BLOG UŽIVO, VIDEO Paločević: Mi živimo za Evropu
Foto: Saša Pavlić

NAJNOVIJE INFORMACIJE IZ SVETA SPORTA

BLOG UŽIVO, VIDEO Paločević: Mi živimo za Evropu

Fudbal -

Sve o sportskim dešavanjima na jednom mestu, najnovije informacije, rezultati, najave predstojećih događaja.

BEOGRAD - Dobrodošli na Kurir sport! Pratite najnovije vesti iz sveta sporta na jednom mestu.

23:09 - Trijumf Tompsonove i Pauela u LozaniAtletičarka sa Jamajke Elani Tompson pobedila je večeras u trci na 100 metara na mitingu Dijamantske lige u Lozani.Tompson, olimpijska pobednica na 100 i 200 metara iz Rio de Žaneira, stazu je pretrčala za 10,78 sekundi.Dominaciju sprintera sa Jamajke nastavio je Asafa Pauel, koji je pobedio na 100 metara rezultatom 9,96 sekundi.U trci na 200 metara najbrži je bio Holandjanin Čurandi Martina. On je trku pretrčao za 19 sekundi i 81 stotinku, što je novi nacionalni rekord Holandije.Zanimljivo je da je Martina do prvog mesta stigao za samo 0,3 sekunde sporije od pobedničkog vremena Juseina Bolta na Olimpijskim igrama u Rio de Žaneiru.

22:47 - Paločević: Mi živimo za EvropuFudbaler Vojvodine Aleksandar Paločević rekao je da se njegova ekipa ne zadovoljava samo igranjem u Super ligi Srbije i da će već sutra početi pripreme za sledeće evropske kvalifikacije."Dobro nam ide u prvenstvu, ali ne razmišljamo samo o tome. Mi živimo za Evropu i za to se već od sutra spremamo. Drugi smo na tabeli i idemo dalje", rekao je Paločević novinarima posle utakmice u Alkmaru.Vojvodina protiv holandskog AZ-a nije uspela da nadoknadi veliki zaostatak od tri gola iz prve utakmice, pa je posle nerešenog rezultata bez pogodaka u revanšu eliminisana u baražu za Ligu Evropa.Paločević je kazao da je revanš bio veoma težak."Jako teška utakmica. Igrali smo da ne izgubimo meč. Dobili smo koji bod, dali sve od sebe. Ostaje žal, naravno, ali kad izgubiš 3:0, onda je stvarno jako teško. Vršili su visok presing. Niste mogli mnogo da igrate, stalno ledjima, teren je bio veoma brz", kazao je Paločević.Njegov saigrač Bogdan Planić rekao je da je AZ pokazao da je fizički dominantnija ekipa, ali da njegov tim fudbalski ne zaostaje."Pokazali su da su fizički dominantniji od nas, ali sa fudbalske strane ne zaostajemo ni malo. Primili smo u prvoj utakmici neke nesrećne golove, ali smo nakon toga pokazali da smo ravnopravni", rekao je Planić.On je kazao da je jedan poraz u osam kvalifikacionih utakmica ogroman uspeh."Ovo je ogroman uspeh, od osam utakmica jednom smo porazeni, najviše smo uzeli bodova od srpskih klubova i pokazali da to može da se uradi i samo s domaćim igračima", kazao je Planić.Vojvodina će u nedelju igrati protiv Spartaka u Super ligi, a fudbaleri novosadskog kluba žele pobedu pred reprezentativnu pauzu.

21:14 - Krunić na korak od glavnog žreba na US openuSrpska teniserka Aleksandra Krunić plasirala se danas u poslednje kolo kvalifikacija za Otvoreno prvenstvo SAD, pošto je pobedila Čehinju Kristinu Pliškovu u tri seta - 4:6, 6:2, 6:0.Krunić će u poslednjem, trećem kolu kvalifikacija igrati protiv Bugarke Elice Kostove, koja je u u drugom kolu bila bolja od Šuko Aojame iz Japana sa 2:1.Srpska teniserka je izgubila prvi set posle 35 minuta igre, pošto je Pliškova napravila jedan brejk. Krunićeva je, ipak, u nastavku meča zaigrala bolje i uspela da preokrene meč.U drugom setu je tri puta oduzimala servis protivnici, dok joj u trećem nije prepustila niti jedan gem.

20:43 - Slucki: Imamo šanse da prođemo daljeTrener fudbalera CSKA Leonid Slucki rekao je danas da veruje da njegova ekipa ima šanse da prodje grupu u Ligi šampiona.Moskovski CSKA će igrati u Grupi E s ekipama Bajer Leverkuzena, Totenhema i Monaka, odlučeno je danas žrebom u Monaku."Još jedan težak žreb. Totenhem, Monako i Bajer igraju u najjačim ligama u Evropi, ali mislim da imamo šanse da prodjemo dalje zahvaljujući našem iskustvu igranja protiv velikih klubova", rekao je Slucki.Prvo kolo Lige šampiona igraće se 13. i 14. septembra.

20:01 - Tuhel: Teška, ali i atraktivna grupaTrener fudbalera Borusije iz Dortmunda Tomas Tuhel rekao je danas da će njegova ekipa u Ligi šampiona igrati u teškoj, ali atraktivnoj grupi.Borusija će u Ligi šampiona igrati u Grupi F s Real Madridom, portugalskim Sportingom i Legijom iz Varšave, odlučeno je danas žrebom u Monaku."Bilo je mnogo iščekivanja u našem timu uoči žreba... Upali smo u veoma zanimljivu grupu. Teška je, ali i atraktivna. Utakmice protiv Reala postaju polako klasik za Borusiju. Radujemo se što ćemo igrati sa šampionom", rekao je Tuhel.Prvo kolo Lige šampiona igraće se 13. i 14. septembra.

17:19 - Bravo zvanično u Mančester sitijuDosadašnji golman Barselone Klaudio Bravo novi je fudbaler Mančester sitija, objavio je danas engleski premijerligaš."Ponosan sam što sam postao član Mančester sitija. Znam da klub pravi nešto veoma posebno, a ja se nadam da ću biti deo njegovih uspeha u narednim godinama", rekao je Bravo.Mančester siti je za transfer Brava platio Barseloni 18 miliona evra, a 33-godišnji Čileanac je potpisao ugovor s "gradjanima" na četiri godine."Nije lako napustiti klub poput Barselone u kom sam imao dve fantastične godine. Ipak, mogućnost da saradjujem s Pepom Gvardiolom je bilo nešto što nisam mogao da odbijem", kazao je Bravo.Kako prenose engleski mediji, očekuje se da Bravo bude prvi golman Mančestera, odnosno da će dobiti šansu ispred Džoa Harta i Vilija Kabaljera."Klaudio je fantastičan golman i odlično pojačanje mom timu. Ima dosta iskustva i liderske kvalitete, a i na vrhuncu je karijere. On je golman kom sam se divio dugi niz godina i presrećan sam što je postao član 'gradjana'", rekao je trener Mančester sitija Pep Gvardiola.Barselona je kao zamenu za Brava dovela prvog golman fudbalske reprezentacije Holandije i Ajaksa 27-godišnjeg Jaspera Silesena, kog je platila 14 milona evra.16:45 - LK: Čelsi na Lester, Stojković čeka ArsenalOdređeni su parovi trećeg kola engleskog EFL Liga kupa, a u derbiju runde sastaće se poslednja dva šampiona, Lester Siti i Čelsi. Povratnik u engleski fudbal Vladimir Stojković će sa Notingem Forestom dočekati Arsenal, dok Mančester Junajted gostuje trećeligašu Nortemptonu. Slaviša Jokanović bi trebalo da ima lagan posao sa Fulamom protiv Bristol Sitija, dok prošlosezonskom finalisti Liverpulu neće biti lako u Derbiju. Branilac trofeja Mančester Siti je dobio rivala iz Premijer lige Svonsi, Totenhem čeka Džilingem, Dušan Tadić će sa Sautemptonom na Kristal Palas, a Stouk čeka Hal. Interesantan okršaj imaće Njukasl našeg Aleksandra Mitrovića i Vulverhempton, Lids čeka Blekburn, a Vest Hem četvrtoligaša Akrington Stenli. Utakmice su na programu 19. septembra.16:07 - Kenija raspustila svoj Olimpijski komitetVlada Kenije raspustila je Olimpijski komitet te zemlje u sred istrage o lošem upravljanju olimpijskim timom na nedavno završenim Igrama u Rio de Žaneiru. Kenijski ministar sporta Hasan Vario rekao je da su problemi koje je imao olimpijski tim u Riju narušili moral sportista. Ti problemi uključuju novi doping skandal, sportiste koji ne ispunjavaju uslove za takmičenje, nestanak avio karti i veoma loše odnose Atletskog saveza sa Olimpijskim komitetom Kenije. Uprkos problemima, Igre u Riju su najuspešnije u istoriji Kenije, pošto su njeni sportisti osvojili 13 medalja, po šest zlatnih i srebrnih i jednu bronzanu medalju.

15:45 - Šalke doveo nova pojačanjaFudbalski klub Šalke doveo je na pozajmicu fudbalera Totenhema Nabila Bentaleba i potpisao je ugovor sa dosadašnjim igračem Pari Sen Žermena Benžamenom Stambulijem. Kako je saopštio nemački klub, "sve je dogovoreno" sa Totenhemom, pa će Bentaleb preći u Šalke na pozajmicu do kraja sezone. Bentaleb je prošle sezone odigrao samo 11 utakmica za Totenhem zbog povreda kolena i skočnog zgloba. On je do sada odigrao 19 utakmica za reprezentaciju Alžira i postigao tri gola. Magazin Kiker naveo je da će Šalke za 20 miliona evra na kraju sezone moći da otkupi ugovor dvadesetjednogodišnjeg Bentaleba. Takodje, Šalke je saopštio da je potpisao četvorogodišnji ugovor sa dosadašnjim fudbalerom Pari Sen Žermena Benžamenom Stambulijem. Klub nije naveo detalje transfera, a mediju spekulišu da je Šalke za dvadesetšestogodišnjeg defanzivca platio oko osam miliona evra. Šalke je ovog leta doveo Brela Embola iz Bazela za rekordni transfer kluba od 22,5 miliona evra, Nalda iz Volfsurga, Kokea iz Sevilje, a na pozajmicu iz Čelsija došao je Abdul Rahman Baba.

15:06 - Kina pred suspenzijom zbog dizača tegovaKina se suočava sa jednogodišnjom zabranom takmičenja za svoje dizače tegova zbog dopinga, saopštila je Medjunarodna federacija dizanja tegova (IWF). IWF je navela da tri pozitivna doping testa, koja su juče objavljena posle ponovljenih testiranja uzoraka sa Olimpijskih igara u Pekingu 2008. godine, mogu dovesti do automatske suspenzije Kine, ako se slučajevi dokažu i ako Medjunarodni olimpijski komitet diskvalifikuje te sportiste. Kina je dominira takmičenjima u prethodnim godinama i njeni dizači tegova su osvajali medalje na svim Olimpijskim igrama od 2000. godine. Kineski dizači tegova su na nedavno završenim Igrama u Rio de Žaneiru osvojili sedam medalja, od kojih pet zlatnih. IWF je u saopštenju navela da su se Ukrajina i Azerbejdžan priključili Rusiji, Belorusiji i Kazahstanu, koji se, prema ranijim najavama, suočavaju sa jednogodišnjim suspenzijama.

14:48 - Maradona: Ne znam da li je Mesijevo povlačenje iz reprezentacije nameštaljkaLegendarni argentinski fudbaler Dijego Maradona rekao je da nije siguran da li je odlazak pa brzi povratak Lionela Mesija u reprezentaciju bila varka, kako bi se zamaskirali loši rezultati državnog tima. Mesi je u junu, posle poraza u finalu Kupa Amerike, trećeg uzastopnog neuspeha Argentine u finalima takmičenja, saopštio da se povlači iz reprezentacije, ali je posle razgovora sa novim selektorom Edgardom Bausom, 12. avgusta saopštio da se vraća u tim. Maradona nije siguran da li je cela saga u stvari varka kako bi se zamaskirali neuspesi u finalima Svetskog prvenstva 2014. godine, Kupu Amerike 2015. i ovogodišnjem Kupu Amerike. "Ne znam da li je Mesijevo povlačenje iz reprezentacije nameštaljka, kako bismo zaboravili na činjenicu da smo izgubili tri uzastopna finala. Momak je prvo rekao da je hteo da odustane, a zatim je uspeo da se predomisli u samo nekoliko nedelja", rekao je Maradona. Mesi će tako biti na raspolaganju selektoru za utakmice sa Urugvajem 1. septembra i pet dana kasnije protiv Venecuele, u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo u Rusiji 2018. godine.

14:25 - Totenhem odbio 62 miliona evra za KejnaLondonski Totenhem navodno odbio ponudu Napolija za Harija Kejna vrednu 62 miliona evra. Italijanski mediji prenose da su Napolitanci želeli najboljeg strelca Premijer lige kao zamenu za Gonsala Iguaina. Napoli je prodao najboljeg golgetera Serije A šampionu Juventusu za 95 miliona evra. Međutim, Totenhem je dobio ponudu za svog najboljeg igrača koji je postigao 28 golova na 50 utakmica prošle sezone. Oba kluba učestvovaće u Ligi šampiona ove sezone, a rivale u grupnoj fazi saznaće oko 18 časova.

14:00 - FIFA naredne nedelje određuje platu InfantinuMeđunarodna fudbalska federacija (Fifa) odrediće sledeće nedelje visinu plate svom predsedniku Đaniju Infantinu. Fifa je danas saopštila da će njena novoizabrana Komisija za naknade sredinom sledeće nedelje odrediti platu Infantinu i ostalim visokim zvaničnicima svetske kuće fudbala. Infantino je 26. februara izabran za predsednika Fifa i od tada radi bez ugovora. On je ponudu za platu od dva miliona evra uz dodatne bonuse nazvao "uvredljivom". Prošle godine, tadašnji predsednik Fife Sep Blater dobio je tri miliona dolara osnovne plate iz ugovora, a takodje su mu isplaćene desetine miliona za Svetsko prvenstvo i bonuse za dugoročan rad. Spor oko Infantinove plate uvećao je tenzije izmedju njega i tadašnjeg predsednika Fifinog panela Domenika Skale, koji je u maju iz protesta podneo ostavku. Fifa je saopštila da će se Komisija za naknade sastati u sredu, predvodjena Slovencem Tomažom Veselom, koji je zamenio Domenika Skalu.

13:30 - Ruski sportisti dobili automobile za medalje na OIRuski sportisti, osvajači zlatnih, srebrnih i bronzanih medalja na Olimpijskim igrama u Rio de Žaneiru, dobiće na poklon luksuzno vozilo BMW. Svi 19 osvajača zlatnih medalja na Igrama dobiće luksuzni automobil BMW X6, 18 osvajača srebrnih medalja biće vlasnici vozila BMW X5, dok će 19 sportista sa bronzanim medaljama postati vlasnici automobila BMW X3. Vozila će biti uručena sportistima kasnije danas, posle tradicionalnog prijema kod predsednika Rusije Vladimira Putina u Kremlju.

13:01 - Gudjonsen prešao u indijsku liguLegendarni islandski fudbaler Eidur Gudjonsen prešao je u indijski Pun Siti. Ovo je njemu 16. klub u karijeri

12:50 - Brašanac zvanično u BetisuFudbaler Partizana Darko Brašanac potpisao je četvorogodišnji ugovor sa Betisom. Brašanac je trebalo da pređe u portugalsku Vitoriju, ali se u poslednjem trenutku odlučio za Betis. On je kompletirao transfer uspešno obavivši lekarske preglede. Španski mediji spekulišu da će Partizan na ime odštete dobiti 1,5 miliona evra za 24-godišnjeg veznog fudbalera. Brašanac ima 24 godine, prošao je kompletnu omladinsku školu Partizana čiji je kapiten u odsustvu Saše Ilića sa terena, a tri puta je bio i reprezentativac Srbije.
12:40 - Isplaćene novčane nagrade srpskim olimpijcima osvajačima medaljaNagrade za osvojene medalje na Olimpijskim igrama u Rio de Žaneiru su isplaćene srpskim sportistima i trenerima, saopštilo je Ministarstvo omladine i sporta. "Obećanje ispunjeno. Još jednom svaka čast svim osvajačima medalja na ovom istorijskom uspehu našeg sporta", navodi se u saopštenju. Olimpijski tim Srbije osvojio je osam medalja na Igrama u Rio de Žaneiru. Zlatne medalje osvojili su rvač Davor Štefanek i vaterpolo reprezentacija, a srebrne medalje tekvondistkinja Tijana Bogdanović, muška košarkaška reprezentacija, ženska odbojkaška reprezentacija i kajakaši Marko Tomićević i Milenko Zorić. Bronzane medalje osvojile su ženska košarkaška reprezentacija i atletičarka Ivana Španović. Za osvojenu zlatnu medalju u pojedinačnim sportovima nagrada je 45.000 evra, a za ekipne sportove 40.000. Osvajači srebrne medalje u pojedinačnim sportovima dobiće 40.000 evra, a u ekipnim 35.000, dok će osvajači bronze u pojedinačnim sportovima dobiti 35.000 evra, a u ekipnim 30.000.12:10 - Rozberg: Imam najbolji bolid, jedva čekam trku u BelgijiVozač Mercedesa Niko Rozberg ocenio je da ima najbolji bolid i da jedva čeka trku Formule 1 za Veliku nagradu Belgije. Šampionat u Formuli 1 nastavlja se ovog vikenda u Belgiji, posle mesec dana pauze. Rozberg je pauzu iskoristio da analizira šta je pošlo naopako u poslednjih nekoliko trka, pošto je u jednom trenutku imao 43 boda prednosti u odnosu na klupskog kolegu Luisa Hamiltona, ali je Britanac na pauzu otišao sa 19 bodova prednosti. "Znam da imam najbolji bolid i veoma sam motivisan da se vratim na stazu. Kao da počinjem od nule", rekao je Rozberg. Zbog mehaničkih problema Hamilton nije pobedio u prvih pet trka, kada je Rozberg posle četiri vezane pobede na startu napravio prednost, ali je trostruki svetski prvak posle toga pobedio u šest od sedam trka i poveo u generalnom plasmanu.11:41 - Silesen u Barseloni za 14 miliona evraPrvi golman fudbalske reprezentacije Holandije i Ajaksa Jasper Silesen doputovao je u Barselonu kako bi potpisao ugovor sa prvakom Španije. Odličnog čuvara mreže od prelaska u Barselonu dele lekarski pregledi, dok će Ajaks za njega dobiti obeštećenje od 14 miliona evra. On je pet godina branio za slavni tim iz Amsterdama, pre dolaska iz NEC Najmehena. Silesen je izabran kao zamena za Klaudija Brava koji odlazi u Mančester Siti, a za mesto među stativama imaće jaku konkurenciju u vidu Mark-Andrea Ter Štegena.

11:20 - Blater: Prihvatiću odluku CAS-aBivši predsednik Medjunarodne fudbalske federacije (Fifa) Sep Blater rekao je da će prihvatiti presudu Suda za sportsku arbitražu (CAS) na žalbu na šestogodišnju suspenziju iz fudbala, na raspravi koja počinje u Lozani. Blater i bivši predsednik Evropske fudbalske unije (Uefa) Mišel Platini suspendovani su zbog "nelojalne" isplate od dva miliona dolara, koliko je Švajcarac platio bivšem francuskom fudbaleru za konsultantske poslove koje je obavljao za Fifu. Dolazeći na raspravu, Blater je rekao da se nada da će komisija CAS "shvatiti da je isplata Platiniju bila dug prema njemu". "To je princip, ako imate dugove platite ih. Prihvatiću presudu. Nadam se da će biti pozitivna", rekao je osamdesetogodišnji Blater.

11:00 - Vlasnici sezonskih karata dobijaju besplatnu kartu za SasuoloVlasnici sezonskih ulaznica fudbalskog kluba Crvena zvezda dobiće besplatnu kartu za večerašnju utakmicu sa Sasuolom, u revanšu baraža za Ligu Evropa, saopštio je beogradski klub. Kako se navodi u saopštenju na sajtu kluba, Zvezda želi da na još jedan način nagradi vlasnike sezonskih ulaznica tako što će im omogućiti da preuzmu jednu besplatnu kartu za tribinu za koju važi i sezonska, za revanš sa Sasuolom, koji se igra večeras od 20.30. Karte se mogu preuzeti na blagajni stadiona od 11 časova pa do početka utakmice. U prvoj utakmici prošlog četvrtka Sasuolo je pobedio sa 3:0.

10:38 - Houp Solo tužna zbog izbacivanja iz reprezentacije SADAmerička golmanka Houp Solo rekla je danas da je tužna zbog izbacivanja iz reprezentacije i raskida ugovora sa Fudbalskim savezom SAD (USSF), preneli su danas britanski mediji.Solo je suspendovana na šest meseci i Savez je sa njom raskinuo ugovor posle njenih izjava o fudbalerkama reprezentacije Švedske na olimpijskom turniru u Rio de Žaneiru.Švedska je posle izvodjenja jedanaesteraca u četvrtfinu Olimpijskih igara pobedila SAD, a Solo je posle utakmice nazvala protivnice "gomilom kukavica" zbog defanzivnije igre tokom meča.USSF je naveo da su izjave tridesetpetogodišnje golmanke neprihvatljive, a ugovor je raskinut pošto je uzet u ; obzir i izveštaj o njenom ponašanju iz prošle godine, kada je suspendovana na mesec dana zbog neprimerenog ponašanja."Ja sam 17 godina posvetila svoj život ženskoj fudbalskoj reprezentaciji SAD i obavljala posao profesionalnog sportiste na jedini način koji sam znala, sa strašću, upornošću i nemilosrdnom obavezom da budem najbolji golman na svetu, ne samo zbog svoje zemlje, već i da bih unapredila sport za narednu generaciju ženskih sportista. U tim obavezama se nikada nisam kolebala a pošto mogu još mnogo toga da pružim, tužna sam zbog odluke Saveza da raskine moj ugovor", navela je Solo na svom Tviter profilu.Solo je osvajačica dve zlatne olimpijske medalje i Svetskog prvenstva sa SAD. Suspenzija joj ističe ; februaru 2017. godine."Ne bih mogla da budem ovakav igrač a da nisam ovakva osoba, čak i kada nisam pravila najbolje izbore ili govorila prave stvari. Tokom cele karijere sam želela najbolje za ekipu, sa igrače i ženski fudbal i nastaviću sa tim naporima istom neumoljivom strašću kojom igram fudbal", rekla je Solo.Pojedini američki mediji preneli su da bi odluka o raskidu ugovora mogla da znači da Solo više neće biti pozivana u reprezentaciju.

10:01 - Lester čuva šampionski tim, Drinkvoter do 2021.Jedan od najboljih fudbalera Lestera Deni Drinkvoter produžio je je ugovor do 2021. godine, saopštio je danas prvak Engleske.Drinkvoter je prošle sezone imao veliku ulogu u iznenađujućem osvajanju titule Premijer lige, posle čega je nagrađen novim i jačim ugovorom."Volim ovaj klub, idealan je za mene i moju karijeru. Želim da ostanem još dugo ovde i mogu da kažem da nikada nisam bio srećniji", rekao je Drinkvoter za klupski sajt.Ovaj 26-godišnji fudbaler već četiri i po sezone nosi dres "lisica", a ranije je igrao za Hadersfild, Kardif, Votford i Barnsli.Odlični vezista se na taj način pridružio "kičmi" tima i petorici igrača koji su ovog leta produžili saradnju sa Lesterom - Rijadu Marezu, Vesu Morganu, Džejmiju Vardiju, Kasperu Šmajhelu i Endiju Kingu.Otišao je samo N'Golo Kante u Čelsi za 35 miliona evra.

09:32 - Troicki preko Kverija u četvrtfinale, naredni rival VerdaskoSrpski teniser Viktor Troicki plasirao se u četvrtfinale turnira u američkom Vinston-Salemu, pošto je rano jutros pobedio domaćeg igrača Sema Kverija 6:2, 7:6 (7:5).Drugom reketu Srbije za prolaz dalje bila su potrebna samo 72 minuta i tri brejka, dok je jedan je napravio Kveri.Troicki će se za polufinale boriti sa Špancem Fernandom Verdaskom, koji je bio bolji od Stiva Džonsona 6:4, 7:6 (9:7).Verdasko i Troicki do sada su se samo jednom sastali, pre dve godine u četvrtfinalu Gštada kada je španski teniser slavio sa 6:4, 6:7 (5:7), 6:1.Turnir u Vinston-Salemu igra se za nagradni fond od 639.255 dolara.

08:58 - Nikolić danas sa paraolimpijcima koji putuju na igre u RioPredsednik Srbije Tomislav Nikolić organizovaće danas prijem za sportiste koji će predstavljati Srbiju na Paraolimpijskim igrama u Riju, saopštila je Služba za saradnju sa medijima Predsednika Republike.Nikolić će paraolimpijcima svečano uručiti državnu zastavu, koju će nositi na otvaranju igara.Prijem je zakazan na Andrićevom vencu u podne.

08:26 - Dinamo iz Zagreba posle produžetka u LŠFudbaleri Mančester sitija, Borusije iz Menhengladbaha, Rostova, Kopenhagena i zagrebačkog Dinama plasirali su se večeras u Ligu šampiona.Mančester siti je na svom terenu pobedio Steauu sa 1:0 u revanš meču baraža za Ligu šampiona i tako je ukupnim rezultatom 6:0 izborio plasman u najelitnije evropsko takmičenje.Jedini gol na večerašnjem meču postigao je Fabijan Delf u 56. minutu.Borusija iz Menhengladbaha je, posle pobede od 3:1 u prvoj utakmici, ponovo bila ubedljiva protiv Jang Bojsa, pošto je večeras slavila sa 6:1. Po tri gola za nemački klub postigli su Torgan Azar i Rafael, dok je strelac jedinog gola za Jang Bojs bio Jorik Rave.Ruski Rostov je sa 4:1 pobedio Ajaks. U prvom meču rezultat je bio 1:1.U Ligu šampiona plasirao se i Kopenhagen, koji je večeras u gostima odigrao nerešeno 1:1 sa APOEL-om. Danski klub je u prvom meču pobedio sa 1:0.Zagrebački Dinamo je u gostima, posle produžetaka, pobedio Salcburg sa 2:1.Salcburg je poveo u 22. minuti golom Valentina Lacara, dok je izjednačenje Dinamu doneo Fernandes u 87. minutu. Pošto je i prvi meč u Zagrebu završen istim rezultatom otišlo se u produžetke, a pobednički gol postigao je Soudani El Arbi u 95. minutu.Poraženi klubova iz ovih duela takmičenje će nastaviti u Ligi Evropa.Žreb za grupnu fazu Lige šampiona održaće se sutra od 18.00.

08:00 - VESTI KOJE SU OBELEŽILE PRETHODNI DAN MOŽETE PROČITATI OVDE

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track