BLOG UŽIVO, VIDEO: Darušafaka slavila protiv Fenerbahčea
Foto: Euroleague.net

NAJNOVIJE INFORMACIJE IZ SVETA SPORTA

BLOG UŽIVO, VIDEO: Darušafaka slavila protiv Fenerbahčea

Fudbal -

Sve o sportskim dešavanjima na jednom mestu, najnovije informacije, rezultati, najave predstojećih događaja.

BEOGRAD - Dobrodošli na Kurir sport! Pratite najnovije vesti iz sveta sporta na jednom mestu.

23:49 - Pobeda Sosijedada protiv EspanjolaFudbaleri Real Sosijedada pobedili su u gostima ekipu Espanjola sa 2:1 u prvoj utakmici 22. kola španske Primere. Sosijedad je četvrti na tabeli Primere sa 41 bodom, dok je Espanjol osmi sa 32 boda.Karlos Vela je doneo prednost Sosijedadu u 26. minutu, ali je samo devet minuta kasnije izjednačio Ernan Peres. Pobedu gostujućem timu obezbedio je Iljaramendi pogotkom u 61. minutu. Real Sosijedad u narednom kolu dočekuje Viljareal, a Espanjol gostuje Real Madridu.h

23:36 - Trijumf Galatasaraja u BarseloniKošarkaši Galatasaraja pobedili su u gostima ekipu Barselone sa 69:62 (10:16, 16:12, 19:22, 24:12), u utakmici 22. kola Evrolige. Turska ekipa je stigla do sedme pobede u Evroligi i nalazi se na 14. mestu na tabeli, dok Barselona sada ima skor od osam pobeda i 14. poraza i zauzima 12. poziciju. Najzaslužniji za pobedu Galatasaraja u Španiji bio je Aleks Tajas sa 19 poena, a najbolje su ga pratili Blejk Šilb sa 16 poena, odnosno Džon Dibler sa 14 poena. U katalonskom timu istakao se Aleksandar Vezenkov sa 18 poena, dok je Peteri Koponen dodao 15. Njih dvojica su bili i jedini igrači Barselone sa dvocifrenim učinkom. Galatasaraj u narednom kolu gostuje Crvenoj zvezdi, dok Barselona ide u goste Armaniju. ;

23:24 - Teniserke Srbije protiv Poljske u mini u plej-ofuFed kup reprezentacija Srbije igraće u Talinu u mini plej-ofu Prve grupe Evro-afričke zone protiv selekcije Poljske. Ukoliko izabranice Tatjane Ječmenice Jevtić trijumfuju, obezbediće plasman u baraž za popunu Druge Svetske grupe. Duel između Srbije i Poljske na programu je sutra. Drugi par čine Hrvatska i Velika Britanija. Teniserke Srbije su ranije danas pobedile selekciju Izraela, a prethodno su bile bolje od Estonije i Bugarske, pa su zauzele prvo mesto u Grupi D. Fed kup reprezentacija Poljske je bila prva u Grupi A pobedama nad Austrijom i Gruzijom.

23:15 - Majnc bolji od AugsburgaFudbaleri Majnca pobedili su na svom terenu ekipu Augsburga sa 2:0, u prvoj utakmici 20. kola Bundeslige. Domaća ekipa povela je golom Levina Oztunalija u 31. minutu, a pobedu Majnca je potvrdio Hairo Samperio u 62. minutu iz jedanaesterca. Majnc je posle sedme pobede od početka sezone, a prve posle četiri kola, na devetom mestu na tabeli Bundeslige sa 25 bodova. Augsburg, na drugoj strani, ima bod manje i nalazi se na 11. poziciji. Fudbaleri Majca u narednom kolu dočekuju Verder, dok Augsburg na svom terenu igra protiv Bajer Leverkuzena.

23:05 - Zadar slavio protiv MornaraKošarkaši Zadra pobedili su na svom terenu Mornar iz Bara sa 80:62 (24:16, 10:19, 23:16, 23:11), u prvoj utakmici 22. kola Jadranske lige. Zadar je upisao sedmu pobedu u regionalnom takmičenju i nalazi se na 11. mestu na tabeli, dok je Mornar deveti sa istim skorom od sedam trijumfa i 15 poraza. Najefikasniji u hrvatskom timu bio je Ivan Marinković sa 17 poena, Boris Barać je dodao 13, a Jakov Vladović i Janik Frenki po 11. U redovima Mornara najbolji je bio Antiba Veler koji je postigao 28 poena.

22:56 - Olimpijakos upisao 16. pobedu u EvroligiKošarkaši Olimpijakosa pobedili su na svom terenu ekipu Žalgirisa sa 73:64 (19:19, 16:16, 21:19, 17:10), u 22. kolu Evrolige. Grčka ekipa je upisala 16. pobedu i ima isti skor kao i moskovski CSKA, dok je Žalgiris zabeležio 13. poraz i deseti je na tebeli. Olimpijakos je do pobede vodio Jorgos Printezis sa 17 poena, Met Lodžeski je dodao 12, a Vasilis Spanulis poen manje. Srpski košarkaš Nikola Milutinov je utakmicu završio sa pet poena. U poraženom timu najbolji je bio Lukas Lekavičijus sa 11 poena. U narednom kolu Olimpijakos gostuje Fenerbahčeu, dok Žalgiris ide u goste Bambergu.

22:37 - Dragana Cvijić prelazi u Vardar iz BudućnostiSrpska rukomentašica Dragana Cvijić igraće za skopski Vardar od naredne sezone, objavio je makedonski šampion. Dvadesešestogodišnja Cvijićeva trenutno igra za podgoričku Budućnost, sa kojom je dva puta bila evropski prvak. Sa skopskim rukometnim klubom potpisala je dvogodišnji ugovor. Kako ističu iz Vardara, Cvijićeva važi za jednog od najboljih pivotmenna na svetu i njen dolazak će značiti mnogo za još jaču igru prvenstveno u odbrani, ali i napadu. Zbog povrede je propustila prvi deo sezone Lige šampiona, a sada je ponovo deo Budućnosti u glavnoj fazi tog takmičenja u kojem redovno igra od 2009. Godine. Prvo za ekipu Krim, a zatim od 2011. za Budućnost. Na reprezentativnom planu je sa reprezentacijom Srbije osvojila i srebrnu medalju na Svetskom prvenstvu 2013.

22:25 - Španović pobedila na mitingu u BerlinuNajbolja srpska atletičarka Ivana Španović pobedom na mitingu u Berlinu otvorila je novu sezonu. Ona je u skoku u dalj opravdala ulogu favorita skokom 6,87 metara i najavila dobru formu uoči Evropskog dvoranskog prvenstva u Beogradu. Drugo mesto pripalo je Klaudiji Salman-Rat (6,76), a treće Aleksandri Vester sa 6,71. Više o ovoj vesti možete pročitati OVDE

22:09 - Kuzmić: Cela ekipa zaslužila priznanjeKošarkaš Crvene zvezde Ognjen Kuzmić proglašen je za najkorisnijeg igrača u januaru u Evroligi, ali je istakao da je za to priznanje zaslužna cela ekipa. "Veliko priznanje za mene, ali mislim da je malo nezahvalno da samo ja to dobijem, zaslužila je cela ekipa. Košarka je timski sport, ne može jedan igrač ništa da uradi", rekao je Kuzmić. Košarkaši Crvene zvezde su u januaru odigrali bez greške, a pobede crveno-belih je pratio i sjajan individualni učinak Ognjena Kuzmića. Evroliga je Kuzmića proglasila za najboljeg u januaru, a navijači su u konkurenciji sa Stefanom Jovićem, za tek poneki glas na društvenim mrežama, proglasili centra Zvezde za najboljeg igrača prvog meseca u tekućoj godini. "Našli smo zajedničku hemiju, funkcioniše sve na najbolji način za sad. Ako ostanemo svi zdravi, mislim da će biti teško da nas bilo ko dobije, pogotovo kod kuće gde imamo najbolje navijače", rekao je Kuzmić. Kuzmić je naveo da mu je dolazak u Zvezdu bila 'odlična odluka'. "Dug put je bio do Zvezde. Ovo mi je najbolja sezona u karijeri. Odgovara mi stil igre koji trener zahteva od nas. Ja sam više odbrambeni igrač nego napadački, i taj stil igre koji mi igramo, više je odbrambeni i to mi odgovora", rekao je Kuzmić.

Ognjen Kuzmić, foto: Saša Pavlić
Ognjen Kuzmić, foto: Saša Pavlić

21:52 - Darušafaka slavila protiv FenerbahčeaKošarkaši Darušafake pobedili su večeras na svom terenu ekipu Fenerbahčea sa 72:65 (10:20, 24:11, 13:16, 25:18), u 22. kolu Evrolige. Darušafaka je tako prekinula niz od tri uzastopna poraza, a posle 11. trijumfa od početka sezone nalazi se na devetom mestu na tabeli. Ekipa Dejvida Blata je ostala u trci za plasman u plej-of jer ima isti skor kao i Efes na osmom mestu, a pobedu manje od Crvene zvezde i Baskonije. Fenerbahče je, na drugoj strani, na četvrtoj poziciji sa skorom od 14 pobeda i osam poraza. Vil Klajbern je bio najefikasniji u pobedničkom timu sa 20 poena, Ante Žižić je dodao 14, a Bred Vonamejker 12 poena. U redovima Fenerbahčea najbolji je bio srpski reprezentativac Bogdan Bogdanović sa 18 poena, Ekpe Judo je ubacio 14, a Bobi Dikson dva poena manje. Nikola Kalinić je meč završio sa šest poena, dok je Jan Veseli postigao poen manje. Ekipa Dejvida Blata u naredom kolu gostuje Real Madridu, a Fenerbahče dočekuje Olimpijakos.

21:19 - Dimitrov bolji od TroickogSrpski teniser Viktor Troicki nije uspeo da se plasira u polufinale turnira u Sofiji, pošto je izgubio od Grigora Dimitrova 6:3, 6:3. Bio je to njihov peti meč i treća uzastopna pobeda bugarskog tenisera.Turnir u Sofiji igra se za nagradni fond od 482.060 evra.

Viktor Troicki, foto: AP
Viktor Troicki, foto: AP

21:03 - Teniserke Srbije pobedile i IzraelTeniserke Srbije pobedile su u Talinu selekciju Izraela sa 2:1, u trećem kolu Grupe D u Prvoj grupi evro-afričke zone Fed kupa. Posle dva singl meča rezultat je bio 1:1, ali su Izraelke potom predale meč dublova. Srbija je povela pošto je Ivana Jorović pobedila Maju Tahan sa 6:1 i 6:0, a izjednačenje Izraelu je donela Deniz Hazanjuk trijumfom nad Ninom Stojanović sa 6:4, 6:2. Teniserke Srbije su u Talinu prethodno pobedile Estoniju i Bugarsku, pa su današnjom pobedom izborile plasman u mini plej-of u kome će se za plasman u baraž boriti s pobednikom Grupe A. U Grupi A su Poljska, Austrija i Gruzija.Još nije poznato ko će biti protivnik izabranica Tatjane Ječmenice Jevtić. Mini plej-of je na programu sutra.

20:26 - Murinjo uveren da će Ibrahimović ostati u JunajteduTrener fudbalera Mančester junajteda Žoze Murinjo rekao je da je siguran da će Zlatan Ibrahimović ostati u tom klubu i po završetku sezone. "On je došao s namerom da ostane dve sezone. Prva godina je bolja od bilo kakvih očekivanja. On zna da ćemo pokušati da budemo bolji sledeće sezone i da ćemo to želeti podelimo s njim, što će verovatno biti poslednja godina njegove karijere na najvišem nivou", rekao je Murinjo. Šveđanin je u Junajted došao prošlog leta iz Pari Sen Žermena, a potpisao je jednogodišnji ugovor s mogućnošću produžetka saradnje na još godinu dana. Ibrahimović za sada ima sjajnu sezonu, pošto je na 33 utakmice postigao 20 golova. "Uveren sam da će ostati. Nema problema s njegovom porodicom, ponudio sam mu nekoliko dodatnih slobodnih dana da otputuje u Švedsku na nakoliko dana, ali on to ne želi", dodao je Portugalac.

19:27 - Srbija povela protiv IzraelaTeniserke Srbije povele su u Talinu protiv Izraela sa 1:0, u trećem kolu Grupe D u Prvoj grupi evro-afričke zone Fed kupa. Prvi poen Srbiji donela je Ivana Jorović koja je pobedila Maju Tahan u dva seta, 6:1 i 6:0. U drugom meču sastaju se Nina Stojanović i Deniz Hazanijuk, a posle toga je na programu meč dublova. Srbija je juče pobedila Bugarsku sa 2:1, a pre dva dana slavila je istim rezultatom protiv Estonije. U Talinu, glavnom gradu Estonije, ekipe se takmiče u četiri grupe. Pobednici grupa igraće u mini plej-ofu, a najbolji će obezbediti plasman u baraž za ulazak u Svetsku B grupu za 2018. godinu.

18:08 - Plavšić:Srećan sam zbog golova, ali najbitnije da nema povredaFudbaler Crvene zvezde Srđan Plavšić rekao je da ga raduje što je na prijateljskoj utakmici protiv ukrajinske Zirke bio dvostri strelac i asistent, ali da je najbitnije što nije došlo do povreda u ekipi. "Dva gola i dve asistencije ;mnogo znači pred nastavak sezone, srećan sam zbog toga. Ipak, najbitnije je da se niko nije povredio i da smo svi odradili svih 90 minuta kao što je šef tražio", rekao je Plavšić. Fudbaleri Crvene zvezde ostvarili su četvrti trijumf na pripremama na Kipru, pošto su danas sa 6:2 pobedili ukrajinsku Zirku, a Plavšić je bio dvostruki strelac. Konkurencija na bočnim pozicijama u Zvezdi je velika, ali se Plavšić nalazi blizu startnih 11. "Svi smo na istom zadatku i u istom klubu, znamo šta nas čeka, videćemo ko će da igra. Jesam blizu startne postave posle povratka iz SAD, mislim da sam se namestio dobro... Ja sam jednostavno takav, uvek dajem sve od sebe", rekao je Plavšić. Na pitanje da li je povreda ruke prošlost, Plavšić je odgovorio potvrdno. "Kada igram bandažiram je za svaki slučaj, ako me lopta napuca, ali inače skidam, dobro je ruka", rekao je on.

Srđan Plavšić, Foto: Saša Pavlić
Srđan Plavšić, Foto: Saša Pavlić

17:13 - Kukalova osvojila zlato u sprintuČehinja Gabrijela Kukalova osvojila je zlatnu medalju u sprint trci na 7,5 kilometara u biatlonu na Svetskom prvenstvu u austrijskom Hohfilcenu. Kukalova je bila precizna u oba stava, pogodila je svih 10 meta i trku završila za 19 minuta i 12,6 sekundi. Ona je tim rezultatom Češkoj donela prvo zlato u biatlonu u pojedniačnoj konkurenciji na prvenstvima sveta. Nemica Laura Dahlmejer osvojila je srebrnu medalju, takdje je bila precizna svih 10 puta, ali je na kraju za pobedinicom zaostajala četiri sekunde, dok je Francuskinja Ane Ševalije osvojila bronzanu meadlju sa 25,1 sekundom zaostatka i takodje svih 10 pogodjenih meta. Kukalovoj, aktuelnoj šampionki Svetskog kupa, ovo je šesta medalja na velikim takmičenjima, uključujući i dva srebra s Olimpijskih igara 2014. godine iz Sočija. Nekoliko sati pre početka današnjeg sprinta, Medjunarodna biatlon federacija (IBU) suspendovala je Ruskinju Ekaterinu Glazrinu zbog sumnje na doping.16:44 - Vilijan: Žoze se raspitivao za meneFudbaler Čelsija Vilijan otkrio je da je Žoze Murinjo pokušao proteklog leta da ga dovede u Mančester junajted. Ove sezone Vilijan je u rotaciji kod Antonija Kontea, nije standardan, a prednost ima Španac Pedro. Vilijan je bio ključni igrač u sastavu Čelsija koji je predvodio Murinjo, a koji je osvojio titulu pre dve godine. "Raspitivali su se. I Mančester junajted se raspitivao, jer je sada tamo Murinjo. Za ostale ne znem, jer uvek ima nešto na internetu. Drago mi je što postoje klubovi koji se dive mom radu", rekao je Vilijan.

15:30 - DFB traži kažnjavanje BorusijeFudbalski savez Nemačke (DFB) zatražio je danas oštre kazne i delimično zatvaranje tribina Vestfalena, stadiona Borusije Dortmund, čiji su navijači ove sezone načinili nekoliko prestupa. DFB u saopštenju zahteva zatvaranje južne tribine Vestfalena na jednu utakmicu i kaznu od 100.000 evra za isticanje nepristojnih transparenata i vredjanja protivničkih igrača na utakmici protiv Lajpciga prethodne nedelje, ali i ranijim mečevima ove sezone protiv Majnca, Hofenhajma i gostovanju protiv Lajpciga. Borusija je od ranije ove sezone pod uslovnom kaznom, kojom bi na jednoj utakmici bila zatvorena južna tribina. DFB je u saopštenju naveo da ne može da kažnjava klubove zbog incidenata koji su se dogodili van stadiona, poput nereda prethodne nedelje kada je povredjeno nekoliko navijača Lajpciga.

15:16 - Zvezda ubedljiva protiv Zirke, het-trik BoaćijaFudbaleri Crvene zvezde zabeležili su i četvrtu pobedu na pripremama na Kipru, pošto su danas savladali Ukrajinsku Zirku 6:2 (4:1). Ponovo je blistao Ričmond Boaći, strelac tri pogotka, dva puta se u strelce upisao Srđan Plavšić, a pogodio je i Nemanja Milić. Zvezda je prethodno sa po 1:0 savladala mađarski Šopron i rumunsku Olimpiju Satu Mare, dok je Aris iz Limasola savladala 3:1.

15:00 - Novi Pazar želi pobedu protiv NišaTrener odbojkaša Novog Pazara Saša Stefanović rekao je danas da njegova ekipa oseća posledice umora, ali i da veruje u pobedu protiv Niša u utakmici 15. kola Superlige. "Prešli smo 1.500 kilometara za četiri dana, sledi nam treća utakmica za šest dana, ali dobro je da se vraćamo u našu dvoranu. Pokušaćemo da se što bolje spremimo, možda uradimo i neku suplementaciju da bi imali dovoljno energije. Želimo da zadržimo drugo mesto do početka plej-ofa, a pobeda bi nas približila željenom cilju", rekao je Stefanović. Novi Pazar je drugoplasirani na tabeli sa 11 pobeda i tri poraza, dok je Niš na šestom mestu sa šest dobijenih i osam izgubljenih mečeva. Sva tri prethodna superligaška duela ovih timova pripala su Nišlijama, koje je prošle sezone predvodio upravo Stefanović. Niš je jedini sastav protiv kojeg Novi Pazar nema pobedu u elitnom rangu. "Njihovi srednjaci (Milan Stojković i Milan Mijalković) medju najboljima su u ligi, ali na toj poziciji i ja ima trojicu sjajnih igrača (Dušana Lopara, Benjamina Dacu i Marka Božovića). Korektora Niša Predraga Pržića mučilo je koleno, ali je odličan igrač. Iskusni su, rasterećeni i uvek motivisani da dobro odigraju", ocenio je Stefanović.

14:39 - Premijer liga: Ali i Klement najbolji u januaruFudbaler Totenhema Dele Ali i menadžer Svonsija Pol Klement izabrani su za najbolje u Premijer ligi za januar mesec. Ali je na pet utakmica postigao isto toliko golova, dok je Klement, treći menadžer Svonsija ove sezone, predvodio ekipu do cetiri pobede na tri utakmice i "beg sa dna" tabele. Totenhem ovog vikenda gostuje Liverpulu, dok Svonsi dočekuje Lester.14:20 - Holdener osvojila zlato u alpskoj kombinacijiŠvajcarska skijašica Vendi Holdener osvojila zlatnu medalju u alpskoj kombinaciji na Svetskom prvenstvu u Sankt Moricu. Holdener je do prve medalje na prvenstvima sveta došla u vremenu od minut, 58 sekundi i 88 stotinki. Ona je posle spusta bila na sedmom mestu, da bi sjajnom slalomom, ali i padom drugoplasirane Slovenke Ilke Štuhec i vodeće Italijanke Sofije Gođe, došla do najvećeg trijumfa u karijeri. Srebrnu medalju osvojila je domaća takmičarka Mišel Gizin, koja je zaostajala samo pet stotinki, dok se bronzanim odlčjem okitila Austrijanka Mikaela Kirgaser sa 38 stotinke zaostatka, koja je ujedno pokvarila trostruko slavlje Švajcarkinja, pošto je završila ispred Deniz Fajerabend. Trećeplasirana posle spusta Švajcarkinja Lara Gut pala je na treningu slaloma i potom je helikopterom prebačena u bolnicu, ali još uvek nema informacija o povredama. Na petom mestu našla se Amerikanka Lindzi Von, dok je šesto mesto zazuela Marija-Mišel Ganjon iz Kanade, a sedma je bila Italijanka Federika Brinjone. Prvih deset kompletirale su Slovenka Maruša Ferk, Rikarda Haser iz Austrije i Norvežanka Ragnhild Movinkel. Takmičenje na Svetskom prvenstvu u Sankt Moricu kod žena nastaviće se u nedelju kada je na programu spust.

13:49 - Savinova ostala bez medalja zbog dopingaRuska atletičarka Marija Savinova zbog dopinga suspendovana je do 2019. godine, a oduzete su joj i četiri zlatne medalje sa velikih takmičenja u trkama na 800 metara. Svi rezultati Savinove od jula 2010. do avgusta 2013. godine su poništeni, što znači da je ostala i bez zlatne medalje na Olimpijskim igrama u Londonu, Evropskom prvenstvu u Barseloni, Svetskom u Daeguu i Svetskom u dvorani u Dohi. Kaznu je potvrdio Sportski sud za arbitražu u Lozani (CAS) istakavši da su postojali jasni dokazi da je Savinova koristila nedozvoljene supstance, pa je dobila četvorogodišnju suspenziju, računajući od 2015. godine. Pored medalja, Savinova će morati da vrati novac od nagrada.

13:33 - Lara Gut pala na treningu slaloma i odustala od kombinacije na SPŠvajcarska skijašica Lara Gut odustala je alpske kombinacije na Svetskom prvenstvu u Sankt Moricu, pošto je danas pala na treningu slaloma. Potparol švajcarske ekipe Žerom Krig rekao je da je Gut prevezena u bolnicu u Sankt Moricu, ali detalje o eventualnim povredama nije iznosio. Gut je posle jutrošnjeg spusta u alpskoj kombinaciji zauzimala treće mesto sa 43 stotinke zaostatka za vodećom Italijankom Sofijom Gođom. Ovaj 25-godišnja Švajcarkinja retko učestvuje u slalom trkama u Svetskom kupu, ali je i pored toga osvojila srebrnu medalju u alpskoj kombinaciji na Svetskom prvenstvu 2009. godine u Val d'Izeru. Slalom trka u okviru alpske kombijnacije startovala je u 13.00. Gut je bila glavni favorit za trijumf u superveleslalomu, ali je zauzela tek treće mesto na trci održanoj u utorak. Ona se smatra jednim od glavnih favorita za osvajanje medalje u spustu u nedelju. Gut je trenutno drugoplasirana u generalnom plasmanu Svetskom kupa iza Amerikanke Mikaele Šifirin.13:14 - Kinezi preuzimaju Milan 3. martaKineski konzorcijum Sino-Evropa sport, posle nekoliko odlaganja, konačno će 3. marta preuzeti fudbalskog velikana Milan, tvrdi italijanski list Tutosport. Kinezi će između 20. i 27. februara uplatiti 320 miliona evra kompaniji Fininvest, predsednika "rosonera" Silvija Berluskonija, i tako preuzeti većinski paket deonica posle "kapare" od 100 miliona evra. Novi vlasnici obavezali su se da će dodatnih 100 miliona evra uložiti u infrastrukturu kluba, kao i isti iznos za transfere fudbalera u letnjem prelaznom roku. Ceo posao mogao je da bude završen još u decembru, čak i ranije, ali je odložen za mart zbog pojedinih odluka Vlade Kine. Naredni sastanak dve strane zakazan je za 1. mart, a sve bi trebalo da bude kompletirao dva dana kasnije. Na taj način dva velikana sa San Sira imaće vlasnike iz Kine, pošto je Inter ranije preuzela Suning grupa.12:47 - Mareska završio karijeru na svoj rođendanPoznati italijanski fudbaler Enco Mareska odlučio je da završi karijeru na svoj rođendan u 37. godini. Mareska, koji je najveći pečat u karijeri ostavio u Juventusu i Sevilji, odlučio je da prestane sa aktivnim igranjem posle kratke epizode u italijanskom drugoligašu Veroni. Prve seniorske utakmice odigrao je u engleskom Vest Bromvič Albionu, da bi se posle samo dve godine vratio u domovinu gde je nastupao za Juventus, Bolonju, Pjaćencu, Fiorentinu, Sampdoriju i Palermo. Zapažene partije imao je i u Španiji u dresovima Malage i Sevilje, sa kojom je osvojio dva UEFA kupa, a posebno će pamtiti prvo finale 2006. godine kada je postigao dva gola u pobedi nad Midlzbrom 4:0 i bio proglašen za najboljeg igrača utakmice. Zanimljivo je da nikada nije debitovao za A tim reprezentacije Italije, iako je bio pozivan u sve mlađe selekcije Azura.12:35 - Branković očekuje uspešno Evropsko dvoransko prvenstvo u BeograduGeneralni sekretar Atletskog saveza Srbije (ASS) Slobodan Branković rekao je da je uveren da će predstojeće Evropsko dvoransko prvenstvo u Beogradu biti odlično organizovano i da će srpski reprezentativci osvojiti brojne medalje. "Organizaciono, tu dilema nema i neće ih biti. Kao organizatori, bezbroj puta smo se dokazali. Ne samo da će Beogradska arena biti sjajno pripremljena, a borilašta savršena, već će i brojni gosti iz Evrope upoznati Beograd u najlepšem svetlu", rekao je Branković, saopštio je ASS. Evropsko dvoransko prvenstvo održaće se od 3. do 5. marta u Beogradskoj areni. "Što se tiče medalja, sigurno je da će ih biti. Imamo izvrsne asove i čvrsto verujem da će ovo evropsko prvenstvo takmičarski biti izuzetno uspešno. Zaista je nezahvalno prognozirati jer će u Beogradu biti mnogo kvalitetnih atletičara, a svi imaju jedan cilj, da budu najbolji. Imamo svoje adute i verujem u njih", naveo je Branković koji je i predsednik lokalnog Organizacionog komiteta.12:16 - Anđelković: Prijaju pohvale ali želim i moram boljeFudbaler Crvene zvezde Dušan Anđelković rekao je da mu prijaju pohvale saigrača i uprave zbog dobrog rada i igara tokom priprema, ali da još nije zadovoljan formom i da očekuje da bude još bolji. "Generalno sam zadovoljan, ali još nisam na fizičkom nivou da bih bio potpuno. Svakom igraču je važno da na utakmicama daje golove, asistira", rekao je Anđelković na pripremama na Kipru. Anđelković je uz Ričmonda Boaćija najviše pokazao na pripremama u Pafosu. On je asistirao kod sva tri gola koja je postigao napadač iz Gane i istakao se kao jedan od jačih aduta trenera Miodraga Božovića. Pohvale je dobio od svih. Najviše od Boaćija, koji je izjavio da Anđelković deluje kao da ima 22, a ne 34 godine, ali i generalnog direktora kluba Zvezdana Terzića. "Normalno je da prija kada vas hvale saigrači, ali i ljudi iz uprave. Pohvale znače, ali isto tako znam da treba da nastavim sa dobrim radom, da podižem formu", kazao je levi bek crveno-belih. Anđelković je uzvratio pohvale Boaćiju, za koga je rekao da je pokazao da ima odličnu realizaciju.11:50 - Milivojević dobio britansku vizu, spreman za debi u PalasuSrpski fudbaler Luka Milivojević dobio je britansku dozvolu i spreman je da sutra debituje za Kristal Palas u utakmici protiv Stouka u Premijer ligi. Milivojević je poslednjeg dana januarskog prelaznog roka došao u londonski klub, ali mu je više od nedelju dana bilo potrebno da sakupi potrebnu dokumentaciju za dobijenje britanske vize. "Luka je konačno dobio vizu, videćemo da li ćemo da koristimo za utakmicu protiv Stouka", rekao je menadžer Kristal Palasa Sem Olerdaj. Kristal Palas je za transfer Milivojevića platio 15 miliona evra Olimpijakosu, gde je imao ulogu kapitena. Prethodno je nosio dresove Anderlehta, Crvene zvezde i Rada, dok za A tim selekcije Srbije ima 19 utakmica.

11:25 - Maradona kritikovao FIFA, pa postao njen ambasador 11:03 - Konte: Kosta će dugo ostati u Čelsiju 10:48 - Kazahstan negirao doping svog biatlon tima 10:30 - Figo: Otišao sam u Real jer me u Barseloni nisu cenili

10:05 - Nemanja Nikolić potpisao ugovor sa VoždovcemDosadašnji kapiten Hapoela iz Tel Aviva Nemanja Nikolić potpisao je ugovor sa Voždovcem, saopštio je beogradski fudbalski klub. Nikolić je krajem januara napustio Hapoel zbog finansijskih problema kluba, trener Voždovca Ilija Stolica bio je zainteresovan za njega, pa je 29-godišnji vezni igrač potpisao ugovor sa beogradskim klubom. "Svaki igrač voli sredjen klub i čistu fudbalsku situaciju, a to Voždovac definitivno ima. Takodje, uz sve to i nezavisan trener je preduslov za dalji napredak i transfer u željenu sredinu", rekao je Nikolić, navodi se na sajtu Voždovca. Nikolić je prošao školu Crvene zvezde, a igrao je za OFK Beograd, Dinamo iz Minska i Bate Borisov. On je standardni reprezentativac Crne Gore. Generalni direktor Voždovca Goran Grkinić izrazio je zadovoljstvo dolaskom Nikolića. "Čim se pojavila mogućnost da reagujemo, to smo i učinili i u dogovoru sa trenerom doveli smo igrača koji će biti ozbiljno pojačanje za naš klub. Nemanja je odličan igrač i sjajan čovek i smatramo da će takav igrač sigurno napraviti prevagu u borbi za plej-of. Potpisan je ugovor na obostrano zadovoljstvo i Nemanja se već priključio treninzima Voždovca", rekao je Grkinić.

09:44 - Baksi bez Parkera godinu danaKrilni centar Milvokija Džabari Parker odustvovaće sa terena godinu dana pošto je pokidao prednji ukršteni ligament levog kolena, saopštili su Baksi. Parker je pre dve godine, takođe, u svojoj ruki sezoni doživeo tešku povredu kolena. "Ispitivanja sprovedena u četvrtak pokazala su da je Parker pokidao prednji ukršteni ligametn levog kolena protiv Majami Hita. Za njega je sezona završena, a procenjuje se da će 12 meseci odsustvovati sa terena", navodi se u saopštenju Milvokija. Parker je ove sezone prosečno postizao po 20,1 poen i beležio 6,2 skoka i 2,8 asistencija, bio veliki adut Džejsona Kida u borbi za plej-of. Milvoki je trenutno na 11. mestu u Istočnoj konferenciji sa 22 pobeda i 29 poraza.

09:23 - Oklahoma pobedila šampionaKošarkaši Oklahome savladali su na svom terenu šampiona NBA lige Klivlend 118:109, uz 26. tripl-dabl ove sezone Rasela Vestbruka. Lider Tandera je sa 29 poena, 12 skokova i 11 asistencija vodio svoj tim do 31. pobede, dok je Klivlend zabeležio 16. poraz, ali ostao na čelu Istočne konferencije. Vestbruk je imao veliku podršku saigrača pošto je Viktor Oladipo ubacio 23 poena, Stiven Adams 20, dok je na suprotnoj strani Lebron Džejms stao na "samo" 18. Novi trijumf ostvario je Boston, u Portlandu 120:111, ponovo na krilima sjajnog Ajzee Tomasa koji je završio meč sa 34 poena, dok je Džejms Harden upisao 30 koševa u pobedi Hjustona nad Šarlotom. U preostala dva sinoćnja meča, Dalas je posle produžetaka bio bolji od Jute 112:105, a Filadelfija od Orlanda 112:111.

09:10 - Luis Suarez suspendovan na dve utakmice zbog isključenja protiv AtletikaNapadač Barselone Luis Suarez suspendovan je na dve utakmice zbog crvenog kartona dobijenog na revanš meču polufinala Kupa kralja protiv Atletiko Madrida. Suarez je jedan meč suspenzije zaradio zbog crvenog kartona, a drugi jer nije otišao u svlačionicu već je iz tunela posmatrao nastavak utakmice. Ova kazna Fudbalskog saveza Španije znači da će Suarez propustiti finale Kupa kralja protiv Alavesa, kao i prvi meč u tom takmičenju naredne sezone. Barselona je, međutim, najavila da će se žaliti. Bivši igrač Livepula je kažnjen i novčano sa 1.200 evra.

Foto: AP
Foto: AP

08:43 - Naingolan: Mrzim JuventusFudbaler Rome Rađa Naingolan priznao je da prezire Juventus i obećao navijačima da će "staroj dami" ove sezone uzeti ili Skudeto ili trofej u Kupu Italije. Juventus je petostruki uzastopni šampion Italije, a poslednje dve sezone je osvajao duplu krunu. "Ja sam uvek protiv Juventusa. Mrzim Juve. Kada sam igrao u Kaljariju ostavljao sam mu.. na terenu kako bismo ih pobedili. Osvojili su Skudeto baš protiv nas kada smo bili domaćini u Trstu. Mrzim ih, jer uvek pobeđuju s penala ili iz slobodnog udarca", rekao je Naingolan. On je naveo da je došao u Romu kako bi "osvojio nešto protiv Juventusa". "Ako ne osvojimo Skudeto, osvojićemo Kup, ja vam kažem. Pobedićemo Lacio u polufinalu u oba meča, verujte mi", rekao je Naingolan.08:20 - Zvanično: Ernanes napustio JuventusFudbalski klub Juventus potvrdio je danas da je dosadašnji igrač tog kluba Ernanes prešao u kineski Hebej Čajna Forčun.Juventus će za transfer Ernanesa dobiti osam miliona evra, a ta cifra može da naraste do 10 miliona ukoliko se ispune uslovi iz ugovora.Brazilski fudbaler je u Juventus došao avgusta 2015. godine iz Intera, a tokom svog boravka u Torinu odigrao je samo 35 utakmica. On je u karijeri još nastupao za Lacio i Sao Paulo.U Hebeju, izmedju ostalih, igraju bivši fudbaler Rome i Arsenala Žervinjo i bivši napadač Pari Sen Žermenea Ezekijel Laveci. Trener kineskog kluba je bivši trener Real Madrida i Mančester sitija Manuel Pelegrini.Prošlu sezonu klub je završio na sedmom mestu na tabeli.

OVDE

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track