BLOG UŽIVO, VIDEO Filipović: Partizan vredi mnogo više
Foto: AP

NAJNOVIJE INFORMACIJE IZ SVETA SPORTA

BLOG UŽIVO, VIDEO Filipović: Partizan vredi mnogo više

Fudbal -

Sve o sportskim dešavanjima na jednom mestu, najnovije informacije, rezultati, najave predstojećih događaja.

BEOGRAD - Dobrodošli na Kurir sport! Pratite najnovije vesti iz sveta sporta na jednom mestu.

23:06 - Filipović: Partizan vredi mnogo višeVaterpolista Pro Reka Filip Filipović ocenio je večeras da ekipa Partizana vredi mnogo više nego što je pokazala u meču protiv njegove ekipe. "Partizan nije pružio igru na svom prepoznatljivom nivou i to ga je koštalo ubedljivog poraza. Momci mnogo više vrede nego što poraz od 11 golova razlike govori", rekao je Filipović. Vaterpolisti Partizana izgubili su večaras u Beogradu od italijanskog Pro Reka sa ubedljivih 7:18 u devetom kolu Grupe B lige Lige šampiona. "Očekivao sam da će se konsolidovati posle našeg vodjstva od 8:1. Nisu uspeli, izmedju ostalog i zato što im nedostaje i iskustva za ovakve mečeve. Partizanu želim sve najbolje u nastavku sezone. Momci se maksimalno trude, i klub i igrači zaslužuju veću pažnju kako bi ponovo Partizan zaigrao važnu ulogu u Ligi šampiona", naveo je Filipović. I Andrija Prlainović je istakao da je rezultat 18:7 nerealan odnos snaga. "Za nas je meč na Banjici bio bitan ne samo zbog bodova s kojima čuvamo prvo mesto u grupi, već i zato što se bliži fajnal-siks, a s obzirom da nekoliko nas igramo samo evropske mečeve svaka utakmica je bitna za uigravanje", naveo je vaterpolista Pro Reka. "Kad kod nas u igri sve funkcioniše kako treba, onda sve izgleda lako. Medjutim, nije Partizan 11 golova razlike slabiji od Pro Reka", dodao je on. Prlainović je rekao i da Partizanu nedostaje makar jedan iskusniji igrač kako bi pružio ozbiljan otpor ekipi poput Pro Reka. "Zna se u kakvoj je teškoj situaciji Partizan i njemu predstoji velika borba kad se završi sezona", naveo je Prlainović. Prošlogodišnji kapiten Partizana Dušan Mandić rekao je da mu je uvek drago kada se vrati na Banjicu, ali da mu je žao kad Partizan ubedljivo izgubi, pa čak i kada igra za ekipu koja pobedjuje. "Možda je razlika mogla da bude i manja, da je Partizan odigrao najbolje što može. S druge strane, kada mi odigramo koncentrisano i na visokom nivou od početka do kraja malo ko može da nam parira", rekao je Mandić.

22:32 - Almagro i Kareno Busta u finalu EštorilaŠpanski teniseri Nikolas Almagro i Pablo Kareno Busta igraće u finalu turnira u Eštorilu. Almagro je danas u polufinalu pobedio Australijanca Nika Kirjosa sa 6:3, 7:5 i tako se plasirao u svoje drugo finale ove sezone. U drugom polufinalu Kareno Busta je bio bolji od Benoa Pera iz Francuske sa 6:3, 6:3. Almagro je do sada u karijeri osvojio 12 titula, sve na šljaci, ali nije podigao niti jedan trofej već četiri godine. Na drugoj strani, Kareno Busti, trenutno 50. teniseru sveta, ovo će biti tek drugo finale u karijeri. Prvo finale igrao je u februaru ove godine u Brazilu i tada je izgubio od Pabla Kuevasa.

21:52 - Riberi pod znakom pitanja za AtletikoFudbaler Bajerna iz Minhena Frank Riberi je pod znakom pitanja za revanš utakmicu Lige šampiona protiv Atletiko Madrida zbog povrede ledja, rekao je danas trener nemačkog kluba Pep Gvardiola. "Povredjen je... Učinićemo sve što možemo da Riberi bude spreman za utakmicu", rekao je Gvardiola. Riberi je propustio današnji meč protiv Borusije iz Menhengladbaha, koji je završen nerešeno 1:1 i čime je odložena proslava titule bavarskog tima. U timu na današnjoj utakmici nije bilo ni Ćabija Alonsa i Havija Martinesa, dok su Filip Lam, David Alaba, Arturo Vidal, Tijago Alkantara i Robert Levandovski bili na klupi. Alaba i Tijago su ušli u igru u drugom poluvremenu. Bajern je u prvoj utakmici polufinala Lige šampiona izgubio od Atletika u Madridu sa 1:0. Revanš se igra u utorak u Minhenu.

21:04 - Vujasinović: Delimično ispunjeni zadaciTrener vaterpolista Partizana Vladimir Vujasinović rekao je da su njegovi igrači u današnjem meču protiv Pro Reka delimično ispunili zadatke. "Od momaka sam tražio da se bore od početka do kraja, u čemu su i delimično uspeli. Protiv daleko iskusnije, fizički jače ekipe nismo mogli mnogo više. Ovaj meč nam je koristio da na pravi načen udjemo u takmičarski ritam pred polufinale plej-ofa i prvi meč sa Radničkim u sredu", rekao je Vujasinović. Vaterpolisti Partizana izgubili su večaras u Beogradu od italijanskog Pro Reka sa ubedljivih 7:18 u devetom kolu Grupe B lige Lige šampiona. Vaterpolista italijanske ekipe Duško Pijetlović rekao je da je razlika u kvalitetu dve ekipe manja nego što to rezultat pokazuje. "Igrači Partizana su sa previše respekta ušli u meč sa Pro Rekom. Očekivao sam jači otpor. Medjutim, mi smo odigrali na najvišem mogućem nivou, jer bliži nam se kraj sezone, ulazimo u najbolju formu, a s druge strane Partizan nije pružio sve što može. Žao mi je što nisu uspeli da pruže maksimum", rekao je Pijetlović.

20:44 - Arsenal slavio protiv NoričaFudbaleri Arsenala pobedili su danas na svom terenu Norič sa 1:0 u utakmici 36. kolu Premijer lige. Jedini gol na utakmici postigao je Dani Velbek u 59. minutu, samo tri minuta pošto je ušao u igru. Arsenal je ovom pobedom, dva kola pre kraja šampionata, makar na kratko preskočio Mančester siti na trećem mestu i približio se Totenhemu na samo dva boda zaostatka. Ekipa Arsena Vengera sada ima 67 bodova, dva manje od drugoplasiranog Totenhema, a tri više od Sitija, s tim da obe te ekipe imaju utakmicu manje. Norič je, na drugoj stani, pretposlednji na tabeli sa 31 bodom, odnosno ima dva manje od Njukasla koji je prvi iznad opasne zone, ali i meč manje. Arsen Venger je danas po 750. put vodio Arsenal sa klupe u Premijer ligi, ali taj jubilej su mu pokvarili pojedini navijači Arsenala koji su nosili transparente: "Vreme je za promenu" i "Venger aut". Arsenal u poslednja dva kola Premijer lige čeka gostovanje Mančester sitiju i utakmica kod kuće protiv Aston Vile. Norič do kraja šampionata ima još tri utakmice, a bitku za opstanak u Premijer ligi će nastaviti mečevima protiv Mančester junajteda, Votforda i Evertona.

20:24 - Bajer Leverkuzen bolji od HerteFudbaleri Bajer Leverkuzena pobedili su danas na svom terenu Hertu sa 2:1 u utakmici 32. kola nemačke Bundeslige. Bajer je poveo golom Julijana Branta već u drugom minutu, dok je prednost domaće ekipe udvostručio Lars Bender u 16. minutu utakmice. Jedini strelac za goste iz Berlina bio je bosanskohercegovački fudbaler Vedad Ibišević u 21. minutu. Bajer je i dalje treći na tabeli Bundeslige sa 57 bodova, dok je Herta peta sa 49, koliko ima i četvrtoplasirana Borusija iz Menhengladbaha. U poslednja dva kola nemačkog šampionata Bajer igra protiv Borusije iz Menhengladbaha i Ingloštata, dok Hertu čekaju utakmice protiv Darmštata i Majnca.

20:11 - Torino siguran protiv UdinezeaFudbaleri Torina pobedili su danas u gostima Udineze sa 5:1 u utakmici 36. kola italijanske Serije A. Golove za Torino postigli su Pontus Janson u 12. minutu, Arfije Akva u 45, Josef Martines u 50. i 83. minutu i Andrea Beloti u 56. Jedini gol za domaću ekipu postigao je Felipe u 47. minutu meča. Torino je, posle 36 odigranih utakmica, deseti na tabeli Serije A sa 45 bodova, dok je Udineze na 16. poziciji sa sedam bodova manje.

19:55 - Ramos: Borićemo se do kraja za tituluFudbaler Real Madrida Serhio Ramos rekao je danas da njegova ekipa neće odustajati od borbe za titulu u španskoj Primeri. Real je danas u gostima slavio protiv Real Sosijedada golom Gereta Bejla 10 minuta pre kraja utakmice. Ekipa Zinedina Zidana je trenutno prva na tabeli Primere sa 84 boda, odnosno ima dva više od Barselone i Atletiko Madrida, ali i utakmicu više. "Dokle god postoje šanse, mi moramo da se borimo. To je filozofija Reala. Biće to veoma uzbudljiv kraj sezone... Voleli bismo da je situacija drugačija, ali sada ćemo morati da čekamo da se neko 'oklizne'", rekao je Ramos za španske medije. Do kraja španskog prvenstva ostala su da se odigraju još dva kola, a Real do kraja šampionata čekaju utakmice protiv Valensije i Deportiva.

19:22 - Klop: Bajern mi nikada neće ponuditi posaoTrener fudbalera Liverpula Jirgen Klop rekao je danas da je uveren da mu Bajern nikada neće ponuditi posao, jer se smejao kada je minhenski klub izgubio od Majnca ranije ove sezone. "Zatvorio sam sam sebi vrata Bajerna. Stvarno sam se radovao uspehu Majnca. Na snimku to izgleda kao zlobno radovanje. To neću moći da popravim", rekao je Klop, prenosi portal Gol (goal.com). Klop je u Majncu proveo veći deo svoje igračke karijere, pre nego što je imanovan za trenera tog kluba pošto se penzionisao.

18:50 - Tausend: Pobeda nam je donela veliko olakšanjeFudbaler Njukasla Andros Tausend rekao je da je današnja pobeda protiv Kristal Palasa donela veliko olakšanje njegovoj ekipi. Njukasl je sve bliži opstanku u Premijer ligi, pošto je danas pobedio Kristal Palas sa 1:0 u utakmici 36. kola. Jedini gol za ekipu Rafaela Benitesa postigao je Andros Tausend u 58. minutu. "Ova pobeda je veliko olakšanje... Ovo su ogromna tri boda i drago mi je što sam odigrao svoju ulogu na meču", rekao je Tausend za britanske medije posle utakmice. Njukasl zauzima 17. mesto sa 33 boda, jednim više, ali i utakmicom više od prvog pratioca - Sanderlenda koji je danas na gostovanju odigrao nerešeno 1:1 sa Stoukom. "Sanderlend je danas ispustio bodove, što je još jedan plus za nas. Nastavljamo da se borimo, sada se pripremamo za Aston Vilu", dodao je Tausend. Njukasl do kraja sezone očekuju još dve utakmice, protiv Aston Vile i Totenhema.

18:05 - Vest Hem žuri u Evropu, Njukasl se ne predaje u borbi za opstanakFudbaleri Vest Hema došli su na korak od plasmana u Ligu Evropa, pošto su danas u gostima pobedili Vest Bromvič Albion sa 3:0, dok je s druge strane Njukasl sve bliži opstanku u Premijer ligi nakon pobede od 1:0 protiv Kristal Palasa u utakmicama 36. kola. Vest Hem je u samom finišu prvenstva u sve boljoj formi, a to je potvrdila i današnja pobeda od 3:0 protiv VBA. Golove u trijumfu ekipe Slavena Bilića postigli su Šeiku Kujate u 34. minutu, Mark Nobl u sudijskoj nadoknadi vremena prvog poluvremena i 79. minutu. Vest Hem posle 35 utakmica zauzima peto mesto sa 59 bodova, koliko ima i šestoplasirani Mančester junajted, ali uz utakmicu manje, dok je VBA 13. sa 41. Njukasl je i u trećoj uzastopnoj utakmici došao do bodova, ovaj put sva tri, veoma bitna u borbi za opastanak. Jedini gol za ekipu Rafaela Beniteza postigao je Andros Tausend u 58. minutu. Njukasl zauzima 17. mesto sa 33 boda, jednim više, ali i utakmicom više od prvog pratioca - Sanderlenda koji je danas na gostovanju odigrao nerešeno 1:1 sa Stoukom. Everton je na svom terenu pobedio Bornmut sa 2:1, dok je Votford posle preokreta sa 3:2 savladao Aston Vilu, koja je još ranije eliminisana u Čempionšip.

17:11 - AS: I Atletiko zainteresovan za VrsaljkaHrvatski reprezentativac i fudbaler Sasuola Šime Vrsaljko nije samo na meti Juventusa i Intera, već ga u svojim redovima želi i Atletiko Madrid, preneo je danas španski AS. Taj list navodi da Dijego Simeone drži na oku hrvatskog fudbalera i da će Atletiko na leto pokušati da ga angažuje. Mediji već dugo Vrsaljka povezuju sa Juventusom, Interom i Napolijem, a u poslednjih nekoliko meseci i sa Milanom i Fiorentinom. Šime Vrsaljko je u Sasuolo došao 2014. godine iz Djenove, a nedavno je produžio ugovor s tim klubom do juna 2019. godine.

16:04 - Rozberg osvojio pol poziciju, Hamilton startuje desetiVozač Mercedesa Niko ;Rozberg ;startovaće sa prve pozicije u trci Formule 1 ;za Veliku nagradu Rusije u Sočiju, pošto je ostvario najbrže vreme u današnjim kvalifikacijama, dok će njegov klupski kolega, aktuelni svetski prvak Luis Hamilton, startovati sa 10. mesta. Rozberg, koji je pobedio u prve tri trke šampionata Formule 1, ;osvojio je ;pol ;poziciju s rezulatom ;1:35, 417 minuta. To je njegova 24. ;pol ;pozicija u karijeri, a druga u sezoni. Drugo najbolje vreme, sa 706 hiljaditinki zaostatka, ostvario je Sebastijan Fetel iz Ferarija, ali Nemac je dobio kaznu zbog promene menjača, pa će na sutrašnjoj trci startovati sa osmog mesta. Društvo Rozbergu u prvom startnom redu na sutrašnjoj trci praviće Finac Valteri Botas iz Vilijamsa, dok će s trećeg mesta startovati Kimi Raikonen iz Ferarija, a iza njega su vozač Vilijamsa Felipe Masa, Danijel Rikardo iz Red Bula i Serhio Peres iz Fors Indije. Aktuelni svetski šampion Formule 1, Britanac Luis Hamilton, nije uspeo da se plasira u treći krug kvalfikacija zbog tehničkih problema. On je kao i na trci za VN Kine pre dve nedelje imao problema s motorom, mehaničari su pokušali da otklone kvar, ali u tome nisu uspeli, pa i pored drugog najboljeg vremena u "Q2" nije uspeo da izadje na stazu u poslednjoj seriji kvalifikacija. Trka za Veliku nagradu Rusije startovaće sutra u 14.00.

15:30 - Karadžić: Borićemo se protiv prijema Kosova u UEFAPredsednik Fudbalskog saveza Srbije (FSS) Tomislav Karadžić najavio je da će se delegacija srpskog saveza na predstojećem kongresu UEFA u Budimpešti žestoko boriti protiv prijema kosovskog saveza. "Od 2012. godine Fudbalski savez Srbije se svim legalnim pravnim sredstvima snažno bori protiv pokušaja da samoproglašena država Kosovo postane članica UEFA. Uz velike napore čtiri puta smo uspevali da zahtev za prijem skinemo sa dnevnog reda i sprečimo veliku nepravdu", rekao je Karadžić za sajt FSS. Prema njegovim rečima, sada je pred FSS ponovo veoma delikatna situacija, ali znatno teža posle šamara koji smo ne tako davno dobili od Međunarodnog olimpijskog komiteta. "MOK je podsvoje okrilje primio samoproglašenu državu Kosovo i tako otvorio vrata ostalim organizacijama da to isto učine. Druga situacija koju našu borbu čini znatno težom i neizvesnom, jeste prijem Gibraltara u UEFA, posle spora koji je dobio na Sudu za sportsku arbitražu u Lozani. Iako se radi o zemlji koja nije članica Ujedinjenih nacija", ističe prvi čovek FSS. Ipak, kako je naveo bez obzira na sve otežvajuće okolnosti i činjenicu da su mnoge zemlje Evropske unije, članice UEFA, priznale samoproglašenu državu Kosovo, Fudbalski savez Srbije će učiniti sve što je u njegovoj moći da i ovaj put sakupi dovoljan broj glasova kako bi još jednom sprečio prijem Kosova u UEFA. "U prilog nam ide i činjenica, da bi odluka o prijemu Kosova izazvala velika previranja u regionu i šire, a zatim i otvorila Pandorinu kutiju širom Evrope. Nije tajna da „slučaj Kosovo“ nije usamljen", zaključio je Karadžić. Kongres UEFA održaće se 3. maja u Budimpešti.

15:10 - Dunga nije zvao Luiza, Silvu, Marsela...Selektor fudbalske reprezentacije Brazila Karlos Dunga saopštio je širi spisak igraca za ovogodišnji Kopa Amerika.Na spisku nema Nejmara, Tijaga Silve, Davida Luiza, Marsela, Danila i Robinja.Za razliku od Nejmara, koji u dogovoru sa Barselonom preskače Kopa Amerika kako bi igrao na Olimpijskim igrama, izostanak poziva iskusnim defanzivcima Pari Sen Zzermena i madridskog Reala, kao i Robinju predstavlja iznenađenje.Na Dunginom spisku je 40 imena, uključujući Danija Alveša, Felipea Luisa, Mirandu, Markinjoša, Oskara, Lukasu Muru, Kutinja, Daglasa Kostu, Kasemira, Vilijana, Firmina, Hulka, Žonasa, ali i Kaku, nekada najboljeg fudbalera sveta, trenutno člana MLS ligaša Orlanda. Kupa Amerika Sentenario, kojim će se obeležiti 100 godina od prvog takmičenja, na programu je od 3. do 26. juna u SAD.

14:30 - Van Gal: Lester će osvojiti titulu, ali ne na Old TraforduMenadžer Mančester Junajteda Luj Van Gal poručio je danas navijačima Lestera i kolegi Klaudiju Ranijeriju da zaborave na šampionsko slavlje na Old Trafordu. Lester sutra gostuje Junajtedu i pobeda bi mu i teoretski obezbedila prvu šampionsku titulu u istoriji. "Biće prvaci, ali sedam dana kasnije nego što očekuju", izjavio je Van Gal na konferenciji za medije uoči meca. Ukoliko Van Gal ispuni obećanje, Lester može da obezbedi titulu već u ponedeljak, pod uslovom da Totenhem na gostovanju Čelsiju zabeleži isti rezultat - poraz ili remi.

13:40 - CAS: Odluka o Platinijevoj žalbi 9. majaMeđunarodni sud za arbitražu u sportu (CAS) saopštio je da će odluka o žalbi predsednika UEFA Mišela Platinija na šest godina suspenzije od strane FIFA biti saopštena 9. maja. Platini i bivši predsednik FIFA Sep Blater prvobitno su kažnjeni sa osam godina suspenzije, a potom im je kazna smanjena na šest zbog "nelojalne isplate" od dva miliona švajcarskih franaka za savetodavnu ulogu. Platini je u petak proveo osam sati na ročištu u CAS-u, a po izlasku kratko je prokomentarisao: "Objasnio sam istinu i nemam sebi šta da zamerim", poručio je legendarni francuski fudbaler, koji je zbog kazne morao da se povuče iz trke za novog predsednika FIFA.

12:50 - Gagić do kraja sezone igra za TenerifeNekadašnji košarkaš Partizana Đorđe Gagić do kraja sezone igraće za Tenerife u španskoj ACB ligi, objavio je njegov menadžer Miško Ražnatović na Tviteru. Gagić je prethodno nastupao za Brindizi u Italiji, kao i za turski Gazijantep, nakon odlaska iz Partizana. Bio je član reprezentacije Srbije na prvenstvu Evrope u Sloveniji 2013. godine.

12:35 - David Silva ne igra u revanšu protiv RealaJedan od najboljih fudbalera Mančester Sitija David Silva zbog povrede neće igrati u revanšu polufinala Lige šampiona protiv Reala u Madridu, potvrdio je danas menadžer "građana" Manuel Pelegrini. Španski reprezentativac povredio se u prvoj utakmici dva tima, koja je završena bez pobednika 0:0. "David je zadobio manju povredu tetive, ali ove nedelje neće biti spreman. Oporavak će trajati dve do tri nedelje", izjavio je Pelegrini na konferenciji za medije uoči utakmice protiv Sautemptona u Premijer ligi. Revans meč između Reala i Sitija igra se u sredu uvece na stadionu Santjago Bernabeu u Madridu.

12:15 - Joakim Lev novi menadžer EvertonaSelektor fudbalske reprezentacije Nemačke Joakim Lev glavni je kandidat za novog menadžera Evertona, s obzirom na to da uprava kluba želi da uruči otkaz Rovertu Martinezu, prenose engelski mediji. Kako se navodi, Martinez nije ispunio očekivanja, a Lev je velika želja kluba, pogotovo što nije tajna ni da bi se on rado oprobao na Ostrvu. Prema engleskim izvorima šanse Evertona da dobije Leva rastu ukoliko Nemacka osvoji titulu na prvenstvu Evrope u Francuskoj i ujedini kontinentalnu i svetsku krunu. Lev je kao trener vodio Štutgart, Fenerbahče, Karslrue, Tirol, Austriju, a u nacionalnom timu Nemačke radi već 12 godina, prvo kao asistent Jirgena Klinsmana, a od 2006. kao selektor.

11:30 - Kosanović ponovo na klupi BorcaRukovodstvo kluba i trener Milorad Kosanović su postigli dogovor oko saradnje u finišu ove sezone. Iskusni stručnjak će do kraja prvenstva predvoditi Borac u nastojanjima da se ostvari što bolji plasman na tabeli. Kosanović će već danas odraditi prvi trening sa igračima, a novi debi na klupi Borca će imati u utorak kada na Gradskom stadionu gostuje Radnički iz Niša, navedeno je na sajtu FK Borca.

11:00 - Stefanović o napadačima na VazuruMinistar unutrašnjih poslova Srbije Nebojša Stefanović izjavio je danas da se nada da će uskoro biti nadjeni i uhapšeni napadači na generalnog direktora Fudbalskog kluba Partizan, Miloša Vazuru. "Policija je identifikovala lica koja su učestvovala u napadu na Miloša Vazuru. Trenutno ne znamo gde su, ali se nadamo da ćemo uskoro znati", kazao je ministar novinarima u Beogradu. Partizan je u saopštenju naveo da su trojica huligana 28. aprila oko 13.30 ispred službenog ulaza u prostorije kluba u Humskoj ulici napala Vazuru i teže povredila njegovog vozača i pripadnika obezbedjenja.

10:20 - Erera: Da odložimo slavlje LesteraFudbaler Mančester junajteda Ander Erera rekao je da njegova ekipa u predstojećoj utakmici želi da odloži šampionsko slavlje Lestera.Fudbaleri Lestera igraju u nedelju protiv Mančester junajteda na Old Trafordu, i ako pobede osvojiće prvu šampionsku titulu u klupskoj istoriji. Lesteru je za titulu dovoljno da osvoji tri boda u poslednja tri kola.Mančester junajted je peti na tabeli sa 59 bodova i ima pet manje, ali i utakmicu manje od Arsenala na četvrtom mestu koje vodi u kvalifikacije za Ligu šampiona. Takodje i trećeplasirani Mančester siti, kao i Arsenal, ima 64 bodova. Erera je rekao da on i saigrači nisu raspoloženi da gledaju šampionsko slavlje Lestera na Old Trafordu. "Mi mislimo na naš klub, još smo u trci. Moramo da budemo medju prve četiri ekipe, to je veoma važno. Igramo protiv Lestera, dobre ekipe koja igra fantastično. Ali, ne želimo da gledamo kako oni osvajaju titulu na Old Trafordu. Lester zaslužuje da osvoji titulu, ali nadam se da će to uraditi na svom terenu. Mi smo Mančester junajted i moramo da pobedimo kako bismo igrali u Ligi šampiona naredne sezone", rekao je Erera za Skaj Sports. Dodao je da očekuje dobru utakmicu u nedelju. "Lester može da osvoji titulu u nedelju, ali to nije naša stvar. Naš posao je Mančester junajted, moramo da se borimo do kraja i to ćemo da uradimo. Lester će morati da odigra veoma dobro, pošto smo mi u dobroj formi", rekao je Erera.

09:30 - Portland u polufinalu, Majamija i Indijana izborili majstoricuKošarkaši Portlanda plasirali su se u polufinale plej-ofa Zapadne konferencije NBA lige, pošto su na svom parketu savladali Los Anđeles Kliperse 106:103 i prošli dalje rezultatom 4:2 u seriji. U veoma neizvesnoj završnici, Klipersi su imali i napad za izjednačenje ili pobedu, ali Džamal Kraford nije bio precizan nakon prodora. Portland je do pobede predvodio Demijan Lilard sa 28 poena, a Si-Džej Mekalum postigao je 20. Kod Klipersa, koji su nakon povreda Blejka Grifina i Krisa Pola bili značajno oslabljeni, najefikasniji je bio Kraford sa 32 poena. Majami je kao gost slavio u Šarlotu 97:90, i jednačio na 3:3 i izborio majstoricu. Goste je do pobede predvodio Dvejn Vejd sa 23, Luol Deng postigao je 21, dok je Goran Dragić ubacio 14 poena. Kod Šarlota, sjajnu partiju pružio je Kemba Voker sa 37 poena. Indijana je na svom parketu savladala Toronto sa 101:83 i takođe "zakazala" sedmu utakmicu. Pejsersi su do pobede stigli posle bolje igre u drugom poluvremenu, a najzaslužniji za trijumf bio je Pol Džordž sa 21 poenom i 11 skokova. Kod Toronta, po 15 poena ubacili su Demari Kerol i Kori Džozef.

08:40 - Di Natale posle 12 godina napušta UdinezeLegendarni kapiten Udinezea Antonio Di Natale otkrio je da će na kraju sezone, posle 12 godina, napustiti klub."Utakmica protiv Karpija za dve nedelje, u poslednjem kolu, biće moja poslednja u crno-belom dresu. Nažalost, trenutno sam povređen i neću moći da pomognem sutra u važnoj utakmici protiv Torina za opstanak, ali verujem u saigrače. Odlazim uzdignute glave, ponosan na sve što sam uradio i hvala svima", izjavio je 38-godišnji 'Toto'.Di Natale je otkrio da odlazak iz Udinezea ne znači i kraj igracke karijere. "Planiram još da igram. Moraću da pitam Totija za savet", porucio je Di Natale. On je u Udineze stigao 2004. godine iz Empolija i na ukupno 439 utakmica postigao 226 golova. Ikona kluba, iako nije ponikao u Udinama, postao je pošto je više puta odbijao ponude Juventusa, Intera i Milana, uz objašnjenje da novac nije najvažniji u životu. U dresu Udinezea dva puta bio je najbolji strelac Serije A (2010, 2011), a bio je i najbolji igrač Serije A 2010. godine. Za reprezentaciju Italije odigrao je 42 utakmice i postigao 11 golova.

08:00 - VESTI KOJE SU OBELEŽILE PRETHODNI DAN MOŽETE PROČITATI OVDE

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track