BLOG UŽIVO: Đoković protiv Kuznjecova u drugom kolu Australijan opena
Foto: Tviter

Najnovije informacije iz sveta sporta

BLOG UŽIVO: Đoković protiv Kuznjecova u drugom kolu Australijan opena

Fudbal -
Sve o sportskim dešavanjima na jednom mestu, najnovije informacije, rezultati, najave predstojećih događaja

BEOGRAD - Dobrodošli na Kurir sport! Pratite najnovije vesti iz sveta sporta na jednom mestu.

21:07 - Vojvodina u četvrtfinalu Kupa izazovačaOdbojkaši Vojvodine plasirali su se danas u četvrtfinale Kupa Izazivača, pošto su u Novom Sadu u revanš meču osmine finala pobedili Mladost iz Brčka 3:0 (25:17, 25:22, 25:20). U prvom meču, odigranom u Brčkom, Mladost je slavila sa 3:2. Vojvodina će u četvrtfinalu Kupa Izazivača igrati protiv pobednika duela između turskog Galatasaraja i ekipe Hemes Nova Ves iz Slovačke. U prvoj utakmici Galatasaraj je slavio sa 3:0, a revanš meč igra se sutra u Slovačkoj. Prvi meč četvrtfinala odigraće se 4. marta u Turskoj ili Slovačkoj, a revanš 11. marta u Novom Sadu.20:33 - Miloš Veljković na pozajmici u ČarltonuFudbaler Totenhema Miloš Veljković igraće do kraja sezone na pozajmici u Čarltonu, ekipi koja se takmiči u Čempionšipu. Srpski fudbaler je ranije ove sezone proveo tri meseca na pozajmici u Midlsbrou. Veljković je došao u Totenhem 2011. godine iz Bazela, a do sada je za klub sa Vajt Hart lejna odigrao dve utakmice.

19:52 - Palmer treći vozač LotusaŠampion GP2 serije Džolion Palmer biće treći vozač Lotusa ove godine, saopštio je danas taj tim Formule jedan. Palmer je prošle godine postao prvi Britanac koji je osvojio GP2 seriju posle Luisa Hamiltona koji je to učinio 2006. godine. On će biti rezervni vozač Lotusa, prisustvovaće trkama Formule jedan i učestvovaće na treninzima. "Moj glavni cilj je vozim trke u šampionatu Formule jedan 2016. godine, tako da ću dati sve od sebe cele sezone. Lotus je velika prilika za mene", rekao je Palmer. Za Lotus će u predstojećoj sezoni Formule jedan voziti Roman Grožan i Pastor Maldonado, takođe bivši šampiona GP2.19:11 - Pet bivših šampiona na Bostonskom maratonuPet bivših pobednika Bostonskog maratona takmičiće se na ovogodišnjem, 119. maratonu u tom gradu. Kako su danas saopštili organizatori, ulicama Bostona će ove godine trčati Etipljanin Lelisa Desisa, pobednik iz 2013. godine, najbolji iz 2012. godine Vesli Korir iz Kenije, kao i prošlogodišnji pobednik Meb Keflezigi iz Velike Britanije. U ženskoj konkurenciji nastupiće pobednice iz 2012. i 2011. godine, Kenijke Šaron Čerop i Karolina Kilel. Prošlogodišnji Bostonski maraton održan je uz velike mere bezbedonsti zbog bombaškog napada koji se dogodio 2013. godine. U dvostrukom bombaškom napadu u aprilu 2013. godine poginule su tri osobe, dok je ranjeno više od 260 ljudi, što je bio najveći teroristički napad u SAD od 11. septembra 2001. kada je Al Kaida napala kule Svetskog trgovinskog centra i Pentagon. Ovogodišnji maraton u Bostonu održaće se 20. aprila, po 119. put.18:37 - Mediji: Valensija zainteresovana za FlečeraFudbalski klub Valensija zainteresovan je za igrača Mančester junajteda Darena Flečera, preneli su danas španski i britanski mediji. Flečeru (30) ugovor sa Junajtedom ističe na kraju ove sezone, a Skaj sport i AS tvrde da je on meta Valensije. Škotski fudbaler je tokom karijere igrao samo za Mančester junajted, a na Old Trafordu je od 2001. godine.

18:03 - Marin na pozajmici u AnderlehtuFudbaler Čelsija, bivši nemački reprezentativac Marko Marin, igraće do kraja sezone na pozajmicu za Anderleht, objavio je višestruki prvak Belgije na klupskom sajtu. Marin (25), koji je prešao u Čelsi 2012. godine iz Verdera, nije izborio status prvotmca u londonskom klubu, pa je prosleđen na pozajmicu u Sevilju, a od avgusta prošle godine bio je u Fiorentini, takođe kao pozajmljeni igrač. Ofanzivni igrač sredine terena, koji je srpskog porekla, u Anderlehtu će se pridružiti napadaču reprezentacije Srbije Aleksandru Mitroviću. Marin je seniorsku karijeru počeo u Borusiji Menhengladbah, prošao je sve mlađe nemačke selekcije, a za A reprezentaciju odigrao je 16 utakmica i postigao jedan gol. Bio je član državnog tima Nemačke na prvenstvu sveta 2010. godine u Južnoj Africi. 17:31 - Volkot: Napadači sada bolji nego 2006.Fudbaler Arsenala Tio Volkot rekao je danas da smatra da njegov tim sada ima jače opcije u napadu nego kada je on došao u klub 2006. godine. Volkot je stigao u Arsenal u trenutku kada su za taj klub igrali Tijeri Anri, Fredi Ljungberg i Denis Bergkamp, ali on smatra da su Dani Velbek i Aleksis Sančez jači kao tandem. "Kada sam došao, Arsenal je imao silovit napad, ali mislim da ova postava to može da nadmaši, ali to moramo i da dokažemo", rekao je Volkot za sajt kluba. Volkot je kazao da Arsenal mora da osvoji još trofeja kako bi se sadašnji napadači svrstali među najbolje koji su ikada igrali za taj klub. "Moramo da postignemo nešto više od osvajanja FA kupa i tek onda ćemo moći da kažemo da je ovo najbolja ofanzivna linija koju smo imali", rekao je Volkot.

16:58 - Enrike ne želi da govori o MesijuTrener fudbalera Barselone Luis Enrike rekao je danas ne želi da govori o njegovim navodnim razmiricama s Lionelom Mesijem i istakao da želi da spremi ekipu za okršaj s Atletiko Madridom u Kupu kralja. Španski mediji su pisali da je argentinski fudbaler tražio Enrikeov otkaz pošto ga je trener ostavio na klupi tokom utakmice koju su izgubili od Real Sosijedada. Enrike, međutim, ne želi da govori o svom odnosu s Mesijem. "Neću da raspravljam o tome. To sam rekao u nekoliko navrata. Ljudi mogu da misle šta hoće", rekao je Enrikem, prenosi portal goal.com. Barselona je pre devet dana pobedila Atletiko Madrid sa 3:1, ali Enrike očekuje daleko teži meč u Kupu kralja. "Atletiko je veoma težak protivnik u dve utakmice. Jaki su u i obrani i u napadu i mislim da će igrati slično kao prošli put. Naša strategija je će biti da što više zadržimo loptu", kazao je Enrike. Prvi meč četvrtfinala Kupa kralja između Barselone i Atletiko Madrida igra se sutra na Nou Kampu od 20.00.

16:12 - Umro automobilista Rober MansonČuveni francuski automobilista Rober Manson (Robert Manzon) umro je u 97. godini, saopšteno je danas. Manson koji je učestvovao u trkama u prvoj sezoni Formule jedan 1950. godine, umro je juče u svom domu u Kasiju u južnoj Francuskoj, saopštila je danas njegova porodica. On je u prvoj sezoni učestvovao u trkama za Veliku nagradu Velike Britanije, Monaka, Švajcarske, Belgije, Italije i Francuske. Od 1950. do 1956. godine učestvovao je u 28 trka Formule jedan i važio za najbržeg vozača tog vremena.

15:40 - Redklif: Više nisam favorit, ali takmičarski duh je isti

Svetska rekorderka u maratonu Britanka Pola Redklif, koja je najavila ucešće na Londonskom maratonu u aprilu, priznala je da više nije među favoritima, ali da joj je takmičarski duh i dalje kao kada je bila devojčica. Četrdesetjednogodišnja Redklif oborila je svetski rekord 2003, a poslednju maratonsku trku u karijeri istrčaće u Londonu.

15:00 - U Češkoj osumnjičeno još 11 osoba za nameštanjeČeška policija saopštila je danas da je za nameštanje u fudbalu u slučaju korupcije 2013. u nižim ligama osumnjičeno još 11 osoba u Češkoj i Slovačkoj. Kako je navedeno, svi optuženi su osumnjičeni za davanje i primanje mita i pranje novca. Istražitelji veruju da je igračima nuđeno više od 10.000 dolara da nameste deset mečeva širom češke druge i treće lige, kao i u takmičenju mladih, u periodu od maja do avgusta 2013.

14:35 - Iman Šampert debituje za Kavse u petakIman Šampert je iz Niksa trejdovan u Klivlend Kavse, a pati od povrede ramena. Kako navode američki mediji, on bi već u petak mogao da bude potpuno oporavljen, pa će možda upravo tad i debitovati za tim Lebrona Džejmsa.13:55 - Manćini: Moramo da se oporavimo, prvi cilj je plasman u LŠ

Trener Intera Roberto Manćini najavio je da je glavni cilj njegovog tima ove sezone plasman u Ligu šampiona i najavio da će sledeće pokušati da osvoji titulu Serije A.

13:30 - Bamba produžio ugovor sa Ajntrahtom do 2018.Defanzivac frankfurtskog Ajntrahta Bamba Anderson produžio je ugovor do 2018. godine, saopštio j nemački Bundesligaš.Snažni 27-godišnji Brazilac, koji je u Ajntrahtu od 2011, bio je starter u timu Tomasa Šafa od početka sezone.Ajntraht je trenutno deveti na tabeli i ima šanse za osvajanje mesta koje vodi u Ligu Evrope, a domaće takmičenje u Nemačkoj se nastavlja 30. januara.

13:05 - Noris Kol napušta Majami HitKako prenose američki mediji, Majami Hit je stavio beka Norisa Kola na trejd listu, pošto tim iz Floride želi da pruži veću priliku rukiju Šabazu Napijeru. Kolu ističe i ugovor, pa bivši šampion želi da ga se reši što pre. Još uvek nije obelodanjeno koju poziciju bi Majami hteo da popuni trejdovanjem ovog igrača.12:52 - Privedeno desetak osoba u vezi sa transferom ŽinjakaDesetak osoba, uključujući menadžere, privedeno je na saslušanje u okviru istrage transfera francuskog fudbalera Andrea Pjera Žinjaka u Olimpik iz Marselja.

12:30 - Murinjo: Šta će mi skupi igrači, neću da mi tim eksplodiraMenadžer fudbalera Čelsija Žoze Murinjo rekao je da nije želeo da dovede Anhel di Mariju ili Radamela Falkaa prošlog leta jer su previše skupi. Zanimljivo, sva trojica dele istog agenta – Žorža Mendeša, a menadžer ’Plavaca’ rekao je da je zbog pravila Finansijskog fer-pleja Čelsi morao dobro da razmisli o svojim opcijama. „Žorž mi je rekao da su Di Marija i Falkao njegovi igrači i da mora da nađe rešenja za njih. Ali, ako čelsi nema kapacitet da plaća igrače osam, devet ili deset miliona evra godišnje zbog Finansijskog fer-pleja, naravno da Mendeš mora da razmišlja o svojim igračima. Nismo mogli da dovedemo Falkaa i Di Mariju jer ni ja nisam želeo. Ne želim da imam igrače koji zarađuju deset miliona evra, a ostali po tri, četiri ili pet miliona. To bi dovelo do eksplozije“, istakao je Murinjo.

Ugo Almeida napustio ČezenuIskusni portugalski napadač Ugo Almeida (30) posle samo tri meseca raskinuo je ugovor sa Čezenom, saopšteno je na sajtu italijanskog prvoligaša. Almeida rastao sa klubom posle samo devet odigranih utakmica, na kojima nije uspeo da se upiše u listu strelaca.

11:40 - Kličko brani titulu protiv Dženinsa u Njujorku 25. aprila

Foto: Reuters
Foto: Reuters

Svetski šampion u teškoj kategoriji Ukrajinac Vladimir Kličko braniće titulu protiv neporaženog izazivača Amerikanca Brajanta Dženingsa u Njujorku 25. aprila. Tridesetosmogodišnji Ukrajinac koji ima pojaseve u IBF, IBO, VBA i VBO verziji, pokušaće da odbrani titule u Medison Skver Gardenu, prvi put na američkom tlu posle sedam godina.

11:05 - Veternik i Donji Srem menjaju mestaFudbalski klubovi Donji Srem i Veternik u utorak će obelodaniti sporazum po kojem će sledeće sezone zameniti mesta u Jelen Superligi i Srpskoj ligi. Ukoliko Donji Srem opstane u elitnom društvu, Veternik će zauzeti njegovo mesto, dok će se tim iz Pećinaca preseliti u Srpsku ligu.Za sada ne postoje bilo kakve prepreke da Veternik uđe u Jelen Superligu ako Donji Srem izbori opastanak. Novosadski klub ima stadion koji odgovara standardima srpskog prvenstva, ali bi utakmice sa Partizanom i Crvenom zvezdom igrao na „Karađorđu“.

Na polusezoni, Donji Srem je na 13. mestu Jelen Superlige sa 16 bodova, samo tri od Borca koji je u opasnoj zoni.

10:15 - Đoković protiv Kuznjecova u drugom kolu Australijan openaNajbolji teniser sveta Novak Đoković u drugom kolu Australijan opena igraće protiv Rusa Andreja Kuznjecova, koji je na startu turnira pobedio Španca Alberta Ramosa sa 6:1, 3:6, 6:3, 7:6 (7:3).Đoković je prethodno u prvom kolu turnira, koji je osvajao četiri puta, savladao Slovenca Aljaža Bedenea sa 6:3, 6:2, 6:4.Kuznjecov ima 23 godine, trenutno je 88. na ATP rang listi i do sada nije igrao protiv Đokovića.

09:40 - ABA: Buker najkorisniji u 18. koluKošarkaš Krke Kristofer Buker najkorisniji je igrač 18. kola ABA lige sa indeksom uspešnosti 30. On je u pobedi svog tima nad MZT-om zabeležio 20 poena, 13 skokova, 3 asistencije i 4 ukradene lopte.Alen Omić iz Olimpije imao je indeks 27 u pobedi svoje ekipe nad Megom (20p i 12sk), Bukerov saigrač Malkolm Armsted imao je indeks 25, a u idealnoj petorci još se nalaze Miro Bilan iz Cedevite i Marko Ljubičić iz Metalca sa po 24 indeksna poena.Najbolji strelac 18. runde je Armsted sa 26 poena, prvi skakač je Buker sa 13 uhvaćenih lopti, najviše asistencija podelio je Omar Kuk – 11, a Aleksandar Cvetković ukrao je pet lopti.

09:02 - Klivlend u seriji pobeda, bolji od ČikagaKošarkaši Klivlenda pobedili su na svom terenu Čikago sa 108:94 u derbiju Centralne divizije NBA lige i tako ostvarili treći uzastopni trijumf u takmičenju. Klivlend je ove sezone često kritikovan, ali je konačno počeo da igra onako kako se očekivalo. Ekipu je do trijumfa predvodio Lebron Džejms sa 26 poena. Najefikasniji u Čikagu bio je Džimi Batler sa 20 poena, dok je Derik Rouz postigao 18.

Rezultati:

Klivlend - Čikago 108:94 Milvoki - Toronto 89:92 Feniks - LA Lejkers 115:100 Portland - Sakramento 98:9408:33 - Vavrinka siguran, pobede Voznijacki i Azarenke

Foto: AP
Foto: AP

Aktuelni šampion Otvorenog prvenstva Australije, Švajcarac Stan Vavrinka počeo je odbranu titule pobedom u tri seta nad Marselom Ilhanom iz Turske, 6:1, 6:4, 6:2. Vavrinka je četvrti nosilac, a u drugom kolu će igrati sa boljim iz duela Pabla Anduhara i kvalifikanta Marijusa Kopila. Peti nosilac Kei Nišikori pobedio je Nikolasa Almagra u tri seta, 6:4, 7:6, 6:2 i tako se plasirao u drugo kolo. Nišikori će u drugom kolu igrati protiv Hrvata Ivana Dodiga. U ženskoj konkurenciji, dvostruka šampionka i povratnica Viktorija Azarenka pobedila Sloun Stivens u dva seta, 6:3, 6:2. Azarenka će u drugom kolu igrati protiv osme nositeljke Karoline Voznijacki, koja je u dva seta pobedila Tejlor Taunzend, 7:6, 6:2.

08:00 - PREGLED SPORTSKIH DOGAĐAJA KOJI SU OBELEŽILI PRETHODNI DAN MOŽETE VIDETI OVDE

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track