BLOG UŽIVO, VIDEO Grbić: Gradimo pobednički mentalitet

NAJNOVIJE INFORMACIJE IZ SVETA SPORTA

BLOG UŽIVO, VIDEO Grbić: Gradimo pobednički mentalitet

Fudbal -

Sve o sportskim dešavanjima na jednom mestu, najnovije informacije, rezultati, najave predstojećih događaja.

BEOGRAD - Dobrodošli na Kurir sport! Pratite najnovije vesti iz sveta sporta na jednom mestu.

23:04 - Dešan: Nećemo biti sputani protiv IrskeSelektor Francuske Didije Dešan rekao je da se njegovi fudbaleri neće sputati u sutrašnjem meču protiv Irske u osmini finala Evropskog prvenstva, ; i istakao je da mnogo poštuje rivala."Ovo je nokaut faza, ili prolazite ili ispadate. Stvari postaju malo uzbudljivije, ali nas to neće sputati niti nas učiniti krhkijim. Sada smo među 16, a naš cilj je da predjemo ovu prepreku. Imate takmičenje po grupama i drugu fazu, tako da je ovo novo takmičenje", rekao je Dešan novinarima u Lionu.Selektor Francuske istakao je odbranu svog tima i rekao da je to nešto na šta ekipa treba da se oslanja."Kada ste na vrhunskom nivou, morate da se dobro branite, ali da biste pobedili, morate da postignete gol više od protivnika. Vredno smo radili, pregledali smo naše defanzivne nedostatke i pokušali da budemo stabilni koliko možemo. U prva tri meča smo primili samo jedan gol, i to iz penala. Trebaće nam još toga sutra", rekao je Dešan.Francuski selektor pohvalio je svog rivala, posebno istakavši njihov pristup i psihološku čvrstinu."Mentalna snaga ne daje golove, ali je važna. Irska je primer toga jer pokazuje veliku solidarnost i vredan rad. Često pričamo o čuvenom 'borbenom duhu', ali oni rade više od toga, oni daju sve što imaju. To je skoro genetski. Spremni su da idu u borbu kao jedinica i boriće se jedan za drugog do kraja. Zato će meč biti težak", rekao je Dešan."Imaju srca, vredno rade, ali nisu samo to. Imaju dobre fudbalere u timu. Većina njih igra u Premijer ligi i znaju fudbal", dodao je on.Kapiten Igo Loris ocenio je da njegova ekipa treba da se nametne od samog početka."Moraćemo biti posvećeni od početka da bismo bili sigurni da im ne poraste samopouzdanje. Onda ćemo moći da dobro koristimo posed i svoje prednosti. Koristim reč 'bitka' jer britanske ekipe ulažu mnogo srca u svoje utakmice", rekao je on.Golman "trikolora" rekao je da ne potcenjuje protivnika."Ne mislim da smo preterano samopouzdani. Svi vrlo poštujemo Irsku. Gledali smo snimke njegovih utakmica...i pokazali su neke dobre stvari. Možda će biti dodatno motivisani zbog načina na koji su se plasirali u osminu finala, što poštujemo", rekao je Loris.On je kazao da se tim ne sprema za penale."Morate biti spremni na sve jer sve može da se desi. Sve utakmice na turniru su bile neizvesne, ali naš cilj je da dobijemo u 90 minuta. Ne koncentrišemo se na penale, koncentrišemo se na utakmicu. Vodićemo veliku bitku i moramo da budemo spremni na nju, da pokažemo intenzitet, agresiju, rešenost i strast. I na individualnom i na timskom planu moramo da pokažemo svoj karakter", rekao je Loris.Utakmica Francuska - Irska igra se u nedelju od 15.00.

22:34 - Sprinter sa Jamajke tvrdi da mu je dijagnostifikovan zika virusAtletičar sa Jamajke Kemar Bejli-Kol rekao je danas da mu je dijagnostifikovan zika virus."Nisam ni znao da sam imam virus, trenirao sam s njim tri dana", rekao je Bejli-Kol za medije sa Jamajke, prenosi BBC.Virus zika koji prenose komarci, prema tvrdnjama naučnika, izaziva teška oštećenja embriona, a kod odraslih neurološke probleme, uključujući i redak sindrom koji može biti smrtonosan ili dovesti do privremene paralize.Epidemija je počela pre godinu dana u Brazilu, a sada se virus proširio na više od 60 zemalja.Bejli-Kol, koji je osvojio zlatnu medalju na Olimpijskim igrama u Londonu sa štafetom Jamajke, naveo je da je shvatio da nešto nije u redu tek kada mu je devojka izraslinu da vratu."Imao sam bolove u ledjima i mišićima, ali mislio sam da je to samo bol od vežbi koje sam radio... Oporavak nije lak, i dalje imam osip po teli, bole me oči, ali najbolje je to što ne osećam nikakav bol u mišićima", rekao je on.Bejli-Kol se priprema za nacionalno takmičenje na kojem će se sledeće nedelje boriti sa Juseinom Boltom, Asafom Pauleom i Johanom Blejkom za mesto u Riju."Ići ću na to takmičenje. Spreman sam", dodao je Bejli-Kol.

22:00 - Grbić: Gradimo pobednički mentalitetSelektor odbojkaške reprezentacije Srbije Nikola Grbić rekao je posle večerašnje pobede nad Iranom u Svetskoj ligi da će uvek insistirati na maksimalnom angažovanju igrača, jer jedino tako njegova ekipa može da izgradi pobednički mentalitet."Jedina naša preokupacija od prvog dana do danas je bilo da izborimo plasman na završni turnir i to neće prestati s večerašnjom utakmicom. To je pristup koji imamo i to je nešto što moramo da izgradimo, taj pobednički mentalitet koji se gradi samo i isključivo dobrom igrom, dobrim zalaganjem, koncentracijom na svaku loptu u svakom setu, protiv svakog protivnika. Bez obzira da li smo kvalifikovani ili nismo", rekao je Grbić novinarima u Beogradu."Sada i matematički da osiguramo plasman na Završni turnurnir Svetske lige i da se sebi kažemo 'E, pa dobro, sada smo se kvalifikovali, pa možemo da se opustimo', apsolutno ne sme da bude tako. Vremena nema, a da bismo stvorili pobednički mentalitet s novom generacijom moramo da se trudimo da pobedimo u svakoj utakmici. Na tome ću insistriati do kraja", dodao je on.Odbojkaška reprezentacija Srbije zadržala je maksimalan učinak u Svetskoj ligi, pošto je danas u Beogradu s 3:1 (25:19, 24:26, 25:18, 25:21) pobedila Iran u trećem kolu Grupe F prve divizije.Ekipa Nikole Grbića posle šest odigranih utakmica zauzima prvo mesto u Svetskoj ligi sa 18 bodova, dok je Iran deveti s pet bodova.Srbija će trećeg vikenda Svetske lige igrati u Iranu, sa selekcijom domaćina, Argentine i Italije. Srpske odbojkaše prvi meč očekuje u petak protiv Irana, a novinare je zanimalo kako pristupiti toj utakmici."Kao protiv Rusa u Rusiji, Brazilaca u Brazilu, pa tako i Iranaca u Iranu. Jedan deo stvaranja mentalitea je ono što sam rekao pre dva dana... ;Jedna vrhunska ekipa, kakva želim da postanemo u stanju je sve moguće poteškoće da premosti. Nije bitno da li je to trenutna forma ili manjak forme, povreda, vrućina, lopte, sudije, svetla... Lista je beskonačna, a ako se krijemo iza toga nikada nećemo postati vrhunska ekipa. Moramo da prevazidjemo sve to. Nadam se, a i želim da imamo pristup onakav kao kada smo krenuli u ovu avanturu. To je jedini put i nema odstupanja", zaključio je Grbić.

21:40 - Stiv Džonson osvojio prvu titulu u karijeriAmerički teniser Stiv Džonson osvojio je danas svoju prvu ATP titulu, pošto je u finalu turnira u Notingemu pobedio Pabla Kuevasa iz Urugvaja u dva seta - 7:6, 7:5.U prvom setu nije bilo brejkova, pa je pobednik tog dela igre rešen u taj-brejku, koji je bolje odigrao Amerikanac i tako poveo sa 1:0 posle 54 minuta igre.Džonson je u drugom setu oduzeo servis Kuevasu u trećem gemu i poveo sa 2:1, ali je Urugvajac potom uzvratio istom merom i izjednačio na 4:4.Odlučujući brejk Džonson je napravio u 11. gemu i tu prednost je sačuvao do kraja.

21:11 - Kolman: Irska je bila boljaSelektor fudbalske reprezentacije Velsa Kris Kolman rekao je da je Severna Irska bila bolja u današnjem meču osmine finala Evropskog prvenstva, ali je istakao da su njegovi igrači pokazali da imaju veliko srce."Bili su bolji od nas, ali su moji igrači pokazali da imaju veliko srce i da su hrabri. Moji momci nisu odustajali... Draže mi je da smo u četvrtfinalu nego da smo igrali bolje, a otišli kući. Svaka čast Severnoj Irskoj, bili su bolji tim danas", rekao je Kolman posle utakmice.Fudbalska reprezentacije Velsa plasirala se u četvrtfinale Evropskog prvenstva, pošto je u Parizu pobedila Severnu Irsku sa 1:0.Pobedu Velsu i plasman medju osam najboljih ekipa na šampionatu doneo je Garet Mekoli autogolom u 75. minutu. Aron Remzi je u tom 75. minutu dodao loptu do Gereta Bejla koji je poslao oštar centaršut u kazneni prostor, a onda je Garet Mekoli u nameri da spreči Hala Robson-Kanua da postigne gol zatresao sopstvenu mrežu."Šta da kažem? Znali smo da će biti ružna utakmica. Ne želim da uvredim Severnu Irsku, ali su nam zaista sve otežali, nismo imali puno prostora... Ovo je neverovatno", rekao je Bejl.Selektor Severne Irske Majkl O'Nil bio je razočaran zbog poraza."Ovo je poražavajuće... Bili smo bolji tim danas. Ne mogu da tražim ništa više od igrača od ovog što su pokazali na ovom turniru", rekao je O'Nil.Fudbaler Severne Irske Stiven Dejvis rekao je da mu je žao što se put njegove reprezentacije na Evropskom prvenstvu završio."Mekoli nije ovo zalužio, jer je bio odličan... Mnogo ćemo naučiti iz ovog iskustva. Navijači su uživali u ovom putovanju koliko i mi i svi smo tužni što se to putovanje danas završilo", rekao je Stiven Dejvis.

20:55 - Vilmots: Nemamo više prava na greškeSelektor fudbalske reprezentacije Belgije Mark Vilmots rekao je danas da je svojim igračima poručio da će morati da podignu novo igre ukoliko žele da pobede Madjarsku u osmini finala Evropskog prvenstva.Selekcija Madjarske je jedno od iznanadjenja šampionata u Francuskoj, dok je Belgija od početka turnira igrala slabije nego što su mnogi očekivali."Mi nemamo više prava na bilo kakve greške. Razgovarali smo i očekujem bolju igru od svakog igrača pojedinačno", rekao je Vilmots.Belgija, koja je druga reprezentacija sveta, bila je jedan od favoritia za osvajanje titule, ali do sada nije bila ubedljiva. Posebne kritike išle su na račun napada, a mnogo više se očekivalo i od fudbalera Mančester sitija Kevina De Brujnea."On može mnogo bolje. On bi mogao biti ključan igrač i to je jasno", rekao je selektor Belgije.Utakmica osmine finala izmedju Belgije i Madjarske igra se sutra od 21.00 u Tuluzu.

20:33 - O'Nil: Imamo samopouzdanje, možemo protiv FrancuskeSelektor Irske Martin O'Nil rekao je danas da njegovi fudbaleri imaju samopouzdanje pred utakmicu sa Francuskom, u kojoj žele pobedu uprkos tome što je protivnik favorit."Posle velike pobede nad Italijom kojom smo izborili drugu fazu, imamo odredjeno samopouzdanje pred duel sa Francuskom, koji je za nas najvažniji. Mentalna čvrstina je veoma važna. Imamo veliku šansu", rekao je O'Nil na konferenciji za novinare.Irska će se sastati sa domaćinom Francuskom u osmini finala Evropskog prvenstva.O'Nil je kazao da Francuska ima odlične pojedince i da je to ekipa koja je u dosadašnjem toku takmičenja ostavila jedan od najboljih utisaka."Oni su domaćini i favoriti da osvoje takmičenje. Podsećaju me na neki način na onaj tim koji je 1998. godine postao šampion sveta. Tada je bio veliki pritisak koji je prevazidjen i osvojen je šampionat. Nešto slično se i sada dešava", naveo je selektor Irske.On je dodao da njegovi igrači, posebno oni stariji, imaju veliku želju da što duže ostanu na prvenstvu i uživaju koliko je to moguće."Apsolutno sam uveren da posebno stariji igrači žele da ostanu što duže na prvenstvu. Neki od njih su imali odredjeno iskustvo i pre četiri godine, ali nisu želeli na taj način da završe karijere. Dobar primer je Šaj Given, koji se penzionisao, ali ipak vratio", rekao je O'Nil.Reprezentativac Irske Ričard Kioh rekao je da su svi u ekipi svesni važnosti duela sa Francuskom."Shvatamo koliko je to važna utakmica za nas. Mi smo ponovo autsajderi, ljudi su nas otpisali, ali tako je bilo i u grupi. Sada smo još jači. Imamo odličan timski duh i nadam se da će nam to pomoći", rekao je Kioh.Utakmica će se igrati sutra od 15.00 u Lionu.

20:08 - Selektor Poljske: Mogli smo bolje, ali borili smo se do krajaSelektor fudbalske reprezentacije Poljske Adam Navalka rekao je danas da je njegova ekipa mogla da odigra bolje protiv Švajcarske, ali je pohvalio igrače koji su se borili do kraja."Bila je to teška utakmica, ali smo se dobro pripremili. Švajcarska je ekipa svetske klase. Posle našeg gola, uspeli su da se povrate. Početak nam je bio odličan, mogli još bolje, ali su se moji igrači borili do kraja...", rekao je Navalka.Fudbalska reprezentacija Poljske plasirala se u četvrtfinale Evropskog prvenstva, pošto je danas u Sent Etjenu posle penala eliminisala Švajcarsku.Nakon 90. minuta rezultat je bio 1:1. Poljska je vodila od 39. minuta pogotkom Jakuba Blaščikovskog, a u 82. je izjednačio Džerdan Šaćiri. U produžecima nije bilo golova, a u penal seriji bilo je 5:4."Ovo je lepa pobeda. Borili smo se, posebno posle gola izjednačenja Švajcarske... U mojim godinama pokušavam da kontrolišem emocije posebno posle gola. Ono što je meni najbitnije to moja ekipa, a ne moji lični uspeh", rekao je Blaščikovski.Selektor Švajcarske Vladimir Petković naveo je da njegova ekipa nije zaslužila poraz."Zaslužili smo nešto drugo. Zaista je šteta. Naši igrači su dali sve od sebe. Na početku je nervoza bila suviše velika. Prema meni, bilans ovog prvenstva je pozitivan. Treba da učimo i da svaki put budemo bolji", rekao je selektor Švajcarske Vladimir Petković.Razočaran posle utakmice bio je i Šaćiri."Vrlo sam razočaran, to je veliko razočaranje. Mogli smo da postignemo veliki uspeh. Imali smo prilike, ali iz toga treba da naučimo lekciju, kao posle poraza od Argentine 2014. Ipak smo ponosni što smo igrali na ovakom nivou tokom prvenstva", rekao je Šaćiri.Protivnik Poljskoj biće pobednik duela izmedju Portugala i Hrvatske, koji će se igrati večeras od 21.00 u Lensu.

19:44 - Ilić: Nadam se da će se rukomet na pesku razviti u SrbijiSrpski rukometaš Momir Ilić rekao je danas da je rukomet na pesku težak sport i istakao da se nada da će razviti u Srbiji.Medjunarodni turnir u rukometu na pesku, koji se ovog vikenda održava u Novom Sadu, svečano su otvorili srpski rukometaši Jelena Erić Rakonjac i Momir Ilić.Turnir traje do nedelje i u organizaciji je Gradskog rukometnog saveza Novi Sad."Drago mi je što sam ovde i mislim da je ovo dobra ideja koju svi zajedno moramo razvijati. Znam da organizatori nastoje da dobiju domaćinstvo Evropskog prvanstva u Novom Sadu, razgovaraću sa njima o tome da im pomognem da se to i desi. Imao sam priliku da igram rukomet na pesku i to je jedna jako teška disciplina za koju se stvarno nadam da će se razigrati u Srbiji. Rukomet je jedna divna svar za mene, uživanje, najlepši sport i stvarno nema razlike da li se igra na pesku ili u hali", rekao je Ilić.Ovogodišnji turnir u Novom Sadu održava se jubilarni 10. put i okupio je najbolje rukometašie i rukometaše iz Italije, Španije, Rusije, Rumunije, Hrvatske, Srbije."Ništa lepše nego videti ovu magiju na pesku. Drago mi je da su tribine pune i da je turnir ovako dobro organizovan. U rangu je najboljih evropskih turnira u rukometu na pesku”, rekla je Jelena Erić Rakonjac.

19:23 - Cibulkova osvojila titulu u IstbornuSlovačka teniserka Dominika Cibulkova osvojila je titulu i Istbornu, pošto je danas u finalu pobedila Karolinu Pliškovu iz Češke u dva seta - 7:5, 6:3.Ciblulkovoj je ovo druga titula od početka godine, dok Pliškova, nakon titule u Notingemu, nije uspela da stigne do još jednog trofeja na travi."Bio je izuzetno težak meč danas. Uz vetar je bilo stvarno teško igrati i držati fokus. Posle nekog vremena sam našla ritam. Znala sam šta treba da uradim i na kraju pobedila", rekla je Cibulkova.Pliškova je navela da je Cibulkova zasluženo slavila."Imala sam mnogo šansi u prvom setu, pa i u drugom... Ona je igrala veoma dobro, čak i po vetru. Igrala je agresivno i gotovo bez greške tako da je zasluženo pobedila", rekla je Pliškova.

18:52 - Leonid Slucki više nije selektor RusijeFudbalska reprezentacija Rusije od danas zvanično nema selektora, pošto je potvrdjena ostavka Leonida Sluckog posle neuspeha na Evropskom prvenstvu.Slucki je želeo da ode u ponedeljak, nakon poraza od Velsa sa 3:0 i eliminacije u grupnoj fazi takmičenja, ali mu je dato vreme da razmisli o tome.Predsednik Fudbalskog saveza Rusije Vitalij Mutko rekao je da je dogovoreno da Slucki ipak napusti mesto selektora reprezentacije, ali da će ostati savetnik."Leonid će nastaviti da sa nama deli svoje znanje, ali želi da se koncentriše na vodjenje CSKA Moskve", rekao je Mutko za rusku agenciju R-Sport.Slucki je Rusiju preuzeo prošlog leta i paralelno je vodio reprezentaciju i CSKA.Rusija je, uprkos velikim očekivanjima, imala loše rezultate na Evropskom prvenstvu u Francuskoj, gde je sa jednim bodom bila ubedljivo poslednja u grupi, iza Velsa, Engleske i Slovačke.

18:31 - Srpski vaterpolisti: Umor pritiska, ali želimo zlatoSrpski vaterpolo reprezentativci Živko Gocić, Andrija Prlainović i Filip Filipović izjavili su danas da su umorni, ali da će dati sve od sebe da u finalu pobede selekciju SAD i odbrane titulu Svetske lige.Srbija je savladala Italiju 7:4, dok su SAD slavile posle peteraca nad Grčkom 17:16."Mučili smo se sa igračem više protiv Italije, imamo teretanu i bazen u svakodvenom radu. Za sada je sve korektno ali ima dosta prostora napredak. Pokušaćemo ponovo da osvojimo Svetsku ligu iako smo rekli da hoćemo da ovde prvo vidimo gde smo u odnosu na rivale", rekao je Gocić posle trijumfa nad Italijom u polufinalu.NJegov saigrač Andrija Prlainović bio je zadovoljan plasmanom u finale."Kontrolisali smo utakmicu od početka do kraja. Umorni smo i jedni i drugi, peti dan napornog turnira. Nije bilo smirenosti u napadu, ali smo uradili ono što smo hteli. Sigurno smo pobedili i sada čekamo finale, neće biti u finalu neke razlike".Filip Filipović je sa tri gola trasirao "delfinima" trasirao put ka četvrtom uzastopnom finalu Svetske lige, "Sve nam teže ovde pada nego što će biti u Riju jer nas umor pritiska. Sasvim normalno stanje. Predstoji nam najlakša utakmica na turniru i bez obzira šta bude znamo svoj put", zaključio je Filipović.Finale između Srbije i SAD igra se sutra od 11 sati po našem vremenu.

17:59 - Sastavi za meč Vels - Severna Irska

17:43 - Hrvati saopštili sastav za meč protiv Portugala

17:24 - Mutko: 67 atletičara podneće pojedinačne aplikacije za RioRusko ministarstvo sporta saopštilo je danas da je 67 atletičara iz te zemlje tražilo da bude izuzeto iz zabrane učešća na Olimpijskim igrama u Rio De Žaneiru."Njih 67 će podneti pojedinačne aplikacije Svetskoj atletskoj federaciji, ali su takodje spremni i da se žale Sudu za sportsku arbitražu u Lozani", rekao je ruski ministar sporta Vitalij Mutko.IAAF najverovatnije neće odobriti učešće tim atletičarima jer je prethodno navedeno da će iz suspenzije biti izuzeti samo oni čija je baza u inostranstvu.Prošle nedelje je potvrdjena kolektivna zabrana ruskom timu, koja je izrečena u novembru, a zbog dopinga.Izuzeti mogu biti samo oni čiji su rezultati doping testova pouzdani i izvan Rusije.

16:58 - Terzić: Dobro je što devojke ne posustajuSelektor ženske odbojkaške reprezentacije Srbije Zoran Terzić rekao je danas da je dobro to što njegova ekipa ne posustaje i da se nada boljoj igri u narednoj utakmici."Dobro je što devojke ne posustaju i ne dozvoljavaju protivniku da pobedi. Pet utakmica zaredom igramo 3:2, sigurno da postoji umor, tako da će protiv Tajlanda igrati neka druga postava. Nadam se da ćemo odigrati malo bolje nego protiv Japana", rekao je Terzić posle utakmice u Kjotu.Srbija je pobedila domaćina Japan sa 3:2 u setovima i u poslednjoj utakmici Grupe jedan trećeg vikenda Gran prija sastaće se sa Tajlandom.Terzić je istakao da nije zadovoljan igrom u bloku i pogotovo odbrani, što je uslovilo da Japan ima neuobičajenu realizaciju."Kao i svaki put kada igramo protiv Japana, to su teške utakmice, koje se završavaju u velikom broju slučajeva u pet setova, a tako je bilo i danas. Peti set je odigran kako je trebalo cela utakmica da se igra", kazao je Terzić.Reprezentativka Srbije Tijana Bošković je navela da je utakmica sa Japanom bila teška i da njenoj ekipi treba odmor."Uspeli smo da se izvučemo i dobijemo po ne znam koji put sa 3:2. Japanke su imale tri meč lopte, ali smo uz malo strpljenja i par dobrih poteza preokrenule. Potrudićemo se da se koliko toliko odmorimo jer smo igrale 10 setova u dva dana", rekla je Tijana Bošković.Njena saigračica Stefana Veljković kazala je očekuje da forma bude sve bolja."Nama je sudjeno da ovde igramo pet setova svaki put. Nije bilo lako. Nismo u najboljoj formi, ali je polako podižemo i verujem da će biti sve bolje i bolje. Imamo herca, nije prvi put da preokrenemo rezultat. Kada se malo probudimo, sve nam krene", kazala je Veljkovićeva.Utakmica izmedju Srbije i Tajlanda igraće se sutra od 8.00 po srednjeevropskom vremenu.

16:25 - Matijašević: Fofana će se dokazati u ČukaričkomSportski direktor Čukaričkog Vladimir Matijašević rekao je da će novi fudbaler tog kluba Ismael Fofana dobiti šansu i da je na njemu da se dokaže. "Fofana ima veliku želju za dokazivanjem. Smatra da nije imao odgovarajuću šansu u Partizanu. Verujemo da ima dovoljno kvaliteta za to što je potrebno Čukaričkom, ali je na njemu da iskoristi svaku priliku koju dobije", rekao je Matijašević. Fofana je potpisao dvogodišnji ugovor sa Čukaričkim. Ovaj 27-godišnji napadač iz Obale Slonovače je tri godine bio u Partizanu, u koji je došao iz jermenskog Širaka.

16:00 - Francuzi se spremaju za Irce

15:40 - Humels slavi gol Blaščikovskog

15:20 - Još tri finala za srpske kajakaše na EPTri srpske kajakaške posade plasirale su se danas u finale sprinta na 200 metara na Evropskom prvenstvu u Moskvi. Svi su direktno obezbedili finale, tako što su sve posade pobedile u svojim kvalifikacionim trkama. Nikolina Moldovan bila je najbrža u svojoj grupi u jednosedu na 200 metara, dok je branilac dvostruke titule šampiona Evrope Marko Dragosavljević bio najbrži u muškoj konkurenciji u istoj disciplini. Poslednji na start u kvalifikacijama izašli su Nebojša Grujić i Marko Novaković koji su mesto u finalu izborili ubedljivom pobedom u dvosedu. Jedini srpski parakajakaš Vuk Radovanović zauzeo je peto mesto u finalu kategorije KL2 u jednosedu na 200 metara u vremenu 46,86 sekundi. Poslednjeg dana Evropskog prvenstva srpske takmičare očekuje učešće u osam A finala i jednom B finalu.

14:55 - Amerikanci protiv Srbije u finalu Svetske ligeVaterpolo reprezentacija Srbije sastaće se sa selekcijom SAD u finalu Svetske lige u Kini. SAD je posle peteraca rezultatom 6:5 bila bolja od Grčke. U regularnom delu bilo je 11:11. Srbija je ranije danas sa 7:4 bila bolja od Italije. Finale će se igrati sutra od 10.00 po srednjeevropskom vremenu. Opširnije OVDE

14:29 - Doping kontrola iznenadila ŠpanceFudbalski savez Španije saopštio je da je 10 reprezentativaca te zemlje testirano na doping u bazi nacionalnog tima na Evropskom prvenstvu u Francuskoj. Zvaničnici Evropske fudbalske unije (UEFA) pojavili su se u subotu u hotelu u kom je odsela reprezentacija Španije i obavila testove. Krv i uzorci urina uzeti su od 10 igrača, čija imena nisu saopštena. "Testiranje je prošlo bez incidenata", navodi se u saopštenju Fudbalskog saveza Španije. Španija će u ponedeljak u Sen Deniju igrati protiv Italije u četvrtfinalu Evropskog prvenstva.

14:05 - Perišić se ošišao za Hrvatsku

13:50 - Portugalci opušteni uoči meča sa Hrvatskom

13:35 - Gol Zoltana Gere najlepši u grupnoj fazi EPGol mađarskog reprezentativca Zoltana Gere na utakmici protiv Portugala proglašen je najlepšim u grupnoj fazi Evropskog prvenstva u fudbalu. Gera je grudima spustio loptu i "drop kikom" sa 20 metara savladao portugalskog golmana Ruija Patrisija. Utakmica između Mađarske i Portugala bila je najzanimljivija u grupnoj fazi kontinentalnog šampionata, a završena je nerešeno 3:3. Mađari su tri puta vodili, a Gera je postigao prvi gol na tom susretu.

13:11 - Severna Irska spremna za istorijski meč na EP

12:45 - Uskoro kreće prvi meč osmine finala na EP

12:35 - Fofana novi napadač ČukaričkogDoskorašnji fudbaler Partizana Ismail Beko Fofana pojačao je napad Čukaričkog, potvrdio je sportski direktor Vladimir Matijašević. Fudbaler iz Obale Slonovače potpisao je dvogodišnji ugovor sa klubom sa Banovog brda i odmah se stavio na raspolaganje treneru Milanu Lešnjaku. Ovaj 27-godišnji napadač pokušaće da u narednoj sezoni odmeni prvog strelca Andriju Pavlovića, koji je otišao u Kopenhagen. Fofana je prošle sedmice raskinuo ugovor sa Partizanom i oprostio dug kluba od 20.000 evra .On je član Partizana bio dve godine, a postigao je osam golova na 21 utakmici.12:10 - Marko Pantelić poželeo sreću ZvezdiBivši fudbaler Crvene zvezde Marko Pantelić pojavio se na treningu crveno-belih i poželeo im sreće u novoj sezoni. "Kao i svake godine, došao sam na početak priprema da pružim podršku ekipi. Naravno, i treneru Miodragu Božoviću. Mislim da je zaslužuju i da treba da je dobiju. Nažalost, zbog godišnjeg odmora neću biti tu za prvu utakmicu, najverovatnije na Malti, pa sam iz tog razloga sada došao da im poželim sreću u kvalifikacijama za Evropu. Verujem da će biti uspešne", uveren je Pantelić.11:50 - Veličina i broj stanovnika države nisu merilo i fudbalskih kvaliteta

11:25 - Gabor Kiralji izvodi akrobacije na treningu

11:00 - Hrvatski navijači u Lensu noć uoči meča sa Portugalom

10:35 - Dibala: Sada smo mnogo jači, idemo po trofej LŠFudbaler Juventusa Paulo Dibala izjavio je danas da je torinski tim dolaskom Miralema Pjanića i Danija Alvesa, uz ostanak Pola Pogbe, na nivou Barselone, Real Madrida i Bajerna. "Godinu dana sam u Juventusu i nijednog trenutka nisam pomislio da odem. Imao sam dobru sezonu i veoma sam srećan u Torinu. Sa Alvesom i Pjanićem možemo da osvojimo Ligu šampiona. Juventus je na istom nivou kao Barselona, Real i Bajern. Bili smo veoma blizu pehara prošle godine, dok smo ove nismo imali sreće, jer smo eliminisani od Bajerna 30 sekundi pre kraja", rekao je Dibala. On je priznao da je bio iznenađen transferom Pjanića iz Rome, kao i da se raduje saradnji sa Danijem Alvesom, čiji je dolazak iz Barselone praktično gotov.10:00 - Roma nudi Ibrahimoviću 14 miliona evraItalijanski fudbalski klub Roma ponudio je Zlatanu Ibrahimoviću dvogodišnji ugovor vredan ukupno 14 miliona evra. Šveđanin nema klub nakon što su mu istekle obaveze sa Pari Sen Žermenom i kao slobodan bi mogao da se vrati na Apenine, gde je sa velikim uspehom igrao za Juventus, Inter i Milan. Ibrahimovića žele Milan i Mančester Junajted, ali Roma ima "keca u rukavu", jer ima mogućnost da se plasira u Ligu šampiona, za razliku od ta dva tima. Rimljanima nedostaje napadač, posebno lider kakav je Ibrahimović, jer prošle sezone nije zadovoljio Edin Džeko. Ibrahimović je ranije osvajao titule Serije A sa Juventusom, Interom i Milanom, možda ga novi izazov vrati u Italiju.09:45 - Del Boske: Italijani direktniji nego 2012.Selektor Španije Visente del Boske rekao je da je "umereni optimista" uoči utakmice sa Italijom u osmini finala Evropskog prvenstva. Branilac titule Španije igraće 27. juna u Sen Deniju protiv Italije u osmini finala Evropskog prvenstva u Francuskoj. Španija je dobila težeg protivnika pošto je zauzela drugo mesto u Grupi D posle poraza od Hrvatske od 1:2 u poslednjem, trećem kolu u utorak. "Ja sam umereni optimista, kao i uvek. Nismo razmišljali unapred i nismo se opustili, što je ekipa i pokazala protiv Hrvatske", rekao je Del Boske. Duel Španije i Italije je repriza finala Evropskog prvenstva iz 2012. godine, kada je "crvena furija" pobedila sa 4:0.09:30 - Fjuri zbog povrede odložio revanš sa KličkomSvetski šampion u boksu u teškoj kategoriji Tajson Fjuri odložio je revanš meč sa Vladimirom Kličkom zbog povrede skočnog zgloba. Meč je bio zakazan u Mančesteru za 9. jul, ali britanski bokser moraće da pauzira između šest i sedam nedelja zbog povrede prilikom trčanja. "Doktori su rekli da noga nije slomljena, ali izgleda loše. Izvinjavam se svim navijačima", napisao je Fjuri na svom Instragamu, uz sliku njegovog modrog i otečenog zgloba. Još nije određeno kada bi mogao novi termin da se odredi, ali veruje se za nekoliko nedelja od prvobitnog dogovora.09:10 - Još malo podataka o EP

08:45 - Stadion u Lensu se sprema za meč Hrvatska - Portugal

08:20 - Počinje nokaut faza na EPDanas će biti odigrani prvi mečevi osmine finala na EP, a sastaće se: Švajcarska - Poljska (15.00), Vels - Severna Irska (18.00) i Portugal - Hrvatska (21.00).

08:00 - VESTI KOJE SU OBELEŽILE PRETHODNI DAN MOŽETE PROČITATI OVDE

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track