BLOG UŽIVO, VIDEO Selektor SAD: Poraz od Srbije jako boli
Foto: Reuters

NAJNOVIJE INFORMACIJE IZ SVETA SPORTA

BLOG UŽIVO, VIDEO Selektor SAD: Poraz od Srbije jako boli

Fudbal -

Sve o sportskim dešavanjima na jednom mestu, najnovije informacije, rezultati, najave predstojećih događaja.

BEOGRAD - Dobrodošli na Kurir sport! Pratite najnovije vesti iz sveta sporta na jednom mestu.

23:52 - Selektor SAD: Poraz od Srbije jako boliNi bodrenje s klupe nije pomoglo odlučnim Amerikankama da se večeras u Rio de Žaneiru svom snagom izbore u petom setu protiv Srbije, zamalo izgubivši šansu da se bore za zlatnu medalju zbog koje su se mnoge i vratile u reprezentaciju SAD u još jedan olimpijski ciklus.Igračice Srbije povikale su trijumfalno ple najveće pobede u svojoj istoriji, stigavši do finala u Riju posle pobede sa 20-25, 25-17, 25-21, 16-25, 15-13 protiv prvoplasiranih Amerikanki."Taj poraz baš sada je duboko razočaranje. Seče nas duboko. To je vrlo bolno, ali i to je u redu", rekao je trener SAD Karč Kiralj. "Kada ti je toliko stalo, biće. Svarićemo to, neko vreme ćemo žaliti. Došli smo se da obavimo težak posao za SAD i vratićemo se jači da se kroz 48 sati borimo za bronzanu medalju".Kiralj je menjao sastav na terenu, ali Srbija je stalno napadala, zabijala lopte, skakala u blokove i servirala s preciznošću.Amerikanke su vodile sa 12-10 u petom setu kada je Karsta Lou servirala u mrežu, a onda Milena Rašić odgovorila asom i srednji bloker Rejčel Adams takodje poslala servis u mrežu."To je neverovatno. Nema reči da se zaista opiše taj osećaj", kaže Tijana Malešević. "Mislim da nam je potrebno više vremena da shvatimo šta smo uradile, borile smo se srcem. Dale smo sve što smo mogle, sve što znamo, sve - svaka igračica, osoblje, treneri. Uspele smo. Ovo je istorija. Mi smo napisale istoriju za Srbiju, za Odbojkaški saveza za svet".Amerikanke su izbačene iz borbe za titulu, a dvostruki, aktuelni olimpijski šampion Brazil je izbačen u zapanjujućih pet setova protiv Kine u četvrtfinalu. To znači da će se Srbija suočiti ili s mladim kineskim timom koji vodi Amerikanka, trener Dženi Lang Ping, ili sa iznenadjujućom Holandijom. Holandjani su se vratili na Olimpijske igre posle 20 godina.Ta dva tima su napredovala iz preliminarnih borbi sa SAD i Srbijom koja je prošle nedelje izgubila u četiri seta od Amerikanki.Ali, šestorangirane Srbijanke su i ranije iznenadjivale SAD na velikoj sceni - pobedom u pet setova pre godinu dana na Svetskom kupu u Japanu, i šaljući Amerikanke u ponovni krug kvalifikacija u Linkolnu, u Nebraski, januara ove godine."Naš tim ima izvanrednu kulturu i dinamiku. Ovde smo jedna za drugu", rekla Džordan Larson. "To će se pokazati i to će nas nositi".Plan Kiralja se ne menja - zlato je sada izmaklo, ali biće ga jednog dana."To je jedino što želimo da postignemo, a to se neće desiti ovog meseca," rekao je Kiralj. "Ne znam da li će se to desiti kroz četiri godine ili kroz 52 godine od sada, ali naš posao je da olimpijske zlatne medalje jednom bude, za istoriju SAD. Borba se nastavlja".

20:00 - Mirović čestitao kajakašima Tomićeviću i ZorićuPredsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović čestitao je srpskim kajakašima Marku Tomićeviću i Milenku Zoriću osvajanje srebrne medalje na Olimpijskim igrama u Riju, u disciplini K2-1000. Marko i Milenko, čestitam vam na sjajnom uspehu koji ste postigli. Osvajanjem srebrne medalje, na najbolji mogući način ste nastavili niz uspeha naših sportista na takmičenjima u Brazilu , navodi se u čestitki Mirovića.

18:55 - Vaterpolisti Hrvatske savladali Crnu Goru i prošli u finaleVaterpolo reprezentacija Hrvatske braniće zlatnu medalju, pošto je u polufinalu Olimpijskih igara u Riju savladala Crnu Goru 12:8 i izborila plasman u finale. Šampioni iz Londona od pocetka su bili bolji rival i nisu dozvolili Crnogorcima da se nadaju prvom finalu u istoriji, pa će i treći put uzastopno morati da se zadovolje borbom za treće mesto. Pre četiri godine u Londonu i pre osam u Pekingu poraženi su u meču za bronzu od Srbije. Hrvatska će u finalu igrati protiv pobednika drugog polufinala u kojem se sastaju Srbija i Italija.

18:32 - Astana stekla lepu prednost protiv BATE-a u prvom meču baražaFudbaleri kazahstanske Astane pobedili su na svom terenu BATE Borisov sa 2:0 u prvoj utakmici baraža za plasman u Ligu Evropa. Gosti iz Belorusije imali su 0:0 sve do 70. minuta, kada je iz naizgled bezopasne situacije Žunior Kabananga doneo prednost Astani. Samo 10 minuta kasnije golman BATE-a Sergej Vermenko istrčao je van šesnasterca da izbije jednu dugačku loptu, ali je poslao samo do Argata Nurgalijeva, koji je sa više od 40 metara jakim šutem smestio loptu u praznu mrežu. Revanš se igra za sedam dana.

18:19 - Lokti lagao o napaduBrazilska policija navela je danas da je američki plivač Rajan Lokti lagao da su on i njegovi drugovi iz reprezentacije bili opljačkani u Rio de Žaneiru tokom Olimpijskih igara, a sam sportista je po povratku u SAD nekoliko puta menjao priču o tome šta se desilo. Agencija Asosijejted pres navela je, pozivajući se na svoje izvore, da je Lokti izmislio priču da je bio žrtva oružane pljačke. Nekoliko američkih medija objavilo je demante priče koju je Lokti ispričao: da ih je zaustavila grupa ljudi u policijskim uniformama i da je jedan od njih stavio Loktiju pištolj na čelo i oduzeo mu novčanik. Američka mreža Ej-Bi-Si (ABC) objavila je da brazilska policija ima snimak na kome se vidi kako se Lokti tuče sa obezbedjenjem na benzinskoj pumpi u isto vreme u kome se pljačka navodno desila. Plivači su došli do pumpe i zatekli zaključana vrata od toaleta, a onda su ih provalili. Tada se pojavio naoružani čuvar koji im se suprotstavio, ali ni u jednom trenutku nije vadio oružje. Posle kratke gužve, pojavio se i menadžer pumpe i zahtevao od Amerikanaca da plate štetu, što su oni i učinili.

17:55 - Grujić: Šesto mesto na Olimpijskim igrama je velika stvarSrpski kajakaš Nebojša Grujić rekao je da su on i njegov partner u dvosedu Marko Novaković dobro izveslali finale na 200 metara i ocenio da je šesto mesto na Olimpijskim igrama dobar rezultat. "Nije bila medalja, ali svakako vrhunski izveslana trka. Završili smo na šestom mestu. Treba imati u vidu da su ovo Olimpijske igre i da su sve ekipe vrhunski i maksimalno spremne za ovo takmičenje. Šesto mesto na Olimpijskim igrama je velika stvar", rekao je Grujić u Rio de Žaneiru. Grujić i Novaković su današnjoj trci u dvosedu na 200 metara zauzeli šesto mesto na Olimpijskim igrama u Rio de Žaneiru. "Od starta smo krenuli snažno. Jučerašnje greške koje smo pravili na startnom bloku smo ispravili. Krenuli smo u gomili sa svima, u jednom trenutku smo krenuli da dižemo i obilazimo ostale posade. Trener je mislio da ćemo izbiti na prvo mesto, međutim, u jednom trenutku je samo stao čamac. Ja to nisam primetio, nisam osetio cimanje", rekao je Grujić.

17:30 - Dušan Ružičić: Dalma je dala sve od sebeTrener kajakašice Dalme Benedek Ružičić, Dušan Ružičić, rekao je da je ona pružila maksimum na Olimpijskim igrama u Rio de Žaneiru. "Prošlo je A finale. Bilo je dobro, zapravo bilo je odlično. Samim tim što je uspela da se kvalifikuje na Olimpijske igre i to što je ušla u finale je ogroman uspeh. Sedmo mesto, naravno, nije ono čemu se nadala, jer se uvek ide na medalju, ali da je dala sve od sebe - to jeste. Jako sam ponosan na nju, idemo napred", rekao je Ružičić novinarima u Rio de Žaneiru. Srpska kajakašica Dalma Benedek Ružičić zauzela je danas sedmo mesto u trci na 500 metara na Olimpijskim igrama u Rio de Žaneiru. "U zadnjih 100 metara mi je rekla da je imala osećaj da će joj oči ispasti iz glave", dodao je Dušan Ružičić. Dalma Benedek Ružičić se za Igre pripremala na specifičan način, a njen trener rekao je da se ona i pored toga maksimalno spremila za Rio. "Svi treninzi bili su bazirani za trku na 500 metara, za tu disciplinu, jedino što smo promenili fokus s dvoseda na jednosed. Možda joj osećaj tu nije bio najbolji, ali bila je spremna. Ona je iskusna i zna kako da se trka u jednosedu, tako da to nije bio veliki problem", kazao je Ružičić.

16:35 - Odložen početak grčkog prvenstva zbog straha od nasiljaGrčko ministarstvo sporta odložilo je početak fudbalske lige na još najmanje dve nedelje zbog straha od nasilja. Šampionat Grčke trebalo je da počne za vikend, ali je ministar sporta Stavros Kontonis rekao da je početak odložen "najmanje do 5. septembra". On je naveo da je odlaganje početka prvenstva predložila policija, pošto su Fudbalski savez Grčke, čelnici lige i klubovi u svađi, pa postoji zabrinutost za bezbednost na utakmicama. Kotonis je istakao da se strahuje da "i najmanji izgovor može izazvati veliko nasilje" među navijačima. Nekoliko klubova zapretilo je da neće igrati prvenstvene utakmice zbog spora oko načina na koji se biraju sudije. Čelnici Saveza optužili su ministra sporta da se meša u poslove Fudbalskog saveza.16:00 - Tomićević: Da je bilo još dva metra, stigli bismo ihSrpski kajakaši Marko Tomićević i Milenko Zorić rekli su da su zadovoljni osvajanjem srebrne medalje, ali da su pomalo tužni, pošto je cilj bila zlatna medalja na Olimpijskim igrama u Rio de Žaneiru. "Medalja nije laka, mnogo mora da se radi za nju. Srećan sam što smo osvojili medalju, to je bio naš san, ali trenutno sam malo tužan što nismo osvojili zlato jer je to bio cilj. Ali, to će proći, mislim da ću na kraju biti zadovoljan", rekao je Tomićević. Tomićević i Zorić osvojili su danas srebrnu medalju u trci na 1.000 metara na Olimpijskim igrama u Rio de Žaneiru. Oni su trku završili za 3:10,969 minuta. "Kako smo se bližili liniji cilja molio sam boga da se oduži hiljadarka, jer smo ih imali, stizali smo ih. Da je bilo još dva metra, stigli bismo ih, ali nije bilo. Stigli smo drugi, neverovatno je lep osećaj, ali samo smo želeli malo više", rekao je Tomićević.On je rekao da je svako učešće na Igrama divno iskustvo, jer su došli ne samo da pobede već da se takmiče i dodao: "Veslaćemo još".

14:01 - Trojica američkih plivača danas pred brazilskim vlastimaTrojica američkih plivača će razgovarati sa brazilskim vlastima povodom istrage o navodnoj pljački osvajača 12 olimpijskih medalja Rajana Loktija u Rio de Žaneiru, saopštio je Olimpijski komitet SAD (USOC). Američki plivači Džek Konger i Gunar Benc su danas "skinuti" sa leta iz Rio de Žaneira, pošto su brazilske vlasti želele da ih ispitaju o navodnoj pljački koja se dogodila u nedelju kasno uveče, dok su plivači bili u noćnom provodu. Dvojici plivača neće biti dozvoljeno da napuste Brazil dok traje istraga. Lokti i trojica američkih plivača navodno su u nedelju opljačkani prilikom povratka u olimpijsko selo u Riju. Njihov taksi zaustavila je grupa pljačkaša, a navodno jedan od njih imao je policijsku značku, pa su im uz pretnju pištoljem oduzeli novčanike. Portparol USOC rekao je da sa policijom treba da razgovara i Džimi Fejgen, kome je sud oduzeo pasoš dok traje istraga. Sud je tražio i da se Loktiju oduzme pasoš, ali on je pre donošenja te odluke već otputovao u SAD. Policija je saopštila da nema mnogo dokaza, čak ni taksista nije pronađen, kao i da plivači prilikom davanja izjava nisu izneli mnogo dokaza. Navodi se da plivači o pljački nisu obavestili policiju koja je započela istragu tek pošto je o incidentu saznala iz medija, kada je izjavu dala Loktijeva majka. Loktijev advokat rekao je da ne postoji sumnja da se pljačka dogodila.

13:21 - Aju pauzira četiri meseca zbog povrede butineFudbaler Vest Hema Andre Aju odsustvovaće sa terena četiri meseca zbog povrede butnog mišića, saopšteno je danas.Predsednik Vest Hema Dejvid Gold naveo je na svom Tviter profilu da mora da saopšti "tužnu vest"."Aju je povredio kvadriceps i biće potrebna operacija. On će odsustvovati sa terena četiri meseca. Srećno, Andre", naveo je Gold.Aju se povredio u ponedeljak, u 35. minutu utakmice sa Čelsijem (1:2), na svom debiju za novi klub, u prvom kolu Premijer lige.Aju je ovog leta došao iz Svonsija za rekordan transfer u istoriji londonskog kluba od 27 miliona dolara. Fudbaler Gane je potpisao trogodišnji ugovor, uz opciju produžetka saradnje na još dve godine.

12:58 - Iliev: Brašanac još nije potpisao, vode se pregovoriSportski direktor Partizana Ivica Iliev rekao je danas da fudbaler Darko Brašanac još nije otišao iz Partizana, ali da se vode pregovori, pošto su za njega zainteresovani brojni klubovi, a ne samo portugalski Gimaraeš.Pojediji mediji preneli su da je Brašanac na korak od prelaska u Gimaraeš, koji je za dvadesetčetvorogodišnjeg igrača ponudio milion evra, ali je Iliev agenciji Beta rekao da fudbaler "još nije ništa potpisao"."Svi znaju da ja volim da pričam tek kada završimo posao... Za Brašanca ima interesovanja sa nekoliko strana, videćemo na kraju šta će biti, Gimaraeš nije jedini. Pominju se neke cifre, pominje se mnogo toga, ali to su pregovori. Mi gledamo da izvučemo najbolje za Partizan od eventualnih transfera igrača", rekao je Iliev."Postoje razgovori, nekoliko je zainteresovanih, a videćemo kako će fudbaler da odluči i kako će klub da odluči", dodao je sportski direktor crno-belih.Brašanac je prošao sve mlade kategorije Partizana, a jednu sezonu je proveo na pozajmici u Smederevu. On je za Partizan, uključujući i prijateljske utakmice, odigrao ukupno 205 utakmica i postigao 26 golova. Sa crno-belima je osvojio četiri šampionske titule i dva Kupa.

12:20 - Selektor Brazila hvali Nejmara posle plasmana u finale OISelektor olimpijske fudbalske reprezentacije Brazila Rožerio Mikale rekao je danas da je igrač te ekipe Nejmar veoma talentovan i da mnogo znači državnom timu."Rekao bih da je Nejmar čudovište, ali na dobar način. On ima dar za fudbal i sve nas oduševljava svojim talentom. Postoje spoljni faktori koji utiču na način kojim se fudbaleri razvijaju i mislim da je to prilika da analiziramo šta se sa njim dogodilo i da to preslikamo na ostale igrače. Ekipa ga je prihvatila i on je zadovoljan. Sada je u dobroj situaciji, u odnosu na prošlu nedelju kada je bio pod velikim pritiskom jer se od njega mnogo očekivalo. Moramo da ga poštujemo, on mora da bude u našem timu", rekao je Mikale.Fudbaleri Brazila plasirali su se juče u finale Olimpijskih igara pošto su pobedili Honduras sa 6:0. Nejmar je postigao dva gola, a prvi u 14. sekundi, što je najbrži gol u istoriji olimpijskih fudbalskih turnira. On je kao jedna od najvećih zvezda fudbalskog turnira došao na Igre, ali su mu navijači zviždali posle lošijih igara i rezultata na početku takmičenja.On je posle jučerašnje utakmice dugo ostao na terenu i pozdravljao se sa navijačima na Marakani. Bez dresa je trčao od tribine do tribine i proslavljao plasman u finale, a navijači su uz ovacije uzvikivali njegovo ime.Brazil je loše počeo turnir, prve dve utakmice je odigrao bez golova protiv Iraka i Južne Afrike, ali je posle toga pojačao i predvodjen Nejmarom plasirao se u finale, gde će u subotu od 22.30 igrati protiv Nemačke.Brazil će tako imati priliku da se "osveti" Nemačkoj za ponižavajući poraz od 1:7 u polufinalu Svetskog prvenstva pre dve godine. "Za sada smo osvojili srebro. Ali, ja i dalje verujem u brazilski fudbal. Kada u timu imate zvezdu kakva je Nejmar, morate na tome da budete zahvalni, pošto je on igrač koji gura Brazil na viši nivo", rekao je Mikale.U utakmici za bronzanu medalju u subotu od 18 časova igraće Nigerija i Honduras.

11:51 - Uefa bi mogla da kazni Seltik zbog palestinskih zastava na tribinamaEvropska fudbalska unija (Uefa) mogla bi da kazni škotski fudbalski klub Seltik pošto su njegovi navijači tokom utakmice sa izraleskim Hapoelom u kvalifikacijama za Ligu šampiona mahali palestinskim zastavama, preneli su danas britanski mediji.Kako je preneo Eurosport, Seltik bi mogao da bude kažnjem delimičnim ili potpunim zatvaranjem stadiona za naredne utakmice u evropskim takmičenjima.Seltik je sinoć pobedio Hapoel Ber Ševu sa 5:2 u prvoj utakmici baraža za Ligu šampiona, a škotski navijači su tokom meča mahali palestinskim zastavama.Uefa zabranjuje isticanje političkih parola na svojim utakmicama i kažnjavala je klubove koji su kršili pravila, a mahanje palestinskim zastava videće kao provokaciju izraelskog tima zbog sukoba dve strane.Seltik je u više navrata bio kažnjen zbog raznih parola navijača i paljenja pirotehnike, a pre dve godine kažnjen je sa 16.000 funti jer su njegovi navijači mahali palestinskim zastavama tokom utakmice sa Rejkjavikom, u kvalifikacijama za Ligu šampiona.

11:23 - Marez ostaje u Lesteru, produžio ugovor do 2020.Fudbaler Lestera Rijad Marez produžio je ugovor do 2020. godine i na taj način prekinuo spekulacije oko odlaska, objavio je šampion Engleske.Alžirac iza sebe ima sjajnu prošlu sezonu, gde je bio jedan od najzaslužnijih za osvajanje Premijer lige, posle čega je privukao veliku pažnju Barselone, Real Madrida i Arsenala.Marez je odbacio sve ponude u ovom trenutku jer ima planove da se još razvija u ekipi Klaudija Ranijerija.On je u januaru 2014. godine došao u Lester iz francuskog Avra, odigrao je 96 utakmica i postigao 26, od kojih je čak 18 prošle sezone.Marez je peti fudbaler Lestera koji je ovog leta produžio saradnju sa "lisicama", nakon što su to uradili kapiten Ves Morgan, prvi strelac Džejmi Vardi, golman Kasper Šmajhel i vezista Endi King.

10:48 - Jokić: Sa Australijom da se žestoko pobijemo za finale OIKošarkaški reprezentativac Srbije Nikola Jokić rekao je danas da je zadovoljan plasmanom u polufinale Olimpijskih igara i da će se u tom duelu sa Australijom njegova ekipa "žestoko pobiti za finale".Košarkaši Srbije plasirali su se u polufinale Olimpijskih igara u Rio de Žaneiru, pošto su jutros pobedili Hrvatsku sa 86:83. Utakmica je bila neizvesna, sa mnogo grešaka, Hrvatska je vodila na poluvremenu, a Srbija je u poslednjoj deonici imala i 14 poena prednosti. Protivnik se pred kraj utakmice primakao, a duel je rešen u penal završnici, kojoj je Jokić pogodio sva četiri bacanja."Uvek razmišljaš kada u takvim situacijama šutiraš, jer si pod pritiskom. Bilo je malo treme, ali kada sam ubacio prvo, ostalo je bilo rutina. Imali smo 14 razlike, a posle toga drama, tako je svaki put sa njima, isto je bilo i na turniru u Argentini. Vratili smo se u drugom poluvremenu, znali smo da nervoza može da traje samo četvrtinu, dve, a ne celu utakmicu. 'Zakucavanje' Raduljice je ponelo celu ekipu, pa Bogdanova 'trojka', sigurno da nas je to podiglo na bolji nivo", rekao je Jokić novinarima u Rio de Žaneiru.Košarkaši Srbije će u polufinalu igrati protiv Australije, u noći izmedju petka i subote. U drugom polufinalu igraju SAD i Španija. Srbija i Australija su igrali u grupnoj fazi olimpijskog turnira, kada je Australija pobedila sa 95:80."Australija nas je pobedila sa 15 razlike, ali to nije bio pravi odnos snaga. Borili smo se 37, 38 minuta, onda su oni ubacili u veću brzinu a mi to nismo ispratili. Ovo je polufinale Olimpijskih igara, sada neće biti tako, sigurno ćemo žestoko da se pobijemo za finale", rekao je Jokić.Najefikasniji u ekipi Srbije bio je Bogdan Bogdanović sa 18 poena."Mislim da dva, tri faula nisu bila, ali šta je tu je, to je utakmica. Krivo mije što nisam dobro završio meč a želeo sam, ali imam sjajne saigrače koji su to izvanredno završili. Polufinale je sa Australijom. Oni su ozbiljno igrali prvi deo takmičenja i četvrtfinale, ali teško je dobiti nekoga dva puta na turniru. Nadam se da ćemo da odigramo mnogo bolje i kvalitetnije nego u grupi", rekao je Bogdanović.Upitan da prokomentariše svoju igru i "trojku" sa osam metara, Bogdanović je rekao da uvek igra da ekipa pobedi."Ako treba neka trojka, neki koš, ja ću da postignem, nije problem", rekao je kroz osmeh srpski košarkaš.Bogdanović je proslavio rodjendan na terenu. On je zahvalio prijateljima i porodici na porukama, ali je rekao da će slavlje da ostavi za kraj turnira.Bogdanović se osvrnuo i na osvojene medalje Tijane Bogdanović i Ivane Španović."To uliva samopouzdanje, drago nam je što možemo da se družimo sa njima", dodao je on.

10:12 - Dudaš 13. posle pet disciplina u desetobojuSrpski atletičar Mihail Dudaš posle prvih pet desciplina u desetoboju nalazi se na 13. mestu sa 4.219 bodova.On je prvo u trci na 100 metara ostvario rezultat 10,83, potom je skočio u dalj 7,29 metara, da bi u bacanju kugle ostvario rezultat 14,23.U večernjem programu skočio je u vis 2,04 i izjednačio lični rekord, da bi u trci na 400 metara "podbacio" i istrčao vreme 49,13.Vodeći u generalnom poretku je Amerikanac Ešton Iton sa 4.621 bodom, ispred Nemca Kai Kazmireka sa 4.500 i Kanađanina Damijana Varnera sa 4.489 bodova.Danas će se desetobojci nadmetatu u trci na 110 metara sa preponama, bacanju diska, skoku s motkom, bacanju koplja i trci na 1.500 metara.

09:33 - Košarkaši Srbije u polufinalu, Hrvatska ide kućiKošarkaška reprezentacija Srbije plasirala se u polufinale Olimpijskih igra u Riju, pošto je rano jutros u četvrtfinalu, savladala Hrvatsku 86:83 (20:19, 12:19, 34:14, 20:31).Srpski košarkaši odigrali su fantastičnu terću četvrtinu, ali su u četvrtoj, umesto da privedu meč kraju, dozvolili Hrvatima da se vrate, pa je odluka pala u neizvesnoj penal završnici.Mirnu ruku imali su Nikola Jokić i Miloš Teodosisć i Srbija je zasluženo prošla među četiri najbolje selekcije na turniru.Najefikasniji u srpskom timu bio je Bogdan Bogdanović sa 18 poena, Miroslav Raduljica, Jokić i Stefan Marković postigli su po 12, a Teodosić je uz devet poena upisao i 10 asistencija.Sa druge strane, Bojan Bogdanović postigao je 28, a Mario Hezonja 16 poena.Srbija će u polufinalu, u petak od 20.30 sati igrati protiv selekcije Australije, dok će sed u drugom polufinalu sastati Španija - SAD.

09:12 - Španović državnim rekordom osvojila bronzanu medaljuNajbolja srpska atletičarka Ivana Španović osvojila je bronzanu medalju na Olimpijskim igrama u Riju, u skoku u dalj, ostvarivši i novi državni rekord 7,08 metara.Španovićeva je rekord i skok za medalju ostvarila u petoj seriji, ali to nije bilo dovoljno da se pobede Amerikanke Tijana Bartoleta (7,17) i Britni Riz (7,15).Ovo je treća medalja za Srbiju u Riju, a prva za srpsku atletiku na Olimpijskim igrama posle 60 godina.

08:40 - Bogdanović osvojila srebrnu medalju, Korejka bolja u finaluReprezentativka Srbije u tekvondou Tijana Bogdanović osvojila je rano jutros srebrnu medalju na Olimpijskim igrama u Riju, u kategoriji do 49 kilograma, pošto je rano jutros u finalu izgubila od Korejke Kim Sohui 7:6.Bogdanovićeva je u poslednjem sekundu meča izgurala rivalku sa terena, osvojila poen za izjednačenje, ali su sudije nakon pregledanja snimka odlučile da je vreme isteklo.Ovo je druga medalja za Srbiju u Riju, nakon Davora Štefaneka koji je u rvanju osvojio zlato.Mlada 18-godišnja srpska takmičarka na startu je savladala Patimat Abakarovu iz Azerbejdžana 3:2, u četvrtfinalu je srušila dvostruku uzastopnu olimpijsku šampionku Kineskinju Djingju Vu 17:7, da bi u polufinalu deklasirala Meksikanu Adilen Icel Manjarez Bastides 10:0.

08:00 - VESTI KOJE SU OBELEŽILE PRETHODNI DAN MOŽETE PROČITATI OVDE

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track