BLOG UŽIVO, VIDEO Mutko: U naredna dva dana biće poznat sastav ruske reprezentacije za OI
Foto: AP

NAJNOVIJE INFORMACIJE IZ SVETA SPORTA

BLOG UŽIVO, VIDEO Mutko: U naredna dva dana biće poznat sastav ruske reprezentacije za OI

Fudbal -

BEOGRAD - Dobrodošli na Kurir sport! Pratite najnovije vesti iz sveta sporta na jednom mestu.

BEOGRAD - Dobrodošli na Kurir sport! Pratite najnovije vesti iz sveta sporta na jednom mestu.23:40 - Novi problemi: Srušila se rampa za jedrenje u RijuOrganizatori Olimpijskih igara u Rio de Žaneiru suočilili su se sa novim problemima, pošto se srušila glavna rampa za jedrenje u Marini de Glorija. Na tom mestu trebalo bi da bude organizovano takmičenje u jedrenju, a organizatori uveravaju da će sve biti u redu. Navodi se da je izvođač radova kontaktiran i da će sve biti spremno za takmičenje u jedrenju, koje počinje 8. avgusta. Saopšteno je da treninzi takmičara nisu ugroženi, jer je rampa sa druge strane u dobrom stanju.

23:11 - Pobeda Jelene JankovićSrpska teniserka Jelena Janković plasirala se u osminu finala turnira u brazilskom Florijanopolisu, pošto je pobedila 260. teniserku sveta Ruskinju Valeriju Solovjevu u dva seta, 7:5, 6:4. Janković, 29. teniserka sveta je u drugom i 12. gemu prvog seta oduzela servis protivnici, koja je napravila brejk u trećem gemu. U drugom setu vidjeno je sedam brejkova, od kojih je srpska teniserka napravila četiri i posle prve meč lopte i sat i 40 minuta plasirala se u osminu finala. Janković je prvi nosilac na turniru, a u osmini finala igraće protiv pobednice meča 127. teniserke sveta Ane Bogdan iz Rumunije i Bugarke Aleksandrine Najdenove, 276. na WTA listi.

22:51 - Venger: Vilšir je povređenMenadžer Arsenala Arsen Venger potvrdio je da je Džek Vilšir odsutan sa treninga zbog povrede kolena. Vilšir je propustio meč koji je Arsenal odigrao protiv Gvadalahare u nedelju, a neće igrati ni protiv Vikinga u petak. On je praktično celu prošlu sezonu propustio zbog povrede, pokušao je da se vrati na Evropskom prvenstvu, ali nije previše igrao. "Ima određenih problema sa povredom, ali mislim da će biti sa nama u četvrtak. Nadam se da hoće", rekao je Venger.

22:20 - Volf: Hamilton je nepobediv kada ima svoj danDirektor ekipe Mercedes u F1 Toto Volf rekao je da je vozač tog tima Luis Hamilton "nepobediv" kada ima svoj dan, ali nije isključio Nika Rozberga iz borbe za šampionsku titulu. Hamilton je u nedelju pobedio u trci za Veliku nagradu Nemačke i stekao 19 bodova prednosti nad klupskim kolegom Rozbergom. To je bila 49. pobeda u karijeri za aktuelnog svetskog prvaka Hamiltona a šesta u poslednjih sedam trka. Posle prve četiri trke Rozberg je imao 43 boda više od Hamiltona. "Kada ima svoj dan Luis je nepobediv. Ali, to je i dalje mehanički sport, a Luis je čovek i možete imati dobre i loše dane i zbog toga ne može da pobedjuje u svakoj trci", rekao je Volf. Posle serije loših startova, sudara i problema sa bolidom, Hamilton je morao da čeka šest trka pre nego što je ostvario prvu pobedu u sezoni, u Monaku u maju. Četiri od pet pobeda Rozberg je ostvario na početku sezone. "Zaista se divim načinu na koji se sve dešava, ping-pongu izmedju njih dvojice i načinu na koji se stalno vraćaju", rekao je Volf.

21:51 - Mutko: Za dva će biti poznato koji će ruski sportisti učestvovati na OIMinistar sporta Rusije Vitali Mutko rekao je da će u naredna dva dana biti poznato kojim ruskim sportistima će biti dozvoljeno da se takmiče na Olimpijskim igrama u Rio de Žaneiru. Mutko je u Parizu predstavio izveštaj o tome šta je u Rusiji uradjeno u borbi protiv dopinga, nakon što je Svetska antidoping agencija (WADA) optužila rusku vladu da je pomagala i prikrivala doping sportista. "Ne postoji sistemski doping u Rusiji", naveo je Mutko. MOK neće dozvoliti učešće na Igrama onim ruskim sportistima koji su prethodno bili suspendovani zbog dopinga, onima koji su bili umešani u navodno zataškavanje ili onima koji nisu dovoljno testirani na medjunarodnom nivou. Medjunarodna atletska federacija (IAAF) je prošlog novembra suspendovala ruski savez, a samim tim i njegove atletičare, posle izveštaja komisije WADA o navodnom sistemskom dopingu koji je navodno finansirala i podržavala država.

21:30 - Aleks Song potpisao ugovor sa RubinomDosadašnji fudbaler Barselone Aleks Song potpisao je ugovor sa Rubinom iz Kazanja, saopštio je ruski klub na svom sajtu. Rubin nije naveo detalje ugovora, već samo da će 28-godišnji kamerunski fudbaler nositi dres sa brojem osam. Song je poslednje dve sezone proveo na pozajmici u Vest Hemu, a prošle sezone odigrao je samo 15 utakmica, pošto je imao problema sa povredom skočnog zgloba. On je 2012. godine iz Arsenala prešao u Barselonu, sa kojom je potpisao petogodišnji ugovor. Song nije uspeo da se snadje na Kamp Nou i odigrao je samo 29 prvenstvenih utakmica za katalonski klub. Tokom karijere igrao je još za Bastiju i Čarlton. Rubin je tokom letnjeg prelaznog roka doveo i dosadašnjeg napadača Real Sosijedada Žonatasa.

21:00 - Stefanović: Želim da ostanem dosledan sebiSrpski strelac Milutin Stefanović rekao je da se nada dobrom rezultatu na Olimpijskim igrama u Rio de Žaneiru i da je za to potrebno da ostane dosledan. Stefanović će gađati vazdušnom puškom, disciplini u kojoj je trenutno 14. na svetskoj rang listi. On će biti jedan od debitanata u srpskom olimpijskom timu. Ovaj 31-godišnjak je streljaštvom počeo da se bavi kao dečak, ali je 2006. godine napustio taj sport. Ipak, vratio se posle tri godine pauze i izbio u svetski vrh. "Bio bih zadovoljan da ostanem dosledan sebi, da sve za šta sam se dve godine pripremao materijalizujem na najbolji mogući način, a to je pre svega da postignem dobar rezultat. Što se plasmana tiče, tu se ne kalkuliše jer u streljaštvu ne postoje favoriti. U mojoj disciplini bar 10 strelaca vredi za olimpijsku medalju", rekao je Stefanović pred put u Rio. 20:20 - Baloteli traži novi klub sa cigaretom u ustimaFudbaler Liverpula Mario Baloteli još nije našao novi klub. Britanski mediji su ga uslikali na jednoj jahti sa cigaretom u ustima

20:00 - Kerber: Slemovi su važniji od OINemica Anđelika Kerber kaže da su Gren slem turniri najvažniji u tenisu, ali da bi želela da osvoji medalju na Olimpijskim igrama u Rio de Žaneiru. "Teniseri, pa tako i ja, raduju se Olimpijskim igrama jer su one samo jednom u četiri godine, ali Gren slemovi su ipak najvažniji. Naravno, daću sve od sebe da osvojim medalju, nije važno koju, ali Gren slem je ipak Gren slem i drago mi je što već imam tu titulu", rekla je Kerber i dodala: "Prioritet mi je osvajanje medalje, ovo su mi druge Igre, ali uvek je posebno jer je sada i nova lokacija, nova zemlja. Idem meč po meč".19:10 - Eklstonov pilot uhapšen zbog umešanosti u otmicu njegove tašteOtmicu tašte prvog čoveka Formule 1 Bernija Eklstona navodno je planirao jedan od njegovih pilota helikoptera, saopštila je policija Sao Paola. U saopštenju se navodi da je pilot Horhe da Silva Farija do 2014. godine održavao i vozio helikopter za poslove čelnika Formule 1, ali je često radio za Eklstona u Brazilu. Pilot je među trojicom uhapšenih povodom otmice sezdesetsedmogodišnje Apreside Šunk. Majka Eklstonove supruge Fabijane Flosi je oteta prošlog petka iz svoje kuće u Sao Paolu. Policija je Apresidu Šunk pronašla vezanu, ali nepovređenu i za nju nije plaćen otkup.

18:37- Hal želi Zolu za novog treneraFudbalski premijerligaš Hal siti želi da postavi Italijana Djanfranka Zolu za novog trenera, preneli su britanski mediji. Kako je preneo Skaj Sports, uprava Hala kontaktirala je Zolu oko posla, pošto je trener Stiv Brus ovog leta napustio klub. Za najozbiljnijeg kandidata za trenera Hala pominjao se selektor Velsa Kris Kolman, ali je Fudbalski savez te zemlje saopštio da čelnici Hala nisu poslali ponudu. Kolman je u maju produžio ugovor sa Savezom na još dve godine. Hal je prošle sezone posle plej-ofa obezbedio povratak u Premijer ligu, a Stiv Brus je napustio klub zbog, kako su mediji naveli, zabrinutosti oko ulaganja u tim. Legendarni fudbaler Čelsija Zola je tokom karijere trenirao i engleske klubove Vest Hem i Votford, ali je oba puta otpušten. Trenirao je i Kaljari i El Arabi, ali je i u tim klubovima dobio otkaz, u katarskom klubu u junu.

18:19 - Konte: Odsustvo iz Lige šampiona može da uveća šanse u borbi za tituluTrener Čelsija Antonio Konte rekao je da odsustvo iz Lige šampiona londonskom fudbalskom klubu može da uveća šanse u borbi za osvajanje šampionske titule u Premijer ligi ove sezone. Čelsi je prošle sezone branio titulu, ali je osvojio 10. mesto u šampionatu. Prošlog decembra trener Žoze Morinjo je dobio otkaz zbog loših rezultata, a u drugom delu sezone ekipu je predvodio Gus Hidink. Konte je ovog leta preuzeo Čelsi, posle Evropskog prvenstva u Francuskoj, gde je kao selektor predvodio Italiju do četvrtfinala. "Ne igramo u Ligi šampiona i to bi mogla da bude prilika, pošto ću moći više da radim sa mojim igračima. Ako me pitate da li više volim takvu situaciju, reći ću vam da ne volim, pošto Čelsi mora da bude u tom takmičenju", rekao je Konte za Ivning Standard. On je dodao da je Liga šampiona posebno takmičenje i da Čelsi želi svake godine da bude učesnik. "Ali, pošto ne učestvujemo, imaću celu nedelju za treninge sa mojim igračima i to mi daje priliku da radim sa njima više nego što su to mogli treneri Čelsija u prethodnim godinama", naveo je Konte. Takmičenje u Premijer ligi Čelsi će početi 15. avgusta na Stamford Bridžu protiv Vest Hema.17:30 - AP: Veliki problemi sa prljavom i zagađenom vodom u Rio de ŽaneiruSamo nekoliko dana do početka Olimpijskih igara plovni putevi u Rio de Žaneiru su prljavi kao i pre, zagađeni fekalnom kanalizacijom, i vrve od virusa i bakterija, navodi se u danas objavljenoj studiji. Kako se navodi u studiji koja je rađena 16 meseci, ne samo da neki od 1.400 sportista rizikuju da se ozbiljno razbole tokom takmičenja na vodi, već se i turisti suočavaju sa potencijalnim zdravstvenim rizicima na plažama Kopakabana i Ipanema. AP je u istraživanju olimpijskih i paraolimijskih vodenih borilišta otkrio konstante i opasno visoke nivoe virusa od zagađenja, što je velika mrlja na olimpijskom projektu zbog koje su uznemireni jedriličari, veslači i plivači na otvorenim vodama. Otkako je AP objavio prve rezultate prošlog jula, sportisti su preduzeli mere opreza kako bi sprečili da ih potencijalna bolest izbaci iz takmičenja, uključujući i preventivno uzimanje antibiotika, izbeljivanje vesla i korišćenje plastičnih odela i rukavica u pokušajima da ograniče kontakt sa vodom.

16:53 - Indijski rvač oslobođen optužbi za dopingAnti doping agencija Indije oslobodila je optužbi za doping rvača Narsinga Jadava čime je stekao pravo učešća na predstojećim Olimpijskim igrama u Rio de Žaneiru. Direktor indijske anti doping agencije Navin Agarval rekao je da je rvač bio "žrtva sabotaže" i oslobođen je svih optužbi. "Obećavam da ću osvojiti medalju za svoju zemlju", rekao je rvač Narsing Jadav. Jadav, koji je obezbedio mesto u olimpijskom timu osvajanjem bronzane medalje na Svetskom prvenstvu 2015. godine u kategoriji do 74 kilograma, je pao na dva uzastopna doping testa i njegovi rezultati bili su pozitivni na anabolične steroide. Njegovi "A" i "B" uzorci su bili pozitivni na steroide zbog čega je suspendovan. On je rekao da su pozitivni rezultati zavera koju su sproveli njegovi protivnici kako bi ga sprečili da učestvuje na Olimpijskim igrama. Indijska anti doping agencija nije navela ko stoji iza pokušaja sabotaže, a rvač je podneo tužbu policiji u kojoj je naveo imena dvojice rvača, uključujući i jednog sedamnaestogodišnjaka. Policija istražuje optužbe.

15:41 - Paunić produžio ugovor sa FuenlabradomNekadašnji košarkaški reprezentativac Srbije Ivan Paunić produžio je ugovor sa Fuenlabradom na još jednu sezonu, saopstio je španski klub. Paunić iza sebe ima sjajnu sezonu, prosečno je beležio 12,3 poena i doprineo plasmanu ekipe u Evrokup. On je karijeru poceo u Partizanu, a potom nastupao za brojne klubove, između ostalih i za Ostende, Aris, Virtus i Budućnost. Sa reprezentacijom Srbije osvojio je srebro na šampionatu Evrope u Poljskoj 2009. godine, a ima i dve medalje sa Univerzijada - zlato iz B

14:50 - Volfsburg doveo Jakuba BlaščikovskogPoljski fudbaler Jakub Blaščikovski prešao je u Volfsburg, posle devet godina pod ugovorom sa Borusijom Dortmund. Blaščikovski je sa Volfsburgom potpisao ugovor do leta 2019. godine. Ovaj 30-godišnji krilni fudbaler je u Borusiji bio od 2007. godine, a prošle sezone bio je na pozajmici u Fiorentini. "Blaščikovski je fudbaler koji bi doprineo bilo kojoj ekipi. Ne samo zbog svojih fudbalskih mogućnosti, već zbog toga što je on posvećen i uvek daje 100 odsto od sebe", rekao je sportski direktor Volfsburga Klaus Alofs. Nije saopšteno koliko je Volfsburg platio za transfer, a nemački magazin Kiker je preneo da je Borusija dobila oko pet miliona evra. Blaščikovski je za Borusiju odigrao 252 utakmice u svim takmičenjima, a 2011. i 2012. je sa tim klubom bio šampion Nemačke.

14:00 - Ostalo još nekoliko hiljada ulaznica za LudogorecTribine stadiona "Rajko Mitić" biće pune na sutrašnjoj utakmici fudbalera Crvene zvezde protiv Ludogoreca, a u prodaji je ostalo samo još nekoliko hiljada ulaznica. Severna i istočna tribina su rasprodate, za zapadnu je ostalo još oko 1.000, a za južnu nekoliko hiljada. Postoji mogućnost da Zvezda deo preostalih ulaznica za južnu tribinu pusti u prodaju nekoliko sati pred utakmicu zbog navijača koji će doći iz unutrašnjosti. Iz Zvezde je rečeno da navijači neće moći da budu na stepenicama. Revanš utakmica trećeg kola kvalifikacija za Ligu šampiona izmedju Zvezde i Ludogoreca igraće se sutra od 20.30. U prvom duelu u Razgradu bilo je 2:2.

13:37 - Lalatović:Znači podrška navijača, na pobedu u BelorusijiTrener fudbalera Vojvodine Nenad Lalatović izjavio je da njegovim igračima mnogo znači podrška navijača i da se, kada je ta podrška na nivou na kakvom je bila u prvom poluvremenu protiv Dinama iz MInska, ne plaše nikog. Lalatović je na konferenciji za novinare održanoj na stadionu "Karađorđe", a povodom predstojećeg revanš meča sa Belorusima u trećem kolu kvalifikacija za Ligu Evrope, rekao da je njegova ekipa upravo zbog podrške sa tribina odigrala izuzetno kvalitetno. "Nama su navijači zaista 12. igrač i otkad sam došao u Vojvodinu osećam tu podršku, ali bih voleo da ona bude ista tokom cele utakmice", rekao je Lalatović. On je istakao da je Vojvodina u prvoj utakmici prikazala kvalitetnu igru, da je zaslužila pobedu, ali da je nesrećno primila gol sedam minuta pre kraja i na revanš ide "samo" sa 1:1. Lalatović je kazao da je ekipa Dinamo Minska ozbiljan rival sa velikim brojem kvalitetnih igrača, ali je napomenuo da to isto važi i za Vojvodinu. "Poznajemo sve njihove mane i vrline, poznaju i oni naše. Naša želja je da se plasiramo u plej-of Lige Evrope i učinićemo sve da taj cilj ostvarimo. U Belorusiji idemo na pobedu uvereni da smo sposobni da je ostvarimo", najavio je Lalatović. Fudbaleri Vojvodine danas posle treninga u svom centru "Vujadin Boškov" na Veterniku odlaze u karantin na Frušku goru, gde će ostati do srede kada kreću u Belorusiju. Revanš meč Dinamo Minsk - Vojvodina igra se u četvrtak u beloruskom Brestu, udaljenom oko 300 kilometara od Minska, jer stadion Dinama ne ispunjava uslove predviđene za evropska klupska takmičenja.

12:26 - Atletičarka Salaški želi polufinale u RijuSrpska atletičarka Tamara Salaški rekla je da joj je cilj plasman u polufinale na Olimpijskim igrama u Rio de Žaneiru. "Moja očekivanja su da dam sve od sebe u kvalifikacijama, trčim što bolju trku i pokušam da uđem u polufinale, što bi za mene bio ogroman uspeh. Nakon 20 godina treniranja ovo je neverovatan uspeh i ovo je ono o čemu sam sanjala. Uzivaću u Olimpijskim igrama i pokusati da istrčim što bolju trku", rekla je Salaški na pripremama. Salaški je nedavno ostvarila veliki uspeh, kada je ušla u finale Evropskog prvenstva u Amsterdamu, u kom je bila sedma. Ona se za Olimpijske igre u Riju priprema u Sloveniji. "Uslovi za trening su odlični, zato smo baš i odabrali ovo mesto. Posle Evropskog prvenstva smo par dana pravili pauzu i onda smo krenuli sa jakim treninzima. Za sada sve dobro prolazi", kazala je atletičarka Crvene zvezde. Salaški će na stazu izaći 13. avgusta u 1.30 po srednjeevropskom vremenu, kada će se trčati kvalifikacije. Polufinale je zakazano za 15. avgust, a finale dan kasnije.

12:05 - Partizan potvrdio: Hačer peto pojačanjeAmerički košarkaš Vil Hačer peto je pojačenje Partizana ovog leta, saopšteno je danas na sajtu kluba.Hačer ima 32 godine, igra na poziciji plejmejkera, a prošle sezone nastupao je za solunski PAOK.On je sa Partizanom potpisao jednogodišnji ugovor i postao, za sada, poslednje pojačanje, posle Stefana Birčevica, Djorđa Majstorovića, Frenka Robinsona i Branislava Ratkovice.Hačer je prošle sezone u PAOK-u u Evrokupu prosečno beležio 13,8 poena i 3,3 asistencije.Prethodno je igrao za nemački Dragons, rumunski Sibiju, češki Dečin, grčki Keravnos, Avr i Hapoel Gilbou.

11:58 - Zgrada gde su smešteni srpski sportisti u Riju

11:33 - Džons prešao u Lokomotivu KubanjDoskorašnji košarkaš Partizana Kevin Džons prešao je u Lokomotivu Kubanj, saopšteno je na sajtu Evrokupa, u kojem će ruski tim učestvovati.Američki krilni centar potpisao je jednogododišnji ugovor, sa opcijom da se saradnja produži za još jednu sezonu.Džons je prošle sezone u dresu Partizana u ABA ligi prosečno beležio 16,3 poena i 7,8 skokova po meču.Karijeru je počeo na Kanton koledžu, a pre crno-belih igrao je za Klivlend, San Migel sa Filipina i Šole.

11:02 - WTA: Ivanović 26, Janković pala na 29. mestoSrpska teniserka Ana Ivanović zadržala je 26. mesto na ovonedeljnoj WTA listi, dok je Jelena Janković pala za dve pozicije i sada je 29. igračica sveta.Ivanovićeva, kao i prošle nedelje, ima 1.855 poena, što je za 185 više od bivše saigračice iz reprezentacije Srbije.Kada je reč o ostalim srpskim teniserkama, Ivana Jorović ostala je na 140. poziciji, Bojana Jovanovski je pala za jednu na 143, dok je Aleksandra Krunić 151. na svetu.Na čelu liste i dalje ubedljivo vodi Serena Vilijams, druga je Angelika Kerber, dok je Simona Halep posle osvajanja titule u Montrealu skočila sa petog na treće mesto, ispred Garbinje Muguruze i Agnješke Radvanske.Najboljih 20 teniserki sveta: 1. (1) Serena Vilijams (SAD) 8.330 bodova 2. (2) Angelika Kerber (Nemacka) 6.745 3. (5) Simona Halep (Rumunija) 5.970 4. (3) Garbinje Muguruza (Španija) 5.482 5. (4) Agnješka Radvanska (Poljska) 5.335 6. (6) Venus Vilijams (SAD) 4.010 7. (7) Viktorija Azarenka (Belorusija) 3.761 8. (8) Roberta Vinči (Italija) 3.550 9. (12) Medison Kiz (SAD) 3.455 10. (11) Svetlana Kuznjecova (Rusija) 3.060 11. (10) Dominika Cibulkova (Slovačka) 3.015 12. (9) Karla Suarez Navaro (Španija) 3.010 13. (14) Joana Konta (Velika Britanija) 2.940 14. (13) Petra Kvitova (Češka) 2.929 15. (15) Timea Bačinski (Švajcarska) 2.609 16. (16) Belinda Benčić (Švajcarska) 2.605 17. (17) Karolina Pliškova (Češka ) 2.540 18. (18) Samanta Stosur (Australija) 2.425 19. (19) Anastasija Pavljučenkova (Rusija) 2.400 20. (20) Elina Svitolina (Ukrajina) 2.330..

10:31 - Inter ponudio 50 miliona evra za KavanijaItalijanski fudbalski klub Inter ponudio je 50 miliona evra za prvog napadača Pari Sen Žermena Edinsona Kavanija, kao zamenu za odlazećeg kapitena Maura Ikardija, prenosi Korijere delo Sport.Kako se navodi, Inter je spreman da pusti Ikardija u Napoli, zbog čega su se čelnici kluba već sastali sa kolegama iz Pariza i započeli pregovore oko prelaska Urugvajca.Interu problem u tom poslu pravi to što je PSŽ ovog leta ostao bez glavnog napadača posle odlaska Zlatana Ibrahimovića u Mančester Junajted, dok se transferu protivi i sportski direktor Patrik Klajvert.Kavani je 2013. godine došao u PSŽ iz Napolija za 64 miliona evra, a odigrao je 148 utakmica i dao 81 gol.

09:55 - ATP: Djoković povećao prednost, Vavrinka ispred NadalaSrpski teniser Novak Djoković povećao je prednost na najnovijoj ATP listi i sada ima skoro 6.000 bodova više od dugoplasiranog Endija Mareja.U odnosu na prošlu nedelju Djoković ima 1.000 poena više - 16.040, dok je Marej zadržao 10.065, kao i trećeplasirani Rodžer Federer 5.945.Među Top10 tenisera bile su dve promene, Stan Vavrinka smenio je na četvrtoj poziciji Rafaela Nadala, dok je Žo-Vilfred Conga "preskočio" Dominika Tima na devetoj.Od ostalih srpskih tenisera, Viktor Troicki je ostao 35, Dušan Lajović napredovao je za jedan stepenik na 70. mesto, dok je Filip Krajinović nazadovao za pet pozicija i sada je 143. igrač sveta.Poredak 20 najboljih na ATP listi: 1. (1) Novak Djoković (Srbija) 16.040 2. (2) Endi Marej (Velika Britanija) 10.065 3. (3) Rodžer Federer (Švajcarska) 5.945 4. (5) Stan Vavrinka (Švajcarska) 5.035 5. (4) Rafael Nadal (Španija) 4.940 6. (6) Kei Nišikori (Japan) 4.845 7. (7) Miloš Raonić (Kanada) 4.465 8. (8) Tomaš Berdih (Češka) 3.360 9. (10) Žo-Vilfred Conga (Francuska) 2.995 10. (9) Dominik Tim (Austrija) 2.865 11. (14) Gael Monfis (Francuska) 2.440 12. (13) David Ferer (Španija) 2.695 13. (11) David Gofan (Belgija) 2.655 14. (12) Marin Čilić (Hrvatska) 2.615 15. (15) Rišar Gaske (Francuska) 2.365 16. (17) Roberto Bautista Agut (Španija) 1.970 17. (16) Džon Izner (SAD) 1.895 18. (19) Nik Kirjos (Australija) 1.865 19. (18) Felisijano Lopez (Španija) 1.835 20. (22) Bernard Tomić (Australija) 1690...

09:28 - Oslobodjena tašta prvog čoveka Formule 1 Bernija EklstonaŠezdesetsedmogodišnja Apresida Šunk, majka Eklstonove supruge Fabijane Flosi, oteta je iz svog doma u Sao Paulu. OPŠIRNIJE OVDE

09:00 - Đoković: Nadam se bar jednoj medalji u RijuNajbolji teniser sveta Novak Djoković rekao je da će mu cilj na Olimpijskim igrama u Rio De Žaneiru biti osvajanje bar jedne medalje."Nema potrebe da objašnjavam da je svakom sportisti san da bude deo Olimpijskih igara. U Riju ću se takmičiti u singlu i dublu, i nadam se da ću osvojiti bar jednu medalju", rekao je Djoković u Torontu.Djoković je u nedelju uveče osvojio svoj četvrti Rodžers kup, a ukupno 30. turnir master serije u karijeri.On je u finalu pobedio Keija Nišikorija iz Japana, sa 2:0 u setovima (6:3, 7:5)."Moja dva najbolja meča bila su polufinale i finale. To je došlo u najboljem trenutku za mene. Dešavalo mi se mnogo puta u karijeri da se osećam neprijatno na početku turnira, da tražim ritam. Potom, kako turnir odmiče, nalazim pravi komfor", kazao je srpski teniser.Djoković je odlično servirao u finalu, u kom je osvojio 82 odsto poena na prvi servis, uz pet asova."Radio sam na tome sa svojim trenerom. Trebalo je nešto da promenim", kazao je Djoković, koji se mučio sa servisima tokom turnira.Djoković će imati pauzu do 6. avgusta, kada će početi tenisko takmičenje na Olimpijskim igrama u Rio De Žaneiru.

08:30 - Palestinci se žalili Fifi zbog izraelskih restrikcijaPredsedavajući palestinskog fudbalskog saveza Džibril Radžub podneo je žalbu Medjunarodnoj fudbalskoj federaciji (Fifa) nakon što je Izrael sprečio da sedam fudbalera i članova kluba otputuje iz pojasa Gaze na Zapadnu obalu.Radžub je naveo da su igrači Šahaba iz Kan Junisa pokušali da prisustvuju finalnom meču Kupa Palestine u Hebronu. Utakmica zakazana za subotu je otkazana, prenosi agecija Asošiejted pres.Izraelska bezbednosna služba Šin Bet saopštila je da je članovima tima bilo zabranjeno da putuju zbog "negativnih bezbednosnih okolnosti".Izrael drži pojas Gaze pod blokadom otkako je sredinom 2007. godine ekstremistički islamski Hamas silom preuzeo kontrolu nad tom palestinskom teritorijom, pobedivši snage lojalne sekularnom Fatahu palestinskog predsednika Mahmuda Abasa.Prošle godine, Radžub je tražio od Fife da suspenduje izraelski fudbalski savez zbog ograničenja kretanja palestinskih fudbalera.Sa druge strane, Izrael je tražio da Fifa osudi Radžubove pozive da se kao heroji slave Palestinci koji napadaju Izraelce.

08:00 - VESTI KOJE SU OBELEŽILE PRETHODNI DAN MOŽETE PROČITATI OVDE

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track