BLOG UŽIVO: Manćini ljut na Ljajića zbog nedovoljnog zalaganja!
Foto: Dado Đilas Kurir

Najnovije informacije iz sveta sporta

BLOG UŽIVO: Manćini ljut na Ljajića zbog nedovoljnog zalaganja!

Fudbal -
Sve o sportskim dešavanjima na jednom mestu, najnovije informacije, rezultati, najave predstojećih događaja

BEOGRAD - Dobrodošli na Kurir sport! Pratite najnovije vesti iz sveta sporta na jednom mestu.

22:44 - Dešan: Ja Benzemu neću izvoditi iz igreSelektor fudbalske reprezentacije Francuske Didije Dešan pružio je podršku napadaču Real Madrida Karimu Benzemi. Francuski fudbaler izrazio je nezadovoljstvo što ga trener "kraljevskog kluba" Rafael Benitez menja na gotovo svakoj utakmici, a isto je uradio u madridskom derbiju u nedelju protiv Atletika, iako je Benzema bio jedan od najboljih u timu Reala. "Benzema je uvek postizao golove u dresu državne selekcije. Međutim, on ne igra samo zbog golova. Ja ga neću menjati, jer je on timski igrač, veoma važan za repezentaciju Francuske", rekao je Dešan, a prenosi španski sportski dnevnik AS. Benzema je postigao vodeći gol za Real Madrid u remiju protiv Atletika (1:1), a trenutno je najbolji strelac španske Primere sa šest pogodaka ispred Nolita (Selta), Agirečea (Sosijedad) i saigrača Kristijana Ronalda, koji su postigli po pet.

21:21 - Rodžers: Izuzetno sam razočaran odlaskom iz LiverpulaBivši trener Liverpula Brendan Rodžers izjavio je danas da je izuzetno razočaran zbog odlaska i dodao da je počastvovan što je imao priliku da prevodi taj fudbalski klub. Rodžers je otpušten sinoć, posle remija u gradskom derbiju sa Evertonom 1:1 na Gudisonu. Posle osam kola u Premijer ligi Liverpul je 10. na tabeli sa 12 bodova. Britanski mediji preneli su da je uprava Liverpula kontaktirala bivšeg trenera Borusije iz Dortmunda Jirgena Klopa, a među kandidatima je i Karlo Ančeloti. "Izuzetno sam razočaran odlaskom iz Liverpula. Bila mi je čast i privilegija da u poslednje tri godine treniram jedan od najvećih fudbalskih klubova. Svakodnevno sam davao sve od sebe da razvijem igrače i ekipu na koju će naši veličanstveni navijači biti ponosni. Bilo je momenata za pamćenje i želeo bih da zahvalim svim igračima na napornom radu i posvećenosti", naveo je Rodžers u saopštenju. "Ekipa je u tranziciji, ali poseduje talenat i pokazuje jak osećaj zajedništva. Očekujem da će sazreti i razviti se u narednim nedeljama a mom nasledniku želim uspeh do kraja sezone. Liverpul ima veličanstveno fudbalsko nasleđe, poštujem i divim se istoriji, tradiciji i vrednostima koje čine grad i klub tako izuzetnim", rekao je on. Rodžers je zahvalio na dobroj saradnji i podršci igračima, stručnom štabu, upravi i vlasnicima kluba, Arsenalovoj akademiji, volonterima i navijačima. Rodžers je preuzeo Liverpul u junu 2012. godine i predvodio ga u 166 utakmica.

20:19 - Murinjo optužen za nedolično ponašanjeFudbalski savez Engleske (FA) optužio je danas trenera Čelsija Žozea Murinja za nedolično ponašanje, pošto je rekao da sudije u Premijer ligi "imaju predrasude" prema njegovoj ekipi. Čelsi je razočravajuće počeo sezonu, posle osam kola zauzima 16. mesto na tabeli sa samo osam bodova i teško će odbraniti šampionsku titulu. Uprkos tome, Murinja je danas javno podržala uprava londonskog kluba. "Plavci" su u subotu izgubili od Sautemptona na Stamford Bridžu sa 1:3, a Murinjo je posle te utakmice rekao da se sudije "plaše da donose odluke u korist Čelsija". FA je u današnjem saopštenju naveo da Murinjove izjave predstavljaju nedolično ponašanje i da fudbal dovode na zao glas. Murinjo do četvrtka može da odgovori na te optužbe.

19:42 - Vučić prima odbojkašice, kajakaše i veslačeNajuspešniji sportisti Srbije u poslednjih nekoliko meseci imaće u utorak prijem kod premijera Aleksandra Vučića.Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić i ministar omladine i sporta Vanja Udovičić primiće sutra članove ženske reprezentacije u odbojci, kajakaše, kajakašice i veslače, koji su na nedavno završenim evropskim i svetskim prvenstvima osvojili medalje.Prijemu će prisustvovati odbojkašice, osvajačice bronzane medalje na upravo završenom Evropskom prvenstvu u Belgiji i Holandiji, kajakaši i kajakašice, koji su osvojili srebrne i bronzane medalje na Svetskom prvenstvu u kajaku i kanuu u Italiji i veslači, osvajači bronzane medalje na Svetskom prvenstvu u Francuskoj.

18:54 - Pistorijus ostaje u zatvoruJužnoafrički paraolimpijac Oskar Pistorijus ostaće u zatvoru, sve dok odluku ne donese Odbor za uslovno puštanje na slobodu, izjavio je danas jedan od advokata Brajan Veber. Veber je rekao da je obavešten da je Odbor danas ukinuo raniju odluku da Pistorijus bude pušten na uslovnu slobodu i izdržavanje kazne u kućnom pritvoru, zbog ubistva svoje devojke Rive Stenkamp. Pistorijus je prošlog septembra osuđen za ubistvo iz nehata Rive Stenkamp i dobio je zatvorsku kaznu od pet godina. On je 14. februara 2013. godine ubio Rivu Stenkamp, vatrenim oružjem kroz zatvorena vrata kupatila, pošto je, kako je rekao, mislio da je provalnik. Tužilaštvo se žalilo na presudu za ubistvo iz nehata, pošto smatra da je paraolimpijac namerno ubio svoju devojku. Pistorijus je krajem avgusta trebalo da bude pušten, pošto je u tom trenutku odslužio 10 meseci od petogodišnje zatvorske kazne, ali je Ministarstvo pravde Južne Afrike 19. avgusta blokiralo tu odluku, jer nije doneta u skladu sa zakonom. Pre razmatranja o puštanju na uslovnu slobodu, Pistorijus je morao da odsluži jednu šestinu, odnosno 10 meseci zatvorske kazne, ali je njegov slučaj i puštanje bilo razmotreno u junu, što je samo osam meseci od ukupne kazne.

18:08 - Efenberg: Moguće da Klop uskoro preuzme LiverpulBivši kapiten minhenskog Bajerna Štefan Efenberg veruje da bi doskorašnji trener Borusije Dortmund Jirgen Klop mogao da preuzme ekipu Liverpula. Kao najvažniji faktor u korist slavnog engleskog kluba Efenberg je naveo fantastičnu podršku navijača. "Na stadionu Liverpula uvek je predivna atmosfera, jedna od najlepših u svetu. Na neki način podseća na Dortmund, jer navijači podržavaju klub bez obzira na sve, a to je ono što je potrebno Klopu i što on voli. Dakle, možda uskoro čujemo vesti koje povezuju Klopa sa Liverpulom", rekao je Efenberg za "Liverpool Ećo". Klop je na kraju prošle sezone napustio Borusiju posle sedam godina na klupi tog kluba i trenutno je bez posla, a Liverpul je u nedelju otpustio menadžera Brendana Rodžersa zbog loših rezultata.

17:01 - Rozberg: Borba za titulu još nije gotovaVozač Mercedesa Niko Rozberg izjavio je danas da se i dalje nada da će ove sezone biti bolji od klupskog kolege Luisa Hamiltona i osvojiti šampionsku titulu u šampionatu Formule 1. Pet trka pre kraja Rozberg zaostaje 48 bodova za prvoplasiranim Hamiltonom. Vozači Mercedesa su se i prošle godine borili za šampionsku titulu, a uspešniji je bio Britanac, koji je u poslednjoj trci u Abu Dabiju pobedio i osvojio titulu. "Neću odustati, još nije gotovo", rekao je Rozberg, preneli su britanski mediji. Rozberg je ove sezone pobedio u tri trke u šampionatu, a Hamilton u osam. "Zaostatak za Luisom je prilično veliki, ali način na koji je ceo tim radio cele godine je bio neverovatan. Imam bolid kojim mogu da se popnem na najviši stepenik", rekao je Rozberg, koji ima 11 bodova više od trećeplasiranog Sebastijana Fetela iz Ferarija. Naredna trka u šampionatu Formule 1 voziće se u nedelju od 13 časova u Sočiju, za Veliku nagradu Rusije. Hamilton je prošle godine u Rusiji pobedio ispred Rozberga i tada je Mercedes obezbedio šampionsku titulu u konkurenciji konstruktora. Pet trka pre kraja Mercedes je vodeći u generalnom plasmanu sa 169 bodova više od Ferarija.

16:10 - Čelsi: Murinjo ostaje, ima punu podrškuMenadžer Čelsija Žoze Murinjo ima apsolutnu podršku uprave kluba, uprkos katastrofalnim rezultatima na startu sezone. Murinjo je u odbranu titule u Premijer ligi krenuo veoma loše pošto se posle osam kola nalazi na 16. poziciji sa samo osam bodova. "Klub želi jasno da saopšti da Žoze nastavlja da radi i da ima puno našu podršku. Kao što je Murinjo rekao, rezultati nisu na zadovoljavajućem nivou i ekipa mora da napreduje. Verujemo da je aktuelni menadžer pravi za naš klub i da će okrenuti sezonu kako želimo", piše na sajtu "plavaca". Londonski tim je već sada doživeo više poraza nego u celoj prošloj sezoni, poslednji minulog vikenda od Sautemptona (3:1) na Stamford Bridžu. Fudbaleri Čelsija u narednom kolu dočekuju Aston Vilu 17. oktobra.

15:29 - Zimonjić i Matkovski uspešni na startu PekingaSrpski teniser Nenad Zimonjić i Poljak Marćin Matkovski uspešno su startovali na ATP turniru u Pekingu, pošto su danas u prvom kolu savladali austrijski par Julijan Noul/Oliver Marah sa 6:3, 6:4. Zimonjić i Matkovski su postavljeni za druge nosioce, a njihovi naredni protivnici biće britansko-švedska kombinacija Dominik Inglo/Robert Lindšted. Inglo i Lindšted su u prvom kolu bili bolji od Hrvata Ive Karlovića i Poljaka Lukaša Kubota sa 6:4, 7:6 (7:3). Turnir u Pekingu igra se za nagradni fond od 3.944.715 dolara.15:10 - Pretprodaja ulaznica za EP u vaterpolu od 12. do 19. oktobraPretprodaja kompleta ulaznica za Evropsko prvenstvo u vaterpolu počeće 12. oktobra i trajaće sedam dana. Evropsko prvenstvo će se održati od 10. do 23. januara u Beogradu. Cena ulaznica u pretprodaji za treću kategoriju koštaće devet hiljada dinara, za drugu kategoriju 10.500, a za prvu 12.500 dinara. Redovna cena ulaznica za kontentantalni šampionat biće 10.000 dinara za treću, 12.000 za drugu i 14.000 za prvu kategoriju. Ulaznice u pretprodaji će moći da se kupe putem Eventima, kao i na benzinskim stanicama OMV-a. Utakmice kontinetalnog šampionata igraće se u Areni, koja će biti adaptirana sa dva montažna bazena. Kapacitet dvorane biće 12.000 mesta.

14:48 - Manćini ljut na Ljajića zbog nedovoljnog zalaganjaTrener Intera Roberto Manćini nezadovoljan je radom i zalagem na treninzima srpskog reprezentativca Adema Ljajića zbog čega ne planira da mu pruži veću minutažu, prenosi danas Korijere delo Sport. Manćini je ljut na Ljajića jer se na jučerašnjem meču protiv Sampdorije (1:1), na kojem je kao rezerva ušao poslednjih par minuta, nije na adekvatan način pripremao za ulazak već razgovarao sa Marcelom Brozovićem. Italijanski list piše da je Ljajić bio revoltiran jer su pre njega u igri ušli Džonatan Bijabijani i Rej Manaj. Ljajić je u Djenovi odigrao tek drugi meč za "neroazure" od dolaska na pozajmicu iz Rome. On je tokom karijere igrao za Partizan i Fiorentinu, dok je za selekciju Srbiju zabeležio 14 utakmica i dva gola.

14:20 - Andrea Petković se izvinila kineskim navijačimaNemačka teniserka Andrea Petković izvinila se kineskim navijacima zbog toga što je u Vuhanu prošle nedelje nezadovoljna njihovim ponašanjem rekla da "samo ljudi koji govore engleski znaju kako da se ponašaju tokom teniskog meča". Njena izjava izazvala je burnu reakciju na društevnim mrežama, a neki učesnici su je optužili za rasizam. "Kažite to na kineskom, a ne na engleskom. Ljudi koji govore engleski znaju kako da se ponašaju", rekla je Petković obrativši se sudiji koja je na engeskom pokušala da umiri gledaoce tokom meča. "Nisam mislilia na njihovo ponašanje uopšte, nego na ponašanje na teniskiom terenima. Nisam želela nikoga da uvredim tom rečenicom", rekla je Petković.

14:00 - Paunović: Drago mi je što Ćurčić računa na zlatne omladinceSelektor šampionske generacije srpskih omladinaca Veljko Paunović rekao je danas da mu je drago što se na neke od njegovih fudbalera računa i u A reprezentaicji. "Jako mi je drago što selektor Radovan Ćurčić računa na njih i što će im pružiti priliku. Najteže će biti ostati miran, u teškom ambijentu, pogotovo za te mlade momke. Ali, mislim da su oni sposobni i očekujem od njih da budu pravi i daju sve od sebe. Niko ne treba da im zameri rezultat, kakav god bude bio", rekao je Paunović. Ćurčić je pozvao trojicu omladinaca koji su pod Paunovićevim vođstvom osvojili Svetsko prvenstvo na Novom Zelandu. U konkurenciji za susret sa Albanijom, koji će se 8. oktobra igrati u Elbasanu, biće Predrag Rajković, Andrija Živković i Sergej Milinković-Savić.13:45 - Lukaku: Dominirali smoFudbaler Evertona Romel Lukaku rekao je da je njegova ekipa zaslužila pobedu u derbiju protiv Liverpula. Fudbaleri Evertona i Liverpula odigrali su nerešeno 1:1 u utakmici osmog kola Premijer lige. Ovo je treći put uzastopno da se gradski derbi ovih rivala završava bez pobednika. Liverpul je na Gudison parku poveo golom Denija Ingsa u 41. minutu, dok je izjednačenje Evertonu doneo Romelu Lukaku u nadoknadi vremena u prvom poluvremenu. "Zaslužili smo da pobedimo. Kontolisali smo utakmicu. Priznajem, bilo je teško u finišu prvog poluvremena, ali imali smo sreće da postignemo gol i to je bio podstrek pred nastavak utakmice. Dominirali smo na terenu, ali nismo iskoristili šanse. A i Simon Minjole je dobro branio", rekao je Lukaku.13:20 - Dangubić: Vratiću se još jačiKošarkaš Crvene zvezde Nemanja Dangubić izjavio je da će biti još jači kada se oporavi od povrede zbog koje neće igrati mesec dana. "Šta da se radi, i povrede su sastavni deo ovog sporta. Nezgodno sam pao i povredio kuk. Ipak, nema predaje, idemo dalje, vratiću se sigurno još jači", rekao je Dangubić. On je na treningu povredio kuk, zbog čega će pauzirati oko četiri nedelje. "Povreda je nezgodna jer zahteva mirovanje i veliko strpljenje, kako bih se vratio potpuno spreman na parket. Proći će i ovo, a ja ću učiniti sve što je u mojoj moći da se oporavim što pre i pomognem timu", kazao je Dangubić. Dangubić će zbog povrede, osim nekoliko kola regionalnog takmičenja, propustiti i početak Evrolige.

12:55 - Bošković: Želimo da se plasiramo na EPSelektor ženske rukometne reprezentacije Saša Bošković rekao je da su ambicije njegove ekipe da izbori plasman na Evropsko prvenstvo 2016. godine Švedskoj. "Dve reprezentacije idu iz naše grupe na Evropsko prvenstvo i naš cilj je da se nađemo baš među te dve reprezentacije, da nastavimo sjajan niz od 2012. godine...Srbija nikada nije imala takav niz da ne propusti velika takmičenja", rekao je Bošković. Srbija će se u prvom kolu druge faze Grupe dva kvalfikacija za EP 8. oktobra u Kraljevu dočekati Ukrajinu, dok će tri dana kasnije gostovati Italiji u Andriji. U Grupi dva se nalazi još selekcija Češke. "Nadam se da će devojke u četvrtak i za meč sa Ukrajinom biti zdrave... Veoma je bitno da budu sveže, što sam ja mogao da primetim na ovom okupljanju. Ukrajina je dobra reprezentacija, ali ja se nadam da ćemo nastaviti sa dobrim igrama, kao protiv Rumunije. Analiziraćemo ih i dobro ćemo se spremiti za ove duele", rekao je Bošković. Utakmica između Srbije i Ukrajine igraće se u četvrtak od 18.00 u Kraljevu.12:33 - Klop glavni kandidat za klupu LiverpulaNemački stručnjak Jirgen Klop prvi je pik uprave Liverpula za zamenu za Brendana Rodžersa koji je otpušten posle remija sa Evertonom u nedelju. Irac je proveo tri i po godine na klupi Liverpula, ali se već nedeljama spekulisalo da je samo pitanje vremena kada će mu biti uručen otkaz. Liverpul posle osam kola u Premijer ligi drži tek deseto mesto na tabeli. Za sada nije postignut nikakav dogovor između Liverpula i Klopa, a kao jedan od kandidata za mesto menadžera Liverpula pominje se Karlo Ančeloti. "Potraga za novim menadžerom je u toku i nadamo se da ćemo u skorije vreme imati nešto da objavimo", stoji u saopštenju Liverpula.12:10 - Paunović dobio počasni doktoratŠampionu sveta u fudbalu sa omladinskom reprezentacijom Srbije Veljku Paunoviću dodeljen je u Beogradu počasni doktorat Alfa BK univerziteta. "Obrazovanje je alat kojim stvarate sebe. Sebe gradite, imajte poverenje. Mi smo od prvog dana imali zajednički cilj. Nekada od plana do cilja akcije vode dužim putem, a samo od vas zavisi da li će taj put biti prav ili krivudav ", rekao je Paunović. Paunović se zahvalio svima, a posebno igračima, za koje je rekao da bez njih ne bi bilo ništa i da zaslužuju posebnu zahvalnicu. Svečanom uručenju prisustvovao je potpredsednik Fudbalskog saveza Srbije Samo Milošević, direktor Mitar Mrkela, članovi Paunovićevog stručnog štaba, direktor omladinske škole Crvene zvezde Dragan Mladenović, kao i brucoši fakulteta. Paunović je kao selektor sa omladinskom reprezentacijom u junu na Novom Zelandu osvojio Svetsko prvenstvo.11:50 - Berdihu titula u ŠenženuČeški teniser Tomaš Berdih osvojio je titulu na ATP turniru u Šenženu, pošto je danas u finalu pobedio Španca Giljerma Garsiju Lopeza sa 6:3, 7:6 (9:7). Finalni meč u Šenženu pomeren je za danas jer su zbog kiše oba polufinala bila odigrana u nedelju. Turnir u Šenženu igrao se za nagradni fond od 668.945 dolara.11:30 - Radonjić: Dangubić četiri nedelje van terenaTrener košarkaša Crvene zvezde Dejan Radonjić rekao je danas da njegovu ekipu očekuje teško gostovanje Zadru u trećem kolu Jadranske lige."Odlazak u Zadar je uvek teško gostovanje. Domaćin pred svojim navijačima uvek igra dobro. U odnosu na taj poslednji meč, pojačali su se, doveli su bivšeg igrača Cedevite Ivana Ramljaka. Mi sa druge strane imamo novi problem, povredu (Nemanje) Dangubića, ali ćemo pokušati da odigramo dobar meč i da se vratimo u Beograd sa bodovima", rekao je Radonjić. Zvezda će sutra od 17.00 gostovati Zadru u utakmici trećeg kola regionalne Jadranske lige. Radonjić na toj utakmici neće moći da računa na od ranije povređenog Marka Tejića i Nemanju Dangubića koji je povredio butnu kost na treningu i odsustvovaće oko četiri nedelje s terena.11:11 - Ruski navijači vređali Albaniju, Lokomotiva se izvinilaRuski fudbalski klub Lokomotiva Moskva izvinio se danas zbog ponašanja svojih navijača na utakmici Lige Evropa protiv albanskog Skenderbega.Navijači Lokomotive su u četvrtak skandirali anti-albanske slogane, u susretu u kojoj je ruska ekipa pobedila albansku sa 2:0 u grupnoj fazi Lige Evropa.Lokomotiva je u saopštenju navela da se izvinjava zbog "političkih slogana i podsticaja na nasilje", nazivajući takve parole neprihvatljivim."Počinioci će biti kažnjeni u skladu sa ruskim zakonom", dodaje se u saopštenju.Evropska fudbalska unija (UEFA) navela je da još čeka zvanične izjave svojih predstavnika sa te utakmice i da će eventualno pokretanje disciplinskog postupka biti sledeće nedelje.

10:45 - Mihajlović ne želi da podnese ostavkuTrener Milana Siniša Mihajlović rekao je da neće napustiti klupu slavnog italijanskog kluba, uprkos slabim partijama na početku sezone. Milan je sinoć izgubio na svom terenu od Napolija sa 4:0 i nalazi se na 11. mestu na tabeli sa devet bodova zaostataka za vodećom Fiorentinom. "Klub donosi odluke, ali ja svakako neću podneti ostavku. Ubeđen sam da mogu da pronađem rešenje za probleme. Radio sam to u drugim klubovima, radiću i ovde. Potrebno je vreme, iako je to nešto što ne mogu da tražim", rekao je Mihajlović. On je dodao da će već danas nazvati predsednika Silvija Berluskonija i objasniti mu šta se desilo. Bivši selektor reprezentacije Srbije poručio je da ekipa mora da nastavi da radi kako bi izašla iz krize. "Možda nam je potreban Frojd. Otkako sam došao u Milan pokušavam da radim sa igračima na njihovom mentalitetu. Razgovarali smo individualno i grupno, pokušavajući da analiziramo sve. Nije tako jednostavno. Očekivao sam da ćemo ranije rešiti probleme, ali očigledno moramo da nastavimo da radimo", rekao je Mihajlović.

10:25 - Venger: Odgovorili smo kritičarimaMenadžer Arsenala Arsen Venger rekao je da je njegov tim odgovorio pojedinim kritičarima posle ubedljivog trijumfa nad Mančester junajtedom sa 3:0. Venger se sredinom nedelje našao na udaru medija posle poraza ’Tobdžija’ od Olimpijakosa sa 3:2 u Ligi šampiona, posebno jer se tada odlučio za drugog golmana Davida Ospinu. "To je ono što želite na utakmicama te veličine. Sjajno smo ušli u utakmicu, od starta smo bili agresivni, imali smo sjajan ritam i sve smo odradili veoma dobro. U drugom poluvremenu smo odlučili da budemo disciplinovani, da kontrolišemo rezultat, što smo i uspeli. Zbog toga postoje dva aspekta utakmice kojima smo zadovoljni, posebno jer smo bili uverljivi. To daje jasan odgovor na sva pitanja koja su potegnuta tokom nedelje", naglasio je Venger.

10:05 - Van Gal: Zapanjen sam, nisam ovo očekivaoMenadžer Mančester junajteda Luj van Gal rekao je posle poraza od Arsenala (3:0) da njegov tim nije dovoljno želeo pobedu. "Nisam ovo očekivao. Bio sam iznenađen, nismo poštovali ono što smo se dogovorili, nije bilo želje za pobedom, a tako nešto još nisam video kada si na čelu tabele. Tako da sam bio iznenađen, zapanjen je u stvari bolja reč. Kada ekipi kao što je Arsenal daš prostor da igra fudbal, onda znaš da ćeš izgubiti. Pripremili smo se da igramo kompaktno i da ne gubimo na agresivnosti, tako da sam veoma razočaran", dodao je Van Gal.

09:50 - Ana Ivanović 15, a Jelena Janković 24. na WTA listiNajbolja srpska teniserka Ana Ivanović pala je za šest mesta na najnovijoj WTA listi i sada je 15. sa 2.785 bodova. Sa druge strane, Jelena Janković je napredovala za jednu poziciju i sada je 24. sa 2.175 bodova. Treći reket Srbije Bojana Jovanovski napredovala je 14. mesta i ove nedelje je 92. sa 661 bodom. Napredak od dva mesta ostvarila je i Aleksandra Krunić koja je sada 96. sa 636 bodova. Amerikanka Serena Vilijams i dalje je ubedljivo prva na listi sa 11.285 bodova, ispred Rumunke Simone Halep koja ima 6.670 i Ruskinje Marije Šarapove sa 4.692 boda.09:30 - Volkot: Imali smo ogromnu želju da pobedimo JunajtedNapadač Arsenala Teo Volkot ocenio je posle pobede nad Mančester junajtedom da je njegov tim prikazao izvanredan fudbal. Prema njegovim rečima, tim Arsena Vengera igrao je na početku utakmice "prosto neverovatno". "Od prvog sudijskog zvižduka bilo je jasno da imamo ogromnu želju za pobedom. Bio je to neverovatan period od oko 25 minuta, niko ne bi mogao da nam se suprotstavi u tom trenutku. Tim je pokazao najbolju igru u kojoj sam ikada učestvovao. Bio je to stari, dobri Arsenal, sve je funkcionisalo kako treba", rekao je Volkot. U utakmici 8. kola Premijer lige Arsenal je pobedio Mančester Junajted sa 3:0 i preuzeo drugo mesto na tabeli sa dva boda zaostatka za vodećim Mančester sitijem.

09:16 - Benites: Ispustili smo dva bodaTrener Reala Rafael Benites nije bio zadovoljan remijem u gradskom derbiju s Atletikom (1:1) u gostima. "Ispustili smo dva boda - bili smo dominantni u prvom poluvremenu, uradili šta je trebalo, ali su nas oni u nastavku stavili pod dodatni pritisak i igrali su sa dodatnim intenzitetom. Imali smo šanse iz kontri, ali nedostajala nam je preciznost u završnici", rekao je Benites i "Moramo odati priznanje i Atletiku, borili su se i napadali, ali po načinu na koji se meč odvijao ipak mislim da smo mi izgubili dva boda. Imali smo vođstvo, a onda smo napravili dve greške. U poslednjih 15 minuta Atletiko je kontrolisao meč, ali to smo mi činili u većem delu susreta".

08:46 - Đoković ubedljivo prvi na ATP listiNajbolji teniser sveta Novak Đoković i dalje ubedljivo drži prvo mesto na ATP listi. Đoković je u odnosu na prošlonedeljnu listu izgubio 500 bodova i sada ima 15.645 poena. Naš teniser ove nedelje igra na turniru u Pekingu gde brani titulu. Novak je započeo 167. nedelju na prvom mestu ATP liste i blizu je da prestigne legendarnog Džona Mekinroa. Amerikanac je 170. nedelja bio na prvom mestu ATP liste. Na drugom mestu ATP liste je i dalje Švajcarac Rodžer Federer sa 9.420 bodova. Potom sledi Endi Marej, Stan Vavrinka, Tomaš Berdih, Kei Nišikori, David Ferer, Rafael Nadal....

08:30 - Teri: Ako nas neko izvuče, to će biti MurinjoKapiten fudbalera Čelsija Džon Teri podržao je trenera Žozea Murinja, rekavši da je portugalski stručnjak najbolje rešenje za taj klub. "Ako će neko da nas izvuče iz ove rupe, onda će to biti Žoze Murinjo. Imamo najboljeg trenera koji je stao iza nas i ostaćemo svi zajedno", rekao je Teri. Čelsi ima jednu od najlošijih sezona u poslednje vreme. Londonski klub je tek 16. na tabeli Premijer lige sa osam bodova iz osam kola. "Nedostaje nam samopouzdanje. Ali, imamo veliku grupu igrača i neophodno je da se uspravimo, što ćemo i uraditi", kazao je kapiten ekipe. Murinjo je doneo Čelsiju dve titule u Premijer ligi tokom prvog boravka u klubu, a potom je osvojio prvenstvo i prošle sezone.08:00 - VESTI KOJE SU OBELEŽILE PRETHODNI DAN MOŽETE POGLEDATI OVDE

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track