotu od 20.30 sati.

Foto: Reuters
Foto: Reuters

13:00 - Sanderlend raskinuo ugovor sa EbueomFudbalski klub Sanderlend raskinuo je ugovor sa Emanuelom Ebueom, pošto je taj igrač suspendovan na godinu dana iz svih fudbalskih aktivnosti zbog dugovanja prema bivšem agentu. Međunarodna fudbalska federacija (Fifa) suspendovala je danas Ebuea na godinu dana zbog dugovanja prema bivšem agentu Sebastjenu Boasou. Suspenzija može biti ukinuta kada Ebue isplati dugovanja agentu. Ebue je kao slobodan igrač došao u Sanderlend 9. marta i potpisao ugovor do kraja sezone. "Fudbalski savez Engleske obavestio je Sanderlend da je Fifa suspendovala Emanuela Ebuea na godinu dana u vezi sa neisplaćenim dugovanjima, o kojima nam fudbaler nije rekao. Sanderlend je obavestio Ebuea da je ugovor raskinut, a fudbaler ima dve nedelje da se žali na tu odluku", navodi se u saopštenju Sanderlenda.12:45 - SD Crvena zvezda i Al Džazira potpisali Ugovor o saradnjiSportsko društvo Crvena zvezda i Al Džazira iz Abu Dabija potpisali su danas Ugovor o poslovno-tehničkoj saradnji. Osam klubova sportskog društvo Al Džazire želi da upozna kako funkcioniše sistem Crvene zvezde i rad mlađih kategorija, kako bi usavršio i podigao kvalitet svog funkcionisanja na viši nivo. "Crvena zvezda kao lider sporta u regionu i sa 70 godina dugom tradicijom, želi da prenese koncept organizacije klubu iz Abu Dabija. Plan je da Al Džazira proširi svoje kapacitete i unapredi rad osam klubova", rekao je popredsednik Upravnog odbora SD Crvena zvezda Ivan Todorov novinarima u Upravnoj zgradi crveno-belih. Predsednik kluba iz Ujedinjenih Arapskih Emirata Mohamed Hasan Al-Suvaidi istakao je zadovoljstvo sporazumom."U ime kluba i šeika Mansura zahvalio bih se Crvenoj zvezdi na šansi da budemo ovde i vidimo kako radi veliko sportsko drudstvo. Potpisali smo ugovor značajan za nas i naš klub u budućnosti, drago mi je što širimo kapacitete", naveo je Suvaidi

12:35 - Ebue suspendovan na godinu dana zbog dugovanja bivšem agentuMeđunarodna fudbalska federacija (Fifa) suspendovala je igrača Sanderlenda Emanuela Ebuea na godinu dana zbog dugovanja prema bivšem agentu. Fifa je navela da je Ebue suspendovan na godinu dana ili dok ne isplati agentu Sebastjenu Boasou celokupna dugovanja, ali nije navedeno o kojoj sumi je reč. Ebue (32) je u sporu oko ugovora sa agentom od jula 2013. godine, kada mu je komisija Fife odredila da isplati sva dugovanja. Fudbaler Sanderlenda je u julu 2014. godine kažnjen sa 30.000 švajcarskih franaka jer nije poštovao tu odluku i dobio je rok od četiri meseca da plati.12:22 - Kirjos ponovo besneoAustralijski teniser Nik Kirjos se ponovo svađao sa sudijom i to na meču sa Andrejom Kuznjecovim.

12:11 - Hodžson ne planira da vrati Terija u reprezentaciju Engleske Selektor fudbalske reprezentacije Engleske Roj Hodžson rekao je da ne planira da vrati Džona Terija u državni tim, uprkos problemima sa odbrambenim igračima uoči Evropskog prvenstva u Francuskoj. Hodžson je naveo da razume brigu navijača i javnosti o odbrani reprezentacije, koja je primila četiri gola u poslednje dve prijateljske utakmice. Engleska je u subotu Berlinu pobedila Nemačku sa 3:2, a tri dana kasnije izgubila je na Vembliju od Holandije sa 1:2. "Mislim da je igra Smolinga protiv Holandije bila veoma dobra. Takođe Stons, koji nije igrao mnogo utakmica u poslednje vreme, pokazao je sigurnost i nagoveštaje kakav fudbaler može da bude. Mediji misle da nemamo baš prava rešenja za levu stranu ali ne mogu ništa da uradim po tom pitanju osim ako se iznenada u narednih pet nedelja ne pojavi briljantni engleski levi centralni bek, ali to ne očekujem", rekao je selektor. Teri je odigrao 78 utakmica za Englesku i postigao šest golova.
Foto: Reuters
Foto: Reuters

11:50 - Agent: Baloteliju je potreban prekidačNapadaču Milana Mariju Baloteliju potreban je prekidač da bi se vratio sa osmehom na teren, tvrdi njegov agent Mino Rajola. Italijanski fudbaler je od početka sezone na pozajmici u Milanu iz Liverpula, a milanski klub ima šansu da otkupi njegov ugovor. Baloteli je zbog povrede bio tri meseca van terena, a njegov povratak u Seriju A nije bio impresivan pošto je upisao samo jedan gol na 14 utakmica. "Prvi put ne moram da kažem ništa o njegovom ponašanju. U stvarnosti, posle povrede, nikako da krene. U ovom trenutku je važnije da se Mario vrati sa osmehom na teren, nego da li će Milan otkupiti njegov ugovor. Već se smeje van terena, ali to nije dovoljno. Naravno, potreban mu je prekidač", istakao je Rajola.11:33 - Turski fudbaler pozitivan na doping testuFudbaler Fenerbahčea Gokan Gonul bio je pozitivan na doping testu. Gonul je bio pozitivan na utakmici protiv Bešiktaša, odigranoj krajem februara, kada se na terenu našao uprkos slomljenom rebru. Turski fudbaler je zabranjenu supstancu dobio upravo zbog te povrede, pošto se navodi da je pre same utakmice dobio injekciju protiv bolova u čijem je ona sastavu bila. Supstanca na koju je Gonul bio pozitivan se nalazi na listi zabranjenih Fudbalskog saveza Turske, koji navodno nije bio obavešten o testu od strane Fenerbahčea. Po pravilniku, u slučaju pozitivnog nalaza, klub mora da obavesti vladajuće telo o tome. Gonulu zbog tog doping prekršaja preti barem dvogodišnja suspenzija, što znači da bi mogao da propusti ovogodišnje Evropsko prvenstvo u Francuskoj.11:28 - Ramos: Moramo da pokažemo srce protiv BarseloneKapiten fudbalera Real Madrida Serhio Ramos rekao je da će u predstojećem velikom derbiju sa Barselonom, "el-klasiku", njegova ekipa morati da pokaže srce, karakter i stav ako želi da ostvari dobar rezultat. Fudbaleri Real Madrida u subotu od 20.30 igraju na Kamp Nou protiv Barselone, 172. prvenstveni "el-klasiko". "Želimo dobro da odigramo, a to će biti lakše ako svi budemo pokazali srce, karakter i stav. Mnogo toga može da se dogodi, pošto su tu sudija i odličan protivnički tim. Moramo dobro da se branimo pošto ovakve utakmice odlučuju detalji i često pobedi ekipa koja je napravila manje grešaka", rekao je Ramos. U prvom delu prvenstva Real je na svom terenu izgubio od Barselone sa 0:4. Posle 30 kola u Primeri Real je treći na tabeli sa 66 bodova, a Barselona na prvom mestu ima 76.

Foto: Reuters
Foto: Reuters

11:15 - Klop: Neće to biti borba moje stare i nove ljubaviMenadžer Liverpula Jirgen Klop rekao je da je više zabirnut zbog pretnje koju će Borusija iz Dortmunda napraviti na terenu u četvrtfinalu Lige Evrope, nego svojih emocija. Klop je sedam godina bio na klupi kluba iz Dortmunda i zaslužan je za neke od najvećih uspeha Borusije, pa se očekuje da će povratak na "Vestfalen". "Neće to biti unutrašnja borba između moje stare i nove ljubavi. Neće mi to biti problem. Pre nego što sam stigao u Borusiju, imao sam odličan odnos i sa Majncom. Svi smo svesni koliko je ovo bio težak žreb za nas. Način na koji Borusija igra, zahteva ogromno poštovanje. Ali, ako bude dobar dan za nas i ako ostvarimo svoj plan, imamo šansu. Uvek imamo relativno dobar plan protiv timova koji igraju dobro. Niko se neće odmarati", rekao je Klop. Prva utakmica igra se 7. aprila u Dortmundu, a revanš je na programu nedelju dana kasnije na Enfildu.11:05 - Ferguson: Gvardioli neće biti lako u SitijuBivši trener fudbalera Mančester junajteda Aleks Ferguson ocenio je da Pepu Gvardioli neće biti lako u Mančester sitiju, ali da veruje da će španski trener imati uspeha u Premijer ligi. Gvardioli na kraju sezone ističe ugovor sa Bajernom iz Minhena i od leta će preuzeti Mančester siti. "Mančester siti je napravio dobar posao angažovanjem Pepa, ali Špancu neće biti lako. Engleski fudbal nije lak i to će vam reći svaki strani trener koji dodje u Englesku. Arsen Venger je to rekao nekoliko meseci pošto je preuzeo Arsenal, a isto je pričao i Žoze Murinjo", rekao je Ferguson. Legendarni trener Junajteda ipak misli da će Gvardiola imati uspeha u Sitiju, ali ne kao u Barseloni sa kojom je osvojio sve trofeje.

Foto: AP
Foto: AP

10:50 - Inter želi TureaUprava italijanskog Intera ponudila je fudbaleru Mančester Sitija Jaji Tureu dvogodišnji ugovor vredan četiri miliona evra po sezoni. Kako se navodi, milanski klub je favorit da angažuje reprezentativca Obale Slonovače, koji "ni za živu glavu" ne želi ponovo da mu Pep Gvardiola bude šef, a adut "neroazura" je i trener Roberto Manćini, sa kojim je odlično sarađivao u Sitiju. Jedini problem u celoj priči jeste što Ture trenutno u Sitiju zarađuje "samo" 11 miliona godišnje.10:35 - Žoze Murinjo preuzima Valensiju?Portuglaski fudbalski trener Žoze Murinjo na korak je od prelaska u Valensiju. Murinjov agent Horhe Mendes postigao je dogovor sa Valensijom oko angažovanja portugalskog stručnjaka. Prema ugovoru, Portugalac bi primao godišnju platu od 15 miliona funti i imao bi 100 miliona funti za transfere. List navodi da su o tim uslovima Mendes, Murinjo i predsednik Valensije Piter Lim razgovarali prošlog meseca u Singapuru. Mendes je navodno blizak saradnik i savetnik predsednika Valensije. Informacija o pregovorima oko angažovanja bivšeg trenera Čelsija izašla je u javnost nakon što je Valensija juče otpustila Nevila zbog loših rezultata. Valensija želi što pre da angažuje novog trenera, a Nevil je otpušten posle nepuna četiri meseca, pošto je ekipa pobedila tri puta u 16 prvenstvenih utakmica.10:15 - Gofan: Nemam šta da izgubim protiv NovakaBelgijski teniser David Gofan kaže da je rasterećen pred meč polufinala turnira u Majamiju sa Novakom Đokovićem. "Nemam šta da izgubim - on je osvojio skoro sve ove godine i trenutno igra neverovatano. Ipak, odigrao sam sjajan meč sa njime u Sinsinatiju prošle godin. Trudiću se da uživam", rekao je Gofan. Opširnije OVDE10:00 - Rajola: Svi osim Sitija žele IbrahimovićaMenadžer napadača Pari Sen Žermena Zlatana Ibrahimovića, Mino Rajola tvrdi da švedski fudbaler ima ponude sa svih kontinentata. Ibrahimović ugovor sa francuskim klubom ističe na kraju sezone, a on je najavio da je odlučio da promeni sredinu. "Zbog fizičke spreme i njegove glave, rekao sam mu da može da igra još pet godina. Ima neverovatnu energiju, koja se obnavlja tokom vremena. I kada može, on ide u ekstremni lov. On je superčovek, u smislu da radi stvari koje neki ljudi ne mogu ni da zamisle", rekao je Rajola i dodao: "Biće to poseban izbor. Dobili smo veliku ponudu iz Kine, ne mogu da kažem sumu, ali je ogromna. U svojim rukama imam ponude sa svih kontinentata. Idem tri nedelje na odmor, a kada se vratim, svi delovi slagalice će biti na mestu. U Pari Sen Žermenu rade sve da bi ga ubedili da ostane i to je jedna opcija. U Premijer ligi, uz izuzetak Mančester sitija, gde ide Gvardiola, svi veliki klubovi su zvali. Svi klubovi iz Italije su zvali svi, bez izuzetaka, čak i Napoli, iako su oni dobri samo za snimanje filmova. Inter se javio, ali nam nisu jasni Tohirovi planovi. Milan? Pa, oni su tamo bolji po pitanju prodaje filmova. Šalu na stranu, mislim da bi tri ili četiri pojačanja bila dovoljna da Milan bude konkurentan".

Foto: AP
Foto: AP

09:40 - Jokić i Bjelica solidni u porazima Minesote i DenveraKošarkaši Denvera pobedili su noćas na gostujućem terenu Memfis sa 109:105 i naneli mu četvrti uzastopni poraz u NBA ligi, a pobedi Nagetsa doprineo je srpski košarkaš Nikola Jokić sa devet poena i 14 skokova. Vil Barton predvodio je Denver do pobede sa 25 poena,. Jokić je igrao skoro 29 minuta i postigao je devet poena uz 14 skokova. U ekipi Memfisa Zek Rendolf bio je najefikasniji sa 26 poena. Košarkaši Los Andjeles Klipesa pobedili su Minesotu sa 99:79 i ostvarili četvrtu uzastopnu pobedu. Kris Pol bio je najbolji u pobedničkom timu sa 20 poena. Karl Entoni Tauns bio je najefikasniji u ekipi Minesote sa 16 poena i 11 skokova, a dobru partiju prikazao je i srpski košarkaš Nemanja Bjelica koji je za nešto više od 20 minuta postigao 14 poena uz sedam skokova. Opširnije možete pročitati OVDE

09:20 - Kerber na Azarenku u polufinalu MajamijaNemačka teniserka Anđelika Kerber plasirala se u polufinale WTA turnira u Majamiju pobedom nad Medison Kiz sa 6:3, 6:2. Kerber je odigrala izuzetno kvalitetan meč koji je u svoju korist rešila posle nešto manje od 70 minuta igre. Nemica će u polufinalu igrati protiv Beloruskinje Viktorije Azarenke, koja je bila bolja od Džoane Konte. U drugom polufinalu sastaće se Svetlana Kuznjecova i Timea Baščinski.09:01 - Divac potpisuje novi ugovor sa SakramentomLegendarni srpski košarkaš Vlade Divac, trenutno potpredsednik i generalni menadžer NBA ligaša Sakramenta, potpisaće novi ugovor, objavio je ESPN. Kako se navodi, Divac će biti vođa projekta rekonstrukcije kluba, s obzirom na to da Kingsi ove sezone neće u plej-of i slede velike promene u igračkom kadru, a vrlo realno i smena trenera Džordža Karla. Isti izvor navodi da će njegov saradnik postati Dejvid Morvej, koji je kao operativac radio u Milvokiju i Indijani. Divac je i dalje predsednik Olimpijskog komiteta Srbije (OKS).08:43 - Šaf odlazi ako Hanover ispadne iz BundesligeTrener Hanovera Tomas Šaf rekao je da neće ostati trener tog fudbalskog kluba ako na kraju sezone ispadne iz Bundeslige. Klub je saopštio da je ova odluka doneta posle zajedničkog sastanka. Do kraja Bundeslige ostalo je još sedam kola, a Hanover zaostaje 10 bodova za klubovima van opasne zone. Šaf je preuzeo ekipu u zimskoj pauzi, a klub je od tada ostvario samo jednu pobedu i pretrpeo devet poraza.08:20 - Subotić napušta Borusiju?Fudbaler Borusije Neven Subotić napustiće klub iz Dortmunda na kraju sezone. Subotić dugo nije u prvom planu trenera Tomasa Tuhela, a bivši srpski reprezentativac već traži novi klub. Nemački mediji navode da postoji mogućnost da Subotić nastavi karijeru u Liverpulu pošto je već sa Jirgenom Klopom sarađivao u Borusiji i Majncu. Subotić je od 2008. u Borusiji Dortmund, a ove sezone je odigrao samo jednu utakmicu u Bundesligi, dok je još pet puta sedeo na klupi.

Foto: AP
Foto: AP

08:00 - VESTI KOJE SU OBELEŽILE PRETHODNI DAN MOŽETE PROČITATI OVDE

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track