BLOG UŽIVO: Sanderlend otpustio Adama Džonsona
Foto: AP

Najnovije informacije iz sveta sporta

BLOG UŽIVO: Sanderlend otpustio Adama Džonsona

Fudbal -
Sve o sportskim dešavanjima na jednom mestu, najnovije informacije, rezultati, najave predstojećih događaja

BEOGRAD - Dobrodošli na Kurir sport! Pratite najnovije vesti iz sveta sporta na jednom mestu.22:55 - Lampard: Murinjo ima sve da uspe u JunajteduFudbaler Njujorka Frenk Lampard izjavio je da Žoze Murinjo poseduje sve što je potrebno da uspe u Mančester junajtedu. Lampard i Murinjo su sarađivali u Čelsiju, a Portugalac bi trebalo na kraju sezone da preuzme Junajted. "Ako Luj van Gal ode na kraju sezone, što mi se čini da je i rekao, mislim da je Murinjo tip menadžera o kome će svakako razmisliti. Svakako ima sve što je potrebno da bi uspeo u klubu kakav je Junajted, mogao bi da se uhvati u koštac sa svim što jedan takav posao donosi", rekao je Lampard i dodao:"Ne znam stvarno da li će to toga doći, nisam previše pričao s njim. Samo kratko pošto je dobio otkaz u Čelsiju. Sada se vrti veliki broj imena klubova u medijima, dok on mirno sedi i čeka. Neminovno je da na kraju završi u velikom klubu jer je sjajan menadžer".22:15 - Fenerbahče nastavio sa pobedamaKošarkaši Fenerbahčea pobedili su večeras na svom terenu u Istanbulu špansku Unikahu sa 80:59 (16:15, 25:13, 20:17, 19:14), u utakmici sedmog kola Grupe E u Top 16 fazi Evrolige i ostvarili sedmu pobedu. Najefikasniji u pobedničkom timu bio je Luidji Datome sa 13 poena, dok je Ekpe Judo postigao 12 poena uz 10 skokova. Riki Hikman postigao je 12 poena, srpski reprezentativac Bogdan Bogdanović 11 poena, a 11 poena ubacio je i Jan Veseli, uz devet skokova. U ekipi Unikahe jedini sa dvocifrenim brojem poena bio je Demarkus Nelson, koji je postigao 11. Srpski košarkaš Nemanja Nedović ubacio je devet poena, a po osam poena dodali su Edvin Džekson i Vil Tomas, koji je imao i sedam skokova. Fenerbahče, koji sa klupe predvodi bivši selektor Srbije Željko Obradović, je prvi na tabeli Grupe E sa svih sedam pobeda, a Unikaha je posle četvrtog uzastopnog poraza šesta na tabeli sa dve pobede i pet poraza. U osmom kolu Fenerbahče će 25. februara igrati u Atini protiv Panatinaikosa, a Unikaha u Istanbulu protiv Darušafake.21:30 - Sanderlend otpustio Adama DžonsonaUprava Sanderlenda otpustila je danas fudbalera Adama Džonsona nakon što je priznao krivicu po jednoj tački optužnice za seksualni odnos sa maloletnicom. Engleski reprezentativac Džonson juče je priznao da je kriv po optužbi za zavođenje devojčice mlađe od 16 godina, ali je odbacio optužbe da su imali seksualni odnos. "Posle priznanja krivice Adama Džonsona, klub je raskinuo ugovor i ta odluka odmah stupa na snagu. Sanderlend više neće komentarisati slučaj", navodi se u saopštenju Sanderlenda. Takođe i proizvođač sportske opreme Adidas raskinuo je ugovor sa 28-godišnjim Džonsonom.

20:50 - Real pobedio HimkiKošarkaši Real Madrida pobedili su večeras u Moskvi Himki sa 93:82 (26:26, 17:24, 28:19, 13:22), u utakmici sedmog kola Grupe F u Top 16 fazi Evrolige i ostvarili četvrtu pobedu. Aktuelnog evropskog prvaka do pobede je predvodio Gustavo Ajon sa 24 poena, 13 skokova i pet ukradenih lopti, a dobru partiju prikazao je i Serhio Ljulj sa 17 poena i 11 asistencija. Po 11 poena postigli su Trej Tompkins i Jonas Mačijulis.vU ekipi Himkija najefikasniji je bio Džejms Augustin sa 20 poena i sedam skokova, Aleksej Šved postigao je 17 poena i imao je šest asistencija, Sergej Monija 14, a Tajris Rajs 12 poena uz devet asistencija.vHimki je pretrpeo drugi uzastopni poraz i sada ima isti skor kao i Real, po četiri pobede i tri poraza.bU osmom kolu, 25. februara Himki će igrati na gostujućem terenu protiv CSKA, a Real u Nemačkoj protiv Brose Basketsa.20:10 - Novi Pazar izgubio od šampiona Turkmenistana na pripremamaFudbaleri Novog Pazara izgubili su večeras od Altin Asira sa 1:2 u prijateljskoj utakmici igranoj u trening kampu u Beleku. Jedini pogodak za kombinovanu ekipu Pazara postigao je Almedin Zilkić, posle vođstva šampiona Turkmenistana od 2:0. Novopazarci će poslednju proveru u Turskoj imati u petak, a rival će im biti danski superligaš Hobro. Utakmica će se igrati od 14 časova po lokalnom, odnosno sat ranije po srednjeevropskom vremenu.19:45 - Bundesliga odobrila testiranje video snimaka na utakmicamaNemačka fudbalska liga (DFL) odobrila je danas testiranje video snimaka na utakmicama Bundeslige u periodu od dve godine. DFL je saopštio da će 5. marta na godišnjem sastanku podneti prijavu Međunarodnoj fudbalskoj federaciji (Fifa) za učešće u pilot fazi, koju je odobrio Međunarodni odbor fudbalskih saveza (IFAB), telo koje određuje fudbalska pravila. U saopštenju se navodi da će video snimci biti korišćeni kako bi se izbegle moguće netačne odluke sudija na utakmicama, a da bi pilot fazi trebalo da prethode intenzivne pripreme. Pod intenzivne pripreme podrazumeva se i izmirivanje troškova među Fifom, IFAB, DFL i Fudbalskim savezom Nemačke, ali i obuka za kandidate.19:20 - Robinjo potpisao za Atletiko MineiroBivši fudbaler Real Madrida i Mančester sitija Robinjo potpisao je ugovor sa brazilskim klubom Atletikom Mineirom. Robinjov kratkoročni ugovor sa kineskim klubom Gvangžu Evergrande istekao je na početku meseca i mediji su spekulisali da će se 32-godišnji napadač vratiti u Sanstos, koji je izrazio želju da ga i četvrti put angažuje. Predsednik Atletiko Mineira Danijel Nepomuceno potvrdio je da je postignut dogovor sa Robinjom i da je fudbaler postao "galo", po nadimku kluba iz Belo Horizontea. "Robinjo je Galo! Hvala ti još jednom", rekao je on na svom Tviter nalogu. Brazilski mediji preneli su da je Robinjo potpisao dvogodišnji ugovor i da je izabrao Atletiko pošto želi da igra u Kupu Libertadores.

18:50 - Rednap: Teri je Sitiju mogao da donese tituluEngleski fudbalski trener Hari Rednap rekao je da je Mančester siti poslednjeg dana prelaznog roka trebalo da pokuša da angažuje kapitena Čelsija Džona Terija. "Da sam bio u Mančester sitiju, poslednjeg dana prelaznog roka bih pokušao da ga dovedem. Rekao bih im: 'Ako mu ne ponudite novi ugovor, mi ćemo ga uzeti'", rekao je Rednap. Legendarni fudbaler Čelsija je 31. januara, dan pre završetka zimskog prelaznog roka, saopštio da mu klub neće ponuditi novi ugovor kada mu istekne važeći na kraju sezone. Trener Čelsija Gus Hidink je nakon toga izjavio da je bio iznenadjen odlukom Terija da saopšti da će na leto, kada mu istekne ugovor, otići sa Stamford Bridža i dodao da uprava i dalje želi da razgovara sa kapitenom oko mogućeg nastavka saradnje. "Teri je Sitiju mogao da donese titulu", naveo je Rednap.18:20 - Bufon: Tenis je psihički najteži sportSlavni golman Juventusa Đanluiđi Bufon govorio je o tome koliko voli tenis, a pogotovo Rodžera Federera. "Tenis me fascinira, ne samo kao sport, nego kao i nešto odakle mogu da učim. Federerov sam navijač, često se čujemo i trudim se da mi njegova mentalna snaga služi kao inspiracija za ono čim se ja bavim. Psihički je to najteži sport - ako pobediš, ti si zaslužan, ali ako izgubiš, ne možeš da prebaciš krivicu i da tražiš izgovore", kazao je Bufon.17:40 - Bordo suspendovao dvojicu igrača zbog tučeFudbalski klub Bordo suspendovao je na neodredjeno vreme golmana Žeroma Priora i igrača Lamina Sana zbog incidenta nakon kup utakmice protiv Nanta. Bordo je na svom terenu izgubio od Nanta sa 4:3 u utakmici Kupa Francuske, a klub je danas kratkom saopštenju naveo da su Prior i San bili uključeni u "težak incident u svlačionici". List Ekip je, medjutim, preneo da je došlo do žestokog fizičkog sukoba koji su prekinuli radnici obezbedjenja. Prior je izostavljen sa dve utakmice tokom oktobra 2015. godine zbog sukoba sa stručnim štabom, a prošlog meseca se verbalno sukobio i s navijačima na aerodromu po povratku ekipe s gostovanja. Sanu je kapitenska traka oduzeta u januaru.17:00 - Šćepanović dobio podršku Zajednice superligašaPredsednik Zajednice superligaša Zoran Šćepanović dobio je podršku članova Izvršnog odbora da nastavi svoj mandat. Prvi čovek FK Vojvodina, koji je krajem prošle godine pritvoren zbog sumnje za malverzacije u privredi, stavio je funkciju na razmatranje članovima IO, ali oni nisu hteli da diskutuju o tome. Na sednici IO bilo je prisutno 12 predstavnika klubova, a odsutni su bili ljudi iz Crvene zvezde, Čukaričkog, Jagodine i Borca iz Čačka. Svi klubovi iskazali su jedinstvo u ostvarenju zajedničkih ciljeva za unapređenje fudbalskog sporta, kao i veoma nepovoljnu finansijsku situaciju, a pojedini su izrazili zabrinutost za njihov dalji opstanak i završetak takmičarske sezone.

16:30 - Krkić u Stouku do 2020. godineŠpanski fudbaler srpskog porekla Bojan Krkić produžio je ugovor sa Stoukom do 2020. godine, objavio je engleski klub. "Stouk mi je dao šansu da igram u najjačoj ligi na svetu i želim da mu se odužim za poverenje, ali ujedno i tretman od kada sam došao u klub. Posebnu zahvalnost dugujem menadžeru Marku Hjuzu, koji me je doveo ovde", rekao je Krkić za klupski sajt. Iako su mnogi 2014. godine sumnjali kako će se svojevremeno jedan od najtalentovanijih napadača sveta prilagoditi Stouku posle Barselone, on je "osvežio" karijeru i postao ključni igrač "Potersa". Krkić nije uspeo da sav potencijal ostvari u katalonskom timu, kao ni kasnije po pozajmicama u Romi, Milanu i Ajaksu, ali se vratio u formu u Stouku. Ove sezone postigao je pet golova na 19 utakmica u Premijer ligi.

16:10 - Sirigu: Želeo sam da odem u januaruGolman Pari Sen Žermena Salvatore Sirigu otkrio je danas da je u zimskom prelaznom roku želeo da napusti taj fudbalski klub. Sirigu je ove sezone izgubio mesto prvog golmana, nakon dolaska Kevina Trapa. On je ove sezone odigrao samo šest utakmica u svim takmičenjima. Mediji su pre nego što je počeo januarski prelazni rok pisali da su za italijanskog golmana zainteresovani Roma i Liverpul, ali zvanične ponude potom nisu stigle. "Ne poričem, da je stigla dobra ponuda u januaru, otišao bih. To se nije desilo, a nisam želeo da odem iz čistog hira. Možda sam tvrdoglav, ali želeo sam da dobro završim svoj boravak ovde. Treniraću i biću spreman 100 odsto za svaki meč... Onda ćemo na kraju sezone videti šta će se desiti, u fudbalu se nikad ne zna", rekao je Sirigu za Skaj sport Italija.

15:33 - Novopazarci spremni za Beli krosČlanovi Atletskog kluba Novi Pazar završili su danas pripreme u Ulcinju, a sportski direktor tog kolektiva Edin Zuković rekao je da su trenutno u prvom planu takmičenja koja ih očekuju u februaru i prvoj polovini marta."U našoj staroj bazi osećali smo se kao domaćini, s dobrim uslovima za trening na tri, četiri lokacije. Najbitnije je da je na okupu bila cela ekipa, koju predvodi trener Rifat Ziljkić", kazao je Zuković. Novopazarci će već u nedelju, 14. februara, učestvovati na 49. Međunarodnom Belom krosu u Beogradu, na kojem je Amela Terzić ostvarila šest uzastopnih trijumfa u konkurenciji seniorki. ; "Uveliko razmišljamo o takmičenjima koja nas očekuju. Po oceni trenerskog tima, u kojem je i Ermin Ziljkić, atletičari su se dobro spremili. Posle Belog krosa, slede novi izazovi, tu su i takmičenja u dvorani", najavio je Zuković. Do kraja meseca, pazarski atletičari će 21. februara nastupiti u Beogradu na Prvenstvu Srbije u dvorani, državno prvenstvo u krosu na programu je 27. februara u Šapcu, a istog dana održaće se i dvoranska Balkanijada u Istanbulu.

14:52 - Mesi izbacio kamen iz bubrega, vraća se na terenNajbolji fudbaler sveta Lionel Mesi vratio se treninzima u Barseloni posle operacije kamena u bubregu, potvrdio je katalonski klub.Mesi je taj problem vukao od decembra prošle godine i Svetskog klupskog prvenstva u Japanu, ali ga je rešio rutinskim hirurškim zahvatom.Argentinac je zbog toga propustio meč Barselone protiv Valensije u revanšu polufinala Kupa kralja (1:1).Povratak na teren očekuje se već u nedelju u utakmici sa Seltom na Nou Kampu, kada će Mesi imati priliku da sa dva gola postane prvi igrač u Primeri koji je postigao 300 golova.

14:00 - Kozlova u četvrtfinalu protiv IvanovićeveUkrajinska teniserka Katerina Kozlova igraće u četvrtfinalu turnira u Sankt Peterburgu protiv Ane Ivanović, pošto je u drugom kolu savladala Ruskinju Elenu Vesninu 2:6, 6:3, 6:2.Kozlova, trenutno 177. na WTA listi nije se do sada sastajala sa našom teniserkom.Turnir u Sankt Peterburgu igra se za nagradni fond od 753.000 dolara.

13:13 - Vest Hem i Paje blizu dogovoraTrener fudbalera Vest Hema Slaven Bilić rekao je danas da je francuski igrač Dimitri Paje blizu potpisivanja novog ugovora s tim klubom. "Mislim da smo veoma blizu potpisivanja novog ugovora. Obe strane žele da on ostane u Vest Hemu. Ako neko igra, kao što on igra, normalno je da će mnogi klubovi biti zainteresovani, ali mi ćemo učiniti sve što možemo da ga zadržimo", rekao je Bilić novinarima. "Svaki igrač ima cenu, ali on je srećan u Vest Hemu, a mi smo više nego zadovoljni s njim. Nadam se da će još dugo ostati s nama", dodao je Bilić. Vest Hem je u utorak potvrdio da pregovora s Pajeom o novom ugovoru, nakon što je Skaj sport preneo informaciju da je jedan kineski klub spreman da za tog igrača izdvoji 38 miliona funti za tog igrača. Aktuelni ugovor Pajeu važi do 2020. godine. On je u Vest Hem došao 2015. godine iz Marseja, a pre toga je igrao za Lil, Sent Etjen i Nant.

12:35 - Suspendovane kenijske atletičarke: Bile smo ucenjivaneDve kenijske atletičarke optužile su generalnog direktora Atletske federacije Kenije da je od njih 2015. godine tražio novac da bi im smanjio period suspenzije.Fransiska Koki Manunga i Džojs Zakari imale su pozitivne rezultate analiza na doping tokom Svetskog prvenstva u atletici u Pekingu 2015. godine. Kenijska federacija ih je suspendovala krajem novembra."Mesec dana pre suspenzije, generalni direktor federacija Ajzak Mvangi zatražio je da mu damo oko 21.000 evra kako bi nam skratio taj period", izjavila je Frans presu Manunga i dodala da ona nije nikada imala toliko novca. Obe atletičarke su rekle da nisu podnele krivičnu prijavu, dok je Mvanga dematovao te optužbe i rekao da nikada nije tražio novac od njih. To je prvi put da kenijski atletičari javno iznose optužbe na račun svoje federacije.

11:40 - PSŽ nudi Blanu ugovor do 2018.Trener fudbalera Pari Sen Žermena Loran Blan produžio je ugovor sa tim francuskim klubom do juna 2018. godine. Blanu je dosadašnji ugovor isticao na kraju sezone.Novim, dvogodišnjim ugovorom s nekadašnjim selektorom Francuske, PSŽ je stavio tačku i na medijske spekulacije da će Žoze Morinjo sesti na klupu tog kluba na kraju sezone. "Klub ima ambicije i u francuskom šampionatu i u Evropi, a mi ćemo učiniti sve da te ciljeve ostvarimo. Spremni smo", rekao je Blan za sajt šampiona Francuske. Blan je preuzeo PSŽ 2013. godine kada je na toj funkciji zamenio Karla Ančelotija. On je sa klubom iz Pariza do sada osvojio dve titule u šampionatu Francuske, ali nije uspeo da prodje dalje od četvrtfinala Lige šampiona.

10:45 - Božo Đumić najmanje dva meseca van terenaKošarkaš Partizana Božo Đumić odsustvovaće najmanje dva meseca sa terena zbog povrede stopala, saznaje agencija Beta u tom klubu. Đumić je prethodnih dana osetio bol, a lekarski pregledi su pokazali da je reč o stres frakturi stopala, rečeno je Beti u Partizanu. Prve prognoze govore da će van terena biti najmanje osam nedelja. Ovo znači da će centar crno-belih propustiti završnicu regularnog dela sezone u Jadranskoj ligi, ali i Kup Radivoja Koraća, koji se od 18. do 21. februara igra u Nišu.

10:00 - Trener Hofenhajma podneo ostavku iz zdravstvenih razlogaTrener Hofenhajma Hub Stevens podeno je ostavku na tu funkciju iz zdravstvenih razloga, saopštio je nemački bundesligaš.Foto: Tanjug/APpin on pinterestshare it"Imam aritmiju... Moguće je da mi je i dalje potreba operacija. Uvek sam govorio da je zdravlje na prvom mestu", rekao je 62-godišnji Stevens.On je krajem oktobra preuzeo Hofenhajm, nakon što je otpušten dotadašnji šef stručnog štaba Markus Gisdola zbog loših rezultata. Ipak, Hofenhajm ni pod vođstvom Stevensa nije uspeo da zabeželi dobre rezultate i "pobegne" iz zone ispadanja."Izuzetno mi je žao što moram da ostavim klub u ovakvoj situaciji, ali se nadam i mislim da će svi razumeti da moje zdravlje ima prioritet", rekao je Stevens.Hofenhajm posle 20 odigranih utakmica u Bundesligi zauzima pretposlenje, 17. mesto sa 14 bodova, pet manje od Verdera koji trenutno zauzima poziciju koja vodi u plej-aut. Stevens je na 10 utakmica s Hofenhajmom samo jednom uspeo da trijumfuje.Nemački bundesligaš je u saopštenju naveo da će Stevensovi pomoćnici Alfred Šreder i Armin Rojteršan predvoditi ekipu do daljeg.

09:15 - Gedžin memorijal za vikend u ŠumicamaJubilarni, 30. međunarodni turnir u rvanju grčko-rimskim stilom “Ljubomir Ivanović Gedža” biće održan od petka do nedelje u Sportskom centru “Šumice”.Gradski sekretar za sport i omladinu Slavko Gak istakao je da je taj turnir svrstan u sam vrh najprestižnijih sportskih manifestacija sa tradicijom dugom tri decenije, a u čast velikana srpskog sporta.“Turnir ima međunarodni karakter i u njemu će učestvovati 16 država. Ovaj turnir predstavlja značajan sportski događaj za Grad Beograd i doprinosi razvoju sporta u celini, zbog čega smo posebno ponosni”, rekao je Gak, navodi se u saopštenju Gradske uprave. Gak je pozvao sve građane da prisustvuju turniru i pruže podršku takmičarima. Takmičarski dan je u subotu, 13. februara, kada će biti održane eliminacione borbe od 9.30, dok su finalne borbe zakazane za 18 časova.

08:20 - Turan ne ide u KinuFudbaler Barselone Arda Turan nije dobio ponudu kineskog kluba Peking Guan i ne želi da napusti Kamp Nou, rekao je njegov agent Ahmet Bulut.Španski mediji su prethodnih dana pisali da je Peking spreman da Turanu ponudi petogodišnji ugovor, odnosno 20 miliona evra po sezoni. Bulut je, međutim, to demantovao."Nije tačno da je stigla ponuda za Turana iz Kine. Arda ne razmišlja o odlasku iz Barselone, ni sada, ni u letnjem prelaznom roku", rekao je Bulut za Mundo Deportivo.Turski fudbaler je u Barselonu stigao 2015. godine iz Atletiko Madrida za 34 miliona evra.08:00 - VESTI KOJE SU OBELEŽILE PRETHODNI DAN MOŽETE PROČITATI OVDE

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track