BLOG UŽIVO, VIDEO: Ćavi Paskval novi trener Panatinaikosa
Foto: Saša Pavlić

NAJNOVIJE INFORMACIJE IZ SVETA SPORTA

BLOG UŽIVO, VIDEO: Ćavi Paskval novi trener Panatinaikosa

Fudbal -

Sve o sportskim dešavanjima na jednom mestu, najnovije informacije, rezultati, najave predstojećih događaja.

BEOGRAD - Dobrodošli na Kurir sport! Pratite najnovije vesti iz sveta sporta na jednom mestu.

Ivanović: Zasluženo smo pobediliTrener Napretka Dragan Ivanović rekao je posle dpobede u Novom Pazaru da su njegovi fudbaleri iskoristili jedinu šansu i postigli gol, a da su posle toga uspeli da izdrže pritisak domaćeg tima. "Bila je to dinamična utakmica, u kojoj je domaćin imao imperativ pobede. Znali smo da su oslabljeni, bez najboljeg igrača Envera Alivodića i još nekoliko prvotimaca, pa smo na kraju uz malo više sportske sreće osvojili tri dragocena boda za mesto u vrhu tabele", rekao je Ivanović. Pred oko 1.500 gledalaca na Gradskom stadionu, Napredak je u utakmici 13. kola Super lige Srbije pobedio ekipu Novog Pazara sa 1:0 golom Marka Gobeljića u 10. minutu. "Odmah posle vođstva ostali smo bez povređenog Jovana Markoskog i pali smo u igri. Pazar je imao inicijativu, a na poluvremenu smo se dogovorili da se orijentišemo na kontre. Na teškom terenu, rival je izveo nekoliko dobrih napada, dok smo mi možda mogli bolje da reagujemo u nekim ofanzivnim akcijama", ocenio je Ivanović. Trener Novopazaraca Zoran Govedarica izjavio je da se neigranje Envera Alivodića, Darka Stanojevića, Nikole Dimitrijevića i Milana Svojića odrazilo na rezultat. Napredak je napredovao do četvrte pozicije na tabeli sa 25 bodova, dok je Novi Pazar zadržao 12. mesto sa 11 bodova.

22:26 - Hamilton prvi put na pol poziciji u SADVozač Mercedesa Luis Hamilton počeće sa pol pozicije trku za Veliku nagradu SAD, na kojoj će pokušati da ostane u igri za odbranu titule šampiona Formule jedan.Hamilton je najbrži krug prešao za minut i 34,999 sekundi, ispred klupskog kolege i najvećeg rivala u borbi za titulu Nika Rozberga.Britanski vozač ima 33 boda manje od lidera medju vozačima Rozberga, četiri trke pre kraja sezone.Trka za Veliku nagradu SAD u Ostinu počeće sutra u 21.00 po srednjoevropskom vremenu.Hamilton je američki gran pri osvajao tri puta u prethodne četiri godine, a osvajanjem pol pozicije, prvi put u karijeri na toj stazi, favorit je za novi trijumf.Vozači Red bula Danijel Rikardo i Maks Ferstapen počeće trku iz drugog reda, iz trećeg Kimi Raikonen i Sebastijan Fetel iz Ferarija, a slede Niko Hulkenberg, Valteri Botas, Felipe Masa, Karlos Sains i drugi.

21:44 - Ćavi Paskval novi trener PanatinaikosaKK Panatinaikos ozvaničio je trogodišnju saradnju sa španskim trenerom Ćavijem Paskvalom (44), koji je na klupi Barselone bio prethodnih osam godina. Nasledio je Argirisa Pedulakisa koji je podneo ostavku nakon ubedljivog poraza od Olimpijakosa u prvenstvu. Ćavi Paskval je vodeći Barselonu osvojio četiri titule u domaćem prvenstvu, tri kupa, četiri superkupa, a 2010. godine je osvojio i Evroligu sa ovom ekipom. Te godine je bio i najbolji trener Evrolige

21:00 - Mega poražena u ZadruKošarkaši Mege zabeležili su novi poraz u Jadranskoj ligi, pošto su večeras izgubili od Zadra u gostima u šestom kolu sa 90:86. Mega je doživela peti poraz i ima skor 1/5. Zadar ima po tri pobede i poraza. Najefikasniji u ekipi Mege bio je Marko Tejić sa 24 poena, dok je Rade Zagorac postigao 20. Zadar je sa 28 predvodio Ivan Marinković.

20:45 - Bajern trijumfovao posle dve utakmice bez pobedeFudbaleri Bajerna pobedili su danas u Minhenu ekipu Borusije Menhengladbah sa 2:0, u osmom kolu Bundeslige. Strelci su bili Arturo Vidal u 16. i Daglas Kosta u 31. minutu. Bajern je pobedio posle dva vezana nerešena rezultata i prvi je na tabeli sa 20 bodova, tri više od drugoplasirane Herte, a četiri od Hofenhajma, uz Lajpcig najveće iznenađenje sezone.

20:35 - Liverpul gazi ka vrhuFudbaleri Liverpula pobedili su danas na svom terenu VBA sa 2:1, u devetom kolu engleske Premijer lige. Ekipa trenera Jirgena Klopa je vodila 2:0 na poluvremenu, golovima Sadija Manea u 20. i Filipa Kutinja u 35. minutu. Poraz Vest Bromviča je ublažio Geret Mekoli u 81. minutu. Liverpul je zabeležio šestu pobedu u sezoni engleskog prvenstva i ima 20 bodova, koliko i prvoplasirani Arsenal, a može da ga ugrozi Mančester siti, koji ima bod i utakmicu manje. VBA je izgubio posle pet utakmica i 13. je na tabeli sa 10 bodova. Ta ekipa je pre ovog poraza imala pobedu, a potom i tri uzastopna nerešena rezultata.

20:25 - Petrić: Ovako treba da nastavimoTrener Čukaričkog Gordan Petrić čestitao je svojim fudbalerima na igri i rekao da je večerašnja pobeda nad Metalcem veoma bitna."Moram da čestitam svojim igračima na pruženoj igri. Tri boda su nam veoma bitna, za nas je svaka utakmica kao u kupu. Želim da nastavimo u ovom ritmu i da ovako profesionalno igraju, kao sada u prekidima", rekao je Petrić novinarima posle utakmice na Banovom brdu.Čukarički je savladao Metalac sa 2:1 u 13. kolu i tako zabeležio prvu pobedu posle osam prvenstvenih utakmica Petrić je kazao da njegovi igrači tek treba da steknu iskustvo."Imamo mnogo igrača koji tek treba da pokupe fudbalsko iskustvo i njima je teže da igraju. Pokušao sam da ih rasteretim i da pruže ono što znaju, a da sakriju ono što ne znaju. Videćemo da li to ide u dobrom pravcu", kazao je Petrić.Trener Metalca Nenad Vanić rekao je da je njegova ekipa zaslužila više."Počelo je kako smo poželeli, a onda se desilo ono na šta smo upozoravali. Znali smo da Čukarički jedino može da nas ugrozi iz prekida. Oni su imali cilj da dobiju, uspeli su i čestitam im. Zaslužili smo više, ali samo mogu da kukam za šansama", rekao je Vanić.On je naveo da njegova ekipa nije u rezultatskoj krizi, ali da je u "krizi igre"."Više smo u krizi rezultata nego igre. Želeo bih da imamo više sreće u nastavku. Nešto se dešava, moraćemo dobro da analiziramo i vidimo kako napred", kazao je Vanić.Čukarički će u sledećem kolu gostovati Mladosti u Lučanima, dok će Metalac dočekati Spartak u Gornjem Milanovcu.

20:07 - Sampdorija bolja od Đenove, Đuričić slavio, Ninković tugovaoFudbaleri Sampdorije pobedili su večeras kao domaćini ekipu Djenove sa 2:1, u devetom kolu italijanske Serije A.Sampdorija je povela golom Luisa Murijela u 12. minutu, a u 24. je izjednačio Luka Ridjoni.Domaćin je nadoknadi poluvremena propustio priliku da ponovo povede, pošto je Fabio Kvaljarela promašio penal, ali je to uspeo u 47. minutu, autogolom Armanda Ica.Srpski fudbaler Nikola Ninković igrao je za Đenovu od 82. minuta, a Filip Djuričić od 87. za Sampdoriju. Darko Lazović nije bio u gostujućem timu zbog crvenog kartona koji je dobio u prošlom kolu.Sampdorija je sada 13. na tabeli sa 11 bodova, jednim manje do devetoplasirane Djenove.19:30 - Anđelković: Verujemo u svoj kvalitetFudbaler Crvene zvezde Dušan Andjelković rekao je da današnji nerešen rezultat sa Spartakom ne sme da "poljulja" ekipu i da njegovi saigrači moraju da nastave da veruju u svoj kvalitet. "Ovaj rezultat uopšte ne sme da poljulja ekipu, čvrsto stojimo na zemlji i verujemo u svoj kvalitet", rekao je Andjelković posle utakmice u Subotici. Zvezda je igrala nerešeno 1:1 sa Spartakom i posle 13 kola Super lige Srbije ima 32 boda. Andjelković je kazao da je utakmica bila veoma teška. Crveno-beli su poveli autogolom, a posle njegovog centaršuta. "Pošto nismo pobedili lični učinak mi je potpuno u drugom planu. Naravno da svaka asistencija znači za samopouzdanje igraču, ali uvek mi je najvažnije da ekipa osvoji tri boda", kazao je levi bek beogradskog kluba. Zvezda će u narednoj utakmici igrati protiv BSK Borče u osmini finala Kupa Srbije, a Andjelković je rekao da ekipa ima dovoljno samopouzdanja." Utakmica izmedju Zvezde i BSK-a igraće se u sredu od 16.00 na stadionu "Rajko Mitić".

19:00 - Čukarički konačno pobedioFudbaleri Čukaričkog savladali su danas Metalac sa 2:1, što je prva prvenstvena pobeda kluba sa Banovog brda još od četvrtog kola. Čukarički posle 13 utakmica ima 10 bodova, a zahvaljujući pobedi nad Metalcem na svom stadionu uspeo je da se pomakne sa poslednjeg mesta na tabeli Super lige. Metalac je rano poveo, pogotkom Ivice Jovanovića u 11. minutu, ali su Marko Docić u 38. i Lukas Pjasentin u 56. doneli preokret i pobedu Čukaričkom. Poslednji na tabeli je Borac, koji je sa 2:0 poražen od Rada na Banjici. Strelac za domaćina bio je Bogdan Mladenović u 76. i 79. minutu. Rad je pobedom izbio na osmo mesto, na kom je prestigao Metalac, koji je ostao na tri boda manje. Napredak je zabeležio četvrtu vezanu pobedu, pošto je kao gost sa 1:0 golom Marka Gobeljića u 10. minutu pobedio Novi Pazar. Kruševački klub ima 25 bodova, dva više od Radničkog iz Niša, koji će večeras od 19.00 gostovati Partizanu. Javor i Mladost igrali su nerešeno 1:1.

18:10 - Arsenal bez pobede, trijumf LesteraFudbaleri Arsenala i Midlsbroa odigrali su u Londonu bez golova u utakmici devetog kola Premijer lige, dok su pobede upisali Lester, Stouk i Barnli. Ekipa Arsena Vengera upisala je drugi remi od početka sezone i trenutno je prva na tabeli sa 20 bodova, odnosno ima bod više od Mančester sitija koji svoj meč devetog kola igra sutra. Midlsbro, na drugoj strani, zauzima 17. poziciju na tabeli sa sedam osvojenih bodova. Fudbaleri Lestera su na svom terenu pobedili Kristal Palas sa 3:1. Strelci za aktuelnog šampiona Premijer lige bili su Ahmed Musa, Šindji Okazaki i Kristijan Fuks, dok je jedini gol za Kristal Palas postigao Joan Kabaj. Lester je tako stigao do prve pobede posle tri kola i sada je na 12. mestu na tabeli sa 11 bodova, dok je Kristal Palas na 11. poziciji sa istim brojem bodova. Fudbaleri Stouka pobedili su Hal u gostima sa 2:0, a oba pogotka postigao je Džerdan Šaćiri. Barnli je slavio protiv Evertona sa 2:1, Vest Hem je golom Vinstona Rida u 95. minutu pobedio Sanderlend sa 1:0, dok na meču Svonsi - Votford nije bilo golova.17:45 - Pobede Hofenhajma i Herte, remi Ingolštata i BorusijeFudbaleri Hofenhajma pobedili su danas u gostima ekipu Bajer Leverkuzena sa 3:0 u utakmici osmog kola nemačke Bundeslige. Hofenhajmu je na ovom meču bio olakšan posao, pošto je igrač Bajera Kevin Foland već u šestom minutu zaradio crveni karton. Devet minuta nakon njegovog isključenja Kerem Demirbaj je doneo prednost Hofenhajmu, da bi Sandro Vagner i Steven Cuber u drugom poluvremenu potvrdili pobedu gostujuće ekipe. Hofenhajm je upisao i treću pobedu u nizu i dalje je bez poraza, pa zauzima treće mesto na tabeli sa 16 bodova. Bajer je na 11. mestu sa šest bodova manje.Fudbaleri Herte su na svom terenu slavili protiv Kelna sa 2:1. Golove za pobedničku ekipu postigli su Vedad Ibišević i Niklas Štark, dok je strelac za Keln bio Antoni Modest. Ekipa iz Berlina je druga na tabeli Bundeslige sa 17 bodova, dok je Keln četvrti sa dva boda manje. Fudbaleri Ingolštata i Borusije iz Dortmuna odigrali su nerešeno 3:3. Bod Borusiji na u veoma uzbudlivom meču doneo je Kristijan Pulišić golom u 91. minutu. Borusija iz Dortmuna je sedma na tabeli sa 13 bodova, dok je Ingolštat na posleđem, 18. mestu sa samo jednim bodom.17:30 - Ferguson: Nisam ja stvorio RonaldaNekadašnji menadžer Mančester Junajteda Ser Aleks Ferguson rekao je da nije on zaslužan za stvaranje Kristijana Ronalda. Ferguson je veruje da nije u velikoj meri učestvovao u tome da Portugalac postane jedan od najboljih fudbalera sveta, već je on sam od sebe napravio vrhunskog igrača. Ferguson je 2003. godine tada 23-godišnjeg fudbalera doveo iz lisabonskog Sportinga, Ronaldo je za „crvene đavole“ igrao šest godina, a potom potpisao za Real Madrid. "Ronaldo je savršen primer nekoga ko je sam sebe stvorio. Lako bi bilo da kažem, ’da, ja sam napravio Ronalda’. Mnogi treneri mogu da kažu da su stvorili nekog igrača, ali to nije slučaj sa Ronaldom. Mi smo mu samo obezbedili uslove za treninge. Njegova radna ekipa je bila neverovatna. Bio je fantastičan igrač, bio je najbolji. Imali smo i drugih sjajnih fudbalera poput Skolsa, Gigsa, Kantonu, ali Ronaldo je potpuno drugačiji", rekao je Ferguson.17:10 - Božović: Remi je najrealniji rezultatTrener fudbalera Crvene zvezde Miodrag Božović rekao je da je remi njegove ekipe i Spartaka najrealniji ishod današnje utakmice u Subotici. "Spartak je zaslužio da danas ostane neporažen. Imali su par izvanrednih kontranapada, a mi nismo iskoristili svoje šanse u prvom poluvremenu da povedemo s dva gola razlike, tako da mislim da je ovo najrealniji rezultat", rekao je Božović za Arenu sport posle utakmice. Fudbaleri Spartaka i Crvene zvezde odigrali su danas u Subotici nerešeno 1:1 u utakmici 13. kola Super lige Srbije. "Sigurno da smo zadovoljni nerešenim rezultatom protiv šampiona, ali je još veće zadovoljstvo videti kako su se igrači danas borili i trudili i na to možemo da budemo ponosni", rekao je trener Spartaka Andrej Černišov. Zvezda je prva na tabeli sa 32 boda, dok je Spartak sedmi sa 18. Ekipa iz Subotice u narednom kolu gostuje Metalcu, dok Zvezda dočekuje Rad.16:30 - Predsednik UEFA Čeferin sledeće godine gost FSSPredsednik Fudbalskog saveza Srbije (FSS) Slaviša Kokeza, na poziv predsednika UEFA Aleksandra Čeferina, boravio je u Ljubljani gde su razgovarali o modalitetima buduće saradnje, saopšteno je na sajtu FSS. U razgovorima kojima je prisustvovao i visoki zvaničnik UEFA, Zoran Laković, glavna tema se odnosila na još čvršću i intezivniju saradnju između UEFA i FSS, a pre svega na planu pomoći i poboljšanju fudbalske infrastrukture u Srbiji. Istovremeno dogovoreno je da predsednik UEFA bude gost FSS u prvoj polovini naredne godine.16:10 - Srbija protiv Španije u kvalifikacijama za EPFutsal reprezentacija Srbije u kvalifikacijama za šampionat Evrope u Sloveniji 2018 godine igraće u Grupi 5 protiv Španije, Poljske i pobednikom preliminarne runde B u kojoj su Grčka, Moldavija, Vels i San Marino, odlučeno je danas žrebom u Nionu. "Nismo imali sreće, grupa je veoma teška. Španija je naravno favorit, a mi ćemo se boriti za mesto u baražu sa podmlađenom selekcijom Poljske i verovatno uvek nezgodnim Grcima", izjavio je za sajt FSS kapiten Srbije Marko Perić. Podsetimo, Srbija je ove godine na prvenstvu u Beogradu osvojila četvrto mesto. Šampionat Evrope održaće se u ljubljanskoj dvorani Stožice d 30. januara do 11. februara 2018. godine.

15:45 - Lipi preuzeo KinuBivši trener Juventusa i Intera Marčelo Lipi novi je selektor fudbalske reprezentacije Kine, saopštio je danas fudbalski savez te zemlje. Italijanski trener će na klupi Kine zameniti Gaoa Hunboa, koji je posle loših rezultata u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo 2018. podneo ostavku. Lipi, koji je sa reprezentacijom Italije osvojio Svetsko prvenstvo 2006. godine, radio je u Kini od 2012. do 2014. godine i za to vreme osvojio je tri šampionske titule sa klubom Gvangdžou Evergrande, Kup 2011. godine i Ligu šampiona Azije u sezoni 2012-2013. Fudbalska reprezentacija Kine posle četiri utakmice u kvalifikacijama za šampionat sveta u Rusiji ima samo jedan bod i nalazi se na šestom mestu na tabeli Grupe A.

15:33 - Kuznjecova na završnom turniruRuska teniserka Svetlana Kuznjecova plasirala se na završni WTA turnir u sezoni, pošto je osvojila titulu na turniru u Moskvi pobedivši u finalu Australijanku Dariju Gavrilovu sa 6:2, 6:1. Kuznjecova je tako odbranila titulu u Moskvi i stigla do 17. trofeja u karijeri, ali i osigurala nastup u Singapuru. Pre turnira u Moskvi mesto koje je vodilo na završni turnir držala je Britanka Džoana Konta, a da bi Kuznjecova izborila plasman u Singapur trebalo je da osvoji trofej, što je i uradila. Ruskinja na završnom turniru u sezoni nije igrala od 2009. godine. Kuznjecova će u Singapuru igrati u Crvenoj grupi u kojoj su i Poljakinja Agnješka Radvanska, Čehinja Karolina Pliškova i Garbinje Mugurusa iz Španije.

15:28 - Novi remi TotenhemaFudbaleri Bornmuta i Totenhema odigrali su danas bez golova 0:0 u prvoj utakmici devetog kola engleske Premijer lige. Londonskom klubu ovo je drugi uzastopni remi u ligi, nakon što su prethodnog vikenda "iščupali" bod na gostovanju Vest Bromviču 1:1. Od 16 sati igraju: Arsenal - Midlzbro, Barnli - Everton, Hal - Stouk, Lester - Kristal Palas, Svonsi - Votford i Vest Hem - Sanderlend, a od 18.30 Liverpul - Vest Bromvič. Sutra: Mančester Siti - Sautempton (14.30), Čelsi - Mančester Junajted (17.00).

15:20 - Džikić oprezan uoči gostovanja u ŽeleznikuKošarkaši Partizana NIS nastavljaju takmičenje u regionalnoj ABA ligi u nedelju, 23. oktobra, kada tačno u podne igraju protiv ekipe FMP-a u Železniku. "Naš protivnik se pojačava iskusnim igračima, sada imaju dva vrlo pouzdana organizatora igre koji mogu da igraju i u paru, vrlo agresivne krilne igrače i centarsku liniju koja je mobilna i dobro prati igru svojih spoljnih igrača. Kontinuitet u radu trenera je pretpostavka svakog uspeha u kolektivnim sportovima, oni to imaju i to im daje dodatni kvalitet. Moramo da ograničimo broj njihovoh poena iz kontranapada i da pokušamo da otežamo 'pik end rol' saradnju, uz to da iskontrolišemo skok u napadu", rekao je trener Partizana Aleksandar Džikić. Nakon sutrašnje utakmice, crno-bele očekuje još jedno gostovanje, 26. oktobra protiv Bešiktaša u okviru FIBA lige šampiona.

14:40 - Venger ostaje u Arsenalu i dogodineDobre vesti za ljubitelje Arsenala i Arsena Vengera. Francuski menadžer, koji već dve decenije predvodi londonski klub, ostaće na klupi i naredne sezone, prenosi većina britanskih medija. Kako se navodi, klub je pripremio novi jednogodišnji ugovor francuskom stručnjaku, koji je preuzeo ekipu 1996. godine i od tada ispisao istoriju. Venger je sa Arsenalom osvojio 15 trofeja, ali poslednju od tri titule u Premijer ligi, još 2004. godine. On figurira i kao najozbiljniji kandidat za novog selektora Engleske, a definitivnu odluku, doneće na kraju tekuće sezone.

13:23 - Radonjić: Mislim samo na Igokeu, o Voltersu kad dođeTrener košarkaša Crvene zvezde Dejan Radonjić izjavio je da je ponosan na pobedu protiv Galatasaraja u Istanbulu (85:83), ali da je danas u njegovim mislima samo naredni meč protiv Igokee. Crveno-beli sutra uveče u šestom kolu ABA lige dočekuju Igokeu, a već u sredu sledi novi izazov u Evroligi - duel protiv Barselone u KOMBANK areni. "Sav taj ambijent koji je pratio utakmicu protiv Galatasaraja doveo nas je do posebnog stanja i zato nas pobeda u Istanbulu čini ponosnim. Imamo dobru atmosferu u timu i taj trijumf je korak napred za nas, ali tek ćemo videti kako će se reflektovati dalje. Nikako ne smemo da zaboravimo da ima 30 utakmica u Evroligi i da je rano za velike priče", rekao je Radonjić. On je pozvao navijače da podrže ekipu sutra protiv Igokee."Lako je pozivati navijače protiv Barse, potrebni ste nam protiv Igokee jer je ABA liga prioritetno takmičenje za nas, a uvek su moguće oscilacije zbog utakmica u Evroligi i ABA ligi". Zvezdin trener nije hteo da priča o Amerikancu Nejtu Voltersu, koji je na pragu crveno-belih. "Kad dođe vreme - pričaćemo, ali prvo on mora da se pojavi u Beogradu. U ovom trenutku ne želim da analiziram kakav je Volters pojedinac, već mogu da pričam o igračima sa kojima raspolažem", zaključio je Radonjić. Utakmica između Crvene zvezde i Igokee igra se sutra od 21 sat u dvorani Aleksandar Nikolić.

Dejan Radonjić, foto: Saša Pavlić
Dejan Radonjić, foto: Saša Pavlić

12:56 - FMP: Nema prodaje ulaznica za PartizanKošarkaški klub FMP saopštio je da navijačima Partizana neće biti omogućen ulazak u halu u Železniku jer za sutrašnju utakmicu neće biti ulaznica u slobodnoj prodaji. "Ovom odlukom želimo da omogućimo sportski ambijent uz punu regularnost za odigravanje utakmice. Na ovakav korak, bez obzira na činjenicu da se ponovo lišio značajnog prihoda, FMP se odlučio nakon svih dešavanja tokom prethodnih godina", navodi se u saopštenju. Ulaz u halu će biti omogućen samo ekipi, stručnom štabu i najužoj upravi Partizana, a po sistemu reciprociteta. Utakmica izmedju FMP-a i Partizana igraće se sutra od 12.00 u šestom kolu Jadranske lige.

11:33 - Američki plejmejker Volters u Zvezdi?Američki košarakaš Nejt Volters, dosdašnji član NBA ligaša Denvera, postaće novi igrač Crvene zvezde, objavio je specijalizovani sajt Sportando. U pitanju je plejmejker kojima ima 25 godina, nekadašnji član koledža Južna Dakota, a u NBA ligi igrač Milvokija i NJu Orleansa, a potom i jedno vreme član Bešiktaša. Zvezda trenutno na poziciji plejmejkera ima samo reprezentativca Stefana Jovića i mladog Nikolu Rebića.

Nelt Volters, foto: Profimeida
Nelt Volters, foto: Profimeida

10:43 - Ulaznice za meč Zvezda - Barselona od ponedeljka u prodajiUlaznice za utakmicu košarkaša Crvene zvezde i Barselone u trećem kolu Evrolige biće puštene u prodaju u ponedeljak, saopštili su crveno-beli. Utakmica izmedju Zvezde i Barselone igra se u sredu od 19.00 u Beogradskoj areni. Prodaja ulaznica počinje u ponedeljak u 10.00 u svim poslovnicama Eventima širom Srbije, a za razliku od utakmice sa Darušafakom, koja je odigrana u dvorani "Aleksandar Nikolić", za predstojeći meč će se u slobodnoj prodaji naći mnogo veći kontigent ulaznica, navodi se u saopštenju. Cena ulaznica za tribine košta 500 i 1.000 dinara, za parter 900, a za lože 1.400 dinara. Ulaznice za počasna mesta prodavaće se po ceni od 5.000 i 10.000 dinara, dok će "skybox" koštati 5.000 dinara.

09:35 - Rukometašice Vardara ubedljivo pobedile nemački Lajpcig u Ligi šampionaRukometašice skopskog Vardara pobedile su nemački Lajpicg sa ubedljivih 41:24 u utakmici drugog kola Lige šampiona. Vardar je od početka bio nadmoćniji protivnik, a 17 razlike je dosad druga najveća razlika kojom je pobedio makedonski šampion u Lige šampiona, a najveća na domaćem terenu. Najefikasnija u domaćem timu bila je Jovanka Radičević sa šest pogodaka, dok su po pet golova dale Sara Ristovska, Sanja Damnjanović, Andrea Penezić, Tamara Mavsar i Tatjana Hmirova. Ubedljivoj pobedi su znatno doprinele golmanke skopskog tima Amandin Lejno sa 12 odbrana u prvom pluvfremenu i Majsa Pesoa sa 10 uspešnih intervencija u drugom delu utakmice.Najbolje u gostujućem timu su bile Hubingen i Minevskaja sa po pet golova. Vardarke je večeras s klupe vodio tim u kome su bili vlasnik kluba Sergej Samsonenko, direktor Eduard Kokšarov i trener Ace Stankovski. Dosadašnji prvi trener ;Indira Kastratović je smenjena posle nerešenog rezultata u prvom kolu Lige šampiona protiv madjarskog kluba FTC Budimpešta (Ferencvaroš), prošlog petka. U narednom kolu Ligre šampiona 29. oktobra igračice Vardara gostuju kod ruskog prvaka, ekipe Astrahanočka.

08:10 - Fenerbahče pobedio Barselonu u gostimaKošarkaši Fenerbahčea ostvarili su i drugu pobedu u Evroligi ove sezone, pošto su u gostima pobedili Barselonu sa 73:72, u drugom kolu takmičenja. Istanbulska ekipa je tokom većeg dela meča kontrolisala igru, a slavila je u neizvesnoj završnici, pošto se rezultat nije menjao tokom celog poslednjeg minuta. Barselona je poslednji šut imala 10 sekundi pre kraja, ali Tajris Rajs nije bio precizan. Igrači Fenerbahčea su posle toga sjajno kontrolisali loptu po terenu i nisu dozvolili domaćem timu da napravi faul. Bobi Dikson i Kostas Slukas postigli su po 15 poena za Fenerbahče, dok je Bogdan Bogdanović doprineo trijumfu sa 12 poena i četiri asistencije. Reprezentativac Srbije Nikola Kalinić dao je sedam poena. Barselonu je predvodio Rajs sa 19 poena. Španskoj ekipi ovo je bio prvi poraz.

OVDE

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track