BLOG UŽIVO, VIDEO: Nedović još dve godine u Unikahi
Foto: Profimedia

NAJNOVIJE INFORMACIJE IZ SVETA SPORTA

BLOG UŽIVO, VIDEO: Nedović još dve godine u Unikahi

Fudbal -

Sve o sportskim dešavanjima na jednom mestu, najnovije informacije, rezultati, najave predstojećih događaja.

BEOGRAD - Dobrodošli na Kurir sport! Pratite najnovije vesti iz sveta sporta na jednom mestu.

21:58 - Porto bez treneraŽoze Peseiro od danas više nije trener Porta. Ovo je objavljeno na zvaničnom sajtu ovog kluba, pa će Peseiro morati da potraži novi angažman."Obaveštavamo javnost da je došlo do sporazumnog raskida saradnje između Porta i Žozea Peseira", piše u zvaničnom saopštenju.Još uvek nije poznato ko su kandidati za novog trenera Porta.

20:44 - Galatasaraj dva meča bez publikeKošarkaški klub Galatasaraj kažnjen je zbog incidenata koji su se u nedelju dogodili na trećoj utakmici polufinalne serije plej-ofa turskog šampionata sa Fenerbahčeom. Košarkaška federacija Turske u ponedeljak je "zaključala" dvoranu "Abdi Ipekči" na naredne dve utakmice i naložila Galatasaraju da plati kaznu od 17.000 evra. Navijači Galatasaraja napravili su haos na meču sa Fenerbahčeom, vređajući i gađajući svim i svačim protivničke igrače, dok je trener Željko Obradović pljunut direktno u lice.Četvrta utakmica zakazana je za utorak od 20 časova, a Fener vodi 2:1.

19:13 - Fatma Samura stigla u CirihNova generalna sekretarka Svetske fudbalske federacije (Fifa) Fatma Samura stigla je danas u Cirih i sastala se s menadžmentom te organizacije, a svoju novu funkciju počeće da obavlja 20. juna. Fifa je u saopštenju navela da je Samura učestvovala na današnjem sastanku menadžmenta te organizacije zajedno s predsednikom Đanijem Infantinom. Samura, koja je 21 godinu radila u Ujedinjenim nacijama, izjavila je da nikada pre nije radila u fudbalu i dodala da "ne može da zamisli uzbudljiviji posao". Fifa je u saopštenju navela da će Samura imati dvoje pomoćnika. Ona će sarađivati s bivšim reprezentativcem Hrvatske Zvonimirom Bobanom i sadašnjim direktorom za pravne poslove te organizacije Markom Vilidžerom.

18:40 - Nedović još dve godine u UnikahiSrpski košarkaš Nemanja Nedović parafirao je ugovor sa Unikahom do kraja sezone 2017/18. Nedović je blistao u završnici sezone sa prosekom od 18,6 poena na poslednjih deset utakmica. Nedović se priključio Unikahi pre početka sezone posle neuspešne epizode u Valensiji. Na 23 utakmice u Evroligi Srbin je prosečno beležio 7.4 poena i 1.9 asistencija, dok je u ACB Ligi beležio prosek od 10.7 poena i 2.6 asistencija. Nedvoić je dobio poziv u nacionalni tim i biće među 16 igrača koji konkurišu za učešće na kvalifikacionom turniru za odlazak na Olimpijske igre u Rio de Žaneiro.

18:14 - Deportivo otpustio Viktora SančesaŠpanski fudbalski stručnjak Viktor Sančes otpušten je sa mesta trenera Deportiva iz La Korunje, potvrđeno je na klupskom sajtu. Klub iz Galicije obezbedio je opstanak u Primeri, pošto je završio na 15. mestu sa četiri boda više od opasne zone, ali je ove sezone upisao samo osam pobeda u prvenstvu. "Upravni odbor doneo je odluku da raskine ugovor sa Viktorom Sančesom. Klub se zahvaljuje Sančesu na velikoj posvećnosti, trudu i profesionalizmu, koji je pokazao tokom čitave sezone u kojoj smo uspeli da zadržimo status prvoligaša", stoji u saopštenju. Nekadašnjem fudbaleru Real Madrida, ovo je prvi trenerski angažman, pošto je prethodno radio kao asistent u Hetafeu, Sevilji i Olimpijakosu.

17:39 - Teri: Čelsi mora da uči iz grešakaKapiten Čelsija DŽon Teri rekao je da njegov tim mora da izvuče pouke iz ove sezone, kako bi naredne mogli da se vrate na pravi put i ponovo se bore za trofeje. Čelsi je ove sezone završio na 10. mestu Premijer lige sa 50 osvojenih bodova, ali Teri ističe da će se tim predvođen novim menadžerom Antonijom Konteom, naredne godine boriti za trofeje. "Radujem se saradnji sa novim trenerom. To je veoma važno za nas jer se nadamo da ćemo dosta napredovati naredne sezone, kako bi ostavili lošu godinu iza sebe. U velikom klubu kakav je Čelsi, stalno želite da osvajate trofeje, a ove sezone nismo bili konkuretni. Moramo da učimo iz naših grešaka i vratimo se jači naredne sezone", rekao je 35-godišnji fudbaler za Skaj Sport. Teri je ovog meseca produžio ugovor sa "Plavcima" na još godinu dana i tako ušao u 22. godinu igranja na Stamford Bridžu. Do sada je engleski defanzivac odigrao 703 utakmice, postigao 66 golova i osvojio četiri titule u Premijer ligi, pet FA Kupova, tri Liga Kupa, dva Komjuniti Šilda, Ligu šampiona i Evropa ligu.

16:30 - Kvjat i Erikson kažnjeni zbog sudara u MonakuDanil Kvjat iz Toro Rosa i Markus Erikson iz Zaubera kažnjeni su zbog incidenata koje su izazvali u krivini 18 na Velikoj nagradi Monaka. Obojica će startovati sa tri pozicije nižeg mesta od onog koje izbore u kvalifikacijama za Veliku nagradu Kanade 12. juna. Kvjat je kažnjen jer je izazvao sudar sa Kevinom Magnusenom prilikom pokušaja prestizanja, a obojica vozača su zbog toga završili trku. Erikson je u istoj krivini bio previše agresivan u duelu sa timskim kolegom Felipeom Nasrom, pa su obojica završili u ogradi i van trke.

16:03 - Karvahal ne ide na EPDesni bek Reala Dani Karvahal je u finalu Lige šampiona povredio zadnju ložu i zbog toga će propustiti predstojeće Evropsko prvenstvo. Njegovo mesto će zauzeti igrač Arsenala Ektor Beljerin. Karvahal je morao da napusti teren u 52. minutu finala LŠ. "Razmišljao i o defanzivcu Viljareala Mariju Gasparu, ali pošto je Beljerin bio na pripremama sa timom on će ostati", istakao je Del Boske.

15:41 - Pirlo: Konte je selektor, odluka je na njemuFudbaler Njujork Sitija Andrea Pirlo izjavio je da mu je jasno zašto ga selektor Antonio Konte nije pozvao na predstojeće Evropsko prvenstvo. Iskusni vezista se već jednom povlačio iz nacionalnog tima, a upravo Konte ga je nagovorio da ponovo obuče dres azura. "Razgovarao sam sa Konteom i već sam znao šta moram da uradim i šta on mora da uradi. Bio sam u kontaktu sa njim tokom sezone. On je selektor i jedino pravilno je da on odluči šta je najbolje za tim", rekao je Pirlo i dodao: "Nadam se da će Italija da osvoji EURO iako drugi timovi poput Španije i Nemačke imaju veće šanse. Biće to dobar turnir i nadams e da će moji saigrači doneti trofej kući".15:20 - Rašford dobio povišicu na Old TraforduMladi napadač Markus Rašford zvanično je produžio ugovor sa Mančester junajtedom do 2020. godine. Rašford je u februaru postigao golove za "crvene đavole" na debijima u Ligi Evrope i Premijer ligi, a nedavno je postao i najmlađi strelac debitant za reprezentaciju Engleske. Igrao je za 1.500 funti nedeljno, a engleski mediji spekulišu da je dobio povišicu na oko 20.000. Ovaj 17-godišnji momak je na 17 utakmica postigao osam pogodaka i najavio blistavu budućnost na Old Trafordu, a ovaj ugovor pokazuje da na njega računa i novi menadžer Žoze Murinjo. "Oduvek sam navijač Mančester Junajteda, igrati za prvi tim je ostvarenje sna. Zahvalan sam na šansi koju sam dobio da se dokažem. To što igram za najveći klub na svetu znači sve meni i mojoj porodici", rekao je Rašford.

15:00 - Prvi put od 2000. zbog kiše nema mečeva na Rolan GarosuOrganizatori Rolan Garosa saopštili su da se svi mečevi koji su zakazani za ponedeljak uključujući i duel osmine finala između Novaka Đokovića i Roberta Bautiste Aguta, odlažu za utorak. Kiša u Parizu pada od nedelje uveče, u najboljem slučaju prestaće u ponedeljak kasno uveče, tako da će raspored u utorak biti zgusnut. Ovo je prvi put od 2000. da tokom turnira na pariskoj šljaci protekne čitav takmičarski dan a da nema nadmetanja na Otvorenom prvenstvu Francuske. U svakom slučaju, kad god izađu na teren, duel između Đokovića i Aguta trebalo bi da bude istorijski jer će Srbin, u slucaju pobede, postati prvi teniser koji je na turnirima zaradio više od 100 miliona dolara.

14:00 - Pelegrini: Zanimljiva ponuda ili penzijaČileanski trener Manuel Pelegrini razmisliće o penzionisanju ako ne dobije dovoljno dobru ponudu. Pelegrini je napustio Mančester Siti koji je vodio tri sezone i jednom osvojio Premijer ligu. "To je bila moja odluka. Nakon što je Gvardiola rekao da dolazi u Englesku, mediji su konstantno brujali da će u Siti, Arsenal, Junajted. Nije bilo fer zbog drugih menadžera kada su već svi znali da dolazi ovde", istakao je Pelegrini i dodao: "Ako ne bude neke interesantne opcije onda ću se povući dok je ne pronađem. Ako moram potpuno da stanem, staću. To može biti sad, u decembru, za godinu dana. Naravno, nedostajaće mi, izazovi me čine živim".

13:25 - Vesterman potpisao za ŽalgirisFrancuski plejmejker Leo Vesterman potpisao je jednogodišnji ugovor sa Žalgirisom. Šampion Litvanije ima opciju da produži saradnju na još godinu dana sa nekadašnjim košarkašem Partizana. Vesterman je ove sezone nastupao za Limož, koji je u toku sezone preuzeo Duško Vujošević. Vesterman je ove sezone u Eurokupu prosečno beležio 8,4 poena i 4,1 asistencija, dok je u domaćem šampionatu bio nešto bolji sa 9,6 poena po utakmici.

13:00 - Gasol razmatra učešće na Igrama zbog virusaIskusni centar Španije Pau Gasol proceniće da li je sigurno da učestvuje na Olimpijskim igrama u Rio de Žaneiru, zbog epidemije virusa zika. Grupa od 150 naučnika širom sveta je pozvalo organizazore da odlože ili presele Igre zbog opasnosti od virusa, ali Međunarodni olimpijski komitet (MOK) i Svetska zdravstvena organizacije (SZO) tvrde da nema opasnosti. "Nadam se da će MOK i SZO maksimalno ažurno obaveštavati sportiste da li postoji rizik ili ne. Osećam se odgovornim za podizanje svesti o nečemu o čemu nismo dovoljno informisanji. Imam direktan kontakt sa naučnicima i biolozima koji su svakodnevno u kontaktu sa virusom. Mnogo je različitih mišljenja, pa shvatam ozbiljnost situacije. Proceniću da li da li je sigurno učestvovati na Igrama. Nisma se iznenadio što su neki sportisti odustali, ni ja ne bih da izlažem sebe i porodicu opasnosti", rekao je Gasol. Olimpijske igre počinju 5. i traju do 21. avgusta.12:33 - Dominacija Reala i Atletika u idealnom timu LŠEvropska fudbalska unija (UEFA) saopštila je idealni tim Lige šampiona, od 18 igrača, u kojem po šest predstavnika imaju finalisti Real i Atletiko Madrid. Sledi Barselona sa tri, Bajern sa dva i PSŽ sa jednim igračem. Idealni tim LIge šampiona izgleda ovako: Golmani: Oblak (Atletiko), Nojer (Bajern). Odbrana: Godin, Huanfran (Atletik), Tijago Silva (PSŽ), Serhio Ramos, Marselo (Real). Sredina terena: Gabi, Koke (Atletiko), Inijesta (Barselona), Kros, Modrić (Real). Napad: Ronaldo, Bejl (Real), Levandovski (Bajern), Mesi, Suarez (Barselona), Grizman (Atletiko). U glasanju je učestvovao Tehnički tim UEFA, u kojem su, između ostalih Ser Aleks Ferguson, Dejvid Mojes, kao i Savo Milošević.12:20 - Mečevi na Rolan Garosu neće početi pre 13 časovaPoslednje informacije sa Rolan Garosa navode da će kiša prestati da pada do 13 sati. Posle toga bi trebalo da počnu mečevi, ali se kiša najavljuje tokom celog dana

12:00 - Evo šta Boris Beker misli o kiši na Rolan Garosu

11:41 - Teri: Murinjo će biti idealan trener za JunajtedKapiten fudbalera Čelsija Džon Teri rekao je da očekuje da će Žoze Murinjo biti uspešan u Mančester junajtedu i ocenio da je Portugalac pravi trener za taj klub. Murinjo je imenovan za novog trenera Manlester junajteda, gde je zamenio otpuštenog Luja van Gala. Murinjo je bez posla od prošlog decembra, kada ga je otpustio Čelsi. On je u dva navrata predvodio Čelsi i najuspešniji je trener u klupskoj istoriji, a Teri je sa njim osvojio osam trofeja. "To su fantastične vesti za Mančester junajted. Siguran sam da će navijači i igrači Junajteda biti oduševljeni, a već sam u više navrata rekao da je on najbolji trener sa kojim sam ikada radio. On će biti odlilan za Mančester junajted, siguran sam", rekao je Teri.

11:30 - Kiša remeti program na RG, Đoković ne igra danas?Kiša koja pada u Parizu remeti program na Rolan Garosu i kako sada stoje stvari male su šanse da se odigra meč osmine finala između Novaka Đokovića i Roberta Bautiste Aguta. Prema rasporedu, srpski i španski teniser trebalo bi da igraju drugi meč na centarlnom terenu Filip Šatrije, oko 13 sati, ali pošto pada kiša, a i prognoza nije optimistična, moguće je da se meč odloži za sutra. Ovaj duel trebalo bi da bude istorijski jer će Đoković, u slučaju pobede, postati prvi teniser ikad koji je na turnirima zaradio više od 100 miliona dolara.

11:12 - Orije završio u pritvoru posle napada na policajcaFudbaler Pari Sen Žermena Serž Orije uhapšen je zbog napada na policajca, prenosi agencija AFP. Kako se navodi, Orije je vraćajući se iz jednog noćnog kluba u Parizu, oko šest sati jutros, vređao i udario policajca. Fudbaler iz Obale Slonovače je na taj način napravio novi u nizu incidenata, nakon što je ranije bio sklonjen iz ekipe posle uvreda treneru Loranu Blanu i saigračima Gregoriju van der Vilu, Edinsonu Kavaniju i Salvatoreu Siriguu. Pored toga, na društvenim mrežama vređao je sudiju Bjorna Kujpersa, koji je isključio Zlatana Ibrahimovića protiv Čelsija u Ligi šampiona. Orije je od 2014. godine član Pari Sen Žermena, dok se u poslednje vreme dovodi u vezu oko prelaska u Barselonu.

10:50 - Vlasnik Voriorsa na kolenima pred TompsonomVlasnik Golden Stejta Džo Lekob je na kolenima poklonio Kleju Tompsonu, koji je postigao 11 trojki na meču protiv Oklahome.

10:28 - Konte: Očekuju me bolne odluke

10:01 - Rekordne zarade na EP: Reprezentacije dele 301 milion evraFudbalske reprezentacije, njih 24 koje učestvuju na prvenstvu Evrope u Francuskoj, podeliće rekordnih 301 milion evra od nagradnog fonda. Kako piše L'Ekip, pomenuti iznos veći je za čak 35 odsto u odnosu na prošli šampionat u Poljskoj i Ukrajini 2012. godine. Samo za nastup na EURO svaki Savez dobiće po osam miliona evra, osvojeni bod vredi 500.000, a pobeda milion evropskih novčanica. Nagrada za plasman u osminu finala iznosi milion i po, četvrtfinale dva i po, dok će polufinalisti inkasirati četiri miliona evra. Novi šsampion Evrope dobiće dodatnih osam miliona, a poraženi tri miliona evra. Evropsko prvenstvo u Francuskoj održaće se od 10. juna do 10. jula.

09:29 - Murinjo dovodi Ferdinanda za asistenta u JunajteduNovi menadžer Mančester Junajteda Žoze Murinjo u svoj stručni štab želi da dovede bivšeg fudbalera Rija Ferdinanda, tvrdi Dejli Miror. Portugalski stručnjak kontaktirao je bivšeg štopera Junajteda jer veruje da su mu potrebni njegovi kvaliteti u radu sa mladim igračima, posebno što veoma dobro zna kako funkcioniše klub sa Old Traforda. Veruje se da će Ferdinand prihvatiti ponudu Murinja jer ima nameru da se okrene trenerskom poslu, posle nekoliko godina rada na televizijama BT Sport i BBC. Ferdinand je dres Mančestera nosio od 2002. do 2014. godine, odigrao je 455 utakmica i postigao osam golova, dok je osvojio šest titula Premijer lige, Ligu šampiona, tri Liga kupa, šest Komjuniti šildova i FIFA Svetsko prvenstvo za klubove. Igrao još za Vest Hem, Bornmut, Lids, pre nego što je prošle godine završio karijeru u Kvins Park Rendžersu.

08:48 - Zvezda uz mnogo emocija obeležila 25 godina od BarijaSvečanom akademijom u Sava centru FK Crvena zvezda obeležio je 25 godina od osvajanja titule šampiona Evrope u Bariju. OPŠIRNIJE OVDE

08:27 - Zvezda pobedila Megu za finale SuperligeKošarkaši Crvene zvezde savladali su u gostima ekipu Mega Leksa sa 74:64 (14:13, 23:25, 18:17, 19:9), i plasirali su se u finale Superlige Srbije ukupnim rezultatom 2:0 u seriji. OPŠIRNIJE OVDE

08:00 - VESTI KOJE SU OBELEŽILE PRETHODNI DAN MOŽETE PROČITATI OVDE

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track