BLOG UŽIVO, VIDEO: Pogba će biti spreman za utakmicu sa Seltom
Foto: Reuters

NAJNOVIJE INFORMACIJE IZ SVETA SPORTA

BLOG UŽIVO, VIDEO: Pogba će biti spreman za utakmicu sa Seltom

Fudbal -

Sve o sportskim dešavanjima na jednom mestu, najnovije informacije, rezultati, najave predstojećih događaja.

BEOGRAD - Dobrodošli na Kurir sport! Pratite najnovije vesti iz sveta sporta na jednom mestu.

23:21 - Napoli pobedio Inter i prišao Romi na bod zaostatkaFudbaleri Napolija pobedili su u gostima Inter sa 1:0 u 34. kolu Serije A i tako smanjili zaostatak za Romom na samo jedan bod. Pobednički gol postigao je Hose Kaljehon u 43. minutu, kada je iskoristio grešku odbrane Intera i iz blizine smestio loptu u mrežu Samira Handanovića. Napoli je imao još nekoliko dobrih prilika na meču, ali se rezultat nije menjao. Napoli sada ima 74 boda, jedan manje od drugoplasirane Rome, koja je ranije danas izgubila kod kuće od Lacija 3:1. Do kraja takmičenja ostala su još četiri kola. Drugo mesto vodi direktno u Ligu šampiona, a treće mesto u kvalifikacije. Interu je ovo bio šesti meč bez pobede, odnosno četvrti poraz u tom periodu. Ekipa iz Milana je trenutno sedma na tabeli, sa 56 bodova, osam manje od Atalante na petom mestu, poslednjem koje vodi u evropska takmičenja.

23:01 - Tenerife osvojio prvo izdanje Lige šampionaKošarkaši Tenerifa osvojili su prvu Ligu šampiona, pošto su u finalu završnog turnira u svom gradu pobedili Banvit sa 63:59. Tenerife su do pobede predvodili Marijus Grigonis sa 18 i Devin Vajt sa 14 poena. Oni su jedini imali dvocifren učinak u svom timu. Najefikasniji u Banvitu bio je Džordan Tiodor sa 17 poena. On je na ovom turniru proglašen za najkorisnijeg igrača (MVP) ligaškog dela sezone. Ranije danas, Monako je u utakmici za treće mesto pobedio Veneciju sa 91:77.

22:39 - Hofenhajm pobedio u finišu, prvi put u istoriji blizu Lige šampionaFudbaleri Hofenhajma pobedili su na svom terenu Ajntraht sa 1:0, tako da će prvi put u svojoj istoriji igrati u Ligi šampiona ili kvalifikacijama za to takmičenje. Hofenhajm je treći, sa 12 bodova više od petoplasirane Herte, tri kola pre kraja. Ako Hofenhajm ostane na toj poziciji igraće direktno u Ligi šampiona, ali u sledećem kolu igra protiv Borusije Dortmund, koja ima samo bod manje, tako da može da završi i na četvrtom mestu, što će je odvesti u kvalifikacije za Ligu šampiona. Hofenhajm je selo sa nešto više od 3.000 stanovnika, a glavni trener ekipe Julijan Nagelsman ima 29 godina. Domaći tim je do trijumfa danas došao u 90. minutu, kada je Benjamini Hubner glavom posle kornera poslao loptu u mrežu. Ajntraht je ostao 11. na tabeli sa 41 bodom. U prvoj današnjoj utakmici 31. kola Bundeslige, Augsburg je kod kuće pobedio Hamburg sa 4:0 i tako pobegao iz opasne zone.

21:43 - Gvardiola: Znao sam da će biti teškoTrener fudbalera Mančester sitija Pep Gvardiola rekao je da je znao da će biti teško protiv Midlsbra, ali je istakao da veruje da će se borba za prva četiri mesta voditi do kraja sezone. "Bili smo mnogo bolji u drugom poluvremenu i stvorili smo dovoljno šansi da dobijemo utakmicu, ali nije bilo lako protiv tima kao što je Midlsbro, koji se bori za opstanak", rekao je Gvardiola. Midlsbro je danas dva puta vodio, ali je Siti oba puta izjednačio. "Gradjani" su ostali na četvrtom mestu, sa istim brojem bodova kao i Liverpul i jednim više od Mančester junajteda, koji je takođe remizirao. Do kraja takmičenja ostala su četiri kola. "Mislim da će se borba za prva četiri mesta voditi do poslednje utakmice. Svi koji se bore za ta mesta imaju težak raspored, tako da neće biti lako, ali pružićemo apsolutno sve od sebe u ovih poslednjih nekoliko utakmica da probamo da stignemo tamo", rekao je Gvardiola.

20:08 - Totenhem zadržao korak s Čelsijem, ispisao istoriju u duelima s ArsenalomFudbaleri Totenhema pobedili su na svom terenu Arsenal sa 2:0, u 34. kolu Premijer lige i tako zadržali korak za vodećim Čelsijem, ali i ispisali istoriju u Derbijima Severnog Londona. Totenhem ima 17 bodova više i utakmicu više od Arsenala, koji ima još pet mečeva do kraja. To znači da "tobdžije" do kraja sezone ne mogu da prestignu "pevce", koji će tako završiti sezonu iznad njih na tabeli, prvi put kada je Arsenal preuzeo Arsen Venger 1996. godine. Totenhem je slavio golovima postignutim u razmaku od tri minuta. Prvo je Dele Ali u 55. posle sjajne akcije svojih saigrača dočekao odbijenu loptu u šesnaestercu, a onda je smestio iza ledja golmana Petra Čeha. Hari Kejn je tri minuta kasnije iskoristio penal i povisio na 2:0. On je tako postao prvi igrač Totenhema koji je postizao golove u pet uzastopnih Derbija Severnog Londona. Oba tima imala su dobre prilike do kraja, ali nije bilo promene rezultata. Arsenal je ovako ostao na šestom mestu, sa šest bodova manje i utakmicom manje od Liverpula i Mančester sitija, koji dele treće i četvrto mesto.

19:53 - Nikolić: Važna pobeda, verujem da možemo ovako do krajaTrener fudbalera Partizana Marko Nikolić rekao je da je njegova ekipa upisala važnu pobedu protiv Napretka i dodao da veruje da tim može da završi Super ligu Srbije bez poraza. "Čestitke igračima Partizana na još jednoj pobedi, važnoj pobedi. Napredak je bio vrlo organizovan u zoni, što smo i znali i za šta smo se spremali. U prvom poluvremenu smo imali ogroman posed lopte, ali bez šansi, bez rizikovanja, slabo smo išli napred, kao da smo čekali da se nešto desi a da mi to ne uradimo", rekao je Nikolić novinarima posle utakmice. "Uz ogroman posed nismo imali ono što treba da ima tim koji želi titulu, nismo imali energiju da igra ka napred i da želi da pobedi", dodao je on.Fudbaleri Partizana pobedili su na svom terenu Napredak sa 3:1 u 33. kolu Superlige Srbije. "U poluvremnu smo izvršili neke korekcije, dali smo i brzo gol i onda smo videli razigran i rastrčan Partizan… Mnogo mi smeta ovaj gol koji smo primili u poslednjem mintu, odraz je opustanja a to ne sme da se dešava Partizanu", rekao je Nikolić. Partizan je trenutno prvi na tabeli Superlige sa tri boda više od Crvene zvezde. U naredom kolu crno-beli gostuju Javoru. "Ja i dalje duboko verujem da ćemo imati snage da ovo završimo ovako kako traje već 31 utakmicu", rekao je Nikolić. Trener Napretka Vuk Rašović rekao je da je Partizan zasluženo slavio. "Prvo poluvreme dosta dobro za nas. Očekivali smo inicijativu Partizana, tako je bilo na početku, ali posle toga smo došli do igre i nekih prilika. Ono što je nije dobro je ulazak u drugo poluvreme. Znali smo da će biti veliki pritisak, da Partizan napada na 'jug'… Ta dva brza gola su nas poremetila, nismo mogli da se vratimo. Mislim da je Partizan zasluženo pobedio", rekao je Rašović. Napredak u narednom kolu dočekuje Radnički iz Niša. "Za nas je to veoma bitna utakmica, izgleda da nam čitava sezona staje u tu jednu utakmicu", rekao je Rašović.

19:01 - Murinjo: Igramo previše utakmica, ovo nije humanoTrener Mančester junajteda Žoze Murinjo rekao je da nije zadovoljan osvojenim bodom protiv Svonsija, ali da nema šta da zameri svojim fudbalerima, pošto su odigrali previše mečeva. "Mislim da bod nije dobar, ali moji igrači su dali sve što su mogli. Ako bi neko hteo da analizira utakmicu van konteksta, sigurno bi mogao da pronadje slabosti u nastupu, ali, iskreno, ne možete to raditi. Morate analizirati u kontekstu, a to je da nam je ovo deveta utakmica u aprilu. To nije humano", rekao je Murinjo. Junajted je kod kuće odigrao 1:1 sa Svonsijem, koji se bori za opstanak i tako je propustio priliku da izbije na treće mesto tabele. "Umorni smo i iscrpljeni. Ovo je tim sa 22 igrača, a spali smo na 13-14. Momci daju sve od sebe i tako će biti do kraja. Idemo sa ovim ponosom i ovim stavom, bez obzira da li pobedjujemo ili gubimo. A ne gubimo mnogo utakmica, to je realnost. Videćemo šta će se desiti do kraja. Igrači od mene neće čuti reč kritike", rekao je Murinjo.

18:15 - Augsburg ubedljivo pobedio HamburgFudbaleri Augsburga pobedili su na domaćem terenu Hamburg sa 4:0, u utakmici 35. kola Bundeslige, i izvukli se iz opasne zone. Dvostruki stelac bio je Hamit Altintop u 28. i 42. minutu. Filip Maks postigao je gol u 76. minutu, a konačan rezultat postavio je Raul Bobadilja u 85. minutu. Augsburg je ostvario devetu pobedu u prvenstvu i sa 35 bodova zauzima 13. mesto na tabeli. Augsburg ima dva boda više od Majnca i Volfsburga, kao i od današnjeg protivnika Hamburga, koji zauzima 16. mesto koje vodi u baraž za opstanak u Bundesligi.

17:02 - Mančester junajted odigrao nerešeno sa SvonsijemFudbaleri Mančester junajteda odigrali su na svom terenu nerešeno 1:1 sa Svonsijem, u utakmici 35. kola Premijer lige. Junajted je poveo u trećem minutu nadoknade vremena prvog poluvremena golom Vejna Runija iz jedanaesterca. Prethodno, penal je dosudjen posle duela golmana Svonsija Lukaša Fabijanskog i Markusa Rašforda, posle čega su protestovali igrači Svonsija. Bod Svonsiju doneo je Gilfi Sigurdson golom u 79. minutu iz slobodnog udarca sa oko 20 metara. Tokom utakmice povredila su se dvojica fudbalera Mančester junajteda, Luk Šo i Erik Baji. Junajted je peti na tabeli sa 65 bodova, koliko ima i njegov gradski rival Siti, ali uz utakmicu manje. Svonsi je ostao u borbi za opstanak, mada je dalje je u zoni ispadanja, na 18. mestu sa 32 boda, dva manje od Hala, prvog iznad crte.15:56 - Pogba će biti spreman za utakmicu sa SeltomTrener fudbalera Mančester junajteda Žoze MUrinjo rekao je da će se napadač Pol Pogba vratiti u ekipu za prvu polufinalnu utakmicu Lige Evropa protiv Selte u Vigu. "Mislim da će Pol biti spreman za našu narednu utakmicu. Učinićemo sve", rekao je Murinjo. Francuski fudbaler je povredio mišić prošle nedelje, tokom utakmice s Barnlijem u Premijer ligi. On je propustio utakmice protiv gradskog rivala Sitija i Svonsija u prvenstvu. Murinjo ima mnogo problema s povređenim igračima, a sezonu je zbog povrede kolena završio Zlatan Ibrahimović. U timu neće biti ni Markosa Roha, Krisa Smolinga i Fila Džonsa. Mančester junajted će prvu polufinalnu utakmicu Lige Evropa igrati protiv Selte u Vigu u četvrtak 4. maja od 21.05. Dan ranije fudbaleri Ajaksa će na svom terenu u Amsterdamu igrati protiv Liona, od 18.45.

15:10 - Lacio udaljio Romu od tituleFudbaleri Lacija pobedili su kao gosti u gradskom derbiju Romu sa 3:1, u utakmici 34. kola italijanskog prvenstva i ostvarili drugu uzastopnu pobedu. Lacio je poveo u 13. minutu golom Baldea Kejte, posle dobrog šuta sa ivice šesnaesterca i asistencije srpskog igrača Sergeja Milinković-Savića. Roma je izjednačila golom Danijelea de Rosija iz diskutabilnog penala u 45. minutu. Penal je dosudjen pošto je sudija procenio da je Volas srušio Kevina Strotmana, posle čega su oštro protestovali fudbaleri Lacija. Lacio je poveo u 50. minutu golom srpskog igrača Dušana Baste. On je šutnuo sa ivice šesnaesterca, lopta je na putu do gola zakačila igrača Rome Federika Facija i ušla u mrežu. Pobedu Laciju obezbedio je Kejta, svojim drugim golom na utakmici u 85. minutu, posle kontranapada i dodavanja Senada Lulića. To je prva pobeda Lacija u derbiju glavnog grada posle 2012. godine. Lacio je ostvario 20. pobedu u prvenstvu i sa 67 bodova zauzima četvrto mesto na tabeli, koje vodi u grupnu fazu Lige Evropa. Roma je ostala druga na tabeli sa devet bodova zaostatka za Juventusom, četiri kola pre kraja. Ako crno-beli pobede u sledećem kolu osvojiće šestu uzastopnu šampionsku titulu.

14:40 - Krunić i Jorović na korak od glavnog žreba RabataSrpske teniserke Ivana Jorović i Aleksandra Krunić plasirale su se u treće, poslednje kolo kvalifikacija za glavni žreb WTA turnira u Rabatu. Jorovićeva je u drugom kolu kvalifikacija pobedila Paragvaju Monserat Gonzalez 2:0, po setovima 6:4, 6:1. Naša teniserka će u poslednjem kolu kvalifikacija igrati protiv Koni Perin iz Švajcarske. Krunićeva je u drugom kolu pobedila Čehinju Barboru Krejčikovu 2:0, po setovima 6:3, 6:1. Krunićeva će se za plasman u glavni žreb boriti sa pobednicom duela Pake-Soler Espinoza. Nina Stojanović će u drugom kvalifikacija igrati protiv Italijanke Martine Trevisan.14:30 - Kecmanović poražen u IstanbuluSrpski teniser Miomir Kecmanović nije uspeo da se plasira u glavni žreb ATP turnira u Istanbulu. Kecmanović je u prvom kolu kvalifikacija pobedio bosanskog tenisera Mirzu Bašića 2:0, a onda je u poslednjem kolu kvalifikacija poražen od Nemca Danijela Brandsa 2:0, po setovima 6:4, 6:4.14:05 - Remi Osasune i DeportivaFudbaleri Osasune i Deportiva igrali su bez pobednika, 2:2 u meču 35. kola španskog prvenstva. Golove za Osasunu postigli su Mondragon u 4. i Huanfran (autogol) u 78. Oba gola za goste dao je Giljerme u 18. i 70. minutu. Deportivo je 16. na tabeli sa 32 boda, dok je Osasuna poslednja sa samo 19.

13:50 - Džošua: U ringu otkriješ ko siSvetski bokserski šampion u teškoj kategoriji Britanac Entoni Džošua ocenio je da je zasluženo pobedio Vladimira Klička, ali je pohvalio Ukrajinca, rekavši da je pravi uzor. Džošua (27) je sinoć pred 90.000 na londonskom stadionu Vembli ujedinio titule u verziji IBF, WBA i IBO verziji, pošto je nokautom u 11. rundi pobedio 41-godišnjeg Klička. To je bila 19. pobede Džošue u 19 borbi. "Ovo je boks, a ja ću nastaviti da napredujem. Možete biti fenomenalan bokser, ali u ovom sportu radi se o karakteru. Kada udjete u ring tada, otkrijete ko ste zaista. U ovom malom ringu nemate gde da se sakrijete. Rekao sam da će ovo biti bokserski klasik i da će pobediti bolji. U boksu nema komplikacija, to svako može da radi. Izašao sam i pobedio, morao sam da 'kopam' za to", rekao je Džošua. Opširnije OVDE

13:25 - Štimac i Hečer u drugoj petorki Lige šampionaSrpski košarkaški reprezentativac iz Bešiktaša Vladimir Štimac i prvotimac Partizana Amerikanac Vilijam Hečer izabrani su u drugu najbolju petorku prve sezone FIBA Lige šampiona. Pored njih dvojice u drugoj petorci su i Gediminas Orelik (Banvit), Krisom Krejmer (Oldenburg) i Dušan Šakota (AEK). U prvoj petorci su Jorgos Bogris i Aron Dornekamp iz Tenerifa, Zek Rajt iz Monaka, Melvin Edzim iz Venecije, kao i Džordan Tiodor iz Banvita, koji je proglašen za MVP-ija. Upravo Banvit i Tenerife sastaju se večeras u finalu završnog tunira u španskom gradu San Kristobal de la Laguna.

13:00 - UCI pokrenula istragu protiv Đanija MoskonaMeđunarodna unija biciklista (UCI) pokrenula je istragu protiv vozača Skaj ekipe Italijana Đanija Moskona, koji je tokom trke uputio rasističke reči prema Francuzu Kevinu Rezi. Na kraju treće etape Trke kroz Romandiju, italijanski biciklista na rasnoj osnovi je vređao Francuza. Moskon se potom zajedno sa generalnim direktorom tima Nikolom Portalom izvinio francuskoj ekipi i njihovom vozaču, koji je prihvatio izvinjenje. Međutim, britanski tim je suspendovao Italijana. "Ovo je nešto prema čemu se postavljamo veoma ozbiljno posle trke. Naš je posao da ih naučimo da postupaju pravilno. Videli smo takođe loša ponašanja u drugim sportovima, što je loše. Objasnili smo to Đaniju i on razume", rekao je Portal.

12:30 - Mihajlović: Nerešeno je pravedno?! Mi 25, oni dva šuta 12:00 - Kristina Mladenović: Zašto da se Šarapovoj pomogne, a drugima ne? 11:30 - FINA planira promene u vaterpolu! 11:00 - Marko Pantelić podržao Zvezdu

10:20 - Janko Tipsarević osvojio turnir u KiniSrpski teniser Janko Tipsarević osvojio je još jednu titulu u Kini, pošto je rano jutros u finalu čelendžera u Aningu savladao Kventina Alisa iz Francuske 6:7 (5: 7), 6:3, 6:4. Meč je trajao dva sata i 15 minuta, a Tipsarević je prvi put izgubio set, jer je do finala, kao i na čelendžeru prethodne nedelje u Chingdau sve mečeve dobio sa 2:0. Novom titulom srpski teniser od sutra će biti 66. na ATP listi. Turniru u Aningu igrao se za nagradni fond od 150.000 dolara.

09:50 - Kličko: Bolji bokser je pobedioUkrajinski bokser Vladimir Kličko nije uspeo da savlada Entonija Džošuu u borbi za prvaka sveta, ali je pokazao svima kako pravi sportista podnosi poraz. Britanski bokser Entoni Džošua osvojio je titule u IBF, IBO i WBA kategoriji pošto je u 11. rundi tehničkim nokautom savladao Klička. "Naravno da sam zainteresovan za revanš, postoji opcija u ugovoru. Ali prvo moram da analiziram šta se, zaboga, dogodilo", rekao je Kličko i dodao: "Uživao sam kao i svi vi. Voleo bih da sam ja bio taj koji je podigao ruke visoko, ali nisam uspeo da vratim titule. Velike čestitke Entoniju, vratio se u borbu i pobedio. Bolji bokser je pobedio i to je sjajna stvar za boks. Dvojica džentlmna su se borila i hvala vam svima što ste bili džentlmeni jer boks potiče iz Engleske. Volim vas sve, bili ste sjajni, svih 90.000. Nadam se da ste uživali u borbi – hvala za vašu veliku podršku i što toliko volite naš sport".09:33 - Bufon: Povlačim seGolman Juventusa Đanluiđi Bufon obećao je da će se povući na kraju sezone ukoliko ne primi gol u dvomeču sa Barselonom u Ligi šampiona. Uprava kluba iz Torina nagovorila ga je da promeni odluku, a predsednik kluba mu je dao i zanimljiv savet."Rekao sam to predsedniku kluba Andrei Anjeliju i on mi je rekao da ponekad u životu pričamo gluposti, da ne razmišljam o tome i nastavim dalje. Morao sam da povučem obećanje. Predsednik ima više iskustva od mene i dao mi je dobar savet", rekao je Bufon i dodao: "Veoma me zadovoljava što nisam primio gol protiv Španaca jer je to zaradila cela ekipa svi dele i zasluge, momci u odbrani i svi koji su se trudili da iz dvomeča izađemo netaknuti".09:10 - Džošua: Nisam želeo da ga pobedim, već povredimBritanac Entoni Džošua izjavio je posle pobede protiv Vladimira Klička da nije došao da boksuje, nego da povredi protivnika. "Želeo bih da se zahvalim 90.000 ljudi na stadionu, ostavili ste svoj ego kod kuće i respektovali ste protivnika, a takođe zahvaljujem se Kličku što je bio deo ovoga. Boksovao sam sa budućim članom kuće slavnih, on je uzor svima po ponašanju na terenu i van njega. Takođe, poštujem i volim svakoga ko uđe u bokserški ring", rekao je Džošua i nastavio: "Izašao sam i pobedio. Nisam se mučio da u 12 rundi pobedim Klička. Borio sam se srčano i jednostavno ga pobedio, tako ja vidim ovaj meč. Znao sam da je moguće povrediti ga i činio sam to rundu po rundu. Nisam došao da boksujem, već da ga povredim. Uz svo dužno poštovanje, hteo sam da ga povredim".

Foto: Reuters
Foto: Reuters

08:45 - Džordan Tiodor MVP FIBA Lige šampionaPlejmejker Banvita Džordan Tiodor izabran je za najkorisnijeg igrača prvog izdanja FIBA Lige šampiona. Tiodor je u 18 odigranih mečeva prosečno beležio 16,2 poena, 7,7 asistencija i 3,2 skokova, a najbolju partiju ostvario je protiv grčkog Arisa kada je ubacio 22 poena i podelio 14 uspešnih dodavanja. Bivši košarkaš Frankfurta već je bio MVP četvrtfinala Lige šampiona, a izabran je i za najkorisnijeg igrača turskog kupu, koji je Banvit osvojio. Klub iz Bandirme pobedio je u polufinalu FIBA takmičenja Monako sa 83:74, dok je Tenerife izbacilo italjinsku Veneciju.08:20 - Borusija Dortmund zainteresovana za Ljajića?Skauti Borusije Dortmund pratili su fudbalera Torina i povremenog srpskog reprezentativca Adema Ljajića na utakmici protiv Sampdorije. Utakmica je završena bez pobednika, 1:1. Ljajić je u dobroj formi u finišu sezone, a "milioneri" žele da se pojačaju u predstojećem prelaznom roku. Srpski fudbaler ima ugovor sa Torinom do juna 2020. Adem Ljajić je u Torino došao prošle godine i do sada je za "Bikove" na 35 utakmica dao 10 golova i imao još 8 asistencija.08:00 - VESTI KOJE SU OBELEŽILE PRETHODNI DAN MOŽETE PROČITATI OVDE

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track