BLOG UŽIVO, VIDEO: Azar kao kapiten predvodi Belgiju na EP
Foto: AP

NAJNOVIJE INFORMACIJE IZ SVETA SPORTA

BLOG UŽIVO, VIDEO: Azar kao kapiten predvodi Belgiju na EP

Fudbal -

Sve o sportskim dešavanjima na jednom mestu, najnovije informacije, rezultati, najave predstojećih događaja.

BEOGRAD - Dobrodošli na Kurir sport! Pratite najnovije vesti iz sveta sporta na jednom mestu.

23:06 - Konte posle kraćenja spiska, proglasio Belgiju za favoritaSelektor fudbalske reprezentacije Italije Antonio Konte rekao je večeras da mu je žao što je morao da skrati spisak igrača za Evropsko prvenstvo u Francuskoj na 23 imena, a ocenio je i da je Belgija jedan od favorita za osvajanje turnira. "Neizbežno je da vam je na ljudskom nivou teško da skratite spisak, pošto su se igrači dokazali kao sjajni ljudi i sjajni igrači. Žao mi je što ostavljam igrače koji su tokom poslednje dve godine posvetili toliko vremena reprezentaciji, ali je izbor morao da se napravi", rekao je Konte za Rai, a preneli italijanski mediji.Konte je skratio spisak na 23 imena, a poslednji sa njega su otpali Žoržinjo i nedovoljno oporavljeni Rikardo Montolivo.Italija će igrati u Grupi E, sa Irskom, Švedskom i selekcijom Belgije, koja je za Kontea jedan od favorita na turniru."Igramo protiv jednog od favorita za pobedu na Euru 2016. Imaju mnogo talentovanih i mladih igrača. Verujem da je biti favorit na papiru različita stvar od terena, ali moramo da igramo dobro na terenu i moramo da dokažemo da nismo inferniorniji od bilo koga", rekao je Konte.

23:02 - Smoling: Igranje sa Vidićem je neprocenjivo iskustvoFudbaler Mančester junajteda Kris Smoling rekao je da mu je igranje sa nekadašnjim srpskim štoperom Nemanjom Vidićem bilo veliko iskustvo, a da saveti koje je dobio od njega nemaju cenu.Smoling je pred pripreme sa reprezentacijom Engleske razgovarao za klupski list Junajted rivju (United Review)"Vida je jednostavno voleo da igra odbranu. Mnogo se priča o glamuroznijoj strani fudbala i atraktivnim igračima, ali niko ne može da se poredi sa nekim kao što je Vida, koji je bio dominantna i agresivna pojava u zadnjoj liniji, koja samo hoće da spreči golove. To je ono što mi kao defanzivci treba da radimo i on je uvek bio fokusiran na to", rekao je Smoling, takodje štoper.Smoling je medju mnogim Vidićevim kvalitetima istakao da je bio vrhunski vodja i da je imao pojavu."Siguran sam da bi se igrači uplašili kada bi pre utakmice videli njegovo ime na spisku. On je ulivao taj strah koji ga je učinio važnim faktorom za nas. Njegova agresija je verovatno najvažnija stvar koju sam 'pokupio' od njega. Bez obzira da li je da li je trening ili utakmica niko nije želeo da igra protiv Vide jer on nije oklevao da vas šutne uz loptu ako će to doneti pobedu. Svakoga dana je bio posvećen", rekao je Smoling.Iskustvo igranja sa Vidićem mnogo je pomoglo Smolingu u razvoju."Igranje uz njega je sjajno iskustvo. Njegova agresivnost i dominacija u utakmicama su nešto što uvek želim da imam u svojoj igri. To što sam učio uz jednog od najvećih defanzivaca ovog kluba o obe te stvari je briljantno. Uvek mi je pomagao i uvek me je gurao da budem bolji. Nikada nije bio zadovoljan, uvek je hteo da bude bolji", objasnio je mladi štoper."Razgovori sa njim, na terenu i van njega, bili su neprocenjivi. Komunikacija je ključ za njegovo partnerstvo sa Riom (Ferdinandom), a i za svako defanzivno partnerstvo. Vida mi je uvek to naglašavao. Nije samo u odbrani bio veliki, pošto je umeo da postiže i važne golove posle prekida, a to je nešto što ja želim da razvijem kod sebe", dodao je Smoling.Reprezentativac Engleske nije oklevao da Nemanju Vidića proglasi jednom od legendi Mančester junateda."Njegov doprinos Junajtedu je nešto o čemu će se pričati u godinama koje dolaze i s pravom će ostati upisan kao legenda kluba. Kad god je izlazio na teren, vodio nas je primerom. Bio je pravi štoper na koga svi mi defanzivci treba da se ugledamo", rekao je Smoling.

22:17 - Azar kao kapiten predvodi Belgiju na EPSelektor fudbalske reprezentacije Belgije Mark Vilmots objavio je danas spisak od 23 igrača za Evropsko prvenstvo, a ekipu će u Francuskoj predvoditi igrač Čelsija Eden Azar.Azar nije pružao dobre partije ove sezone u Čelsiju, ali je ipak pozvan u reprezentaciju i dodeljena mu je kapitenska traka, u odsustvu povredjenog Vensana Kompanija.Vilmots će moći da računa na napadača Mančester sitija Kevina De Brujnea i Romelua Lukakua iz Evertona, kao i na dvojac Liverpula Kristijana Bentekea i Divoka Origija.Na Evropskom prvenstvu u Francuskoj, od 10. juna do 10. jula, Belgija će igrati u Grupi E sa Italijom, Švedskom i Irskom, a turnir će početi utakmicom protiv "azura" 13. juna.Na spisku Marka Vilmotsa su: Golmani: Tibo Kurtoa (Čelsi), Simon Minjole (Liverpul) i Žan Fransoa Žile (Mehelen).Odbrambeni igrači: Tobi Aldervireld (Totenhem), Jan Vertongen (Totenhem), Džejson Denajer (Mančester siti), Džordan Lukaku (Ostende), Tomas Munije (Briž), Tomas Vermalen (Barselona), Loran Siman (Montreal) i Kristijan Kabasele (Genk).Fudbaleri sredine terena: Aksel Vicel (Zenit), Maruan Felaini (Mančester junajted), Musa Dembele (Totenhem) i Radža Naingolan (Roma).Napadači: Eden Azar (Čelsi), Kevin De Brujne (Mančester siti), Romelu Lukaku (Everton), Dries Mertens (Napoli), Miču Batšuaji (Marsej), Kristijan Benteke (Liverpul), Divok Origi (Liverpul) i Janik Fereira-Karasko (Atletiko Madrid).

21:34 - Konte objavio konačni spisak, otpali Žoržinjo i MontolivoSelektor fudbalske reprezentacije Italije Antonio Konte objavio je večeras spisak igrača za Evropsko prvenstvo u Francuskoj, sa koga je na kraju otpao vezni igrač Napolija Žoržinjo, kao i Rikardo Montolivo, koji se nije oporavio od povrede lista.Konte je svoj spisak pročitao u specijalnoj emisiji na italijanskoj televiziji Rai uno."Napravljen je izbor. Dugo smo razmišljali i izabrali smo najbolje od onoga što nam je na raspolaganju. Što se mene tiče, imam vrlo precizne ideje", rekao je Konte.Spisak Italije za Evropsko prvenstvo 2016:Golmani: Djanluidji Bufon, Federiko Marketi, Salvatore Sirigu.Odbrana: Andrea Barzalji, Leonardo Bonuči, Djordjo Kjelini, Andjelo Ogbona.Vezni red: Federiko Bernardeski, Antonio Kandreva, Mateo Darmijan, Danijele De Rosi, Matija De Šiljo, Stefan El Šaravi, Alesandro Florenci, Emanuele Djakerini, Tijago Mota, Marko Parolo, Stefano Sturaro.Napad: Čitadin Martins Eder, Čiro Imobile, Lorenco Insinje, Gracijano Pele, Simone Zaza.Rezerve: Marko Benasi, Danijele Rugani, Davide Zapakosta.

20:22 - Đurić: Želimo prvo mesto u grupiVršilac dužnosti selektora ženske rukometne reprezentacije Srbije Dragica Djurić rekla je da njena ekipa želi da sutra pobedi Ukrajinu u Kijevu i tako obezbedi prvo mesto u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo u Švedskoj.Srbija je već obezbedila plasman na turnir, dok je ovo Ukrajini poslednja prilika da izbori plasman."Svesna sam da nas u sredu očekuje jako teška utakmica, prvenstveno u psihološkom smislu. Mi smo se već kvalifikovali na Evropsko prvenstvo, a domaćinu je ovo poslednja šansa da eventualno izbori plasman. Mi, međutim, takodje imamo cilj, a to je prvo mesto u grupi i želimo to već sutra da ostvarimo i uradićemo sve da tako i bude", rekla je Dragica Djurić.Levi bek Jovana Stojiljković kazala je da ekipa želi da "potvrdi" pobedu iz prvog meča."Prvu utakmicu smo dobile, a ovde smo došle da opravdamo taj rezultat i, naravno, pobedimo i potvrdimo prvo mesto i kvalitet koji nas vodi na Evropsko prvenstvo u Švedskoj. Ekipu Ukrajine smo dobro izanalizirali i spremno očekujemo duel", rekla je Stoiljkovićeva.Desni bek Jelena Živković kazala je da ekipa vredno radi."Imale smo malo vremena od kada smo se okupile, ali non-stop radimo na detaljima igre. Očekuje nas težak meč iako smo prvi ubedljivo pobedile. Verujemo u nas i u pobedu,zato što nam to osigurava prvo mesto u grupi", rekla je Živkovićeva.

19:10 - Turnir u Kosovskoj Mitrovici otvorili Šulkić i KešeljSportsko humanitarni projekat, odnosno takmičenje u brzom šutiranju trojki Trojka iz bloka održava se u Kosovskoj Mitrovici drugu godinu zaredom u organizaciji studentskog parlamenta Univerziteta u Prištini(PU) sa privremenim sedištem u Kosovskoj Mitrovici i humanitarne organizacije Srbi za Srbe. Za učešće na takmičenju u brzom šutiranju trojki bilo je preko 60 prijavljenih a sav prihod namenjen je za obnovu kuće porodici Stojković iz sela Parteš na Kosovu i Metohiji. Turnir su sa po nekoliko šuteva otvorili Katarina Šulkić iz Zvečana, Mis Srbije 2015. i srpski košarkaški reprezentativac Marko Kešelj. Portparol organizacije Srbi za Srbe Miloš Simović zahvalio je svima na učešću, da, kako je rekao, pokažemo svoje sportske vestine ali I humano srce i pomognemo porodicama širom Kosova i Metohije. “Ove godine pomažemo naše Stojkoviće iz sela Parteš . Velika mi je čast i puno srce kada vas vidim u ovolikom broju, tu smo svi da pokažemo da Mitrovica zna za sport, za košarku, da je Mitrovica srce košarke isto kao što je srce Srbije I srce humanosti naravno” - istakao je Simović. Student prorektor Nemanja Biševac zahvalio je organizaciji Srbi za Srbe što su drugu godinu zaredom Kosovsku Mitrovicu stavili u kalendar za Trojku iz bloka, kao i našem reprezentativcu Marku Kešelju koji je došao da podrži turnir. Biševac je najavio još jedan veliki košarkaški događaj u Kosovskoj Mitrovici - Fiba basket turnir 3x3 koji će se održati na Vidovdan, 28.juna. Naš košarkaš Marko Kešelj pozdravio je sve prisutne, a organizatorima poželeo još dugo godina uspešnog rada. “Ovo što oni rade to je jedan fenomenalan projekat i sa ponosom stojim ispred njega i uvek sam na raspolaganju za njih” - rekao je Keselj, poželevši svim učesnicima današnjeg turnira “mirnu ruku I precizan šut”. Porodica Stojković iz Parteša, koju čine samohrani otac Milorad i deca Tamara (8 godina), Miloš (7) i Jelena (6), Ĺživi od kosovskog i dečijeg dodatka, što nije dovoljno za podizanje troje dece. Prema procenama humanitarne organizacije Srbi za Srbe, potrebno je oko 7 hiljada eura da se Stojkovićima obezbedi ono što im je trenutno najpotrebnije a to je poboljšanje životnih uslova rekonstrukcijom kuće i kupovinom novog nameštaja. Novac za porodicu Stojković prikuplja se I putem humanitarnog SMS broja 7763. Projekat Trojka iz bloka je humanitarni turnir u brzom šutiranju trojki koji se od 2012. godine odrĹžava uz podršku Košarkaškog saveza Srbije, KK Crvena Zvezda i KK Partizan.

18:36 - Azar predvodi Belgiju na EPSelektor fudbalske reprezentacije Belgije Mark Vilmots objavio je danas spisak od 23 igrača za Evropsko prvenstvo, a ekipu će u Francuskoj predvoditi igrač Čelsija Eden Azar.Azar nije pružao dobre partije ove sezone u Čelsiju, ali je ipak pozvan u reprezentaciju i dodeljena mu je kapitenska traka, u odsustvu povredjenog Vensana Kompanija.Vilmots će moći da računa na napadača Mančester sitija Kevina De Brujnea i Romelua Lukakua iz Evertona, kao i na dvojac Liverpula Kristijana Bentekea i Divoka Origija.Na Evropskom prvenstvu u Francuskoj, od 10. juna do 10. jula, Belgija će igrati u Grupi E sa Italijom, Švedskom i Irskom, a turnir će početi utakmicom protiv "azura" 13. juna.Na spisku Marka Vilmotsa su: Golmani: Tibo Kurtoa (Čelsi), Simon Minjole (Liverpul) i Žan Fransoa Žile (Mehelen).Odbrambeni igrači: Tobi Aldervireld (Totenhem), Jan Vertongen (Totenhem), Džejson Denajer (Mančester siti), Džordan Lukaku (Ostende), Tomas Munije (Briž), Tomas Vermalen (Barselona), Loran Siman (Montreal) i Kristijan Kabasele (Genk).Fudbaleri sredine terena: Aksel Vicel (Zenit), Maruan Felaini (Mančester junajted), Musa Dembele (Totenhem) i Radža Naingolan (Roma).Napadači: Eden Azar (Čelsi), Kevin De Brujne (Mančester siti), Romelu Lukaku (Everton), Dries Mertens (Napoli), Miču Batšuaji (Marsej), Kristijan Benteke (Liverpul), Divok Origi (Liverpul) i Janik Fereira-Karasko (Atletiko Madrid).

18:12 - Orlići moćni protiv AustrijeFantastično izdanje mlade reprezentacije Srbije i pobeda protiv veoma dobre reprezentacije Austrije na startu turnira „Valerij Lobanovski“ u Kijevu. Utakmica koja je najmanje bila prijateljska, sa mnogo naboja, oštrih startova i opomena. Rivalu je pripalo prvo poluvreme kada je Andreas Gruber u poslednjem minutu matirao Radunovića, ali primljeni gol nije demoralisao izabranike Tomislava Sivića koji su u nastavku dominirali i igrom i rezultatom nadigrali protivnika. Najpre je Nikola Maraš, sjajnim skokom, doneo zasluženo izjednačenje „orlićima“ koji su od samog starta imali veći posed lopte i kontrolu igre. Definitivan preokret je bio u režiji Mijata Gaćinovića koji je krunisao lepu akciju atraktivnim volej udarcem. Sjajno je reagovao u 82. minutu i nagovestio pobedu Srbije. Tačku na fenomenalno izdanje „orlića“ stavio je Ognjen Ožegović, udarcem sa preko 20 metara, kada je iskoristio ostavljeni prostor u zadnjoj liniji Austrije i doneo veliku radost saigračima.U drugom meču polufinala turnira sastaju se Ukrajina i Izrael. Finale se igra u četvrtak 2.juna u 17,00 a meč za treće mesto u 15,00. Reprezentacija Srbije nastavlja kvalifikacije za plasman na Evropsko prvenstvo 2. septembra kada će nam rival biti Italija.

17:16 - Stosur i Pironkova u četvrtfinalu Rolan GarosaAustralijska teniserka Samanta Stostur plasirala se danas u četvrtfinale Rolan Garosa u Parizu, pošto je pobedila šestu teniserku sveta Simonu Halep iz Rumunije u dva seta, 7:6, 6:3. Stosur, 24. teniserka sveta, četvrti put se u karijeri plasirala medju osam najboljih na Rolan Garosu. Ona je dobila prvi set posle taj-brejka sa 7:0, a prethodno su teniserke napravile po jedan brejk. U drugom setu Australijanka je dva puta oduzela servis protivnici, u prvom i devetom gemu i za sat i 45 minuta ostvarila pobedu. Stosur će u četvrtfinalu igrati protiv 102. teniserke sveta, Bugarke Cvetane Pironkove. Pironkova je danas posle dva sata i 14 minuta pobedila drugu igračicu sveta, Poljakinju Agnješku Radvansku u tri seta, 2:6, 6:3, 6:3.16:45 - Murinjo: Neću misliti na rivalstvo sa GvardiolomPortugalski trener Žoze Murinjo rekao je da neće dozvoliti da ranije rivalstvo s novim trenerom Mančester sitija Pepom Gvardiolom utiče na njegovu karijeru u Mančester junajtedu. Murinjo je preuzeo Mančester junajted, a Gvardiola će od ove sezone trenirati Mančester siti. Oni su prethodnih godina bili veliki rivali u Španiji, gde je Murinjo bio trener Real Madrida, a Gvardiola Barselone. "Pojedinačne bitke mogu da utiču na ishod (borbe za titulu). Ako se u Premijer ligi ja koncentrišem na njega i Mančester siti, a on na mene i Mančester junajted, neko drugi će osvojiti titulu", rekao je Murinjo.

16:11 - Šuker: Važno je proći grupuPredsednik Fudbalskog saveza Hrvatske (HNS) Davor Šuker rekao je da je cilj reprezentacije da na predstojećem Evopskom prvenstvu, za početak, prođe grupu. Šuker je naveo da je atmosfera u reprezentaciji pozitivna, ali i dodao da Hrvatska svoj kvalitet treba da pokaže na terenu. "Na papiru je jedno, ali to treba pokazati na terenu. Nadam se pozitivnom rezultatu na otvaranju EP-a protiv Turske", rekao je Šuker. Hrvatska će na Evropskom prvenstvu u Francuskoj igrati u Grupi D sa Španijom, Češkom i Turskom. Šuker se danas osvrnuo i na nedavnu kaznu koju je HNS dobio zbog neprimerenog ponašanja dela navijača na prijateljskim utakmicama protiv Izraela i Mađarske u martu. HNS je kažnjen sa 150.000 švajcarskih franaka, a reprezentacija će dve domaće utakmice u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo, protiv Turske i Islanda, igrati bez publike.15:45 - Pankov i Sekulić napustili VojvodinuDosadašnji fudbaleri Vojvodine Radovan Pankov i Danilo Sekulić napustili su novosadski klub i karijere će nastaviti u Uralu iz Jekaterinburga, odnosno mađarskom Debrecinu. Pankov je, kako je objavljeno na sajtu Vojvodine, sa osmoplasiranim timom ruske Premijer lige potpisao je ugovor na četiri godine. Njemu je to prvi inostrani angažman u karijeri. "Uzbuđen sam i odlučan da napravim korak dalje. Dok se sve to dešavalo, kroz glavu mi je prolazilo to da više neću biti u Novom Sadu. Dosadašnji vezista Vojvodine Danilo Sekulić od danas je novi član Debrecina. Njemu je na kraju sezone istekao ugovor s Vojvodinom, pa je odlučio da nastavi karijeru u inostranstvu, a ugovor sa trećeplasiranim timom madjarskog prvenstva potpisao je na period od četiri godine.15:25 - Roj Hodžson objavio konačan spisak za EPSelektor Engleske fudbalske reprezentacije Roj Hodžson objavio je danas konačan spisak od 23 fudbalera na koje računa za predstojeće Evropsko prvenstvo u Francuskoj. Sa spiska su u poslednjem trenutku otpali Andreuz Tauzend i Deni Drinkvoter, dok je iznenađenje na spisku DŽek Vilšir, koji je veći deo sezone propustio zbog povrede. Na spisku je i mladi napadač Mančester Junajteda Markus Rašford. Golmani: Džo Hart (Mančester Siti), Frejzer Forster (Sautempton), Tom Hiton (Barnsli). Odbrana: Geri Kejhil (Celsi), Kris Smoling (Mančester Junajted), Kajl Voker (Totenhem), Natanijel Klajn (Liverpul), Džon Stouns (Everton), Deni Rouz (Totenhem), Rajan Bertrand (Sautempton). Vezni red: DŽejms Milner (Liverpul), Džordan Henderson (Liverpul), Ros Barkli (Everton), Adam Lalana (Liverpul), Dele Ali (Totenhem), Erik Dajer (Totenhem), Rahim Sterling (Mancester Siti), Džek Vilšir (Arsenal). Napadači: Vejn Runi (Mančester Junajted), Hari Kejn (Totenhem), Džejmi Vardi (Lester), Danijel Staridž (Liverpul), Markus Rašford (Mancester Junajted).15:00 - Ola: Lakazeta prodajemo za pravu cenuPredsednik fudbalskog kluba Lion Žan-Mišel Ola rekao je da bi za "pravu cenu" prodao Pari Sen Žermenu napadača Aleksandra Lakazeta. Lakazet je ove sezone u prvenstvu postigao 21 gol, a Lion je zahvaljujući boljoj gol razlici zauzeo drugo mesto na tabeli ispred Monaka. To je treća uzastopna sezona da je Lakazet postigao dvocifreni broj golova, ali mu to nije bilo dovoljno da obezbedi mesto u reprezentaciji Francuske za predstojeće Evropsko prvenstvo. "Ako 28. avgusta dobijemo ponudu od 80 miliona evra, Lakazet neće otići. Sa druge strane, ako u narednim danima neko dodje s ponudom koju neću moći da odbijem, onda je transfer moguć", rekao je Ola.

14:30 - Paskval novi član EmpolijaDugogodišnji kapiten Fiorentine Manuel Paskval novi je član Empolija, potvrdio je danas italijanski prvoligaš. Paskval, koji ima 34 godine, sa Empolijem je potpisao dvogodišnji ugovor, a tokom karijere nastupao je za Trevizo i Areco, pre nego što je u julu 2005. godine stigao u Fiorentinu. Za "violu" je upisao ukupno 356 utakmica i postigao 10 golova, a od sezone 2012-13 bio je kapiten. Dres reprezentacije Italije nosio je 10 puta.14:10 - UEFA u decembru odlučuje o promenama u Ligi šampionaEvropska fudbalska unija (UEFA) odlučiće u decembru o pomenama u Ligi šampiona, pošto veliki evropski klubovi žele novi format i veći deo godišnjeg prihoda od takmičenja, koji iznosi milijardu dolara. Čelnici UEFA i velikih evropskih klubova održali su niz sastanaka u Milanu, gde je u subotu odigrano finale Lige šampiona. Kako je rečeno agenciji Asošiejted pres, pregovori o trogodišnjim promenama u Ligi šampiona, počevši od 2018. godine, sporo napreduju. Pojedini bogati evropski klubovi su u januaru predložili da se oformi Super liga, ali je taj predlog odbijen, pošto je bila namera da to bude liga zatvorenijeg tipa, samo za najbogatije. Cilj promena je da se trenutni sistem takmičenja u Ligi šampiona od 32 ekipe u grupnoj fazi napravi atraktivnijim za najveće klubove i televizijske gledaoce širom sveta. Mnogi navijači smatraju da se najbogatiji evropski klubovi grabe za moć i novac, iako su već bogati i uticajni. Predsednički izbori u Uefi održaće se 14. septembra i očekuje se da će se posle toga Uefa okrenuti pravljenju planova za svoje najveće klupsko takmičenje.

13:40 - Nemci bez Rojsa na EPSelektor Nemačke fudbalske reprezentacije Joakim Lev objavio je konačan spisak igrača na koje računa za predstojeće Evropsko prvenstvo u Francuskoj na kojem nema fudbalera Borusije Marka Rojsa. Pored Rojsa, koji nije u potpunosti spreman i propustiće drugo uzastopno veliko takmičenje, nakon što zbog povrede nije igrao na Mundijalu u Brazilu, sa šireg spiska otpali su Karim Belerabi, Sebastijan Rudi i Julijan Brant. Golmani: Manuel Nojer (Bajern), Mark-Andre ter Štegen (Barselona), Bernd Leno (Bajer Leverkuzen). Odbrana: Žerom Boateng (Bajern Minhen), Mats Humels (Bajern Minhen), Škodran Mustafi (Valensija), Antonio Ridiger (Roma), Jonas Hektor (Keln), Emre Čan (Liverpul), Benedikt Hevedes (Šalke). Vezni red: Džošua Kimih (Bajern Minhen), Julijan Draksler (Volfzburg), Mario Gece (Bajern Minhen), Sami Kedira (Juventus), Mesut Ozil (Arsenal), Andre Širle (Volfzburg), Toni Kros (Real Madrid), Bastijan Švajnštajger (Mančester Junajted), Julijan Vajgl (Borusija Dortmund). Napadači: Mario Gomez (Bešiktaš), Lukas Podolski (Galatasaraj), Tomas Miler (Bajern), Liroj Sane (Šalke).13:11 - KLS kaznila FMP i PartizanKošarkaški klub FMP iz Železnika moraće da plati 60.000 dinara zbog ponovljenih tehničkih grešaka klupe na utakmici protiv Partizana (79:74) u drugoj utakmici polufinala plej-ofa Superlige Srbije. Iz istog razloga kažnjena je i klupa Partizana sa 12.000 dinara, koliko će morati da plate košarkaši FMP-a Filip Čović i Aleksandar Bursać, ali i Novica Veličković iz Partizan. Direktor lige Leon Deleon izrekao je kaznu i treneru Mega Leksa Dejanu Milojeviću od ukupno 36.000 dinara, takođe, zbog ponovljenih tehničkih grešaka na utakmici sa Crvenom zvezdom (64:74).

12:50 - Morata: Želim da se vratim u RealFudbaler Juventusa Alvaro Morata potvrdio je danas da ima veliku želju da se vrati u Real Madrid i osvaja trofeje sa klubom u kojem je počeo karijeru. Real na leto ima opciju da španskog napadača povuče iz Juventusa za 30 miliona evra, prema dogovoru koji su dva kluba napravila pre dve godine prilikom transfera u Torino. "Osvojio sam sve u Italiji više puta, igrao finale Lige šampiona, postizao golove i mnogo napredovao. Mislim da sam drugačiji igrač nego kada sam odlazio iz Reala, daleko drugačiji od mladog momka koji je sa puno entuzijazma napustio Santjago Bernabeu. Dokazao sam da mogu da igram za veliki klub i nadam se da će moj povratak u Real biti rešen do 13. juna", rekao je Morata. Prvi napadač Španaca za predstojeći EURO u Francuskoj ističe da bi najbolji potez za njega u ovom trenutku bio povratak u Real. 12:24 - Mihtarjan ne želi da produži ugovor sa Dortmundom Fudbaler Borusije iz Dortmunda Henrik Mihtarjan neće produžiti ugovor sa nemačkim klubom. Kako se navodi, Dortmund se nadao da će uspeti da produži saradnju sa jermenskim napadačem, kome ugovor ističe sledeće sezone, ali 27-godišnji fudbaler nema nameru da ostane u klubu. Mihtarijan je tokom karijere nastupao za Pjunik, Metalurg iz Donjecka i Šahtjor, pre nego što je u julu 2013. godine, za 27,5 miliona evra stigao u Dortmund. Do sada je za "milionere" upisao 136 nastupa, postigao 40 golova i osvojio jedan Superkup Nemačke.

12:00 - Zidan: Bejl može da inspiriše reprezentaciju VelsaTrener fudbalera Real Madrida Zinedin Zidan rekao je da veruje da Geret Bejl može da inspiriše reprezentaciju Velsa na predstoježem Evropskom prvenstvu. "Jedan igrač ne čini tim, ali jedan igrač može da bude inspiracija celom timu. Ostali igrači iz reprezentacije Velsa će sa Bejlom u timu verovati da je sve moguće... Bejl je u stanju da, u trenucima genijalnosti, sam dobije neku utakmicu. Ako to uradi u Francuskoj, Vels može biti velika sila", rekao je Zidan. Bejl je imao možda i svoju najbolju sezonu od kako je došao u Real pre tri godine. Postigao je 19 golova i upisao 11 asistencija na samo 23 utakmice u Primeri. Nakon toga je učestvovao i u osvajanju 11. titule u Ligi šampiona.

11:38 - Ibrahimović: Vratiću se u Malme, samo tražim strpljenjeFudbaler Pari Sen Žermen Zlatan Ibrahimović nagovestio je da bi mogao da napravi iznenađujući potez i vrati se u matični Malme. Šveđajninu ugovor sa Parižanima ističe za tačno mesec dana i ima mogućnost da bez obeštećenja potpiše za Malme, u kojem je počeo karijeru i bio član tri godine (1999-2001). "Volim Malme i mislim da bih mogao ponovo da igram njegovom dresu. Sigurno ću ponovo igrati za taj klub, samo molim za strpljenje", poručio je Ibrahimović na stadionu u Malmeu, uoči prijateljske utakmice sa Slovenijom (0:0). Za sada je sigurno da "Ibrakadabra" neće preći u Mančester Junajted, nakon što se na spekulacije engleskih medija samo nasmejao. Pored Junajteda, veliko interesovanje za švedskog golgetera pokazali su klubovi iz SAD i Kine. Iako u oktobru puni 35 godina, Ibrahimović iza sebe ima fantastičnu sezonu pošto je postigao čak 50 golova na 51 utakmici. Ibrahimović je posle Malmea igrao za Ajaks, Juventus, Inter, Barselonu i Milan.

11:21 - Unikaha započela pregovore sa Muslijem

11:05 - Depaj: Van Gal nije kriv za moje loše igreFudbaler Mančester junajteda Memfis Depaj rekao je da ne krivi bivšeg trenera Luja van Gala za svoju lošu sezonu i istakao da je uveren da će uskoro pokazati koliko vredi. Holandski fudbaler, koji je na poćetku prošle sezone došao u Junajted iz PSV-a, nije uspeo da svoja velika ošekivanja od prve sezone na Old Trafordu pretvori u stvarnost. "Nikada nije lepo kada te kritikuju, ali to je deo igre i moram da se nosim sa tim. Sezona nije išla baš po planu i to je malo poljuljalo moje samopouzdanje. Ne želim da krivim menadžera za to. Odigrao sam neke dobre utakmice, neke loše i ne želim nikoga da krivim za to...", rekao je Depaj.

10:40 - Kostarika bez Navasa na Kopa AmerikaGolman fudbalske reprezentacije Kostarike Kejlor Navas propustiće Kopa Amerika zbog povrede ahilove tetive, saopštio je danas fudbalski savez te zemlje. Umesto golmana Real Madrida u nacionalni tim Kostarike pozvan je čuvar mreže Deportivo Saprisa Dani Karvahal. Navas je s tom povredom imao problema i ranije, a prema navodima portala Gol (goal.com), postoji mogućnost da se povreda zakomplikuje ukoliko nastavi da igra. Izostajanje Navasa sa Kopa Amerika veliki je udarac za Kostariku, koja će na tom takmičenju igrati u Grupi A sa selekcijama SAD, Paragvaja i Kolumbije. Prvi meč na ovogodišnjem Kopa Amerika Kostarika igra protiv Paragvaja 4. juna.

10:20 - Simeone postavio ultimatum čelnicima AtletikaTrener fudbalera madridskog Atletika Dijego Simeone ostaće u klubu samo pod uslovom da mu uprava obezbedi veliki novac za transfere u predstojećem prelaznom roku. Kako se navodi, argentinski stručnjak spreman je da napusti Visente Kalderon ukoliko ne bude bio siguran da njegov tim može ravnopravno da se nadmeće sa Realom i Barselonom za titulu u Primeri. Simeone veruje da je klub enormno napredovao i da ima mogućnost da dovodi najveća imena današnjice, pa su ambicije da se Atletiko igrački još više približi najvećim rivalima. Ono što je uprava Simeoneu obećala je transfer kapitena Benfike Nika Gaitana i da će iskoristiti 42 miliona evra za novog napadača, iznos za koji je Džekson Martinez zimus prešao u kineski Gvanžu Evergrande. Čelnici Atletika imaju puno poverenje u Simeoneov rad i spremni su da mu ponude produžetak saradnje, pod znatno jačim finansijskim uslovima. Fudbaleri Atletika završili su na trećem mestu Primere u tek završenoj sezoni, sa tri boda iza šampiona Barselone, dok im je Real zadao težak udarac u finalu Lige šampiona posle pobede na penale.

09:58 - Vest Hem nudi za Baku 20 miliona evraEngleski Vest Hem ponudio je 20 miliona evra za transfer fudbalera Milana Karosa Bake, prenosi Skaj Italija. Baka je klupskim čelnicima izrazio želju da ode, nezadovoljan rezultatima i kvalitetom igračkog kadra, dok je Vest Hem spreman da mu da sadašnju platu od četiri miliona evra po sezoni. Predsednik londonskog kluba David Saliven izjavio je želi da dovede vrhunskog napadača, za kojeg je spreman da izdvoji do 35 miliona evra, u šta se Baka uklapa. Kolumbijski fudbaler prošlog leta došao je među "rosonere" iz Sevilje za 30 miliona evra i postigao je 20 golova na 42 utakmice.

09:31 - Šćepanović u stručnom štabu Sakramenta tokom Letnje ligeBivši košarkaški reprezentativac Jugoslavije Vlado Šćapanović pridružiće se Vladu Divcu i Predragu Stojakoviću u Sakramento Kingsima, pošto će raditi u stručnom štabu tokom Letnje NBA lige. Kako prenosi specijalizovani košarkaški sajt Sportando, bivši košarkaš Partizana prihvatiće poziv Kingsa, u kojem Vlade Divac obavlja ulogu glavnog menadžera, dok je Predrag Stojaković zadužen za igrački kadar i skauting. Šćepanović je sa reprezentacijom osvojio dve zlatne medalje - na Svetskom prvenstvu u Grčkoj (1998) i na šampionatu Evrope u Turskoj (2011), a ima i bronzu sa kontinentalnog prvenstva u Francuskoj (1999). Karijeru je završio pre pet godina, a pored Partizana igrao je za Efes, Panatinaikos, Skiper iz Bolonje, PAOK, Granadu, Mursiju i Panelinios.

08:56 - Golden Stejt u finalu, za prsten sa KlivlendomKošarkaši Golden Stejta imaće priliku da u velikom finalu NBA lige brane šampionski prsten, pošto su u odlučujućem, sedmom meču serije savladali Oklahomu 96:88.

Voriorsi su, posle 1:3, na fantastičan način preokrenuli rezultat u finalnoj seriji Zapadne konferencije i sa tri vezana trijumfa obezbedili šansu da se za titulu bore sa Klivlendom. Ujedno, tim Stiva Kera postao je tek deseti koji je uspeo sa nadoknadi toliki zaostatak u istoriji plej-ofa NBA lige, a prvi put posle 35 godina. Kada je bilo najvažnije stvari u svoje ruke preuzeo je Stefon Kari, koji je meč završio sa 36 poena, pratio ga je Klej Tompson sa 21, dok su na suprotnoj strani najbolji bili Kevin Durent sa 27 i Rasel Vesrbruk sa 19 poena i 13 asistencija. Duel Golden Stejta i Klivlenda biće repriza prošlogodišnjeg finala NBA lige, a serija počinje u noći između četvrtka i petka u Ouklendu.

08:41 - FMP odgovorio Partizanu, majstorica odlučujeKošarkaši FMP-a iz Železnika savladali su Partizan 79:74 i izjednačili na 1:1 u polufinalnoj seriji Superlige Srbije. Treći meč u hali "Aleksandar Nikolić, u sredu, odlučiće koji tim će igrati u finalu sa Crvenom zvezdom. Mladi tim "pantera" umalo je u finišu ispustio prednost, iako je uoči poslednje deonice imao 11 poena prednosti, ali je na kraju Ognjen Dobrić obezbedio svom timu majstoricu. Upravo je Dobrić sa 21 poenom bio najefikasniji, Filip Čović dao je 16, a Dragan Apić 12. Kod Partizana, Kevin Džons je imao 18 poena, dok je Aleksandar Cvetković dodao 10 poena.

08:00 - VESTI KOJE SU OBELEŽILE PRETHODNI DAN MOŽETE PROČITATI OVDE

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track