BLOG UŽIVO: Bugarski dizač tegova Milen Dobrev pronađen mrtav
Foto: Reuters

Najnovije informacije iz sveta sporta

BLOG UŽIVO: Bugarski dizač tegova Milen Dobrev pronađen mrtav

Fudbal -
Sve o sportskim dešavanjima na jednom mestu, najnovije informacije, rezultati, najave predstojećih događaja

BEOGRAD - Dobrodošli na Kurir sport! Pratite najnovije vesti iz sveta sporta na jednom mestu.

22:13 - Selta pobedila LevanteFudbaleri Selte pobedili su večeras na gostujućem terenu Levante sa 1:0 u 28. kolu španske Primere. Pobednički gol za Seltu postigao je Čarls u 86. minutu, posle dobre kombinacije i dodavanja Durana Nolita. Selta, posle 28 odigranih kola, zauzima deveto mesto na tabeli Primere sa 35 bodova, dok je Levante u zoni ispadanja, na 18. mestu sa 25 bodova.

21:50 - Poraz Metalca u ZadruKošarkaši Metalca izgubili su večeras na gostovanju od Zadra sa 69:85 u 26, poslednjem kolu ligaškog dela Jadranske lige. Najefikasniji u ekipi Zadra bio je Juraj Segarić sa 20 poena, dok su Ive Ivanov i Josip Sobin ubacili po 17, dok je u Metalcu najbolji bio Nemanja Protić sa 19 poena. Ekipa iz Valjeva trenutno je šesta na tabeli Jadranske lige sa 13 pobeda i isto toliko poraza, a da li će ostati na toj poziciji znaće se posle sutrašnjeg meča između Solnoka i Cedevite. S druge strane, Zadar je osmi sa skorom 12/14. Košarkaši Olimpije pobedili su ranije danas Krku sa 73:67. Olimpija je sezonu u regionalniom takmičenju završila na petoj poziciji sa skorom od 15 pobeda i 11 poraza i tako obezbedila učešće u Evrokupu sledeće sezone. Najefikasniji u pobedničkoj ekipi na današnjem meču bili su Alen Omić i Klemen Prepelič sa po 13 poena, dok je u redovima Krke najbolji bio Kristofer Buker sa 18 ubačenih poena.

21:22 - Bajer kao gost savladao ŠalkeFudbaleri Bajera iz Leverkuzena savladali su večeras na gostovanju Šalke sa 1:0 (1:0) u posleđem subotnjem meču 26. kola Bundeslige. Leverkuzen je zabeležio četvrtu uzastopnu pobedu i ostao u trci za direktan plasman u Ligu šampiona sledeće sezone. Jedini gol na meču postigao je Karim Belarabi u 35. minutu posle sjajne akcije ekipe Rodžera Šmida. Šalke se trenutno nalazi na petom mestu na tabeli sa 39 bodova, dok je Bajer treći sa 45 bodova. Srpski reprezentativac Matija Nastasić odigrao svih 90 minuta za ekipu Šalkea.

20:48 - Minimalac Kjeva protiv PalermaFudbaleri Kjeva pobedili su danas na svom terenu Palermo sa 1:0 u utakmici 28. kola Serije A. Jedini gol na meču postigao je Alberto Paloski u 35. minutu. Kjevo je imao veliku priliku da stigne i do drugog gola, pošto je slovenački fudbaler Siniša Anđelković igrao rukom u šesnaestercu, ali je Paloski u 62. minutu promašio jedanaesterac. Anđelković je u 86. minutu zaradio drugi žuti karton, ali Kjevo do kraja meča nije uspeo da iskoristi igrača više na terenu. Kjevo je posle 28 odigranih kola na 15. mestu na tabeli Serije A sa 32 boda, dok je Palermo 11. sa tri boda više.

20:47 - Rajo savladao MalaguFudbaleri Rajo Valjekana pobedili su danas na svom terenu Malagu sa 1:0 u utakmici 28. kola španske Primere. Jedini gol na utakmici postigao je Gael Kakuta u 22. minutu, kada je posle centaršuta Alberta Buena sa leve strane dobro odreagovao i glavom savladao golmana Idrisa Kamenog. Rajo Valjekano je u većem delu meča, koji nije obilovao šansama, bio bolji rival. Uglavnom su imali loptu u svom posedu i oslanjali su se na udrace iz daljine. Malaga je meč završila sa destoricom igrača na terenu, pošto je Markos Angeleri u 74. minutu dobio drugi žuti karton. Raju je ovo bila druga uzastopna pobeda, te sada, posle nekompletnog 28. kola, zauzimaju deveto mesto sa 35 bodova, dok je Malaga sedma sa 44. Ranije danas Atletiko Madrid je sa 2:0 savladao Hetafe.

20:45 - Vest Hem bolji od SanderlendaFudbaleri Vest Hema pobedili su danas na svom terenu Sanderlend sa 1:0 u poslednjoj subotnjoj utakmici 30. kola engleske Premijer lige. Na klupi Sanderlenda debitovao je Dik Advokat, nekadašnji selektor Srbije, ali "crne mačke" nisu uspele da prekinu seriju od osam utakmica bez pobede. Jedini gol na meču postigao je Diafra Sako u 88. minutu, kada je posle proigravanja Marka Nobla ostao sam pred golmanom Kostelom Pantilimonom i lako ga savladao. Vest Hemu je ovo prva pobeda posle sedam vezanih neuspeha, pa sada u Premijer ligi zauzimaju deveto mesto sa 42 boda, dok je Sanderlend 17. sa 26.

20:25 - Bugarski dizač tegova Milen Dobrev pronađen mrtavBugarski dizač tegova Milen Dobrev, osvajač zlatne medalje na Olimpijskim igrama 2004. u Atini, pronađen je mrtav u 36. godini u svojoj kući u Plovdivu na jugu zemlje, prenosi danas britanski Bi-Bi-Si (BBC). "Telo Dobreva je pronađeno u njegovoj kući u Plovdivu. Na telu nema tragova nasilja, a uzrok smrti još nije poznat", rekao je portparol bugarskog ministarstva unutrašnjih poslova. Dobrev, koji je u Atini trijumfovao u kategoriji 94 kilograma, takođe je osvojio zlato na svetskom šampionatu 2003. u Vankuveru u Kanadi, i dva puta bio prvak Evrope, pre nego što se povukao 2008, pred Olimpijske igre u Pekingu, jer nije uspeo da se oporavi od serije povreda. "Ne mogu da prestanem da plačem. On je bio najbolja osoba koju sam znao", rekao je bivši bugarski trener dizača tegova Plamen Asparuhov. Bugarski dizači tekova osvojili su 11 zlatnih olimpijskih medalja od 1972, i time taj sport učinili jednim od najuspešnijih u toj balkanskoj zemlji.

19:41 - Klop: I dalje se borimo za opstanakTrener fudbalera Borisuje iz Dortmunda Jirgen Klop rekao je da se njegova ekipa i dalje bori za opstanak, ali da posle današnje pobede nad Hanoverom "lakše diše". "Mi se i dalje borimo za opstanak, ali činjenica je da se sada lakše diše", rekao je Klop za nemačke medije.Borusija je danas sa 3:2 pobedila Hanover u 26. kolu Bundeslige i deseta je na tebeli sa 33 osvojena boda. Pjer Emerik Obamejang je na današnjem meču postigao dva gola za tim iz Dortmunda. "Ovo je bila važna pobeda. Od sad možemo da počnemo da gledamo na gore", kazao je Obamejang.

19:31 - Treneri Radničkog i Vojvodine zadovoljniTrener fudbalera Vojvodine Zlatomir Zagorčić rekao je danas da je zadovoljan osvojenim bodom u Nišu protiv Radničkog. "Kako se odvijao rezultat, na kraju sam zadovoljan. Bilo je vrlo teško, pogotovo zbog dugačkih lopti Radničkog. Zaista su nam stvarali probleme, ali smo u drugom poluvremenu uspeli da izađemo iz tog šoka i da izjednačimo, što su momci danas apsolutno zaslužili", rekao je Zagorčić za Arenu sport. Zagorčić, koji je ranije ove nedelje preuzeo Vojvodinu, kazao da njegova ekipa ima mnogo prostora za napredak. "Ima mnogo materijala za rad, momci su talentovani, što su danas i pokazali u nekoliko navrata. Posle dva poraza u nizu bilo je dosta grča, ali su uspeli da prevaziđu to i da zasluženo osvoje bod", rekao je on. I trener Radničkog iz Niša Milan Rastavac naveo je da je zadovoljan izdanjem svoje ekipe. "Generalno sam zadovoljan. Put razvoja je pred nama. Ova ekipa je i petu utakmicu ostala neporažena, s tim što, naravno, ima još puno da radi i da se razvija. Verujem da smo na dobrom putu da ostvarimo svoj cilj. Mi se, ipak, borimo za opstanak, a igrali smo sa protivnikom koji se bori za Evropu, tako da sam zadovoljan izdanjem svoje ekipe", rekao je Rastavac.

19:28 - Remi Nišlija i NovosađanaFudbaleri niškog Radničkog i Vojvodine odigrali su danas u Nišu nerešeno 1:1 u utakmici 20. kola Super lige Srbije. Radnički iz Niša je i dalje bez poraza u prolećnom delu šampionata, dok je Vojvodina, s novim trenerom na klupi, Zlatomirom Zagorčićem, uspela da osvoji bod posle dva ubedljiva poraza. Fudbaleri Radničkog poveli su u osmom minutu, golom Saše Marjanovića. Posle ubacivanja lopte iz auta sa desne strane, Petar Đuričković je lepo pronašao Marjanovića na drugoj stativi koji je prebacio loptu preko istrčalog Srđana Žakule. Domaća ekipa je bila bolji rival u prvom poluvremenu, bili su opasniji i imali više prilika, dok je Vojvodina odigrala još jedno loše poluvreme bez ijedne prave šanse za gol. Vojvodina je, međutim, u 59. minutu uspela da izjednači na 1:1 i tako natera golmana Radničkog Milana Borjana da prvi put od početka prolećnog dela šampionata vadi lotpu iz gola. Strelac gola za novosadski tim bio je Mijat Gaćinović, koji je sve uradio sam. Ušao je u šesnaesterac domaćih, prošao dva igrača i loptu poslao u gol Radničkog. Do kraja utakmice nije bilo golova, iako se Vojvodina "probudila", a Radnički u nekoliko navrata opasno zapretio Žakuli. Radnički je posle 20 odigranih utakmica i dalje u zoni ispadanja, nalazi se na 14. mestu na tabeli Super lige Srbije sa 19 bodova, dok je Vojvodina četvrta sa 34 boda.

18:33 - Nica sa igračem manje slavila u LionuFudbaleri Nice pobedili su danas na gostovanju Lion sa 2:1 u prvoj subotnjoj utakmici 30. kola francuske Lige jedan. Nica je do prvog trijumfa posle sedam utakmica bez pobede i čak četiri vezana poraza došla sa igračem manje, pošto je Lojd Palin u 54. minutu dobio drugi žuti karton i skrivio jedanaesterac za domaćina. Lion je bio bolji rival, imao je znatno više šansi, ali je Nica u 23. minutu došla do prednosti golom Karlosa Eduarda. Palin je u 54. minutu skrivio jedanaesterac, koji je minut kasnije realizovao Maksim Gonalon. Domaćin je u nastavku susreta pokušao da dođe do trijumfa, ali u tome nisu uepli, čak je Nica u 86. minutu golom Valentin Ejserika iz penala došla do tri boda. Lion je ovim porazom prepustio prvo mesto Pari Sen Žermenu, koji ima 59 bodova, jedan više od prvog pratioca, dok je Nica 12. sa 37.

18:16 - Tores dao gol, Atletiko pobedioAtletiko Madrid nije dozvolio iznenađenje na ''Visente Kalderonu'', ostvario je siguran trijumf protiv Hetafea rezultatom 2:0 i nastavio borbu sa Valensijom za treće mesto na tabeli. Fernando Tores je predvodio napad domaćeg tima i posle samo tri minuta igre uspeo je da donese prednost Atletiku. Slobodan udarac, iskosa sa leve strane, izveo je Koke, a u gužvi u kaznenom prostoru Hetafea najspretniji je bio Tores i udarcem glavom je poslao loptu u mrežu. Na drugi gol domaćeg tima čekalo se do 44. minuta. Ponovo je prekid bio koban za goste. Ovog puta, slobodan udarac sa desne strane, Himenez je poslao loptu pred gol gostiju, a u mrežu ju je prosledioTijago, za konačnih 2:0. U nastavku, domaći su bez većih problema zadržali ubedljivo vođstvo, a Tores je u 78. minutu imao priliku da se još jednom upiše u strelce, ali je zamalo bio neprecizan.

18:11 - Arsenal pobedio u Njukaslu, het-trik KejnaFudbaleri Arsenala pobedili su danas na gostovanju ekipu Njukasla sa 2:1 (2:0) u utakmici 30. kola Premijer lige. Arsenal je nastavio seriju nepobedivosti protiv Njukasla i prišao na bod zaostatka drugoplasiranom Mančester sitiju. Tim Arsena Vengera teško je došao do trijumfa, iako je na poluvremenu vodio sa 2:0 golovima Olivijea Žirua, koji mreži golmana Tima Krula pogodo u 24. i 28. minutu. Delovalo je da će gosti rutinski privesti meč kraju, ali su na kraju ipak strepeli za pobedu, pošto je Njukasl golom Muse Sisoka početkom drugog poluvremena uveo neizvesnost i uporno pokušavao da dođe do izjednačenja.Totenhem je sa 4:3 savladao Lester uz het-trika ove sezone sjajnog Harija Kejna, dok je Sautempton bio siguran na svom terenu protiv Barnlija - 2:0. Dušan Tadić je odirao prvo poluvreme za "svece" dok je Filiš Đuričić meč odgledao sa klupe. Svonsi je bio uspešan na gostovanju Aston Vili (1:0), kao i Kristal Palas u Stouku (2:1).

17:51 - Novi trijumf Dortmunda u BundesligiFudbaleri Borusije iz Dortmunda pobedili su danas na gostovanju Hanover sa 3:2 (1:1) u utakmici 26. kola i ostali u igri za plasman u neko od evropskih takmičenja sledeće sezone. Ekipa Jirgena Klopa vratili se na pobednički kolosek posle poraza od Juventus (3:0) u osmini finala Lige šampiona. Dortmund je i pored igrača više strepeo za pobedu, ali je na kraju uspeo u svojoj nameri. Junak "milionera" bio je Pjer-Emerik Obamejang koji je postigao dva pogotka, a u strelce se upisao i Šinđi Kagava. Oba gola za domaćina postigao je Lars Stindl.Štutgart je na svom terenu pobedio Ajntraht iz Frankfurta rezultatom 3:1, baš kao i Frajburg, koji je bio bolji od Augzburga sa 2:0. Bez pobednika završeni su dueli Keln - Verder 1:1 i Paderborn - Hofenhajm 0:0.

16:38 - Superliga: Pazarci moćni u Lučanima, sudija poništio penalFudbaleri Novog Pazara pobedili su danas u Lučanima domaću Mladost sa 3:1 (1:1) u 20. kolu Superlige Srbije. Novopazarci su slavili golovima Bruna Olivere Matosa u petom, Vladimira Radivojevića u 61. i Predraga Pavlovića u 68. iz penala, dok je jedini gol za Mladost postigao Predrag Živadinović u 12. minutu. Fudbaleri Pazara su sa nova tri boda uspešno nastavili borbu za cetvrto mesto koje bi naredne sezone trebalo da garantuje takmičenje u kvalifikacijama za Ligu Evrope. Zanimljiva scena dogodila se posle pola sata igre u Lučanima, kada je fudbaler domaćih Saša Jovanović pao u kaznenom prostoru Novog Pazara, sudija Robert Kiš Čepegi pokazao je na "belu tačku", ali se predomislio i napadaču domaćih pokazao žuti karton zbog simuliranja. Ipak, taj detalj ne može da baci senku na drugu uzastopnu pobedu gostiju jer su Pazarci bili bolji rival.Sa odličnim rezultatima u prolećnom delu sezone nastavio je Rad pobedom na Banjici protiv Donjeg Srema sa 2:0, a golove su postigli kapiten Branislav Milošević i levi bek gostiju Miloš Josimov. Beogradski tim je od maksmilanih 15 u drugom delu osvojio 12 bodova, a poražen je samo od Partizana u Humskoj u prošlom kolu.Poslednjeplasirani Radnički iz Kragujevca još uvek ne želi da se preda od borbe za opstanak u Superligi. Ekipa Nenada Milovanovića je na svom terenu pobedila Voždovac sa 2:1, a junak meča bio je iskusni Dragan Milovanović koji je postigao i asistirao za gol.Tri boda osvojio je i OFK Beograd, koji je na Karaburmi minimalnim rezultatom bio bolji od čačanskog Borca.

16:33 - Srpske rukometašice poražene od SlovenkiŽenska rukometna reprezentacija Srbije izgubila je danas u Zrenjaninu od Slovenije sa 28:30 (15:15), u prijateljskom susretu odigranom u okviru EHF nedelje. Selektor Srbije Saša Bošković rekao je da su njegove rukometašice pokazale veliku snagu i htenje. "Devojke su mlade, daju sve od sebe. Prezadovoljan sam onim što su pokazale. Stigao nas je umor od jučerašnje utakmice, zato smo danas igrali slabije", rekao je Bošković. Selektor Slovenije Marta Bon kazala je da je zadovoljna. "Glavna svrha je da neke stvari isprobamo, puno je novosti i u našem i u protivničkom timu. Puno sreće svima u junu. Mi se sastajemo sa selekcijom Francuske, i verujem da će nam ove utakmice poslužiti pred te duele", kazala je Marta Bon. Srpske rukometašice su dan ranije pobedile Sloveniju 30:22. Reprezentativke Srbije u junu očekuje baraž za Svetsko prvenstvo u Danskoj, koji će igrati protiv Rumunije.

16:12 - Mikaela Šifrin ponovo osvojila Mali kristalni globus u slalomuAmerička skijašica Mikaela Šifrin treći put je osovjila Mali kristalni globus u slalomu pošto je danas u toj disciplini trijumfovala u francuskom Meribelu. Olimpijska šampionka je do pete pobede u slalomu ove sezone stigla posle dve vožnje sa vremenom od 1:34.08, što je za 0,05 sekundi bolje u odnosu na drugoplasiranu Sveđanku Fridu Hansdoter. Treće mesto osvojila je Veronika Velez Zuzulova iz Slovačke sa vremenom 1:34.48.

15:52 - Anderson u Laciju do 2020. godineFudbaler Lacija Felipe Anderson produžio je ugovor do 2020. godine, objavio je danas rimski klub. Andersonu je prethodni ugovor isticao 2018. godine, ali su čelnici Lacija posle njegovih odličnih igara i interesovanja Liverpula odlučili da mu ponude finansijski bolju i dužu saradnju. Brazilski napadač je ove sezone najbolji fudbaler Lacija, pošto je u Seriji A zabeležio osam golova i sedam asistencija. Anderson je 2013. godine prešao u italijanski tim iz Santosa, gde je afirmisao u tandemu sa napadačem Barselone Nejmarom.

15:42 - Cirbes: Navijači, dođite, da zajedno pobedimoKošarkaš Crvene zvezde Majk Cirbes rekao je danas da njegova ekipa želi da trijumfalno okonča regularni deo Jadranske lige. "Dobro se zna naš cilj u meču sa MZT-om, a to je pobeda. Želimo da na trijumfalan način okončamo ovaj deo takmičenja u Jadranskoj ligi i priredimo još jednu lepu utakmicu navijačima", rekao je Cirbes. Zvezda će sutra od 12.00 dočekati MZT u poslednjem, 26. kolu regionalnog takmičenja. "Činjenica je da za nas ovaj meč nema takmičarski značaj, jer smo odavno obezbedili prvo mesto, ali silno želimo da upišemo još jedan trijumf. Kvalitet je na našoj strani, ali to moramo da pokažemo na terenu", naveo je Cirbes On je pozvao navijače da u što većem broju dođu u halu PIonir jer je njihova podrška "od velikog značaja, a Zvezdini košarkaši će dati se od sebe da ih obraduju pobedom". Nemački košarkaš je istakao da je duel sa Barselonom u Evroligi u značajnoj meri iscrpeo Zvezdine igrače, ali da to neće ostaviti posledica jer su oni "već dugo u žestokom ritmu". Cirbes je dodao da je njegovoj ekipi falilo sreće u porazu od Barselone i da je taj susret koristio crveno-belima. "Prikazali smo se u veoma lepom svetlu, a ta utakmica i iskustvo koje smo stekli će nam sigurno mnogo značiti u nastavku sezone", kazao je Cirbes. Zvezda će još jednom biti nekompletna, pošto zbog povrede opet neće igrati bek Branko Lazić.

15:30 - PSŽ poslao ponudu za PogbuDirektor Juventusa Pavel Nedved potvrdio da je na adresu "stare dame" stigla ponuda iz Pariza za francuskog fudbalera, ali da su zainteresovani i Real i Barselona. - Istina je da smo dobili ponudu iz Pariza za Pola, ali ne želim više od toga daotkrivam. Međutim, PSŽ nije jedini klub koji ga želi jer su Real i Barselona takođe zainteresovani - rekao je Nedved.Spekuliše se da bi transfer visokog veziste torinskog tima mogao da iznosi najmanje 80 miliona evra. Francuski mediji navode da se predsednik Naser Al Kalifi sastao sa Pogbom u Monte Karlu kako bi razgovarali o prelasku u PSŽ, kao i da postoji želja mladog Francuza da se vrati u domovinu.14:50 - Savanović: Čekam Saletov poziv, čast je igrati za reprezentacijuKošarkaš Bajerna Duško Savanović nada se povratku u reprezentaciju Srbije, uoči Eurobasketa koji će se održati ove godine."Naravno da želim da igram za reprezentaciju, to je velika čast za svakog, prošlo je dosta vremena od mog poslednjeg boravka u selekciji. Razgovarao sam sa Sašom Đorđevićem, prošlog leta nisam bio deo njegovih planova, videćemo šta će biti sada", rekao je Savanović.

14:30 - Mihajlović: Milan? Videćemo na kraju sezoneTrener Sampdorije Siniša Mihajlović rekao je da mu prija što ga italijanski mediji povezuju sa prelaskom u Milan, ali da će odluku o ostanku na klupi tima iz Đenove doneti na kraju sezone."Imam isti pristup prema svakom klubu. Prvo se pričalo da će Montela da preuzme Milan, pa Sari, sada i ja. Radoznao sam da vidim ko će biti sledeći na listi. Milan je veliki klub i polaskan sam ukoliko me njegovi čelnici žele jer to znači da dobro radim svoj posao. Međutim, nemam nameru da pričam s bilo kim pre kraja sezone", rekao je Mihajlović. 14:10 - Keiroš odlazi sa mesta selektora IranaPortugalski fudbalski stručnjak Karlos Keiroš napustiće klupu Irana, samo šest meseci pošto je produžio ugovor do 2018. godine, saopštila je Fudbalska federacija Irana.Keiroš (62) predvodio je Iran na Mundijalu u Brazilu proslog leta gde je ta selekcija ostavila solidan utisak, iako je završila takmičenje u grupnoj fazi."Nisam ni najmanje uticao na odluku o napuštanju Irana. Ona je doneta pod pritiskom", reka je Keiroš, a prenosi agencija AFP.Kako tvrdi Keiroš je želeo da angažuje igrača Rostova Sardara Azmuna, kao i člana holandskog NEC-a Alireza Jahanbakša, za dve prijateljske utakmice u EvropiOni su umesto toga pozvani u reprezentaciju do 23 godine, što je za Keiroša bila kap koja je prelila čaš.13:56 - FIFA uvećala naknadu za klubove koji puštaju igrače na MundijalSvetska fudbalska federacija saopštila je da će platiti klubovima 209 miliona dolara naknade za puštanje svojih fudbalera na Mundijalu 2022. godine u Kataru.FIFA će tako platiti skoro trostruko veću naknadu nego što je platila klubovima koji su pustili svoje igrače na Mundijal u Brazilu prošlog leta (70 miliona dolara). Za Mundijal u Južnoj Africi 2010. godine, FIFA je klubovima platila ukupno 40 miliona dolara. Svetska kuća fudbala je posle dogovora sa Udruženjem evropskih fudbalskih klubova uvećala sumu zbog pomeranja termina Mundijala u Kataru 2022. godine, koje će se umesto na leto održati u novembru i decembru. Istu sumu od 209 miliona dolara dobiće klubovi koji puste svoje igrače na Svetsko prvenstvo u Rusiji 2018. godine

13:36 - Ej Džej Prajs u FiniksuSet Kari, rođeni brat Stefa Karija, neće dobiti novu desetodnevnu šansu u Finiks Sansima, a na njegovo mesto će, bar privremeno, biti potpisan Ej Džej Prajs.

13:02 - Džordž se vraća na teren Pol Džordž, zvezda Indijane i američke reprezentacije, mogao bi posle strahotne povrede koju je doživeo prošlog leta, da se vrati na teren već sledeće nedelje, nekoliko meseci pre nego što je bilo očekivano.12:35 - Nema odmora za SančezaArsen Venger ne namerava da iz sastava izbaci Aleksisa Sančeza iako je Čileanac vidno u lošem fizičkom stanju zbog preteranog umora.12:00 - Barsa i Dinamo pod istragom UEFAEvropska fudbalska unija (UEFA) podigla je optužnicu protiv Barselone zato što su njeni navijači tokom meča Lige šampiona istakli "nedozvoljeni transparent". Disciplinska komisija UEFA saopštila je i da će ispitati rasističke optužbe protiv navijača kijevskog Dinama

11:10 - Izbori u FIFA: Pele podržao Blatera

Legendarni Brazilac Pele podržao je kandidaturu Sepa Blatera za još jedan mandat na mestu predsednika Svetske fudbalske federacije (FIFA)."Naravno da u životu morate da menjate neke stvari, ali ja podržavam Blatera. Mislim da i dalje ima šansu da odsluži lep mandat", rekao je Pele.Blater će na izborima u maju imati trojicu protivkandidata, ali je Pele ocenio da 79-godišnji Blater ima "najviše iskustva".

10:20 - Novak u večernjem terminu igra za finale Indijan VelsaNovak Đoković će protiv Endija Mareja igrati meč polufinala Indijan Velsa u subotu od 19 časova po srednjeevropskom vremenu.Posle njih, sastaće se Rodžer Federer i Miloš Raonić, koji je posle preokreta savladao Rafaela Nadala, nakon spasavanja čak tri meč lopte. Jelena Janković igraće za titulu Indijan Velsa protiv Simone Halep, a još nije određena i saopštena satnica početka finalnog meča u ženskoj konkurenciji.

09:40 - Zimonjić i Matkovski zaustavljeni u polufinaluSrpski teniser Nenad Zimonjić i Poljak Marcin Matkovski nisu uspeli da se plasiraju u finale turnira iz Masters serije 1000 u Indijan Velsu pošto ih je savladao kanadsko-američki dubl Vasek Pospišil - Džek Sok sa 6:4, 3:6, 10:6.Protivnici Pospišilu i Soku u završnom meču turnira biće Italijani Simone Boleli i Fabio Fonjini koji su pobedili brazilsko-hrvatsku kombinaciju Marselo Melo - Ivan Dodig sa 6:4, 6:3.

08:55 - Vestbruk opet nezaustavljiv, tri produžetka u Bruklinu Noć između petka i subote u nastavku prvenstva američke profesionalne košarkaške lige (NBA) obeležili su novi dvocifren učinak u tri kategorije Rasela Vestbruka i tri produžetka u Bruklinu.Oklahoma je savladala Atlantu sa 123:115, a Vestbruk je osmi put od Ol star spektakla ostvario "tripl-dabl". Uz 36 poena, Vestbruk je ostvario 14 asistencija i deset puta bio najviši u skoku.Na suprotnoj strani sjajnu partiju pružio je makedonski reprezentativac i bivši krilni centar Crvene zvezde Pero Antić koji je utakmicu završio sa 22 koša i tri skoka.Bruklin je savladao Milvoki sa 129:127, ali tek posle tri produžetka. Netse je do pobede predvodio Bruk Lopes sa 32 poena i čak 18 skokova, a veoma zapaženu rolu imao je i hrvatski reprezentativac Bogdan Bogdanović čiji je učinak na kraju iznosio 15 koševa, pet asistencija i tri uhvaćene lopte.U poraženo timu "odskočii" su Kris Midlton i Zaza Pačulija. Prvi je ubacio 29 poena, dok je Pačulija, uz 22 koša, imao 21 skok i sedam asistencija.Rezultati:

Sakramento - Šarlot 101:91Golden Stejt - Nju Orleans 112:96L.A. Klipers - Vašington 113:99Čikago - Toronto 108:92Oklahoma - Atlanta 123:115Dalas - Memfis 101:112Filadelfija - Njujork 97:81Orlando - Portland 111:104Klivlend - Indijana 95:92Bruklin - Milvoki 129:127 (tri produžetka)Majami - Denver 108:91San Antonio - Boston 101:89

08:00 - VESTI KOJE SU OBELEŽILE PRETHODNI DAN POGLEDAJTE OVDE

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track