BLOG UŽIVO, VIDEO: Đoković protiv Pospišila u osmini finala Mastersa u Šangaju
Foto: Reuters

NAJNOVIJE INFORMACIJE IZ SVETA SPORTA

BLOG UŽIVO, VIDEO: Đoković protiv Pospišila u osmini finala Mastersa u Šangaju

Fudbal -

Sve o sportskim dešavanjima na jednom mestu, najnovije informacije, rezultati, najave predstojećih događaja.

BEOGRAD - Dobrodošli na Kurir sport! Pratite najnovije vesti iz sveta sporta na jednom mestu.

Minjole otvorio kafić u svom rodnom graduGolman Liverpula Simon Minjole otvorio je danas kafić u svojoj rodnoj Belgiji, dva dana posle završetka reprezentativnih obaveza.Belgija je u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo pobedila BiH 4:0, a Gibraltar 6:0, ali Minjole je u tim utakmicama bio na klupi, pošto je branio golman Čelsija Tibo Kurtoa. On je i u Liverpulu premešten na klupu, pošto je u poslednje dve utakmice na golu bio Loris Karijus.Na društvenim mrežama je objavljeno da je Minjole otvorio kafe u svom rodnom gradu Sint Trojdenu pod imenom "Kafa 22", što je broj koji golman nosi na dresu.

Montela: Fabregas nije igrač za MilanFudbaler Čelsija Sesk Fabregas neće u januaru preći u Milan, pošto je trener italijanske ekipe ocenio da španski internacionalac ne odgovara njegovom timu.Fabregas od dolaska Antonija Kontea malo igra i zabeležio je samo četiri nastupa za Čelsi ove sezone. On navodno razmišlja o odlasku u januarskom prelaznom roku, a jedan od pominjanih klubova je i Milan, čiji je kapiten Rikardo Montolivo povredio ligamente i neće moći da igra šest meseci.Trener Milana Vinčenco Montela rekao je, medjutim, da klub neće tražiti Fabregasa."Tražimo igrača koji ima karakteristike Montoliva, koji može da igra i u veznom paru. Fabregas nema te specifične osobine", rekao je Montela za Korijere dela sera.Ugovor 29-godišnjeg Fabregasa sa Čelsijem ističe 2019. godine.

21:26 - Elzan Bibić i Amela Terzić najbolji u ĆuprijiČlanovi Atletskog kluba Novi Pazar ;Amela Terzić i Elzan Bibić pobedili su večeras na uličnoj trci u Ćupriji.Terzićeva je slavila na deonici od 2.400 metara. Druga je bila Biljana Cvijanović iz Crvene zvezde, dok je treće mesto pripalo Novopazarki Teodori Simović.Bibić je na stazi dugoj 3.000 metara odbranio prošlogodišnju titulu, ispred Madjara Barnabaša Benea i trećeplasiranog Osmana Junuzovića iz Bosne i Hercegovine.Ulična trka u Ćupriji održana je 71. put.

21:01 - Stiv Brus novi trener Aston VileEngleski fudbalski drugoligaš Aston Vila saopštila je večeras da je angažovala Stiva Brusa kao novog trenera, umesto Roberta Di Matea, koji je dobio otkaz zbog lošeg početka sezone, odnosno samo jedne pobede u 12 kola.Nisu saopšteni nikakvi drugi detalji o dužini trajanja ugovora nekadašnjeg trenera Sanderlenda i Hala."Ovo je čudesna prilika. Ovo je jedan od velikih klubova Engleske. Fantastično je što sam dobio priliku da ga treniram. Uživam u izazovu koji je preda mnom, a to je da odvedem klub tamo gde želi i gde treba da bude, a i da preokrenem lošu sreću koju je tim imao prethodnih godina. Potpuno sam oduševljen šansom", rekao je Brus za sajt kluba.Vlasnik Aston Vile, nekadašnjeg evropskog prvaka, Toni Sija izrazio je radost zbog dolaska Brusa."Verujem da smo obezbedili izuzetnog menadžera, što se vidi sa njegovom istorijom uvodjenja timova iz Čempionšipa u Premijer ligu, ali i ogromnim iskustvom u Premijer ligi. Imao sam kvalitetne razgovore sa Stivom i radujem se što ćemo raditi", rekao je kineski biznismen.Brus je u julu napustio Hal nakon što ga je uveo u Premijer ligu. Ovaj trener je vodio i gradskog rivala Aston Vile, ekipu Birmingema, koga je prvi put uveo u Premijer ligu.Prva Brusova utakmica na klupi buće u subotu protiv lokalnog rivala Vulverhemptona.

20:16 - Dominik Mavra u skopskim Karpoš sokolimaHrvatski bek Dominik Mavra ;od danas je igrač skopskog košarkaškog kluba Karpoš sokoli.Taj klub je saopštio da od hrvatskog internacionalca očekuje da pojača bekovsku liniju i da donese novu energiju posle niza od četiri poraza na startu regionalne Jadranske lige.Mavra je, prema lokalnim medijima, sa novim makedonskim ABA ligašem potpisao ugovor do kraja sezone.Hrvatski bek je u veći deo prošle sezone igrao za poljski tim Dabrova, a pre toga je nosio dres zagrebačke Cibone.U Skoplje dolazi kao "slobodan agent", a na mečevima u poljskoj ligi imao je prosek od 8,9 poena, 2,7 skokova i 2,6 asistencija za 23,1 minut po utakmici.Za tim iz skopske opštine Karpoš bi mogao da debituje u subotu protiv bivšeg kluba Cibone, ako u medjuvremenu bude sredjena sva potrebna dokumentacija za ; registraciju u ABA ligi Mavra (22 godine, 194 centimetra) sa Cibonom je osvojio ABA ligu 2014, a sa juniorskim timom zagrebačkog kluba, zajedno sa Dariom Šarićem i Mariom Hezonjom, juniorsku Evrolugu. S mladom selekcijom Hrvatske ime dve zlatne medalje na evropskim šampionatima 2010. i 2012.

19:34 - Turkoglu na čelu turske košarkeHidajet Hido Turkoglu postaće krajem oktobra novi predsednik Košarkaškog saveza Turske.Nekadašnji saigrač Vlada Divca i Predraga Stojakovića u Sakramentu će naslediti Haruna Erdenaja, koji je zvanično potvrdio da neće učestvovati na sledećim izborima."Želim uspeh novom predsedniku, Hidu Turkoglou", rekao je odlazeći predsednik, a prenose tamošnji mediji. Turkoglu i KS Turske već sledeće godine suočiće se sa velikim izazovom - organizacijom završnice Eurobasketa, na kraju košarkaškog leta koje će biti najavljeno i istanbulskim Fajnal-forom Evrolige.

19:02 - Vlada Makedonije novčano nagradila mlade fudbalske reprezentativceVlada Makedonije odlučila je da mladu fudbalsku reprezentaciju nagradi sa 4.200.000 denara (oko 70.000 evra) za plasman na Evropsko prvenstvo u Poljskoj 2017. godine. Kako je saopštila vladina pres služba, povodom tog uspeha fudbalere i struči štab nacionalne selekcije do 21 godine primio je premijer Makedonije Emil Dimitrev, koji je im je rekao da je ta novčana nagrada "simboličan čin zahvalnosti i podrška države za njihov sportski rezultat". Mlada reprezentacija Makedonije, predvođena selektorom Blagojem Milevskim, prva je fudbalska selekcija te zemlje koja se plasirala na neko veliko takmičenje. Fudbalski savez Makedonije (FSM) obećao je mladoj reprezentaciji nagradu od 200.000 evra ako se plasiraju na Evropsko prvenstvo u Poljskoj. Prema nezvaničnim informacijama portala Novatv.mk, Upravni odbor FFM ;će na prvoj narednoj sednici odlučiti da li će biti nagradjeni sa obećenih 200.000 evra ili će nagrada biti povećana. Mladi makedonski reprezentativci prošetali su danas centrom Skoplja i prošli kroz trijumfalnu kapiju "Porta Makedonija", a primio ih je i predsednik Makedonije Đordje Ivanov. U kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo reprezentacija Makedonije za igrače do 21. godine zauzela je prvo mesto u Grupi tri, ispred Francuske, Islanda, Ukrajine, Škotske i Severne Irske. Na Evropsko prvenstvo plasirali su se i Češka, Italija, Portugal, Danska, Švedska, Nemačka, Slovačka i Engleska. Plasman u Poljsku kroz baraž pokušaće da obezbede Srbija, Španija, Austrija i Norveška.

18:29 - Golijanin sutra podnosi ostavku, Gajić novi predsednik OSS?!Predsednik Odbojkaškog saveza Srbije (OSS) Nenad Golijanin na sutrašnjoj sednici Izvršnog odbora podneće ostvaku. Kako se navodi, Golijanin će ponuditi ostavku nakon što je na Kongresu Svetske odbojkaške federacije (FIVB) u Buenos Ajresu Srbija bila uzdržana na glasanju o prijemu Kosova, a Španija je glasala protiv. Kao glavni kandidat za novog predsednika figurira legendarni stručnjak Zoran Gajić, selektor tima koji je 2000. godine u Sidneju osvojio zlatnu olimpijsku medalju.

17:11 - Marej u osmini finala turnira u ŠangajuBritanski teniser Endi Marej plasirao se u osminu finala turnira u Šangaju, pošto je u drugom kolu pobedio Stiva Džonsona iz SAD u dva seta, 6:3 i 6:2. Marej je do trećeg trijumfa u isto toliko medjusobnih duela s Džonsonom došao posle 75 minuta igre. Drugi teniser sveta u osmini finala turnira u Šangaju sastaće se sa Francuzem Lukom Pujom, koji je u drugom kolu pobedio Nikolasa Almagra iz Španije sa 2:0. Plasman u osminu finala izborio je Španac Robert Bautista-Agut, koji je u drugom kolu bio bolji od Amerikanca Tejlora Herija Frica sa 6:4 i 6:4. Naredni protivnik Bautiste-Aguta biće srpski teniser Viktor Troicki koji je u drugom kolu eliminisao Španca Rafaela Nadala sa 6:3 i 7:6 (3). Parovi osmine finala masters turnira u Šangaju: Novak Djoković - Vasek Pospišil Miša Zverev - Marsel Granoljers Viktor Troicki - Robert Bautista-Agut Žo-Vilfred Conga - Aleksander Zverev Miloša Raonića - Džek Sok Žil Simon - Stan Vavrinka Gael Monfisa - Davida Gofan Endi Marej - Luka Puj.

16:17 - Falkao blizu povratka u tim MonakaTrener Monaka Leonardo Žardim rekao je da će fudbaler Radamel Falkao biti u ekipi za predstojeću prvenstvenu utakmicu protiv Tuluza ako prodje neurološke preglede. Falkao nije igrao otkako je dobio potres mozga tokom utakmice sa Nicom 21. septembra, ali trenira smanjenim intezitetom. Žardim je rekao da će Falkao u četvrtak ići na skener glave i da će dan kasnije biti u ekipi ako dobije dozvolu lekara. Kolumbijski napadač je dobro počeo sezonu, postigao je tri gola u šest utakmica. "Falkao je i dalje moj prvi izbor", rekao je Žardim. Falkao je u maju 2013. godine iz Atletiko Madrida prešao u Monako za 60 miliona evra. U poslednje dve sezone igrao je na pozajmicama u Čelsiju i Mančester junajtedu.

Radamel Falkao, foto: Reuters
Radamel Falkao, foto: Reuters

115:39 - Žukov spreman da napusti Olimpijski komitet RusijePredsednik Olimpijskog komiteta Rusije Aleksandar Žukov rekao da je spreman da se povuče s funkcije. Žukov, kako je prenela agencija Taš, želi da se posveti funkciji potpredsednika Dume. On je dodao da će ostati član Međunarodnog olimpijskog komiteta. Šestogodišnji mandat Žukova na čelu ruskog Olimpijskog komiteta obeležila je afera oko dopinga zbog kojeg su brojni sportisti te zemlje suspendovani sa ovogodišnjih Olimpijskih igara u Rio de Žaneiru. Dvostruka olimpijska šampionka, atletičarka Jelena Isinbajeva glavni je favorit da Žukova zameniti na mestu predsednika Olimpijskog komiteta Rusije.

15:02 - Novosadski maraton u nedeljuNovosadski maraton biće održan u nedelju s početkom u 10 časova, a start glavne maratonska traka biće na Trgu slobode, najavljeno je danas. Predsednik Izvršnog odbora Novosadskog maratona Milan Dolga rekao je na konferneciji za novinare da se za sada prijavilo više od 1.000 učesnika na svim trakama i štafetama 24. Novosadskog maratona.Predsednik Organizacionog odbora maratona Zdravko Jelušić pozvao je sve Novosadjane da učešćem podrže trku, jer je to "najbolji način za promovisanje zdravog života". Promoteri ovogodišnjeg maratona su Nada Matić, koja je osvojila srebrne i bronzane medalje na Paraolimpijskim igarama u Riju i Mitar Palikuća nosilac bronzane medalje sa Paraolimpijskih igara, oboje članovi stonoteniskog kluba "Spin" iz Novog Sada. "Svi treba da pokušaju da učestvuju na Novosadskom maratonu. Volja, upornost i želja dosta znače prilikom bavljenja sportom. Nadam se da će se u nedelju odazvati što veći broj ljudi", rekao je Palikuća. U okviru 24. Novosadskog maratona biće održana i humanitarna trka od 4,5 kilometara, u organizaciji Udruženja gradjana za cerebralnu i dečiju paralizu "Sunce". Trasa maratonske trke počinje na Trgu slobode, nastavlja se kroz Zmaj Jovinu i Dunavsku ulicu, i kroz ceo grad ponovo se vraća na cilj u centru grada.

14:50 - OSS: Kosovo je po automatizmu primljeno u FIVBOdbojkaški savez Kosova postao je pridruženi član Svetske odbojkaške federacije (FIVB) samim činom prijema Kosova u Medjunarodni olimpijski komitet (MOK), a nedavno glasanje na Kongresu u Buenos Ajresu samo je po automatizmu potvrdilo to članstvo, saopštio je danas Odbojkaški savez Srbije. "Prijemom takozvanog Kosova u MOK, oni su odmah postali pridruženi članovi FIVB, a time i Evropske odbojkaške konfederacije (CEV) i Balkanske odbojkaške asocijacije (BVA), bez ikakvog glasanja u CEV ili BVA. Ponavljam, po automatizmu. Na Kongresu FIVB je samo izvršena potvrda njihovog prijema", piše u saopštenju. Na Kongresu održanom u Buenos Ajresu, FIVB je primila Kosovo i Južni Sudan u svoje članstvo. Ta odluka na sajtu te organizacije objavljena je 10. oktobra, ali pod datumom 5. oktobar. Ekipe Kosova prošle takmičarske sezone igrale su u evropskim kupovima, posle odluke MOK-a.

13:50 - Kros će potpisati poboljšani ugovor sa RealomFudbaler Real Madrida Toni Kros potpisaće novi, poboljšani ugovor sa tim španskim klubom. Krosov ugovor sa Realom ističe 2020. godine, ali će nemački reprezentativac potpisati novi ugovor, kojim će na Santjago Bernabeu ostati do 2022. godine uz povećanje plate. Nemački fudbaler će, navodno, pre oporezivanja zarađivati 20 miliona evra godišnje. Kros je uz Alvara Moratu, jedini fudbaler Reala koji je ove sezone odigrao sve utakmice u španskom prvenstvu za Real. Kros (26) je 2014. godine iz Bajerna iz Minhena prešao u Real za koji je odigrao 104 utakmice i postigao četiri gola. Sa "kraljevskim" klubom osvojio je Ligu šampiona, Superkup Evrope i svetsko klupsko prvenstvo.13:30 - Partizan i Budućnost igraju u Hali Ranko ŽeravicaKošarkaški klub Partizan igraće protiv Budućnosti u sedmom kolu Jadranske lige 29. oktobra u Hali sportova "Ranko Žeravica". Kako se navodi u današnjem saopštenju na sajtu crno-belih, zbog zauzetosti dvorane "Aleksandar Nikolić" utakmica Partizana i Budućnosti igraće se u Hali sportova "Ranko Žeravica". "Zbog zauzetosti dvorane 'Aleksandar Nikolić', u kojoj će tog vikenda biti održan međunarodni turnir svetske tekvondo federacije, crno-beli će dočekati šampiona Crne Gore na staroj adresi, u hali koja je bila mesto čuvenih beogradskih košarkaških svečanosti", piše u saopštenju. Posle četiri kola u Jadranskoj ligi, Partizan, Budućnost i Crvena zvezda imaju maksimalne četiri pobede.

13:12 - Zvezda i Čukarički igraju u nedelju od 15.00 sati

13:05 - Maksvitis: MZT je tipičan srpski timTrener košarkaša litvanskog Lijetkabelisa Kazis Maksvitis rekao je uoči utakmice sa MZT-om u Evrokupu, da taj skopski klub igra kao "tipičan srpski tim". "MZT je tipičan srpski tim, ali određene vibracije i konfuziju unose Amerikanci i Holanđanin. Igraju veoma brzu, čak i haotičnu košarku", rekao je Maksvitis. Prema rečima trenera Lijetkabelisa, jedan od glavnih ciljeva njegovog tima je da zaustavi brz napad makedonskog šampiona. "Mi smo domaćini i publika je naša glavna prednost. Mislim da će malo da nam pomogne i to što smo odigrali više utakmica od MZT-a", rekao je Maksvitis. Utakmica Lietkabelisa i MZT igra se danas od 18 časova u Litvaniji, u prvom kolu Evrokupa. Skopski MZT ima četiri poraza na startu Jadranske lige i u prvi meč u Evrokupu ulazi sa promenjenim sastavom i novim trenerom, pošto je Emil Rajković podneo ostavku zbog loših rezultata. Tim će u Litvaniji voditi njegov dosadašni pomoćnik Aleksandar Jončevski.

12:59 - Fabregas započeo pregovore sa MilanomFudbaler Čelsija Sesk Fabregas započeo je pregovore sa Milanom oko transfera u januaru. Kako se navodi, čelnici "rosonera" doputovali su u London sa željom da ostvare dolazak španskog veziste, koji ove sezone nema veliku minutažu u Čelsiju. Fabregas je sve češće na klupi Čelsija, pošto menadžer Antonio Konte prednost u veznom redu daje Nemanji Matiću i novajliji N'Golou Kanteu. Španac je u Premijer ligi odigrao samo tri utakmice i izvestan je njegov odlazak iz Čelsija u narednom prelaznom roku, a Milan je već duže vreme zainteresovan.12:50 - Partizan potpisao sponzorski ugovorKošarkaški klub Parizan i kompanija ViaTrucker potpisali su sponzorski ugovor, saopšteno je na sajtu crno-belih. U saopštenju se ne navode detalji ugovora. ViaTrucker.com je globalna onlajn platforma koja omogućava vlasnicima robe da pronađu najbolju cenu transporta uvezivanjem sa špediterima. Platforma je lansirana početkom godine. Besplatnom registracijom na njnjnj.viatrucker.com vlasnici robe kojima treba transport postavljanjem oglasa dobijaju najpovoljniju cenu transporta. Sa druge strane, špediteri ili vlasnici transportnih vozila, takođe besplatnom registracijom, imaju mogućnost da u svakom trenutku dođu do novog posla. Potpisivanjem sponzorskog ugovora i Partizan je postao deo ViaTrucker sistema.12:40 - Đoković protiv Pospišila u osmini finala Mastersa u ŠangajuNajbolji teniser sveta Srbin Novak Đoković igraće protiv Kanađanina Vaseka Pospišila u osmini finala Mastersa u Šangaju. Đoković je u drugom kolu bio bolji od Fabija Fonjinija, a Pospišil je nadigrao Grigora Dimitrova. Pospišil je 131. igrač sveta, a u karijeri se tri puta sastao sa Đokovićem. Novak je dobio sva tri duela.

12:30 - HK Beograd u akciji protiv raka dojkeHokejaški klub Beograd nastaviće ovog meseca učešće u akciji za borbu protiv raka dojke. Kako se navodi u današnjem saopštenju, hokejaški klub Beograd nastavlja svoje angažovanje u borbi protiv raka dojke zajedno sa kompanijom Avon, Fondom B92 i ambasadom SAD, tako što će od svake prodate ulaznice za predstojeće utakmice sa Ferencvarošem 14. oktobra i Miškolcem dan kasnije, odvojiti po 100 dinara i uplatiti ih u fond za lečenje raka dojke. Na samom ulazu na tribine stajaće i štand kompanije Avon, na kojem će svi posetioci moći da se informišu o pregledima i prevenciji raka dojke, a moći će i da kupe proizvode od kojih sav prihod ide u fond za lečenje opake bolesti. Tokom oktobra hokejaši će na klizaljkama nositi roze pertle, a na kacigama prepoznatljivu roze vrpcu. "Nakon što smo mesec septembar posvetili deci iz Zvečanske koja će i tokom cele godine moći da prate naše utakmice, veliko mi je zadovoljstvo što naš klub ima priliku ponovo da pomogne. Oktobar je svuda u svetu posvećen borbi protiv raka dojke, pa i u Srbiji. Hokejaški klub Beograd će u nizu akcija pokušati da na što bolji način skrene pažnju javnosti na gorući problem", rekao je predsednik hokejaškog kluba Beograd Marko Kovačević.

12:10 - Tumbaković: Nije bilo lepote, ali smo zasluženo pobediliSelektor fudbalske reprezentacije Crne Gore Ljubiša Tumbaković izrazio je zadovoljstvo posle velike pobede u Danskoj (1:0) u kvalifkacijama za Svetsko prvenstvo 2018. godine i poručio da su igrači pokazali disciplinu i kako bi trebalo da se bore za svoju zemlju. Crnogorci su napravili veliki podvig trijumfom u Kopenhagenu golom Fatosa Bećiraja u 32. minutu, posle odlične asistencije Stevana Jovetića, i osvojili sedmi bod posle tri utakmice. "Znali smo da je Danska talentovana ekipa, ali i da mora da pobedi, pa nam je iz tog razloga bio olakšan taktički momenat. Nismo žurili, mislim da smo prvo poluvreme korektno odigrali. Tražio sam da "skratimo teren", protivnika udaljimo od gola i to smo apsolutno uspeli", rekao je Tumbaković posle utakmice. On je posebno pohvalio igru u odbrani i profesionalan pristup igrača, iako smatra da nisu prikazali dopadljiv fudbal. "U drugom poluvremenu spontano smo se vraćali u odbranu. Protivnik je ubacio visoke igrače, mi smo se izborili sa takvim situacijama i mislim da smo zasluženo pobedili. Sada nije bilo lepote u igri, ali cilj opravdava sredstvo", poručio je srpski stručnjak i nekadašnji trener Partizana.11:35 - Rozberg: Priče o krizi Hamiltona su glupostiVozač Mercedesa Niko Rozberg rekao je da su navodi da je njegov klupski kolega Luis Hamilton u velikoj krizi "potpune gluposti" i da očekuje veliku borbu za šampionsku titulu u Formuli 1. Rozberg je pobedio u prošlonedeljnoj trci u Japanu i stekao 33 boda prednosti nad Hamiltonom četiri trke pre kraja šampionata. Rozberg je pobedio u četiri od poslednjih pet trka. Hamilton je prošlu trku završio na trećem mestu, posle veoma lošeg starta, dok je u Maleziji imao problema sa motorom, pa je kao prvoplasirani morao da odustane.Mediji su posle trke u Japanu naveli da je Hamilton u krizi i da puca pod pritiskom."To su potpune gluposti. On je naoštren za borbu kao nikada, potpuno je motivisan i mnogo vremena provodi na treninzima. Toliku količinu rada sam u poslednjih nekoliko godina kod njega retko viđao. Siguran sam da će to biti velika borba, u svakoj trci do kraja šampionata", rekao je Rozberg- Mercedes je posle trke u Japanu osvojio treću uzastopnu šampionsku titulu u konkurenciji konstruktora. Direktor ekipe Toto Volf osvrnuo se na Hamiltonov sukob sa medijima, nakon što je Britanac napustio konferenciju za medije u Japanu i rekao da će se minimalno pojavljivati pred novinarima. "Jasno je da su medijima potrebni naslovi. To ide u oba pravca. Luis je imao nekoliko loših nedelja, ali ako se oporavi u predstojećoj trci u Ostinu, opet će biti heroj. On je jedan od najvećih heroja Velike Britanije. Osvajao je šampionske titule u Formuli 1, a to nije lako", rekao je Volf.11:15 - Dragićević prešao u ArisNekadašnji kapiten košarkaša Crvene zvezde Tadija Dragićević pojačao je redove grčkog prvoligaša Arisa, objavio je klub iz Soluna. Dragićević u Aris dolazi kao zamena za povređenog Viktora Sanikidzea, koji će biti van terena najmanje šest meseci. On se i letos pominjao kao pojačanje "ratnika", ali su dve strane tek sada pronašle "zajednički jezik" oko potpisa ugovora do kraja sezone. Dragićević je od aprila bez kluba, nakon što je dobio otkaz u podgoričkoj Budućnosti zbog napada na sudiju na utakmici sa Jedinstvom iz Bijelog Polja. Ovaj 30-godišnji krilni košarkaš tokom karijere igrao je za Mega Vizuru, Romu, Albu, Bjelu, Azovmaš, Efes i Strazbur.

11:00 - Bogunović: Golijanin je morao da glasa protiv prijema Kosova u FIVBPredsednik Odbojkaškog saveza Vojvodine Petar Bogunović ogradio se od stava prvog čoveka OS Srbije Nenada Golijanina i poručio da je moralo da se glasa protiv prijema Kosova u Svetsku federaciju (FIVB). Golijanin je na Kongresu FIVB u Buenos Ajresu bio uzdržan po pitanju članstva Kosova, dok je Španija bila protiv. "Za razliku od predsednika OSS-a, postoje države i njene organizacije koje drže do svog stava i principa da neko ko nema svoje mesto u Ujedinjenim nacijama i ko je oteo tuđu teritoriju ne može da bude član bilo čega", naveo je Bogunović u saopštenju. Bogunović, inače potpredsednik OS Srbije, rekao je da je "Golijanin morao da bude protiv, bez obzira što bi velika većina pobedila i primila nepriznatu državu u FIVB". "Želim da istaknem da je OS Vojvodine, na čijem sam čelu, takođe ne podržava stav predsednik OS Srbije Nenada Golijanina", poručio je Bogunović.

10:40 - Sautgejt: Nasledio sam haos u reprezentacijiPrivremeni selektor Engleske Garet Sautgejt rekao je da je po dolasku u tu fudbalsku reprezentaciju nasledio "nered" i pohvalio je golmana Džoa Harta što je dobrim odbranama doneo ekipi bod u utakmici protiv Slovenije u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo 2018. godine. Sautgejt je prošlog meseca preuzeo državni tim, koji bi trebalo da predvodi u četiri utakmice. U prvom meču Englezi su pobedili Maltu sa 2:0, a sinoć su odigrali bez golova u Ljubljani sa Slovenijom. "Cilj je da se plasiramo na Svetsko prvenstvo i možda nas ovaj bod vodi ka tome. Nasledili smo nered i morali smo da smirimo brod", rekao je Sautgejt. Engleska je prva u Grupi F sa sedam bodova i ima dva više od Litvanije i Slovenije.

10:20 - Novicki postaje savetnik u BajernuLegendarni nemački košarkaš Dirk Novicki dobio je ponudu da po završetku igračke karijere postane savetnik minhenskog Bajerna, tima koji sa klupe predvodi Aleksandar Đorđević. Predsednik Bajerna Uli Henes izjavio je bi voleo da 38-godišnji krilni košarkaš obuče dres Bavaraca, ali da je zbog finansija realnije da preuzme neku od funkcija u klubu kada on to odluči. "Ukoliko Dirk razmišlja o ulozi savetnika posle karijere, dobrodošao je u Bajern. Još uvek ne možemo da ga priuštimo kao igrača, čak i ukoliko bismo imali budžet od 10 miliona evra. Možda jednog dana organizujemo košarkašku utakmicu na Alijanc areni pred 70.000 navijača protiv Čikaga ili nekog tima iz NBA lige u čast Novickog", rekao je Henes, praktično novi-stari predsenik Bajerna jer se jedini kandidovao za to mesto. Novicki je letos potpisao novi, dvogodišnji ugovor sa Dalasom, ali ima opciju da po završetku prve sezone raskine ugovor ukoliko odluči da ode u igračku penziju. Jedan od najboljih evropskih košarkaša u istoriji NBA lige član Maveriksa je od 1998. godine, sa kojima je osvojio šampionski prsten 2011. godine.

09:55 - Austrija u stalnoj potrazi za talentima stranog poreklaFudbalski savez Austrije (OFB) nalazi se u stalnoj potrazi za mladim talentima migrantskog porekla, koji su suočeni sa teškom odlukom o igranju u austrijskom dresu zbog ponosa, vizija i želja da zaigraju za zemlju porekla. Austrijska reprezentacija nastupila je u Beogradu, u kvalifikacionoj utakmici za Svetsko prvenstvo, sa dva igrača srpskog porekla Markom Arnautovićem i Aleksandrom Dragovićem, kao i Zlatkom Junuzovićem rođenom u Srbiji, koji su se, pre više godina, odlučili "protiv" zemlje predaka.Međutim nije čest slučaj da takvi talenti obuku dres Austrije. Tako je Sinan Bitići, koji je prošao sve mlade austrijske selekcije odlučio da zaigra za kosovsku reprezentaciju. "To boli. Borio sam se za njega sve do kraja. Međutim njegova želja iz srca bila da zaigra za Kosovo, i to moramo prihvatiti", kazao je sportski direktor OFB Vili Rutenštajner.

09:30 - Zimonjić i Conga u četvrtfinalu Mastersa u ŠangajuSrpski teniser Nenad Zimonjić i Francuz Žo Vilfred Conga plasirali su se u četvrtfinale Mastersa u Šangaju, pošto su eliminisali četvrte nosioce Ravena Klasena i Rajeva Rama 6:4, 6:2. Zimonjić i Conga su odlično servirali, protivnicima su dozvolili samo dve brejk šanse, dok su na drugoj strani napravili tri brejka i obezbedili prolaz dalje. Njih dvojica se u borbi za polufinale sastaju sa drugim nosiocima Majkom i Bobom Brajanom iz SAD. Masters u Šangaju igra se za nagradni fond od 5.452.985 dolara.

09:00 - Pobede Majamija, Memfisa, Dalasa...Košarkaši Majamija, Memfisa, Dalasa i Portlanda pobedili su u predsezonskim mečevima NBA lige. Majami je pobedio Bruklin 121:100. Memfis je bio bolji od Filadelfije 121:91. Dalas je pobedio Oklahomu 114:109, dok je Portland posle produžetka nadigrao LA Lejkerse 109:106.

08:30 - Durent: Drago mi je što su Voriorsi izgubili

08:00 - VESTI KOJE SU OBELEŽILE PRETHODNI DAN MOŽETE PROČITATI OVDE

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track