BLOG UŽIVO, VIDEO Džikić: Nedostajalo je žestine
Foto: Saša Pavlić

NAJNOVIJE INFORMACIJE IZ SVETA SPORTA

BLOG UŽIVO, VIDEO Džikić: Nedostajalo je žestine

Fudbal -

Sve o sportskim dešavanjima na jednom mestu, najnovije informacije, rezultati, najave predstojećih događaja.

BEOGRAD - Dobrodošli na Kurir sport! Pratite najnovije vesti iz sveta sporta na jednom mestu.

23:07 - Mega bolja od IgokeeKošarkaši Mega Leksa pobedili su večeras na svom terenu ekipu Igokee sa 101:84 (25:21, 22:21, 28:19, 26:23) u poslednjoj utakmici 22. kola Jadranske lige.Mega sada ima skor od osam pobeda i 14 poraza i deseta je na tabeli regionalnog takmičenja, dok je Igokea posle 12. poraza od početka sezone šesta.Ekipu Dejana Milojevića je do pobede vodio Rade Zagorac sa 16 poena, dok su Alfa Kaba i Kostja Mušidi ubacili po 15.Džejms Robinson je bio najefikasniji u poraženom timu sa 16 poena, Vuk Radivojević je dodao 15, a Strahinja Mićović 11.Mega u narednom kolu gostuju Mornaru u Baru, dok Igokea dočekuje Krku.

23:01 - Atletiko gubio do 87. minutu, a onda pobedio SeltuFudbaleri Atletiko Madrida pobedili su večeras na svom terenu ekipu Selte sa 3:2 u utakmici 22. kola Primere.Atletiko je do trijumfa stigao posle preokreta, pošto je do 87. minuta gubio sa 1:2.Selta je povela već u petom minutu golom Gustava Kabrala, ali je Fernando Tores samo šest minuta kasnije izjednačio sjajnim volejom. On je uhvatio loptu okrenut ledjima ka golu i preko glave je poslao u mrežu Selte.Tores je u 30. minutu imao veliku šansu da dovede svoju ekipu u vodjstvo, ali nije iskoristio jedanaesterac, odnosno pogodio je prečku.Ekipa iz Viga je u 78. minutu ponovo povela, a strelac je bio Džon Gvideti, ali je potom usledio veliki preokret Atletika.Janik Karasko je prvo u 87. minutu izjednačio na 2:2 šutem sa oko 20 metara, a pobedu Atletiku doneo je Antoan Grizman u 91. minutu na asistenciju Kevina Gameira.Atletiko je posle 12. pobede od početka sezone četvrti na tabeli sa 42 boda, dok je Selta na desetom mestu sa 30 bodova.

22:59 - Juventus siguran protiv KaljarijaFudbaleri Juventusa pobedili su večeras u gostima Kaljari sa 2:0 u utakmici 24. kola Serije A.Oba gola za "staru damu" postigao je Gonsalo Iguain. Prvi u 37. minutu na asistenciju Klaudija Markizija, a drugi 47. minutu kada je asistent bio Paulo Dibala.Juventus je prvi na tabeli sa 60 bodova, odnosno ima sedam bodova više od drugoplasirane Rome. Kaljari je upisao 13. poraz od početka sezone i nalazi se na 15. poziciji sa 27 bodova.Šampion Italije u narednom kolu dočekuje Palermo, a Kaljari ide u goste Sampdoriji.

22:11 - Džikić: Nedostajalo je žestineTrener košarkaša Partizana Aleksandar Džikić rekao je da je njegovoj ekipi na večerašnjem meču protiv Cedevite nedostajalo žestine u završnici i u reketu."Cedevita je večeras bila bolji protivnik. Nama je nedostajalo žestine u završnici i u samom reketu. Oni su tu moćniji i kvalitetniji i gradili su svoju igru u odbrani i napadu na tome i to im je davalo rezultata. Mi smo za ovakav tip utakmice imali previše izgubljenih lopti, ali idemo dalje. Generalno, zadovoljan sam prvom i poslednjom četvrtinom, a treća i četvrta nisu bile dobre", rekao je Džikić posle utakmice, objavljeno je na sajtu hrvatskog kluba.Košarkaši Partizana izgubili su večeras u Zagrebu od ekipe Cedevite sa 67:79 (18:16, 12:21, 12:22, 25:20) u derbiju 22. kolu Jadranske lige.Cedevita je ovom pobedom preuzela drugu poziciju na tabeli regionalnog takmičenja sa skorom od 16 pobeda i šest poraza. Isti skor ima i ekipa Budućnosti na trećem mestu, kao i Partizan koji je porazom u Zagrebu "pao" na četvrto mesto, pa će se konačan poredak rešiti u preostala četiri kola. ; "Dominirali smo celu utakmicu, osim prve četvrtine jer smo imali malo slabiji ulazak koji je bio uslovljen time što smo promašili puno otvorenih šuteva. Od druge četvrtine smo preuzeli kontrolu utakmice", rekao je trener Cedevite Veljko Mršić.Mršić je naveo da je njegova ekipa igrala dobru odbranu do kraja meča, ali da je u drugom poluvremenu imala previše izgubljenih lopti."Ovo nam je druga utakmica zaredom gde šuterski nismo bili na nivou, a dobili smo takoreći lako protiv ozbiljne ekipe. Podigli smo odbranu i sada treba da nastavimo tako", dodao je trener Cedevite.

21:23 - Belinda Benčić odvela Švajcarsku u polufinaleFed kup reprezentacija Švajcarske plasirala se danas u polufinale tog takmičenja, pošto je u Ženevi pobedila Francusku sa 4:1.Odlučujući, treći poen Švajcarskoj donela je Belinda Benčić koja je slavila protiv Polin Parmantje sa 6:3, 6:4.Timea Baščinski i Martina Hingis su potom u meču dublova bile bolje od Kristine Mladenović i Amandin Es sa 6:4, 6:4 za konačnih 4:1.Fed kup selekcija Švajcarske će u polufinalu igrati protiv Belorusije, koja je u prvom kolu bila bolja od Holandije sa 4:1.U drugom polufinalu će se sastati Češka i pobednik meča SAD-Nemačka. Američke teniserke trenutno vode sa 2:0.

21:11 - Pobede Sevilje i SportingaFudbaleri Sevilje pobedili su u gostima ekipu Las Palmasa sa 1:0 u utakmici 22. kola španske Primere. Jedini gol na meču, vredan tri boda, postigao je Hoakin Korea u 80. minutu. Sevilja je posle 14. pobede od početka šampionata treća na tabeli sa 46 bodova. Las Palmas je na 11. poziciji sa 28 bodova.

Fudbaleri Sportinga su ranije danas pobedili u gostima pobedili Leganes sa 2:0. Golove za pobedničku ekipu postigli su Roberto Kanelja u 66. minutu i Horhe Franko Alvis u 83. minutu. Leganes je na 17. mestu na tabeli sa 18 bodova, dok Sporting ima dva boda manje i nalazi se u zoni ispadanja, na 18. poziciji.

21:07 - Sampdorija do pobede protiv Bolonje u finišu mečaFudbaleri Sampdorije pobedili su danas Bolonju sa 3:1 u utakmici 24. kola italijanske Serije A.Bolonja je povela u 18. minutu golom Blerima Džemailija i tu prednost je čuvala sve do poslednjih deset minuta utakmice.Luis Murijel je u 81. minutu izjednačio na 1:1 pogotkom iz jedanaesterca, da bi samo dva minuta kasnije mrežu gostiju pogodio i Partik Šik posle asistencije srpskog fudbalera Filipa Djuričića. Konačan rezultat postavio je igrač Bolonje Ibrahima Mbaje autogolom u 88. minutu.Samprodija se posle devete pobede od početka šampionata popela na deseto mesto na tabeli i ima 33 boda. Bolonja je pala na 15. poziciju i ima šest bodova manje.Fudbaleri Sampdorije u narednom, 25. kolu, dočekuju Kaljari, dok Bolonja na svom terenu igra protiv Intera.

20:55 - Frajburg bolji od KelnaFudbaleri Frajburga pobedili su na svom terenu ekipu Kelna sa 2:1 u poslednjoj utakmici 20. kola nemačke Bundeslige. Frajburg je poveo u 32. minutu pogotkom Vićenca Grifoa, a izjednačio je Antoni Modest u 39. minutu. Pobedu domaćoj ekipi doneo je Maksimilijan Filip u 77. minutu. ; Ekipa Frajburga je na osmom mestu na tabeli sa 29 bodova, dok je Keln sedmi sa tri boda više. Frajburg u narednom kolu gostuju Hamburgu, a Keln dočekuje Šalke.

20:36 - Dimitrov osvojio trofej u SofijiBugarski teniser Grigor Dimitrov osvojio je titulu na turniru u Sofiji, pošto je danas u finalu pobedio Belgijanca Davida Gofana sa 7:5, 6:4.Meč Dimitrova i Gofana, 13. i 11. tenisera sveta, trajao je sat i 39 minuta.Bugarskom teniseru je ovo drugi trofej u 2017. godini posle trijumfa u Brizbejnu, a ukupno šesti u karijeri.Gofan je igrao u svom sedmom finalu i ostao na dva trofeja.

Grigor Dimitrov, Foto: Reuters
Grigor Dimitrov, Foto: Reuters

20:00 - Peti uzastopni poraz Lestera, 600 minuta bez golaFudbaleri Svonsija pobedili su na svom terenu ekipu Lestera sa 2:0 u utakmici 25. kola Premijer lige. Svonsi je upisao sedmu pobedu od početka šampiona i nalazi se na 15. mestu na tabeli sa 24 boda. Ekipa Klaudija Ranijerija vezala je i peti uzastopni poraz u Premijer ligi i sada je na 17. poziciji sa 21 bodom, odnosno ima samo bod manje od zone ispadanja. Svonsi je pobedu obezbedio u finišu prvog poluvremena kada su Alfi Moson i Martin Olson pogodili mrežu šampiona Premijer lige. Federiko Fernandes je glavom poslao loptu u sredinu šesnaesterca, a Moson je šutirao iz prve i doneo prednost Svonsiju u 36. minutu. U drugom minutu sudijske nadoknade Gilfi Sigurson je asistirao, a Olson je izašao sam ispred golmana Lestera i pogodio za 2:0. ; Ekipa Lestera nije postigla gol u Premijer ligi već 600 minuta.

19:32 - Zvezda savladala Cibonu i overila prvo mestoKošarkaši Crvene zvezde savladali su večeras Cibonu 69:56 (22:13, 18:16, 15:17, 14:10) u utakmici 22. kola ABA lige i sa korom 21-1, četiri kola pre kraja, overili poziciju broj 1 za plej-of. Pred skoro 4.000 gledalaca u dvorani Aleksandar Nikolić crveno-beli su prekinuli seriju od tri uzastopna poraza (Efes, Partizan, CSKA), na teren se vratio Stefan Jović, ali novi problem za Dejana Radonjića je povreda Milka Bjelice. Najefikasniji u redovima šampiona bili su Ognjen Kuzmić sa 12 poena i 10 skokova, odnosno Luka Mitrović sa takođe 12 poena, i još po šest skokova i asistencija, dok je Nejt Volters imao 11 poena, pet skokova i četiri asistencije. Po devet poena upisali su Branko Lazić i Ognjen Dobrić. Zvezda u narednom kolu, već za dva dana, gostuju Karpoš Sokoliju u Skoplju. Ceo izveštaj možete pročitati OVDE

19:11 - Češka i Belorusija u polufinalu Fed kupaTeniserke Češke plasirale su se danas u polufinale Fed kupa, pošto su u Ostravi savladale selekciju Španije.Odlučujuće poene braniocima titule u Fed kupu danas su donele Karolina Pliškova i Barbora Stricova. Pliškova je sa 6:2, 6:2 nadigrala Garbinje Mugurusu, dok je Stricova bila bolja od Lare Aruabarene sa 6:4, 6:4.Sa te dve pobede Češka je stigla do prednosti od 3:1, čime je meč dublova izgubio rezultatski značaj.Čehinje će u polufinalu igrati protiv pobednika meča u kojem se sastaju selekcije SAD i Nemačke. SAD trenutno vodi 1:0.Fed kup reprezentacija Češke je u poslednjih šest godina pet puta bila šampion u tom takmičenju.Do polufinala su stigle i teniserke Belorusije, koje su u Minsku pobedile Holandiju sa 4:1. Beloruskinje će se za mesto u finalu boriti protiv boljeg iz duela Švajcarske i Francuske. Švajcarska vodi sa 2:1.

18:24 - Zverev osvojio drugi trofej u karijeriNemački teniser Aleksander Zverev osvojio je danas trofej na turniru u Monpeljeu, pošto je u finalu pobedio dvostrukog branioca titule Rišara Gaskea iz Francuske sa 7:6(4), 6:3.Zverevu je to druga titula u karijeri, posle prošlogodišnjeg trofeja u Sankt Peterburgu.Gaske, na drugoj strani, nije uspeo da po 15. put u karijeri podigne pobednički pehar.Nemački teniser je u današnjem finalu osvojio 80 odsto poena na svoj prvi servis, a slavio je posle sat i po vremena igre.

18:00 - Volfsburg slavio protiv HofenhajmaFudbaleri Volfsburga pobedili su na svom terenu ekipu Hofenhajma sa 2:1 u utakmici 20. kola nemačke Bundeslige. Volfsburg je upisao šestu pobedu od početka sezone i nalazi se na 14. mestu na tabeli Bundeslige sa 22 boda. Hofenhajmu je ovo tek drugi poraz, peti je na tabeli sa 34 boda. Ekipa Hofenhajma je povela na današnjem meču golom Stivena Cubera u 26. minutu, ali je Volfsburg u drugom poluvremenu uspeo da preokrene rezultat. Izjednačenje domaćoj ekipi doneo je Maksimilijan Arnold u 50. minutu, a pobedu Daniel Didavi u 73. minutu. Volfsburg u narednom kolu gostuje Borusiji iz Dortmunda, dok Hofenhajm dočekuje Darmštat.

17:23 - Inter bolji od Empolija, gol Ljajića u trijumfu TorinaFudbaleri Intera pobedili su danas na svom terenu ekipu Empolija sa 2:0 u utakmici 24. kola Serije A.Pobede u današnjim mečevima od 15.00 upisali su i Atalanta, Kjevo i Torino.Inter je zabeležio 14. pobedu od početka sezone i "popeo" se na četvrto mesto na tabeli. Empoli je i dalje na 17. poziciji sa 22 boda.Prednost Interu na današnjem meču doneo je Eder u 14. minutu na asistenciju Rodriga Palasija, a pobedu je potvrdio Antonio Kandreva u 54. minutu.Najviše golova bilo je na meču Torina i Peskare pošto je ekipa Siniše Mihajlovića slavila sa 5:3.Torino je pitanje pobednika rešio već u prvom poluvremenu golovima Jaga Falkea, Arlinda Ajetija i Andree Belotija. Srpski fudbaler Adem Ljajić je u 53. minutu povisio na 4:0, da bi Beloti još jednom zatresao mrežu Peskare osam minuta kasnije.Peskara je do kraja meča, ipak, uspela da ublaži poraz. Prvo je Ajeti postigao autogol, a potom je Ahmad Benali dva puta pogadjao za konačnih 5:3.Torino je deveti na tabeli sa 35 bodova. Ekipi Siniše Mihajlovića je ovo prva pobeda posle pet kola. Peskara je poslednja sa samo devet osvojenih bodova.Fudbaleri Atalante pobedili su Palermo u gostima sa 3:1, a istim rezultatom na gostujućem terenu slavio je i Kijevo protiv Sasuola.Golove za Atalantu postigli su Andrea Konti i Alehandro Gomes i Brian Kristante, dok je jedini gol za Palermo postigao Ivailo Čočev.Sva tri pogotka za Kjevo postigao je Roberto Inglese, a strelac za Sasuolo bio je Alesandro Matri.

17:04 - Čelsiju samo bod protiv BarnlijaFudbaleri Barnlija i Čelsija igrali su nerešeno 1:1 u prvoj nedeljnoj utakmici 25. kola englekse Premijer lige."Plavci" su na gostovanju poveli u sedmom minutu pogotkom Pedra posle sjajnog kontranapada i dodavanja Viktora Mozesa s desnog boka, ali se Barnli nije predavo. Domaćin je do izjednačenja stigao 24. minutu, a strelac je bio Robi Brejdi iz slobodnog udarca sa oko 20 metara. Barnli je nakon izjednačenja do isteka prvih 45 minuta imao priliku da stigne do preokreta, ali je Tibo Kurtoa odbranio pokušaj Metjua Loutona koji bio sam ispred golmana Čelsija. Drugo poluvreme borbu na sredini terena i samo jednu pravu priliku koju je za Barnli propustio Andre Grej u 48. minutu. Čelsi je u nastavku utakmice imao inicijativu, ali nije uspeo da probije čvrstu odbranu domaćina. Čelsi ovim remijem nije uspeo da se odmakne na 12 bodova prednosti na tabeli Premijer lige. Sada na liderskom mestu ima 60 bodova, 10 više od Arsenala i Totenhema, dok je Barnli 12. sa 30.

16:59 - Janković u glavnom žrebu DoheSrpska teniserka Jelena Janković plasirala se u glavni žreb turnira u Dohi, pošto je danas u drugom kolu kvalifikacija savladala Japanku Nao Hibini 6:4, 6:3.Janković, nekada najbolja teniserka sveta, igrala je prvi put u kvalifikacijama posle 13 godina i uspešno ih prebrodila.Turnir u Dohi igra se za nagradni fond od 710.900 dolara.16:15 - Troicki i Zimonjić osvojili titulu u SofijiSrpski teniseri Viktor Troicki i Nenad Zimonjić osvojili su titulu na turniru u Sofiji u konkurenciji dublova, pošto su danas u finalu savladali Ruse Mihaila Elgina i Andreja Kuznjecova 6:4, 6:4.Meč je trajao tačno sat vremena, a Zimonjić i Troicki došli su do prve zajedničke titule i pokazali da je rad u Dejvis kupu dao veoma pozitivne rezultate.Turnir u Sofiji igrao se za ukupni nagradni fond od 482.060 evra.

16:00 - Fojc osvojio zlato u spustuŠvajcarski skijaš Beat Fojc osvojio je zlatnu medalju u spustu na Svetskom prvenstvu u Sankt Moricu. Osvajač bronzane medalje u Biver Kriku ;pre dve godine, do prvog zlatnog odličja u karijeri na prvenstvima sveta došao je u vremenu od minut, 38 sekundi i 91 stotinke. On je za 12 stotinki bio brži od prvaka sveta u superveleslalomu Erika Geja iz Kanade, dok se bronzanim odličjem okitio Austrijanac Maks Franc sa 37 stotinki zaostatka. Švajcarcu Patriku Kungu i Norvežaninu Kjetilu Jansrudu, koji su podelili četvrto mesto, medalja je izmakla za 0,02 sekunde. Srpski skijaš Marko Vukićević zauzeo je 40. mesto sa tri sekunde i 73 stotinke zaostatka, dok se Marko Stevović našao na 48. sa 6,07 stotinke zaostatka za pobednikom. Današnji spust u Sankt Moricu vožen je na skraćenoj stazi, usled magle u gornjem delu, ali uzbudjenje i neizvesnost nisu izostali. Trci je prisustvovao i osvajač ovogodišnjeg Australijan opena, švajcarski teniser Rodžer Federer. Takmičenje na Svetskom prvenstvu u Sankt Moricu u muškoj konkurenciji nastaviće se sutrar u alpskoj kombinaciji.

Beat Fojc, foto: AP
Beat Fojc, foto: AP

15:07 - Roma sigurna protiv KrotoneaFudbaleri Rome pobedili su danas u gostima Krotonea sa 2:0 u prvoj nedeljnoj utakmici 24. kola i tako se vratili na drugo mesto italijanske Serije A. Gosti iz Rima imali su priliku da povedu u 17. minutu, ali najbolji strelac lige Edin Džeko nije bio precizan s bele tačke. Roma je ipak uspela da na poluvreme, a gol je postigao Radja Naingolan u 40. minutu. Roma je u drugom poluvremenu u potpunosti imala inicijativu, a konačan rezultat postavio je Edin Džeko u 77. minutu nakon asistencije Mohameda Salaha. Rimski klub drugi je na tabeli Serije sa 53 boda, četiri manje od lidera Juventusa koji ima i utakmicu manje, dok je Krotone 19. sa 13.

14:20 - Remi Viljareala i MalageFudbaleri Viljareala i Malage igrali su nerešeno 1:1 u prvoj nedeljnoj utakmici 22. kola španske Primere. Malaga je povela preko Čarlsa u 14. minutu, da bi Viljareal pogotkom Bruna iz jedanaesterca u 62. izbegao poraz. Viljareal je utakmicu završio s desetoricom igrača na terenu, pošto je Roberto Sorijano u 71. minutu dobio direktan crveni karton. Malaga nije uspela da iskoristi brojčanu prednost i ostvari prvu pobedu još od 26. novembra prošle godine.Viljarealu je ovo četvrti remu u poslednjih šest kola, pa je od borbe za Ligu šampiona stigo u situaciju da se bori za mesto u kvalifikacijama za Ligu Evrope. "Žuta podmornica" trenutno zauzima šesto mesto sa 36 bodova, dok je Malaga 14. sa 23.

11:12 - Štuhec osvojila zlato u spustuSlovenačka skijašica Ilka Štuhec osvojila danas zlatnu medalju u spustu na Svetskom prvenstvu u švajcarskom Sankt Moricu.Štuhec je trku završila za minut, 32 sekunde i 85 stotinki i tako došla do prve medalje na prvenstvima sveta.Srebrnu medalju osvojila je Austrijanka Stefani Venije sa 40 stotinki zaostatka, dok je trećeplasirana Amerikanka Lindzi Von bila 45 stotinki iza pobendice.Štuhec je bila glavni favorit za osvajanje prvog mesta nakon sjajnih treninga prethodnih dana. Slovenka je ključnu prednost stekla u gornjem delu staze, koju je donjem delu samo uvećala.Četvrto mesto zauzela je Italijanka Sofija Godja sa 52 stotinke zaostatka, dok je Amerikanka Loren Ros sa 72 stotinke zaostatka bila peta.Takmičenje na Svetskom prvenstvu kod žena nastaviće se u četvrtak kada je na programu veleslalom.

Ilka Štuhec, foto: Fonet AP
Ilka Štuhec, foto: Fonet AP

10:31 - Jokić nastavio seriju, protiv šampiona opet "dabl-dabl"Srpski kosarkaš Nikola Jokić nastavio je sa sjajnim partijama u NBA ligi, a prethodne noći u porazu Denvera od šampiona Klivlenda 125:109 zabeležio je 20. dabl-dabl u sezoni.Jokić je upisao 27 poena i 13 skokova, a imao je i četiri asistencije, dve blokade i pet izgubljenih lopti, za 37 minuta na parketu.Na ostalim mečevima u centru pažnje bio je Kevin Durent, koji se prvi put u dresu Golden Stejta vratio u Oklahomu, dočekan je žestoko, sa majicama na kojima je pisalo "Kukavica", ali to ga nije sprečilo da dojučerašnjim saigračima isporuči 34 poena za pobedu 130:114.

09:58 - Lajović blizu glavnog žreba u Buenos AjresuSrpski teniser Dušan Lajović na pragu je plasmana u glavni žreb turnira u Buenos Ajresu, pošto je u prvom kolu kvalifikacija pobedio Italijana Simonea Bolelija 6:1 6:4.Njegov sledeći rival biće takođe Italijan Alesandro Djanezi.Na turniru u glavnom gradu Argentine učestvovaće i Janko Tipsarević, koji je dobio specijalnu pozivnicu organizatora i u prvom kolu će se sastati protiv Aleksandra Dolgopolova iz Ukrajine.Turnir u Buenos Ajresu, na šljaci, igra se za nagradni fond od 624.340 dolara.

09:23 - Fiorentina pobedila UdinezeFudbaleri Fiorentine pobedili su večeras na svom terenu Udineze sa 3:0, u utakmici 24. kola italijanskog prvenstva.Fiorentina je povela u 42. minutu golom Borhe Valera, a vodjstvo je udvostručio Kuma Babakar u 62. minutu. Konačan rezultat postavio je Federiko Bernardeski u 80. minutu iz jedanaesterca.Klub iz Firence ostvario je 11. pobedu u prvenstvu i zauzima osmo mesto na tabeli sa 40 bodova, a Udineze, koji je u poslednje dve utakmice bez pobede, sa 29 bodova zauzima 12. mesto.

08:00 - VESTI KOJE SU OBELEŽILE PRETHODNI DAN MOŽETE PROČITATI OVDE

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track