BLOG UŽIVO: Maksimalna pobeda Srbije nad Australijom u Novom Sadu
Foto: Dado Đilas

NAJNOVIJE INFORMACIJE IZ SVETA SPORTA

BLOG UŽIVO: Maksimalna pobeda Srbije nad Australijom u Novom Sadu

Fudbal -
Sve o sportskim dešavanjima na jednom mestu, najnovije informacije, rezultati, najave predstojećih događaja

BEOGRAD - Dobrodošli na Kurir sport! Pratite najnovije vesti iz sveta sporta na jednom mestu.

22:58 - Portugal pobedio Italiju na EP za mladePosle prvog kola na EP u Češkoj u okviru grupe B reprezentacije Portugala i Švedske imaju tri boda, dok su na dnu Italijani i Englezi bez osvojenog boda. Portugalci su danas taktički odigrali sjajnu utakmicu, a iskoristili su jednu od prilika koje su imali pa zasluženo nose tri boda iz duela sa favorizovanim Englezima.Englezi su bolje krenuli u meč, imali par prilika preko Kejna i Lingarda, ali nisu uspeli da savladaju golmana Portugala po imenu Hose Sa. U drugom Portugal je bio bolji, Gereiro i Silva su propustili po jednu priliku, a onda je Žoao Mario uspeo da zakuca loptu u gol iz neposredne blizine za 1:0.Bio je ovo ujedno i konačan rezultat na ovom meču, tako da su Portugalci na korak bliže od polufinala i mesta na OI.

22:22 - Maksimalna pobeda Srbije nad Australijom u Novom SaduMuška odbojkaška reprezentacija Srbije savladala je večeras u Novom Sadu selekciju Australije sa 3:0 (31:29, 27:25, 25:19) u prvoj utakmici četvrtog vikenda A grupe Svetske lige. Srbija je teže nego što se očekivalo došla do pobede, iako to rezultat ne pokazuje. Australija je pružila snažan otpor, ali je domaćin na kraju uspeo da dođe do maksimalne pobede. Sa nova tri boda Srbija se izjednačila na tabeli sa Italijom i približila plasmanu na završni turnir u Rio de Žaneiru. Najefikasniji u timu Nikole Grbića bio je Aleksandar Atanasijević sa 19 poena, 17 je imao Marko Ivović, a 13 poena Uroš Kovačević. Drugi susret dve reprezentacije na programu je u subotu, 20. juna, od 20 sati u dvorani "Pionir" u Beogradu.

22:07 - Košarkaši Cedevite najbrojniji na spisku Velimira PerasovićaSelektor košarkaške reprezentacije Hrvatske Velimir Perasović objavio je danas širi spisak igrača za predstojeće Evropsko prvenstvo. "Svi igrači koji su na spisku su izrazili želju da igaju u reprezentaciji", rekao je Velimir Perasović na konferenciji za novinare, prenosi Hina. Trećinu spiska čine igrači prvaka Hrvatske, Cedevite, dvojica pozvanih su iz Zadra, a samo jedan iz Cibone. Ostali reprezentativci igraju po stranim klubovima, a od igrača koji su poslednjih godina igrali za reprezentaciju nema Damira Markote i Lukše Andrića. Perasović je najavio da će skraćeni spisak od 16 imena objaviti početkom avgsta, kad se pripremama zvanično mogu pridružiti i svi igrači koji imaju angažman u NBA ligi. Na spisku se nalaze: Toni Katić (Široki Primorka), Oliver Lafajet (Olimpijakos), Rok Stipčević (Virtus), Roko Leni Ukić (Cedevita), Luka Babić (Cedevita), Bojan Bogdanović (Bruklin), Mario Hezonja (Barselona), Fran Pilepić (Cedevita), Ivan Ramljak (Cedevita), Marko Ramljak (Zadar), Damjan Rudež (Indijana), Krunoslav Simon (Lokomotiva Kuban), Ivan Siriščević (Cibona), Marko Arapović (Cedevita), Stanko Barać (Cedevita), Miro Bilan (Cedevita), Duje Dukan (Viskonsin), Hrvoje Perić (Umana), Leon Radošević (Alba), Josip Sobin (Zadar), Dario Šarić (Efes), Ante Tomić (Barselona), Tomislav Zubčić (Cedevita), Luka Žorić (Fenerbahče). Hrvatska će na Eurobasketu igrati u Grupi C, u Zagrebu, sa Holandijom, Grčkom, Slovenijom, Makedonijom i Gruzijom. Evropsko prvenstvo održaće se od 5. do 20. septembra, a zajednički će ga organizovati Hrvatska, Francuska, Nemačka i Letonija.

21:37 - Zimonjić i Matkovski u polufinalu KvinsaSrpski teniser Nenad Zimonjić i Poljak Marcin Matkovski plasirali su se u polufinale ATP turnira u Londonu u konkurenciji dublova, pošto su večeras u drugom kolu pobedili američki par Sem Kveri/Džon Izner sa 6:3, 3:6, 10:7. Zimonjić i Matkovski postavljeni su za druge nosioce, a njihovi naredni protivnici biće kandasko-indijska kombinacija Danijel Nestor/Lenader Paes. Nestor i Paes su bili bolji od Rafaela Nadala i Marka Lopeza iz Španije sa 7:6 (7:3), 6:4. Turnir u Kvinsu igra se za nagradni fond od 1.696.645 evra.

21:20 - Vest Hem doveo veliko pojačanjeFudbaler Marseja Dimitri Paje novo je pojačanje londonskog Vest Hema.U usluge ovog fudbalera veliko interesovanje pokazali su Everton i Njukasl, ali je Paje ipak odabrao Čekićare.Paje igra na poziciji krila, ima 28 godina i predstavljaće veliko pojačanje za londonski klub.

21:11 - Navaro nagovestio da će igrati na EurobasketuKošarkaš Barselone Huan Karlos Navaro nagovestio je danas da će ipak igrati za reprezentaciju Španije na predstojećem Evropskom prvenstvu, prenosi Mundo Deportivo. Ova informacija nije zvanična, ali da će Navaro igrati za nacionalnu selekciju se moglo naslutiti na današnjoj konfernciji za novinare uoči finala ACB lige u kome se sastaju Barselona i Real Madrid. Upitan da prokomentariše to što je Pau Gasol odlučio da igra na Eurobasketu, Navaro je rekao: "Drago mi je što je Pau sa nama". Novinari iznenađeni tim odgovorom su uzvratili pitanjem: "Sa nama?", na šta je Navaro rekao: "Da, sa nama". Španac se nakon toga vratio priči o finalu španskog šampionata. Reprezentacija Španije će na šampionatu Evrope igrati u grupi B, u Berlinu, protiv Srbije, Nemačke, Italije, Turske i Islanda. Prvi protivnik "crvenoj furiji" u prvom kolu biće upravo izabranici Aleksandra Đorđevića, 5. septembra. Evropsko prvenstvo održaće se od 5. do 20. septembra, a zajednički će ga organizovati Hrvatska, Francuska, Nemačka i Letonija.

20:47 - Pešić: Sada možemo da žalimo što nismo pobedili NemačkuNapadač mlade reprezentacije Srbije Aleksandar Pešić ne krije da bi "potpisao" bod protiv "pancera" na startu Evropskog prvenstva protiv Češke, ali..."Rezultat 1:1 protiv favorita poput Nemačke svako bih prihvatio pre meča, a sada stvarno možemo i da žalimo za šansom da osvojimo sva tri boda. Bili smo bolji, dominatniji, moglo se i do pobede. Slažem se sa mišljenjem da igranje u jačim ligama donosi kvalitet ovoj reprezentaciji. Mi smo već pokazali da možemo da se nosimo sa svakim rivalom i očekujem da i na ovom šampionatu ostvarimo postavljeni cilj", jasan je napadač Tuluza Aleksandar Pešić.

20:21 - Švedska posle preokreta pobedila Italiju na EP u ČeškojMlada fudbalska reprezentacija Švedske pobedila je danas selekciju Italije sa 2:1 u prvom kolu Grupe B Evropskog prvenstva u Češkoj. Italija je povela u 29. minutu golom Domenika Berardija iz jedanaesterca, Šveđani su izjendačili u 56. minutu, a strelac je bio Džon Gvideti, dok je konačan rezultat postavio Kize Telin sa penala u četiri minuta pre kraja meča. Šveđani su od 28. minuta igrali bez isključenog Miloševića, a snage su izjednačene u 80. minutu kada je "pocrveneo" Sturaro.U drugom meču prvog kola Grupe B Evropskog prvenstva kasnije večeras se sastaju Engleska i Portugal.

20:11 - Javtokas i naredne sezone u ŽalgirisuKošarkaški reprezentativac Litvanije Robertas Javtokas i naredne sezone nosiće drese Žalgirisa, saopštio je danas klub iz Kaunasa. Javtokas je u Žalgris došao 2011. godine iz Valensije, a prethodno je igrao za Himki, Dinamo iz Moskve, Panatinaikos, Lijetuvos Ritas i Šaulai. Ove sezone prosečno je na utakmicama Evrolige postizao 5.7 poena i 4.3 skoka. Iskusni centar nalazi se na širem spisku reprezentacije Litvanije za predstojeće Evropsko prvenstvo. On je sa državnim timom osvojio tri medalje - srebro na prvenstvu Evrope u Sloveniji 2013. i dve bronze, na SP u Turskoj 2010. i EP u Španiji 2007. godine.

19:56 - Veliki preokret Litvanije protiv Rusija po meri SrpkinjaŽenska košarkaška reprezentacija Litvanije napravila je podvig u drugoj fazi Evropskog prvenstva pošto je u meču Grupe F savladala Rusiju sa 78:74 (13:22, 10:17, 24:22, 31:13) iako je gubila čak i sa 18 razlike. Rusija je bila veliki favorit protiv Litvanije, a tako je i ušla u susret pošto je posle prve deonice imala "plus devet", a onda je prednost povećala i do 18 razlike. Ipak, Litvanke se nisu predavale i uspele su da naprave neverovatan preokret, koji u velikoj meri ide na ruku Srbiji, koja, kao i Rusija sada ima pet bodova posle pobede nad Slovačkom.

19:34 - Savo Milošević: Ne mogu da dam savet Orlićima kad nisam igrao finale SPPotpredsednik Fudbalskog saveza Srbije, Savo Milošević stigao je na Novi Zeland, na dan polufinalnog duela sa Malijem i imao sreću da prisustvuje istorijskog pobedi "orlića" u produžecima. Sada će sa veliki zadovoljstvom pratiti i veliko finale protiv Brazila."Rekao sam deci da nisam u stanju da im dam nijedan mudar savet pred finale, jer ja nikada nisam igrao finale Prvenstva sveta! Možda će biti najbolje da oni nama jednog dana ispričaju kako se to igraju ovako velike utakmice i kako se pobeđuje u njima. Neka uživaju u subotu, dešava im se nešto predivno, finale i Brazil. Neka igraju fudbal onako kako znaju i ja sam siguran da ćemo se svi zajedno ponovo radovati", rekao je Milošević.

19:19 - Soareš novi igrač SautemptonaPortugalski fudbaler Sedrik Soareš potpisao je danas četvorogodišnji ugovor sa Sautemptonom, objavljeno je na sajtu kluba. Soareš ima 23 godine, pokriva više pozicija u odbrani, a u redove "svetaca" prešao je iz Sportigna u transferu vrednom pet miliona evra. "Sautempton je veliki i poštovan klub, i veliko mi je zadovoljstvo što sam ovde. Svi znaju koliko je Premijer liga kvalitetna i mislim da sam napravio veoma dobar potez u karijeri", izjavio je Soareš. On je prošao sve mlađe selekcije Sportinga za koji je zabeležio 89 nastupa i postigao tri gola, dok je za reprezentaciju odigrao četiri utakmice. Portugalac je drugo pojačanje Sautemptona za nerednu sezonu, pošto je dan radnije u klub došao španski internacionalac Huanmi iz Malage.

18:53 - Spajić: Ne poznajemo se, ali dobro funkcionišemoUroš Spajić, član mlade reprezentacije Srbije, izrazio je zadovoljstvo i igrom i rezultatom u prvom meču na Evropskom prvenstvu u Češkoj. "Orlići" su remizirali sa Nemačkoj (1:1), a u subotu će se u drugom kolu sastati sa domaćinom."Dobro smo parirali nemačkoj selekciji, u nekim momentima bili i bolji tim, ipak uspeli su da kazne trenutak naše nepažnje. Prava takmičarska utakmica, bez mnogo rizika. Zadovoljan sam kako je sve funkcionisalo. Ekipa se ne poznaje najbolje, ipak, sve smo to uspeli da prevaziđemo. Nema sumnje, mnogo nam znači činjenica da igramo u jakim ligama gde se stiče iskustvo neophodno za mečeve poput ovih koji nas čekaju u Češkoj. To nam donosi samopouzdanje i mirnoću", poručio je Uroš Spajić, štoper Tuluza.

18:19 - Kazorla ostaje u ArsenaluŠpanski fudbaler Santi Kazorla demantovao je danas pisanje pojedinih medija da bi mogao da napusti London i karijeru nastavi u madridskom Atletiku. "Priče o mom odlasku u Atletiko nisu tačne, trenutno sam fokusiran samo na Arsenal. Imam još dve godine ugovora i veoma sam srećan u Londonu", rekao je Kazorla za poznati sajt Goal. Tokom karijere Španac je nastupao za Viljareal, Rekreativo i Malagu, a od 2012. je član "tobdžija" za koje je upisao 148 nastupa i postigao 27 golova. Za reprezentaciju Sspanije odigrao je 73 utakmice i 11 puta se upisao u listu strelaca.

17:50 - Inter završava posao oko MirandeTridesetogodišnji fudbaler koji je još uvek član Atletiko Madrida, Miranda, trebalo bi u narednih nekoliko dana da potpiše ugovor sa Interom, preneli su italijanski mediji. Priča se već nekoliko dana o ovom transferu, Miranda je izrazio i želju da promeni sredinu, a kako je i pouzdani "Skaj" javio, on je dogovorio sve detalje i potpisaće ugovor sa Interom. Transfer bi mogao da iznosi oko 12 miliona evra, a postoji i opcija da prve sezone igra na pozajmici, a druge da se otkupi ugovor.

17:31 - Predsednik Olimpijakosa pušten iz zatvoraPredsednik Olimpijakos Vangelis Marinakis suspendovan je danas iz svih sportskih aktivnosti i pušten uz plaćanje kaucije u iznosu od 200.000 evra iz zatvora, nakon svedočenja u istrazi o nameštanju utakmica i drugih nezakonitih radnji u grčkom fudbalu. Sudski zvaničnici navode da je jedan od uslova puštanja na slobodu Marinakisa to što će dvaput mesešno morati da se javlja u lokalnu policijsku stanicu. Istražitelji su danas više od pet sati ispitivali predsednika šampiona Grčke. Marinakis je u decembru prošle godine uhapšen zbog navoda da je predvodio kriminalnu grupu koja je nameštala utakmice najjačeg takmičenja u Grčkoj. On je odbacio optužbe i rekao da su čelnici rivalskih klubova davali lažne izjave protiv njega. Istraga je i dalje u toku i još uvek nije doneta odluka da li će i kada biti suđenje.

17:15 - Urs Fišer novi trener BazelaŠvajcarski fudbalski stručnjak Urs Fišer novi je trener Bazela, umesto Portugalca Paula Souze koji je u sredu napustio klub i najverovatnije će preuzeti Fiorentinu. Bazel je angažovao Fišera na dve godine. Fišer je doveo Tun do četvrtog mesta u fnišu švajcarske lige u protekloj sezoni, a u karijeri je trenirao i Cirih. Četrdesetdevetogodišnji Švajcarac postao je peti trener Bazela u šest sezona, nakon što je završen desetogodišnji angažman Kristijana Grosa. Sva četvorica prethodnika Fišera doveli su Bazel do titule prvaka Švajcarske. Fišer će voditi Bazel u trećem kolu kvalifikacija za Ligu šampiona.

16:35 - Janković bez četvrtfinala BirmingemaSrpska teniserka Jelena Janković nije uspela da se plasira u četvrtfinale WTA turnira u Birmingemu, pošto je danas u trećem kolu izgubila od Nemice Angelike Kerber sa 6:4, 6:2. Druga igračica Srbije odlično je ušla u duel, kontrolisala je meč do vođstva od 4:3, ali je Kerber tada snažno uzvratila, vezala pet gemova i do kraja dominirala iskoristivši prvu meč loptu. Nemica će se za plasman u polufinale boriti sa Čehinjom Katarinom Sinjakovom koja je bila bolja od Amerikanke Kristine Mekhejl rezultatom 6:4, 6:0. Turnir u Birmingemu igra se za nagradnu fond od 731.000 dolara.16:15 - Predali se biznismeni Ugo i Marijano HinkisArgentinski biznismeni Ugo i Marijano Hinkis predali su se argentinskoj policiji po poternici američkih vlasti zbog istrage korupcije u Međunarodnoj fudbalskoj federaciji (FIFA). Američko pravosuđe tražilo je oca i sina Hinkisa koji su optuženi da su se udružili sa jos jednim Argentincem Alehandrom Burzakom kako bi dobili unosna medijska prava od regionalnih fudbalskih vlasti, podmićujući ih sa desetinama miliona dolara. Burzako je uhapšen početkom juna, kada se predao italijanskoj policiji. Američko pravosuđe tereti za korupciju 14 osoba, od kojih su sedmorica uhapšena krajem maja u Cirihu, nakon čega je tek reizabrani predsednik FIFA Sep Blater podneo ostavku.16:00 - Simeone: Male šanse da Real ne bude šampionTrener madridskog Atletika Dijego Simeone rekao je da je siguran da će naredne sezone titulu u Primeri osvojiti gradski rival Real. "Male su šanse da Real sezonu ne završi na prvom mestu. Pripremiće se za to na specijalan način jer će dovesti najbolje igrače i logično je da neće ostati bez trofeja. Samo jedna titula Primere poslednjih godina nije dovoljna i da sam navijač Reala bio bih zabrinut, pošto isto toliko ima i Atletiko. Barseloni će biti jako teško da odbrani šampionski naslov", rekao je Simeone. Real je između dve sezone odlučio da smeni trenera Karla Anćelotija i na njegovo mesto dovede Rafaela Beniteza.15:38 - Lisicki postavila novi svetski rekord po broju asovaNemačka teniserka Sabine Lisicki postavila je novi rekord po broj asova na jednom meču. Ona je u Birmingemu savladala Belindu Benčič sa 6:1, 7:6, a u tom duelu odservirala je čak 27 asova. "Lepo je ostvariti još jedan rekord. Servis je idealno oružje za travu, obožavam ovu podlogu", izjavila je Lisicki. Nemica takođe drži i rekord ženskog tenisa u najbržem servisu, pošto je u meču sa Anom Ivanović prošle godine u Stenfordu odservirala 210,8 km/h. Lisicki je u karijeri osvojila četiri titule i igrala je finale Vimbldona 2013. godine.

15:13 - Berahino propušta EP u Češkoj zbog povrede kolenaEngleski fudbalski reprezentativac Saido Berahino propustiće EP za mlade u Češkoj zbog povrede kolena. Kako su danas preneli britanski mediji, napadač Vest Bromviča povredio se sinoć na poslednjem treningu reprezentacije uoči početka takmičenja na P. Posle sinoćnjih pregleda lekari su odlučili da se Berahino povuče iz reprezentacije. On je u 10 utakmica za mladu reprezentaciju Engleske postigao 10 golova. Umesto Berahina u ekipu je pozvan fudbaler Vulverhemptona Benik Afobe.15:00 - Belgija možda zatraži od FIFA 4,5 miliona evra nadoknadeBelgija će možda zatražiti od Međunarodne fudbalske federacije (FIFA) nadoknadu od 4,5 miliona evra za neuspešnu kandidaturu za organizaciju Mundijala 2018, u slučaju da se dokaže da je Rusija to pravo dobila nelegitimno. "Ukoliko se dokaže da je bilo prevare prilikom izbora domaćina, svakako ćemo tražiti kompenzaciju", rekao je predsednik Fudbaldske federacije Belgije Fransoa de Kersmeker. Belgija je zajedno sa Holandijom podnela kandidaturu za organizatora SP 2018 koja je koštala devet miliona evra.14:43 - Žinjak prelazi u meksički TigresFrancuski fudbaler Andre Pjer Žinjak na pragu je iznenađujućeg transfera iz Marselja u meksički Tigres iz Montereja. Žinjak, kome je istekao ugovor sa francuskim prvoligašem, već se sprema da prođe lekarske preglede u Montereju, gde je stigao sa porodicom. "Žinjak stiže na lekarske preglede", saopštio je meksički klub na Tviteru. Dvadesetdevetogodišnji napadač postigao je protekle sezone 21 gol u Ligi 1. On je za reprezentaciju Francuske na 21 utakmici dao pet golova. Žinjak će potpisati trogodišnji ugovor vredan 4,5 milioan evra po sezoni, uz opciju produženja ugovora na još jednu godinu.

14:20 - KK Borac domaćin 15. memorijalnog turnira Haris BrkićKošarkaški klub Borac iz Čačka biće domaćin 15. po redu memorijalnog turnira Haris Brkić. Turnir će se održava 19. i 20. juna, a pored kadetske selekcije Borca učestvovaće vršnjaci iz Partizana, Budućnosti i Bosne. "Ugostićemo naše sportske prijatelje iz Beograda, Podgorice i Sarajeva. Biće nam zadovoljstvo da vidimo i ugostimo Harisove prijatelje poput Stragija Stevanovića, Miće Berića, Dragana Vukčevića, ljudi iz Bosne..", rekao je direktor Borca Marko Ivanović, a nekadašnji košarkaš Partizana i Budućnosti. Ivanović je dodao da je prioritet sećanje na Harisa Brkića i da se nada da će publika doći u velikom broju. Turnir Haris Brkić otvara se duelom Partizana i Budućnosti od 18 sati, a u drugom meču sastaju se Borac i Bosna od 20 časova.

14:14 - Semin novi trener AnžijaRuski fudbalski strucnjak Jurij Semin novi je trener Anžija iz Mahačkale, sa kojim je potpisao jednogodišnji ugovor, saopštio je ruski prvoligaš. Šezdesetosmogodišnji Semin zamenio je na klupi Anžija Sergeja Tašueva čiji je ugovor istekao pošto je klub vratio u prvu ligu. Semin je ranije trenirao moskovsku Lokomotivu, kijevski Dinamo i Mordoviju Saransk, a kratko vreme tokom 2005. proveo je na kormiklu selekcije Rusije, koje je ubrzo napustio pošto tim nije doveo do Mundijala u Nemačkoj 2006.

13:51 - Lalatović blizu klupe BorcaDoskorašnji trener Crvene zvezde Nenad Lalatović karijeru će najverovatnije nastaviti na klupi čačanskog Borca. "Kontaktirali su me ljudi iz rukovodstva kluba, pregovori su u toku, ali još uvek nismo potpisali ugovor. Borac je veliki klub, sa odličnom tradicijom i verujem da bih uspeo da izborim plasman u plej-of", rekao je Lalatović. Lalatović je kazao da je upravi čačanskog superligaša dao spisak igrača koje bi trebalo da dovedu, i to bez obeštećenja. Funkcioner Borca Ljubodrag Petković potvrdio je Tanjugu da se vode pregovori sa Lalatovićem i da bi uskoro trebalo više da se zna. Za Lalatovića je posle odlaska iz Zvezde interesovanje pokazao i Novi Pazar. Mladi trener je prethodno vodio Voždovac i Napredak

13:30 - Domenek kandidat za selektora Obale SlonovačeBivši selektor fudbalske reprezentacije Francuske Rejmon Domenek želi mesto šefa stručnog štaba Obale Slonovače, na kojem bi zamenio sunarodnika Ervea Renara, koji je u maju preuzeo Lil. Fudbalska federacija Obale Slonovace propisala je četiri uslova za novog selektora - da poseduje diplomu trenera, da ima bogato međunarodno iskustvo, da je ranije već trenirao neku selekciju ili klub tokom najmanje pet godina, kao i da bude spreman da boravi u Obali Slonovač dok mu traje ugovor.Domenek je od 2004. do 2010. predvodio selekciju Francuske, koja je neslavno, već u prvoj fazi, završila takmičenja na Mundijalu u Južnoj Africi.Ovo nije prv put da Domenek pokušava da dobije posao selektora jedne afričke reprezentacije, posto je pre dve godine bio kandidat za šefa stručnog štaba Kameruna, a 2011. za selektora Alžira.13:11 - Ana Feninger ostaje u reprezentaciji AustrijeAustrijska skijašica Ana Feninger nastupaće i dalje za reprezentaciju, pošto je prihvatila pravila Skijaškog saveza oko ugovaranja sponzorskih ugovora. Predsednik Skijaškog saveza Austrije Piter Šreksnadel rekao je da je Feninger obećala da će "poštovati sva pravila". Aktuelna šampionka Svetskog kupa Feninger se pre nekoliko dana pojavila u reklamnoj kampanji nemačkog proizvođača automobila, rivalske kompanije jednog od glavnih sponzora austrijskog skijaškog saveza. Austrijskim skijašima je dozvoljeno da sklapaju sponzorske ugovore samo ako ti ugovori ne štete interesima Saveza. Šreksnadel je kao za svađu oko komercijalnih prava Ane Feninger okrivio njenog menadžera Klausa Keršera, sa kojim je Savez prekinuo saradnju.

12:45 - Kakuta prelazi u SeviljuFudbaler Čelsija Gael Kakuta otputovaće danas u Sevilju, kako bi završio posao oko transfera u taj klub. Kakuta će obaviti lekarske preglede i ako ih prođe potpisaće četvorogodišnji ugovor sa Seviljom, šampionom Lige Evropa. Uprave dva kluba već su dogovorile uslove transfera 23-godišnjeg francuskog fudbalera. Španski mediji naveli su da je Kakuta odbio ponude Aston Vile, Milana i Olimpijakosa kako bi nastavio karijeru u Sevilji. Kakuta je 2009. godine debitovao za Čelsi, ali je za taj klub odigrao samo šest utakmica. On je 2010. godine prešao na pozajmicu u Fulam, a zatim je igrao na pozajmicama u Boltonu, Dižonu, Viteseu, Laciju i Rajo Valjekanu.Kakuta je nastupao za sve mlade selekcije reprezentacije Francuske.

12:21 - Souza otišao iz Bazela, sledi promocija u FiorentiniPortugalac Paulo Souza napustio je mesto trenera Bazela, potvrđeno je na sajtu švajcarskog kluba. Souza neće dugo čekati na novi posao, pošto se uskoro očekuje njegova promocija u Fiorentini. On će na klupi italijanskog tima zameniti Vićenca Montelu, koji je nedavno dobio otkaz. Souza odlazi iz Bazela posle godinu dana i osvojene titule prvaka Švajcarske, a prethodno je vodio Kvins Park Rendžers, Svonsi, Lester, Videoton i Makabi Tel Aviv. Ovaj 44-godišnji stručnjak imao je uspešnu igračku karijeru nastupajući za Benfiku, Sporting, Borusiju iz Dortmunda, Parmu i Panatinaikos, a najveći trag ostavio je u Juventusu sa kojim je osvojio Ligu šampiona, Seriju A, Kup i Superkup Italije.

11:59 - Liverpul će odbiti i drugu ponudu Sitija za SterlingaFudbalski klub Liverpul odbiće i drugu ponudu Mančester sitija za igrača Rahima Sterlinga.Liverpul je prošle nedelje odbio ponudu Sitija od 25 miliona funti za 20-godišnjeg napadača, juče je poslao poboljšanu ponudu vrednu 40 miliona, ali će je klub sa Enfilda odbiti. Takođe, za Sterlinga je zainteresovan i Čelsi, ali uprava tog kluba se ne slaže sa procenom Liverpula da Sterling vredi oko 50 miliona funti. Sterling je na kraju sezone odbio da potpiše dugoročni ugovor sa Liverpulom, a za njega su zainteresovani brojni evropski klubovi.11:30 - Živković na pragu ČelsijaFudbaler Partizana Andrija Živković mogao bi uskoro da pređe u šampiona Engleske Čelsi. Kako se navodi, jedini problem bi mogla da predstavlja radna dozvola, ali londonski klub planira da Živkovića prvo pošalje na pozajmicu, a kao moguća destinacija spominje se holandski Vitese. Živković je odličnim igrama na omladinskom Svetskom prvenstvu na Novom Zelandu, gde je postigao dva gola, privukao pažnju brojnih evropskih klubova, među kojima su do sada najkonkretniji bili Sosijedad, Valensija i Sampdorija. Živković je za prvi tim Partizana od 2012. godine odigrao 66 utakmica i postigao 12 golova. On je u oktobru 2013. godine na meču protiv Japana u Novom Sadu postao najmlađi debitant u istoriji reprezentacije Srbije, kada je imao 17 godina i 93 dana.11:01 - Suspendovana olimpijska šampionkaAustralijska plivačica Kajli Palmer, olimpijska šampionka iz Pekinga 2008, suspendovana je zbog dopinga iz 2013. sa predstojećeg šampionata sveta u Kazanju u Rusiji. Dvadesetpetogodišnja Palmer, koja je bila članica zlatne olimpijske štafete 4x200 metara na OI u Kini, kažnjena je zbog nalaza od pre dve godine, pošto je naknadnom analizom utvrđeno da se radilo o dopingu. Međunarodna plivacka federacija (FINA) obavestila je Palmer u aprlu ove godine o antidoping nalazu iz 2013, tokom šampionata sveta u Barseloni.10:35 - Vilšir prelazi u Siti?Engleski fudbalski klub Mančester Siti spremio je 30 miliona funti za transfer veziste Arsenala Džeka Vilšira. Kako se navodi, Liverpul je prethodno odbio 40 miliona funti za Rahima Sterlinga, posle čega se Siti okrenuo dovođenju Vilšira i spreman je da ponudi više novca nego što je to sad učinio. Uprava Sitija želi da poveća broj engleskih igrača u timu, posebno posle odlaska Džejmsa Milnera, i dolazak Vilšira označila je kao prioritet. Vilšir je prošle sezone imao mnogo problema sa povredama, a u Premijer ligi odigrao je samo 14 utakmica i postigao dva gola. Ovaj 23-godišnji fudbaler ponikao je u Arsenalu, a godinu dana igrao je na pozajmici u Boltonu. Za reprezentaciju Engleske nastupio je 28 puta, uz dva gola.10:15 - Alveš: Svi su protiv BrazilaFudbalski reprezentativac Brazila Dani Alveš kritikovao je danas sudije na utakmici sa Kolumbijom na Kupu Amerika u Čileu. Kolumbija je jutros pobedila Brazil sa 1:0, u utakmici drugog kola Grupe C na Kupu Amerika. To je tek treća pobeda Kolumbije nad Brazilom u međusobnim duelima. Tokom utakmice fudbaleri oba tima su se u više navrata sukobljavali, pravili oštre prekršaje, a posle utakmice isključen je Brazilac Nejmar, koji je glavom udario Murilja. Isključen je i kolumbijski reprezentativac Karlos Baka, jer je učestvovao u tom incidentu. Nejmar je u prvom poluvremenu dobio žuti karton zbog navodnog igranja rukom prilikom pada pred golom Kolumbije. "Ne znam zbog čega je Nejmar bio nervozan. Krivica je na sudijama. Oni znaju da je Nejmar igrač sa stavom. Nije trebalo da dobije žuti karton. Sudije moraju da prestanu da razmišljaju o sebi kao o učesnicima. Oni su tu da sude utakmicu", rekao je Alveš.09:55 - Mo Farah propustio dva doping testaDvostruki olimpijski atletski šampion Britanac Mo Farah navodno je propustio dva doping testa uoči Olimpijskih igara u Londonu 2012. godine. List Dejli Mejl preneo je da je olimpijski i svetski i šampion u trkama na 5.000 i 10.000 metara propustio dva doping testa, 2010. i 2011. godine. Pravila dozvoljavaju sportistima da propuste dva testiranja, ali propuštanje trećeg daje osnov za suspenziju do četiri godine. Prema izveštaju, Farah je prvi test propustio šest meseci pre neko što je oborio 28 godina stari britanski rekord Dejvida Murkrofta na 5.000 metara i postao prvi Britanac koji je tu deonicu istrčao za manje od 13 minuta. On je propustio drugi test koji je trebalo da bude obavljen u njegovoj kući u Londonu. Farah je u žalbi Britanskoj anti-doping agenciji naveo da tada nije čuo da su inspektori zvonili na vrata njegove kuće. Ta žalba je odbijena.09:29 - Lester otpustio igrače zbog seks skandalaEngleski premijerligaš Lester otpustio je trojicu fudbalera nakon što se pojavio snimak orgija sa "seksualnim radnicima" na Tajlandu. Otpušteni su Adam Smit, Tom Hoper, kao i sin trenera Lestera Najdžela Pirsona, Džejms. Obrazlažući odluku, Lester je saopštio da je "posvećen slanju pozitivne poruke vrednosti, jednakosti i porodice". Lester je u vlasništvu milijadera sa Tajlanda Vičaja i Ajavata Srivadhanaprabe. Klub se nalazio na turneji na Tajlandu, nakon što je izbegao ispadanje iz Premijer lige Engleske.09:00 - Drmić za 10 miliona u MenhengladbahuDosadašnji napadač Bajera iz Leverkuzena Josip Drmić karijeru će nastaviti u Borusiji iz Menhengladbaha. Švajcarski napadač potpisao je četvorogodišnji ugovor sa novim učesnikom Lige šampiona i zadužio dres sa brojem devet. Lokalni mediji ranije su preneli da je Borusija za transfer platila 10 miliona evra klubu iz Leverkuzena. Drmić je prošle sezone odigrao 20 utakmica i postigao šest golova u Bundesligi, ali je u prvoj postavi Bajera počeo samo pet puta. On je pre 'Farmaceuta' igrao za Nirnberg i Cirih, dok za reprezentaciju Švajcarske odigrao 20 utakmica i postigao pet golova.

08:30 - Vavrinka: Bio sam mentalno umoranŠvajcarski teniser Stan Vavrinka izjavio je posle poraza na Kvinsu od Kevina Andersona (7:6, 7:6) da nije previše razočaran. "Servirao je sjajno, uvek blizu linije i to mi je mnogo otežalo. Možda su mi reakcije bile pomalo spore, bio sam mentalno umoran da uvek pokušam da stignem lopticu. Ali to je tako. Mislim da ipak ima i nekih pozitivnih stvari, generalno sam imao ispravan stav tokom celog meča, pokušao sam da pobedim, ali nije se desilo", rekao je Vavrinka.08:00 - VESTI KOJE SU OBELEŽILE PRETHODNI DAN MOŽETE POGLEDATI OVDE

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track