BLOG UŽIVO: Nikola Karabatić zvanično najbolji na svetu
Foto: Reuters

NAJNOVIJE INFORMACIJE IZ SVETA SPORTA

BLOG UŽIVO: Nikola Karabatić zvanično najbolji na svetu

Fudbal -
Sve o sportskim dešavanjima na jednom mestu, najnovije informacije, rezultati, najave predstojećih događaja

BEOGRAD - Dobrodošli na Kurir sport! Pratite najnovije vesti iz sveta sporta na jednom mestu

23:31 - Modrić se možda vraća protiv ViljarealaFudbaler Real Madrida Luka Modrić mogao bi da se vrati u ekipu za vikend, u prvenstvenoj utakmici protiv Viljareala, preneli su španski mediji. Modrić je u novembru povredio butni mišić i tada su lekari Reala prognozirali da će se na teren vratiti sredinom marta, ali 29-godišnji hrvatski vezista oporavio se ranije, preneo je AS. Kako je naveo taj list, Modrić je u utorak obavio ceo trening bez ikakvih problema, pa trener Karlo Ančeloti ozbiljno razmišlja da ga uvrsti u ekipu za utakmicu protiv Viljareala, u nedelju na Santjago Bernabeu. Ako lekari procene da je još rano za Modrićev povratak na teren, hrvatski fudbaler bi mogao sledeće nedelje da zaigra protiv Atletika iz Bilbaa i da se potpuno spreman dočeka veliki derbi sa Barselonom, 22. marta.

22:28 - Partizan kiksnuo protiv MornaraVaterpolisti Partizana izgubili su večeras u Beogradu od ekipe splitskog Mornara sa 11:9 (3:4, 4:2, 3:0, 1:3), u utakmici 17. kola regionalne Triglav lige. Crno-beli su neočekivano pretrpeli šesti poraz u grupi za plasman od 1. do 8. mesta, dok su Splićani zabeležili treću pobedu. Golove su postigli Jakšić 3, Mandić, Subotić, Repanović, Tanasković, Stojanović i Asanović za Partizan, a Kragić i Ban po 3, Čagalj 2, Tović, Lušić i Marelja za Mornar. U utakmici za plasman od 9. do 16. mesta novosadska Vojvodina izgubila je u Splitu od ekipe domaćeg Jadrana sa 8:7 (2:2, 3:2, 2:2, 1:1). Vojvodina je pretrpela prvi poraz, a Jadran je ostvario šestu pobedu u toj fazi regionalnog takmičenja.

21:19 - Valke: Bez kompenzacije za klubove

Generalni sekretar FIFA Žerom Valke odbio je predloge da se bogatim evropskim klubovima plati kompenzacija za narušavanje njihovih kalendara takmičenja ako dođe do promene termina Svetskog prvenstva u Kataru 2022. godine. FIFA će sredinom marta odlučiti da li će se promeniti termin Mundijala 2022. i turnir održati u novembru i decembru, umesto na leto. Evropske lige će zbog toga morati da promene kalendare svojih takmičenja, kako bi na vreme pustili igrače za pripreme reprezentacija za Mundijal."Znamo da nije savršeno... Svi pravimo ustupke. Neće biti kompenzacije pošto ne radimo ništa što uništava fudbal. Ima vremena - sedam godina da se reorganizuje fudbal širom sveta za taj Mundijal 2022. godine", rekao je Valke. Predsednik Udruženja evropskih fudbalskih klubova (ECA) Karl-Hajnc Rumenige juče je zatražio kompenzaciju za klubove, pošto "ne žele da snose troškove prekida". "Mislim da ne moram da se izvinjavam", rekao je Valke.

20:07 - Vaterpolisti Zvezde pobedili u KragujevcuVaterpolisti Crvene zvezde savladali su večeras u Kragujevcu ekipu domaćeg Radničkog sa 10:8 (3:2, 2:2, 3:4, 2:0), u utakmici 17. kola regionalne Triglav lige. U grupi za plasman od 1. do 8. mesta crveno-beli su zabeležili treću pobedu, dok su Kragujevčani pretrpeli treći poraz. Golove su postigli S. Rašović 3, V. Rašović i Drašović po 2, Tomašević, Ranđelović i Obradović za Crvenu zvezdu, a Basara i Vuksanović po 2, Popović, Marković, Miličić i Bogdanović za Radnički. U narednom kolu regionalnog takmičenja Crvena zvezda dočekuje u subotu zagrebačku Mladost, dok Radnički gostuje ekipi Juga u Dubrovniku.

19:14 - Nikola Karabatić zvanično najbolji na svetu

Francuski reprezentativac Nikola Karabatić izabran je za najboljeg rukometaša u 2014. godini, saopštila je Međunarodna rukometna federacija (IHF). U glasanju su učestvovali rukometni eksperti i navijači, od 13. do 20. februara, a Karabatić je osvojio 33,7 odsto glasova. Drugo mesto zauzeo je Danac Mikel Hansen sa 21 odsto, a treći je bio MVP sa Svetskog prvenstva u Kataru, Francuz Tijeri Omejer sa 19,5 odsto glasova. Rukometaš rodom iz Niša je drugi put u karijeri proglašen za najboljeg na svetu, a prethodno je laureat bio 2007. On je treći rukometaš sa dve titule, posle Ivana Balića (2003, 2006) i Talanta Dušebajeva (1994, 1996). Igrač Barselone je na početku prošle godine predvodio Francusku do titule evropskog prvaka, a ove godine do titule svetskog šampiona na turniru u Kataru. Za najbolju rukometašicu sveta proglašena je Eduarda Amorim iz Brazila sa 35,2 odsto glasova.

17:19 - Lindzi Von zaboravila pasoš, pomogla joj nemačka policijaNemačka policija saopštila je da je pomogla američkoj skijašici Lindzi Von da otputuje avionom u Bugarsku, pošto je zaboravila pasoš u Austriji. Minhenska policija precizirala je da je Von po dolasku u sredu na aerodrom shvatila da joj je pasoš ostao u Salcburgu. Kako je naglašeno, nemački policijski službenici su 30-godišnjoj američkoj skijašici izdali putnu ispravu kako bi mogla da otputuje za Sofiju. Ovog vikenda u Banskom na programu su ženski superveleslalom i kombinacija.

16:10 - Jelena Janković predala meč KvitovojSrpska teniserka Jelena Janković nije uspela da se plasira u četvrtfinale WTA turnira u Dohi, pošto je danas u drugom kolu predala meč Čehinji Petri Kvitovoj zbog povrede. Jankovićeva zbog problema sa preponom nije mogla da nastavi meč, pa je odlučila da se povuče pri vođstvu Kvitove od 6:3, 2:1. Naredna protivnica Čehinje biće pobednica meča Karolina Pliškova (Češka) - Karla Suarez Navaro (Španija). Turnir u Dohi igra se za nagradni fod od 731.000 dolara.

15:24 - Kasiljas na kraju sezone odlučuje da li ostaje u Realu?Dugogodišnji golman i kapiten Reala Iker Kasiljas na kraju sezone doneće definitivnu odluku da li ostaje u Madridu. Španski listovi tvrde da će Kasiljas, čiji ugovor ističe 2017, u slučaju da raskine ugovor sa Realom najverovatnije otići u američku profesionalnu ligu (MLS). Kasiljas je nedavno u intervjuu za "Vol strit žurnal" rekao da mu nije nesimpatična ideja da karijeru nastavi u Americi . Među brojnim velikim zvezdama koji su odlučili da karijeru završe "preko bare" nalaze se i Raul, Kaka i David Vilja.

14:55 - SP 2022. pomera i Kup afričkih nacija 2023.Kup afričkih nacija 2023. godine u Gvineji igraće se u junu, a ne u januaru, zbog plana FIFA da Svetsko prvenstvo 2022. godine u Kataru pomeri na novembar i decembar. Kup afričkih nacija trebalo je da se igra sredinom januara 2023. godine. "Afrička fudbalska konfederacija (CAF) se automatski i, moram reći, lepo složila da Kup afričkih nacija ne organizuje u januaru. Moraće da odlože takmičenje za jun kako klubovi ne bi ostali bez afričkih igrača zbog dva velika turnira", rekao je generalni sekretar Svetske fudbalske federacije (FIFA) Žerom Valk. Portparol CAF Junior Binjam rekao je da ta organizacija pordžava predlog Radne grupe FIFA da pomeri termin održavanja Svetskog prvenstva u Kataru, kao i da će takmičenja usladiti s tom odlukom.

14:29 - Odbojkašice Srbije na Gran priju protiv Brazila, Japana, Rusije....Ženska odbojkaška reprezentacije Srbije igraće u ovogodišnjem izdanju Gran prija protiv selekcija Brazila, Japana, Tajlanda, SAD, Rusije, Turske, Koreje i Nemačke. Ovo će biti peti nastup Srbije na jednom od najprestižnijih takmičenja Svetske odbojkaške federacije (FIVB), na kojem su do sada izabranice Zorana Terzića osvojile dve bronze - 2011. i 2013. godine. Srpske odbojkašice će tokom prvog vikenda, od 3. do 5. jula, igrati u grupi A u Bangkoku, sa domaćinom Tajlandom, Brazilom i Japanom. U okviru drugog vikenda u grupi F, od 10. do 12. jula, Srbija će igrati u Kalinjingradu protiv Turske, Rusije i SAD. Treći vikend igra se od 17. do 19. jula u Štutgartu, a protivnice u grupi I biće ponovo Turska, Koreja i na kraju Nemačka. Finalni turnir održaće se od 22. do 26. jula u Omahi (SAD), a pored domaćina na turniru igraće pet najuspešnijih selekcija iz Interkontinentalnog dela takmičenja.

14:05 - Cirbes: Bićemo spremni za RealKošarkaš Crvene zvezde Majk Cirbes rekao je da će crveno-beli dati sve od sebe protiv madridskog Reala, iako je u ekipi primetno emotivno pražnjenje posle ovajanja Kupa Radivoja Koraća u Nišu. "Igranje protiv Reala na njihovom terenu je veliki izazov, ali i motiv da se prikažemo u najboljem svetlu. Real ima odlične i iskusne igrače, imaćemo prliku mnogo toga da naučimo. Prošlog vikenda odigrali smo tri utakmice za 48 sati, osvojili srpski kup i emotivno i fizički se ispraznili. Uprkos tome daćemo sve od sebe i omogućiti navijačima da uživaju u još jednom sjajnom meču", rekao je Cirbes. Real je prvi na tabeli grupe E sa skorom 6-1, dok je Zvezda poslednja sa učinkom 1-6. Utakmica osmog kola Top 16 faze Evrolige između Reala i Crvene zvezde igra se sutra od 20.45 sati u Palati sportova u Madridu.

13:40 - UEFA kaznila Seltik i SteauuEvropska fudbalska unija (Uefa) kaznila je danas Seltik sa 10.000 evra zbog izgreda navijača tog kluba na meču Lige Evropa protiv Dinama u Zagrebu. Škotski klub je u toj utakmici, koja je odigrana 11. decembra 2014. godine na Maksimiru, izgubio sa 3:4. Seltik je kažnjen jer su se njegovi navijači posle upotrebe pirotehnike sukobili sa policijom. Seltiku je to peta kazna zbog izgreda navijača u poslednje tri godine. Pored Seltika, kažnjena je i rumunska Steaua, po treći put ove sezone i treći put iz istog razloga - zbog rasističkog ponašanja njenih navijača. Steaua će naredne dve utakmice u Ligi šampiona ili Ligi Evropa igrati pred praznim tribinama, a klub će morati da plati i 20.000 evra. 13:20 - Alivodić nastavlja karijeru u AustralijiFudbaler Enver Alivodić rekao je danas da igranje u Australiji predstavlja novi izazov u njegovoj karijeri i da će što pre pokušati da se uklopi u sistem igre Njukasl Džetsa. "Izgleda da mi je bilo suđena Australija. U decembru me je zvao Pert Glori, ali sam tu ponudu odbio. Najbitnije je da se što pre uklopim i odigram dobro. Temperaturna razlika u odnosu na Srbiju je velika, skoro 40 stepeni", rekao je Alivodić. Alivodić (30) je u utorak potpisao ugovor do kraja sezone s klubom Njukasl Džets, koji je trenutno pretposlednji, deveti, u elitnoj A-ligi. "Zadovoljan sam uslovima. Ako sve bude kako treba, verujem da ću ovde ostati znatno duže. Klubu predstoji još devet utakmica do kraja ligaškog takmičenja i treba osvojiti što više bodova", kazao je Alivodić.

13:00 - Nastavlja se egipatska liga, ali bez navijačaEgipatske vlasti odlučile su da dopuste nastavak fudbalske lige posle 40 dana žalosti zbog smrti 19 navijača u stampedu u Kairu pocectkom februara, ali bez prisustva publike. Formirana je zajednička komisija sačinjena od predstavnika ministarstava unutrašnjih poslova, omladine i sporta kao i Egipatske fudbalske asocijacije, kako bi se nastavilo takmičenje. Vlasti su saopštile da je 19 ljudi izgubilo život kada je policija upotrebila suzavac protiv mase navijača koji su čekali u uskom, žicom ograđenom redu kako bi ušli na stadion za meč između kairskih timova Zamaleka i ENPPI.12:45 - Grci uvode red u fudbalsku liguNajviši sportski zvaničnici Grčke zapretili su rukovodstvu fudbalske Superlige da će je suspendovati sledeće sezone ukoliko se nastavi sa nasiljem navijača na utakmicama. Grčka liga bi mogla da bude suspendovana ukoliko svih 18 klubova ne uvedu sistem sigurnosnih kamera na stadionima, kao i takozvane "smart kard" ulaznice, zbog identifikacije gledalaca. Ovo upozorenje dolazi posle nereda prošlog vikenda na meču između večitih rivala Olimpijakosa i Panatinaikosa, kao i zbog tuče koja je izbila između klupskih zvaničnika tokom sastanka Lige u utorak.

12:30 - Holandske vlasti spreme za osvetu navijača RomePolicija u Roterdamu preduzima opsežne bezbednosne mere uoči sutrašnjeg revanš meča između Fejnorda i Rome u Ligi Evrope, koji je nakon nereda koje su holandski navijači napravili prethodne nedelje u Rimu proglašen mečom visokog rizika. Navijači Fejnorda su se uoči prvog meča, koji je završen rezultatom 1:1, sukobili sa policijom i oštetili istorijski centar Rima. Zbog straha od eventualne osvete navijača Rome, portparol roterdamske policije Gijs Van Nimvegen rekao je da će, ukoliko bude bilo potrebno, izbaciti ekstremne gostujuće navijače iz grada. On je dodao da se procenjuje da će oko 2.700 navijaca Rome stići u Roterdam za mec na De Kajp stadionu i da 10 odsto njih mogu da budu "potencijalna opasnost".

12:05 - Kup konfederacija neće biti održan u KataruKup konfederacija koji se tradicionalno održava godinu dana uoči Mundijala u zemlji domaćinu, neće biti održan u Kataru 2021. zbog velikih vrućina, odlučila je Međunarodna fudbalska federacija (FIFA). Kako je rekao generalni sekretar FIFA Žerom Valke, Kup konfederacija će se igrati "u nekoj azijskoj zemlji", ali ne u Kataru, zbog klimatskih uslova. Radna grupa FIFA je u utorak predložila da se Mundijal 2022. u Kataru održi od 26. novembra do 23. decembra zbog velikih vrućina koje u toj zemlji vladaju leti.

11:45 - Ruska vlada smanjuje kapacitete stadiona za SP 2018.Ruska vlada objavila je danas rezoluciju o smanjivanju planiranog kapaciteta dva stadiona koja će se graditi za potrebe fudbalskog prvenstva sveta 2018. godine. "Smanjuje se kapacitet stadiona koji će biti izgrađeni u Jekaterinburgu i Kalinjingradu sa 45.000 na 35.000 sedišta", saopšteno je na zvaničnom sajtu ruske vlade. Rusija će organizovati Mundijal na 12 stadiona u 11 gradova - u Moskvi, Sankt Petersburgu, Kazanju, Nižnji Novgorodu, Saransku, Klainjingradu. Volgogradu, Jekaterinburgu, Samari, Sočiju i Rostovu na Donu.

11:21 - Bah: OI u Riju biće bezbednePredsednik Međunarodnog olimpijskog komiteta (MOK) Tomas Bah uveren je da će Olimpijske igre u Rio de Žaneiru 2016. godine biti potpuno bezbedne. Prošle nedelje je u Riju i okolini u roku od 24 sata ubijeno pet policajaca, među kojima je jedan pripadnik bataljona zaduženog za bezbednost Igara 2016. Bah se nalazi u trodnevnoj poseti Brazilu zajedno sa najvišim zvaničnicima MOK-a, kako bi ocenio napredovanje priprema Rija za OI. Bah je pozvao predsednicu Brazila da zapali olimpijsku baklju u Atini, neposredno pred početak Igara u Riju.

10:50 - FIFA: Klubovi zaboravite na kompenzaciju zbog SP 2022.Međunarodna fudbalska federacija (FIFA) saopštila je danas da evropski klubovi neće dobiti finansijsku kompenzaciju zbog toga što će Mundijal 2022. u Kataru biti održan u novembru i decembru. "Neće biti kompenzacije. Sedam godina je dovoljno vremena za novu organizaciju", rekao je generalni sekretar FIFA Žerom Valke. Asocijacija evropskih klubova koja između ostalih, predstavlja najveće klubove Engleske, Nemačke i Francuske, tražila je juče kompenzaciju od FIFA, odnosno nadoknadu troškova zbog novog kalendara takmičenja. Radna grupa FIFA je juče u Dohi predložila da Mundijal 2022. u Kataru bude održan u zimskom periodu zbog velikih vrućina koje leti vladaju u toj azijskoj zemlji.

10:24 - Mihajlović o incidentu: Bio sam mnogo ljutTrener fudbalera Sampdorije Siniša Mihajlović pokušao je da opravda nasrtaj na igrača svog tima Vaska Ređinija na gradskom derbiju protiv Đenove. On je rekao da se takve stvari često dešavaju i da je Ređini napravio nepotreban prekršaj koji je mogao da košta ekipu. Incident se dogodio po završetku derbija Đenove koji je završen nerešeno 1:1. "Incident sa Ređinijem? Takve stvari se dešavaju na svakoj utakmici, ne samo na derbiju. Napravio je glup faul, mogli smo zbog toga da primimo gol i izgubimo utakmicu. Zbog toga sam bio ljut. Ipak, u svlačionici je sve bilo u redu, izgladili smo odnose i sad nema problema. Bilo bi mi jako žao da smo izgubili", rekao je Mihajlović.

10:00 - Derik Rouz propušta ostatak sezoneKošarkaš Čikaga Derik Rouz najverovatnije će propustiti ostatak sezone zbog nove povrede kolena, saopštili su Bulsi. Rouz je zbog bola u desnom kolenu odveden na snimanje gde je ustanovljeno da je pokidao ligamenate meniskusa. On će morati na operaciju, treću od 2012. godine, posle čega će biti poznato koliko će odsustvovati sa terena. Američki košarkaš je pre četiri godine proglašen za najkorisnijeg igrača (MVP) NBA lige, dok je ove sezone postizao 18,4 poena po meču.

09:25 - Pobede Golden Stejta, Klivlenda, Oklahome i DalasaU noći između utorka i srede u košarkaškoj NBA ligi odigrane su samo četiri utakmice, a pobede su upisali Golden Stejt, Klivlend, Oklahoma i Dalas. Košarkaši Golden Stejta pobedili su u gostima Vašington sa 114:107. Stefon Kari je propustio jedan meč zbog bola u desnom stopalu, ali je prošle noći izgledalo da je sa njegovom nogom sve u redu, pošto je sa 32 poena i osam asistencija predvodio Golden stejt do pobede. Dobro ga je pratio Klej Tompson sa 17 poena. U poraženoj ekipi najbolji je bio Pol Pirs sa 25 poena. Pobedu u gostima upisao je i Klivlend, koji je sa 102:93 bio bolji od Detroita i tako upisao i 17. trijumf u poslednjih 19 mečeva. Najefikasniji u pobedničkoj ekipi bio je Kevin Lav sa 24 poena, od čega čak osam trojki. Meč je pored Lava obeležio i Lebron Džejms. On je ubacio 19 poena, ali je sa 11 asistencija prestigao Skota Pipena na prvom mestu asistenata na poziciji krila. Džejms sada ima 6.142 asistencije, sedam više od Pipena. U ekipi Detroita najefikasniji je bio Redži Džekson sa 22 poena. Košarkaši Oklahome su na svom terenu pobedili Indijanu sa 105:92 i tako upisali sedmi uzastopni trijumf. Košarkaši Dalasa su na svom parketu savladali Toronto sa 99:92. 09:01 - Hart: Možemo da izbacimo BarselonuGolman fudbalera Mančester sitija Džo Hart rekao je posle poraza u prvoj utakmici osmine finala Lige šampiona od Barselone da njegova ekipa može u revanšu da nadoknadi zaostatak i izbori plasman u četvrtfinale. "Odbranjen penal u samom finišu nam znači mnogo. Verujem da u revanšu, uz veliku podršku naših navijača, možemo da nadoknadimo zaostatak. Mi u Barselonu putujemo sa veliko verom u pozitivan ishod", rekao je Hart. Mančester siti je na svom stadionu poražen sa 1:2 od Barselone u prvoj utakmici osmine finala Lige šampiona, a Hart je u četvrtom minutu sudijske nadoknade vremena odbranio jedanaesterac Lionelu Mesiju. Revanš utakmica između Barselone i Mančester sitija igraće se 18. marta na stadionu Kamp Nou.08:47 - Tevez: Biće bolje u revanšuFudbaler Juventusa Karlos Tevez ocenio je da je njegova ekipa odigrala dobru utakmicu, ali je razočaran na koji način je Borusija Dortmund postigla gol. Juventus je na svom stadionu pobedio Borusiju sa 2:1 u prvoj utakmi osmine finala Lige šampiona, a "milioneri" su do jedinog gola na meču došli posle greške Đorđa Kjelinija, koji se kao poslednji igrač odbrane okliznuo i izgubio loptu, što je iskoristio Marko Rojs i zatresao mrežu domaćina. "Odigrali smo dobar meč. Borusija je postigla gol usled naše greške u odbrani. Očekuje nas težak revanš... Znamo da nema lakih utakmica u Dortmundu", kazao je Tevez. Revanš utakmica između Borusije i Juventusa igraće se 18. marta u Dortmundu.08:30 - Pobeda Troickog, poraz KrajinovićaSrpski teniser Viktor Troicki plasirao se u drugo kolo ATP turnira u Akapulku. On je u prvom kolu pobedio domaćeg tenisera Danijela Garzu 2:0, po setovima 6:4, 6:3. Naš teniser igraće u drugom kolu protiv Kolumbijca Santjaga Hiralda. Aleksandra Krunić se plasirala u drugo kolo WTA turnira u Akapulku. Ona je u prvom kolu pobedila Slovakinju Anu Šmiedlovu 6:2, 6:1. Naša teniserka igraće u drugom kolu protiv Šveđanke Johane Larson. Filip Krajinović nije uspeo da se plasira u osminu finala pošto je poražen od Bugarina Grigora Dimitrova 2:1, po setovima 6:3, 5:7, 6:0.08:00 - VESTI KOJE SU OBELEŽILE PRETHODNI DAN MOŽETE PRATITI OVDE

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track