BLOG UŽIVO, VIDEO: Srpkinje razbile Bugarke u FED kupu
Foto: Fonet

NAJNOVIJE INFORMACIJE IZ SVETA SPORTA

BLOG UŽIVO, VIDEO: Srpkinje razbile Bugarke u FED kupu

Fudbal -

Sve o sportskim dešavanjima na jednom mestu, najnovije informacije, rezultati, najave predstojećih događaja.

BEOGRAD - Dobrodošli na Kurir sport! Pratite najnovije vesti iz sveta sporta na jednom mestu.

22:41 - Pobede Panatinaikosa i Makabija u EvroligiKošarkaši Panatinaikosa pobedili su večeras na svom terenu ekipu Bamberga sa 81:72 u 22. kolu Evrolige.Grčki tim je upisao 13. pobedu i nalazi se na petom mestu na tabeli, dok je Bamberg sa skorom od osam pobeda o 14 poraza na 12. poziciji.PAO su do pobede vodili Kris Singlton sa 17 i Džejms Feldin i Janis Burusis sa po 16 poena. Na drugoj strani, najefikasniji je bio Danijel Tajs sa 18 poena.Košarkaši Makabija su u Tel Avivu slavili protiv Baskonije sa 85:84.Makabi sada ima skor od osam pobeda i 14 poraza i na 13. je mestu na tabeli.Baskonija je vezala drugi poraz, a ukupno deseti i nalazi se na sedmom mestu. Isti skor kao španska ekipa ima i Crvena zvezda koja je trenutno šesta.Najefikasniji u redovima Makabija bio je Endru Gaudlok sa 21 poenom, Silven Lendzberg dodao je 18, a Gal Mekel 10 poena. U Baskonij se istakao Andrea Barnjani sa 17 poena, Rodrig Bobua je ubacio poen manje, a Šejn Larkin je utakmicu završio sa 15 poena.

22:17 - Prognoza: Najviše medalja na Zimskim igrama osvojiće NorveškaAmerička agencija za sport i zabavu Grejsnout (Gracenote) predvidela je da će reprezentacija Norveške osvojiti najviše medalja na Zimskim olimpijskim igrama 2018. godine, u Pjongčangu, u Južnoj Koreji .Po prognozi te kuće, Norveška će osvojiti 40 medalja, što bi značilo da će oboriti rekord selekcije SAD od 37 medalja koliko su sportisti te zemlje osvojili u Vankuveru 2010.Posle Norveške slede Nemačka sa 34 odličja i SAD sa 32.Te tri zemlje bi trebalo da budu i prve tri po zlatnim medaljama. Norveška bi, prema prognozi, trebalo da osvoji 15 zlatnih medalja, Nemačka 13, a SAD i Francuska po deset."Izgleda kao da je to mnogo medalja za Norvešku, moram priznati. Ali, to je ono što trenutno pokazuju rezultati u svetskim kupovima i svetskim prvenstvima", rekao je analitičar Sajmon Glejv.Velika nepoznanica je i dalje reprezentacija Rusije, jer Medjunarodni olimpijski komitet tek treba da odluči da li će ruski sportisti učestvovati u Južnoj Koreji.Glejv je naveo da je Grejsnout radio prognozu kao da će Rusi učestvovati u Pjongčangu i prema toj prognozi oni će osvojiti 22 odličja.Na prethodnim Zimskim olimpijskim igrama u Sočiju Rusija je osvojila najviše medalja, 33.Medalje u Pjongčangu bi, prema analizi, trebalo da osvoje sportisti iz 29 zemalja što bi bio novi rekord. Domaćin Igara, Južna Koreja, bi trebalo da se okiti sa 10 medalja, od čega je šest zlatnih.To su prognoze Grejsnouta i Glejva, ali je on istakao da sistem nije savršen. Na prošlogodišnjim Olimpijskim igrama u Rio de Žaneiru Grejsnout i Glejv su tačno pogodili 50 odsto osvojenih medalja.On je predvideo da će SAD biti prva i po ukupnom broju medalja i po broju zlata, ali nije predvideo nivo američke dominacije. Pogodio je i da će Velika Britanija biti druga, a Kina treća u generalnom plasmanu."Razlike su male. To je sport. Neki sportovi su neverovatno nepredvidivi. Razlika izmedju sportista na vrhu je generalno veoma mala", rekao je Glejv.

21:11 - Zvanično: Ernanes napustio JuventusFudbalski klub Juventus potvrdio je danas da je dosadašnji igrač tog kluba Ernanes prešao u kineski Hebej Čajna Forčun.Juventus će za transfer Ernanesa dobiti osam miliona evra, a ta cifra može da naraste do 10 miliona ukoliko se ispune uslovi iz ugovora.Brazilski fudbaler je u Juventus došao avgusta 2015. godine iz Intera, a tokom svog boravka u Torinu odigrao je samo 35 utakmica. On je u karijeri još nastupao za Lacio i Sao Paulo.U Hebeju, izmedju ostalih, igraju bivši fudbaler Rome i Arsenala Žervinjo i bivši napadač Pari Sen Žermenea Ezekijel Laveci. Trener kineskog kluba je bivši trener Real Madrida i Mančester sitija Manuel Pelegrini.Prošlu sezonu klub je završio na sedmom mestu na tabeli.

20:52 - Veliki preokret Efesa za pobedu protiv ArmanijaKošarkaši Efesa pobedili su večeras na svom terenu ekipu Armanija sa 90:86 u utakmici 22. kola Evrolige.Turska ekipa sada ima skor od 11 pobeda i isto toliko poraza i nalazi se na osmom mestu na tabeli. Armani je, na drugoj strani, upisao 15. poraz i 13. je na tabeli.Efes je na večerašnjem meču imao zaostatak od 19 poena, ali je u drugom poluvremenu uspeo da preokrene rezultat.Tomas Ertel je bio najefikasniji u pobedničkom timu sa 17 poena, Tajler Henikat je dodao poen manje, dok je Džejson Grendžer utakmicu završio sa 12 poena. U poraženom timu najbolji je bio Rakim Sanders sa 18 poena, Mantas Kalnijetis je ubacio 15, a Miroslav Raduljica 11.

20:40 - Srpkinje razbile Bugarke u FED kupuTeniserke Srbije pobedile su danas u Talinu selekciju Bugarske u drugom kolu Grupe D u Prvoj grupi evro-afričke zone Fed kupa.Nina Stojanović je u drugom meču duela s Bugarskom pobedila Izabelu Šinikovu sa 6:2, 6:2. Prethodno je Ivana Jorović slavila protiv Viktorije Tomove kojoj je prepustila samo dva gema.Ostao je još da se odigra i meč dublova koji neće imati rezultatski značaj.Srbija je posle pobede nad domaćinom turnira, Estonijom, upisala i trijumf protiv Bugarske, pa u poslednji meč grupne faze protiv Izraela ulazi neporažena.Meč s Izraelom na programu je sutra od 17.00.Ukoliko Srbija zabeleži i treću pobedu ostvariće plasman u mini plej-of koji je na programu u subotu i u kome će se plasman u baraž boriti sa pobednikom Grupe A u kojoj se nalaze Poljska, Austrija i Gruzija.

20:13 - Zimonjić i Troicki u polufinala turnira u SofijiTeniseri Srbije Nenad Zimonjić i Viktor Troicki plasirali su se danas u polufinale turnira u Sofiji u konkurenciji dublova.Zimonjić i Troicki su u četvrtfinalu pobedili Rumuna Orija Tekaua i Holadjanina Žan-Žulijena Rojera sa 6:4, 6:3 posle 62 minuta igre.Srpski dubl će u borbi za finale igrati protiv Mariuša Firstenberga iz Poljske i Slovaka Martina Kližana.Troicki se ranije danas plasirao u četvrtfinale turnira u Sofiji u pojedničanoj konkurenciji gde ga čeka duel s Bugarinom Grigorom Dimitrovim.

19:40 - De Hea ne želi da govori o Realu: Srećan sam u JunajteduGolman Mančester junajteda David de Hea nije želeo danas da govori o eventualnom prelasku u Real Madrid i istakao da je srećan na Old Trafordu."Šta će biti u budućnosti niko ne zna. Budućnost je budućnost. Veoma sam srećan ovde, Junajted je veliki klub", rekao je De Hea za španski AS.Na insistiranje novinara da li će razmotriti transfer u Madrid, De Hea je rekao: "Neću da govorim o tome, fokusiran sam jedino na svoj tim".De Hea je bio vrlo blizu prelaska u Real 2015. godine, ali je taj transfer propao u poslednjem trenutku pošto potrebna dokumentacija nije stigla na vreme. Mediji, medjutim, navode da će Real ovog puta "udvostručiti napore" da ga dovede u letnjem prelaznom roku.Predsednik Reala Florentino Peres, na drugoj strani, ističe da su u tom klubu zadovoljni golmanom Kejlorom Navasom."Svi su zadovoljni Navasom... Nećemo da demantujemo glasine, a nećemo ni da radimo na tranferima do kraja sezone", rekao je Peres za španske medije.

19:11 - Teniserke Srbije povele protiv BugarskeTeniserke Srbije povele su danas u Talinu protiv Bugarske sa 1:0, u drugom kolu Grupe D u Prvoj grupi evro-afričke zone Fed kupa.Prvi poen Srbiji donela je Ivana Jorović koja je pobedila Viktoriju Tomovu sa 6:1, 6:1.U drugom meču sastaju se Nina Stojanović i Izabela Šinikova, a posle toga je na programu meč dublova.Srbija je juče pobedila Estoniju sa 2:1.U Grupi D je još i selekcija Izraela sa kojom će izabranice Tatjane Ječmenice Jevtić igrati sutra.U Talinu, glavnom gradu Estonije, ekipe se takmiče u četiri grupe. Pobednici grupa igraće u mini plej-ofu, a najbolji će obezbediti plasman u baraž za ulazak u Svetsku B grupu za 2018. godinu.

19:02 - Real savladao Uniks za 8. uzastopnu pobedu u EvroligiKošarkaši Real Madrida pobedili su danas u Kazanju ekipu Uniksa sa 81:77 (17:18, 26:18, 14:23, 24:18) u utakmici 22. kola Evrolige i tako upisali osmu uzastopnu pobedu u tom takmičenju. Real je zadržao prvo mesto na tabeli uz skor od 17 pobeda i pet poraza. Na drugoj strani, Uniksu je ovo peti uzastopni poraz i nalazi se na 15. mestu na tabeli.Najefikasniji u pobedničkom timu bio je Entoni Randolf sa 19 poena, Otelo Hanter je dodao 14, Gustavo Ajon 12 poena. Luka Dončić je dao pet poena i imao čak 11 asistencija.U ekipi Uniksa najbolji je bio kit Lengford sa 20 poena, a debitovao je i srpski košarkaš Danilo Andjušić koji je utakmicu završio sa šest poena.Real u narednom kolu dočekuje Darušafaku, dok Uniks gostuje Panatinaikosu.

18:27 - Nemanja Milić: Želim da ostavim trag u ZvezdiFudbaler Crvene zvezde Nemanja Milić rekao je danas da je zadovoljan kako se snašao po dolasku u taj klub i istakao da u njemu želi da ostavi trag."Želim da ostavim neki trag, da ljudi znaju da sam igrao u Zvezdi. To mi je najbitnije, da igram dobro i da se dokažem", rekao je Milić agenciji Beta na pripremama na Kipru.Milić je u zimskom prelaznom roku došao u Zvezdu iz subotičkog Spartaka i na pripremama pred prolećni deo sezone pokazao da je kandidat za prvu postavu.On je istakao da je zadovoljan prvim nedeljama u beogradskom klubu i da ni na šta nema zamerke."Zadovoljan sam, sve je super, ni na šta nemam zamerke, uslovi za rad su odlični, a saigrači fantastični", kazao je ovaj 26-godišnji krilni fudbaler.Milić se dobro snašao na početku boravka u Zvezdi i već je dobio pohvale od rukovodstva, odnosno generalnog direktora Zvezdana Terzića."Veoma mi prijaju pohvale. Nisam očekivao da ću se tako brzo i tako dobro uklopiti u ekipu. To mi imponuje, to je znak da dobro radim i da samo tako treba da nastavim", rekao je Milić.Nekadašnji omladinac OFK Beograda i mladi reprezentativac Srbije je kazao da je vreme da osvoji prvu titulu u karijeri."Nadam se da je vreme za titulu, to bi bilo veoma lepo. Velike su šanse za to i nadam se da ćemo je osvojiti", kazao je Milić.Zvezda na polusezoni ima šest bodova više od "večitog" rivala Partizana na tabeli Super lige i ima dobre šanse da odbrani titulu šampiona Srbije.

18:01 - Najboljih 5 poteza 22. kola ABA lige

17:22 - Nemačka mešovita štafeta osvojila zlato u biatlonuNemačka mešovita štafeta osvojila je danas zlatnu medalju u biatlonu na Svetskom prvenstvu u austrijskom Hohfilcenu.Simon Šemp, Arnd Pajfer, Laura Delmajer i Vanesa Hinc trku su završili za sat, devet minuta i šest skundi.Srebrnu medalju osvojila je francuska štafeta predvodjena prvakom sveta Martanom Furkadom sa 2,2 sekunde zaostatka, dok se na trećem stepeniku pobedničkog postolja našla Rusija koja je bila 3,2 sekunde iza pobednika.Na Svetskom prvenstvu u biatlonu sutra je od 14.45 na programu sprint trka u konkurenciji žena.16:54 - Srpska rukometašica Slađana Pop-Lazić potpisala ugovor sa francuskim BrestomReprezentativka Srbije u rukometu Slađana Pop-Lazić, koja već pet godina igra u francuskom prvenstvu, potpisala je ugovor sa klubom Brest za naredne dve sezone, saopšteno je danas na zvaničnom sajtu tog kluba. Ona je tako postala drugo pojačanje iz Srbije u Brestu u 2017. godini, posle Jovane Stojiljković koja je početkom februara u taj klub prešla iz Nanta. Pop-Lazićeva je prethodno igrala za Mec, gde je prešla 2015. godine i sa kojim je u maju prošle godine osvojila nacionalno prvenstvo Francuske. "Postoji nekoliko razloga zbog kojih sam se priključila Brestu. To je veoma dobra ekipa koja ima za cilj da zaigra u Ligi šampiona, a raduje me i što ću ponovo igrati sa Martom Mange, sa kojom sam već igrala u Zaječaru. Tu je i Jovana Stojiljković, sa kojom igram u reprezentaciji Srbije", rekla je 28-godišnja Pop-Lazićeva u intervjuu objavljenom na sajtu Bresta. Pop-Lazićeva, koja igra na poziciji pivota, sportsku karijeru počela je u srpskom klubu Naisa iz Niša, odakle je prešla u Zaječar, a 2012. godine zaigrala je u francuskom Bezansonu, gde je provela dve sezone i stekla titulu najbolje igračice šampionata.Sa rukometnom reprezentacijom Srbije osvojila je četvrto mesto na Evropskom prvenstvu 2012. godine.16:02 - Lukaku potpisuje novi ugovor, ostaje u Evertonu i posle letaGolgeter Evertona Romelu Lukaku neće napustiti klub na leto, iako postoji veliko interesovanje evropskih velikana, već će potpisati novi ugovor. Pomenutu informaciju potvrdio je kontroverzni agent belgijskog fudbalera Mino Rajola i prekinuo spekulacije oko Lukakuovog statusa. "Ne postoje problemi između igrača i kluba. U pregovorima smo, Lukaku će potpisati novi ugovor", rekao je Rajola za britanski Talksport. Mediji na Ostrvu pisali su da je Čelsi spreman da vrati Lukakua posle tri godine na Gudison parku i za to izdvoji čak 90 miliona evra, kao i da ga želi Pari Sen Žermen. On je ove sezone u Premijer ligi postigao 16 golova na 23 utakmice i trenutno je prvi strelac engleskog šampionata.14:56 - Troicki se plasirao u četvrtfinale turnira u SofijiSrpski teniser Viktor Troicki plasirao se u četvrtfinale turnira u Sofiji, pošto je danas posle preokreta savladao Holanđanina Robina Hasea 2:6, 6:4, 7:6 (7:3). Meč je trajao skoro dva sata, a srpski teniser zabeležio je i treći trijumf u međusobnim duelima. On će se za plasman u polufinale boriti protiv pobednika meca između Bugarina Grigora Dimitrova i Poljaka Jeržija Janovića. Turnir u Sofiji igra se za nagradni fond od 482.060 evra.

14:46 - Evropsko prvenstvo "B" grupe u bejzbolu predstojećeg leta u BeograduSrbija će predstojećeg leta biti domaćin Evropskog prvenstva "B" grupe u bejzbolu, saopštio je danas nacionalni bejzbol Savez. Kontinentalni šampionat u bejzbolu održače se od 24. do 29. jula u Beogradu. Srbija će na Evropskom prvenstvu u Beogradu igrati protiv selekcija Grčke, Izraela, Švajcarske, Bugarske i Austrije, dok će u drugoj grupi koja će se u isto vreme igrati u Poljskoj, pored domaćina, učestvovati Rusija, Slovačka, Belorusija, Litvanija i Ukrajina. Srbija je prošle godine na EP "C" grupe u Sloveniji izborila prvo mesto i plasman u "B" grupu, a u slučaju da na leto trijumfuje u Beogradu, plasiraće se među 12 najboljih reprezentacija Evrope.14:39 - Bibić: Pokazaću koliko vredimAtletičar Novog Pazara Elzan Bibić rekao je da veruje da će se na Prvenstvu Balkana za juniore u Istanbulu boriti za visok plasman na 3.000 metara, kao i da će na takmičenjima tokom sezone pokazati koliko vredi. "Početkom priprema u Ulcinju doživeo sam lakšu povredu lista, koja me je poremetila. Uspeo sam da to saniram, ušao u normalan ritam treninga i malo se podigao, ali na početku sezone u dvorani nisam bio blizu svojih najboljih ostvarenja. Verujem da će biti bolje u Istanbulu, a zatim i na mitingu u Beogradu", rekao je Bibić. Selektor juniora Srbije Edin Zuković ocenio je da je Bibić prošle sezone dominirao na srednjim prugama i da druga mesta na državnom prvenstvu u dvorani na 1.500 i 3.000 metara nisu realan pokazatelj njegovih vrednosti. "Kao mlađi junior bio je naš najbolji senior. Verujem da će sa pravim oporavkom možda već u Istanbulu biti na nivou od 8:15 do 8:20 minuta. Očekujem da će na beogradskom mitingu uspeti da se nametne za seniorsku Balkanijadu. Potajno se nadam normi od 8:05 minuta za Prvenstvo Evrope u Beogradu, gde bi bio među najmladldim učesnicima", naveo je Zuković. Prvenstvo Balkana u dvorani održaće se 12. februara u Istanbulu.

14:25 - Andrea Arsović najbolji strelac Beograda u 2016Srpska reprezentativka Andrea Arsović proglašena je za najboljeg strelca Beograda u 2016. godini, saopštio je Streljački savez Srbije. Članica Partizana Andrea Arsović je evropska prvakinja i osvajač Kristalnog globusa vazdušnom puškom, a Streljački savez Srbije ju je nedavno izabrao i za najbolju takmičarku Srbije u 2016. godini.Njen trener iz Partizana Dragan Donević najbolji je trener Srbije i Beograda u 2016. godini. U juniorskoj konkurenciji najbolja je strelkinja Palilule Milica Babić (Palilula), a priznanje za najbolji klub pripalo je Crvenoj zvezdi. Babić, koja se nalazi na studijama u SAD, je priznanje za najboljeg mladog strelca Beograda u prošloj godini zaslužila osvajanjem velikog broja medalja na domaćim i medjunarodnim takmičenjima i obaranjem državnih rekorda puškom. Predvodila je juniorsku reprezentaciju Srbije puškom do ekipnog zlata na Evropskom prvenstvu vazdušnim oružjem. U radnom delu Skupštine usvojeni su izveštaji za prošlu godinu, plan i program rada za 2017, kao i predlog izmene Statuta Streljačkog saveza Beograda, u skladu sa novim Zakonom o sportu. Nastavljena je sponzorska saradnja sa proizvodjačem oružja "Valter", pa je beogradskim klubovima obezbedjena nabavka puški i pištolja po povoljnijim cenama. U finansijskom izveštaju navodi se da je poslovanje Streljačkog saveza Beograda u 2016. završeno pozitivnim saldom, prihodi su veći od rashoda.

Andrea Arsović, Foto: OKS
Andrea Arsović, Foto: OKS

14:12 - UEFA želi 16 evropskih selekcija na SPEvropska fudbalska unija (UEFA) zatražiće od Međunarodne fudbalske federacije (FIFA) da 16 reprezentacija sa Starog kontinenta učestvuje na proširenom Svetskom prvenstvu 2026. godine. Pored toga, UEFA traži da sve evropske selekcije preskoče prvu grupnu fazu Mundijala i priključe se u drugoj kada ostane najboljih 32. Prvi čovek UEFA Aleksander Čeferin na današnjem Izvršnom odboru u Nionu izjavio je da su pomenuti zahtevi realni i da veruje da će biti prihvaćeni od strane FIFA. Prema prvobitnom planu, FIFA je htela da se Mundijal proširi na ostale kontinente gde fudbal nije previše razvijen, dok bi Evropa dobila samo tri dodatna mesta od novih 16.

13:18 - Šangaj se izvinio navijačimaFudbalski klub Šangaj Šenhua izvinio se danas svojim navijačima jer nije uspeo da se plasira u grupnu fazu azijske Lige šampiona. Uprkos dovodjenju skupih igrača, pre svih Karlosa Teveza i Obafemija Martinsa, Šangaj Šenhua je juče u baražu izgubio od australijskog Brizbejna sa 0:2. Tevez je u decembru potpisao za Šangaj, a mediji su tada naveli da je postao najskuplji igrač u istoriji fudbala, ali nije uspeo da pomogne ekipi da se plasira u azijsku Ligu šampiona. Navijači i mediji u Kini kritikovali su klub posle eliminacije. "Želimo da se izvinimo našim navijačima, šteta je to što se dogodilo na terenu. Svaki igrač je želeo najbolje i svi smo delili istu želju za pobedom. Medjutim, fudbal je surov. Kada propuštaš prilike za gol, šanse za pobedu se umanjuju. Razočarani smo i žalimo zbog propuštenih prilika, ali ekipa neće odustati", navodi se u saopštenju.

13:01 - Žesus otkrio kome je posvetio gol protiv SvonsijaNapadač Mančester sitija Gabrijel Žesus otkrio je zbog čega je protiv Svonsija proslavio gol kao da drži slušalicu. "Moja proslava je bila poruka mojoj bivšoj devojci koja mi se nije javljala kada sam bio u Palmeirasu, a poslala mi je poruku kada sam prešao u Siti", otkrio je Žesus. Brazilac se sjajno uklopio u Premijer ligu, protiv Svonsija je za vikend postigao dva gola, a igra toliko dobro da je ostavio Serhija Aguera na klupi.12:45 - Nava ispunio normu za EP u BeograduSrpski atletičar Goran Nava ispunio je normu za trku na 1.500 metara na Evropskom dvoranskom prvenstvu u Beogradu, gde želi da završi karijeru, saopštio je danas Atletski savez Srbije. Nava je na medjunarodnom mitingu u Španiji ostvario rezultat od 3:43,34 minuta, zauzeo peto mesto u trci 16 atletičara i ostvario normu za Evropsko prvenstvo. Norma na 1.500 metara je 3:44 minuta. "Nema reči kojima bih mogao da opišem sreću. Kao atletičar i kao reprezentativac Srbije uradio sam sve što sam mogao. Ovo će biti moje osmo Evropsko prvenstvo u dvorani, ali biće posebno, jer želim da završim karijeru u Beogradu. Na takmičenju ne znam šta će biti, sada uživam u tome što sam uspeo da ispunim normu, jer to mi je bio cilj", rekao je Nava, navodi se u saopštenju. Evropsko dvoransko prvenstvo održaće se od 3. do 5. marta u Beogradskoj areni. "Uskoro ću napuniti 36 godina i moram da budem realan i da kažem da će biti teško. Verujem da će u Beograd doći mnogo ljudi i da ćemo se takmičiti pred punom Arenom. Moja trka je u petak 3. marta, vidimo se", rekao je Nava.

12:19 - Prihod od prodaje ulaznica za Balkanijadu ide u humanitarne svrhePrihod od prodaje ulaznica za Balkanijadu, koja će se krajem februara održati u Beogradu, otići će u humanitarne svrhe, za pomoć Dečjem odeljenju na Institutu za onkologiju i radiologiju Srbije, saopštio je danas Atletski savez Srbije. Balkanijada će se održati 25. februara u Beogradskoj areni i uvertira je za Evropsko dvoransko prvenstvo, koje će se na istom mestu održati od 3. do 5. marta. Ukupno 300 takmičara učestvovaće na Balkanijadi. Ulaznice su počele da se prodaju 7. februara, a mogu se kupiti po ceni od 200 dinara na biletarnicama Eventima.

12:00 - Venger: Čelsi prvak? Nije gotovo, verujem u svoj timMenadžer Arsenala Arsen Venger odbija da se preda u trci za titulom Premijer lige, uprkos tome što lider Čelsi ima veliku prednost od 12 bodova. Venger, koji je davne 2004. godine poslednji put bio prvak Engleske sa Arsenalom, smatra da "tobžije" još uvek imaju šansu. "Nikada nije gotovo dok postoji teorija, čak i kada mediji to misle. Mi imamo drugačije razmišljanje. Čelsi ima veliku prednost, verovatno i zbog toga što ne igra Evropu, ali mi moramo da ostanemo ujedinjeni i sigurni u sebe", rekao je Venger. On je dodao da ga nije zabrinuo baner na utakmici protiv Čelsija na kome je pisalo da je vreme da napusti Arsenal. "Bitno je da se fokusiramo na utakmice, a ne da pridajemo veliku pažnju jednom navijaču. Navijači imaju visok nivo očekivanja, ali ne možete da od utorka do vikenda da volite, pa kritikujete tim", poručio je francuski stručnjak. Fudbaleri Arsenala trenutno su na četvrtom mestu na tabeli Premijer lige sa 47 bodova, a ispred su još Arsenal, Totenhem i Čelsi.

Arsen Venger, Foto: Reuters
Arsen Venger, Foto: Reuters

11:50 - Karahodžić povredio okoKošarkaš Partizana Kenan Karahodžić povredio je oko tokom utakmice sa PAOK-om u Solunu, a o prirodi povrede znaće se više kada ekipa doputuje u Beograd. Karahodžić je povredjen tokom sinoćnje utakmice, kada ga je po licu udario igrač PAOK-a Ted Mekfeden u pokušaju da izbije loptu. Partizan je pobedio PAOK sa 76:74, u prvoj utakmici šesnaestine finala Lige šampiona.

11:33 - Zvezda privodi kraju pripreme na KipruFudbaleri Crvene zvezde imali su danas jedan trening pred dve pripremne utakmice koje će igrati u naredna dva dana. Ekipa koja će sutra igrati pripremnu utakmicu protiv ukrajinske Zirke trenirala je sat vremena, dok su ostali radili 30 minuta duže. Svi igrači su bili na terenu.Igrači koji neće biti u sastavu za susret sa Zirkom treniraće sutra od 9.00 po srednjoevropskom vremenu. Utakmica protiv Zirke igraće se u petak u 13.00 u Pafosu, a duel sa Volgarom u subotu od 15.00 u Larnaki. Fudbaleri Zvezde će se u Beograd vratiti u ponedeljak rano ujutro.

11:20 - Veliki pad Srbije na 51. mesto FIFA listeFudbalska reprezentacija Srbije zabeležila je veliki pad od šest mesta na najnovijoj rang listi FIFA i sada je 51. na svetu. U odnosu na prošli mesec, u kojem je tim Srbije iz Superlige ostvario remi u SAD (0:0), ima 10 bodova manje - 637 i nalazi se iza Danske, Alžira i Maroka, a ispred Japana, Paname i Australije. Od rivala izabranika Slavoljuba Muslina iz kvalifikacione grupe za plasman na Mundijal u Rusiju, Vels je ostao 12. selekcija sveta, Republika Irska je nazadovala za dva koraka na 25. poziciju, Austrija za tri na 34, Gruzija za četiri na 125, dok je Moldavija popravila plasman i sada je 163. Među Top10 selekcija sveta bila je samo jedna promena, Francuska je na šestom mestu zamenila Kolumbiju, prva je i dalje Argentina, ispred Brazila, Nemačke, Čilea i Belgije, dok su u vrhu još Portugalija, Urugvaj i Španija.N aredna FIFA lista izlazi za tačno mesec dana.11:00 - Volf: Hamilton i Botas se poštujuDirektor Mercedesa Toto Volf rekao je da veruje da će se vozači te ekipe dobro slagati u predstojećoj sezoni u Formuli 1 i naveo da se Luis Hamilton i Valteri Botas poštuju. Botas je ove godine iz Vilijamsa došao u Mercedes, kao zamena za svetskog šampiona Nika Rozberga, koji je prošle sezone, pet dana pošto je osvojio titulu, završio karijeru. Hamilton i Rozberg su za četiri godine u Mercedesu u nekoliko navrata bili u zategnutim odnosima, za vreme trka su imali i sudare, pa je uprava ekipe morala da reaguje. Trostruki svetski šampion Hamilton nedavno je priznao da se ne slaže najbolje sa klupskim kolegama, posle pitanja ko bi za njega bio idealan klupski kolega. Volf je rekao da veruje da će se dvojica vozača dobro slagati i dodao da je Botas izabran posle potrage za vozačem koji može da ispuni obaveze koje je imao Rozberg u poslednje tri godine. "Mislim da će 'raditi' ravnoteža između Luisa i Valterija. To su dve različite ličnosti, a za nas je važno da se ispuni Rozbergova uloga. Niko je imao određenu ulogu u ekipi, a Valteri se uklapa u to. Verujemo da će interakcija i dinamika među našim vozačima biti dobra. Poštuju se i prema onome što sam video, Valteri se dobro uklopo", rekao je Volf.

10:34 - Kim Juna otkrila olimpijsku baklju za ZOI 2018Bivša južnokorejska klizačica, osvajačica zlatne i srebrne medalje i svetska šampionka Kim Juna otkrila je olimpijsku baklju, čime je počelo odbrojavanje godinu dana do početka Zimskih olimpijskih igara u Pjongčangu.Takodje, danas je putem interneta počela i rezervacija ulaznica za takmičenja. Direktor Organizacionog komiteta Li Hi-bom izrazio je danas nadu da će na Igrama u Pjončangu učestvovati sportisti iz Severne Koreje i Rusije. Odnosi dve Koreje su zategnuti pošto je Severna Koreja izvršila dve nuklearne probe, dok su ruski sportisti pod lupom javnosti zbog navoda o sistemskom dopingu uz pomoć države na Zimskim olimpijskim igrama u Sočiju 2014. "Svaka zemlja i svaki sportista koji vole mir imaju pravo i obavezu da učestvuju na Olimpijskim igrama. Severna Koreja nije izuzetak. Pripremamo se za mogućnost da njeni takmičari učestvuju na Igrama", rekao je Li. Južna Koreja će tako drugi put biti domaćin Olimpijskih igara, nakon što je organizovala letnje Igre u Seulu 1988. godine. Organizatori su ovog puta morali da se suoče sa kašnjenjima u radovima, nesuglasicama oko mesta obavljanja građevinskih radova i teškoćama privlačenja domaćih sponzora. Oni sada moraju da pojačaju interesovanje javnosti za Zimske oimpijske igre, posle političkih previranja i interesovanja oko predsednice Park Geun-hje, koja je opozvana zbog skandala o korupciji. Građevinski radovi na 12 takmičarskih lokacija se privode kraju, uključujući i šest potpuno novih. Olimpijsko selo i selo za medije, kao i petougaoni stadion, na kome će biti održane ceremonije otvaranja i zatvaranja Igara, biće završeni do septembra.

10:05 - Aljaž Krefl na pozajmici u SpartakuFudbaler slovenačke Olimpije Aljaž Krefl igraće do kraja sezone na pozajmici u Spartaku iz Subotice, saopštio je danas srpski klub. Kako se navodi u saopšteju, 22-godišnji levi bek bi do kraja nedelje trebalo da se priključi novim saigračima. Takodje, Spartak je saopštio i da bi u klub trebalo da dodje i makedonski reprezentativac Aleksandar Damčevski, koji nastupa za kazahstanski Atirau. Fudbaleri Spartaka pripremaju se na Ohridu za nastavak Super lige Srbije. Spartak će u prvom kolu prolećnog dela šampionata 19. februara igrati u Subotici protiv Vojvodine.

09:50 - Siti se odriče AgueraEngleski Mančester Siti spreman je da se na leto odrekne prvog strelca Serhija Aguera, čak je o tome obavestio Inter, ali u transferu vrednom 93 miliona evra. Inter je za naredni prelazni rok najavio jako prisustvo na tržištu, kineski vlasnici iz kompanije Suning najavljuju ulaganje od neverovatnih 400 miliona evra, a Aguero je na vrhu liste želja. Menadžer "građana" Pep Gvardiola želi mlađeg napadača koji ima veći radijus kretanja, pa je Aguera u prvoj postavi zamenilo poslednje pojačanje Gabrijel Žezus. Argentinac se sigurno neće pomiriti sa klupom za rezervne igrače, zbog čega je odlazak iz Mančestera veoma realna opcija po završetku sezone. Pored Intera, u redu za potpis Aguera stoje Pari Sen Žermen i Real Madrid.

09:31 - Janko Tipsarević eliminisan u EkvadoruSrpski teniser Janko Tipsarević eliminisan je u osmini finala turnira u ekvadorskom Kitu, pošto je izgubio od Brazilca Tomaša Belučija 7:6 (10:8), 7:6 (7:2). U potpuno izjednačenom meču oba tenisera napravila su po jedan brejk, ali je Beluči više koncentracije imao u dva taj-brejka i posle dva sata i 13 minuta prošao dalje. Beluči, 100. teniser sveta, u borbi za polufinale sastaje se sa Argentincem Rencom Olivijem. Turnir u Kitu, na šljaci, igra se za nagradni fond od 482.060 dolara.

09:19 - Nikola Jokić sjajan u porazu DenveraSrpski košarkaš Nikola Jokić sa 18 poena i čak 15 skokova došao je do novog dab-dabl učinka u NBA ligi, ali ni to nije bilo dovoljno Denveru da izbegne poraz na gostovanju Atlanti 117:106. Jokić je igrao 34 minuta i vodio žestoke duele sa Dvajtom Hauardom, šutiravši iz igre 8/17, uz tri asistencije. Kod Denvera samo je Vilson Čendler sa 24 koša bio efikasniji od Jokića, dok su se u pobedničkom sastavu istakli Denis Šreder i Pol Milsap sa po 23. U noći između srede i četvrtka igrala su i preostala dva srpska igrača u najjačoj ligi sveta - Nemanja Bjelica i Boban Marjanović. Bjelica je u pobedi Minesote, prvoj posle četiri poraza zaredom, nad Torontom 112:109 učestvovao sa tri poena i jednom asistencijom, dok je Marjanović nastupio za Detroit prvi put nakon 21. januara. Marjanović je za tri minuta ubacio četiri poena i ostvario jednu asistenciju u ubedljivom trijumfu Pistonsa protiv Los Anđeles Lejkersa 121:102. Ostali rezultati: Indijana - Klivlend 117:132, Filadelfija - San Antonio 103:111, Bruklin - Vašington 110:114 (produžetak), Memfis - Feniks 110:91, Njujork - LA Klipers 115:119, Nju Orleans - Juta 94:127, Milvoki - Majami 88:106, Sakramento - Boston 108:92 i Golden Stejt - Čikago 123:92.

08:55 - Zvezda bez Jovića protiv CSKA, Radonjić traži maksimumKošarkasi Crvene zvezde večeras igraju protiv moskovskog CSKA u 22. kolu Evrolige. Beogradski tim igra bez povređenog Stefana Jovića. Zvezda je u prvom mecu slavila protiv CSKA, a Moskovljani su i ovaj put apsolutni favoriti, pošto je sem Jovića u Beogradu ostao i od ranije povređeni Nemanja Dangubić. Ipak, trener Dejan Radonjić najavljuje maksimalan otpor. "Ovoga puta igramo duel u Moskvi, očekuje nas nova utakmica sa prvakom Evrope, koji i ove sezone ima puno razloga da veruje da može da odbrani trofej", rekao je on. "Mi imamo našu problematiku koja je prisutna još od utakmice sa Panatinaikosom. U timu nema Jovića koji nije trenirao od utakmice sa Partizanom i koji se oporavlja od povrede leđa, Dangubić takođe neće igrati, ali bez obzira na sve navedeno moramo dati sve od sebe, jer želimo da odigramo dobru utakmicu", izjavio je Radonjić za klupski sajt. Utakmica između CSKA i Crvene zvezde počinje u 19 sati.08:33 - NFL penzioneri na ispitivanjima zbog odšteteSudija u Filadelfiji pozvao je igrače koji su se povukli iz NFL da se prijave na ispitivanja i za poravnanje u vezi sa neurološkim oštećenjima tokom karijere. Oko 22.000 penzionera iz NFL podstiče se da se prijave na neurološka ispitivanja. Liga očekuje da će u više od 6.000 slučajeva biti dijagnostikovana demencija ili Alchajmerova bolest. NFL će ove nedelje prebaciti 65 miliona dolara u fond za pokrivanje potraživanja za pretrpljene povrede, testiranja i edukaciju. Liga će u narednih šest meseci morati da plati još 120 miliona dolara u fond za povređene. Kako se navodi, 65-godišnji program poravananja obuhvata igrače koji su se povukli do januara 2014. godine, a NFL bi na isplate i pravne troškove mogao da plati i do milijardu evra. U sklopu poravnanja bivšim, igračima se nudi lečenje i eventualno novčana nadoknada. Nadoknada može da dostigne i nekoliko miliona dolara za mladje muškarce s najtežim neurološkim oštećenjima.08:10 - Maskerano neizvestan za PSŽFudbaler Barselone Havijer Maskerano mogao bi da propusti prvu utakmicu osmine finala Lige šampiona protiv Pari Sen Žermena zbog povrede butnog mišića. Barselona je navela da je posle lekarskih pregleda utvrđeno da je Maskerano povredio levi butni mišić, tokom sinoćnje utakmice protiv Atletiko Madrida (1:1), u revanšu polufinala Kupa kralja. Maskerano je završio utakmicu koja je igrana u utorak, ali se posle toga požalio na problem sa butnim mišićem. Barselona će u utorak, 14. februara igrati u Parizu protiv Pari Sen Žermena, prvu utakmicu osmine finla Lige šampiona.

08:00 - VESTI KOJE SU OBELEŽILE PRETHODNI DAN MOŽETE PROČITATI OVDE

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track