BLOG UŽIVO Kovačić: Real je privilegija i odgovornost
Foto: Fonet

Najnovije informacije iz sveta sporta

BLOG UŽIVO Kovačić: Real je privilegija i odgovornost

Fudbal -
Sve o sportskim dešavanjima na jednom mestu, najnovije informacije, rezultati, najave predstojećih događaja

BEOGRAD - Dobrodošli na Kurir sport! Pratite najnovije vesti iz sveta sporta na jednom mestu.

21:29 - Njukasl doveo Florijana TovinaDosadašnji fudbaler Olimpika iz Marseja Florijan Tovin potpisao je petogodišnji ugovor sa Njukaslom, saopštio je danas engleski klub. Tovin (22) je danas prošao lekarske preglede i ostaće na Sent Džejms Parku do 2020. godine. U sklopu transfera, fudbaler Njukasla Remi Kabela će ove sezone otići na pozajmicu u Olimpik, a sledećeg leta postaće novi fudbaler francuskog kluba. Njukasl nije naveo finansijske detalje ugovora. Tovin je peto pojačanje Njukasla u letnjem prelaznom roku. Trener Njukasla Stiv Meklaren je u junu preuzeo klub i tada mu je vlasnik Majk Ešli obećao da će uložiti u dovođenje novih igrača, pošto su crno-beli prošle sezone jedva izbegli ispadanje u drugu englesku ligu - Čempionšip. Njukasl je sezonu počeo remijem sa Sautemptonom 2:2, ali je prošlog vikenda izgubio od Svonsija sa 0:2.

21:09 - Hrvati razbili Litvance u sred KaunasaKošarkaška reprezentacija Hrvatske je večeras u pripremnoj utakmici u Kaunasu razbila Litvaniju 72:59. Konačan rezultat, iako ubedljiv, ne oslikava dominaciju Hrvatske u pravoj meri. Na poluvremenu su igrači Velimira Perasovića vodili sa 39:18, a tokom drugog imali su i 30-ak poena prednosti. Bojan Bogdanović je bio najefikasniji u pobedničkoj ekipi sa 12 poena, uz pet skokova, Luka Žorić je upisao 11 poena, a Marko Tomas i Kruno Simon po devet.

20:41 - Galatasaraj odbio ponudu Vest Hema za JilmazaTurski fudbalski klub Galatasaraj odbio je ponudu Vest Hema od pet miliona evra za napadača Buraka Jilmaza. Trener Vest Hema Slaven Bilić želi da dovede novog napadača, pošto će Ener Valensija do decembra odsustvovati sa terena zbog povreda kolena i skočnog zgloba. "Vest Hem nam je ponudio pet miliona evra za Buraka Jilmaza. Ali fudbaler nije tražio da napusti klub, ali ni klub nije razmišljao o prodaji", navodi se u današnjem saopštenju Galatasaraja. Britanski mediji preneli su da je Vest Hem bio zainteresovan i za Emanuela Adebajora, Havijera Valensiju i Raula Himenesa. Jilmaz (30) je četvrtu sezonu u Galatasaraju, otkako je došao iz Trabzona. Igrao je još sa Antalijaspor, Bešiktaš, Manisaspor i Fenerbahče.

20:04 - Kovačić: Real je privilegija i odgovornostMateo Kovačić je danas predstavljen na stadionu "Santjago Bernabe" kao novi igrač Real Madrida. On je prošao lekarske preglede i potpisao šestogodišnji ugovor. Hrvatski fudbaler je zahvalio navijačima na podršci, a zatim se fotografisao na stadionu sa roditeljima, sestrom i devojkom."Real je moja životna prilika. To je najveći klub na svetu i nadam se da neću razočarati. Biti deo ovog kluba je privilegija, ali takođe znam i da je nositi dres Real Madrida velika odgovornost i da to iziskuje posvećenost, trud i odricanje", doskorašnji fudbaler Intera, Mateo Kovačić, koji će u Realu nositi dres sa brojem 16.

19:28 - Vest Hem postigao dogovor sa Barselonom o transferu SongaFudbalski klub Vest Hem postigao je dogovor sa Barselonom o transferu igrača Aleksa Songa, izjavio je danas suvlasnik engleskog kluba Dejvid Saliven. "Postigli smo dogovor i ako fudbaler prođe lekarske preglede onda ćemo potpisati ugovor", rekao je Saliven britanskim medijima. Song je prošle sezone igrao na pozajmici u Vest Hemu, a uprava londonskog kluba odlučila je da otkupi njegov ugovor. Za 27-godišnjeg kamerunskog fudbalera sredine terena ovog leta bio je zainteresovan i Everton. Song je prošao omladinsku školu Bastije, a za prvi tim tog francuskog kluba debitovao je 2004. godine. On je zatim igrao za Arsenal, Čarlton i Barselonu. Za reprezentaciju Kameruna nastupao je od 2005. do 2014. godine i za to vreme odigrao je 48 utakmica. On se počekom januara povukao iz reprezentacije pošto želi da se posveti obavezama u klubu.

19:11 - Mihajlović hoće SorijanaIako je potpredsednik Adriano Galijani izjavio da Milan neće više dovoditi pojačanja u ovom prelaznom roku i da su vrata otvorena samo za Zlatana Ibrahimovića, tim Siniše Mihajlovića mogao bi da pojača Roberto Sorijano. Srpski stručnjak je sa Sorijanom sarađivao u Sampdoriji.Sorijano (24), rodom iz Nemačke, karijeru je počeo u Bajernu, kasnije je nosio dres Empolija, a u Sampdoriji je od 2010. i do sada je na 99 mečeva postigao deset golova. Milan je poslao ponudu Sampdoriji i čeka odgovor.

18:42 - Roma angažovala defanzivca Štutgarta RidigeraItalijanski fudbalski vicešampion Roma objavio je danas da je potpisao ugovor do kraja sezone sa odbrambenim igračem Štutgarta, Antonijem Ridigerom. Transfer 22. godišnjeg nemačkog reprezentativca, čiji su roditelji poreklom iz Sijera Leonea, koštaće Romu četiri miliona evra, a otkup njegovih prava u Štutgartu devet miliona evra. Novo pojačanje Rome nosiće dres sa brojem dva. Ridiger, rođen u Berlinu, prošao je sve mlađe selekcije Nemačke, a za A reprezentaciju do sada je odigrao šest utakmica.

18:14 - Raikonen ostaje u FerarijuPostava Ferarija ostaće nepromenjena i u sledećoj sezoni svetskog šampionata Formule 1 pošto je italijanski tim danas postigao konačan sporazum sa finskim vozačem Kimijem Raikonenom. "Ekipa Ferarija objavljuje da je obnovila tehničku i takmičarsku saradnju sa Raikonenom. On će i naredne sezone voziti u tandemu sa Sebastijanom Fetelom", navodi se u saopštenju Ferarija. Sledeća trka za ovogodišnje svetsko prvenstvo u Formuli 1 vozi se 23. avgusta za Veliku nagradu Belgije.

17:54 - Junajted zaboravio Pedra, sada juri ManeaDugo najavljivano pojačanje Mančester junajteda iz Barselone Pedro se u poslednji čas predomislio i skrenuo u London, a uprava kluba sa"Old Traforda" odmah je našla alternativu. Saido Mane bi uskoro mogao da pojača "crvene đavole". Sautempton je primio neočekivanu ponudu, koju će teško moći da odbije. Senegalac (23) je u prošloj sezoni postigao deset golova.

17:31 - Novi svetski rekord u skakanju s visine u vodu: 58,8 metaraŠvajcarac Laso Šaler postao je novi svetski rekorder u skakanju s visine u vodu. Kako prenose švajcarski mediji, 27-godišnji mladić skočio je sa litice visoke 58,8 metara, što je više od krivog tornja u Pizi (56,71 metara) ili 19-spratnice. Njegov slobodni pad trajao je četiri duge sekunde, a vodu je zaparao brzinom od 123 kilometara na sat. Svoj podvig je izveo glatko, bez ijedne povrede.

17:11 - Pistorijusu još nije odobreno uslovno puštanje na sloboduJužnoafrički paraolimpijac Oskar Pistorijus, koji služi petogodišnju zatvorsku kaznu zbog ubistva devojke Rive Stenkemp, neće bti u petak uslovno pušten na slobodu, dok se o tome ne izjasni nadležni odbor, prenela je agencija AP. Ministar pravde Južne Afruke Majkl Masuta rekao je juče da će se posavetovati o tome da li odbor za uslovno puštenje na slobodu ima ovlašćenja da pusti Pistorijusa kako bi on nastavio da služi petogodišnju kaznu u kućnom pritvoru. Pistorijus je u zatvoru proveo deset meseci, pošto je u oktobru započeo služenje kazne za ubistvo iz nehata devojke Rive Stenkemp, u februaru 2013.

16:47 - Lešić prešao u OlimpijuSrpski košarkaš Sava Lešić potpisao je jednogodšinji ugovor sa Olimpijom, potvrđeno je danas na zvaničnom klupskom sajtu. Lešić, koji pokriva pozicije centra i krila, tokom karijere nastupao je za Mega Vizuru, Superfund, Partizan, Crvenu zvezdu, Himik, Radnički iz Kragujevca, dok je prošle godine igrao za Jenisej iz Krasnojarska. "Srećan sam i uzbuđen što sam potpisao za klub bogate tradicije, kao što je Olimpija. Imamo mlad tim, ali učiniću sve da pomognem ekipi da ostvari što bolje rezultate u ABA ligi, Evrokupi i naravno u prvenstvu Slovenije", rekao je Lešić za sajt kluba. Za rusku ekipu prošle sezone beležio je prosečno 10,5 poena i 5,1 skokova po utakmici u VTB ligi. Kao član reprezentacije Srbije osvojio je zlatnu medalju na Letnjoj Univerzijadi 2011. godine u Šenženu.16:25 - Miljenović novi član SeviljeSrpski košarkaš Nenad Miljenović potpisao je trogodišnji ugovor sa Seviljom, potvrdio je španski klub. Miljenović je karijeru započeo u mlađim kategorijama FMP-a, ali je prvi profesionalni ugovor potpisao sa Partizanom, međutim nije se nametnuo, pa je bio na pozajmici u Mega Vizuri. Nakon epizode u Partizanu, potpisao je četvorogodišnji ugovor sa Radničkim iz Kragujevca, ali je raskinuo ugovor posle prve sezone, da bi se potom vratio u Mega Vizuru (Leks). Prošle sezone u dresu Mege beležio je prosečno 13,3 poena, 4,6 skoka i 8,4 asistencija po utakmici. Sa mlađim selekcijama Srbije osvojio je dve medalje, bronzu na Evropskom prvenstvu 2009. godine i srebro na EP u Poljskoj dve godine kasnije.16:11 - Nadal 2016. otvara akademiju, godišnja cena 56.000 evraŠpanski teniser Rafael Nadal iduće godine otvoriće tenisku akademiju čiji će polaznici godišnje morati da izdvoje 56.000 evra. Akademija će biti izgrađena u rodnom gradu slavnog španskog asa, u Palma de Majorki, a otvaranje je zakazano pred Rolan Garos. Nadal je izjavio da će često boraviti u akademiji i da će na taj način davati podršku učenicima. "Biću deo akademije tako što ću i sam tu trenirati zajedno sa svojim timom i učenicima", izjavio je Nadal.15:45 - Inler prešao u LesterKapiten fudbalske reprezentacije Švajcarske Gokan Inler novi je član Lestera, potvrdio je engleski premijerligas. Doskorašnji fudbaler Napolija, potpisao je trogodišnji ugovor sa "lisicama" i zadužio dres sa brojem 33. Tokom karijere 31-godišnji vezista igrao je za Bazel, Aru, Cirih, Undineze, a od 2011. godine je nastupao za Napoli. Za klub iz Napulja odigrao je 166 utakmica, postigao 13 golova i osvojio dva Kupa i jedan Superkup.Dres reprezentacije Švajcerske nosio je 84 puta i šest puta se upisao u listu strelaca.

15:20 - Odbojkaši u nedelju počinju pripreme za EPMuška odbojkaška reprezentacija Srbije u nedelju počinje pripreme za Evropsko prvenstvo, koje će u oktobru biti održano u Italiji i Bugarskoj. Odmah po okupljanju u beogradskom hotelu "M" odbojkaši Srbije otputovaće u Vrnjačku Banju, gde će boraviti do 4. septembra. Selektor Nikola Grbić na pripreme je pozvao 16 igrača: Tehničari: Nikola Jovović (Monca), Aleksa Brđović (Belhatov), Ivan Kostić (Partizan), Korektori: Aleksandar Atanasijević (Peruđa) i Saša Starović (Latina), Libera: Nikla Rosić (Konstanca) i Neven Mastorović (Partizan), Blokeri: Dragan Stanković (Lube), Marko Podraščanin (Lube), Srećko Lisinica (Belhatov), Aleksandar Okolić (Crvena zvezda), Primači: Nikola Kovačević (Pariz), Uroš Kovačević (Modena), Marko Ivović (Aseko), Nemanja Petrić (Modena), Milan Katić (Vojvodina). Srpski odbojkaši igraće u grupi D zajedno sa Slovačkom, Finskom i Rusijom.

14:49 - Vacke: Ne otpisujte BorusijuGeneralni menadžer Borusije Hans Joakim Vacke rekao je da niko ne sme prerano da otpiše njegov tim, jer su "milioneri" uvek među kandidatima za titulu. Uprava Dortmunda je posle razočaravajućeg sedmog mesta u prošlosezonskog šampionatu, na mesto trenera Jirgena Klopa dovela Tomasa Tuhela, koji je u prvom kolu Bundeslige savladao Borusiju Menhengladbah (4:0). "Bajern je i dalje glavni kandidat za osvajanje titule, ali što se tiče mesta za Ligu šampiona, ljudi koji nas otpisuju prave veliku grešku. Pokazali smo to igrom protiv Menhegladbaha, i ekipa sada u dobrom raspoloženju čeka dve teške utakmice koje nam slede. Ubeđen sam da je ovo samo početak dobrih igara", rekao je Vacke.14:20 - Pikeu četiri meča suspenzijeDefanzivac Barselone Đerard Pike kažnjen je sa četiri meča suspenzije zbog vređanja pomoćnog sudije u drugom meču Superkupa Španije protiv Atletik Bilbaa u ponedeljak. Pikeu je kaznu izrekla Disciplinska komisije Fudbalske federacije Španije. On je dobio direktan crveni karton u 55. minutu jer je verbalno izvređao sudiju, psujući mu majku. Barselona je u tom meču igrala nerešeno sa Bilbaom - 1:1, ali je poražena ukupnim rezultatom 5:1, posle 4:0 na San Mamesu. Pike će morati da propusti gostovanje u Bilbau u nedelju, utakmicu protiv madridskog Atletika 12. septembra , kao i mečeve kod kuće protiv Malage i Levantea. Pike, koji je sudeći po zapisniku glavnog sudije Velaska Karvalja, teško izvređao pomoćnog arbitra, negirao je da je na bilo koji način uvredio sudiju - iako su milioni gledalaca putem malih ekrana mogli da se uvere u suprotno.13:50 - Sandro nastavlja karijeru u JuventusuFudbaler Porta Brazilac Aleks Sandro karijeru će nastaviti u Juventusu. Kako se navodi, levi bek je odbio ponude Mančester sitija i Reala i za 25 miliona evra pršao u redove prvaka Italije iz Torina. Sandro je pre Porta nastupao za Santos i Atletiko Paranense. Za reprezentacju Brazila odigrao je šest utakmica.13:30 - Pedro na korak od ČelsijaFudbaler Barselone Pedro na korak je od potpisivanja za Čelsi, ukoliko danas prođe medicinske preglede. Kako se navodi, Pedro se sinoć dogovorio sa upravom Čelsija o prelasku u taj klub za sumu od oko 30 miliona evra. Mančester junajted je do sada bio na pol poziciji za španskog napadača, sa ponudom od 25 miliona evra. Barselona je dozvolila Pedru da otputuje u London, što bi trebalo da znači da je njegov transfer već gotova stvar. Pedro je prošao mlađe selekcije Barselone, a za tim sa Nou Kampa debitovao je 2008. godine i do sada zabeležio 318 nastupa i 98 golova. Sa katalonskim klubom pet puta je bio šampion Španije, četiri puta osvojio Superkup, uz tri Kupa Kralja, tri Lige Šampiona i tri SP za klubove. 13:31 - Volfsburg ne da De Brujnea za manje od 90 miliona evraSportski direktor Volfsburga Klaus Alofs izjavio je da klub neće pustiti Kevina De Brujnea za manje od 90 miliona evra. Engleski mediji preneli su krajem prošlog meseca da je Mančester Siti voljan da izdvoji 72 miliona evra za Belgijanca. De Brujne je proglašen za najboljeg fudbalera Bundeslige prošle sezone, u kojoj je imao 10 golova i čak 20 asistencija. On je već igrao na Ostrvu, gde u dresu Čelsija nije uspeo da se izbori za veću minutažu. Tokom karijere nastupao je za Genk i Verder iz Bremena.

13:10 - Ožegović: U Plzenju znaju da ne smeju da nas potceneFudbaler Vojvodine Ognjen Ožegović rekao je da će njegova ekipa pokazati "ko i šta je" ako je protivnik potceni u baražu za Ligu Evropa. "Ako nas potcene, kao što je to uradila Sampdorija u prvoj utakmici, izaći ćemo na teren i pokazaćemo ko smo i šta smo. Mislim da će nam Plzenj prići oprezno, zato što znaju da smo izbacili ekipu koja je bolja od njih", rekao je Ožegović. Vojvodina će igrati protiv češke Viktorije u baražu za Ligu Evropa. Ožegović je istakao da će Vojvodina od početka igrati agresivno i dodao da je važno da ostane neporažena u prvom susretu. "Ne bežimo od toga da nam je ovo najvažnija utakmica u sezoni, što nam samim tim stvara pritisak, ali pozitivan", kazao je napadač Vojvodine. Prva utakmica baraža igraće se sutra od 20.50 u Plzenju.

12:50 - Arteta: Arsenal dugo nije imao ovako snažan timKapiten Arsenala Mikel Arteta rekao je da je njegov tim prolazio kroz mnogo teških trenutaka, ali da ih je to samo dodatno motivisalo i učinilo snažnijim. "Ovo je najbolja grupa igrača u smislu kvaliteta i talenta. Dugo nismo imali ovako snažan tim. Imamo veliko jedinstvo i uveren sam da će i narednih godina klub nastaviti da "raste". Prolazili smo kroz teške trenutke sa našim navijačima, ali to stvarno pomaže da stignete do uspeha. Ništa nas nije slomilo i to je veoma važno", rekao je Arteta. Španski vezista je prošao mlađe selekcije Barselone, a tokom karijere nastupao je za Pari Sen Žermen, Rendžers i Real Sosijedad, pre nego što je 2011. godine iz Evertona prešao u Arsenal. Za "tobdžije" je do sada na 135 utakmica postigao 16 golova i osvojio po dva FA kupa i Komjuniti Šilda.12:33 - Brašanac: Imamo aktivan rezultat iz BorisovaFudbaler Partizana Darko Brašanac izjavio je da ga minimalni poraz u Borisovu protiv BATE-a nije previše zabrinuo i poručio da veruje da će crno-beli uspeti u revanšu da nadoknade rezultat i plasiraju se u Ligu šampiona. "Iza nas je teška utakmica, a napravili smo je još težom crvenim kartonom i mislim da je isključenje Jevtovića dosta uticalo na krajnji rezultat. Početak je bio kao iz duela sa Steauom u Bukureštu, izdržali smo pritisak i onda smo uspostavili ritam. Da smo bili sa svih 11 igrača mislim da bismo dali gol , rekao je Brašanac. Šampion Srbije, uprkos isključenju Jevtovića, nije primio pogodak iz igre, već posle prekida i udarca glavom Gordejčuka u 70. minutu. "To je pozicija Marka Jevtovića, verovatno bi on tu bio. Analiziraćemo gde smo grešili i trudićemo se da nam se to ne dešava više. Igrati u Evropi sa igračem manje dosta je teško. Morali smo da branimo gol i da iz kontri pokušamo da ugrozimo protivnika, ali nismo uspeli da iskoristimo šanse", naveo je mladi vezista.12:10 - Šarapova propušta SinsinatiRuska teniserka Marija Šarapova propustiće turnir u Sinsinatiju zbog povrede desne noge, saopštili su danas organizatori. Šarapova je odlučila da ne nastupi u Sinsinatiju, kako bi se što bolje pripremila za US open, koji startuje 31. avgusta. "Trenirala sam ovde prethodnih dana i razmišljam samo o US openu. Bila je ovo jako teška odluka, ali mislim pametna, jer mi daje dovoljno vremena da se spremim za otvoreno prvenstvo SAD", izjavila je Šarapova. Sa turnira u Sinsinatiju učesće je otkazala i Venus Vilijams, koja je zbog virusa predala meč Ani Ivanović. Turnir teniserki u Sinsinatiju igra se za ukupni nagradni fond od 2,7 miliona dolara.

11:50 - Federer: Kirjos je prešao granicuŠvajcarski teniser Rodžer Federer je osudio ponašanje Australijanca Nika Kirjosa i zatražio je oštru kaznu za njega. Kirjos je već duže vreme u centru pažnje zbog svog ponašanja, a granicu je prešao prošle nedelje na meču sa Federerovim sunarodnikom Stanislasom Vavrinkom. Mladi Australijanac je tada Vavrinki poručio da je Tanasi Kokinakis spavao sa njegovom devojkom Donom Vekić. "Mislim da se svi slažemo da je prešao granicu i to i te kako. Nismo navikli na takav rečnik u tenisu. Znam da je u drugim sportovima to učestalo, možda je čak i normalno. Ali, ne i u našem sportu, zaista. Mislim da je normalno da bude žestoko kažnjen i treba da mu se objasni da tako ne može", naglasio je Federer.11:30 - Fudbaler Evertona uhapšen jer je pijan oborio biciklistuFudbaler Evertona Deron Gibson uhapšen je pošto je vozeći u pijanom stanju udario bicikllistu, a onda pobegao sa lica mesta. Gibson će odgovarati pred sudom 1. septembra i to po tri tačke optužnice - zbog opasne vožnje, vožnje u pijanom stanju i bekstva sa lica mesta nakon incidenta. Gibson je karijeru započeo u Mančester junajtedu pre nego što se 2012. pridružio Evertonu. On je od 2007. član reprezentacije Irske za koju je igrao na 25 utakmica i postigao jedan gol.

10:55 - Srbija sa rekordnim brojem posada na SP FrancuskojVeslačka reprezentacija Srbije nastupiće sa14 takmičara i takmičarki u sedam čamaca na Svetskom prvenstvu za seniore, koje će od 29. avgusta do 6. septembra biti održano u Ožibeleu. Ovo je najveći broj posada koje je Srbija ikada imala na planetarnim šampionatima. Takmičenje u Francuskoj najznačajnije je ove godine, jer je kvalifikaciono za Olimpijske igre u Rio de Žaneiru. Boje Srbije u Ožibeleu braniće skifovi Dušan Bogičević i Jovana Arsić, dubl skul Marko Marjanović, Andrija Šljukić, dvojac bez kormilara Miloš Vasić, Nenad Beđik, četverac bez kormilara Goran Jagar, Nikola Stojić, Veselin Savić, Radoje Đerić, dvojac sa kormilarom Viktor Pivač, Martin Mačković, kormilar Ilija Bunčić i skif za lake veslače Miloš Stanojević. Predstojeći šampionat će zbog povrede propustiti godinama naša najbolja veslačica Iva Obradović.10:23 - Jelena uspešna u dublu, Troicki i Sepi ispaliSrpska teniserka Jelena Janković i Ruskinja Jelena Vesnina uspešno su startovale u konkurenciji dublova na WTA turniru u Sinsinatiju savladavši španski par Garbine Muguruza/Karla Suarez Navaro sa 6:4, 6:2. Jankovićeva i Vesnina u drugom kolu čekaju pobednice susreta u kojem Čvajcarkinja Belinda Benčić i Čehinja Karolina Pliškova igraju protiv Anabel Medine Gariges i Aranče Pare iz Španije. Srpska teniserka u sredu igra meč 2. kola singla, a protivnica joj je Amerikanka Medison Kiz.U konkurenciji muških dublova srpski predstavnik Viktor troicki doživeo je poraz. Troicki i Italijan Sepi poraženi su od Amerikanaca Stivan Džonsona i Sema Kverija sa 6:3, 6:4, posle 57 minuta igre.10:00 - Sebastijan Kou novi predsednik IAAFLegendarni britanski atletičar Sebastijan Kou izabran je za novog predsednika Svetske atletske federacije (IAAF), umesto Senegalca Lamina Dijaka. Kou je na izborima za predsednika IAAF pobedio Sergeja Bubku sa 115 glasova, u odnosu na 92, koliko je dobio slavni ukrajinski skakač s motkom. Pedesetosmogodišnji Kou osvojio je četvorogodišnji mandat i na mestu predsednika zameniće Senegalca Dijaka koji je na kormilu svetske atletike bio 16 godina. Kou je dvostruki olimijski šampion na 1.500 metara, bivši parlamentarac Konzervativne partije i predsednik Organizacionog odbora Olimpijskih igara u Londonu 2012. Bubka, koji je zadržao mesto potpredsednika IAAF, poželeo je uspeh novom predsedniku u vođenju sporta "kome smo svi posvetili život".09:35 - Kosovo primljeno u IAAFKosovo je danas u Pekingu primljeno u Međunarodnu asocijaciju atletskih federacija (IAAF). Na Kongresu te asocijacije od 211 prisutnih članica za prijem Kosova glasalo je 187, dok su protiv bili predstavnici 13 zemalja. Istovremeno u IAAF je primljen i Južni Sudan. Prijem Kosova u međunarodne sportske organizacije je intenziviran nakon prijema u Međunarodni olimpijski komitet.09:09 - Berluskoni: Zlatane, dođi, čekamo tePrvi čovek Milana Silvio Berluskoni rekao je da želi da ponovo vidi Zlatana Ibrahimovića u redovima svog kluba. Ibrahimović ima ugovor sa Pari Sen Žermenom do narednog leta. "Ako Ibrahimović želi da se vrati u Milan, mi ga čekamo raširenih ruku. Njegov ppovratak nije problem jer želimo da nastavimo da investiramo u tim da bismo se vratili na staze stare slave", istakao je Berluskoni i dodao: "Ako Pari Sen Žermen pusti Zlatana, imamo njihovu reč da će ga samo pustiti u Milan".08:40 - Tipsarević se povukao sa turnira u VankuveruSrpski teniser Janko Tipsarević odustao je od učešća na čelendžeru u Vankuveru. Srpski teniser se povukao zbog povrede kolena. On je u prvom kolu trebalo da igra protiv Faruka Dustova iz Uzbekistana. Na najnovijoj ATP listi Janko zauzima 421. poziciju.08:21 - Ana Ivanović u osmini finala SinsinatijaNajbolja srpska teniseka Ana Ivanović plasirala se u osminu finala WTA turnira u Sinsinatiju. Ivanovićeva je u drugom kolu trebalo da igra protiv Venus Vilijams, ali je Amerikanka predala meč zbog bolesti. Naša teniserka će u osmini finala igrati sa pobednicom duela između Sloun Stivens i Mone Bartel. Srpkinja je Amerikanki poželela i brzo ozdravljenje.

08:00 - VESTI KOJE SU OBELEŽILE PRETHODNI DAN MOŽETE POGLEDATI OVDE

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track