BLOG UŽIVO: Veliki preokret Francuske za finale EP sa Slovenijom
Foto: AP

Najnovije informacije iz sveta sporta

BLOG UŽIVO: Veliki preokret Francuske za finale EP sa Slovenijom

Fudbal -
Sve o sportskim dešavanjima na jednom mestu, najnovije informacije, rezultati, najave predstojećih događaja

BEOGRAD - Dobrodošli na Kurir sport! Pratite najnovije vesti iz sveta sporta na jednom mestu.

23:04 - Budućnost pobedila CedevituKošarkaši Budućnosti pobedili su večeras u Podgorici Cedevitu sa 76:66 (10:15, 23:12, 20:17, 23:22) u derbiju šestog kola regionalne Jadranske lige. Budućnost su do pobede predvodili Omar Kuk i Bojan Subotić sa po 14 poena, dok je Tadija Dragićević dodao 12. U ekipi Cedevite istakao se Nemanja Gordić sa 12 poena, a 11 je ubacio Miro Bilan. Cedevita je dobro počela utakmicu, pa je posle prve četvrtine imala pet poena prednosti (10:15), ipak Podgoričani su serijom od 12:3 na početku druge deonioce stigli do preokreta. Od trenutka kada je Budućnost povela, Zagrepčani nisu uspeli da održe priključak, što je domaća ekipa iskoristila i postepeno gradila prednost. Budućnost je posle ove pobede, makar do sutra, izbila na prvo mesto Jadranske lige sa pet pobeda i jednim porazom, dok je Cedevita na drugom sa četiri trijumfa i jednim porazom. Ranije danas Cibona je sa 63:57 pobedila Partizan, dok je Metalac u Novom Mestu sa 75:70 savladao Krku. ; Ostali mečevi šestog kola Jadranske lige igraće se sutra i prekosutra.

22:22 - Veliki preokret Francuske za finale EP sa SlovenijomOdbojkaši Francuske igraće u finalu Evropskog prvenstva, pošto su večeras u Sofiji pobedila Bugarsku sa 3:2 (18:25, 22:25, 26:24, 25:21,15:12). Protivnik Francuske u finalu biće selekcija Slovenije, koja je ranije danas savladala Italiju sa 3:1 (25:13, 23:25, 25:20, 25:20). "Trikolori" su napravili veliki preokret protiv domaćina, jer su gubili 0:2 u setovima.Utakmice u dvorani Armejec posmatrali su predsednik Odbojkaškog saveza Srbije (OSS) i novi predsednik Evropske odbojkaške konfederacije (CEV) Aleksandar Boričić, kao i prvi potpredsednik CEV-a Renato Arena.Finalna utakmica na programu je sutra od 19.45, dok se u meču za treće mesto, od 16.30, sastaju Italija i Bugarska.

21:44 - Knežević igrač meseca u septembruFudbaler Borca iz Čačka Filip Knežević izabran je za najboljeg igrača Superlige Srbije za mesec septembar. Knežević je ovu prestižnu nagradu dobio u anketi Sindikata "Nezavisnost" i SOS kanala. Žiri sastavljen od dvadesetak novinara iz najuticajnijih redakcija, među kojima je bio i Tanjug, opredelio se za krilnog napadača Borca. Knežević je obeležio period od 9. do 12. kola sa dve 'dopijete' protiv Vojvodine u Čačku i Rada na Banjici i bio jedan od najzaslužnijih što se tim Nenada Lalatovića nalazi na poziciji broj dva na tabeli. "Živim za svaku utakmicu i ne opterećujem se januarskim i junskim prelaznim rokom. Imamo najboljeg trenera u ligi i zasluženo smo u vrhu. Čast mi je da budem igrač meseca ako se ima u vidu da su prva dva trofeja pripala asovima Zvezde i Partizana. Ovo je dokaz da se dobar fudbal igra i van Beograda. Trudiću se da budem i najbolji igrač sezone", rekao je Knežević. On je trijumfovao sa 81 bodom, a najozbiljnijeg rivala imao u junaku večitog derbija Portugalcu Ugu Vijeiri, koji je završio na drugom mestu sa 17 poena zaostatka. Treće i četvrto mesto zauzeo je tandem Crvene zvezde Aleksandar Katai i Marko Grujić. Katai je sakupio 47 glasa, a Grujić 34. Peti je golman Javora Vladan Djogatović (18), najzaslužniji za visok plasman Ivanjičana posle prve trećine domaćeg šampionata. Prethodni laureati bili su Andrija Živković iz Partizana i Aleksandar Katai iz Crvene zvezde.

21:02 - Metalac trijumfovao u Novom MestuKošarkaši Metalca pobedili su Krku kao gosti u utakmici šestog kola ABA lige - 75:70. Pobednik je odlučen kada je Kutlešić pri vođstvu Valjevaca od 71:69 pogodio trojku.Najefikasniji u timu Vladimira Đokića bio je Majstorović sa 18 poena, Kutlešić je dodao 14, uz četiri asistencije, Malešević 13 poena, uz šest asistencija... Ubedljivo najbolji kod domaćina Ivanov sa 14 poena, 15 skokova i devet asistencija. Metalcu je ovo treća pobeda u sezoni i sa skorom 3-3 pobegao je ekipama na začelju tabele, među kojima je i Krka sa 2-4.

20:44 - Borusija Menhengladbah deklasirala Ajntraht u FrankfurtuFudbaleri Borusije Menhengladbah pobedili su danas u Frankfurtu Ajntraht sa 5:1 u poslednjoj subotnjoj utakmici devetog kola nemačke Bundeslige. Borusija, koja je zbog loših rezultata na početku sezone u Bundesligi promenila trenera Lusijana Favrea i na njegovo mesto privremeno postavila Andrea Šuberta, ostvarila je četvrtu uzastopnu pobedu u prvenstvu Nemačke. Gosti iz Menhengladbaha poveli su u 16. minutu golom Rafaela, da bi Ajntraht iz jedanaesterca u 29. preko Aleksandra Mejera stigao do izjednačenja. Veoma dobra igra Borusije u drugom delu utakmice donela je timu Andrea Šuberta četiri gola u mreži Ajntrahta. Novu prednost Borusiji doneo je Mahmud Dahud u 51. minutu, da bi na 3:1 povisio Rafael u 57. Andre Han je iz jedanaesterca u 82. uvećao prednost gostiju, da bi isti igrač postavio konačan rezultat u sudijskoj nadoknadi vremena. Borusija posle devet utakmica zauzima 10. mesto sa 12 bodova, dok je Ajntraht 13. sa devet.

20:37 - Arsenal ubedljiv u VotforduFudbaleri Arsenala pobedili su večeras u Votfordu istoimenu ekipu sa 3:0 (0:0) u utakmici 9. kola Premijer lige. Arsenal je mudro čekao svoju šansu i sredinom drugog poluvremena slomio optor Votforda. Za novi ubedljiv trijumf "tobdžija" pobrinilu se Aleksis Sančez, Olivije Žiru i Aron Ramzi, koji su za samo 12 minuta napunili mrežu domaćina. Ovom pobedom Arsenal se vratio na drugo mesto na tabeli. Tim Arsena Vengera izjednačio se sa Mančester Junajtedom, koji takođe zaostaje dva boda za prvoplasiranim Sitijem. Rezultati i strelci 9. kola Premijer lige: Totenhem - Liverpul 0:0 Čelsi - Aston Vila 2:0 (Kosta 34, Haton 54. auto gol) Kristal Palas - Vest Hem 1:3 (Kabaje 25. penal - Dženkinso 22, Lanzini 88, Pajet 90+4) Everton - Mančester Junajted 0:3 (Šnajderlin 18, Erera 22, Runi 62) Mančester Siti - Bornmut 4:1 (Stering 7, 29, 45+3, Boni 11, 89 - Marej 22) Sautempton - Lester 2:2 (Fonte 21, Van Dijk 37 - Vardi 66, 90+1) VBA - Sanderlend 1:0 (Berahino 54) Votford - Arsenal 0:3 (Sančez 63, Žiru 68, Remzi 74) Nedelja: Njukasl - Norič (17) Ponedeljak: Svonsi - Stouk (21) Tabela: Mančester Siti 21 bod, Arsenal i Mančester Junajted po 19, Vest Hem 17, Lester 16, Kristal Palas 15, Totenhem 14, Sautempton, Liverpul i Everton po 13, Čelsi 11, itd.

20:31 - Remi Eibara i SeviljeFudbaleri Eibara i Sevilje odigrali su danas nerešeno 1:1 u utakmici osmog kola španske Primere. Eibar je poveo golom Borhe Bastona u šestom minutu, da bi remi Sevilji i konačan rezultat postavio Kevin Gameiro u 71. Eibar je posle ovog remija izbio, makar do sutra, na šesto mesto Primere sa 13 bodova, dok je Sevilja 10. sa devet. Ranije danas Real Madrid je sa 3:0 pobedio Levante, dok kasnije večeras Barselona dočekuje Rajo Valjekano, dok Malaga gostuje Valensiji, a sastaju se i Betis i Espanjol.

20:04 - Roma slomila otpor Empolija u drugom poluvremenuFudbaleri Rome pobedili su na svom "Olimpiku" ekipu Empolija 3:1 (0:0) u prvom meču osmog kola italijanske Serije A. "Vučica" je otpor gostiju slomila u drugom poluvremenu golom Pjanića iz slobodnog udarca. Posle tog 56. minuta domaćin nije imao problema. Samo tri minuta kasnije De Rosi je povećao na 2:0, Salah se upisao u strelce u 69. za 3:0, a poraz Empolija ublažio je Bihel u 75.Roma je skočila na drugo mesto sa 17 bodova, s tim što ima meč više od konkurenata u vrhu. Empoli je ostao na sedam bodova.

19:52 - Boričić: Velika stvar za mene i srpsku odbojkuNovi predsednik Evropske odbojkaške konfederacije (CEV) Aleksandar Boričić izjavio je večeras da izbor na tu funkciju predstavlja veliko priznanje za njega lično, ali i odbojku u Srbiji. "Za mene lično i za srpsku odbojku desila se velika stvar, izabran sam za predsednika Evropske odbojkaške konfederacije. Ovo je veliko priznanje za naš trud i rad, za napredak svih naših selekcija i ideje koji smo donosili", rekao je Boričić za sajt Odbojkaškog saveza Srbije (OSS). On je najavio da će za dve godine mnogo toga biti promenjeno u evropskoj odbojci u pozitivnom smislu. Boričić je danas na 36. Kongresu u Sofiji imanovan za novog predsednika CEV. Predesdnik OŠ dobio je 31 glas, 10 više od dosadašnjeg predsednik CEV-a Luksemburžanin Andrea Mejera.

19:22 - Slovenija u finalu prvenstva EvropeOdbojkaška reprezentacija Slovenije plasirala se danas u finale Evropskog prvenstva, pošto je u polufinalu u Sofiji pobedila Italiju sa 3:1, po setovima 25:13, 23:25, 25:20 i 25:20. Slovenija je do svog prvog finala na nekom velikom međunarodnom takmičenju došla posle 119 minuta igre u polufinalu. Najefikasniji u pobedničkoj ekipi bio je Tine Urnaut sa 22 poena, dok Mitja Gasparini zabeležio 18, a Klemen Čebulj 16. U selekciji Italije istakli su se Ivan Zajcev i Osmani Huantorena sa po 15 poena. Slovenija će se sutra u finalu Evropskog prvenstva u Sofiji sastati sa pobednikom iz drugog polufinala između Bugarske i Francuske.

19:04 - Klop zadovoljan debijem na klupi LiverpulaNovi trener Liverpula Jirgen Klop rekao je danas da je zadovoljan svojim debijem u Premijer ligi, iako su njegovi fudbaleri odigrali nerešeno bez golova sa Totenhemom. "Bilo je kul, sviđa mi se ovo. Ne želim da pričamo o mom debiju, o meni... Prva utakmica u Premijer ligi, gostovanje na stadionu Vajt Hart Lejn... Nije najgore mesto na svetu, ali je bilo kul. Kada sam izašao na stadion, iako sam bio na mnogim drugim, pokušao sam da vidim stvari koje nikada nisam. Bio je lep osećaj kada je sudija dunuo u pištaljku", rekao je Klop, a prenosi portal goal.com. Klop je početkom ove nedelje preuzeo ekipu od Brendana Rodžersa, koji je dobio otkaz zbog serije loših rezultata. Nemac je danas debitovao na klupi "crvenih". "U principu sam zadovoljan. Ovo nije najgori mogući znak... Nisam imao velika očekivanja, jer sam imao samo tri dana da radim sa ekipom. Totenhem je veoma, veoma jaka ekipa. Bila je teška utakmica", kazao je Klop. On je kazao da remi nije rezultat iz snova, ali da na ovome može da gradi svoju karijeru u Liverpulu. "Remi nije rezultat iz snova, ali može da prođe. Bila je ovo važna utakmica, jer mogu da gradim svoj rad na ovome i pokažem igračima šta je dobro, a šta ne, da bismo napravili iskorak", kazao je Klop. Liverpul zauzima 10. mesto sa 13 bodova, osam manje od lidera Mančester sitija, dok je Totenhem posle ovog remija na sedmom sa 14. bodova.

18:07 - Siti i Junajted lako do pobeda, Čelsi prekinuo crnu serijuFudbaleri Mančester sitija pobedili su danas na svom terenu Bornmut sa 5:1, dok je Mančester junajted savladao u gostima Everton sa 3:0, a Čelsi je u Londonu sa 2:0 trijumfovao protiv Aston Vile, u utakmicama devetog kola engleske Premijer lige. Vest Bromvič Albion je sa 1:0 pobedio Sanderlend, dok je Vest Hem na gostovanju slavio protiv Kristal Palasa sa 3:1, a Sautempton i Lester odigrali su nerešeno 2:2. Mančester siti je veoma lako pred svojim navijačima na stadionu Etihad pobedio Bornmut i tako zadržao lidersko mesto u Premijer ligi s 21 bodom. Golove za ekipu Manela Pelegrinija postigli su Rahim Sterling u sedmom, 29. i trećem minutu sudijske nadoknade vremena prvog poluvremena, i Vilfred Boni u 11. i 89. minutu. Jedini gol za Bornmut postigao je Glen Marej u 22. minutu. Bornmut posle devet odigranih utakmica zauzima 17. mesto sa osam bodova.Sterling je het-trikom ušao u klupsku istoriju, jer od osnivanja Premijer lige nijedan engleski igrač nije uspeo da postigne tri gola za Mančester siti. Mančester junajted je zahvaljujući sjajnoj igri u prvom poluvremenu došao do trijumfa u Liverpulu nad Evertonom. "Crveni đavoli" poveli su golom Morgana Šnajderlina u 18. minutu, da bi Andre Erera glavom u 22. posle odličnog centaršuta Markosa Roha s leve strane povisio na 2:0, a konačan rezultat postavio je Vejn Runi u 62. Mančester junajted zauzima drugo mesto u Premijer ligi sa 19 bodova, dok je Everton deveti sa 13. Čelsi je pred svojim navijačima na stadionu Stamford bridž uspeo da dođe do treće pobede u prvenstvu Engleske. Ekipa Žozea Morinja dosta se mučila protiv Aston Vile, ali je na kraju ipak uspela da slavi golovima Dijega Koste u 34. minutu i autogolom Alana Hatona u 54. Srpski reprezentativac Nemanja Matić igrao je drugo poluvreme, dok Branislav Ivanović nije bio u timu zbog povrede. Čelsi, prvak Engleske, zauzima 11. mesto sa 11 bodova, dok je Aston Vila 18. sa četiri. Ranije danas Totenhem i Liverpul odigrali su nerešeno bez golova, a večeras od 18.30 sastaju se Votford i Arsenal.

17:32 - Bajern nastavio pobednički niz, debitovao PantovićFudbaleri Bajerna savladali su danas na gostovanju ekipu Verdera iz Bremena sa 1:0 (1:0), u utakmici 9. kola Bundeslige. Bajern je zadržao maksimalan učinak i nastavio pobednički niz od početka sezone. Bavarci su stalno napadali, imali veći posed lopte, ali su uspeli samo jednom da savladaju golmana domaćih. Veliki broj prilika propustio je Robert Levandovski, a jedini gol na meču postigao je Tomas Miler u 23. minutu, posle neuspele ofsajd zamke Vedera. Debi za Bajern zabeležio je mladi fudbaler Srbije Miloš Pantović, koji u finišu utakmica zamenio Artura Vidala. Pantović je rođen u Minhenu, a poreklom je iz Arilja.U ostalim mečevima 9. kola najzanimljivije bilo je u Volfsburgu, gde je istoimena ekipa pobedila Hofenehajm uz het - trik Kruzea. Golom Mejera u nadoknadi sudijskog vremena, Šalke je kod kuće bio bolji od Herte (2:1), rival Partizana u Ligi Evrope Augzburga poražen je od novajlije Darmštata (2:0), dok golova nije bilo u na utakmici između Hamburga i Bajera. Rezultati i streci 9. kola Bundeslige: Augsburg - Darmštat 0:2 (Vagner 7, Nimejer 29) Hamburg - Bajer Leverkuzen 0:0 Šalke - Herta 2:1 (Hovedes 42, Mejer 90+2 - Kalu 73) Volfsburg - Hofenhajm 4:2 (Kruze 1, 62, 83, Dost 7 - Toljan 29, Šmid 54) Verder - Bajern Minhen 0:1 (Miler 23) Ajntraht Frankfurt - Borusija Menhengladbah (18.30) Nedelja: Keln - Hanover (15.30) Štutgart - Ingolštat (17.30) Odigrano juče: Majnc - Borusija Dortmund 0:2 (0:1) Tabela: Bajern Minhen 27 bodova, Borusija Dortmund 20, Šalke 19, Volfsbug 15, Herta, Keln, Ingolštat i Bajer Leverkuzen po 14, Darmštat 13, Majnc 12, itd.

17:01 - Radnički iznenadio Vojvodinu u Novom SaduFudbaleri Radničkog iz Niša pobedili su danas u Novom Sadu domaću Vojvodinu sa 2:0 (0:0), u poslednjoj nedeljnoj utakmici 14. kola Superlige. Nišlije su zabeležile drugi vezani trijumf, a peti ukupno u sezoni, dok je Vojvodina pretrpela peti poraz. Golove za goste postigli su Saša Marjanović iz slobodnog udarca u 72. i Petar Djuričković u 89. minutu iz penala. Ranije danas Crvena zvezda je na Banjici savalala Rad rezultatom 3:0. Rezultati: Rad - Crvena zvezda 0:3 (Grujić 40, Ristić 89, Katai 90+2) Vojvodina - Radnički Niš 0:2 (Marjanović 72, Djuričković 89. penal) Sutra: Borac - OFK Beograd (15) Metalac - Mladost (15) Novi Pazar - Čukarički (15) Spartak - Voždovac (15) Jagodina - Radnik (19) Partizan - Javor (19) Tabela: Crvena zvezda 35 bodova, Borac 24, Javor 23, Radnički Niš 22, Partizan 21, Čukarički 21, Vojvodina 20, Novi Pazar 18. itd.

http://www.youtube.com/watch?v=m5-qkUPuhHA

16:12 - Popović: Gostovanje Pazaru je jedno od najtežihTrener Čukaričkog Zoran Popović rekao je danas da njegove fudbalere u Novom Pazaru čeka jedno od najtežih gostovanja ove sezone. "Zna se da je to jedno od najtežih gostovanja u ligi. Biće zahtevan meč. Idemo da odigramo dobru utakmicu. Moji igrači su jako dobro raspoloženi i trudićemo se da budemo bićemo spremni za utakmicu protiv Novog Pazara", rekao je Popović na konferenciji za novinare. Čukarički će sutra gostovati Novom Pazaru, u 14. kolu Super lige. Popović je istakao da je nezadovoljan time što njegovoj ekipi sledi teško gostovanje samo tri dana nakon utakmice s Jagodinom. "Posle 48 sati od veoma teške utakmice s Jagodinom, idemo tamo. Da li ćemo uspeti da oporavimo ekipu - nadam se da hoćemo. Atmosfera je odlična, igrači imaju karakter, jedino da vidimo da li možemo da ih fizički oporavimo u ovako kratkom vremenskom periodu. Svesni smo svega", kazao je Popović. Fudbaler ekipe sa Banovog brda Dejan Boljević rekao je da njegov tim čeka tvrda i neizvesna utakmica. "Ekipa Novog Pazara je iskusna domaćinska ekipa koja na svom terenu teško gubi bodove. To će nam biti treći meč u tri dana i sigurno je da će glava odraditi veliki i bitan segment u predstojećoj utakmici. Ako uđemo sa željom i motivacijom, kao što je to bilo protiv Jagodine, siguran sam da će doći i pozitivan rezultat", rekao je Boljević. Utakmica u Novom Pazaru igraće se sutra od 15.00.

15:37 - Radonjić: Nadam se da ćemo igrati kao u EvroligiTrener košarkaša Crvene zvezde Dejan Radonjić rekao je danas da se nada da će njegova ekipa i u utakmici protiv Olimpije u Jadranskoj ligi odigrati kao i na početku Evrolige sa Strazburom. ; "Zadovoljstvo koje je prisutno nakon pobede (nad Strazburom) trebalo bi i nadam se da će preći u ozbiljnost koja nam je potrebna, jer fokus bi trebalo da se prenese na utakmicu sa Olimpijom. Svesni smo značaja takmičenja u Jadranskoj ligi, šta nam ono donosi i pristup tim utakmicama mora da bude adekvatan", rekao je Radonjić novinarima u Beogradu. Zvezda će sutra od 17.00 u Hali Pionir dočekati slovenački tim u utakmici šestog kola Jadranske lige. "Olimpija je u ovom trenutku u dobroj formi, pokazala je to i Evrokupu, savladala je odlični Trento, imala je i za njih jednu dobru i važnu pobedu protiv Cibone u Zagrebu. Tim koji je sastavljen od mladih, ali i iskusnih igrača, predvodi ih plejmejker (Zek) Rajt, koji stvarno igra dobro i nosi čitav tim. Oni su tim koji može da igra jako dobro i da koristi kvalitete koje poseduje", kazao je Radonjić. On je ocenio da će Olimpija biti u borbi za završnicu Jadranske lige i da poseduje kvalitet za to, ali veruje da će njegova ekipa i pored toga ostvariti pobedu. ; "Naš odnos prema igri mora biti na visokom nivou. Moramo da pokušamo da dobre stvari koje oni imaju svedemo na minimum, da mi kontrolišemo igru, da ne dozvolimo Olimpiji da nametne jedan stil koji objektivno pokazuju u ovim zadnjim mečevima i da na taj način uz punu ozbiljnost i motivaciju dođemo do novih bodova", rekao je Radonjić. Zvezda posle pet odigranih utakmica ima četiri trijumfa i jedan poraz, dok Olimpija ima tri pobede i dva poraza.15:05 - FIFA smenila Izvršni komitet FA TajlandaMeđunarodna fudbalska federacija (FIFA) smenila je Izvršni komitet Fudbalske asocijacije Tajlanda, nekoliko dana pošto je zbog kršenja etičkih normi suspendovala predsednika te organizacije Voravija Makudija. Makudi je ranije ove nedelje suspendovan na 90 dana jer je pod istragom za "neetičko ponašanje" tokom izbora domaćina Mundijala 2018 i 2022. godine. On je tokom 18 godina, do maja, bio član Izvršnog komiteta FIFA. FIFA je saopštila da će umesto smenjenog Izvršnog komiteta nacionalne asocijacije Tajlanda izabrati "komitet za normalizaciju".14:30 - Jelena Janković: Teška pobedaSrpska teniserka Jelena Janković ocenila je teškom pobedu protiv Amerikanke Venus Vilijams u polufinalu WTA turnira u Hong Kongu. "Zadovoljna sam igrom. Borila sam se tokom čitavog meča, a igrati protiv Venus zaista nije lako. Ona je veliki šampion i drago mi je što sam je večeras pobedila", rekla je Janković, koja je u drugom setu gubila sa 3:0, ali je uspela da se vrati i da na kraju stavi tačku na meč - 6:4, 7:5. Drugi reket Srbije u nedelju igra za titulu protiv Nemice Angelike Kerber. "Kerber ima nešto drugačiji stil od Venus Vilijams. Igra solidno i moraću u meču da budem borbena", rekla je Janković.14:05 - Umro Hauard Kendal, najuspešniji menadžer EvertonaNajuspešniji menadžer u istoriji Evertona Hauard Kendal preminuo je danas u 69. godini. Kendal je Everton doveo do dve premijerligaške titule. 'Vest o smrti Kendala duboko nas je rastužila", saopštio je Everton na svom zvaničnom sajtu. Kendal je vodio Everton od 1981. do 1987. godine i tom periodu je klub osvojio dve titule prvaka Engleske, FA Kup i evropski Kup pobednika kupova. On je u karijeri, između ostalih klubova, trenirao i španski Atletik Bilbao i Mančester siti.13:43 - Enrike: Važniji oporavak Mesija nego mečeviTrener Barselone Luis Enrike izjavio je da je u interesu kluba i reprezentacije Argentine da se Lionel Mesi potpuno oporavi pre nego što se vrati na teren. Mesi se povredio krajem septembra tokom prvenstvene utakmice sa Las Palmasom kada je pokidao ligamente kolena i tada je procenjeno da će se argentinski reprezentativac u decembru vratiti na teren. Fudbalski savez Argentine (AFA) saopštio je nedavno da računa na Mesija u utakmicama protiv Brazila i Kolumbije sredinom novembra. "Mesi mora potpuno da se oporavi. Nije stvar u tome da li će igrati u određenoj utakmici. Pritisak AFA? To su samo glasine. Siguran sam da selektor Argentine (Herardo Martino) i njihov Savez, kao i Barselona, želi da se Mesi potpuno oporavi", rekao je Enrike.13:20 - Humels: Klopu nije potreban veliki budžetKapiten Borusije Dortmund Mats Humels uveren je da će Jirgen Klop uspeti na klupi Liverpula. Klop će u subotu debitovati kao menadžer "redsa", a njegov bivši igrač ističe da mu za titule nisu potrebni veliki budžet i zvezde. "Možda se to neće videti odmah, ali siguran sam da može parirati ostalima. On je pobednik. Poznajem ga dobro i znam da njegov cilj nije samo plasman u LŠ. Sposoban je da se bori sa Mančester Junajtedom, Sitijem, Čelsijem i Arsenalom za titulu", dodaje Humels.12:55 - Strahan ostaje selektor ŠkotskeSelektor fudbalske reprezentacije Škotske Gordon Strahan produžio je ugovor sa nacionalnim savezom na još dve godine. Strahan je ostao selektor uprkos tome što nije uspeo da odvede ekipu na Evropsko prvenstvo 2016. godine u Francuskoj. Škotska se u kvalifikacijama takmičila u Grupi D i zauzela je četvrto mesto, iza Nemačke, Poljske i Irske, koja će igrati u baražu. Fudbalski savez Škotske saopštio je danas da je zadovoljan jer je Strahan pristao da ostane selektor, posle velike podrške navijača tokom celih kvalifikacija za Evropsko prvenstvo. Strahan (58) predvodi reprezentaciju Škotske od 2013. godine. Bivši škotski reprezentativac rekao je da sa optimizmom čeka početak kvalifikacija za Svetsko prvenstvo 2018. godine u Rusiji i da želi da ekipa napreduje. 12:35 - Poraz Jorovićeve u LuksemburguSrpska teniserka Ivana Jorović nije uspela da se plasira u drugo kolo kvalifikacija za glavni žreb WTA turnira u Luksemburgu. Jorovićeva je u prvom kolu kvalifikacija poražena od Francuskinje Osean Dodin 6:1, 7:6. Kvalifikacije za glavni žreb imaju tri kola.12:25 - Pobeda Krstina u MoskviSrpski teniser Peđa Krstin plasirao se u drugo kolo kvalifikacija za glavni žreb Kremlj kupa u Moskvi. Krstin je u prvom kolu kvalifikacija pobedio Rusa Dmitrija Surčenka 6:0, 6:2. On će u drugom kolu kvalifikacija igrati protiv još jednog Rusa, Aleksandera Vasilenka. Kvalifikacije za glavni žreb imaju tri kola.12:15 - Krajinović uspešan na startu kvalifikacijaSrpski teniser Filip Krajinović plasirao se u drugo kolo kvalifikacija za ATP turnir u Stokholmu. Krajinović je u prvom kolu kvalifikacija pobedio Hrvata Filipa Vegera 2:0, po setovima 7:6, 6:3. On će u drugom kolu igrati sa pobednikom meča Karl Soderlund (Švedska) - Dmitro Badanov (Bugarska). Kvalifikacije za glavni žreb imaju tri kola.12:05 - Stahovski prozivao Bušar i ženski tenisUkrajinski igrač Sergej Stahovski ponovo je prozivao teniserke, a ovoga puta na tapetu mu se našla Kanađanka Južin Bušar. Stahovski, koji je ove godine u centar pažnje došao seksističkim izjavama i komentarima na račun homoseksualaca, sada je ponovo pokrenuo priču o nagradnom fondu u muškom i ženskom tenisu. Bušar je podnela tužbu protiv Teniske asocijacije SAD zbog potresa mozga koji je zadobila u padu u svlačionici na US openu. Ona je morala da se povuče sa poslednjeg Gren slema sezone pred svoj meč četvrte runde, a potom se vratila na teren u Pekingu, da bi osetila probleme sa vrtoglavicom. Sada traži odštetu od organizatora US Opena i Nacionalnog teniskog centra u Njujorku.

11:40 - Odom se probudio iz kome, pokazuje znake oporavkaBivša košarkaška NBA zvezda Lamar Odom probudio se iz kome u bolnici u Las Vegasu i pokazuje znake oporavka, pošto je pre tri dana u besvesnom stanju nađen u jednoj javnoj kući u Nevadi. Odom je otvorio oči, podigao palac i obratio se doktorima sa nekoliko reči. Odom (35) pronađen je u sredu u besvesnom stanju u bordelu "Ljubavni ranc" u blizini Las Vegasa. Slavni košarkaš je kako se navodi, koristio kokain, iako je ranije precizirano da je tokom boravka u bordelu popio 10 tableta biljne vijagre "zalivajući" ih konjakom. On je tokom karijere igrao za Majami, Dalas, Los Anđeles Lejkerse, sa kojima je osvojio titulu 2009. i 2010, kao i za LA Kliperse.

11:20 - Lalatović: OFK u usponu forme, ali očekujem dobar rezultatTrener fudbalera Borca, Nenad Lalatović ocenio je da njegovu ekipu u nedelju očekuje teška utakmica protiv OFK Beograda koji je u usponu forme. "Naš protivnik je u usponu forme o čemu svedoči njihov meč i pobeda nad timom Rada. Imaju više pojačanja iz Zvezde, a dobre partije pružaju na strani", rekao je Lalatović i podsetio da je na čelo Beograđana odnedavno došao iskusni trener Dragoljub Bekvalac. Šef struke Čačana smatra da će utakmica biti zanimljiva i neizvesna svih devedest minuta, ali mu je želja da njegov tim nastavi sa dobrim rezultatima, kao što je to bilo u prethodnom periodu. Navijači Borca "Mašinerija" izdali su saopštenje sa porukom "Evropa se bliži". Oni su pozvali sugrađane i simpatizere kluba da u nedelju podrže čačanski tim u borbi za sam vrh tabele. Čačani su drugi na tabeli sa 24 boda, a romantičari su 13. sa dvanaest bodova manje.11:00 - Đorđević: Presudila duga klupa rivalaTrener Panatinaikosa Aleksandar Đorđević smatra da je duga klupa Lokomotive odlučila meč u Krasnodaru. PAO je dobro otvorio meč u Rusiji, ali je Lokomotiva Kubanj slavila 81:70 na startu Evrolige. "Dobro smo počeli, ali Lokomotiva ima dugu klupu. Ko god je ušao na parket doneo je nešto timu, a mi nismo mogli da uključimo sve igrače u igru kao što smo navikli. Mislim da je to bilo ključno", rekao je Đorđević i dodao: "Izgubili smo 10-11 lopti u prvom poluvremenu, većinu u drugoj četvrtini, što je omogućilo Lokomotivi da se vrati u meč. To smo popravili u drugom delu, ali smo u poslednjoj četvrtini promašili mnogo otvorenih šuteva. Iskusan smo tim, ne smemo tako grešiti".10:40 - Aduris produžio ugovor pred PartizanNajbolji strelac Atletik Bilbaa Aric Aduris prudužio je ugovor sa baskijskim klubom na još dve sezone. Tridesetčetvorogodišnji napadač nalazi se u životnoj formi, a ove sezone je na 14 utakmica postigao čak 11 golova, od čega četiri u Ligi Evrope. Aduris će u četvrtak predvoditi Bilbao na gostovanju Partizanu u trećem kolu takmičenja, u jednom od ključnih mečeva grupe L. Aduris je rođen u San Sebastijanu, karijeru počeo u niželigašu Aureri iz Vitorije, a u Atletik Bilbao je prvi put došao 202. godine. Posle samo jedne sezone preselio se u Burgos, potom igrao za Valjadolid, pre povratka na San Mames 2005. Nakon tri sezone opet je napustio Bilbao, igrao za Maljorku i Valensiju, pa se opet vratio 2012.

10:15 - Udovičić: Novi stadion uz minimalna sredstvaMinistar omladine i sporta Vanja Udovičić izjavio je da vlada sportistima i savezima ne duguje nijedan dinar i poručio da će Srbija dobiti novi, kvalitetan stadion uz minimalna sredstva. "Moramo da gradimo nešto što će ostati našoj deci, ali i sportistima koji u narednih 30 ili 40 godina neće morati da razmišljaju gde će da treniraju", rekao je Udovičić. Prema njegovim rečima, za sada je planirano 150 miliona evra za stadion. Udovičić je naveo i da se ne zna u kom trenutku bi Uefa ili Fifa mogle da zabrane utakmice na našim stadionima i obavežu sportiste da igraju na neutralnom terenu. "Stadioni nisu bezbedni ni po igrače ni po publiku", ocenio je Udovičić i dodao da je sada sve podređeno Olimpijskim igrama 2016. godine za koje očekuje da će se sportisti iz Srbije vratiti sa čak 10 medalja.10:01 - Badštuber se vratio treninzima posle petomesečne pauzeFudbaler Bajern Minhena Holger Badštuber vratio se treninzima nakon petomesečne pauze zbog povrede butnog mišića. Badštuber je 21. aprila na utakmici s Portom u Ligi šampiona pocepao tetivu u levoj butini, a nedugo posle je operisan u Vejlu u SAD. Defanzivac Bajerna David Alaba je u izjavi za klupski sajt rekao da je ekipa presrećna zbog povratka Badštubera. Istu ovu povredu Badštuber je imao na kraju 2014. godine, kada je s terena odsustvovao takođe pet meseci. Badštuber (26) je u prošlosti imao mnogo problema s povredama. On je 2012. godine odigrao samo 12 utakmica u sezoni, da bi potom propustio celu sledeću sezonu zbog povrede prednjih ukrštenih ligamenata kolena i četiri operacije koje je ta povreda zahtevala.09:40 - Mileru porodica i konji preči od skijanjaSlavni američki skijaš Bodi Miler, olimpijski šampion u superkombinaciji u Vankuveru 2010, najavio je da se neće takmičiti u nastupajućoj sezoni. Kako prenosi ESPN, 38-godišnji Miler odlučio je da provodi više vremena sa porodicom, testira skijašku opremu, kao i da se posveti ergeli čistokrvnih konja, čiji je vlasnik. Miler još nije doneo odluku o definitivnom završetku karijere, međutim, smatra se da je njegov nastup na Olimpijskim igrama 2018. godine u Pjongčangu malo verovatan.

09:15 - Bruk povredio rebro, ne brani tituluBritanski bokser Kel Bruk otkazao je borbu sa Argentincem Dijegom Čavesom za odbranu titule u velter kategoriji IBF verzije zbog povrede rebra. Bruk je tokom sparing treninga u četvrtak povredio rebro i odvezen je u bolnicu, zbog čega je otkazan meč protiv Čavesa, koji je trebalo da bude održan 24. oktobra u Šefildu. "Kel je očajnički želeo da boksuje, ali to je bilo nemoguće. Pokušaćemo da zakažemo novi meč do kraja godine", rekao je promoter Edi Hern. Bruk (29) je trebalo treći put da brani šampionski pojas. On je do sada imao 35 mečeva i pobedio je u svakom, od čega 24 puta nokautom. Čaves (29) je boksovao 26 mečeva i ostvario 23 pobede, od kojih 19 nokautom, ima jednu nerešenu borbu i dva poraza.

08:50 - Jovanovski zaustavljena u polufinaluSrpska teniserka Bojana Jovanovski nije uspela da se plasira u finale WTA turnira u Tjencinu. Srpska teniserka poražena je u polufinalu od Crnogorke Danke Kovinić u tri seta, sa 6:4, 6:7(2), 6:2. Iako je Jovanovski servirala znatno bolje od rivalke, koja je imala čak sedam duplih servis greški, slabo je koristila svoje brejk šanse, što je presudilo pobednika. Bio je ovo drugi međusobni meč dve deniserke za manje od mesec dana u Kini, a Kovinićeva se revanširala Jovanovskoj za poraz u Gvangžuu.08:25 - Van Persi nastavlja karijeru u BarseloniTurski fudbalski vicešampion Fenerbahče spreman je da proda napadača Robina van Persija, za koga je ozbiljno zainteresovana Barselona. Transfer 32-godišnjeg Holandjanina mogao bi da iznosi tri miliona evra. To je upola manje od sume koju je Fenerbahče letos isplatio Mančester junajtedu za napadača. Ove sezone Van Persi je postigao tri gola na sedam utakmica, ali je poznato da je u zategnutim odnosima sa trenerom istanbulskog tima Vitorom Pereirom. Fenerbahče je trenutno trećeplasirani na tabeli prvenstva Turske, a u narednoj utakmici gostuje u nedelju ekipi Kajzerija.08:00 - VESTI KOJE SU OBELEŽILE PRETHODNI DAN MOŽETE POGLEDATI OVDE

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track