BLOG UŽIVO, VIDEO: Miljković ponovo u Turskoj, potpisao za Halkbank
Foto: Profimedia

NAJNOVIJE INFORMACIJE IZ SVETA SPORTA

BLOG UŽIVO, VIDEO: Miljković ponovo u Turskoj, potpisao za Halkbank

Fudbal -

Sve o sportskim dešavanjima na jednom mestu, najnovije informacije, rezultati, najave predstojećih događaja.

BEOGRAD - Dobrodošli na Kurir sport! Pratite najnovije vesti iz sveta sporta na jednom mestu.

22:02 - Leganes debitovao pobedom u PrimeriFudbaleri Leganesa pobedom su počeli svoju debitantsku sezonu u najjačem rangu španskog fudbala - Primeri.Leganes je danas u gostima sa 1:0 pobedio Seltu, a strelac jedinog pogotka bio je Viktor Dijas u 74. minutu.Gosti su do gola stigli posle dobre akcije nakon kornera s leve strane. Najviši u skoku na ivici kaznenog protora bio je Darvin Maćis, koji je prosledio do Dijasa, koji je prevario golmana Serhija Alvaresa.Iako je Selta imala više od 60 odsto poseda lopte i 10 udaraca ka golu rivala, samo je jednom ozbiljno uspela da ugrozi gol Žona Serantesa, ali je Jago Aspas početkom drugog poluvremena bio za malo neprecizan.Leganes će u narednom kolu dočekati Atletiko Madrid, dok će Selta gostovati Real Madridu.

20:56 - Partizan ubedljiv protiv OKK BeogradaKošarkaši Partizana pripremaju se na za novu sezonu na Kopaoniku gde su danas odigrali prvi kontrolnu utakmicu. Ubedljivo su savladali OKK Beograd 110:59. Crno-beli sutra igraju sa Mornarom iz Bara.

18:22 - Miljković ponovo u Turskoj, potpisao za HalkbankSrpski odbojkaš Ivan Miljković sledeće sezone igraće za ekipu Halkbanka iz Ankare. On je prošle sezone bio član italijanskog Lubea, sa kojim je osvojio treće mesto na završnom turniru Lige šampiona."Drago mi je što su ljudi iz Halkbanka prepoznali moju želju da još igram na vrhunskom nivou i videli da sam i dalje gladan uspeha. Lako smo se dogovorili, a igraću u zemlji u kojoj sam već proveo pet sjajnih godina. Odranije poznajem neke igrače Halkbanka. Nadam se da ću u narednih nekoliko nedelja popraviti fizičku spremu kako bi mogao da igram od oktobra", rekao je 36-godišnji Miljković za sajt Svet odbojke.Nekadašnji kapiten reprezentacije Srbije u Turskoj je igrao od 2010. do 2015. godine i to u dresu istanbulskog Fenerbahčea. Njegov novi klub je sedmostruki prvak Turske i na jesen će igrati u Ligi šampiona.

16:36 - Sportistima od države za medalje više od dva miliona evraSrpski sportisti, koji su osvojili osam medalja na Olimpijskim igrama u Rio de Žaneiru, dobiće ukupno 2.205.000 evra od države kao nagradu za uspehe. Kao što je premijer Aleksandar Vučić najavio, Prema Uredbi, država će sportistima u pojedinačnoj konkurenciji, ali i njihovim trenerima i selektorima, za zlatnu medalju izdvojiti po 45.000 evra, srebro donosi 40.000, a bronza 35.000, dok u ekipnim sportovima svakom pojedincu sleduje 40.000 za zlato, 35.000 za srebro i 30.000 za bronzu. Rvač Davor Štefanek dobiće 45.000 evra, vaterpolisti po 40.000, tekvondistkinja Tijana Bogdanović 40.000, kajakaši Marko Tomićević i Milenko Zorić po 35.000, košarkaši, odbojkašice i atletičarka Ivana Španović po 35.000, a košarkašice po 30.000. Prostom računicom država će za nagrade izdvojiti 2.255.000 evra, od kojih čak 560.000 ide zlatnoj vaterpolo reprezentaciji.

15:29 - Nisu plaćene kotizacije: Finansije muče klubove regiona Istočne SrbijeSrpske fudbalske klubove muči hronična besparica, a najnoviji primer dolazi iz regiona Istočne Srbije.Određeni broj klubova nije ispunio svoje finansijske obaveze, odnosno platio visinu kotizacije za takmičenje koje je uveliko počelo. Pitanje je samo šta će se desiti ukoliko u narednim nedeljama klubovi ne plate ono što moraju, pa pojedini fudbalski radnici iz ovog regiona već s pravom postavljaju pitanje regularnosti takmičenja.Da podsetimo, ovaj region pod svojim okriljem drži Srpsku ligu "Istok" i još deset takmičenja u seniorskoj i mlađim kategorijama, kao i žensku ligu. Iz regiona Istočna Srbija u Superligi igraju niški Radnički, kruševački Napredak i Radnik iz Surdulice, a u Prvoj ligi su Jagodina, Dinamo iz Vranja i Radnički iz Pirota.

14:49 - Teodosić: Postoje pametnija posla od rijalitija...Kapiten košarkaške reprezentacije Srbije Miloš Teodosić rekao je da je osvajanje srebrne medalje na Olimpijskim igrama u Riju veliki uspeh za celu zemlju i da mu je drago što je ekipa obradovala narod."Moramo da budemo srećni i ponosni posle ovakvog rezultata, igrali smo odlično ceo turnir. SAD su dominantna ekipa, igrali su malo rezervisano u grupi, dok su u finalu skoro sve pogađali. Nismo imali rešenja u napadu, grešili smo i otvarali im kontre, što je njihovo najjače oružje", rekao je Teodosić novinarima posle meča.Plejmejker moskovskog CSKA istakao je još nije svestan kakav je rezultat napravila reprezentacija u Riju."Nadam se da ćemo na dve nedelje da ih oraspoložimo, da imaju pametnija posla od rijalitija", poručio je Teodosić, uz konstataciju da je selektor Aleksandar Djorđević oduvek verovao u uspeh i olimpijsko finale.

14:17 - Radić zadovoljan zbog debija, tužan zbog porazaFudbaler Čukaričkog Sava Radić rekao je da zadovoljan što je debitovao za taj klub, ali je dodao da mu radost zbog tog dogadjaja umanjio poraz od Vojvodine. Osamnaestogodišnji Radić debitovao je za prvi tim Čukaričkog na utakmici 6. kola Super lige Srbije protiv Vojvodine. Ekipa s Banovog brda izgubio je sa 1:3. "Debitovati za prvi tim je san svakog mladog igrača i meni se ukazao zahvaljujući poverenju koje mi je ukazao šef stručnog štaba Milan Lešnjak. Posebno mi je drago što je na konferenciji za medije posle utakmice rekao da sam u potpunosti zadovoljio nastupom", rekao je Radić. "Radost ovog dogadjaja svakako mi je umanjio rezultat utakmice i po mom mišljenju mi nismo igrali toliko loše. Medjutim, Vojvodina je igrala bolje, imala i više sreće i koristili su svoje šanse, a mi naše nismo. Moglo je da bude i obrnuto", dodao je on. Radić je deo omladinske ekipe Čukaričkog, aktuelnog osvajača domaćeg prvenstva. On je ocenio da će mu igra sa prvim timom pomoći da i u mlađem timu doprinese što boljem rezultatu. "Uspeli smo da osvojimo titulu prvaka države u kategoriji omladinaca i stekli pravo na kvalifikacije za Ligu šampiona za mlade. Nadam se da će mi iskustvo stečeno igrom u prvom timu pomoći da što bolje odigram utakmice u evropskom takmičenju", rekao je on. Radić je u Omladinsku školu Čukaričkog došao pre tri godine, a profesionalni ugovor je potpisao krajem 2015. godine.

13:44 - Gulit umesto Advokata u reprezentaciji HolandijeLegendarni holandski fudbaler Rud Gulit zameniće Dika Advokata na mestu pomoćnika reprezentacije Holandije.Gulit je izabran u stručni štab selektora Denija Blinda, nakon što se Advokat vratio klupskom fudbalu i preuzeo Fenerbahče.On iza sebe ima određenog trenerskog iskustva, vodio je Čelsi, Njukasl, Fejnord, Los Anđeles Galaksi i ruski Terek, ali pet godina je bez angažmana."Bilnd me je pitao da li sam zainteresovan da radim sa njim i dao mi osećaj da mogu biti od pomoći timu i stručnom štabu. Dobio sam slobodnu ulogu da prenesem moje ideje", rekao je Gulit, a prenosi Skaj Sport pozivajući se na holandske medije.Gulit, koji se tokom igračke karijere proslavio u dresovima PSV-a i Milana, 66 puta igrao je za državni tim i sa kapitenskom trakom predvodio ga ka tituli prvaka Evrope 1988. godine.On dolazi posle kraha u kvalifikacijama za EP u Francuskoj, a dogovorio je saradnju najmanje do Svetskog prvenstva u Rusiji 2018. godine.

13:15 - Mihajlović: Da sam znao, ne bih dao Donarumi da debituje...Trener fudbalera Torina Siniša Mihajlović u šaljivom tonu izjavio je da je zažalio što je talentovanom golmanu Đanluiđiju Donarumi dao priliku da debituje za Milan, nakon što je odbranio penal protiv njegovog tima. Donaruma je sprečio Mihajlovićev Torino da uzme bod na San Siru, pošto je u poslednjim sekundama odbranio penal Andrei Belotiju za trijumf "rosonera" 3:2 na startu Serije A. "Da sam znao da će odbraniti penal, ne bih mu dao šansu da debituje (smeh prim. aut). Smejao sam se jer sam znao da ćemo promašiti penal, na nesreću, bio sam u pravu. Takve stvari se dešavaju, ali Andrea neće izvesti sledeću kaznu", rekao je Mihajlović, a prenosi Skaj Italija. Mihajlović, koji je u aprilu dobio otkaz u Milanu, ukazao je poverenje Donarumi da debituje sa samo 16 godina, ispred znatno iskusnijeg Dijega Lopeza. Kasnije se ispostavilo da su Italija i Milan dobili fantastičnog golmana za naredne dve decenije.

12:53 - Alardajs: Džo Hart će biti u reprezentacijiSelektor fudbalske reprezentacije Engleske Sem Alardajs rekao je da će golman Džo Hart biti u prvom timu u utakmici protiv Slovačke na početku kvalifikacija za Svetsko prvenstvo. Jedna od glavnih tema u engleskim medijima poslednjih dana je budućnost Harta. Golman Mančester sitija je na izlaznim vratima tog kluba, a to je nedavno potvrdio i trener Pep Gvardiola koji je rekao da reprezentativni golman Engleske slobodno može da menja sredinu. "Problem za bilo kog igrača kog želite da pozovete u reprezentaciju može da bude to što ne igra u svom timu. Biće igrača koji ne igraju redovno u svojim timovima, ali ja ću odabrati one koji su u najboljoj formi i koji igraju utakmice. Kada je reč o Hartu, on će sigurno biti u timu", rekao je Alardajs za Skaj sport. Novi selektor Engleske imao je dosta reči hvale na račun igrača Mančester junajteda Vejna Runija, ali pitanje je da li će on i dalje sa kapitenskom trakom predvoditi Englesku. "On je oborio svaki rekord i u Premijer ligi, u Ligi šampiona, na reprezentativnom nivou. On je vrlo dobar kapiten i znaćete da li će i dalje biti kapiten tek u nedelju kada budem saopštio spisak", rekao je Alardajs.

12:19 - Kavani: Nikad ne bih uradio ono što je uradio IguainFudbaler Pari Sen Žermena Edinson Kavani rekao je da poštuje odluku Gonsala Iguaina da predje u Juventus, ali je dodao da on to nikad ne bi uradio. Odluka Iguaina da napusti Napoli i pređe u Juventus izazvala je brojne reakcije. Nekoliko fudbalera javno je kritikovalo Argentinca, posebno Dijego Maradona. Kavani, koji je igrao za Napoli pre odlaska u PSŽ, takođe ne podržava tu odluku. "Svako donosi odluke za koje misli da su najbolje. Ne znam šta bih vam drugo rekao osim da ja to nikada ne bih uradio", rekao je Kavani za italijanske medije.

12:02 - Odlikovani selektor i igrači ragbi sedam reprezentacije FidžijaSelektor ragbi sedam reprezentacije Fidžija Ben Rajan dobitnik je jednog od najviših odlikovanja te pacifičke zemlje, nakon što je Fidžiju doneo prvu medalju na Olimpijskim igrama. Ragbi sedam reprezentacija Fidžija je toj zemlji donela prvu zlatnu olimpijsku medalju u istoriji, pošto je u finalu Igara u Riju pobedila Veliku Britaniju sa 43:7. Rajanu, engleskom treneru koji je na klupi Fidžija od 2013. godine, odlikovanje je uručio predsednik te zemlje Džioji Konrote. Odlikovanja su dobili i svi igrači i članovi stručnog štaba, a ceo tim je nagrađen i novčano sa po 30.000 dolara. Svečanost uručenja odlikovanja održana je na prepunom Nacionalnom stadionu u glavnom gradu Fidžija, Suvi. Ponedeljak je progrlašen i nacionalnim praznikom u čast reprezentacije.

11:01 - Đorđević: Srebro podstrek, tražićemo još medaljaSelektor reprezentacije Srbije Aleksandar Đorđević istakao je da je srebrna medalja sa Olimpijskih igara u Riju veliki podstrek za budućnost i nastavak velikih uspeha u kontinuitetu. "Ovo je bilo previše za nas, dugo i zahtevno leto, počev od kvalifikacionog turnira. Mislim da smo zaslužili veliko finale, igrači su sve uradili ono što sam tražio od njih. Nismo uspeli protiv fizički moćne ekipe kakva je SAD, Kevin Durent je odigrao sjajnu drugu četvrtinu i nismo uspeli da mu pariramo. Srebrna medalja mnogo znači i vredi", rekao je Đorđević posle utakmice. On je dodao da Srbija nije mogla da ima isti protok lopte protiv SAD kao u grupnoj fazi, zbog snage Amerikanaca. "Ovo je podstrek i obaveza za sve da tražimo još medalja na narednim takmičenjima", poručio je selektor, uz konstataciju da je Srbija pokazala da je zemlja košarke posle "bronzanih" košarkašica u Riju. "Svaka čast košarkašicama, ali i ostalim ekipama. Svi smo svesni koliko je rada potrebno za olimpijsku medalju, a naš košarka je pokazala visok nivo, ostvarili smo san", zaključio je Đorđević. Srbija je osvojila srebrnu medalju na Igrama u Riju, posle poraza u finalu od SAD 96:66.

10:22 - Felps i Bolt ušli u istoriju Olimpijskih igaraAmerički plivač Majkl Felps i atletičar sa Jamajke Jusein Bolt ušli su u istoriju Olimpijskih igara kao zvezde završenih Igara u Rio de Žaneiru, kao što su bili u Pekingu 2008. i Londonu 2012. godine. Felps i Bolt već osam godina su najveće zvezde Olimpijskih igara.U prvoj nedelji Igara u Riju Felps je osvojio pet zlatnih medalja i jednu srebrnu s rekordnih brojem medalja - 28 olimpijskih od kojih 23 zlatne. Posle povlačenja nakon Igara u Londonu, Felps je odlučio da ponovo zapliva da bi izbegao depresiju i alkohol, ali je ovog puta čvrsto rekao da neće biti na narednim Igrama u Tokiju 2020. godine. Plivač je prvi put učetvovao na Olimpijadi u Sidneju 2000. godine s 15 godina. Tada nije osvojio nijednu medalju ali je zato vrtoglavi uspon doživeo u Atini 2004. sa šest medalja, u Pekingu 2008. sa osam medalja, četiri je osvojio u Londonu 2012. i još pet u Rio de Žaneiriju. Bolt se takođe može pohvaliti "dugovečnosti" na Olimpijskim igrama. Atletičar je potrošio ukupno 200 sekundi tokom karijere da osvoji devet zlatnih medalja. Sa tim medalja, Bolt se pridružio slavnim atletičarima kao što su Finac Pavo Nurmi i Amerikanac Karl Luis.

09:49 - Đoković i dalje prvi, Marej smanjio zaostatakSrpski teniser Novak Đoković i dalje je prvi na danas objavljenoj ATP listi, ali je Britanac Endi Marej smanjio zaostatak.Đoković je prvi na listi sa 14.840 bodova, a drugoplasirani Marej, posle plasmana u finale turnira u Sinsinatiju, sada ima 9.305 bodova. Razlika izmedju prvog i drugog tenisera sveta je u odnosu na prošlu nedelju smanjena za 840 bodova.Dvojica najboljih švajcarskih tenisera su zamenila mesta, pa je sada Stan Vavrinka treći, a Rodžer Federer četvrti teniser sveta.Najveći skok na vrhu liste zabeležio je hrvatski teniser Marin Čilić koji je osvajanjem titule u Sinsinatiju napredovao za pet pozicija i "popeo" se do devetog mesta na ATP listi.Kada je reč o ostalim srpskim teniserima, Viktor Troicki je i dalje na 35. mestu sa 1.270 bodova, dok je Dušan Lajović pao za jednu poziciju i sada je 60. teniser sveta.Filip Krajinović je pao za čak 30 pozicija i nalazi se na 184. mestu, a odmah iza njega na listi su Laslo Djere i Marko Tepavac. Medju najboljih 200 tenisera sveta ušli su i Miljan Zekić i Pedja Krstin, koji su 197, odnosno 200. igrač sveta.ATP lista: 1. ; Novak Djoković (Srbja) 14.840 2. ; Endi Mari (Velika Britanija) 9.305 3. ; Stan Vavrinka (Švajcarska) 4.980 4. ; Rodžer Federer (Švajcarska) 4.945 5. ; Rafael Nadal (Španija) 4.850 6. ; Miloš Raonić (Kanada) 4.805 7. ; Kei Nišikori (Japan) 4.165 8. ; Tomaš Berdih (Češka) 3.570 9. ; Marin Čilić (Hrvatska) 3.515 10. Dominik Tim (Austrija) 3.205 ------------------------------------ 35. Viktor Troicki (Srbija) 1.270 ------------------------------------ 60. Dušan Lajović (Srbija) 806

09:23 - Pad Ane Ivanović i Jelene Janković na WTA listiSrpske teniserke Ana Ivanović i Jelena Janković nazadovale su na danas objavljenoj WTA listi i sada zauzimaju 31, odnosno 41. poziciju.Ana Ivanović je pala za šest pozicija i na 31. mestu je sa 1.560 bodova, dok je Jelena Janković sa 29. skliznula na 41. poziciju i ima 1.375 bodova.Američka teniserka Serena Vilijams i dalje je prva igračica sveta, ali ima samo 190 bodova više od drugoplasirane Nemice Andjelik Kerber.Kerber je juče imala priliku da osvajanjem titule u Sinsinatiju skine Amerikanku sa prvog mesta, ali je u finalu tog turnira izgubila od Čehinje Katarine Pliškove, pa je Vilijams tako započela i 184. uzastopnu nedelju na prvom mestu WTA liste.Agnješka Radvanska i Simona Halep su zamenile mesta, pa je sada Poljakinja na četvrtom, a Rumunka na petom mestu i to je jedina promena medju prvih deset teniserki sveta.Kada je reč o ostalim srpskim teniserkama, Bojana Jovanovski je napredovala za dve pozicije i sada je na 143. mestu, a Ivana Jorović je i dalje 144. igračica sveta.Poziciju je zadržala i Aleksandra Krunić, koja se nalazi na 153. mestu.WTA lista: 1. Serena Vilijams (SAD) 7.050 2. Andželik Kerber (Nemačka) 6.860 3. Garbinje Mugurusa (Španija) 5.830 4. Agnješka Radvanska (Poljska) 5.340 5. Simona Halep (Rumunija) 5.151 6. Venus Vilijams (SAD) 4.005 7. Viktorija Azarenka (Belorusija) 3.551 8. Roberta Vinči (Italija) 3.465 9. Medison Kiz (SAD) 3.341 10. Svetlana Kuznjecova (Rusija) 3.190 -------------------------------------------- 31. Ana Ivanović (Srbija) 1.560 -------------------------------------------- 41. Jelena Janković (Srbija) 1.375

08:50 - Čilić osvojio Masters u Sinsinatiju pobedom protiv MarejaHrvatski teniser Marin Čilić osvojio je Masters u Sinsinatiju, pošto je u finalu pobedio drugog tenisera sveta Britanca Endija Mareja u dva seta, 6:4, 7:5.Čilić, 14. teniser sveta, pobedio je za sat i 34 minuta i prekinuo niz olimpijskog šampiona Mareja od 22 pobede. Hrvatski teniser je tri puta oduzeo servis Britancu, koji je napravio jedan brejk.To je tek treća pobeda Čilića u 14 duela protiv Mareja.Čilić je tako osvojio svoju prvu titulu u 2016. godini, a treću od osvajanja Ju Es opena 2014. godine.Marej je prošle nedelje odbranio olimpijsko zlato u Rio de Žaneiru. On je pokušavao da osvoji svoju treću titulu u Sinsinatiju, gde je prethodno osvajao trofej 2008. i 2011. godine.

08:00 - VESTI KOJE SU OBELEŽILE PRETHODNI DAN MOŽETE PROČITATI OVDE

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track