BLOG UŽIVO: Stojanović podneo ostavku u Lirsu, preuzima Grčku
Foto: Saša Pavlić

Najnovije informacije iz sveta sporta

BLOG UŽIVO: Stojanović podneo ostavku u Lirsu, preuzima Grčku

Fudbal -
Sve o sportskim dešavanjima na jednom mestu, najnovije informacije, rezultati, najave predstojećih događaja

BEOGRAD - Dobrodošli na Kurir sport! Pratite najnovije vesti iz sveta sporta na jednom mestu.

23:30 - Stojanović podneo ostavku u Lirsu, preuzima Grčku Trener Lirsa Slaviša Stojanović, posle serije loših rezultata, podneo je ostavku. Slovenački stručnjak, koji je sa Crvenom zvezdom prošle godine osvojio titulu, možda će postati selektor Grčke.

22:53 - Totenhem u finalu Liga kupaFudbaleri Totenhema plasirali su se u finale Liga kupa Engleske, pošto su u revanš utakmici polufinala na gostujućem terenu odigrali nerešeno 2:2 sa Šefild junajtedom. Totenhem je trećeligaša Šefild junajted eliminisao ukupnim rezultatom 3:2, pošto je u prvoj utakmici na Vajt Hart Lejnu pobedio sa 1:0. Totenhem je poveo u 28. minutu golom Kristijana Eriksena iz slobodnog udarca, ali je ekipa iz Šefilda preokrenula na 2:1 u završnici utakmice golovima 18-godišnjeg rezerviste Čea Adamsa, koji je zatresao mrežu u 77. i 79. minutu. Konačan rezultat i prolaz Totenhemu u finale doneo je Eriksen u 88. minutu, svojim drugim golom na utakmici. Totenhem će u finalu igrati protiv Čelsija, 1. marta na Vembliju.

22:40 - Juventus u polufinalu Kupa ItalijeFudbaleri Juventusa plasirali su se u polufinale Kupa Italije pošto su na gostujućem terenu pobedili Parmu sa 1:0. Jedini gol na stadionu Enio Tardini postigao je Alvaro Morata u 89. minutu. Juvenuts će u polufinalu igrati protiv pobednika duela Roma - Fiorentina.

22:30 - Rikardo Košta potpisao za PaokDosadašnji fudbaler katarskog El Sailija Rikardo Košta potpisao je ugovor na godinu i po dana sa Paokom, saopštio je taj grčki klub. 22:20 - Gabrijel Paulista potpisao višegodišnji ugovor s ArsenalomDosadašnji fudbaler Viljareala Gabrijel Paulista potpisao je višegodišnji ugovor sa Arsenalom, saopštio je taj londonski klub. Arsenal je saopštio i da je Džoel Kembel potpisao višegodišnji ugovor, ali da će otići u Viljareal na pozajmicu.21:50 - Divac: Azerbejdžan će se pokazati kao odličan domaćin EIPredsednik Olimpijskog komiteta Srbije (OKS) Vlade Divac smatra da će se Azerbejdžan pokazati kao odličan domaćin prvih Evropskih igara, koje će biti održane od 12. do 28. juna u glavnom gradu te države, Bakuu.Divac je u Olimpijskoj kući primio ambasadora Azerbejdžana u Srbiji, Eldara Humbat Oglu Hasanova, i upoznao ga sa tokom priprema Tima Srbije za najvažnije ovogodišnje takmičenje.„Verujem da će se Azerbejdžan pokazati kao odličan domaćin. Boravio sam u glavnom gradu Azerbejdžana i imao sam priliku da obiđem objekte koji su izgrađeni za ovo takmičenje. Uveren sam da će organizacija biti na najvišem nivou i da će sportisti Srbije imati mnogo uspeha i vratiti se sa brojnim medaljama iz Bakua”, rekao je Divac nakon sastanka.Divac je iskoristio priliku da pozove Hasanova da prisustvuje proslavi 105. rođendana OKS, koja će biti organizovana 23. februara, i biće u znaku obeležavanja prvih Evropskih igara.21:30 - Mekmanaman prešao u VBAEngleski fudbaler Kalum Mekmanaman prešao je iz drugoligaškog Vigana u premijerligaški Vest Bromvč Albion. za koji će igrati tri i po godne. Britanski mediji su preneli da je Viganu za Mekmanamana plaćeno 6,38 miliona evra. Mekmanaman koji je ove sezone postigao pet golova i odigrao 23 utakmice, prvo je pojačanje novog menadžera VBA Tonija Pjulisa.

21:10 - Odbojkašice Partizan Vizure izgubile od VakifbankaOdbojkašice Partizan Vizure izgubile su u Beogradu od turske ekipe Vakifbank sa 0:3 u setovima (13:25, 11:25, 11:25), u utakmici šestog kola Grupe E u Ligi šampiona i takmičenje završile bez pobede.20:55 - Fiorentina traži 35 miliona evra za KuadradaFudbalski klub Fiorentina prodaće Čelsiju igrača Huana Kuadrada samo ako engleski klub plati 35 miliona evra, preneli su britanski mediji. 20:15 - Španija i Francuska polufinalisti prvenstva sveta Rukometaši Španije i Francuske preostali su polufinalisti prvenstva sveta u Kataru. Španci su u četvrtfinalu savladali posle velike borbe selekciju Danske sa 25:24 (11:11), dok je Francuska lako izašla na kraj sa Slovenijom - 32:23 (18:10).Poljska je iznenadila Hrvatsku (24:22), a pravu senzaciju priredio je domaćin Katar slaveći protiv favorizovane Nemačke (26:24).U polufinalnim mečevima šampionata u petak se sastaju Poljska - Katar (16.30 sati) i Španija - Francuska (19). Titulu brane rukometaši Španije.

19:45 De Rosi u autu 15 do 20 danaZamenik kapitena Rome Danijele De Rosi povredio je list desne noge i pauziraće 15 do 20 dana.

19:05 - Rajola odustao od kandidature za predsednika FIFAItalijansko-holandski fudbalski menadžer Mino Rajola odustao je od plana da se kandiduje za predsednika Međunarodne fudbalske federacije (FIFA).

18:15 - Lambert ostaje trener Aston Vile do daljegIako je na poslednjih sedam mečeva u Premijer ligi ostvarila samo jednu pobedu, treneru Polu Lambertu se i dalje ne drma stolica. Bar je tako rekao vlasnik kluba iz Birmingema Rendi Lerner.

17:45 - Poljska i Katar u polufinalu rukometnog SPRukometaši Poljske plasirali su se u polufinale SP pošto su pobedili Hrvate sa 24:22, a njima su se priključili i rukometaši Katara koji su bili bolji od Nemačke sa 26:24

17:15 - Petro završio u PortorikuNekadašnji NBA igrač i reprezentativac Francuske Johan Petro nastaviće karijeru u portorikanskom Mets de Gvajnabu.

16:38 - Rajola odustao od kandidatureItalijansko-holandski fudbalski menadžer Mino Rajola odustao je od plana da se kandiduje za predsednika Međunarodne fudbalske federacije (FIFA). Rajola je odustao pošto je kandidaturu podneo predsednik Holandske fudbalske federacije Mihael Van Prag. "Pošto sada imamo dobrog kandidata, nema potrebe da ulazim u trku", rekao je Rajola. Aktuelni predsednik FIFA Sep Blater za sada ima petoricu protivkandidata na izborima u maju - bivši portugalski internacionalac Luis Figo, jordanski princ Ali Bin Al Husein, nekadašnji zvaničnik FIFA Francuz Zerom Šampanj, bivši francuski internacioanlac David Žinola i Van Prag.

16:04 - Kerber predvodi Nemice protiv AustralijeNemačka Fed kup reprezentacija igraće u prvom kolu Svetske grupe u februaru protiv Australije sa istim sastavom koji je izgubio u finalu pre tri meseca protiv Češke. Nemačku će predvoditi deveta teniserka sveta Angelika Kerber, a u timu su još Andrea Petković, Sabine Lisicki i Julija Gerges. Meč prvog kola koji se igra 7. i 8. februara u Štutgartu biće repriza prošlogodišnjeg polufinala u Brizbejnu, kada je Nemačka pobedila sa 3:1, pre nego što je u finalu u Pragu u novembru poražena istim rezultatom od Česke.

15:35 - Raonić: Nisam izgubio zbog servisaKanadski teniser Miloš Raonić izjavio je da gubitak prvog seta i slabiji servis nisu bili presudan faktor u porazu od Novaka Đokovića u četvrtfinalu Australijan opena. Đoković je rutinski posle dva sata borbe savladao Kanađanina u tri seta i plasirao se u polufinale Australijen opena. "Prvi set je bio važan, ali obojica smo dovoljno iskusni da znamo da se vratimo u igru. Mislim da to nije bio odlučujući faktor. To mu je dalo samo malo više vere, a meni nije dozvolio da organizujem svoju igru. Voleo bih da sam bolje servira u određenim momentima, ali mislim da nisam izgubio zbog svog servisa. On odlično vraća riterne duboko u teren, ali nije to jedini aspekt njegove dobre igre. To je kombinacija svega, ne samo ritern", rekao je Raonić.

15:10 - Van Praga podržalo šest evropskih federacijaPredsednik Holandske fudbalske federacije (KNVB) Mihael Van Prag objavio je imena šest zemalja koje su ga podrŽale u kandidaturi za predsednika Međunarodne fudbalske federacije (FIFA). Van Pragu su podršku dali Belgija, Holandija, Švedska, Škotska, Rumunija i Farska Ostrva. On je rekao da će u slučaju da bude izabran ostati na toj poziciji samo jedan mandat. Kandidati za predsednika FIFA treba da imaju podršku najmanje pet članica FIFA.

14:38 - Figo izlazi na crtu BlateruLegendarni Portugalac Luiš Figo rekao je da želi da se kandiduje za predsednika FIFA, kao i da ima neophodne nominacije da izazove Sepa Blatera na izborima. Nekadašnji kreator igre Barselone i Real Madrida najavio je kandidaturu u današnjem intervjuu Si-en-enu. Krajnji rok za prijave kandidata je večeras do ponoći. Figo je kandidaturu najavio istog dana kada je predsednik Fudbalskog saveza Holandije Mihael van Prag u Amsterdamu najavio da će se i on kandidovati. On, kao i Figo, nije želeo da otkrije pet imena koji su ga nominovali. Ove dve kandidature ukazuju na podele u UEFA, jedine kontinentalne federacije koja se zvanično protivi Blateru. Sadašnji predsednik FIFA će želeti da na izborima u maju dobije svoj peti mandat.14:10 - Arteta produžio ugovor s ArsenalomKapiten Arsenala Mikel Arteta produžio je ugovor na još jednu sezonu, potvrdio je njegov menadžer Injaki Ibanjez. Španskom vezisti je prethodni ugovor isticao u junu, ali je odlučio da još godinu dana provede u londonskom klubu. Prethodnih nedelja engleski mediji prenosili su da bi Arsenal mogao da se odrekne Arteta, ali su mu na kraju ipak ponudili novu saradnju. Arteta je došao među "tobdžije" 2011. godine iz Evertona, a igrao je još za Barselonu B, Pari Sen Žermen, Sosijedad i Rendžers iz Glazgova.Ove sezone je zbog problema sa povredama odigrao samo sedam mečeva u Premijer ligi.

13:44 - FIFA: Prošle godine transferi u vrednosti od 4 milijarde dolaraSvetsko fudbalsko tržište oborilo je rekord prošle godine sa ukupnom vrednošću transfera od oko četiri milijarde dolara, saopštila je Međunarodna fudbalska federacija (FIFA). Ukupno 13.000 igrača promenilo je klubove, a u iznosu transfera od 4,07 milijardi dolara nije uključeno oko 236 miliona dolara koliko su zaradili menadžeri. Najveći kupci prošle godine bili su engleski klubovi - sa 1,17 milijardi dolara. Španski klubovi su prošle godine najviše profitiral od transfera - 667 miliona dolara. Brazilski fudbaleri bili su najtrarženiji na fudbalskom tržištu, sa 1.483 prelazaka vrednih 448 miliona dolara, ispred Argentine - sa 801 transfera, Engleske sa 596 i Francuske sa 507 prelazaka.

13:25 - Lalatović zadovoljan pripremama i pojačanjimaTrener fudbalera Crvene zvezde Nenad Lalatović rekao je da je zadovoljan trudom i radom svojih fudbalera na pripremama u Sloveniji. "Mogu biti jako zadovoljan onime što smo uradili u Sloveniji, a tu pre svega mislim na to kako su moji igrači trenirali i kako su odigrali ove tri utakmice. Koliko smo dobro radili, videćemo kada počne prvenstvo. Za sada, mogu biti zadovoljan kako trče i kako se ponašaju na terenu", rekao je Lalatović. Crveno-beli danas u Sloveniji završavaju prvi deo priprema za nastavak sezone u Super ligi Srbije, dok će drugi deo priprema odraditi u Turskoj. Za Antaliju putuju 1. februara. "I u Turskoj će biti naporno, ali tamo ćemo više raditi na taktičkom planu. Za 14 dana imaćemo šest utakmica, i planiram da većina igrača odigra jednu utakmicu po 45 minuta, i tri po 90", naveo je Lalatović. Crvenu zvezdu su do sada u zimskom prelaznom roku pojačali Aleksandar Luković, Dušan Anđelković, Saša Stojanović, Miloš Cvetković, Džošua Parker i Gbolahan Salami. Lalatović je istakao da je zadovoljan pojačanjima. "Pojačanja su se dobro pokazala. Čini se da smo pogodili sa pojačanjima i nadam se da će se, kada počne prvenstvo, ispostaviti kao prava za Crvenu zvezdu", rekao je Lalatović.

12:39 - WADA preti kaznamaSvetska antidoping agencija ubuduće će kažnjavati sportiste zbog rada sa trenerima koji su tokom karijere imali doping prekršaje. Predsednik WADA Krejg Ridl rekao je da atletičari retko uzimaju zabranjene supstance na svoju ruku. Novi izmenjeni pravilnik WADA koji predviđa kažnjavanje sportista zbog rada sa inkriminisanim trenerima stupio je već na snagu 1. januara.

12:20 - Medison Kiz: Kupiću torbu od novčane nagradeAmerička teniserka Medison Kiz, koja se plasirala u polufinale Australijan opena, rekla je da će od novčane nagrade na prvom gren slem turniru u sezoni kupiti novu torbu. Pitanje šta će sa novcem, iskrslo je prvi put kada se Kiz plasirala u četvrtfinale Autralijan opena. "Mislim da ću kupiti novu torbu. Obećala sam sebi da ću, ako stignem do druge nedelje, kupiti sebi torbu Luj Viton", rekla je tada Medison Kiz, koja ranije nikada nije prošla dalje od trećeg kola na najvećim turnirima. Ona je potom kazala da će ostatak novca staviti u banku. "Dobra sam sa novcem", dodala je Kiz posle plasmana u četvrtfinale Australijan opena. 11:55 - Mec tri nedelje bez MaludeBivši francuski reprezentativac Floran Maluda pauziraće tri nedelje zbog povrede zadnje lože, saopštio je Mec. Maluda se povredio prošlog vikenda na utakmici protiv Liona, koju je njegov tim izgubio sa 2:0. On je ove sezone kao slobodan igrač došao u Mec iz Trabzona. Najviše upeha imao je igrajući za Čelsi sa kojim je osvojio Premijer ligu, tri FA kupa i Ligu šampiona, a tokom karijere nastupao je za Šateru, Gengam i Lion. Mec ima 20 bodova i zajedno sa Lansom deli poslednje mesto na tabeli Lige 1.

11:30 - Alkaser produžio ugovor sa ValensijomFudbaler Valensije Pako Alkaser produžio je danas ugovor sa tim klubom do 2020. godine. "Srećan sam i ponosan što ću ostati u Valensiji narednih pet godina", rekao je Alkaser za sajt kluba. Alkaser (21) koji je počeo u Valensiji, važi za jednog od najtalentovanijih mladih španskih fudbalera. On je ove sezone postigao osam golova za Valensiju u svim takmičenjima.

11:10 - Bubka želi na čelo IAAFBivši olimpijski šampion i dugogodišnji svetski rekorder u skoku s motkom Ukrajinac Sergej Bubka najavio je da će se kandidovati za predsednika Međunarodne atletske federacije (IAAF). Bubka će tako ući u trku za čelnika IAAF sa još jednim legendarnim atletičarem Britancem Sebastijanom Kouom. Aktuelni predsednik IAAF Senegalac Lamin Dijak odstupiće sa te dužnosti kasnije ove godine. Bubka je u karijeri, pored olimpijskog zlata, osvojio i šest uzastopnih titula prvaka sveta, a oborio je i 35 svetskih rekorda. Potpredsedfnik IAAF Kou, dvostruki olimpijski prbvak na 1.500 metara i predsednik Organizacionog komiteta OI u Londonu 2012, najavio je kandidaturu ranije ove godine. Bubka, jedno od najvećih imena u istoriji atletike, dominirao je u skoku s motkom osamdesetih i devedesetih godina.

10:55 - Bejl ne želi u Mančester junajtedFudbaler Real Madrida Geret Bejl rekao je da želi da nastavi da osvaja trofeje sa tim klubom i da ne može da zamisli sebe u dresu Mančester junajteda. Mediji poslednjih nekoliko meseci pišu da će se Bejl vratiti u Premijer ligu, a kao jedna od potencijalnih destinacija se pominje i Old Traford. Međutim, Velšanin je jasno stavio do znanja da ne razmišlja o prelasku u Mančester junajted. "Ne mogu da zamislim sebe u Mančester junajtedu. I u intervjuu koji sam nedavno davao su me pitali da li sam nesrećan u Realu, a ja sam odgovorio da sam zaista srećan ovde... Osvajamo trofeje i želim da nastavim da osvajam trofeje u Madridu", rekao je Bejl.

10:45 - Boketi na pozajmici u Milanu do kraja sezoneDefanzivac moskovskog Spartaka Salvatore Boketi igraće na pozajmici u Milanu do kraja sezone, uz opciju otkupa ugovora, saopštio je danas ruski klub. Boketi, koji je pet puta igra za italijansku reprezentaciju, pridružio se Spartaku iz Rubina 2013, gde je stigao iz Đenove 2010. On je treći igrač koji je tokom zimske pauze otišao iz Spartaka na pozajmicu, posle Romana Širkova koji se pridružio Krasnodaru i argentinskog veznog igrača Tina Koste - pozajmljenog Đenovi.

10:35 - Jovović ne prelazi u ZvezduFudbaler Sutjeske Vladimir Jovović neće preći u Crvenu zvezdu ove zime, jer crveno-beli nemaju novca da isplate transfer, prenose podgoričke Vijesti. Iako je reprezentativac Crne Gore došao na promociju na stadion "Rajko Mitić" u subotu, koja je isti dan otkazana zbog tehničkih problema sa Sutjeskom, Jovović neće potpisati ugovor jer šampion Srbije nema odmah da plati 100.000 evra. Klub iz Nikšića nije pristao na naknadnu isplatu i garancije, ali nije isključeno da igrač na leto pređe u Zvezdu kada mu istekne ugovor. Problem za crveno-bele bi moglo da bude interesovanje Aston Vile, Kristal Palasa i Kvins Park Rendžersa, koji ga takođe žele u svojim redovima. Mladi vezista (20) ipak nema 75 odsto odigranih utakmica za reprezentaciju u poslednjih godinu dana i samo ako FA proceni da je izuzetno talentovan mogao bi da zaigra u Premijer ligi.

10:15 - U četvrtak u Melburnu ženska polufinala i meč Marej - BerdihNa Otvorenom prvenstvu Australije u tenisu sutra su na programu polufinalni mečevi u ženskoj konkurenciji, a u muškoj polufinale između Britanca Endija Mareja i Čeha Tomaša Berdiha. U prvom ženskom polufinalu sastaju se Ruskinje Marija Šarapova i Jekatarina Makarova, a njihov duel na Rod Lejver areni počinje u 3.30 po srednjeevropskom vremenu. Njih dve su do sada odigrale pet mečeva, a Šarapova, druga teniserka sveta, zabeležila je svih pet pobeda. Posle duela druge i jedanaeste teniserke sveta, na redu je drugi polufinalni meč u kojem igraju Amerikanke Serena Vilijams i Medison Kiz. Vilijams i Kiz se do sada nisu sastajale. U 9.30 po srednjeevropskom vremenu na teren izlaze Britanac Endi Marej i češki teniser Tomaš Berdih, koji će igrati prvi meč polufinala u muškoj konkurenciji.

09:54 - Raduljica ostaje bez ugovora sa MinesotomKošarkaški reprezentativac Srbije Miroslav Raduljica neće produžiti ugovor sa Minesotom Timbervulvsima. Raduljica je početkom godine stigao u Minesotu posle polusezone provedene u kineskom Šandongu i dva puta je dobijao desetodnevni ugovor. Ipak, Timbervulvsi planiraju da angažuju Lorenca Brauna koji igra u razvojnoj ligi za ekipu Gran Repids Drajv, što bi značio kraj za srpskog košarkaša. Bivši centar FMP-a, Efesa, Partizana, Azovmaša i Milvokija odigrao je pet mečeva u NBA ligi i prosečno beležio 1,6 poena uz jedan skok po mecu, za nešto više od 4,5 minuta na parketu. Raduljica je bio član reprezentacije Srbije koja je na Svetskom prvenstvu u Španiji osvojila srebrnu medalju.

09:35 - Vavrinka: Došao sam po još jednu tituluŠvajcarski teniser Stan Vavrinka rekao je da nije došao u Melburn da brani titulu osvojenu prošle godine, već da ponovo trijumfuje na Autralijan open. Vavrinka se ranije danas plasirao u polufinale Otvorenog prvenstva Australije, pošto je jutros u četvrtfinalu pobedio Japanca Keija Nišikorija sa 3:0, po setovima 6:3, 6:3, 7:6. "Pre dva dana sam gubio taj-brejk sa 6:0 i dobio sam ga, sada sam vodio 6:1 i bilo je tesno. Bio sam defanzivan na kraju, ali sam srećan što sam pobedio. Za sada igram dobro, srećan sam što sam opet u polufinalu... Nisam došao da branim titulu, vratio sam se da igram novi gren slem. Moraš da počneš od početka, da ideš meč po meč. Za sada ide dobro. U polufinalu je sve moguće, ali ako želim da trijumfujem imam do kraja još dva teška meča", kazao je Vavrinka.

Foto: AP
Foto: AP

09:15 - Kecmanović u polufinalu dublovaMladi srpski teniser Miomir Kecmanović i Amerikanac Majkl Mo plasirali su se u polufinale Australijan opena u konkurenciji juniorskih dublova. Kecmanović i Mo su u četvrtfinalu pobedili japanski par Juja Ito - Jusuke Takahaši sa 6:2, 6:2. Njihovi protivnici u borbi za finale biće Poljak Hubert Hurkac i Aleks Molcan iz Slovačke, koji su bili bolji od američko-brazilske kombinacije Vilijam Blamber - Orlando Luž sa 6:2, 7:6 (7:2).

08:58 - Čikago zaustavio pobedničku seriju Golden StejtaU noći između utorka i srede u košarkaškoj NBA ligi odigrano je šest mečeva i u svih šest pobeda upisali su gosti, a najuzbudljiviji je bio meč Golden Stejta i Čikaga. Košarkaši Čikaga pobedili su Golden Stejt posle produžetka sa 113:111. Najefikasniji u redovima Čikaga bio je Derik Rouz sa 30 poena, a dobro su ga pratili Pau Gasol i Žoakim Noa sa po 18 poena. U ekipi Golden Stejta najbolji je bio Klej Tompson sa 30 poena. Klivlend je na gostujućem terenu savladao Detroit sa 103:95. U redoma Detroita najefikasniji su bili Di Džej Augustin sa 19 i Greg Monro sa 17 postignutih poena. Košarkaši Toronta su pobedili Indijanu sa 104:91, a najefikasniji u pobedničkoj ekipi bili su Demar Derozan sa 24 i Kajl Lauri sa 19 poena. U poraženoj ekipi najbolji je bio Rodni Staki sa 22 poena. Ostali rezultati: Majami - Milvoki 102:109, Dalas - Memfis 90:109 i LA Lejkers - Vašington 92:98.

08:41 - Serena Vilijams i Medison Kiz u polufinalu AOAmeričke teniserke Serena Vilijams i Medison Kiz plasirale su se jutros u polufinale Otvorenog prvenstva Autralije. Najbolja teniserka sveta Serena Vilijams je u četvrtfinalu za samo 64 minuta igre savladala Slovakinju Dominiku Cibulkovu sa 2:0, po setovima 6:2, 6:2. Protivnica Sereni Vilijams u polufinalu prvog gren slem turnira u sezoni biće, takođe, Amerikanka Medison Kiz, koja je u četvrfinalu pobedila stariju sestru Vilijams, Venus. Kiz je, iako se povredila sredinom drugom seta, pobedila sa 2:1 u setovima (6:3, 4:6, 6:4) posle skoro dva sata igre i velike borbe. U drugom polufinalu Australijan opena u ženskoj konkurenciji sastaće se Ruskinje Marija Šarapova i Jekatarina Makarova.08:20 - Vavrinka u polufinalu Australijan openaŠvajcarski teniser Sten Vavrinka plasirao se u polufinale Otvorenog prvenstva Australije, pošto je u četvrtfinalu pobedio Japanca Keija Nišikorija sa 3:0, po setovima 6:3, 6:3, 7:6. Vavrinka, aktuelni šampion Australijan opena, odigrao je odličan meč, a za vođstvo od 2:0 u setovima bio mu je potreban samo po jedan brejk u prva dva seta. Međutim, u trećem setu bila mu je potrebna mnogo veća borba. Nišikori je poveo sa 2:0 u trećem setu, ali je Švajcarac odmah uzvratio brejkom i izjednačio na 2:2. Do kraja seta obojica tenisera su bila sigurna na svoj servis, pa je pobednik rešen u taj-brejku. Vavrinka je odlično počeo taj-brejk, poveo je sa čak 6:1, ali se Nišikori nije predavao. Japanac je spasao pet meč lopti i izjednačio na 6:6, ali nije uspeo da prekrene rezultat, pošto je Vavrinka osvojio naredna dva poena i tako nastavio put ka odbrani titule na Australijan openu.

08:00 - PREGLED SPORTSKIH DOGAĐAJA KOJI SU OBELEŽILI PRETHODNI DAN MOŽETE VIDETI OVDE

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track