BLOG UŽIVO, VIDEO: Argentina pobedila Brazil posle dva produžetka
Foto: Reuters

NAJNOVIJE INFORMACIJE IZ SVETA SPORTA

BLOG UŽIVO, VIDEO: Argentina pobedila Brazil posle dva produžetka

Fudbal -

Sve o sportskim dešavanjima na jednom mestu, najnovije informacije, rezultati, najave predstojećih događaja.

BEOGRAD - Dobrodošli na Kurir sport! Pratite najnovije vesti iz sveta sporta na jednom mestu.

Nigerija u polufinalu, za finale sa NemačkomFudbalska reprezentacija Nigerije plasirala se u polufinale Olimpijskih igarau Rio de Žaneiru, pošto je večeras sa 2:0 pobedila Dansku.Strelci na stadionu u Salvadoru bili su Džon Obi Mikel u 16. i Aminu Umar u 59. minutu.Nigerija će u polufinalu igrati protiv Nemačke, koja je ubedljivo sa 4:0 pobedila Portugal.

22:57 - Argentina pobedila Brazil posle dva produžetkaKošarkaška reprezentacija Argentine pobedila je večeras Brazil u četvrtom kolu Grupe B Olimpijskih igara u Rio de Žaneiru.Fakundo Kampaso je pogodio tri uzastopna slobodna bacanja u poslednjem minutu drugog produžetka i rešio neizvesnu utakmicu, pred publikom koja je potpuno podržavala domaćina.Utakmica južnoameričkih suseda i velikih sportskih rivala nije razočarala, pošto je bilo uzbudljivo jer su se ekipe tokom celog susreta smenjivale u vodjstvu.Kampaso je utakmicu završio sa 33 poena i 11 asistencija, dok je najefikasniji u Argentini bio iskusni Andres Nočioni sa 37 poena.Argentina je zabeležila treću pobedu u grupi, dok je Brazil došao u nezgodnu situaciju, s obzirom na to da će poslednje kolo odlučivati da li će proći u četvrtfinale.

22:04 - Černišov: Veoma smo srećni zbog pobedeTrener fudbalera Spartaka Andrej Černišov rekao je da je veoma srećan zbog današnje pobede nad Bačkom u srpskom prvenstvu i zahvalio je svojim igračima."Veoma smo srećni zbog pobede. Trebalo nam je da se vratimo posle onakvog poraza od Novog Pazara u prošlom kolu. Igrači su ispunili ono što sam tražio od njih", rekao je Černišov za Arenu posle utakmice u Novom Sadu.Spartak je sa 3:1 pobedio Bačku u prvoj utakmici petog kola Super lige."Pored dva gola, u prvom poluvremenu smo imali još nekoliko izglednih šansi, a onda se u drugom pojavila nervoza. Ipak, najvažnije je da smo uspeli da pobedimo i veliko hvala igračima", kazao je Černišov.Ruski stručnjak je naveo da je najvažnije da se njegovi fudbaleri dobro odmore posle tri utakmice u sedam dana jer ih u sledećem kolu čeka važan duel s Partizanom.Trener Bačke Spasoje Jelačić rekao je da je bilo veoma teško vratiti se posle zaostatka od dva gola u prvom poluvremenu."Nema opravdanja za odnos u prvom poluvremenu, iako smo prvi imali šansu. Možda bi bilo drugačije da smo to realizovali. Najvažnije je da se odmorimo i vratimo samopouzdanje, što će, medjutim, biti teško. Učinićemo sve da budemo bolji i angažovaniji jer je prvo poluvreme pokazatelj kako ne sme da se igra u Super ligi", rekao je Jelačić.Spartak će sledećeg vikenda dočekati Partizan, dok će Bačka dočekati Novi Pazar.

21:01 - Spartak bolji od Bačke u Novom SaduFudbaleri Spartaka pobedili su danas kao gosti Bačku sa 3:1, u prvoj utakmici petog kola Super lige Srbije.Strelci za Spartak na stadionu Karadjordje bili su Ognjen Mudrinski u 22, Vladimir Torbica u 35. i Milan Makarić u 88. minutu, dok je gol za Bačku u 61. dao Mladen Galić.Posao subotičkom klubu pri vodjstvu od 2:1 olakšao je Marko Klisura, koji je u 84. minutu dobio crveni karton.Spartak je sa sedam bodova izbio na sedmo mesto prvenstvene tabeli, dok je Bačka ostala na poslednjem sa jednim bodom.

20:23 - Ranijeri: Nismo se trudili kao timTrener Lestera Klaudio Ranijeri rekao je danas da su njegovi fudbaleri poraženi na početku prvenstva od Hala jer se nisu dovoljno timski trudili, ali i zato što je protivnik jednostavno bio bolji."Propustili smo dve dobre prilike rano, a posle nam je bilo teško. Uložili smo veliki napor, ali pojedinačni, ne timski. Oni su se sjajno branili i igrali kontre vrlo dobro. Prosto su bili bolji. Mi smo probali da se borimo i napor je bio izuzetan, ali nije bio timski", rekao je Ranijeri za Skaj sports.Lester je izgubio 2:1 i tako postao prvi šampion koji je poražen u prvom kolu."Nije nam ništa falilo, došli smo da pobedimo kao što smo navikli, ali to nekada nije moguće. Rekao sam mojim igračima da će biti teže nego prošle godine. Nekada igrate dobro, pa izgubite. Danas je bio normalan meč, zato moramo da budemo vrlo, vrlo jaki. Prošle sezone smo igrali sjajno kao tim i sada moramo to da ponovimo", rekao je Ranijeri.20:00 - Srpske košarkašice obišle simbol Rija

19:45 - Petra Kvitova osvojila bronzu na OI Češka teniserka Petra Kvitova osvojila je danas bronzanu medalju u pojedinačnoj konkurenciji na Olimpijskim igrama u Rio de Žaneiru. Kvitova je u borbi za treće mesto pobedila Amerikanku Medison Kiz sa 2:1 u setovima (7:5, 2:6, 6:2). Finale će se igrati večeras od 20.30, a sastaće se Andjelik Kerber iz Nemačke i Monika Puig iz Portorika. Britanski teniser Endi Mari prvi je finalista muškog singla, pošto je sa 2:0 u setovima (6:1, 6:4) pobedio Keija Nišikorija iz Japana. Njegov protivnik u borbi za zlatnu medalju biće pobednik duela izmedju Rafaela Nadala i Huana Martina del Potra.

19:00 - Bolt u velikom stilu debitovao na IgramaDvostruki uzastopni olimpijski šampion debitovao je danas u Rio de Žaneiru lakom pobedom u svojoj kvalifikacionoj grupi na 100 metara i plasirao se u polufinale takmičenja. Publika u Riju burno je pozdravila možda i najveću zvezdu ovih Igara. Bolt je sporo krenuo, a onda je uhvatio korak, prestigao rivale i imao vremena da četiri puta okrene glavu u stranu da bi proverio šta radi konkurencija, a onda prošao kroz cilj za 10,07 sekundi. Njegov glavni rival u Riju, Amerikanac Džastin Getlin, šampion 2004. godine u Atini, ranije je ubedljivo izborio plasman s vremenom od 10,01. Plasman u polufinale izborili su i drugi favoriti, kao što su Johan Blejk, Nikel Ašmide i Trejvon Bromel.

18:10 - Tamara Salaški nezadovoljna nastupom na OISrpska atletičarka Tamara Salaški rekla je da je nezadovoljna trkom na Olimpijskim igrama, ali da je 37. mesto u kvalifikacijama njen maksimum. "Iskreno, nisam baš zadovoljna. Malo sam sporije prošla prvih 200 metara i onda, kad sam se probudila, nije bilo dovoljno za prolazak dalje. U ovom trenutku je to bio moj maksimum", rekla je Tamara Salaški posle trke. Ona je navela da su je u ostvarivanju omeli, izmedju ostalog, "ženski problemi". "I ženski problemi su me malo omeli, i rano ustajanje, ali šta da radim. Borila sam se do kraja, želela sam to polufinale", kazala je ona. Kako je rekla, srećna je što je uopšte uspela i da dodje u Rio. "Nisam uspela, ali sam generalno, kad se sve sklopi, presrećna sto sam uopste uspela da dodjem ovde i trcim u grupi sa Alison Feliks u stazi pored nje. Ovaj put nije moglo bolje. Ali, idemo dalje. Verovatno ću imati još neku trku do kraja sezone i onda na zasluženi odmor", rekla je Salaški.

17:44 - Harting osvojio zlatnu medalju u bacanju diskaNemački atletičar Kristof Harting osvojio je zlatnu medalju na Olimpijskim igrama u bacanju diska. Harting je najbolji rezultat ostvario u poslednjoj, šestoj seriji, u kojoj je bacio disk 68,37 metara. Srebrnu medalju osvojio je Pjotr Malahovski sa 67,55 metara, a bronzanu još jedan Nemac Danijel Jasinski, sa 67,05. Bez medalje ostala su dvojica Estonaca, Martin Kuper i Gerd Kanter, koji su bili četvrti i peti. Zlatnu medalju je pre četiri godine na Igrama u Londonu osvojio njegov brat Robert Harting.

17:20 - Jovana Crnogoraca se sprema za nastup na OI

17:00 - Drisdejl pobedio Martina u fotofinišuNovozelandski veslač Mahe Drisdejl osvojio je zlatnu medalju u skifu na Olimpijskim igrama u Rio de Žaneiru, pošto je u fotofinišu pobedi Hrvata Damira Martina. Drisdejl i Martin su trku završili u istom vremenu, ali je zlatna medalja ipak pripala Novozelandjaninu, pošto je njegov čamac bio za centimetar ispred, što je utvrdjeno pregledanjem snimaka. Novozelandjanin i Hrvat su finalnu trku završili za ;šest minuta, 41 sekundu i 34 stotinke, što je novi olimpijski rekord. Bronzanu medalju osvojio Ondrej Sinek, koji je bio skoro tri sekunde sporiji. Kod žena zlatna medalja pripala je Australijanki Kimbleri Brenan, koja je trijumfovala ispred Amerikanke Džinevre Stoun i Kineskinje Djingli Duan. Britanski osmerac osvojio je zlatnu medalju, srebro je pripalo Nemcima, a bronza Holandjanima. Kod žena trijumfovala je posada SAD, na drugom stepeniku pobedničkog postolja našla se posada Velike Britanije, a Rumunke su se okitile bronzanim odličjem.

16:40 - Salaški osvojila treće mesto u svojoj kvalifikacionoj grupiSrpska atletičarka Tamara Salaški zauzela je treće mesto u drugoj kvalifikacionoj grupi u trci na 400 metara na Olimpijskim igrama u Rio de Žaneiro. Salaški je trku završila za 52 sekunde i 70 stotinki. Plasman u polufinale iz druge kvalifikacione grupe izborile su Amerikanka Alison Feliks i Ukrajinka Olha Zemljak. Amerikanka je zauzela prvo mesto, pošto je trku završila za 51,24 sekunde, dok je Zemljak bila 16 stotinki sporija. Plasman u polufinala izboriće prvoplasirane i drugoplasirane iz osam kvalfikacionih grupa i narednih osam najbržih atletičarki. Salaški trenutno ima treće najbolje vreme.

16:20 - Marina Maljković: Nema opuštanaj protiv SenegalaSelektorka ženske košarkaške reprezentacije Srbije Marina Maljković rekla je da njen tim protiv Senegela mora da igra na najvišem nivou ukoliko želi pobedu i plasman u četvrtfinale Olimpijskih igara u Rio de Žaneiru. "Želim da nastavimo u ovakvom ritmu i ovakvom ambijentu. Nema opuštanja, moramo da prikažemo našu najbolju igru da bi pobedile reprezentaciju Senegala. U pitanju je aktuelni šampion Afrike i tim koji dominira godinama na kontinentu", rekla je Maljković. Utakmica Srbija-Senegal igraće se sutra od 20.30 u Rio de Žaneiru.

15:00 - Košarkaši Partizana počeli pripreme za novu sezonuKošarkaši Partizana odradili su danas prvi trening u dvorani "Ranko Žeravica" u sklopu priprema za predstojeću sezonu. Na prvoj prozivci trenera Aleksandra Džikića pojavilo se 11 igrača. Današnju trening odradili su Vanja Marinković, Mihajlo Andrić, Djordje Majstorović, Miloš Koprivica, Branislav Ratkovica, Kenan Karahodžić, Uroš Luković, Frenk Robinson, Vilijam Hačer, Slobodan Jovanović i Nikola Tanasković. Zbog nastupa na Olimpijskim igrama u dresu Srbije, timu će se kasnije priključiti Stefan Birčević. Sa ekipom nije trenirao ni Adin Vrabac koji ima obaveze s nacionalnom timom Bosne i Hercegovine.

14:20 - Božović: Očekujem mnogo golova, više u mreži RadničkogTrener fudbalera Crvene zvezde Miodrag Božović rekao je da se nada da će pobedom u Nišu protiv Radničkog napraviti lepu uvertiru za duel sa Sasuolom u plej-ofu za plasman u Ligu Evrope. "Radnički je tradicionalno nezgodan protivnik za nas i retko se dešava da Zvezda pobedi u Nišu. Prošle godine nam je to pošlo za rukom, a nadam se da ćemo uspeti da ponovimo to i napravimo lepu uvertiru za Sasuolo. Neće biti lako, Radnički ima dobar tim, zbog čega očekuje mnogo golova, nadam se ne u našoj mreži", rekao je Božović. On je najavio da će na Čairu izvesti kombinovan sastav zbog utakmice u Italiji u četvrtak i dodao da najverovatnije neće biti pojačanja. Utakmica između Radničkog i Crvene zvezde igra se sutra od 19 sati u Nišu.

12:44 - Ivanović: Bez pompe, želimo mir uoči kvalifikacijaKapiten fudbalske reprezentacije Srbije Branislav Ivanović rekao je da je ne želi velika obećanja i pompu uoči početka kvalifikacija za Svetsko prvenstvo u Rusiji, već da se ekipa u miru spremi za meč protiv Republike Irske na startu. "Uvek su velika očekivanja pre početka, a na kraju razočaranje.Voleo bih da sada u miru, bez pompe i velikih reči uđemo u kvalifikacije. Znamo svi šta želimo, ali isto tako znamo i kako smo završavali prethodna dva ciklusa. Sami sebe smo izbacili iz kvalifikacija već posle uvodnih kola i zato izvucimo pouke, nećemo da pravimo iste greške", rekao je Ivanović. Ivanović smatra da Srbija nije favorit u grupi sa Irskom, Velsom i Austrijom, ali dodaje da će možda i najvažnije utakmice biti protiv Gruzije i Moldavije. "Irce i Velšane dobro poznajem, nedostatak kvaliteta nadoknađuju velikim htenjem, fanatizmom, veoma su uporni. Vels je bio prijatno iznenađenje na EP, Republika Irska je ostavila dobar utisak, jedino je Austrija podbacila. Ostvljani prvi imaju dobru atmosferu, a Austrija motiv da što pre ustane i popravi utisak. Mislim da selekcija koja osvoji svih 12 bodova u mečevima sa Gruzijom i Moldavijom ima realne šanse da bude prva u grupi. Ovo govorim iz našeg iskustva, ali i činjenice da je grupa ujednačena, u kojoj mi nismo favoriti. Mislim da je tako i bolje". Defanzivac Čelzija veruje da bi jedan dobar rezultat učinio da navijači budu vetar u leđa nacionalnom timu. "Dugo sam u reprezentaciji, znam takođe da nikada nismo razočarali kada je "Marakana" bila ispunjena. Voleo bih da već na startu osetimo podršku, svesni da se ona mora da se zasluži. Ukoliko pobedimo Irsku, siguran sam da će se tražiti karta više već za prvu narednu utakmicu. Naš narod u Srbiji, ali i Republici Srpskoj i Kosovu i Metohiji, voli fudbal. Na nama je da ga dovedemo na stadion, kako bi ostvarili zajedničku želju i otišli u Rusiju". On je dodao da će nova sezone engleske Premijer lige biti jedan od najuzbudljivijih u istoriji. "Dugo sam u Čelsiju, ali mislim da veću avanturu od ove koja sada počinje nisam imao. Dovoljno je videti samo velika trenerska imena, ali i veliki broj atraktivnih igrača koji su ovog leta došli na Ostrvo, kako bi vam bilo jasno da nas očekuje sezona puna iznenađenja i neizvesnosti. I za Čelsi je ovo veoma važna sezona, znamo svi kakvo je vreme iza nas, nadam se da ćemo sa Konteom imati uspeha. Adaptirali smo se, prihvatili nove zahteve, znamo da nas čeka težak put". Ivanović je dodao da novi fudbaler Liverpula Marko Grujić može da postane vrhunski igrač i da će iskazati svoj talenat već u prvoj sezoni u Premijer ligi.

11:49 - Napoli ponudio 18 miliona evra za Roga!Marko Rog u sledećim danima će postati novi igrač Napolija, tvrde Sky Sport Italia i Sportitalia. Već nekoliko nedelja zna se za interes italijanskog kluba, a Sportitalia piše da je Napoli ponudio 15 miliona evra odmah, ali i dodatna tri s bonusima. Savetnik Dinama Zdravko Mamić nedavno je izjavio da će Rog otići za 15 miliona evra, pa se čini da bi transfer uskoro mogao biti i realizovan.

10:51 - Lajović zbog povrede predao meč KarlovićuSrpski teniser Dušan Lajović nije uspeo da se plasirao u svoje prvo ATP finale u karijeri, pošto je zbog povrede predao meč Hrvatu Ivu Karloviću pri rezultatu 1:6, 1:1. Karlović se u finalu sastaje sa Felisijanom Lopezom, koji je bio bolji od Pabla Karenja Buste 2:6, 6:3, 6:3. Turnir u Meksiku igra se za nagradni fond od 721.030 dolara.

10:33 - Džejms potpisao novi ugovor s KlivlendomKrilni košarkaš Klivlenda Lebron Džejms potpisao je novi višegodišnji ugovor sa aktuelnim prvakom NBA lige. "Zaista smo srećni što imamo kohezivnu grupu igrača, koja zajedno stasava već godinama i u kojoj svaki pojedinac veruje drugom i spreman je da se žrtvuje za njega, kako na terenu, tako i van njega. Srce ove grupe je Lebron. Njegovo vođstvo, njegova strast, njegova nepokolebljiva predanost su zaštitni znak našeg uspeha", rekao je generalni direktor Klivlenda Dejvid Grifin. Džejms je ugovor vredan 100 miliona dolara potpisao na tri godine. Ovaj 31-godišnji košarkaš je u Klivlendu proveo prvih sedam godina u NBA ligi, potom se preselio u Majami, da bi se u klub iz Ohaja vratio 2014, s kojim je prethodne sezone osvojio šampionski prvi šampionski prsten. On je potom odustao od poslednje godine ugovora s Kavsima kako bi pregovarao za novi, unosniji ugovor.

09:31 - Uroš Duvnjak u Karpoš sokolimaKarpoš sokoli, drugi makedonski klub u ABA ligi, potvrdio je da doveo srpskog beka Uroša Duvnjaka, prenose lokalni mediji. Reč je o košarkašu koji je karijeru započeo u Partizanu, odakle je 2012. otišao u Grčku gde je nastupao za PAOK i još nekoliko timova.Karpoš sokoli će naredne sezone biti drugi makedonski predstavnik u regionalnoj košarkaškoj ABA ligi, koja, kako ističe trener "sokola" Siniša Matić, traži kvalitetna pojačanja, a Duvnjak je upravo to.

08:42 - Dirado najbolja na 200 leđno, Hosu srebrnaAmerička plivačica Medlin Dirado osvojila je zlatnu medalju u trci 200 metara ledjnim stilom na Olimpijskim igrama u Rio de Žaneiru. Dirado je trku završila za dva minuta, pet sekundi i 99 stotinki. Amerikanka je tako sprečila Katinku Hosu da osvoji i četvrtu zlatnu medalju u Riju, pa će Mađarica morati da se zadovolji samo srebrom. Hosu je stazu preplivala za 2:06,05. Bronzanu medalju osvojila je Kanađanka Hilari Kaldvel (2:07,54).

08:15 - Karter iznendadila Adams i osvojila zlato u bacanju kugleAmerička atletičarka Mišel Karter osvojila je zlatnu medalju u bacanju kugle na Olimpijskim igrama u Rio de Žaneiru. Ona je zlato osvojila hicem od 20 metara i 63 centimetra i to u poslednjoj seriji. Karter je iza sebe ostavila dvostruku olimpijsku pobednicu, Valeri Adams sa Novog Zelanda, koja je ovog puta morala da se zadovolji "samo" srebrom. Najbolji hitac Adams iznosio je 20 metara i 42 centimetra. Bronzanu medalju osvojila je Madjarica Anita Marton rezultatom 19,87 metara.

08:01 - Novo zlato i rekord za LedeckiAmerička plivačica Kejti Ledecki osvojila je zlatnu medalju u trci na 800 metara slobodnim stilom na Olimpijskim igrama u Rio de Žaneiru. Ledecki je do zlata stigla novim svetskim rekordom - osam minuta, četiri sekunde i 79 stotinki.Ona je tako popravila sopsteni rekord za gotovo dve sekunde.Ledecki je u Riju osvojila zlata u trkama na 200, 400 i 800 metara i tako postala prva plivačica kojoj je to pošto za rukom još od 1968. godine i Debi Mejer.Srebrnu medalju osvojila je Britanka Karlin Džez, a bronzu Madjarica Boglarka Kapaš.Američki plivač Entoni Irvin pobedio je u trci na 50 metara slobodno rezultatom 21,40 sekundi. Srebro je pripalo Francuzu Floranu Manaduu, dok je bronzu osvojio Amerikanac Nejtan Adrijan.

08:00 - VESTI KOJE SU OBELEŽILE PRETHODNI DAN MOŽETE PROČITATI OVDE

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track