BLOG UŽIVO, VIDEO Konte: Italija nije samo katanaćo
Foto: Reuters

NAJNOVIJE INFORMACIJE IZ SVETA SPORTA

BLOG UŽIVO, VIDEO Konte: Italija nije samo katanaćo

Fudbal -

Sve o sportskim dešavanjima na jednom mestu, najnovije informacije, rezultati, najave predstojećih događaja.

BEOGRAD - Dobrodošli na Kurir sport! Pratite najnovije vesti iz sveta sporta na jednom mestu.

22:04 - Del Boske: Časno da se suočimo sa porazomSelektor fudbalske reprezentacije Španije Visente del Boske rekao je da njegov tim mora časno da se suoči sa porazom."Moramo analizirati poraz časno, ne smemo da se krijemo. Bili smo bojažljivi u prvom poluvremenu. U drugom smo reagovali, ali nismo mogli ništa da uradimo. Oni su moćni i fizički jaki. Mi smo stvarili prilike, a u drugom poluvremenu smo i rizikovali, ali nismo uspeli da postignemo gol", rekao je Del Boske posle meča za Marku.Selektor je kazao da su svi igrači imali dobre namere i nije im zamerao na pristupu."Tokom celog drugog poluvremena su pokušavali da postignu gol i igrali su dobro i imali su pas igru, ali bez uspeha. Italijani su samo imali bolju reakciju i prvi su dali gol", rekao je Del Boske.On je već osam godina selektor Španije i sa timom je osvojio Svetsko prvenstvo i odbranio evropsku titulu 2012."U septembru nas čekaju kvalifikacije i ekipa će nastaviti da radi. Što se tiče mene, azgovaraću sa predsednikom saveza. Moramo da gledamo u budućnost, jer u će nam od septembra trebati puna koncentracija. Donećemo odluku koja je najbolja za španski fudbal", rekao je Del Boske.Selektor je ocenio da ovo nije kraj ciklusa španske reprezentacije."Ne mislim da je ovo kraj ciklusa u špannskom fudbalu. Naš fudbal je dobro ustrojen i dobro radi godinama. Imamo dobru bazu i dobre igrače, zahvaljujući klubovima. Moramo da budemo realni i da znamo koliko je teško osvojiti evropsko ili svetsko prvenstvo", rekao je Del Boske.

21:32 - Konte: Italija nije samo katanaćoSelektor Italije Antonio Konte rekao je da su njegovi fudbaleri pobedom nad Španijom pokazali da "azuri" nisu samo "katanaćo"."Znao sam da momci imaju u sebi nešto što je van običnog. Rekao sam i pre utakmice, zato što je lako govoriti posle. Momci su bili izuzetni. Sada treba da se odmorimo jer nas čeka još jedna teška utakmica, protiv Nemačke, ali dokazali smo da Italija nije samo 'katanaćo'", rekao je Konte posle meča.Italija je večeras pobedila dvostrukog uzastopnog šampiona Španiju sa 2:0 u osmini finala Evropskog prvenstva u Francuskoj, pre svega zahvajujući sjajnoj taktičkoj igri."Ćavi nam je dao najbolji kompliment kada je rekao da je Italija za njega mešavina Barselone i Atletiko Madrida. To dokazuje da nas razumeju oni koji igraju fudbal", rekao je Konte.Italija će na Nemce ići bez suspendovanog Tijaga Mote."Šteta je zbog Mote, jer je on naš 12. igrač na terenu. Moramo da se spremimo, biće teško, možda čak i teže nego danas", kazao je Konte.

20:22 - Šarapova tokom leta na HarvarduRuska teniserka Marija Šarapova, koja je suspendovana na dve godine zbog korišćenja nedozvoljenog leka meldonijuma, tokom leta će pohađati dvonedeljni program na Poslovnoj školi Univerziteta Harvard.Šarapova (29) je okačila na svojim profilima na Fejsbuku i Tviteru svoju fotografiju kako sedi i pokazuje na tablu sa logoom te škole i napisala da "nije sigurna kako se to dogodilo", ali da "jedva čeka da počne program", preneo je AP.Petostruka gren slem šampionka i bivša broj 1 bila je na privremenoj suspenziji od marta, jer je u januaru na Australijan openu bila pozitivna na meldonijum.Šarapova je tu supstancu koristila od 2006. godine, ali se ona našla na listi nedozvoljenih od 1. januara ove godine.Međunarodna teniska federacija (ITF) je navela da se kao početak kazne navodi 26. januar, što znači da bi Ruskinja mogla da se vrati na teren u februaru 2018, kada će imati 31. godinu.

19:40 - Ništa od Đukića, Montanje u Notingem ForestuIako se prethodnih dana spekulisalo da će Miroslav Đukić postati menadžer Notingem Foresta, engleski fudbalski klub pronašao je novo rešenje. Radi se Filipu Montanjeu, koji je potpisao dvogodišnji ugovor sa ekipom koja se takmiči u Čempionšipu.Montanje je prethodno prošle sezone vodio Ren, imao je priliku da ostane u Francuskoj i postane trener Lansa, ali želeo je da se oproba u Engleskoj.On će zameniti Pola Vilijamsa, pod čijim vođstvom je Notingem Forest završio na 16. mestu.18:30 - Baka napušta Milan, velikani ga čekajuFudbaler Milana Karlos Baka gotovo izvesno napustiće klub ovog leta pošto postoji veliko interesovanje za njega, izjavio je menadžer Serhio Barilja.Atletiko iz Madrida, minhenski Bajern, Pari Sen Žermen, Vest Hem i Roma stoje u redu za transfer odličnog kolumbijskog napadača i prvog strelca "rosonera" prošle sezone."Moramo da sačekamo Milanovu odluku. Nekoliko velikih klubova mnogo želi Baku i verujem da će se sve pozitivno završiti", rekao je Barilja za Kalčomerkato.Italijanski mediji pisali su da je Milan spreman da pusti Baku za 30 miliona evra, što je isti iznos za koji ga je doveo prošle godine iz Sevilje.

17:40 - Ivan Ilić potpisao profesionalni ugovor sa Zvezdom Prvi profesionalni ugovor sa Crvenom zvezdom potpisao je Ivan Ilić, rođeni brat Luke Ilića. Ivan Ilić igra na poziciji zadnjeg veznog, i već sada važi za fudbalera koji je najtalentovaniji u svom uzrastu, i ljudi koji ga poznaju ga porede sa Nemanjom Matićem. Rođen je 2001. godine, i sa Crvenom zvezdom je potpisao trogodišnji ugovor, što je maksimalni dozvoljeni period za fudbalere tog uzrasta.

16:50 - Trezege prognozira rezultate večerašnjih mečeva

16:40 - Kžiževski objavio spisak, Durent i Entoni jure novo zlatoSelektor košarkaške reprezentacije SAD Majk Kžiževski objavio je spisak od 12 košarkaša na koje računa na Olimpijskim igrama u Riju. U timu nema dva najbolja igrača današnjice Lebrona Džejmsa i Stefona Karija, ali su SAD i bez njih glavni favoriti u Rio de Žaneiru u pohodu na odbranu titule. Na spisku se nalaze: Kajri Irving (Klivlend), Kajl Lauri (Toronto), Klej Tompson (Golden Stejt), Demar Derouzen (Toronto), Džimi Batler (Čikago), Karmelo Entoni (Njujork), Kevin Durent (Oklahoma), Pol Džordž (Indijana), Drejmond Grin (Golden Stejt), Harison Barns (Golden Stejt), Deandre Džordan (Los Anđeles Klipers) i Demarkus Kazins (Sakramento). Od tima koji je osvojio zlato sa prošlih Igara u Londonu 2012. godine nalaze se samo Durent i Entoni.

16:20 - Petrović objavio konačan spisak za TorinoSelektor košarkaške reprezentacije Hrvatske Aleksandar Petrović objavio je konačan spisak od 12 igrača koji će igrati na kvalifikacionom turniru za Olimpijske igre u Torinu. Poslednji sa spiska otpao je igrač Cedevite Fran Pilepić. Na konačnom spisku nalaze se: Bojan Bogdanović, Mario Hezonja, Roko Leni Ukić, Krunoslav Simon, Luka Babić, Rok Stipčević, Filip Krušlin, Dario Šarić, Željko Šakić, Marko Arapović, Miro Bilan i Darko Planinić. Kvalifikacioni turnir u Torinu održaće se od 4. do 9. jula. Hrvatska će u Torinu prvu utakmicu odigrati 5. jula protiv Italije, a dan kasnije igra protiv Tunisa. U drugoj grupi turnira u Torinu igraće Grčka, Iran i Meksiko. Po dve najbolje reprezentacije iz obe grupe izboriće plasman u polufinale. Na olimpijski turnir će se plasirati samo pobednik turnira.

16:03 - Josip Pavić nosi zastavu Hrvatske na otvaranju OIVaterpolista Josip Pavić nosiće zastavu Hrvatske na svečanom otvaranju Olimpijskih igara u Rio de Žaneiru, odlučio je Hrvatski olimpijski komitet. Paviću, koji je bio deo reprezentacije Hrvatske koja je na Igrama u Londonu osvojila zlato, biće ovo treći nastup na najvažnijem sportskom takmičenju. To će ujedno biti i treći put, posle Perice Bukića i Dubravka Šimenca, da je vaterpolisti pripala čast da nosi hrvatsku zastavu na otvaranju Igara. Olimpijske igre održaće se od 5. do 21. avgusta u Rio de Žaneiru.

15:50 - Nećete verovati ko navija za Island

15:35 - Viktorija Duval - pobedila rak i vratila se tenisu Američka teniserka Viktorija Duval odigrala je svoj prvi meč na Vimbldonu posle dve godine i oporavka od Hodžkinsove bolesti. Duvalova je eliminisana u prvom kolu Vimbldona od Ruskinje Darije Kasatkine (0:6, 5:7), ali je za nju taj meč bio simboličan korak napred. Na Otvorenom prvenstvu SAD 2013. godine Duval je sa samo 17 godina pokazala da ima veliki potencijal, pošto je u prvom kolu eliminisala šampionsku Ju-es opena iz 2011. Sem Stosur. Godinu dana kasnije, 2014, dok je pokušavala da se kvalifikuje za Vimbldon, Duvalova je otkrila da ima rak. I pored toga, ona je nastavila da se bori, ušla je u glavni žreb i kasnije iznenađujuće eliminisala Soranu Kirsteu. Nakon dvogodišnjeg oporavka, polako se vraćala tenisu igrajući slabije turnire. Viktorija Duval je trenutno 572. teniserka sveta.15:15 - Arojo predvodi Portorikance u BeograduSelektor reprezentacije Portorika Edi Kasijano saopštio je spisak od 12 košarkaša za kvalifikacioni olimpijski turnir u Beogradu na kojem su najpoznatija imena bekovi Dalasa Džej-Džej Barea i Barselone Karlos Arojo. Kasijano je, pored pomenutog dvojca, pozvao još Renalda Balkmena, Ramona Klementea, Giljerma Dijeza, Horhea Brajana Dijaza, Aleksandra Galinda, Davida Uertasa, Petera Ramosa, Mišela Rosarija, Rikija Sančesa i Anhela Vasalja. Košarkaši Portorika nalaze se u A grupi turnira sa Srbijom i Angolom, dok su u drugoj Japan, Češka i Letonija. Kvalifikacioni turnir u Beogradu za plasman na Olimpijske igre u Riju održava se od 4. do 9. jula.

15:01 - Serhio Ramos nikada nije izgubio od Italije

14:45 - Muguruza bodri Španiju sa Vimbldona

14:30 - Mane prelazi u SautemptonNapadač Sautemptona Saudio Mane na korak je od prelaska u Liverpul. Kako se navodi, Mane je stigao u Liverpul i od potpisa ga dele još samo lekarski pregledi. Prema navodima engleskih medija, Liverpul će za usluge 24-godišnjeg Senegalca izdvojiti oko 40 miliona evra. Tokom karijere Mane je nastupao za Mec i Red Bul Salcburg, pre nego što je u septembru 2014. godine stigao u Sautempton za 13 miliona evra. Za "svece" je upisao 75 mečeva i postigao je 25 golova. Dres reprezentacije Senegala nosio je 36 nastupa i 10 puta se upisao u listu strelaca. Mane će postati peti igrač Sautemptona koji je u prethodne dve godine pojačao Liverpul, pošto su na Enfild prethodno stigli Adam Lalana, Dejan Lovren, Riki Lambert i Natanijel Klajn.

14:15 - Loran Blan zvanično napustio PSŽFudbalski klub Pari Sen Žermen saopštio je da Loran Blan od više nije trener šampiona Francuske. Francuski mediji spekulisali su o Blanovom odlasku otkako je predsednik kluba Naser el Kelaifi prošlu sezonu ocenio kao neuspešnu. Danas je to i zvanično potvrdjeno. PSŽ je naveo da su klub i Blan sporazumno rastali, kao i da će pored šefa stručnog štaba klub napustiti i njegovi pomoćnici. "Želim da zahvalim Blanu na svemu što je postigao u protekle tri godine, kako u pogledu stila igre, tako i u rezultatima. Želim mu sve najbolje u budućim izazovima", rekao je predsednik kluba El Kelaifi. Loran Blan je u PSŽ-u proveo tri sezone i sa tim klubom je osvojio 11 trofeja.

14:05 - Dani Alves prešao medicinske preglede u JuventusuFudbaler Barselone Dani Alves prošao je medicinske preglede u Juventusu i uskoro će pojačati šampiona Italije, potvrdio je klub iz Torina. Alves će sa klubom potpisati dvogodišnji ugovor po kojem će sarađivati 3,5 miliona evra po sezoni. Tokom karijere 33-godišnji desni bek nastupao je za brazilsku Baiju i Sevilju, pre nego što je u julu 2008. godine stigao na Kamp nou. Za Katalonce je upisao 391 nastup, postigao 21 gol i osvojio je šest titula u Primeri, po četiri Kupa i Superkupa Španije, tri Lige šampiona, tri UEFA Superkupa i tri FIFA Svetska klupska prvenstva.

13:55 - Milena Matić i Marija Milošević, i Stefan Basta i Lazar Kolarić u PorečuMilena Matić i Marija Milošević, i Stefan Basta i Lazar Kolarić, srpski prvaci u beach – volley, igraće u kvalifikacijama FIVB turnira Svetske serije “Poreč Mejdžor 2016.” Plasman u glavni žreb do sada su izborile 24 ekipe, a pridružiće im se još 8 iz kvalifikacija, u kojima će nastupiti 32 ekipe. Kvalifikacije u konkurenciji odbojkašica odigraće se sutra (utorak, 28. jun), a u konkurenciji odbojkaša 1. kolo je na programu sutra, a 2. kolo u sredu, 29. juna.

13:48 - Španci se pripremaju za duel sa Italijom

13:30 - Udovičić veruje da će se kajakaši i iz Rija vratiti s medaljamaMinistar omladine i sporta Vanja Udovičić primio je reprezentativce Srbije u kajaku, koji su na minulom Evropskom prvenstvu u Moskvi osvojili četiri medalje. Udovičić je još jednom čestitao kajakašima i rekao da je ponosan na uspeh koji su ostvarili i dodao da veruje da će se i sa Olimpijskih igara u Rio de Žaneiru vratiti sa medaljom, navodi se u saopštenju Ministarstva. Ministar je naglasio da sportisti uvek mogu da računaju na njegovu pomoć i podršku, kao i da su im vrata Ministarstva omladine i sporta uvek otvorena, a pogotovo u pripremnom periodu za Rio jer je, kako je naveo, najvažnije da imaju najbolje moguće uslove. Zlatne medalje na Evropskom prvenstvu u Moskvi osvojili su Marko Novaković i Nebojša Grujić, Milica Starović i Dalma Ružičić-Benedek i Kristina Bedeč, dok su se bronzom okitili Marko Tomićević i Milenko Zorić.Prijemu su, pored osvajača medalja, prisustvovali i treneri, kao i predstavnici Kajakaškog saveza Srbije.

13:10 - Ljajić odbio MihajlovićaFudbalski reprezentativac Srbije Adem Ljajić odbio je ponudu Torina i pored velike želje Siniše Mihajlovića da ga dovede u taj klub. Mediji u Italiji su prethodnih dana pisali da je Torino dogovorio s Romom transfer i da je ostalo još da Ljajić, koji je prethodnu sezonu proveo na pozajmici u Interu, pristane na uslove kluba. Torino je, navodno, Ljajiću ponudio 1,3 miliona evra po sezoni, ali je on to odbio. Mihajlović je trenirao Ljajića u Fiorentini, ali je njihov odnos obeležio boravak u reprezentaciji Srbije, kada ga je selektor tada izbacio iz nacionalnog tima jer fudbaler rodom iz Novog Pazara nije želeo da peva himnu.

12:42 - Ovacije za Ronalda na treningu portugalske reprezentacije

12:30 - Andrea Arsović i Ivana Maksimović ostale bez medalje u BakuuReprezentativke Srbije u streljaštvu Andrea Arsović i Ivana Andjušić Maksimović nisu uspele danas da se umešaju u borbu za visok plasman u trostavu na Svetskom kupu u Bakuu. Obe su pre nekoliko dana blistale u takmičenju vazdušnom puškom, ali danas se nisu dobro snašle na otvorenom malokalibarskom strelištu (tri puta 20 metaka), saopštio je Streljački savez Srbije (SSS). Po lošim vremenskim uslovima, uz jak vetar, Arsovićeva je sa 573 kruga zauzela 27. mesto, a Maksimovićeva se plasirala na 34. poziciju (571 krug). Zlato je pripalo Hrvatici Snježani Pejčić. Ona je kao poslednja, osma, ušla je u finale, sa 582 kruga, ali je finalu dominirala i ostvarila ubedljiv trijumf. Svetski kup u Bakuu završava se u utorak, kada je na programu takmičenje u muškom trostavu (tri puta 40 metaka), u kome Srbiju predstavljaju Milenko Sebić, Stevan Pletikosić i Milutin Stefanović.

12:15 - Zola dobio otkaz u KataruItalijanski fudbalski trener Djanfranko Zola dobio je otkaz u katarskom klubu Al-Arabi, saopšteno je danas. Zolu će na klupi tog kluba zameniti Gerardo Peluso, bivši trener Paragvaja. Peluso je tako postao 13. trener Al-Arabija u poslednjih šest godina. Zola je Al-Arabi preuzeo jula 2015. godine, a pod njegovim vodjstvom klub je prvenstvo Katara završio na osmom mestu. Prema navodima britanskih medija, nekadašnji trener Vest Hema i Votforda mogao bi da se vrati u Englesku i da preuzme Notingem Forest, bivšeg dvostrugog šampiona Evrope.

12:00 - Samac: Daću sve od sebe da bacim koplje do finalaSrpski atletičar Vedran Samac rekao je da će dati sve od sebe da se plasira u finale u disciplini bacanje koplja na predstojećem Evropskom prvenstvu u Amsterdamu. Evropsko prvenstvo održava se od 6. do 10. jula u Amsterdamu, a Srbiju će predstavljati 11 atletičara, među kojima je i Samac. Samac je normu za šampionat Evrope prebacio prošle godine čak tri puta, a najdalje je bacio na Kupu Srbije kada je postigao daljinu od 80,90 metara. "Nisam bio na završnim pripremama za Amsterdam, ali se trenutno spremam u Novom Sadu i Sremskoj Mitrovici. Sezonu nisam počeo najbolje, zato što sam imao povredu u predelu ahilove tetive. Sada se osećam sveže i odmorno i očekujem da ću iskoristiti priliku koja mi se ukazala. U kvalifikacijama ću dati sve od sebe da bacim koplje do finala", rekao je Samac

11:34 - Azar: Još ništa nismo postigliFudbaler Belgije Eden Azar rekao je da je njegova reprezentacija odigrala sjajnu utakmicu protiv Madjarske u osmini finala Evropskog prvenstva, ali je istakao da on i njegovi saigrači još ništa nisu postigli."Bila je to odlična utakmica, zaista smo zaslužili pobedu. Mogli smo i više golova da postignemo, ali je njihov golman imao nekoliko sjajnih intervencija. Srećni smo što idemo u četvrtfinale", rekao je Azar.Fudbalska reprezentacija Belgije plasirala se u četvrtfinale Evropskog prvenstva, pošto je sinoć ubedljivo sa 4:0 pobedila Madjarsku."Još ništa nismo postigli, tek smo u četvrtfinalu i idemo utakmicu po utakmicu", dodao je Azar.Kapiten Belgije je imao reči hvale i za Madjarsku."Igrali smo protiv sjajne Madjarske i čestitam im na odličnom meču", rekao je Azar.Belgija će u četvrtfinalu igrati protiv Velsa, 1. jula u Lilu."I da imamo 150.000 mesta na stadionu, napunili bismo to... Lil je vrlo blizu granice i Azar je posebno želeo da prodjemo jer se igra u Lilu. Zato je i tako dobro igrao protiv Madjarske... Vels je jaka ekipa, ne govorim samo o Geretu Bejlu, ima tu još sjajnih igrača", rekao je selektor Belgije Mark Vilmots.

11:05 - Nekoliko zanimljivosti iz nemačke reprezentacije

10:51 - Henrik Mihtarjan odlazi u Mančester junajtedFudbaler Borusije iz Dortmunda Henrik Mihtarjan dogovorio je prelazak u Mančester junajted u transferu vrednom 32 miliona evra. Jermenski napadač usaglasio je lične uslove sa velikanom sa Old Traforda i do kraja ove nedelje trebalo bi da bude podvrgnut medicinskim pregledima. Borusija je bila prinuđena da se odrekne jednog od ključnih igrača jer Mihtarjan započinje poslednju godinu iz ugovora, a nije želeo da produži saradnju. On je tri godine igrao za "milionere", dok je ranije nosio dres Šahtjora, Metalurga iz Donjecka i jermenskog Pjunika. Junajted bi posle Mihtarjana trebalo da dovede Zlatana Ibrahimovića.

10:30 - Janković korak ispred IvanovićSrpska teniserka Jelena Janković ostala je na 24. mestu, jednim ispred sunarodnice Ane Ivanović na ovonedeljnoj WTA listi.Janković ima 1.940 bodova, samo 25 više od bivše saigračice iz reprezentacije Srbije.Aleksandra Krunić i Bojana Jovanovski, takođe, su zadržale 120, odnosno 129. mesto, dok je Ivana Jorović napredovala za jedan stepenik i sada je 142. na svetu.Prvo mesto i dalje drži Serena Vilijams, iza nje redom slede Garbinje Muguruza, Agnješka Radvanska, Angelika Kerber, Simona Halep, Viktorija Azarenka, Roberta Vinči, dok je iz Top10 ispala Belinda Benčić, a u to društvu ušla Petra Kvitova.Najboljih 20 teniserki sveta: 1. (1) Serena Vilijams (SAD) 8.330 bodova 2. (2) Garbinje Muguruza (Španija) 6.712 3. (3) Agnješka Radvanska (Poljska) 5.875 4. (4) Angelika Kerber (Nemacka) 5.330 5. (5) Simona Halep (Rumunija) 4.372 6. (6) Viktorija Azarenka (Belorusija) 4.191 7. (7) Roberta Vinči (Italija) 3.405 8. (9) Venus Vilijams (SAD) 3.116 9. (10) Medison Kiz (SAD) 3.061 10. (11) Petra Kvitova (Češka) 2.876 11. (12) Timea Bačinski (Švajcarska) 2.800 12. (13) Karla Suarez Navaro (Španija) 2.780 13. (8) Belinda Benčić (Švajcarska) 2.775 14. (12) Svetlana Kuznjecova (Rusija) 2.730 15. (15) Flavija Peneta (Italija) 2.722 16. (16) Samanta Stosur (Australija) 2.700 17. (17) Karolina Pliškova (Češka ) 2.540 18. (21) Dominika Cibulkova (Slovačka) 2.451 19. (18) Joana Konta (Velika Britanija) 2.330 20. (19) Elina Svitolina (Ukrajina) 2.226

10:11 - Đoković i dalje ubedljivo prvi teniser svetaNajbolji teniser sveta Novak Đoković i dalje je ubedljivo prvi na ATP listi, pošto je za više od osam hiljada bodova ispred drugoplasiranog Endija Mareja.Đoković, koji danas počinje odbranu titule na Vimbldonu, kao i prošle nedelje ima 16.950 bodova, dok njegov prvi pratilac Marej ima 8.915.Medju desetoricom najboljih tenisera sveta nije bilo promena, pa je tako i dalje treći Rodžer Federer, četvrti Rafael Nadal, a peti Stanislas Vavrinka. Nakon njih slede Kei Nišikori, Miloš Raonić, Dominik Tim, Tomaš Berdih i Rišar Gaske. ; Kada je reč o ostalim srpskim teniserima, Viktor Troicki je zadržao 27. poziciju sa 1.405 bodova, dok je Dušan Lajović napredovao za jedno mesto i sada je 82. teniser sveta sa 691 bodom.ATP lista: 1. Novak Đoković (Srbija) 16.950 bodova 2. ; Endi Marej (Velika Britanija) 8.915 3. ; Rodžer Federer (Švajcarska) 6.425 4. ; Rafael Nadal (Španija) 5.335 5. ; Stan Vavrinka (Švajcarska) 5.035 6. ; Kei Nišikori (Japan) 4.155 7. ; Miloš Raonić (Kanada) 3.175 8. ; Dominik Tim (Austrija) 3.175 9. ; Tomaš Berdih (Češka) 2.950 10. Rišar Gaske (Francuska) 2.905 --- 27. Viktor Troicki (Srbija) 1.405 82. Dušan Lajović (Srbija) 691

09:37 - Lionel Mesi završio reprezentativnu karijeruFudbaler Barselone Lionel Mesi je, nakon poraza Argentine u finalu Kopa Amerika od Čilea, najavio da se povlači iz reprezentacije.Čile je osvojio Kopa Amerika Sentenerio, pošto je rano jutros pobedio Argentinu posle boljeg izvodjenja jedanaesteraca.Posle penala je bilo 4:2 za Čile, a jedan od tragičara bio je i Mesi koji je sa bele tačke promašio čitav gol."Reprezentativna karijera za mene je završina", rekao je Mesi posle utakmice.Mesi je na Kopa Amerika, održanom u SAD, postao najbolji strelac svoje reprezentacije sa 55 postignutih golova na 113 utakmica za "gaučose". Medjutim, nije uspeo da sa nacionalnom selekcijom osvoji neki veliki trofej."Pokušavao sam, trudio se, trofej sa reprezentacijom je bio nešto što sam najviše želeo. Nisam ga osvojio, tako da mislim da je gotovo. To je to, već sam dovoljno pokušavao, igrao sam četiri finala... Mene boli više nego bilo koga to što nisam postao šampion sa Argentinom. Nije sudjeno i nažalost odlazim iz reprezentacije bez trofeja", rekao je Mesi.Mesi i Argentina su prethodno 2007. godine izgubili finale Kopa Amerika od Brazila, potom od Nemačke u finalu Svetskog prvenstva 2014, pa onda prošle godine od Čilea finale šampionata Južne Amerike.Petostruki najbolji igrač sveta je rano jutros imao priliku da konačno osvoji trofej s nacionalnom selekcijom, ali nije uspeo."Povrh svega promašio sam penal. Mislim da je ovako najbolje za sve. Pre svega za mene, a onda i sve ostale", naveo je Mesi.Mesi, koji je u petak napunio 29 godina, trijumfovao je sa Argentinom na Olimpijskim igrama u Pekingu, a Barselonu je vodio do četiri titule u Ligi šampiona i osam trofeja u Primeri.

09:08 - Čile osvojio Kopa Amerika SentenarioFudbalska reprezentacija Čilea osvojila je Kopa Amerika Sentenerio, pošto je rano jutros pobedila Argentinu posle boljeg izvodjenja jedanaesteraca.Posle regularnih 90 minuta igre i produžetaka mirovale su mreže na stadionu Njujork Džajantsa, dok je posle penala Čile slavio sa 4:2.Čile je tako došao do trofeja na Kopa Amerika drugu godinu za redom.Arturo Vidal nije iskoristio penal za Čile u prvoj seriji, ali su posle njega redom pogadjali Nikolas Kastiljo, Aranguis, Hean Besežur i Francisko Silva.Na drugoj strani, jedan od tragičara bio je Lionel Mesi, koji je prvi pucao sa bele tačke za Argentinu i promašio čitav gol. Posle njega, pogodili su Havijer Maskerano i Serhio Aguero, ali Lukas Bilja nije iskoristio jedanaesterac, pa je Čile na kraju slavio.

08:40 - Belgija ubedljivo do četvrtfinalaFudbalska reprezentacija Belgije plasirala se u četvrtfinale šampionata Evrope u Francuskoj, pošto je sinoć savladala Mađarsku 4:0 (1:0).

Pred 30.000 gledalaca u Tuluzu strelci su bili Tobi Aldervild u 10, Miču Bašuai u 78, Eden Azar u 80. i Janik Fereira-Karasko u 90. minutu.Utakmicu je veoma dobro vodio srpski sudijski tim na čelu sa Miloradom Mažićem.Belgija će u četvrtfinalu igrati protiv selekcije Velsa, koji je u subotu Severnu Irsku 1:0.

08:20 - Udovičić na otvaranju Svetskog skolskog prvenstva u odbojciMinistar omladine i sporta Vanja Udovičić svečano je u nedelju otvorio Svetsko školsko prvenstvo u odbojci, koje se održava u Beogradu."Žao mi je što nemamo medalje i pehare za svakog od vas jer znam koliko je teško uskladiti obražovanje i školu sa sportom", rekao je Udovičić na ceremoniji otvaranja, saopštilo je Ministarstvo omladine i sprota.On je istakao da ovo takmičenje ima za cilj promovisanje pravih vrednosti, kulture, obrazovanja i stvaranja novih idola."Upravo vi danas postajete uzori nekim novim generacijama i čast je biti domaćin najboljim srednjoškolcima, odbojkašicama i odbojkašima sveta", kazao je Udovičić.Na takmičenju, koje se održava od 25. juna do 3. jula, učestvuje 64 školske ekipe iz 35 zemalja, navodi se u saopštenju.

08:00 - VESTI KOJE SU OBELEŽILE PRETHODNI DAN MOŽETE PROČITATI OVDE

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track