BLOG UŽIVO, VIDEO Marej: Pokušaću da iskoristim svaku šansu
Foto: Reuters

NAJNOVIJE INFORMACIJE IZ SVETA SPORTA

BLOG UŽIVO, VIDEO Marej: Pokušaću da iskoristim svaku šansu

Fudbal -

Sve o sportskim dešavanjima na jednom mestu, najnovije informacije, rezultati, najave predstojećih događaja.

BEOGRAD - Dobrodošli na Kurir sport! Pratite najnovije vesti iz sveta sporta na jednom mestu.23:00 - Napoli savladao Milan, dva gola MilikaFudbaleri Napolija pobedili su večeras Milan 4:2 (2:0) na svom terenu u 2. kolu italijanske Serije A. Junak meča bio je novajlija Arkadijuš Milik sa dva gola u prvom poluvremenu, u 18. i 33. minutu, kada se činilo da je sve gotovo. Međutim, Milan je u razmaku od 51. do 55. minuta stigao do izjednačenja preko Mbaje Nijanga i Susa, ali su Napolitancima trijumf doneli Hoze Kaljehon u 75. i autogol Alezija Romanjolija u finišu. Fudbaleri Milana meč su završili sa devetoricom, zbog isključenja Juraja Kucke i Nijanga. Ranije danas, Juventus je slavio u Rimu protiv Lacija minimalnim rezultatom, a čovek odluke bio je Sami Kedira u 66. minutu.

22:30 - Real pobedio SeltuFudbaleri Real Madrida pobedili su večeras na svom stadionu Seltu sa 2:1 u drugom kolu španske Primere. Golove u trijumfu kraljevskog kluba postigli su Alvaro Morata u 60. i Toni Kros u 81. minutu. Strelac jedinog pogotka za Seltu bio je Fabijan Oreljana u 67. Real se drugom pobedom u šampionatu, makar do večeras, osamostalio na prvom mestu Primere sa šest bodova, dok je Selta 19. bez bodova.

22:00 - Prva pobeda Bačke u Superligi SrbijeFudbaleri Bačke ostvarili su večeras prvu pobedu u sezoni, pošto su u Novom Sadu pobedili Borac iz Čačka s 1:0 u sedmom kolu Super lige Srbije. Jedini gol na utakmici postigao je Luka Luković u 14. minutu. Bačka posle sedam utakmica zauzima poslednje, 16. mesto sa četiri boda, dok Borac ima jedan više i zauzima 15. mesto. Radnički je u Nišu na stadionu Čair s 2:0 pobedio Mladost iz Lučana, a golovi su postignuti u samom finišu utakmice. Prvo je Saša Stojanović u 90. minutu doveo Radnički do prednosti, da bi konačan rezultat u poslednjim sekundama utakmice postavio Miloš Petrović. U Ivanjici Javor i Čukarički odigrali su nerešeno bez golova. Čukarički posle sedam utakmica zauzima 14. mesto sa pet bodova, dok je Javor 13. sa šest. Na Dušanovcu Voždovac i Napredak iz Kruševca odigrali su nerešeno bez golova. Voždovac je peti sa 11 bodova, dok je Napredak osmi sa devet. Nešto ranije danas Partizan je na svom stadionu sa 4:0 pobedio Rad, dok je Metalac juče u gostima s 1:0 savladao Radnik. Lider šampionata Crvena zvezda gostovaće sutra Novom Pazaru od 17.00, dok sedmo kolo od 20.00 zatvaraju Vojvodina i Spartak iz Subotice.

20:55 - Partizan lako pobedio RadFudbaleri Partizana pobedili su večeras na svom stadionu Rad sa 4:0 u prvoj subotnjoj utakmici sedmog kola Super lige Srbije. Golove za Partizan postigli su Valerij Božinov u trećem, Nikola Milenković u 23, Leonardo da Silva u 49. i Miroslav Radović u 80. minutu. Pobeda Partizana ni u jednom trenutku nije dovodjena u pitanje, a crno-beli su na poluvremenu imali dva gola prednosti. Opširnije OVDE

20:35 - Juventus pobedio LacioFudbaleri Juventusa pobedili su u gostima Lacio s 1:0 u prvoj utakmici drugog kola italijanske Serije A. Jedini gol na utakmici postigao je Sami Kedira u 66. minutu posle dodavanja Paula Dibale kroz odbranu Lacija. Lacio je posle primljenog gola zaigrao znatno ofanzivnije, što mu je u finišu donelo dve dobre prilike, ali prvo Patrik Gabaron nije bio precizan sa oko 10 metara, a onda je u 87. minutu Marko Parolo šutirao sa sličnog mesta, ali je Djanluidji Bufon zaustavio njegov pokušaj. Srpski fudbaler Dušan Basta nastupao je do 72. minuta za Lacio, a onda ga je zamenio Filip Djordjević, dok je Sergej Milinković-Savić u igru ušao u 59. minutu. Juventus posle dve utakmice ima maksimalan učinak, te tako zauzima prvo mesto u Seriji A, dok je Lacio deveti s tri boda.

20:20 - Pobede Eibara i SosijedadaFudbaleri Eibara pobedili su danas na svom terenu Valensiju sa 1:0, dok je Real Sosijedad u gostima trijumfovao protiv Osasune s 2:0 u drugom kolu španske Primere. Eibar i Valensija odigrali su zanimljivu utakmicu s dosta prilika na obe strane, ali je na kraju vidjen samo jedan gol. Trijumf Eibaru doneo je Pedro Leon u 62. minutu koji je natrčao na loptu pošto mu je golman Valensije Metju Rajan odbranio jedanaesterac. Eibaru je ovo prva pobeda u sezoni, dok je Valensija pretrpela drugi poraz. Real Sosijedad je na gostovanju Osasuni takodje došao do prve pobede u šampionatu. Ekipa iz San Sebastijana je do vodjstva stigla u sudijskoj nadoknadi vremena prvog dela igre kada je Huanmi zatresao mrežu Osasune, a konačan rezultat postavio je autogolom Unai Garsija u 82. minutu koji je posle jedne dubinske lopte na ivici kaznenog odigrao glavom i prebacio svog golmana.

20:00 - Mega predstavila dresove i tim za novu sezonuKošarkaški klub Mega Leks predstavio je na plaži u Sremskoj Mitrovici nove dresove i ekipu za predstojeću sezonu. Košarkaši i stručni štab Mege na promociju dresova došli su sa broda koji je bio brendiran zastavama kluba. Mega će naredne sezone igrati u drečavo žutim i rozim dresovima s rukavima. Trener Mege Dejan Milojević rekao je da klub u narednoj sezoni ima "najveće moguće ambicije". "To znači da ćemo se u svim takmičenjima u kojima budemo igrali putruditi da ostvarimo najbolji mogući rezultat. Takodje, Megin koncept je prepoznatljiv i svima dobro poznat i od njega nećemo odstupati ni u takmičarskoj godini pred nama. Potrudićemo se da igrači što je moguće više napreduju i da ih afirmišemo na pravi način. Mnogo energije i truda ćemo uložiti u njihov razvoj, jer smo svesni da će na taj način i klub moći da napreduje", rekao je Milojević. Kapiten Mega Leksa Rade Zagorac kazao je da je prezadovoljan što će ekipa i naredne sezone kao domaćnin igrati u Sremskoj Mitrovici, jer su ih "ljudi fantastično prihvatili". Mega će naredne sezone igrati u četiri takmičenja - Jadranskoj ligi, Ligi šampiona, Kupu Radivoja Koraća i Superligi Srbije.

19:10 - Pobeda Čelsija, prvenci Arsenala i LesteraFudbaleri Arsenala i Čelsija opravdali su uloge favorita i zabeležili pobede protiv Votforda 3:1, odnosno Barnlija 3:0 u 3. kolu Premijer lige. Arsenal je sav posao na gostovanju Votfordu završio već na poluvremenu kada je imao tri gola više preko Kazorle, Sančeza i Ozila, a debitant Pereira uspeo je samo da ublaži poraz svog tima u nastavku. Ekipa Arsena Vengera zabeležila je prvi trijumf ove sezone, a isto je to uradio i branilac titule Lester protiv Svonsija 2:1. Čelsi je lako odradio posao protiv Barnlija, Azar je pokazao da se loša forma iz prošle sezone iza njega, Vilijan se takođe upisao, kao i "zaboravljeni" Mozes.Nemanja Matić je bio zapažen i asistirao kod prvog gola Azara. U ostalim mečevima, Everton je minimalnim rezultatom bio bolji od Stouka, dok su remizirali Kristal Palas i Bornmut, kao i Sautempton i Sanderlend.

18:30 - Poketino zadovoljan, Klop ljut na sudijuTrener fudbalera Totenhema Maurisio Poketino rekao je da je današnji remi sa Liverpulom (1:1) završen najpravednijim rezultatom. "Veoma sam zadovoljan igrom svoje ekipe. Teško je igrati protiv Liverpula. Oni imaju veoma dobre igrače. Ako pogledate statistiku ekipe su bile izjednačene. Liverpul je ekipa koja želi da igra i osvaja titule, mi smo isti pa mislim da je današnji rezultat bio najpravedniji", rekao je Poketino. Totenhem je na Vajt Hart Lejnu odigrao 1:1 sa Liverpulom u trećem kolu Premijer lige. Liverpul je poveo u 43. minutu golom Džejmsa Milnera iz jedanaesterca, a izjednačio je Dani Rouz u 72. minutu. Klop je rekao da ekipa mora da prihvati bod iz današnjeg meča, ali da misli da je oštećena jer joj nije dosudjen penal nad Žoelom Matipom, posle duela sa Janom Vertongenom. Sudija je samo opomenuo fudbalera Totenhema.

18:10 - Borusija Dortmund pobedom počela novu sezonuFudbaleri Borusije iz Dortmunda počeli su danas takmičenje u novoj sezoni u Bundesligi pobedom protiv Majnca od 2:1, dok je Volfsburg u prvom kolu pobedio Augsburg sa 2:0. Oba gola za vicešampiona Nemačke Borusiju Dortmund postigao je Pjer Emerik Obamejang, u 17. i 89. minutu iz jedanaesterca. Konačan rezultat postavio je Jošinori Muto u drugom minutu sudijske nadoknade vremena. Fudbaleri Volfsburga pobedili su na gostujućem terenu Augsburg sa 2:0 i to je jedina pobeda gostujućeg tima u današnjim utakmicama prvog kola Bundeslige. Golove su postigli Danijel Didavi u 35. minutu i Rikardo Rodriges u 89. minutu. Ajntraht je na svom terenu u Frankfurtu pobedio Šalke sa 1:0, golom Aleksandra Mejera u 13. minutu.Fudbaleri Kelna pobedili su na svom terenu Darmštat sa 2:0, dok su Hamburg i Ingolštat odigrali nerešeno 1:1. 17:45 - Marej: Pokušaću da iskoristim svaku šansuBritanski teniser Endi Marej rekao je da će pokušati da iskoristi svaku šansu za uspeh, počevši od predstojećeg grend slem turnira, Otvorenog prvenstva SAD u Njujorku. Marej je prošle nedelje u finalu Mastersa u Sinsinatiju izgubio od Marina Čilića iz Hrvatske i prekinuo niz od 22 pobede. Drugi teniser sveta je tokom tog niza osvojio Vimbldon i odbranio zlatnu olimpijsku medalju u Rio de Žaneiru. On je do sada osvojio tri grend slem turnira, od kojih je prvi osvojio upravo u Njujorku 2012. godine, kada je u finalu pobedio Novaka Đokovića posle pet setova. Đoković je prethodnih nedelja imao problema sa povredom zgloba, a od ostalih favorita Švajcarac Rodžer Federer neće igrati na Ju Es openu zbog povrede. "Imam 29 godina i mislim da ću, ako budem imao sreće, moći da igram na ovako visokom nivou još tri, maksimum četiri godine. To nije lako. Nadam se da ću ovako igrati i kada napunim 38 godina, ali to nije verovatno. To ću iskoristiti na pozitivan način, znajući da moram da iskoristim svaku priliku koja se ukaže. Radi se o drugačijem mentalitetu od onog kada ste mlađi i kada mislite da imate više vremena", rekao je Marej.17:20 - Stanojević šesti u finalu Svetskog prvenstva za veslačeSrpski veslač Miloš Stanojević zauzeo je danas šesto mesto u skifu za lake veslače na Svetskom prvenstvu za seniore do 23 godine i juniore u Roterdamu. U kokurenciji je bilo 25 čamaca, a Stanojević je u finalu zauzeo šesto mesto rezultatom 7:49,03 minuta. "Za razliku od polufinala u finalu je duvao jak bočni kontra vetar, a ja sam veslao u prvoj stazi koja je bila najviše na udaru. Ispostavilo se da je trebalo mnogo jače da zapnem u polufinalu jer bi, da sam bio prvi ili drugi, imao mnogo bolju stazu u borbi za odličja. Ovako, pored izuzetnih protivnika, protiv sebe sam imao loše uslove, pa nije moglo bolje. Prezadovoljan sam plasmanom u finale i priazanim u Roterdamu", rekao je Stanojević, navodi se u saopštenju Veslačkog saveza Srbije.17:00 - Juniori Srbije pobedili HrvatskuU derbiju drugog kola SP juniora u Podgorici Srbija je pobedila Hrvatsku 15:13 (6:3,3:4,3:3,3:3). Odlična igra već u prvoj četvrtini donela je lpu prednost 6:3. Imala j naša selekcija i pet golova viška 8:3, ali su se Hrvati pobudili i na veliki odmor otišli sa minusom od dva gola 7:9. U trećoj četvrtini u jednom trenutku bilo je 10:9 za Srbiju da bi golovima Tomića i Vučinića vraćeni mir u igru i vodjstvo koje je pred poslednji deo iznosio 12:10. Hrvatska se ponovo približila ali su Janković i Lukić doneli 14:11 i to više nije moglo da se ispusti.

16:32 - Kejn: Želeo bih da završim karijeru u TotenhemuFudbaler Totenhema Hari Kejn rekao je danas da bi želeo da završi karijeru u tom londonskom klubu. Kejn je prošle sezone sa 25 golova bio najbolji strelac Premijer lige, a Totenhem je u završnici prvenstva ispao iz borbe za titulu."Vole bih da ostanem u Totenhemu. Klub je u odličnoj situaciji, napredujemo i to je važno. Sve dok postoji vizija i kada se ne prodaju igrači, mi napredujemo. Imamo dobru grupu mladih igrača sa sjajnim trenerom, dobrim trening centrom i stadionom. Voleo bih da ostanem u Totenhemu do kraja karijere. Videćemo šta će se dogoditi", rekao je Kejn za Skaj Sports.Upitan da li bi se zadovoljio još jedim plasmanom medju prve četiri ekipe, Kejn je odgovorio odrično."Želimo da budemo bolji nego što smo bili prošle godine. Nikoga se ne plašimo, ne plašimo se nijednog protivničkog igrača, nijednog trenera. Uvereni smo u naše sposobnosti. Tu smo, bićemo u vrhu i ponovo ćemo se boriti za titulu. Klubovi kupuju igrače i menjaju trenere kada misle da je to potrebno. Doveli smo nekoliko dobrih igrača i zadovoljni smo", rekao je on.Kejn je dodao da je ekipa svake godine sve bolja, ali da mora da ostane koncentrisana."Mnogo je priče o Junajtedima, Sitijima i Čelsijima, novim trenerima, novim igračima. Mi smo srećni što ljudi pričaju o njima i radićemo ono što radimo svake nedelje", naveo je on.Kejn je nastupao za Englesku na Evropskom prvenstvu u Francuskoj ovog leta. Engleska je u osimi finala izgubila od Islanda, a Kejn je odbacio navode da je njegova loša fizička pripremljenost uticala na rezultate državnog tima."Evropsko prvenstvo je potpuno drugačije iskustvo, bili smo uzbudjeni što učestvujemo i igramo pred engleskim navijačima i šteta je što su se tako odigrale stvari. Ponekad u fudbalu ne znate zbog čega se nešto dogodilo, ili šta se dogodilo. Sve se brzo desilo i teško je bilo prihvatiti sve to. Ali, to je bilo iskustvo, to je fudbal, u fudbalu ima uspona i padova", rekao je Kejn.

15:40 - Rozberg na pol poziciji u trci za Veliku nagradu BelgijeVozač Mercedesa Niko Rozberg startovaće sa prvog mesta u trci Formule 1 za Veliku nagradu Belgije, pošto je ostvario najbrže vreme u kvalifikacijama.Rozberg je prevezao najbrži krug od 1:46,744 minuta.Sa drugog mesta krenuće vozač Red Bula Maks Verstapen, koji je od Rozberga bio sporiji za 0,149 sekundi. On je danas kao osamnaestogodišnjak postao najmladji vozač u istoriji Formule 1 koji će startovati iz prvog reda.Treći je bio vozač Ferarija Kimi Raikonen sa zaostatkom od 0,166 sekundi. Njegov klupski kolega, četvorostruki svetski šampion Sebastijan Fetel počeće trku sa četvrtog mesta, a Danijel Rikardo iz Red Bula sa petog.Vodeći u generalnom plasmanu, aktuelni svetski prvak Luis Hamilton iz Mercedesa startovaće sa poslednjeg 22. mesta posle kazne od 55 mesta zbog brojnih izmena na motoru.Posle kazni Fernando Alonso iz Meklarena startovaće sa pretposlednjeg mesta, a Markus Erikson iz Zaubera sa 20. mesta.Trka za Veliku nagradu Belgije počinje sutra od 14.00 časova.

15:04 - Olimpijski tim Severne Koreje dočekan bez pompeOlimpijski tim Severne Koreje vratio se danas kući sa Igara u Rio de Žaneiru, a sportiste su dočekali članovi porodice i prijatelji. Nije bilo organizovanog dočeka za olimpijce koje su na aerodromu pozdravili i zamenik premijera Ro Tu Čol i zamenik ministra sporta Kum Džong Su. Nije bilo povorke i dočeka na ulicama, uobičajene dobrodošlice severnokorejskim sportistima kada se vraćaju kući posle pobeda na medjunarodnim takmičenjima.Severna Koreja je osvojila sedam medalja na Olimpijskim igrama u Rio de Žaneiru, dve zlatne, u dizanju tegova i gimnastici, tri srebrne u dizanju tegova i dve bronzane u stonom tenisu i streljaštvu. Oni su u Riju osvojili više medalja nego na prethodnim Igrama u Londonu, ali manje zlatnih. Sportisti Severne Koreje su u Londonu osvojili četiri zlatne i dve bronzane medalje. "Dao sam sve od sebe da pobedim i ulijem samopouzdanje našoj vojsci i našem narodu", rekao je gimnastičar Ri Se Gvang, koji je osvojio zlatnu medalju u preskoku.

14:52 - Hamilton kažnjen sa 55 mesta zbog promena na motoruVozač Mercedesa Luis Hamilton startovaće sa poslednje pozicije u predstojećoj trci Formule 1 za Veliku nagradu Belgije pošto je danas kažnjen sa 55 mesta lošijom startnom pozicijom od one koje ostvari u kvalifikacijama. Hamilton je juče kažnjen sa 30 mesta jer je na motoru njegovog bolida izvršeno previše izmena, ali je danas kažnjen sa još 20 posle dodatnih izmena na motoru. Mercedes se odlučio na izmene, žrtvovao je sutrašnju trku u Belgiji, kako bi Hamiltonu obezbedio dobar motor za nastavak šampionata i trku u Monci naredne nedelje. U Formuli 1 takmiči se 22 vozača, pa je sigurno da će aktuelni svetski prvak startovati sa poslednje pozicije. Kvalifikacije za trku u Belgiji na programu su danas, a trka počinje sutra od 14.00 časova.

14:30 - Miletić iz Vojvodine prešao u VesterloDosadašnji fudbaler Vojvodine Nemanja Miletić karijeru će nastaviti u belgijskom prvoligašu Vesterlu, objavio je novosadski klub. Kontakt između Belgijanaca i Vojvodine uspostavljen je pre revanš utakmice plej-ofa za Ligu Evrope protiv AZ Alkmara u Holandiji, a odmah nakon meča Miletić je otputovao u Vesterlo na lekarske preglede.Snažni defanzivac potpisao je dvogodišnji ugovor, sa opcijom da saradnja bude produžena na još jednu sezonu.Miletić je u Vojvodinu stigao u januaru ove godine iz čačanskog Borca, a u ranije je igrao u Slogi iz Kraljeva.

13:25 - Anri postao pomoćni trener BelgijeLegendarni golgeter Arsenala Tijeri Anri postavljen je za asistenta selektora Roberta Martineza u fudbalskoj reprezentaciji Belgije. Doskorašnji menadžer Evertona Martinez nedavno je dobio poverenje da predvodi Belgijance u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo u Rusiji, a veliku pomoć imaće u bivšem napadaču Arsenala, Barselone i Njujorka. “Veoma sam srećan što ću biti deo jakog stručnog štaba Belgije”, napisao je Anri na svom Tviter profilu. On će biti drugi pomoćnik španskom stručnjaku, pošto mu je najbliži saradnjik Grem Džons, sa kojim je Martinez radio u Svonsiju, Viganu i Evertonu. Ovo će biti prvi seniorski posao Francuza nakon što je napustio mlađe selekcije Arsenala posle sukoba sa menadžerom Arsenom Vengerom.

12:15 - Simeone: Svaka čast Ronaldu, ali je Grizman najboljiTrener Atletiko Madrida Dijego Simeone rekao da je Antoan Grizman po njegovom mišljenju bio najbolji fudbaler Evrope u prošloj sezoni, iako je Kristijanu Ronaldu pripala ta nagrada. "Čestitam Ronaldo, na timskom i individualnom kvalitetu, osvojio je EURO i Ligu šampiona, ali smatram da je Grizman apsolutno bio najbolji. Liga šampiona je veoma jako takmičenje sa mnogo snažnih timova, a Bajern, koji smo mi eliminisali, je najači. Atletiko je igrao protiv znatno težih protivnika, a Grizman je baš protiv njih bio sjajan", rekao je Simone, a prenosi španski As. Upravo su Ronaldove ekipe bile bolje od onih za koje igra Grizman, prvo je Real u finalu Lige šampiona slavio posle penala protiv Atletika, a potom je Portugalija u borbi za titulu prvaka Evrope savladala Francusku u produžecima. Na sve to je Ronaldo postigao odlučujući gol u penal seriji u finalu Ligu šampiona, dok je Francuz promašio isti u regularnom toku. Ronaldo je u četvrtak na svečanosti u Monte Karlu drugi put izabran za najboljeg fudbalera Evrope u izboru novinara članica UEFA.

11:20 - Deca iz Srbije osvojila 21 medalju na Igrama mladih u SplituSrpski takmičari osvojili su 21 medalju u 10 sportova na Sportskim igrama mladih u Splitu, među kojima su devet zlatnih i po šest srebrnih i bronzanih. Više od 600 učesnika međunarodnog finala pobednika u Srbiji, Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini okupilo se na splitskoj rivi najmasovnije sportske manifestacije za decu i omladinu Balkana. Ono po čemu će se pamtiti boravak u Splitu nisu samo pobede na sportskim terenima, već i druženja sa vršnjacima iz regiona u Splitu, gde su uz spektakularan vatromet i dodelu odličja zatvorene 20. Sportske igre mladih. Idejni tvorac Igara Zdravko Marić pozdravio je mlade sportiste i rekao da su Sportske igre mladih već 20 godina važan deo odrastanja dece na Balkanu. "U ovom projektu je sve apsolutno besplatno, svako dete može da učestvuje, a do sada smo imali preko milion najmladih takmičara. Oni se druže, uče fer-pleju, da je bavljenje sportom važno, kao što je bitno i dovesti ih na igrališta i pomeriti od savremenih tehnologija", rekao je Marić. U Srbiji se ove godine u kvalifikacijama takmicilo oko 50.000 dece, a Marić napominje da je izuzetno zadovoljan saradnjom sa Savezom za školski sport Srbije i predsednikom Zeljkom Tanaskovićem, ali i ponosan na podršku koju od početka Sportske igre mladih imaju od premijera Srbije Aleksandra Vučića.

10:07 - Pelegrini preuzeo HebeiNekadašnji trener Mančester Sitija Manuel Pelegrini postavljen je na klupu ambicioznog kineskog Hebeija, saopštio je taj klub. Čileanski stručnjak po završetku prošle sezone napustio je Siti, nakon dolaska Pepa Gvardiole, ali mu nije dugo trebalo da pronađe novi anganžman. Pelegrini će u novom timu raditi sa respektabilnim fudbalskim imenima poput Ezekijela Lavecija, Žervinja, Stefana Mbije i Gaela Kakute. Kinezi su prethodno zvali dosadašnjeg trenera Intera Roberta Manćinija, ali su od njega dobili odričan odgovor, pa je izbor pao na Pelegrinija. Fudbaleri Hebeija posle 23 kola nalaze se na petom mesto kineskog šampionata, pet bodova manje od pozicije koja vodi u Azijsku Ligu šampiona.

09:42 - Katai blizu transfera u AtalantuKapiten Crvene zvezde Aleksandar Katai na korak je od prelaska u italijanskog prvoligaša Atalantu. Prvak Srbije od člana Serije A traži tri miliona evra za obeštećenje, Italijani bi malo da spuste cenu, ali dogovor dve strane je veoma blizu. Klub iz Bergama obnovio je interesovanje za Zvezdinu "desetku" sa početka leta i transfer je u završnoj fazi. Katai je prošle sezone bio prvi strelac Superlige Srbije sa 21 golom, a i na početku ove je pružao odlične partije u Evropi i na domaćoj sceni. Njemu je ugovor sa Crvenom zvezdom isticao leta 2017. godine, pa je klub bio prinuđen da ga sada proda i zaradi na njegovom transferu.

08:05 - Troicki bez finala u Vinston-SejlemuSrpski teniser Viktor Troicki nije uspeo da se plasira u finale turnira u američkom Vinston-Sejlemu, pošto je poražen od Španca Roberta Bautiste sa 7:5, 6:7 (7:2), 6:2. Troicki je od 17. tenisera sveta izgubio posle velike borbe i više od dva sata igre. Posle izgubljenog prvog seta, Troicki je u drugom uspeo da izjednači iako je gubio 5:1 u gemovima, ali nije imao snage za veliki preokret u odlučujućem setu. Bautista u finalu čeka boljeg iz duela Pablo Karenjo Busta (Španija) - Džon Milmen (Australija). Turnir u Vinston Sejlemu igra se za nagradni fond od 639.255 dolara.

08:00 - VESTI KOJE SU OBELEŽILE PRETHODNI DAN MOŽETE PROČITATI OVDE

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track