BLOG UŽIVO, VIDEO: Žigić trenira sa španskim četvrtoligašem iz Valensije
Foto: Fonet Ap

NAJNOVIJE INFORMACIJE IZ SVETA SPORTA

BLOG UŽIVO, VIDEO: Žigić trenira sa španskim četvrtoligašem iz Valensije

Fudbal -

Sve o sportskim dešavanjima na jednom mestu, najnovije informacije, rezultati, najave predstojećih događaja.

BEOGRAD - Dobrodošli na Kurir sport! Pratite najnovije vesti iz sveta sporta na jednom mestu.

Klasen i Ram u polufinalu turnira u LondonuJužnoafrički teniser Raven Klasen i njegov partner u dublu Amerikanc Radživ Ram plasirali su se u polufinale završnog ATP turnira u Londonu, pošto su večeras u poslednjem kolu Grupe "Fleming/Mekinro" pobedili Špance Felisijana i Marka Lopesa u dva seta, 6:3 i 7:6 (8). Klasenu i Ramu je to bila druga pobeda na završnotm ATP turniru, koja im je bila potrebna za plasman u polufinale. S druge strane, Felisijano i Mark Lopes su ostali na jednom trijumfu, pa su tako eliminisani sa završnog turnira. Klasen i Ram će se u polufinalu turnira u Londonu sastati sa prvi dublom sveta Britancem Džejmijem Marijem i Brazilcem Brunom Soarešom. U drugom polufinalu američka braća Bob i Majk Brajan igraće protiv Finca Henrija Kontinena i Australijanca Džona Pirsa.

MZT lako do pobede protiv FMP-aKošarkaši MZT-a iz Skoplja pobedili su na svom parketu FMP iz beogradskog Železnika sa 89:68 (26:14, 23:18, 22:18, 18:18), u 10. kolu Jadranske lige. MZT je od početka utakmice uspostavio kontrolu, već u prvoj deonici stekao je dvocifrenu prednost koju je dobrom igrom u nastavku susreta uspeo da sačuva i na kraju dodje do trećeg trijumfa u regionalnom takmičenju. Skopsku ekipu je do pobede predvodio Djordje Drenovac sa 24 poena i tri skoka, dok je Marko Simonovski postigao 15. U ekipi FMP-a istakao se Dragan Apić sa 12 poena, dva skoka i jednom asistencijom, a Dejan Davidovac i Džon Bolden postigli su po 10 poena. MZT posle 10 utakmica ima tri pobede i sedam poraza, a isti učinak ima i FMP, pa se tako ova dva tima nalaze na deobi osmog mesta na tabeli Jadranske lige.

21:18 - Murinjo: Ono što se dogodi u reprezentaciji, ostaje u reprezentacijiTrener fudbalera Mančester junajteda Žoze Murinjo nije želeo da komentariše fotografiju na kojoj je njegov igrač Vejn Runi pod dejstvom alkohola, rekavši da "ono što se dogodi u reprezentaciji, ostaje u reprezentaciji". "Moji igrači kada odu da nastupaju za nacionalni tim, pripadaju njemu. Ono što se dogodi tamo, bilo dobro ili loše, mene se ne tiče i ja to ne kometarišem. Ono što se dešava u reprezentaciji, ostaje u reprezentaciji", rekao je Morinjo. Posle pobede Engleske nad Škotskom (3:0) u kvalifkacijama za Svetsko prvenstvo, Runi je dobio dozvolu da se vrati u klub zbog problema s kolenom, ali je usput svratio na svadbu, sa koje su se u engleskom tabloidu San (The Sun) pojavile fotografije na kojima se kapiten Junajteda i nacionalnog tima vidi u pijanom stanju. "Igrači se nekada s reprezentativnih obaveza vrate jači, nekada su povredjeni, nekada su frustrirani. Nacionali tim je neka potpuno drugačija priča i ona je sada završena", rekao je Murinjo. Mančester junajted će sutra od 13.30 na stadionu Old Traford dočekati Arsenal u utakmici 12. kola engleske Premijer lige. "On trenira kao i svi ostali, želi da igra, kao i svi... Spreman je za sledeću utakmicu", zaključio je Murinjo.

20:49 - Mladost pobedila Rad posle preokretaFudbaleri Mladosti iz Lučana pobedili su u Beogradu posle preokreta domaći Rad sa 2:1, u prvoj utakmici 15. kola Super lige Srbije. Rad je poveo u 15. minutu golom Aleksandra Lutovca iz jedanaesterca, Mladost je preokrenula zahvaljujući dvostrukom strelcu Milanu Bojoviću. On je izjednačio golom iz penala u 23. minutu, a pobedonosni gol postigao je u 52. minutu kada je loptu zahvatio glavom. Bojović je do sada postigao šest golova u prevenstvu. Mladost je ostvarila devetu pobedu u prvenstvu i zauzima peto mesto na tabeli sa 28 bodova. Rad je pretrpeo sedmi poraz, u tri poslednje utakmice nema pobedu i osmi je na tabeli sa 19 bodova.Trener Mladosti Nenad Milovanović rekao je da je zadovoljan pobedom. "Nisam opterećen statistikom. Znali smo da će biti ozbiljna i neizvesna utakmica. Mi smo već u prvom poluvremenu mogli da preokrenemo rezultat. Pribojavali smo se njihove igre u skoku, ali uspeli smo to da odbranimo, zasluženo smo pobedili", rekao je Milovanović. Trener Rada Nebojša Petrović rekao je da je deprimiran zbog poraza. "Potcenili smo sebe, bili smo inferiorni. Čestitam protivniku na pobedi, ali nisu dominirali koliko smo mi igrali slabo. Primili smo golove iz dva prekida, nismo imali ideju, nismo imali dovoljno fudbalskog kvaliteta i naboja da iskoristimo prednost domaćeg terena. Ja sam deprimiran, krivo mi je što smo izgubili utakmicu, mislm da je ovo za dublju analizu", rekao je Petrović.

20:23 - Vejn Grecki u SimpsonovimaJedan od najboljih hokejaša svih vremena Vejn Grecki postaće prvi hokejaški igrač koji će pozajmiti glas animiranoj televizijskoj seriji "Simpsonovi", u jednoj epizodi koja će biti prikazana u decembru. Izvršni producent "Simpsonovih" Al Džin rekao je da su tragali za "herojima zime" za epizodu koja će biti prikazana 11. decembra, dodajući da nema većeg hokejaškog heroja od Vejna Greckog. Grecki, poznat kao "Veliki", osvojio je četiri Stenli kupa s klubom Edmonton Ojlers pre nego što je počeo da igra za Los Anđeles, Sent Luis i Njujork rendžerse. Na društvenoj mreži Tviter objavljena je ilustracija na kojoj je prikazana nacrtana verzija Greckog, sa po četiri prsta na rukama i žutom kožom, što je karakterističan izgled likova u "Simpsonovima". Kako je navedeno, Grecki je tokom leta snimio glas za ulogu u toj poznatoj animranoj seriji.

19:55 - Mari i Soareš završavaju godinu na prvom mestu ATP liste u dubluBritanski teniser Džejmi Mari i njegov partner u dublu Brazilac Bruno Soareš završiće godinu na prvom mestu ATP liste dublova, pošto su Francuzi Nikola Mau i Pjer-Ig Erber izgubili sva tri meča na završnom turniru u Londonu. Mau i Erber su danas u trećem kolu izgubili od Finca Henrija Kontinena i Australijanca Džona Pirsa sa 7:6, 4:6, 6:10 i sa tri poraza završili su takmičenje u Londonu. Soareš bi mogao da preuzme prvo mesto i u pojedinačnoj konkurenciji dublova, ako u Londonu osvoji titulu s Marijem. Mari i Soareš od ove godine igraju zajedno i osvojili su dva grend slema, Australijan open i Ju Es open.

19:38 - Marej protiv Raonića u polufinalu, Đoković na NišikorijaBritanski teniser Endi Marej plasirao se u polufinale završnog ATP turnira u Londonu i osvojio prvo mesto u Grupi "Džon Mekinro", pošto je u meču trećeg kola pobedio Švajcarca Stena Vavrinku u dva seta, 6:4, 6:2.Marej je tri puta oduzeo servis Vavrinki i ostvario 22 uzastopnu pobedu. Prvi teniser sveta pobedio je za sat i 27 minuta i obezbedio prvo mesto u grupi, pa će u sutrašnjem polufinalu igrati protiv Kanađanina Miloša Raonića. U drugom polufinalu Novak Đoković će igrati protiv Keija Nišikorija iz Japana. Finale je na programu u nedelju, a pobednik će godinu završiti na prvom mestu ATP liste Đoković brani titulu u Londonu.

18:06 - Rojs propušta derbi sa BajernomFudbaler Borusije iz Dortmunda Marko Rojs propustiće predstojeću prvenstvenu utakmicu sa Bajernom iz Minhena zbog lakše povrede pete, saopštio je njegov klub. Rojs, koji je propustio Evropsko prvenstvo u Francuskoj zbog povrede mišića, ove nedelje se vratio treninzima sa ekipom, a mediji su spekulisali da će biti u konkurenciji za tim, uprkos tome što nije igrao utakmice. "Marko Rojs ima malih problema sa petom i da ne bismo ništa rizikovali posle višemesečnog odsustva, on sutra neće igrati", navodi se u saopštenju Borusije Dortmund. Klub iz Dortmunda je posle 10 kola peti na tabeli Bundeslige sa šest bodova zaostatka za vodećim Bajernom. Utakmica Borusije i Bajerna igra se sutra od 18.30 u Dortmundu.

17:04 - Ivanović želi da se vrati u prvi tim ČelzijaFudbaler Čelzija Branislav Ivanović rekao je da se nada da će se vratiti u prvi tim, posle dobrih igara za reprezentaciju Srbije, preneli su britanski mediji. Ivanović je ove sezone odigrao sedam prvenstvenih utakmica za Čelzi, ali je poslednji put u prvom timu bio u septembru. On je ovog meseca igrao obe utakmice za reprezentaciju Srbije i misli da će mu to pomoći da se vrati u sistem rada trenera Antonija Kontea."Mislim da će mi igranje za Srbiju, u sistemu sa trojicom igrača u odbrani, pomoći u Čelziju. Nešto se u timu Srbije promenilo kada smo počeli da igramo sa trojicom igrača pozadi, napredujemo iz utakmice u utakmicu. Naravno da mi to pomaže, pošto imam minutažu u takvoj postavci igre", rekao je Ivanović. Čelzi će u nedelju igrati na gostujućem terenu protiv Midlsbroa i pokušaće da nastavi niz od pet pobeda u prvenstvu.Ivanović je rekao da veruje da je blizu potrebnog nivoa koji mu je potreban da se vrati u prvi tim."Konte je vrhunski menadžer koji gleda sve fudbalere Čelzija. Ja sam bio povredjen i tek što sam se vratio u reprezentaciju. Dobro je vratiti se na teren, potrebna mi je minutaža. To mi je važno i nadam se da ću biti dobro fizički pripremljen kako bih bio spreman za Čelzi", rekao je Ivanović.16:52 - Benzema spreman za derbi sa AtletikomFudbaler Real Madrida Karim Benzema igraće u gradskom derbiju protiv Atletika, rekao je danas trener njegovog kluba Zinedin Zidan. "Benzema je trenirao sa timom, ali ćemo tek pred utakmicu videti da li će je početi", rekao je Zidan španskim medijima.Nastup Benzeme je bio neizvestan zbog problema sa kukom, koji ga dugo muči. Francuski napadač je ove sezone dao pet golova na 13 utakmica. Zidan neće moći da računa na drugog napadača Alvara Moratu, koji je povredio tetivu dok je igrao za reprezentaciju Španije.Real vodi na tabeli španskog prvenstva sa dva boda više od branioca titule Barselone. Atletiko ima šest bodova manje od lidera.Utakmica između Atletika i Reala igraće se u subotu od 20.45 na stadionu "Visente Kalderon".15:10 - Petrić: Radnički je favoritTrener fudbalera Čukaričkog Gordan Petrić rekao je da je Radnički iz Niša favorit u predstojećem meču Super lige Srbije, ali je dodao da njegova ekipa neće imati problema u tom meču ako ispuni sve dogovoreno u svlačionici. "Neću slagati ako kažem da je Radnički organizovana takmičarska ekipa, koja u poslednje dve-tri godine postiže dobre rezultate. Očekuje nas teška utakmica, oni su apsolutni favoriti ako gledamo šta se sve dešavalo u prethodnom periodu, ali mogu da kažem i da su se igrači odmorili i osvežili i očekujem dobru predstavu sutra", rekao je Petrić. Čukarički sutra dočekuje Radnički iz Niša u utakmici 16. kolu Super lige Srbije. "Videćemo rezultat posle utakmice, ali ako ispunimo na terenu sve što se dogovorimo neće biti problema", rekao je Petrić. Utakmica se igra od 13.30.14:45 - Milojević: Idemo na pobedu protiv MornaraTrener košarkaša Mega Leksa Dejan Milojević rekao je da je njegov tim u usponu forme i da se nada pobedi nad Mornarom u sledećoj utakmici. "Dolazi nam kvalitetna ekipa koja nas je nedavno dobila u Ligi šampiona i kojoj je preko potrebna pobeda. U usponu smo forme i igramo dobro. Nadam se da ćemo igrati kvalitetno i pobediti", rekao je Milojević za klupski sajt. Mega će u subotu protiv Mornara u 10. kolu pokušati da zabeleži četvrtu pobedu u Jadranskoj ligi.Milojević neće moći da računa na Radosava Spasojevića i Ognjena Čarapića. Centar Mege Alfa Kaba kazao je da veruje da će ekipa nastaviti da "raste" kroz mečeve koji slede. "Evidentno je da napredujemo u igri, pre svega u odbrani. To se videlo i u meču sa Strazburom kada smo u najvećem delu igrali dobro u tom segmentu. U goste nam dolazi Mornar sa kojima smo već odigrali dva meča u prethodna dva meseca pa se može svakako reći da se dobro poznajemo. Verujem da ćemo nastaviti da rastemo kao ekipa i da ćemo zabeležiti pobedu i time popraviti plasman na tabeli", kazao je Kaba. Utakmica će se igrati sutra od 17.00 u Sremskoj Mitrovici.14:30 - Žreb za EP odbojkašica narednog četvrtkaŽreb za Evropsko prvenstvo odbojkašica 2017. godine održaće se u četvrtak, 24. novembra, u Bakuu, saopštio je danas Odbojkaški savez Srbije. Evropsko prvenstvo 2017. će se igrati Bakuu i Gubi, u Azerbejdžanu i u glavnom gradu Gruzije, Tbilisiju od Plasman na šampionat Evrope su, pored Azerbejdžana i Gruzije, obezbedili i Srbija, Rusija, Holandija, Turska, Nemačka, Italija, Belgija, Poljska, Hrvatska, Bugarska, Belorusija, Češka, Ukrajina i Mađarska.14:08 - Obradović ostaje u Fenerbahčeu do 2020. godineNajtrofejniji evropski košarkaški trener Željko Obradović ostaće u Fenerbahceu do 2020. godine, potvrdio je danas predsednik turskog kluba Ozan Balaban. "Postigli smo dogovor, Obradović ostaje sa nama jos tri sezone posle ove", izjavio je Balaban na konferenciji za medije.Obradović, osvajac rekordnih osam titula šampiona Evrope, od 2013. godine je na klupi Fenerbahče, osvojio je dve titule prvaka Turske, a prošle sezone je stigao do finala Evrolige, gde je poražen od moskovskog CSKA.13:50 - Lalatović: Potrebne su nam pobede do kraja jesenjeg delaTrener fudbalera Vojvodine Nenad Lalatović rekao je da su njegovom timu potrebne pobede do kraja jesenjeg dela Super lige Srbije kako bi ili zadržao trenutno poziciju na tabeli ili se eventualno primakao Crvenoj zvezdi. Fudbaleri Vojvodine sutra dočekuju ekipu Novog Pazara u 16. kolu Super lige Srbije, a Lalatović je naveo da novosadska ekipa, kao i uvek, ide na pobedu. "Mi smo Vojvodina i uvek idemo na pobedu, pa će tako biti i ovoga puta. Analizirali smo ekipu Novog Pazara i slobodno mogu da kažem da taj tim ima kvalitet, odnosno da ne zaslužuje da bude na poziciji na kojoj trenutno jeste. Imaju mnogo bolje igrače nego što to tabela pokazuje", rekao je Lalatović. Trener Vojvodine je i naveo da nije lako igrati protiv jedne ekipe tri puta u razmaku od mesec i po dana. "Najpre smo ih pobedili u prvenstvu, potom i prošli dalje u Kupu, a sad ćemo igrati na Karađorđu... Dobro nas poznaju, kao i mi njih, a mislim da treba da napadnemo od prvog minuta i igramo našu igru na njihovoj polovini terena, što je prepoznatljiva igra za Vojvodinu, koja polako vraća publiku na naš stadion", rekao je Lalatović. Vojvodina je treća na tabeli sa 32 boda, koliko ima i drugoplasirani Partizan, odnosno ima šest bodova manje od Crvene zvezde. Novi Pazar je na 14. mestu sa 12 bodova.13:30 - Žigić trenira sa španskim četvrtoligašem iz ValensijeNekadašnji fudbalski reprezentativac Srbije Nikola Žigić mogao bi da se vrati aktivnom igranju fudbala u 36. godini, i to u dresu španskog cetvrtoligaša Tore Levante iz Valensije, prenose lokalni mediji. Kako se navodi, Žigić još nije potpisao ugovor, ali će se pridružiti treninzima ekipe i najverovatnije igrati do kraja sezone za ambiciozni tim, na čijoj klupi sedi bivši igrac Viljareala Havi Venta. Žigić, nekadasnji golgeter Crvene zvezde, tokom karijere je dva puta nosio dres Valensije, u Španiji je igrao i za Rasing Santander, a u Engleskoj za Birmingem Siti. Za reprezentaciju je odigrao 57 utakmica i postigao 20 golova.

13:03 - Veselinović očekuje pobedu protiv RadnikaTrener fudbalera Javora Miloš Veselinović rekao je danas da će tri ili četiri nova igrača dobiti priliku u predstojećem meču protiv Radnika iz Surdulice i dodao da očekuje zanimljivu i borbenu utakmicu. Javor je tokom pauze u prvenstvu odigrao prijateljski meč sa čačanskim Borcem, a na toj utakmici šansu su dobili fudbaleri sa manjom minutažom, pa će se već za duel s Radnikom na spisku igrača naći neka nova imena. "Na većinu tih momaka koji su igrali u Čačku može se računati i u prvenstvenim utakmicama. Tri do četiri igrača već će se naći u timu u subotu protiv Radnika", rekao je Veselinović. Javor će sutra od 13.30 dočekati Radnik u utakmici 16. kola Super lige Srbije. "To će biti veoma specifična utakmica za nas. Prvo kolo drugog dela šampionata, gostuje nam klub iz koga sam došao u Ivanjicu... Oni imaju dva vezana poraza, mi dve vezane pobede, tako da će utakmica svakako biti zanimljiva i borbena. Očekuje nas težak duel jer su bodovi važni i nama i njima, siguran sam da će igrati čvrsto i otvoreno", rekao je Veselinović. Ekipa iz Ivanjice je deseta na tabeli sa 17 bodova, dok je Radnik 11. sa dva boda manje.

12:46 - Ljajić očekuje pobedu protiv VojvodineTrener fudbalera Novog Pazara Izet Ljajić rekao je danas da će njegova ekipa na gostovanju Vojvodini, u 16. kolu Super lige Srbije, pokušati da sruši neprijatnu tradiciju i osvoji najmanje bod. "Pauza je prošla kako je prošla. Sutra idemo odličnom timu, tradicija nije na našoj strani, ali ne nosimo 'belu zastavu'. Fudbaleri su svesni situacije i daće sve od sebe, iako imamo krizu rezultata i igre. Pokušaćemo, ipak, da barem ostanemo neporaženi. Pružićemo ruku ako rival bude bolji i okrenuti se narednim protivnicima, koji su ravni nama", rekao je Ljajić. Vojvodina je osvojila 32 boda i treća je na tabeli, dok je Novi Pazar na 14. mestu i ima 12 bodova. "Kompaktna su celina, dok individualno ne znate je li bolji Dejan Meleg, Nikola Trujić ili Aleksandar Paločević. Pozadi imaju Bogdana Planića i Nikolu Antića. Opasnost preti sa svih strana, ali pokušaćemo da ne igramo za utisak. Bolje je da odigramo loše i pobedimo, nego da budemo dobri i izgubimo", ocenio je Ljajić.

12:29 - Rastavac očekuje težak meč protiv ČukaričkogTrener fudbalera Radničkog iz Niša Milan Rastavac rekao je danas trenutna pozicija Čukaričkog na tabeli ne odražava vrednost te ekipe. "Oni su ekipa koja malo zavarava svojim bodovnim učinkom. Iako imaju neke svoje slabosti, mislim da zaslužuju više bodova i mi se trudimo da razmišljamo kako trenutno stanje na tabeli ni slučajno nije njihova trenutna vrednost", rekao je Rastavac. Niški Radnički će sutra gostovati Čukaričkom u utakmici 16. kola Super lige Srbije. Radnički je peti na tabeli sa 27 bodova, dok je ekipa s Banovog brda na 13. mestu sa 13 osvojenih bodova. "Uvek se protivnicima bavimo do te mere da se adaptiramo na ono što pružaju, ali svakako da imaju i slabosti, koje ćemo pokušati da iskoristimo", rekao je Rastavac. Utakmica se igra od 13.30.

12:14 - Tadić spreman za LiverpulFudbaler Sautemptona Dušan Tadić spreman je za meč sa Liverpulom iako je pre pet dana slomio nos. Tadić je polomio nos u Kardifu na meču Vels - Srbija (1:1) u kvalifikacijama za SP, pošto ga je udario Nil Tejlor. On će verovatno igrati sa zaštitnom maskom na licu. "Tadić je spreman za ovu utakmicu, razgovarao je sa doktorom koji je dao dozvolu", rekao je trener Sautemptona Klod Puel. Sautempton je deseti u Premijer ligi sa 13 bodova iz 11 utakmica, ima upola manje od rivala koji je lider šampionata.

11:53 - Eremenko suspendovan na dve godineEvropska fudbalska unija (Uefa) suspendovala je danas igrača moskovskog CSKA, Romana Eremenka na dve godine nakon što je bio pozitivan na kokain. Uefa je navela da su tragovi kokaina pronadjeni u uzorku koji je Eremenko dao nakon utakmice Lige šampiona protiv Bajer Leverkuzena u septembru. Taj meč završen je rezultatom 2:2. Finac je privremeno suspendovan 6. oktobra i od tog datuma će se računati dvogodišnja suspenzija. Roman Eremenko (29) je rodjen u Moskvi, a odrastao je u Finskoj za koju je do sada odigrao 73 utakmice. Prošle godine je sa moskovskim CSKA osvojio titulu šampiona u Rusiji, a 2009. godine je stigao do titule u Ukrajini noseći dres Dinama iz Kijeva.

11:20 - Remzi: Venger i Arsenal su me više želeliVelški fudbaler Aron Remzi rekao je da je odlučnost Arsena Vengera da ga angažuje najveći razlog njegove odluke da izabere Arsenal umesto Mančester junajteda. Remzi je 2008. godine bio predmet borbe trenera Arsenala i Junajteda, Arsena Vengera i Aleksa Fergusona, i smatralo se da je vrlo blizu prelaska na Old Traford. Nekadašnji fudbaler Kardifa je naveo da je konačnu odluku o klubu doneo jer je osećao da ga Arsenal više želi. "Venger je uradio mnogo kako bi me doveo. Kao 17-godišnjak sam leteo privatnim avionom (u Švajcarsku tokom Evropskog prvenstva) što mi je bilo nerealno... Mislim da sam doneo pravu odluku. Osetio sam da su me Arsenal i Venger više želeli", rekao je Remzi. Arsenal u narednom kolu Premijer lige igra upravo s Junajtedom. Arsenal je četvrti na tabeli Premijer lige sa 24 boda, odnosno ima bod manje od Čelsija, a dva manje od prvoplasiranog Liverpula. Junajted je, na drugoj strani, šesti sa 18 bodova.

10:35 - Partizan čeka Bačku, Zvezda ide u KruševacUtakmicama 16. kola predstojećeg vikenda se, posle reprezentativne pauze, nastavlja takmičenje u fudbalskoj Super ligi Srbije, Crvena zvezda gostuje Napretku, dok Partizan dočekuje Bačku. Fudbaleri Rada i Mladosti danas od 17.00 otvaraju kolo, dok su sve ostale utakmice na programu u subotu. Derbi meč 16. kola igra se u subotu od 17.00 u Kruševcu kada Napredak dočekuje lidera šampionata, ekipu Zvezde. Fudbaleri Partizana sutra od 15.00 dočekuju Bačku i pokušaće da poprave utisak s početka sezone kada su u Novom Sadu odigrali 0:0 s timom iz Bačke Palanke. Sutra su od 13.30 na programu četiri utakmice - Borac dočekuje Metalac, Čukarički će ugostiti petoplasirani niški Radnički, Javor igra protiv Radnika, a Spartak na svom terenu protiv Voždovca. Trećeplasirana Vojvodina od 17.00 dočekuje Novi Pazar. Parovi 16. kola: Petak: Rad - Mladost (17.00) Subota: Borac - Metalac (13.30) Čukarički - Radnički Niš (13.30) Javor - Radnik (13.30) Spartak - Voždovac (13.30) Partizan - Bačka (15.00) Napredak - Crvena zvezda (17.00) Vojvodina - Novi Pazar (17.00)

10:20 - Hamšik zbog Napolija odbio Juve, Milan, InterKapiten Napolija Marek Hamšik najavio je da bi mogao da završi karijeru u Napulju. Slovak je u Napoliju od 2007. godine, a odbio je ponude Juventusa, Milana i Intera. "Da, mogu to da potvrdim. Napoli je jedini klub u Italiji u kojem ću biti, a postoji dobra šansa da ovde završim i karijeru. Ozbiljna šansa", rekao je Hamšik. Napoli je poslednjih godina uz Romu glavni rival Juventusu u Seriji A, ali skoro tri decenije je bez Skudeta. "Imamo sjajan tim, sposoban da igra predivan stil fudbala, na čemu sam zahvalan Mauriciju Sariju. Sposobni smo da se nosomi sa Juventusom, ali nam je potrebno nekoliko uzastopnih pobeda. Tri četiri bi nas primakle. Optimista sam, ili možda realista, jer poznajem snagu protivnika", rekao je Hamšik. 10:05 - Ivanović: Igre za reprezentaciju Srbije pomažu mi u ČelsijuSrpski fudbaler Branislav Ivanović izjavio je da veruje da će mu igre u reprezentaciji, u sistemu sa tri štopera, pomoći da se brzo vrati u startnu postavu Čelsija. Ivanović je izgubio mesto među najboljih 11 igrača baš kada je Antonio Konte promenio formaciju na 3-4-3, koja se pokazala kao uspešnom, ali kapiten reprezentacije Srbije smatra da nije to nije nepoznanica. "Siguran sam da mi igre iz reprezentacije mogu biti od koristi u klubu. Lično, naravno i meni pomažu utakmice u reprezentaciji kako bih imao minutažu. Konte je vrhunski stručnjak, gleda sve igrače, a ja sam se tek vratio posle povrede i potrebne su mi utakmice. Ono što je važno je da sam fizički spreman", rekao je Ivanović. Iskusni 32-godišnji defanzivac pohvalno je govorio o novom sistemu Slavoljuba Muslina u reprezentaciji, koja daje rezultat jer Srbija posle četiri kola kvalifikacija ima po dve pobede i remija. "Kada govorimo o selekciji Srbije, važno je da se napomene da smo mnogo promenili igru u novoj formaciju sa tri štopera. Napredujemo iz meča u meč i sve smo bolji", zaključio je Ivanović.

09:38 - Posle Džerarda i Kin napušta LA GalaksiNajbolji strelac Los Anđeles Galaksija Robi Kin pridružiće se Stivenu Džerardu i napustiti američki tim na kraju sezone. Kin napušta Los Anđeles posle tri titule MLS kupa i čak 194 golova za pet sezona, ali i samo nekoliko dana nakon objave Džerarda neće više igrati za Galaksi. Ovaj 36-godišnji veteran nema nameru da završi karijeru i u uskoro će izabrati neku od ponuda koje ima na stolu. "Mogu da kažem da sam doživeo fantastične godine u Galaksiju, bila mi je čast da budem deo istorije velikog kluba. Zauvek ću pamtiti divne trenutke, a sada je došlo vreme za novi izazov", rekao je Kin. Kin je bio jedan od najboljih fudbalera MLS lige, pre dve godine izabran je za najkorisnijeg igrača kada je Galaksi predvodio do titule. Irski napadač je čak četiri puta za pet sezona bio u idealnom timu MLS lige, a jednom najbolji strelac. Pre Galaksija igrao je za Vulvse, Koventri, Inter, Lids, Totenhem, Liverpul, Seltik, Vest Hem i Aston Vilu, dok je za reprezentaciju Irske postigao rekordnih 68 golova na 146 mečeva.

09:25 - Kinezi gledaju Premijer ligu za 700 miliona dolaraKineski video servis PPTV otkupio je prava na utakmice engleske Premijer lige u naredne tri godine za 700 miliona dolara.To je najveći ugovor u inostranstvu na TV prava u istoriji Premijer lige, a obuhvatiće period od 2019-2022. godine. Trenutno se prava na prenos utakmica PL u Kini procenjuju na oko 20 miliona dolara po sezoni. PPTV je u vlasništvu Suning grupe, koja je proteklog leta preuzela kontrolnu grupu akcija u milanskom Interu. Kineski biznismeni uz podršku države sve više ulažu u fudbal poslednjih godina, kako bi pretvorili svoju zemlju u fudbalsku supersilu. Cilj kine je da do 2025. bude najveća sportska ekonomija na svetu. Tako su u proteklih godinu dana Kinezi investirali novac u Mančester Siti, Aston Vilu i Vest Bromvič Albion od premijerligaša.09:09 - FIFA pokrenula postupak protiv Engleza i ŠkotaFIFA je pokrenula disciplinski postupak protiv Engleske i Škotske, pošto su reprezentativci tokom utakmice u kvalifikacijama za SP nosili na dresovima cvetove. Engleska je prošlog petka na Vembliju pobedila Škotsku sa 3:0, u utakmici Grupe F u kvalifikacijama za Mundijal u Rusiji 2018. godine, a fudbaleri su na crnom floru nosili popi, u znak počasti stradalim vojnicima u Prvom svetskom ratu. "Pokrenuli smo disciplinske postupke zbog toga. Ne možemo ništa više da komentarišemo niti da spekulišemo o ishodu", navodi se u saopštenju Fife. Fudbaleri Velsa tokom utakmice sa Srbijom prošle subote nisu nosili popi već samo crni flor. Prema pravilima, Fifa zabranjuje na svojim utakmicama svaku oznaku koja bi mogla da se protumači kao politička ili verska poruka.

08:43 - Minesota pobedila FiladelfijuKošarkaši Minesote pobedili su prošle noći Filadelfiju sa 110:86 u američkoj NBA ligi, a srpski košarkaš Nemanja Bjelica je za pobedničku ekipu postigao osam poena. Endrju Vigins je predvodio Minesotu do trijumfa sa 35 poena i 10 uhvaćenih lopti, dok je Karl-Entoni Tauns dodao 25. Bjelica je na terenu proveo 15 minuta i za to vreme je postigao osam poena i upisao četiri skoka i po jednu asistenciju i ukradenu loptu. Hrvatski košarkaš Dario Šarić je postigao 16 poena i bio je najbolji u ekipi Filadelfije, koja je izgubila i 21. uzastopni meč na gostujućem terenu. Rezultati: Vašington - Njujork 119:112, Majami - Milvoki 96:73, Hjuston - Portland 126:109, Minesota - Filadelfija i 110:86 Juta - Čikago 77:85. Opširnije OVDE

08:15 - Barsa besna: Tuži Santos i traži milionsku odštetu OVDE

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track