BLOG UŽIVO, VIDEO: Albanija do pobede u nastavku meča protiv Makedonije
Foto: Profimedia

NAJNOVIJE INFORMACIJE IZ SVETA SPORTA

BLOG UŽIVO, VIDEO: Albanija do pobede u nastavku meča protiv Makedonije

Fudbal -

Sve o sportskim dešavanjima na jednom mestu, najnovije informacije, rezultati, najave predstojećih događaja.

BEOGRAD - Dobrodošli na Kurir sport! Pratite najnovije vesti iz sveta sporta na jednom mestu.

23:32 - Arbeloa: U Španiji sam mogao samo za RealŠpanski fudbaler Alvaro Arbeloa rekao je da je letos imao ponude nekoliko španskih klubova, kao i Milana, ali da se bez problema odlučio za Vest Hem."Imao sam nekoliko ponuda iz Španije, ali tamo mogu da nosim samo dres Real Madrida", rekao je 33-godišnji bek za radio Kadena kope (Cadena COPE).Arbeloa je ponikao u Real Madridu, u kome je igrao sedam sezona nakon sezone u Deportivu i dve sezone u Liverpulu."Vodio sam i ozbiljne pregovore sa Milanom, ali onda je došla ponuda Vest Hema, posle čega je sve išlo brzo. Premijer liga je vrlo neizvesno takmičenje i zato sam želeo da se vratim tamo", rekao je Arbeloa.22:50 - Kolašinac šesti u Zagrebu, ni blizu 21 metraSrpski atletičar Asmir Kolašinac zauzeo je šesto mesto u bacanju kugle na Memorijalu Borisa Hanžekovića u Zagrebu. Njegov najbolji hitac iznosio je 20 metara i 42 centimetra, koliko je ostvario i petoplasirani Džo Kovač iz SAD.Pobedio je Rajan Krauzer iz SAD rekordom mitinga od 22,28 metara, ispred Novozelanđanina Tomasa Volša sa 22,21 i trećeplasiranog Derela Hila iz SAD sa 21,44 metara.Takmičenje u Zagrebu bilo je poslednje u karijeri za dvostrukog olimpijskog šampiona Tomaša Majevskog iz Poljske, koji je završio na sedmom mestu daljinom od 20,24 metara. Ovaj miting pripada Svetskoj Čelendž seriji (IAAF World Challenge), a održava se 66. put.

22:05 - Amela Terzić deveta u ZagrebuSrpska atletičarka Amela Terzić zauzela je deveto mesto u trci na 3.000 metara na Memorijalu Borisa Hanžekovića u Zagrebu.U konkurenciji 12 atletičarki, ova Novopazarka prešla je stazu za devet minuta, 10 sekundi i 12 stotinki. Pobednica Margaret Čelimo Kipkemboi iz Kenije ostvarila je vreme od 8:45,69 minuta, dok je njena sunarodnica Agnes Džebet Tirop bila druga sa 69 stotinki slabijim rezultatom. Treće mesto pripalo je Holanđanki Suzan Kojken sa 8:46,88 minuta. Hanžekovićev memorijal pripada Svetskoj Čelendž seriji mitinga (IAAF World Challenge), a održan je 66. put.

21:54 - Viljar povukao kandidaturu za predsednika UefePredsednik Fudbalskog saveza Španije Anhel Marija Viljar saopštio je da se povlači iz trke za predsednika Evropske fudbalske unije (UEFA). "Posle dužeg razmišljanja, odlučio sam da povučem kandidaturu. Veliki broj glasova koje sam dobio od španskih fudbalskih zvaničnika uticao je na to da nastavim da radim za španski fudbal i kandidujem se kao predsednik Fudbalskog saveza Španije, kojem sam posvetio najveći deo svog života", napisao je Viljar u zvaničnom saopštenju. Posle odustajanja Viljara, ostala su dva kandidata za prvog čoveka UEFA - Majkl van Prag iz Holandije i predsednik Fudbalskog saveza Slovenije Aleksander Čeferin. UEFA bi naslednika Mišela Platinija trebalo da izabere 14. septembra u Atini. Dosadašnji predsednik Uefe Mišel Platini suspendovan je na četiri godine pošto je 2011. godine uzeo dva miliona dolara od tadašnjeg predsednika FIFA Sepa Blatera za konsultantske poslove koje je ranije obavljao za svetsku kuću fudbala.

21:05 - Zimonjić i Čan u polufinaluSrpski teniser Nenad Zimonjić i Jung Jang Čan iz Tajvana plasirali su se u polufinale Otvorenog prvenstva SAD u konkurenciji mešovitih dublova. Zimonjić i Čan su u četvrtfinalu pobedili Jaroslavu Švedovu iz Kazahstana i Bruna Soareša iz Brazila sa 1:6, 6:3. 13:11. Posle lako izgubljenog prvog seta, Zimonjić i Čan su u nastavku meča zaigrali mnogo bolje i uspeli da preokrenu rezultat. U drugom setu jedan brejk im je bio dovoljan za izjednačenje, a potom je usledio dramatičan treći set koji su, na kraju, dobili sa 13:11. Srpsko-tajvanski dubl će u polufinalu igrati ptotiv Laure Zigmund iz Nemačke i Hrvata Mate Pavića.

20:35 - Sud odbio zahtev još 84 ruska paraolimpijcaNemački sud odbio je zahteve još 84 ruskih sportista da im izda sudsko odobrenje da nastupe na Paraolimpijskim igrama u Rio de Žaneiru. Sud u Bonu, gde je sedište Međunarodnog paraolimpijskog komiteta, odlučio je da IPC "nije bio dužan" da dopusti ruskim sportistima da se takmiče na Igrama u Riju. Zahtev desetoro ruskih sportista sud u Bonu odbio je u ponedeljak. Međunarodni paraolimpijski komitet je 7. avgusta suspendovao Rusiju sa predstojećih Paraolimpijskih igara zbog navodnog sistemskog dopinga. Rusija se žalila Sudu za sportsku arbitražu, ali je žalba odbijena. Paraolimpijske igre u Riju održaće se od 7. do 18. septembra.

19:00 - Noa pozvao Puja za duel s HrvatskomSelektor Dejvis kup selekcije Francuske Janik Noa saopštio je da će u polufinalu tog takmičenja protiv Hrvatske igrati Žo-Vilfred Conga, Gael Monfis, Luka Puj i najbolji dubl sveta Nikola Mau i Pjer-Ig Erber. Noa je u tim uvrstio dvojicu najbolji francuskih tenisera sa ATP liste i najbolji dubl, ali i Luku Puja, 25. tenisera sveta, koji je stigao do četvrtfinala Otvorenog prvenstva SAD. "Luka je velika nada francuskog tenisa. Jako je napredovao, ali mora da napraviti neki veliki rezultat. Još nije medju 20 najboljih na svetu. On će svojim prisustvom u ekipi druge terati da budu bolji", rekao je Noa. Polufinale Dejvis kupa između Francuske i Hrvatske igra se od 16. do 18. septembra u Zadru. Za selekciju Hrvatske će, kao i u meču protiv SAD, igrati Marin Čilić, Borna Ćorić, Ivan Dodig i Marin Draganja. "Imamo trojicu igrača u četvrtfinalu Ju Es opena i po tome smo u dobroj poziciji. Ipak, čeka nas jako težak duel, protiv ekipe koja ima iskustva. Marin Čilić, njihov prvi igrač, jako je opasan, a uslovi za igru će biti njemu prilagođeni", rekao je Noa. Francuzi imaju jasan cilj. "Mi želimo da osvojimo Dejvis kup, a da bismo to uradili moramo da prodjemo u finale", rekao je Noa.Francuzi su poslednji put u Dejvis kupu slavili 2001. godine, kad su pobedili Australiju u Melburnu. Nakon toga su tri puta bili u prilici da osvoje "salataru", ali su sva tri finala izgubili: 2002. u Parizu od Rusije, 2010. u Beogradu od Srbije i 2014. u Lilu od Švajcarske. Hrvatska je jedinu titulu osvojila 2005. godine trijumfom protiv Slovačke. Dejvis kup selekcija Hrvatske je nakon toga samo jednom stigla do polufinala, 2009. godine, kad je poražena od Češke. U drugom polufinalu Dejvis kupa sastaju se branilac titule Velika Britanija i Argentina. Za Britance će igrati Endi i Džejmi Mari, Kajl Edmund i Danijel Evans, a za Argentinu Huan Martin del Potro, Federik Delbonis, Gvido Pelja i Leonardo Majer.

18:08 - Eriksen ostaje u Totenhemu do 2020.Fudbalski klub Totenhem saopštio je da je Kristijan Eriksen potpisao novi četvorogodišnji ugovor, što će tog igrača zadržati u londonskom klubu do 2020. godine. "Od kada sam došao klub napreduje, ide na gore i ja želim da budem deo toga. Imamo ideju gde želimo da budemo na kraju i nadam se da ćemo ostvariti taj cilj", rekao je Eriksen. Prethodni ugovor Eriksena isticao je na kraju ove sezone. Danski fudbaler je prošle sezone odigrao 35 utakmica u Premijer ligi, postigao je šest golova i upisao 13 asistencija. Eriksen je u Totenhem došao 2013. godine iz Ajaksa.

17:49 - Rafael Nadal se vraća u Dejvis kup tim ŠpanijePeti teniser sveta Rafael Nadal biće deo Dejvis kup tima Španije za duel protiv selekcije Indije. Nadal će zajedno sa Davidom Fererom, Felicijanom i Markom Lopesom pokušati da vrati Španiju u Svetsku grupu Dejvis kupa. On je prethodni meč u Dejvis kupu, protiv Rumunije, propustio zbog povrede zgloba, koja ga je udaljila i sa Vimbldona i sa Rolan Garosa. Nadal je na Otvorenom prvenstvu SAD eliminisan u četvrtom kolu, a pre toga je stigao do polufinala Olimpijskih igara u Rio de Žaneiru. Za Indiju će u tom meču nastupiti Saket Mineni, Ramkumar Ramanatan, Rohan Bopana i Leander Paes. Meč plej-ofa za popunu Svetske grupe Dejvis kupa između Španije i Indije igra se od 16. do 18. septembra u Nju Delhiju.

16:44 - In memoriam: Uroš RibarićUroš Ribarić, nekadašnji odbojkaški reprezentativac Jugoslavije i trener reprezentacije, preminuo je u nedelju u Zagrebu, posle kraće i teške bolesti, u 80. godini. Uroš Ribarić je rođen u Derventi, u Bosni i Hercegovini, gde je pohađao osnovnu i srednju učiteljsku školu. Odbojku je počeo da igra u Derventi, nastavio u OK Vojvodina, u Novom Sadu, gde je studirao i 1961. diplomirao na Poljoprivrednom fakultetu. Igrao je za OK Jedinstvo iz Stare Pazove, OK Maglić, OK Jugoslavija iz Beograda i OK Partizan, s njim osvaja Kup Jugoslavije 1963./1964. Odigrao je 74 utakmice za reprezentaciju Jugoslavije.

15:19 - Albanija do pobede u nastavku meča protiv MakedonijeFudbalska reprezentacija Albanija pobedila je danas Makedoniju sa 2:1 u prvom kolu Grupe G kvalifikacija za Svetsko prvenstvo 2018. godine u Rusiji. Utakmica između Albanije i Makedonije nastavljena je danas pošto je sinoć 15 minuta pre kraja bila prekinuta pri rezultatu 1:1 zbog lošeg vremena i obilne kiše u Skadru. Albanija je sinoć povela u devetom minutu golom Aramanda Sadikua, da bi Makedonija izjednačila preko Ezgjana Alioskog u 51. Pobedu ekipi Đanija di Bjazija doneo je Bekim Balaj pogotkom u 89. minutu.U ostalim mečevima Grupe G odigranim sinoć Španija je sa 8:0 pobedila Lihtenštajn, dok je Italija s 3:1 savladala Izrael.

14:45 - De Zerbi novi trener PalermaItalijanski fudbalski trener Roberto De Zerbi postavljen je na klupu Palerma, saopštio je danas član Serije A.De Zerbi je nasledio Davidea Balardinija, koji je podneo ostvku posle neslaganja sa predsednikom Maurucijom Zamparinijem i samo dve utakmice u italijanskom šampionatu, poraza od Sasuola (1:0) i remija na San Siru sa Interom (1:1).De Zerbi je čak sedmi trener kojeg je Zampariniji doveo računajući i prošlu sezonu, a Bepe Jakini i Balardini dva puta su vodili Sicilijance.Tako su u prošloj sezoni ekipu vodili još Valter Novelino, Giljermo Baros Skeloto, Djovani Tedesko i Djovani Bosi.

14:21 - Arbeloa objasnio zašto se opredelio za Vest HemŠpanski fudbaler Alvaro Arbeloa rekao je da je letos imao ponude nekoliko španskih klubova, kao i Milana, ali da se bez problema odlučio za Vest Hem."Imao sam nekoliko ponuda iz Španije, ali tamo mogu da nosim samo dres Real Madrida", rekao je 33-godišnji bek za radio Kadena kope (Cadena COPE).Arbeloa je ponikao u Real Madridu, u kome je igrao sedam sezona nakon sezone u Deportivu i dve sezone u Liverpulu."Vodio sam i ozbiljne pregovore sa Milanom, ali onda je došla ponuda Vest Hema, posle čega je sve išlo brzo. Premijer liga je vrlo neizvesno takmičenje i zato sam želeo da se vratim tamo", rekao je Arbeloa.

13:54 - Spektakl u Beogradu: Španović skače u dalj na TerazijamaNajbolja srpska atletičarka i bronzana iz Rija Ivana Španović skakaće na Terazijama u sklopu promocije Evropskog prvenstva u dvorani koje će se održati u Beogradu naredne godine. Pobednica Dijamantske lige pojaviće se u nedelju ispred hotela Moskva prvi put pred beogradskom publikom posle bronzane medalje na Olimpijskim igrama u Riju na jedinstvenom atletskom spektaklu. Ona će, zajedno sa još četiri skakačice, od 17 sati nastupiti u centru Beograda, gde će biti postavljeno zaletište od tartana i jama sa peskom po standardima Svetske atletske federacije (IAAF). Spektakl će upotpuniti specijalni gosti i brojna iznenadenja, a tokom celog dana odvijaće se promotivne aktivnosti Evropskog prvenstva u dvorani koje će se održati u KOMBANK areni od 3. do 5. marta naredne godine.

13:20 - VK Crvena zvezda ima novog treneraRisto Maljković više nije trener vaterpolo kluba Crvena zvezda, a na tom mestu naslediće ga dosadašnji pomoćnik Aleksandar Nikolić, potvrdjeno je danas Beti u klubu.Maljković je prošlog leta preuzeo ekipu, kada je iz kluba otišao selektor Srbije Dejan Savić, a crveno-beli su prvenstvo Srbije završili na drugom mestu.Nikolić je do sada radio u stručnom štabu. Kao igrač je osvojio bronzanu medalju na Svetskom prvenstvu 1998. i srebrnu na evropskom 1997. Igračku karijeru počeo je u Partizanu, a posle toga je igrao u grčkoj Glifadi, a nastupao je i u Italiji.Zvezdu u oktobru čekaju kvalifikacije za Ligu šampiona, a neizvestan je njen nastup u regionalnoj ligi.U klubu nisu želeli da govore o pojačanjima, ali Zvezda je pretrpela velike promene ovog leta.Nikola Eškert i Srdjan Aksentijević otišli su krajem avgusta u novog prvoligaša Italije Kvinto. Filip Kljajević je novi član holandskog šampiona Šurmana. Beogradski Sportski žurnal navodi i da je klub napustio Ivan Rackov, koji će u narednoj sezoni igrati u Valjevu.Aleksandar Andrejević, Mihajlo Repanović i Filip Janković vratiće se u Partizan, odakle su pozajmljeni Zvezdi prošle sezone.

13:00 - Sampdorija smanjila budžet za plateItalijanska Sampdorija smanjila je ovog leta budžet za plate za tri do četiri miliona evra da bi uskladila poslovanje sa zahtevima Svetske fudbalske federacije (FIFA) i domaće lige, preneli su lokalni mediji.Pravila FIFA o fer-pleju nalažu da svi klubovi Serije A moraju da usklade budžete do sezone 2018/19. Sampdorija je za ovu sezonu namenila 16 miliona evra za plate, što je znatno manje nego prethodnih sezona.Sampdorija se takodje oslobodila i skupo plaćenih igrača kao što su Fabio Kvaljarela ili Matijas Silvestre.

12:36 - Aleksandar Janković preuzeo StandardBivši trener Crvene zvezde Aleksandar Janković novi je trener fudbalera Standarda iz Liježa, objavio je belgijski klub. Janković je napustio klupu Mehelena zbog Standarda, u kojem će naslediti Janika Fereru. Nekadašnji selektor mlade reprezentacije Srbije potpisaće trogodišnju saradnju sa jednim od najvećih klubova u Belgiji. Janković će biti treći Srbin na klupi Standarda u poslednjih godinu i po dana, posle Slavoljuba Muslina i Ivana Vukomanovića. On je vodio Zvezdu u dva navrata, a bio je trener i Lokerena.

12:20 - Endi Marej igra u Dejvis kupuDrugi teniser sveta Endi Marej nalazi se na spisku reprezentacije koja je će sledeće nedelje igrati protiv Argentine u polufinalu Dejvis kupa. Polufinale će se igrati od 16. do 18. septembra u Glazgovu, a Marej bi mogao da igra protiv povratnika Huana Martina del Potra, koji se vratio vrhunskom tenisu. Njih dvojica su stigli do četvrtfinala Ju-Es opena, a mogli bi da se sastanu u polufinalu takmienja. Njihovo učešće u Dejvis kupu moglo bi da zavisi i od plasmana u Njujorku. Britanija brani titulu osvojenu prošle godine, a u timu za polufinale nalaze se i Kajl Edmund i Den Evans, koji su napravili dobre rezultate na Ju-Es Openu. Edmund je došao do četvrtog, a Evans trećeg kola. U timu se nalaze i specijalista za dublove Džejmi Marej, kao i Dominik Inglot. U drugom polufinalu sastaju se Hrvatska i Francuska.

11:50 - Radvanjska: Zašto su zatvorili krov?Poljska teniserka Agnješka Radvanjska ljuta je na organizatore na US Openu. Radvanjska je u osmini finala poražena od Hrvatice Ane Konjuh sa 6:4, 6:4. Poljakinja je istakla da je bila prespora i da nije mogla da uradi ništa što je želela, ali je ipak istakla jednu posebnu stvar koja ju je "omela". "Rekli su da je krov zatvoren zbog rizika od kiše, ali uvek postoji rizik od kiše, zar ne? Ne znam šta bi se dogodilo da je krov bio otvoren. Zaista ne znam zašto su ga zatvorili", rekla je Radvanjska.11:30 - Figo: Ronaldov prelazak u Barselonu je mogućLegendarni portugalski fudbaler Luis Figo smatra da bi Kristano Ronaldo mogao da napravi potez sličan njegovom i iz Real Madrida pređe u redove najvećeg rivala Barselonu. Figo veruje da Barselona, ukoliko ima tu nameru, može da plati izlaznu klauzulu zvanično najboljeg fudbalera Evrope. "Svi smo na slobodnom tržištu. Ukoliko postoji klauzula sve je moguće i dostižno. Lično, moj kvalitet je prepoznao Real Madrida, poštp mi iz Barselone nisu ponudili jači ugovor", rekao je Figo. Figo je uzdrmao Španiju kada je 2000. godine prešao iz Barselone u Real Madrid i tako naneo na sebe veliki gnev Katalonaca. Zbog tog poteza navijači Barselone su ga na Nou Kampu dočekali uvredama i gađali svinjskom glavom.

11:00 - Mesi: Nema razloga za briguNajbolji argentinski fudbaler Leo Mesi tvrdi da nije teže povređen. On se povredio na meču kvalifikacija za SP između Argentine i Urugvaja. "Sve je u redu. Samo moram da usporim sa nekim stvarima. Oporavljam se uz pomoć fizioterapeuta. Stvarno nema razloga za zabrinutost. Hvala svima na podršci", napisao je Mesi.

10:44 - Gasi se ŽKK Novi Pazar?Ženski košarkaški klub Novi Pazar, jedini seniorki ženski sportski kolektiv u Novom Pazaru, posle samo godinu dana se nalazi pred gašenjem zbog nedostatka sredstava i gotovo sigurno neće nastupati u novoj sezoni Prve B lige Srbije. Kapitenka novopazarskih košarkašica Samra Ljajić rekla je da bi nova sezona trebalo da počne za oko mesec dana, a da one nemaju nikakve informacije iz kluba šta se dešava. "U neizvesnosti smo. Niti treniramo, niti nam se bilo ko iz uprave obratio. Posrednim putem smo čule da nema novca i da se nećemo takmičiti. Sve smo razočarane i velika je šteta da se klub ugasi jer u našem gradu ima mnogo talentovanih devojčica koje će sada odustati od košarke, možda i od bavljenja sportom", kazala je Ljajićeva. Mlada Nadia Smailbegović (15), jedna od najboljih košarkašica u svojoj generaciji u Srbiji, dok čeka razjašnjenje statusa matičnog kluba, vredno trenira i sprema se za novu sezonu. ŽKK Pazar reaktivirali su prošle godine entuzijasti, bivši košarkaši Dejan Kulundžić i Enes Nicević uz podršku lokalne samouprave, čiji je funkcioner Vahidin Melajac izabran za predsednika kluba.

10:20 - Marej posle pobede: Nisam mu pružio šansu da se vrati u meč Britanski teniser Endi Marej plasirao se u četvrtfinale Otvorenog prvenstva SAD, čiji je drugi nosilac, pošto je u tri seta pobedio Grigora Dimitrova iz Bugarske, 6:1, 6:2, 6:2. On se plasirao u svoje 22. četvrtfinale grend slema u poslednja 23 nastupa. "Nisam mu pružio šansu da se vrati u meč kada sam poveo", rekao je Marej. Servis mu je bio jedno od glavnih oružja danas. "Mnogo puta sam servirao preko 200 kilometara na sat, nekad i skoro 220, što je dobro. Dobio sam mnogo besplatnih poena na svom servisu. Uslovi mnogo utiču na to koliko brzo servirate. Lopte su brze. Hteo sam da to iskoristim u svoju korist kako turnir odmiče", rekao je Marej. On je samo kratko prokomentarisao svoj najbrži večerašnji servis od 141 milje na sat (226,9 kilometara na sat): "Mislim da sam tu imao sreće. Samo sam jednom tako brzo uradio i ne očekujem da ću ponoviti". Marej će u četvrtfinalu igrati protiv šestog nosioca Keija Nišikorija.

10:05 - Tadić i Rajković: Ostao je žal za pobedomSrpski fudbalski reprezentativci Dušan Tadić i Predrag Rajković rekli su da žale za ispuštenom pobedom protiv Republike Irske (2:2) na početku kvalifikacija za Svetsko prvenstvo, ali da moraju da se zadovolje remijem. "Početak nam nije isao na ruku. Rano smo primili gol, posle se digli, preokrenuli rezultat, ali smo se mahinalno povukli. Gol nam je visio u vazduhu. Želeli smo više, ali zadovoljni smo bodom", rekao je Tadić novinarima posle utakmice. Fudbaler Sautempton ističe da je grupa u kojoj je Srbija izjednačena i da će biti uzbeđenja. "Ircima je loš teren protiv nas išao na ruku. Teško nam je bilo da se vratimo posle onakvog gola na startu, a ostaje i gorak ukus zbog drugog primljenog", rekao je Tadić. Mladi golman Predrag Rajković ističe da je nacionalni tim zaslužio trijumf na startu novog kvalifikacionog ciklusa."Pokazali smo inicijativu tokom celog meča. Želeli smo da počnemo sa pobedom, ali zadovoljni bodom. Ima jos dosta utakmica da se igra do kraja i možemo da se plasiramo u Rusiju"09:45 - Obama podržao Kepernikov protestKvorterbek San Francisko 49ersa Kolin Kepernik dobio je podršku predsednika SAD Baraka Obame u svom protestu protiv rasizma. Kepernik već nekoliko nedelja demonstrativno odbija da stoji tokom intoniranja himne SAD pred NFL mečeve, a Obama je rekao da on koristi svoje ustavno pravo da izrazi svoje mišljenje. Predsednik SAD smatra da ponašanje Kepernika neće lako shvatiti pripadnici vojske i policije, koju je Kepernik uvredio nosivši čarape sa crtanim likom svinje sa policijskom kapom. "Napravio je nered, ali tako funkcioniše demokratija. Ranije bih imao mlade ljude koji su uključeni u raspravu i pokušavaju da budu deo demokratskog procesa, nego da samo sede sa strane i ne obraćaju pažnju na bilo šta. Mislim da postoji veliki broj načina kada su u pitanju zastava i nacionalna himna, odnosno značenje za sve one muškarce i žene koje služe u uniformama i one koji su se borili za nas. Teško da oni mogu da pređu preko toga, u odnosu na to da saslušaju kakve su njegove brige. Ne sumnjam u njegovu iskrenost. Brine o pravim, legitinnim, važnim pitanjima. Ako ništa drugo, ono što je on uradilo je pokrenuo pitanje o temama o kojima bi trebalo da razgovaramo", istakao je Obama.

09:22 - Serena Vilijams prestigla FedereraAmerička teniserka Serena Vilijams je pobedom u četvrtfinalu US opena nad Jaroslavom Švedom stigla do 308. trijumfa na Gren slemovima. Amerikanka je na večnoj listi prestigla Švajcarca Rodžera Federera koji ima 307 pobeda. Serena na Gren slem turnirima ima skor od 308 pobeda i 42 poraza. Amerikanki sada nedostaju još samo tri pobede do 23. Gren slem titule. Ona bi u slučaju trijumfa u Njujorku prestigla legendarnu Nemicu Šrefi Graf po broju pobeda na Gren slem turnirima. Vilijamsova će u četvrtfinalu turnira u Njujorku igrati protiv Simone Halep iz Rumunije.

09:00 - Partizan savladao i SteauuKošarkaši Partizana pobedili su rumunsku Steauu 67:61 u prijateljskom meču u Beogradu. Trener Partizana Aleksandar Džikić pružio je šansu svim trenutno raspoloživim igračima a njih 11 se upisalo u listu strelaca. Kao i na prethodnim mečevima, u timu nisu bili Adin Vrabac i Frenk Robinson. Najefikasniji u timu Partizana bio je Stefan Birčević koji je imao učinak od 13 poena i 6 skokova. Uroš Luković je postigao 12 poena uz 5 skokova i 3 blokade dok je Vanja Marinković uz 6 poena imao i 10 uhvaćenih lopti. Sezona 2016/2017 za crno-bele počinje 1. oktobra kada u prvom kolu ABA lige gostuju Mornaru u Baru.

08:35 - Istorijski uspeh Anje KonjuhHrvatska teniserka Ana Konjuh plasirala se u četvrtfinale poslednjeg Gren slem turnira sezone, US opena. Konjuh je ostvarila najveći uspeh u karijeri, pošto je u osmini finala turnira u Njujorku pobedila Poljakinju Agnješku Radvansku 6:4, 6:4. Hrvatska teniserka, koja je osvojila juniorski US open 2013, igraće u četvrtfinalu protiv Čehinje Karoline Pliškove, koja je pobedila Venus Vilijams 4:6, 6:4, 7:6. Konjuh je prva hrvatska teniserka koja se plasirala u četvrtfinale US opena.

08:20 - Albanija i Makedonija danas nastavljaju meč

08:10 - Marej u četvrtfinalu US openaDrugi teniser sveta Britanac Endi Marej plasirao se u četvrtfinale poslednjeg gren slem turnira sezone, US opena. Marej je u osmini finala turnira u Njujorku lako pobedio Bugarina Grigora Dimitrova 3:0, po setovima 6:1, 6:2, 6:2. Britanac će u četvrtfinalu igrati protiv Japanca Keija Nišikorija.

OVDE

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track