BLOG UŽIVO, VIDEO: Od četvrtka ulaznice za meč Zvezda - Valeta
Foto: Saša Pavlić

NAJNOVIJE INFORMACIJE IZ SVETA SPORTA

BLOG UŽIVO, VIDEO: Od četvrtka ulaznice za meč Zvezda - Valeta

Fudbal -

Sve o sportskim dešavanjima na jednom mestu, najnovije informacije, rezultati, najave predstojećih događaja.

BEOGRAD - Dobrodošli na Kurir sport! Pratite najnovije vesti iz sveta sporta na jednom mestu

22:58 - Preokret Poljaka protiv FrancuskeDanas su odigrane prve utakmice na Finalnom turniru XXVII Svetske lige 2016. u Krakovu. U J grupi, Poljska je posle preokreta i pet odigranih setova savladala Francusku sa 3:2 (21:25, 17:25, 25:17, 28:26, 15:12). U prvom meču u K grupi, Brazil je pobedio Italiju sa 3:0 (25:18, 25:20, 25:19). Srbija će prvi meč u Krakovu odigrati sutra (četvrtak, 14. jul) od 20,30 časova protiv Poljske

22:06 - Sampdorija dovela mladog napadača Sparte iz PragaFudbalski klub Sparta iz Praga saopštio je danas da 20-godišnji napadač Patrik Šik prelazi u italijansku Sampdoriju.Češki klub saopštio je da je Šik danas prošao medicinske testove u Djenovi i da će naredne sezone nositi dres Sampdorije.Finansijski detalji ugovora nisu objavljeni, a češki medji spekulišu da je Sampdorija za transfer talentovanog 20-godišnjeg napadača platila četiri miliona evra.Šik je za mladu reprezentaciju Češke u kvalifikacijama za Evropsko prrvenstvo 2017. godine postigao osam golova, a odigrao je 28 minuta za "A" selekciju Češke protiv Malte tokom priprema za kontinentalni šampionat u Francuskoj. Uspeo je i da postigne gol, ali ipak nije izborio mesto u ekipi za proteklo prvenstvo u Francuskoj.On je prošlu sezonu proveo na pozajmici u Bohemijansu za koji je na 31 utakmici postigao osam golova.

21:24 - Lešnjak: Cilj nam je da postignemo golTrener fudbalera Čukaričkog Milan Lešnjak rekao je večeras da je primarni cilj njegove ekipe da na gostovanju protiv Videotona postigne gol u prvoj utakmici drugog kola kvalifikacija za Ligu Evropa."Očekujem jednu izuzetno tešku utakmicu. Videoton je pokazao da igra mnogo bolje kod kuće nego na strani i za nas je primarno da postignemo gol. Verujem da će se igrati otvoreno. Moji igrači će pružiti svoj maksimum da u konačnom zbiru prodju u naredno kolo takmičenja", rekao je Lešnjak.Fudbaleri Čukaričkog odradili su večeras trening na stadionu Pančo arena, gde će se sutra od 20.30 sastati s Videotonom u prvoj utakmici drugog kola kvalifikacija za Ligu Evropa.Vremenski uslovi za vreme treninga bili su teški, temperatura je bila oko 30 stepeni, a u jednom trenutku počela je da pada kiša, a potom i grad.+

21:00 - WADA uskoro odlučuje da li će laboratorija u Riju dobiti licencuSvetska antidoping agencija (WADA) uskoro bi trebalo da donese odluku da li će zatvorena laboratorija u Rio de Žaneiru dobiti licencu za rad, preneo je danas Asošijeted pred (AP).Zvaničnici WADA-e danas su obišli antidoping laboratoriju u Riju, a kako su izjavili za AP očekuje se da Disciplinska komisija i Izvršni odbor te organizacije u narednim danima donesu odluku da li će laboratorija ponovo dobiti licencu za rad.Laboratorija u Riju suspendovana je prošlog meseca od strane WADA-e jer "nije ispunjavala medjunarodne standardne za laboratorije".U slačaju da laboratorija u Riju ne dobije licencu za rad, uzorci urina i krvi s Olimpijskih igara, koje počinju za tri nedelje, moraće da budu testirani u inostranstvu.

18:25 - Sagan pobednik 11. etape, Frum uvećao prednostBiciklista Tinkof tima Peter Sagan pobedio je u današnjoj 11. etapi Tur de Fransa, dok je vozač Skaja Kristofer Frum uvećao prednost u generalnom plasmanu.Sagan je etapu dugu 162,5 kilometara od Karkasona do Monpeljea završio za tri sata, 26 minuta i 23 sekunde. On je do pobede došao ispred Fruma i timskog kolege Poljaka Mačeja Bodnara koji su trku završili u istom vremenu.Na oko 12 kilometara pre kraja vetrovite etape Frum i njegov klupski kolega Gerant Tomas su se pridružili Saganu i Bodnaru u vodjstvu, da bi potom u sprint završnici Slovak lako došao do trijumfa ispred Fruma i Bodnara.Frum je u generalnom plasmanu uvećao svoju prednost za šest sekundi u odnosu na prve pratioce sunarodnika Adama Jejtsa iz Orika-Bajkeksčenjdž tima (Orica-Bikeexchange) i Irca Danijela Martina iz Etiks-Kvikstep tima.Jejts u generalnom plasmanu zaostaje 28 sekundi, a Martin 31.Naredna, 12. etapa, dužine 184 kilometara, voziće se sutra od Monpeljea do Mont Ventua.

17:56 - Od četvrtka ulaznice za meč Zvezda - ValetaProdaja ulaznica za revanš meč drugog kola kvalifikacija za Ligu šampiona izmedju Crvene Zvezde i Valete počeće sutra, saopštili su crveno-beli.Zvezda je kao gost na Malti pobedila Valetu sa 2:1, a revaš je zakazan za utorak, 19. jul od 20.30.Prodaja karata počinje sutra i obavljaće se svakog dana do meča od 11.00 do 19.00, izuzev nedelje.Ulaznice za severnu tribinu koštaće 500 dinara, za istočnu 800, a za zapadnu tribinu 1.000 dinara. Ulaznice za VIP lože prodavaće sa za 2.000 i 3.000 dana.Crveno-beli su naveli da će sezonske ulaznice važiti za taj meč.; Crvena zvezda je podsetila da će do meča u utorak trajati i obnova sezonskih ulaznica, dok prodaja sezonskih karata u regularnoj prodaji obavlja svakodnevno i trajaće i posle duela sa Valetom.

17:22 - De Sanktis novi golman MonakaIskusni italijanski golman Morgan De Sanktis napustio je Romu i potpisao jednogodišnji ugovor sa Monakom, saopšteno je na zvaničnom sajtu tog kluba. Tokom karijere, 39-godišnji čuvar mreže nastupao je za Peskaru, Juventus, Udineze, Sevilju, Galatasaraj i Napoli, pre nego što je u julu 2013. potpisao dvogodišnji ugovor sa Romom. "Velika je čast što sam potpisao za Monako, koji je veliki klub u Francuskoj ligi. Radujem se što ću pomoći da tim ostvari najviše ciljeve u novoj sezoni", istakao je De Sanktis. Dres reprezentacije Italije nosio je šest puta.

16:50 - Rodžžers: Liverpul i Čelsi imaju velike ššanse da budu prvaciMenadžer Seltika Brendan Rodžers izjavio je da su njegov nekadašnji klub Liverpul i Čelsi imaju veliku prednost u trci za titulu Premijer lige jer neće učestvovati u Evropi. "Mislim da Liverpul ima veliku šansu da ove sezone osvoji titulu. Moj nekadašnji tim i Čelsi neće igrati u Evropi i to je značajna prednost. Imaće vremena da na pravi način pripreme utakmicu jer će igrati jednom sedmično. Premijer liga biće veoma zahtevna, stigli su novi menadžeri i biće fantastično", rekao je Rodžers. Liverpul i Čelsi u prošloj sezoni ne mogu da se pohvale dobrim rezultatima, nisu uspeli da obezbede plasman u neko od evropskih takmičenja, a posebno su "plavci" bili loši jer su završili na 10. mestu. Klub sa Enfilda na titulu prvaka Engleske čeka čak 26 godina, ali nikada nije osvojio Premijer ligu od njenog osnivanja.

16:30 - Nejmar priznao: Uplašio sam se pri prvom susretu sa zvezdama BarseloneFudbaler Barselone Brazilac Nejmar otkrio je da je bio veoma uplašen pred svoj debi za katalonski klub i istakao da mu je zemljak Dani Alveš pomogao da se uklopi i postane ključni igrač. "Bio sam veoma uplašen kada sam video Mesija i ostale igrače pre moje prve utakmice za Barselonu. Ušao sam u svlačionicu u kojoj su pored Mesija bili i Ćavi, Andreas Inijesta, DŽerard Pike, Dani Alveš. Ti ljudi su bili moji idoli. Bilo je skoro kao da sam igrao plejstejšn. Bilo je jako teško u početku. Dani Alveš mi je puno pomogao da se prilagodim i postanem ono što sam sada", rekao je Nejmar. Početkom meseca Nejmar je produžio ugovor sa Kataloncima do 2021. godine uz otkupnu klauzulu od čak 250 miliona evra. Nejmar je 2013. godine prešao iz Santosa u Kataloniju za koji je do sada upisao 141 nastup uz 85 golova. Brazilski fudbaler je sa Barselonom osvojio dve titule Primere, Ligu šampiona, dva Kupa kralja, Superkup Španije i Evrope, kao i Svetsko klupsko prvenstvo.

16:07 - Negredo stiže na pozajmicu u MidlzboroFudbaler Valensije Alvaro Negredo naredne sezone nastupaće na pozajmici u Midlzbrou. Kako se navodi, španski napadač će ove nedelje stići na medicinske preglede u Midlzboro, pošto su dva kluba prethodno sklopila dogovor. Tokom karijere 30-godišnji Negredo nastupao je za Rajo Valjekano, Kastilju, Almeriju, Real Madrid, Sevilju i Mančester Siti, pre nego što je u septembru 2014. stigao na pozajmicu u Valensiju, a potom i postao stalni član. Najuspešniju epizodu imao je u Mančester Sitiju, za koji je upisao 48 nastupa, uz 23 gola, i osvojio je Premijer ligu i Liga Kup. Za reprezentaciju Španije odigrao je 21 utakmicu, postigao je 10 golova i bio deo tima koji je osvojio Evropsko prvenstvo 2012. godine. Negredo će tako postati drugo špansko pojačanje novog engleskog premijerligaša, nakon što je prethodno stigao nekadašnji čuvar mreže Barselone i Mančester Junajteda Viktor Valdes.

15:49 - Humels: Prešao sam u Bajern jer želim trofej Lige ššampionaFudbaler Bajerna Mats Humels rekao je da je glavni razlog prelaska jer će u Minhenu imati veće šanse da osvoji Ligu šampiona, u odnosu na Borusiju iz Dortmunda. Humels je ponikao u Bajernu, ali nije dobio pravu šansu u prvom timu, pa je prešao u Borusiju iz Dortmunda gde je izgradio ime, postao kapiten i nastupao osam sezona. Ipak, Humels je odlučio da se u maju ove godine vrati u Bajern sa kojim je potpisao petogodišnji ugovor. "Želim da osvajam titule. Nakon Evropskog prvenstva, koje nažalost nismo uspeli da osvojimo, Liga šampiona je moj glavni izazov i cilj. Ako osvojim Ligu šampiona to će prevazići sve moje snove i očekivanja. Bajern je bio u šansi da ponovo osvoji Ligu šampiona ove godine, verujem da ima priliku da se i u narednim godinama bori za vrh Evrope", rekao je Humels. Humels je za "milionere" upisao 308 utakmica, uz 25 golova, i osvojio je dve Bundeslige, Kup i Superkup Nemačke, dok je u finalu Lige šampiona 2013. poražen upravo od Bajerna (2:1). U dresu reprezentacije Nemačke upisao je 50 nastupa i četiri gola, a osvojio je Svetsko prvenstvo 2014. godine u Brazilu.

15:22 - Partizan pregovara sa Teriko VajtomKošarkaški klub Partizan počeo je pregovore sa nekadašnjim igračem Radničkog iz Kragujevca Terikom Vajtom, rekao je sportski direktor crno-belih Dragan Todorić. "Pregovaramo, ali pre sutra nećemo ništa znati. Ne mogu sad da kažem koliko smo blizu ili daleko", rekao je Todorić. Američki bek je u sezoni 2012/13 igrao za kragujevački Radnički, a potom je nastupao za nekoliko klubova u Izraelu. Prošlu sezonu završio je u izraelskoj Zioni.

14:36 - Košarkaš Dairis Bertans u turskoj DarušafakiTurska Darušafaka potpisala je ugovor sa letonskim košarkašem Dairisom Bertansom, dosadašnjim članom Bilbaa. Stariji od braće Bertans ima 26 godina, igra beka-šutera, a prošle sezone je bio jedan od najboljih igrača svog tima, pošto je u Evrokupu postizao u proseku 15,5 poena po meču (uz šut iz igre 53 odsto), dok je u prvenstvu Španije prosečno davao 11,1 poena za utakmicu. Dairis Bertans odigrao je ukupno 79 utakmica u Evrokupu, a sada će debitovati u Evroligi. "Stvarno sam radostan što sam postao član Darušafake. Klub je ambiciozan i gradi dobar tim ovog leta. Naravno, igranje za najboljeg trenera Evrope Dejvida Blata mi je bilo vrlo važno. Obećavam da ćemo dati sve što imamo na terenu", rekao je Bertans po potpisivanju ugovora. Darušafaka je u ovom prelaznom roku pojačala bekovsku liniju, pošto je dovela plejmejkera Bredlija Vanamejkera i produžila ugovor sa Mehmetom Jagmurom.

13:44 - Puškarić: Pobeda bez primljenog gola nas vodi daljeFudbaler Vojvodine Darko Puškarić izjavio je da bi pobeda bez primljenog protiv velškog Konahsa približila njegov tim plasmanu u treće kolo kvalifikacija za Ligu Evrope. "S obzirom na to da smo prvo kolo protiv Bokelja završili na jako dobar način, voleli bismo da tako bude i sutra. Predstavnik iz Velsa je delimična nepoznanica za nas, neki materijal smo dobili i stručni štab nas polako upoznaje sa njihovim kvalitetima", rekao je Puškarić. Puškarić je istakao da Velšani imaju čvrstu i tvrdu ekipu, koja je uglavnom skocentrisana na odbranu."Fizički su prilično jaki, ali smo mi u tehničkom smislu u prednosti. Verujem da ćemo na našem terenu, uz podršku navijača, moći da dođemo do povoljnog rezultata, što bi za nas predstavljala svaka pobeda bez primljenog gola. Ako to ostvarimo, smatram da bismo bili dosta blizu plasmana u treće kolo", zaključio je Puškarić. Na zvaničnoj konferenciji za medije nijedan član stručnog štaba nije mogao da prisustvuje zbog podnošenja zahteva za britansku vizu. Prva utakmica 2. kola kvalifikacija za Ligu Evrope između Vojvodine i Kohansa igra se sutra od 20 sati na stadionu Karađorđe u Novom Sadu.

12:01 - Kapiten Novog Pazara nastavlja karijeru u RumunijiDoskorašnji kapiten Novog Pazara Jasmin Trtovac nastaviće fudbalsku karijeru u rumunskom Gaz Metan Medijašu, s kojim je potpisao jednogodišnji ugovor."Gaz Metan je moja druga kuća, u tom klubu sam proveo šest sezona. Dobio sam poziv od bivšeg trenera Kristijana Pustaija i uslove koje nisam mogao da odbijem", rekao je Trtovac.Ovaj 29-godišnji štoper je do pre 11 meseci nastupao za Gaz Metan Medijaš, a u Rumuniji je još bio član Glorije iz Bistrice.Gaz Metan Medijaš je povratnik u elitnu Prvu ligu Rumunije, a na startu šampionata, 23. jula, dočekaće Targu Mureš. "Dobro smo se pojačali, ambicije su mesto u gornjem delu tabele i učešće u plej-ofu. U Rumuniji se igra brz i kvalitetan fudbal", ocenio je Trtovac.Jasmin Trtovac je prošle sezone odigrao 20 utakmica za Novopazarce i postigao je jedan gol.

11:33 - Majer se vraća na sneg, sedam meseci posle udesaSkijaški savez Austrije saopštio je danas da će se olimpijski pobednik u spustu Matijas Majer vratiti na skije sledeće nedelje, sedam meseci pošto je slomio dva pršljena kada je pao u trci Svetskog kupa.Majer je pao tokom trke u Val Gardeni, 19. decembra. Tada je pao i klizao se ledjima niz stazu, a onda se dočekao na desnu stranu.To je bio prvi put da se vazdušni jastuk naduvao tokom trke Svetskog kupa, što je izazvalo debate da li je Majerov bezbednosni sistem sprečio ozbiljnije povrede ili ih je izazvao.Majer je morao da bude operisan i proveo je 11 dana u bolnici. Austrijski savez objavio je da će Majer sledeće nedelje trenirati na skijama na glečeru Meltaler.

11:01 - Rodžersa nije sramota, mediji i navijači se podsmevaju SeltikuTrener Seltika Brendan Rodžers rekao je da "nije sramota" što je njegov tim izgubio od poluprofesionalnog tima sa Gibraltara u drugom kolu kvalifikacija za fudbalsku Ligu šampiona, dok su mediji u Škotskoj i navijači bili vrlo kritični posle poraza.Linkoln Red imps pobedili su Seltik sa 1:0 u prvom meču kvalifikacija, a gol je postigao Li Kaskijaro, koji radi kao policajac. U timu sa Gibraltara našli su se i vatrogasac, carinik i vozač taksija, koji je radio na dan utakmice. Škotski i evropski mediji ocenjuju da je ovo jedan od najgorih poraza u istoriji Seltika."Nisam baš šokiran. Znam da ovako nešto može da se desi. Ostajemo mirni. Treba nam dobra igra sledeće nedelje", rekao je Rodžers za Bi-bi-si posle meča.Iako je ta izjava, data u noći izmedju utorka i srede, šokirala fudbalsku javnost i izazvala burna negodovanja, Rodžers nije menjao ton komentara meča."Dominirali smo, stvarali smo prilike, ali ovakve stvari se nekada dešavaju: jedna lopta ide uz teren i udje u gol. Neka domaći tim ima svoje veče, a mi guramo dalje. Još nedelju dana treninga i biće bolje. Zadali smo sebi dodatni posao, ali nema panike. Ovo je dvomeč i naš cilj je da prodjemo dalje", rekao je Rodžers.On je pozvao navijače da ostanu mirni."Uvek sam osećao da u ovim kvalifikacijama odlučuju revanši kod kuće, tako da nam treba podrška navijača", kazao je trener Seltika.Kapiten Red impsa Roj Čipolina rekao je pre meča da bi pobeda njegovog tima nad Seltikom bilo najveće iznenadjenje u istoriji evropskog fudbala. Mišljenje nije promenio ni posle utakmice."Ništa se nije promenilo u mom mišljenju. Pogledajte samo istoriju klubova. Seltik je ogroman klub i veliki je favorit da prodje dalje, ali mislim da niko nije očekivao da ćemo u Glazgov ići sa 1:0. Idemo tamo sa više samopouzdanja i ako se čuda ponovo dešavaju, izbacićemo Seltik iz Lige šampiona", rekao je ovaj carinik.Policajac Kaskijaro, strelac gola, rekao je posle meča da "ne postoje reči" da opiše kako se oseća."Nikada ovo neću zaboraviti. Sanjao sam da pobedjujemo moćni Seltik. A postizanje gola i trijumf...sačekaću nekoliko dana da se sve slegne", rekao je igrač tima koji je pre tri godine postao poluprofesionalan.Lepe i sportske reči sa obe strane nisu, medjutim, sprečile medije da ospu salve kritika i podsmeha ka Seltiku.Novinari škotskog Bi-bi-sija ocenili su da je Rodžersova izjava "potpuno neverovatna", a mediji u Britaniji navode da je ovo "najsramniji poraz u istoriji kluba", "najgori u klupskoj istoriji". Jedan maštoviti novinar napisao je: "Seltik je jedan od 40 najbogatijih klubova na svetu, a izgubio je od tima za koji vam se kunem da postoji".Navijači na društvenim mrežama bili su potpuno surovi, pošto su kačili smešne fotografije, animacije i video snimke u podsmehu Seltiku. Medju zanimljivim komentarima našli su se i oni poput "Navijači Linkolna pevaju 'otpušten do jutra' Brendanu Rodžersu, rani kandidat za najbolji trenutak sezone".Navijački nalog škotskog profesionalnog fudbala, "Agent Škotska" sažeo je osećanja većine navijača: "Kakvo potpuno sramoćenje Seltika, škotskog fudbala, svakog igrača Seltika i Brendana Rodžersa. Više nego odvratno".

10:32 - Dinje blizu prelaska u BarselonuFrancuski fudbaler Lukas Dinje nalazi se na korak od prelaska u redove Barselone, prenosi današnji AS.Za Dinjea, zvanično igraca Pari Sen Žermena, koji je prošle sezone bio na pozajmici u Romi, katalonski klub je pokazivao interesovanje i dok je nosio dres Lila.Barselona želi da ojača konkurenciju na poziciji levog beka, koju trenutno pokriva Djordi Alba, a kako AS navodi, očekuje se da transfer bude ozvaničen u četvrtak.Dinje je prošao sve mlađe kategorije reprezentacije, za seniorski tim upisao je 13 nastupa, a našao se i na konačnom spisku Didijea Dešama za ovogodišnje Evropsko prvenstvo.Barselona je juče potvrdila da je klub pojačao i dosdaašnji defanzivac Liona Samjuel Umtiti.

10:03 - Klop: Baloteli će otići u klub gde će sigurno igratiMenadžer Liverpula Jirgen Klop izjavio je da Mario Baloteli, nakon povratka sa pozajmice u Milanu, neće ostati na Enfildu i da će karijeru nastaviti u klubu gde može konstantno da igra."Razgovarao sam sa Balotelijem, prijateljski i otvoreno. On nije u fazi karijere u kojoj bi trebalo da se sa četvoricom ili petoricom drugih igrača bori za jedno ili dva mesta u timu. Postoje klubovi koji će biti srećni da imaju u timu novog Balotelija", rekao je Klop a prenosi Skaj Sport.Baloteli je tokom karijere nastupao i za Inter i Mančester Siti, a pre nego što je u avgustu 2014. stigao u Liverpul, takođe je jednu sezonu nastupao u Milanu.Prethodnih nedelja Sampdorija se spominjala kao opcija, pošto predsednik Masimo Ferero gaji velike simpatije prema 25-godišnjem napadaču.

09:27 - Juventus odbio novu ponudu Sitija od 60 miliona za BonućijaUprava Juventusa odbila je novu, jaču ponudu Mancester Sitija od 60 miliona evra, za transfer defanzivca Leonarda Bonućija, prenosi Tutosport.Prethodno, novi menadžer "građana" Pep Gvardiola ponudio je 44 miliona za standardnog italijanskog reprezentativca, ali je Stara dama to glatko odbila.Očigledno, u Juventusu su čvrsti u nameri da naredne sezone "napadnu" Ligu šampiona, za šta će im Bonući biti neophodan.Ovaj 29-godišnji fudbaler poceo je karijeru u Interu, ali nije dobio pravu šansu u crno-plavom dresu, pa je preko Treviza i Barija 2010. godine stigao u Juventus.Sa torinskim klubom ima osvojenih pet uzastopnih Skudeta, dva Kupa i tri Superkupa Italije, dok je u finalu Lige šampiona 2015. poražen od Barselone 3:1.Dres reprezentacije Italije nosio je 62 puta i postigao četiri gola.

09:01 - Bonuči: Konte je gazda, kad on priča, vi slušateFudbaler Juventusa i reprezentativac Italije Leonardo Bonuči upozorio je igrače Čelsija da ne shvataju olako novog trenera Antonija Kontea, koji danas preuzima londonski klub."Igrači u Italiji su mu dali nadimak Kum. To znači da kad on priča, vi slušate. Radite ono što kaže i ne raspravljate se. Mada, igrači žele da ga slušaju", rekao je Bonuči za italijanske medije.Italija je pod Konteovim vodjstvom igrala odlično na minulom Evropskom prvenstvu, na kome je pobedila dvostrukog uzastopnog šampiona Španiju, a onda na penale izgubila od Nemačke u četvrtfinalu.Italijanski selektor danas preuzima Čelsi, samo 33 dana pre početka sezone, ali je Bonuči ocenio da će se njegov uticaj odmah osetiti."Niko Italiji nije davao mnogo šansi u Francuskoj, a na kraju smo ispali tek posle penala od svetskog prvaka. Konte će postići veliki uspeh u Engleskoj. Čelsi već ima dobar tim i napašće i titulu u Engleskoj i Evropu. Konte voli vodje, voli velike ličnosti, ali ne podnosi igrače koji misle da su veći od njega. On je gazda, i ako ga slušate i poštujete, videćete jednog od najboljih trenera u sportu", rekao je Bonuči.

08:20 - Boban Marjanović potpisao za Pistons za 21 milion dolara, na tri godineKlub Detroit Pistons pojačao se danas srpskim centrom Bobanom Marjanovićem s kojim je sklopio ugovor od 21 miliona dolara, na tri godine.Detroit je ugovor s Marjanovićem, visokim 222 santimetra i teškim 132 kilograma, sklopio pošto je ponuda San Antonio Spursa bila slabija od Detroitove."Smatramo da će nam on doneti potpuno novu dimenziju", rekao je predsednik i trener Pistonsa Sten Van Gandi.Pistonsi mogu da Marjanovića upare s centrom Andreom Dramondom, visokim 213 santimetara, te bi jedan od njih mogao biti napadač. Marjanović se raduje što će igrati s Dramondom."On je jedan od najboljih igrača u ligi", rekao je Marjanović.Marjanović je većinom u NBA igrao prošle sezone kao "ruki" u San Antoniju, s prosečnim učinkom od 5,5 poena, 3,5 ribaunda i 9,4 minuta u igri na 54 utakmice, od kojih je na pet bio u početnoj postavi. Svoj najbolji učinak od 22 poena je postigao aprila ove godine protiv Dalasa, ai decembra prošle godine protiv Finiksa je postao prvi igrač u istoriji Spursa sa 12 ribaunda za 15 minuta."On je jedan od najboljih skorera i ribaundera u ligi", rekao je Van Gandi. "Ima sjajne šake. On može da odlično igra na raznim pozicijama. A pošto je toliko krupan može da brani obruč koša".Marjanović koji će avgusta napuniti 28 godina, trostruki je MVP Super lige Srbije i odigrao je 220 medjunarodnih utakmica. Direktor Pistonsa Džef Bouer je rekao da je nekoliko skauta pribavilo analize o njemu u inostranstvu i u NBA."On već ima širok opus, a tek će još rasti", rekao je Bouer.Mladi tim Detroita raste u tim kalibra za plej-of.Pistonsi imaju maksimalan, petogodišnji ugovor od 130 miliona dolara s Dramondom i očekuje se da s njim sklope i novi. Nedavno su sklopili ugovore sa bekom Ajšom Smitom i s napadačem Džonom Leuerom što je njihovoj selekciji dodalo dubinu."Bukvalno imamo čitavu selekciju spremnu za bar tri naredne godine", rekao je Van Gandi. "Smatramo da je to grupa koja će zajedno rasti".

08:00 - VESTI KOJE SU OBELEŽILE PRETHODNI DAN MOŽETE PROČITATI OVDE

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track