BLOG UŽIVO, VIDEO: Anita Vlodarčik ponovo oborila svetski rekord
Foto: Reuters

NAJNOVIJE INFORMACIJE IZ SVETA SPORTA

BLOG UŽIVO, VIDEO: Anita Vlodarčik ponovo oborila svetski rekord

Fudbal -

Sve o sportskim dešavanjima na jednom mestu, najnovije informacije, rezultati, najave predstojećih događaja.

BEOGRAD - Dobrodošli na Kurir sport! Pratite najnovije vesti iz sveta sporta na jednom mestu.23:25 - Monako srušio PSŽFudbaleri Monaka pobedili su na svom terenu ekipu PSŽ-a 3:1 u meču 3. kola francuskog prvenstva. Golove za Monako postigli su Mutinjo u 13, Fabinjo u 45. sa penala i Orije (autogol) u 80. minutu. Jedini strelac za goste bio je Kavani u 63. minutu. Bordo je pobedio Nant 1:0, dok su Sent Etjen i Tuluz igrali bez golova. Prvo mesto drži Monako sa sedam bodova.

23:00 - Lajpcig doveo škotskog fudbaleraDosadašnji fudbaler Notingem Foresta Oliver Burk potpisao je danas ugovor sa nemačkim Lajpcigom. Škotski fudbaler je sa novim članom Bundeslige potpisao petogodišnji ugovor. Sportski direktor Lajpciga Rafl Rangnik je rakao je da je Burk "izvanredan 19-godišnji talenat sa velikom količinom potencijala". "On se uklapa u našu filozofiju", rekao je Rangnik. Burk je, prema navodima medija, u Lajpcig stigao za 12 miliona evra. Rangnik je dodao da je nekoliko klubova bilo zainteresovano za tog veznog igrača. Magazin Kiker navodi da su za Burka bili zainteresovani Bajern iz Minhena, Arsenal i Totenhem. Burk je za reprezentaciju Škotske debitovao marta ove godine, a do sada je za nacionalni tim upisao dva nastupa.

22:35 - Alardajs saopštio spisak, ima promena u odnosu na EUROSelektor fudbalske reprezentacije Engleske Sem Alardajs saopštio je večeras spisak igrača na koje računa za utakmicu protiv Slovačke na početku kvalifikacija za Svetsko prvenstvo 2018. Na spisku Alardajsa, u odnosu na tim koji je nastupio na Evropskom prvenstvu u Francuskoj, ima pet novih imena. Selektor Engleske nije saopštio ko će biti kapiten reprezentacije, odnosno da li će Vejn Runi i dalje nositi kapitensku traku. Fudbalska reprezentacija Engleske kvalifikacije za Svetsko prvenstvo u Rusiji počinje 4. septembra utakmicom protiv Slovačke. U Grupi F su još i selekcije Slovenije, Litvanije i Malte. Na spisku su: Golmani: Frejzer Forster (Sautempton), Džo Hart (Mančester siti) i Tom Hiton (Barnli). Odbrana: Geri Kejhil (Čelsi), Natanijel Klajn (Liverpul), Fil Jagjelka (Everton), Dani Rouz (Totenhem), Luk Šo (Mančester junajted), Kris Smoling (Mančester junajted), Džon Stouns (Mančester siti) i Kajl Voker (Totenhem). Sredina terena: Dele Ali (Totenhem), Mičel Antonio (Vest Hem), Erik Dajer (Totenhem), Deni Drinkvoter (Lester), Džordan Hendreson (Liverpul), Adam Lalana (Liverpul), Vejn Runi (Mančester junajted), Rahim Sterling (Mančester siti) i Tio Volkot (Arsenal). Napad: Hari Kejn (Totenhem), Danijel Staridž (Liverpul) i Džejmi Vardi (Lester).

22:15 - Vojvodina pregazila SpartakFudbaleri Vojvodine pobedili su večeras u Novom Sadu subotički Spartak s ubedljivih 5:0 u poslednjoj utakmici sedmog kola Super lige Srbije. Ekipa iz Novog Sada je druga na tabeli sa 16 bodova, tri manje od prvoplasirane Crvene zvezde, ali i sa utakmicom manje. Na drugoj strani, Spartak je na petoj poziciji sa 12 osvojenih bodova. Goleadu na Karadjordju otvorio je Filip Malbašić u 13. minutu, a na 2:0 je povisio Nikola Ašćerić u 31. minutu. Aleksandar Paločević je postigao treći gol za Vojvodinu u 61. minutu, a seriju golova je sa dva pogotka završio Lazar Zličić u 77. i 85. minutu. U Super ligi Srbije sledi dvonedeljna pauza zbog obaveza reprezentacija u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo u Rusiji 2018. godine. U narednom, osmom kolu, Vojvodina gostuje Radu, a Spartak dočekuje Javor.

22:00 - Gvardiola: Siti može još boljeMenadžer Mančester sitija Pep Gvardiola izjavio je da "građani" mogu da budu još ubedljiviji i da igraju još bolje. Siti je ranije danas pobedio Vest Hem 3:1. "Mi smo zajedno dva meseca, nije mnogo, ali nisam očekivao ovakvu igru za kratko vreme. Odigrali smo dobro prvo poluvreme, posle smo primili gol iz njihove prve prave šanse, ali smo mentalno na kraju kontrolisali meč. Zaslužili smo pobedu sa više golova, ali je igra bila odlična. Od prvog treninga i na utakmicama, nemam nikakvih zamerki na ponašanje u mom timu", izjavio je Gvardiola i dodao: "Sterling je dva puta pogodio, ali za mene je on i na prošlim utakmicama bio sjajan. On je dinamičan fudbaler i srećan sam što igra tako dobro. Trudim se da mu pomognem, govorio sam mu da će da dobije više lopti ukoliko ostane na toj poziciji".21:30 - Partizan poražen od OldenburgaKošarkaši Partizana poraženi su od Oldenburga 81:72 u prijateljskom meču u Beogradu. Košarkaši Partizana su odigrali meč protiv ekipe Oldenburga koja je u prethodnoj sezoni bila drugoplasirana u regularnom delu nemačke Bundeslige. Utakmica je odigrana u visokom ritmu, a svoj debi u crno-belom dresu je imao reprezentativac Srbije, Stefan Birčević. Na ovom meču, van ima su bili Adin Vrabac i Frenk Robinson, dok u igru nisu ulazili Jovanović i Koprivica.

21:00 - Anita Vlodarčik ponovo oborila svetski rekordPoljska atletičarka Anita Vlodarčik oborila je svetski rekord u bacanju kladiva na mitingu u Varšavi rezultatom 82,98 metara. Vlodarčik je pre desetak dana, na Olimpijskim igrama u Rio de Žaneiru, osvojila zlatnu medalju uz novi svetski rekord od 82,29 metara. Medjutim, 31-godišnja Poljakinja je danas taj rekord popravila na mitingu u Varšavi. Ona je danas četiri puta bacila preko 80 metara. Poljakinja je jedina žena u istoriji te disciplone koja je bacila kladivo dalje od 80 metara. Svoj novi svetski rekord Vlodarčik je posvetila Tomašu Majevskom, poljskom bacaču kugle koji je odlučio da završi karijeru. "Ovo je moj poklon Majevskom koji je upravo sada završio karijeru", rekla je Vlodarčik.

20:25 - Inter i dalje bez pobedeFudbaleri Intera i Palerma odigrali su danas nerešeno 1:1 u utakmici drugog kola italijanske Serije A.Inter je tako i dalje bez pobede na startu nove sezone, pošto je u prvom kolu izgubio od Kjeva, a isti skor ima i Palermo. Palermo je poveo golom Andree Rispolija u 48. minutu, a izjednačenje i bod Interu doneo je Mauro Ikardi u 72. minutu. Inter u narednom kolu, 11. septembra, igra protiv Peskare u gostima, dok Palermo dočekuje Napoli.

20:25 - Las Palmas ubedljiv, 5:1 protiv GranadeFudbaleri Las Palmasa pobedili su danas na svom terenu Granadu sa ubedljivih 5:1 u utakmici drugog kola španske Primere. Golove za Las Palmas postigli su Nabil El Žar u 23. i 69. minutu, Kevin Prins Boateng u 51, Figeroa Momo u 72. i Serhio Arauho pet minuta pre kraja meča.Jedini gol za Granadu postigao je Žeremi Boga u 45. minutu. Las Palmas je trenutno prvi na tabeli sa šest bodova, koliko ima i Real Madrid, dok je Granada na 17. mestu sa jednim bodom. Fudbaleri Alaveša i Sportinga odigrali su bez golova.

20:15 - Remi Hofenhajma i LajpcigaFudbaleri Hofenhajma i Lajpciga odigrali su danas nerešeno 2:2 u poslednjoj utakmici prvog kola nemačke Bundeslige.U prvom poluvremenu nije bilo golova, a potom je usledio više nego uzbudljiv drugi deo igre.Hofenhajm je poveo u 55. minutu golom Lukasa Rupa, ali je samo tri minuta kasnije izjednačio Dominik Kajser. Mark Ut je u 83. minutu ponovo doneo prednost Hofenhajmu, ali je Marsel Zabicer u 90. minutu pogodio za konačnih 2:2.U narednom, drugom kolu, Hofenhajm gostuje Majncu, dok Lajpcig dočekuje Borusiju Dortmund.

20:00 - Radojković najbrži u jugićima, Brkić ubedljiv Mladi vozač Aleksa Radojković ostvario je pobedu u klasi jugića na kružnim trkama letnje lige "Nagrada Beograda - Ušće 2016". Radojković je u prvoj diviziji posle 18 krugova imao vreme od 23:40.72 stotinki, drugi je bio Đorđe Ristić i to za malo više od sekunde ispred Vladimira Đurovića. Uroš Brkić pobedio je u diviziji tri (kao i u klasi pet) i to ubedljivo, minut i sedam sekundi ispred Nenada Savića (najboljeg u klasi četiri), dok je treći bio Radmilo Vojnović, ali i najbolji u svojoj trećoj klasi. Nemanja Milovanović odneo je trijumf u diviziji četiri, drugi je bio Mirko Milovanović (prvi u devetoj klasi), a treći Aleksandar Tošić, dok je u petoj diviziji najbrži bio Radiša Radisavljević, koji je za sekund došao do cilja pre Nikole Ekmešića. U diviziji Seat cup prvo mesto je osvojio Hrvat Rejmond Terčić, drugi je bio njegov sunarodnih Mario Lozić, a treći Ivan Pokos.

19:59 - Sterling i Fernandinjo za pobedu SitijaFudbaleri Mančester sitija pobedili su danas na svom terenu Vest Hem sa 3:1 u poslednjoj utakmici trećeg kola Premijer lige.Ekipa Pepa Gvardiole je tako zadržala maksimalni učinak na početku sezone, dok je Vest Hem upisao drugi poraz.Siti je poveo golom Rahima Sterlinga u sedmom minutu, posle asistencije Durana Nolita, dok je na 2:0 povisio Fernandinjo u 18. minutu. Vest Hem je pogotkom Mihaial Antonija u 58. minutu smanjio rezultat, ali je pobedu Sitija u 92. minutu potvrdio Sterling svojim drugim golom na meču.Mančester Siti u četvrtom kolu očekuje gostovanje gradskom rivalu Mančester junajtedu, dok Vest Hem dočekuje Votford.Fudbaleri Midlsbroa su i dalje neporaženi, pošto su danas odigrali bez golova s Vest Hemom.Midlsbro je iz tri utakmice sakupio pet bodova. S druge strane, Vest Brom ima četiri boda, pošto je upisao po jednu pobedu, remi i poraz.

19:28 - Đurđev: Auto sport u Srbiji ima budućnostGeneralni sekretar Auto-moto saveza Srbije (AMSS) Predrag Đurđev izjavio je danas, povodom održavanja kružne trke letnje lige "Nagrada Beograda - Ušće 2016", da auto sport u Srbiji ima budućnost. "Siguran sam da ćemo i ovoga puta opravdati ukazano poverenje i još jednom dokazati da auto sport u Srbiji ima budućnost", rekao je Đurđev. Generalni sekretara AMSS se zahvalio svima koji su učestvovali u pripremanju ovog takmičenja. Kružna trka letnje lige "Nagrada Beograda - Ušće 2016" održana je danas u organizaciji Auto-moto saveza Srbije (AMSS) i Sportskog auto karting saveza Srbije (SAKSS), uz podršku Skupštine grada Beograda, Sportskog saveza Srbije (SSS), AMS Osiguranja (AMSO) i Ministarstva omladine i sporta. Na Ušću su učestvovali vozači iz Srbije i regiona.19:00 - Grizman: Borićemo se za opstanak ako nastavimo ovakoFudbaler Atletiko Madrida Antoan Grizman rekao je danas da će se njegova ekipa boriti za opstanak u Primeri ukoliko nastavi da igra kao protiv Leganjesa. "Ako nastavimo ovako završićemo u borbi za opstanak. Moramo da se probudimo, jer ako to ne uradimo ništa neće biti u rukama. Moramo da nastavimo da radimo naporno i da počnemo da ličimo na sebe", rekao je Grizman za španske medije.Atletiko Madrid je sinoć odigrao bez golova sa Leganjesom u utakmici drugog kola Primere, što je ekipi sa Visente Kalderona drugi remi na početku sezone. U prvom kolu, Atletiko je igrao 1:1 sa Alavešom. Šansu za prvi trijumf u novoj sezoni Atletiko će imati 10. septembra kada će gostovati Selti.18:35 - Magnusen neizvestan za trku u MonciVozač Renoa Kevin Magnusen zadobio je posekotinu na članku leve noge tokom udesa u današnjoj trci Formule 1 za Veliku nagradu Belgije i njegov nastup u Monci je neizvestan. Magnusen je u šestom krugu trke izgubio kontrolu, prvi velikoj brzini udario je u zaštitni zid i uništio bolid. On je izašao iz bolida i odveden u bolnicu gde je posle snimka rendgenom utvrđeno da je s obzirom na jačinu udara, samo zadobio posekotinu na članku leve noge. Direktor Renoa Frderik Vaser rekao je posle trke da "stvari izgledaju dobro". Zbog Magnusenovog udesa trka je prekinuta na 20 minuta, dok su redari popravili zaštitni zid i očistili stazu od delića bolida. Čelnici Renoa moraju da odluče ko bi mogao da zameni Magnusena za predstojeću trku u Monci. Dosadašnji rezervni vozač Esteban Okon nastupa za Manor, pošto je otkaz u toj ekipi dobio Rio Harjanto. Okon će do kraja sezone voziti za Manor.

18:10 - Mustafi potpisao ugovor sa ArsenalomFudbaler Valensije Škodran Mustafi potpisao je ugovor sa Arsenalom. Nemački Skaj preneo je da je Mustafi potpisao petogodišnji ugovor sa Arsenalom, a da se zvanično saopštenje očekuje u utorak. Mustafi je tokom karijere igrao još za Everton i Sampdoriju. Za reprezentaciju Nemačke dvadesetčetvorogodišnji defanzivac do sada je odigrao 12 utakmica i osvojio je Svetsko prvenstvo u Brazilu 2014. godine. On je ovog leta igrao na Evropskom prvenstvu u Francuskoj.

17:40 - Herta pobedila FrajburgFudbaleri Herte pobedili su danas na svom terenu u Berlinu Frajburg sa 2:1, u utakmici prvog kola Bundeslige. Herta je povela u 62. minutu golom Vladimira Daride, a Frajburg je izjednačio u trećem minutu sudijske nadoknade golom Nikolasa Hoflera. Pobedu domaćem timu doneo je Julijan Šajber u petom minutu sudijske nadoknade vremena.

17:10 - Rozberg zadovoljan pobedomVozač Mercedesa Niko Rozberg rekao je da je zadovoljan pobedom u današnjoj trci Formule 1 za Veliku nagradu Belgije. "Ovo je bio odličan vikend i zadovoljan sam rezultatom", rekao je Rozberg posle trke. Rozberg je trijumfovao u Belgiji, ostvario 20. pobedu u karijeri, šestu u sezoni, a svoju prvu na stazi Spa Frankoršan. Njemu su navijači zviždali dok je davao izjavu po uručivanju trofeja. "Znam da ste vi navijači razočarani pošto ste želeli da Maks Verstapen bude na podijumu. Ali, on je mlad, njegovo vreme će doći", rekao je Rozberg. On je čestitao klupskom kolegi Luisu Hamiltonu na osvajanju trećeg mesta, pošto je Britanac startovao sa poslednje pozicije.

16:45 - Zaza prešao na pozajmicu u Vest HemFudbaler Juventusa Simone Zaza prešao je na pozajmicu u Vest Hem do kraja sezone, saopštio je londonski klub. Vest Hem je naveo da je za 25-godišnjeg napadača platio pet miliona evra i da će na kraju sezone moći da otkupi njegov ugovor za 20 miliona, ako Zaza bude odigrao određeni broj utakmica. Zaza je 11. pojačanje Vest Hema u letnjem prelaznom roku. On je samo jednu sezonu proveo u Juventusu, ali je sa crno-belima osvojio sva tri domaća trofeja, prvenstvo, Kup i Superkup Italije.

16:12 - Treća pobeda juniora na vaterpolo SP u PodgoriciJuniorska vaterpolo reprezentacija Srbije lako je stigla do treće pobede na Svetskom prvenstvu u Podgorici. Posle pobeda nad Kinom i Hrvatskom, ekipa selektora Zorana Milenkovića bila je ubedljiva protiv Novog Zelanda i slavila je rezultatom 17:8 (5:3, 4:1, 7:3, 1:1).Pitanje pobedniak gotovo da se nije ni postavljalo, pošto je Srbija tokom većeg dela meča bila mnogo bolja. U poslednjem kolu grupne faze, u utorak od 19:40č Srbija će igrati protiv Amerike. Protivnik je bio u igri u prvih pet minuta utakmice, kada je na semaforu stajao rezultat 3:3. Srpski juniori su potom dodali gas, zaigrali bolje i razlika je u nastavku konstantno rasla. Srbija je igrala u sledećem sastavu: Todorovski, Vicković 3, Mitrović 3, Mirković 1, Bosić 2, Velkić 2, Stanić 3, Tomić 1, Janković 1, Šulc 1, Bulajić. Naša ekipa je u ponedeljak slobodna, a dan kasnije se sastaje sa selekcijom SAD.

15:22 - Počinje prodaja ulaznica za Srbija – IrskaProdaja ulaznica za premijerni duel reprezentacije Srbije u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo u Rusiji, protiv Republike Irske počinje u ponedeljak.Karte za meč koji je na programu petog septembra od 20.45 biće prodavane na blagajni stadiona ’Rajko Mitić’. Na dan odigravanja utakmice prodaja ulaznica za važan meč našeg nacionalnog tima biće organizovana na blagajni stadiona FK Partizan. Sve vreme, zainteresovana lica moći će da kupe ulaznice i putem Interneta na sajtu www.ticket.rsPodsetimo, cene ulaznica su: sever 400 dinara, istok bok 800, istok centar 1000, zapad bok 1000, zapad centar 1200, VIP galerija 2000, VIP 2 1500, VIP 1 2000 dinara. Južna tribina biće rezervisana za mlađe kategorije fudbalskih klubova i školsku omladinu iz mnogih gradova Srbije

14:37 - Žoao Mario zvanično u Interu za portugalski rekordDosadašnji fudbaler lisabonskog Sportinga Žoao Mario prešao je Inter za rekordnih 45 miliona evra u portugalskom fudbalu. Ovaj 23-godišnji vezista dolaskom u Inter postao je najskuplji portugalski fudbaler, ali i tamošnje lige Primeire, pošto je srušio rekord Džejmsa Rodrigeza prilikom transfera iz Porta u Monako za 40 miliona evra. Od portugalskih fudbalera dosadašnji rekord držao je Nani, koji je 2007. godine potpisao za Mančester Junajted za 25,5 miliona evropskih novčanica iz Sportinga. "Oduševljeni smo što smo doveli Marija. On je vrhunski igrač i predstavlja budućnost kluba, siguran sam da smo ojačali ionano kvalitetan tim", rekao je predsednik Erik Tohir. Žoao Mario je bio standardni član reprezentacije Portugalije na Evropskom prvenstvu u Francuskoj kada je osvojila titulu prvaka.

14:16 - Otvorena trka "Nagrada Beograda - Ušće 2016"Kružna trka letnje lige "Nagrada Beograda – Ušće 2016", u organizaciji Auto-moto saveza Srbije (AMS S) i Sportskog auto karting saveza Srbije (SAKS S), uz podršku Skupštine grada Beograda, Sportskog saveza Srbije (ŠS), AMS Osiguranja (AMSO) i Ministarstva omladine i sporta, otvorena je danas tačno u podne. Na legendarnoj stazi dugoj 2.230 metara u četiri divizije voziće se trke za bodove u nacionalnim šampionatima Srbije i Hrvatskoj. Posle toga, od oko 16 sati, po drugi put voziće se trka ubrzanja na 402 metra. Kružne trke otvorio je predsednik AMS S Mirko Butulija, koji se zahvalio na pomoći gradu Beogradu, SAKS-u, MUP u upravi saobraćajne policije, ministartstvu sporta i omladine, kao i Savezu za sport i omladinu. "Oni permanentno pomažu ovaj sport. Želim da naglasim da ima dosta simbolike u današnjoj trci, poslednjih decenija ona je bila simbol i ponovo je vraćamo na mesto na koje pripada. Simbol je Beograda i ima međunarodni karakter, verujem da će trka biti sve popularnija, samim tim i grad", rekao je Butulija na otvaranju. Vršilac dužnosti direktora Agencije za bezbednost saobraća Jasmina Milošević poželela je svim vozačima uspešnu trku. "Kao bivši sportista mogu da kažem da, pored ljubavi prema sportu, nekad ona nije dovoljna da se bavimo, već i podrška lokalnih i državnih instituacija. Od danas će se više ulagati u trke i moto-trke. Verujem da će vozači poštovati bezbedne uslove i pravila ponašanja na stazi", kazala je Sekretar za omladinu i sport grada Beograda Slavko Gak "Od 2014. godine kada se trka na Ušcu vratila na ulice Beograda, saradnja sa AMS S je sve bolja i konkretnija, verujem da će ova trka biti jedna od najboljih. Vremenski uslovi su više nego dobri, nadam se da će svi takmičari završiti trku", zaključio je Gak. Na Ušću učestvuju vozači iz Srbije, Hrvatske i regiona.

13:55 - Suspendovano troje francuskih teniseraTeniski savez Francuske (FFF) privremeno je suspendovao Kristinu Mladenović, Karolinu Garsiju i Benou Parea zbog narušavanja ugleda Saveza na Olimpijskim igrama u Rio de Žaneiru. Pare, koji je bio 16. nosilac na olimpijskom turniru u Riju, poslat je kući sa takmičenja jer je prekršio pravila ekipe, navodi se u saopštenju FFF. Pare je navodno u više navrata spavao van olimpijskog sela, ili se vraćao kasno u sobu. On je, takođe, na neodgovarajući način komentarisao o značaju Olimpijskih igara, pošto se na olimpijskom turniru ne dobijaju bodovi za ATP listu. Mladenović i Garsija su "oštro kritikovale" Savez posle poraza u prvom kolu dublova, pošto ih niko nije obavestio da kao partnerke u dublu moraju da nose odeću iste boje, navodi se u saopštenju FFF.

13:25 - Trampa: Maksimović u Siti, Hart u TorinoSrpski fudbaler i defanzivac Torina Nikola Maksimović mogao bi da pređe u Mančester Siti, dok bi u suprotnom smeru otišao golman Džo Hart, prenosi italijanski list Tutosport. Torino želi Harta na jednogodišnju pozajmicu, a u ceo posao klub želi da uključi Maksimovića i zaradi novac od obeštećenja. Mančester Siti se jedno vreme interesovao za Maksimovića, a menadžer Pep Gvardiola na poziciji štopera ima najmanju konkurenciju. Bivši fudbaler Crvene zvezde već dve nedelje nije na treninzima Torina iz revolta nakon što je predsednik Urbano Kairo odbio ponudu Napolija od 25 miliona evra za Maksimovića. Sada se Kairo predomislio i spreman je da ga pusti u drugu sredinu, pre svega inostranstvo za najmanje 26 miliona evropskih novčanica.

12:34 - Zaza novi napadač Vest HemaItalijanski reprezentativac i dosadašnji napadač Juventusa Simone Zaza prešao je u Vest Hem, saopštio je engleski klub. Zaza u londonski tim dolazi prvo na pozajmicu i obavezom da ga Vest Hem na kraju sezone plati 25 miliona evra, uz mogućnost da cena poraste za još tri miliona u zavisnosti od bonusa. Ovaj 25-godišnji fudbaler ponikao je u Atalanti, a pre Juventusa igrao je za Sampdoriju, Juve Stabiju, Vijaređo, Askoli i Sasuolo. Vest Hem je ovog leta doveo 11 pojačanja, računajući i Zazu, i ukupno potrošio 70 miliona evra transfere Andrea Ajua, Artura Masuakua, Džonatana Kaljerija, Gohana Torea, Manuela Lancinija...

11:41 - Đoković i Lajović igraju prvog dana na US OpenuNajbolji teniser sveta Novak Đoković već prvog dana US Opena izlazi na teren protiv Poljaka Jiržija Janoviča, od jedan sat u noći između ponedeljka i utorka. Đoković prvi meč na putu ka odbrani titule poslednjeg gren slema igraće na glavnom stadionu "Artur Eš". Đoković i Janovič, inače 228. teniser sveta, do sada se nijednom nisu sastali. Od ostalih srpskih tenisera sutra će igrati Dušan Lajović protiv Francuza Benoe Pera na terenu broj 12, najranije od 20 sati. US Open igra se za nagradni fond od 21.862.744 dolara.

10:26 - Rosi prelazi u SeltuItalijanski fudbaler Đuzepe Rosi vratiće se u špansku Primeru, pošto je dogovorio transfer u Seltu iz Viga, objavio je taj klub. Rosi u redove učesnika Lige Evrope, ukoliko uspešno prođe lekarske preglede, dolazi iz italijanske Fiorentine. On je prošlu polusezonu proveo na pozajmici u Levanteu, u kojem je na 17 utakmica postigao šest golova. U Španiji je sa velikim uspehom igrao za Viljareal (54 gola na 136 mečeva), ali su ga brojne povrede sprečile da u potpunosti iskaže veliki talentat. Nastupao je još za Mančester Junajted, Parmu, Njukasl, dok za reprezentaciju Italije ima 30 utakmica i sedam golova.

09:59 - Španović: Radujem se novoj pobediNajbolja srpska atletičarka Ivana Španović izjavila je da je veoma zadovoljna posle trijumfa na mitingu Dijamantske lige u Parizu. Bronzana olimpijska skakačica iz Rija do pobede u Francuskoj došla je rezultatom 6,90 metara u drugoj seriji. "Radujem se novoj pobedi, a posebno što se koleginica Eloiz vratila na stazu posle povrede. Jedva sam čekala da je zagrlim i poželim joj što brži oporavak na nivo rezultata koji smo navikli od nje", rekla je Španović posle trke. Zadovoljstvo zbog pobede nije skrivao ni trener Goran Obradović. "U Pariz smo došli da jurimo bodove, iako je Ivana trijumfom u Lozani obezbedila pobedu u ukupnom plasmanu. Došli smo da uradimo kvalitetan trening, cilj je bio da se ne istroši previše kako bi što spremnija Ivana dočekala finale Dijamantske lige u Cirihu", poručio je Obradović. Španović je ranije obezbedila prvo mesto u Dijamantskoj ligi, pošto ima 56 bodova, čak 40 više od drugoplasirane Amerikanke Britni Ris.

08:01 - Napoli nadigrao Milan za prvu pobedu u sezoniFudbaleri Napolija pobedili su večeras na svom terenu Milan s 4:2 u drugom kolu italijanske Serije A. Napoli je posle prvih 45 minuta imao prednost od dva gola, ali je Milan posle samo 10 minuta igre u drugom delu stigao do izjednačenja, što je nagovestilo uzbudljivu završnicu. Domaći tim poveo je golom Arkadijuša Milika u 18. minutu, a isti igrač je u 33. duplirao prednost Napolitanaca. Milan je pogotkom Mbajea Nijanga u 51. minutu smanjio zaostatak, a već je u 55. Suso doneo izjednačenje. Napoli je do novog vođstva stigao u 74. minutu pogotkom Hosea Kaljehona, a konačan rezultat postavio je Alesio Romanjoli autogolom u poslednjim sekundama utakmice. Milan je utakmicu završio s devetoricom igrača na terenu, pošto je Juraj Kucka u 75. minutu dobio crveni karton. On je prvo zbog faula nad Drisom Mertensom dobio žuti karton, a potom zbog prigovora sudiji i drugi. Strelac prvog gola za "rosonere", Nijang, u 87. je takodje zaradio isključenje pošto je dobio drugi žuti karton. Napoli posle dve utakmice ima četiri boda i trenutno zauziam drugo mesto, dok je Milan deveti s tri. Juventus je s 1:0 pobedio Lacio. Ostali mečevi drugog kola Serije A igraju se sutra.

08:00 - VESTI KOJE SU OBELEŽILE PRETHODNI DAN MOŽETE PROČITATI OVDE

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track