BLOG UŽIVO, VIDEO Nastavlja se Liga šampiona, Ronaldo hoće da sruši Legiju i novi rekord
Foto: Profimedia

NAJNOVIJE INFORMACIJE IZ SVETA SPORTA

BLOG UŽIVO, VIDEO Nastavlja se Liga šampiona, Ronaldo hoće da sruši Legiju i novi rekord

Fudbal -

Sve o sportskim dešavanjima na jednom mestu, najnovije informacije, rezultati, najave predstojećih događaja.

BEOGRAD - Dobrodošli na Kurir sport! Pratite najnovije vesti iz sveta sporta na jednom mestu.

22:55 - Eibar poveo, Osasuna pobedilaFudbaleri Osasune pobedili su večeras u gostima Eibar sa 3:2, u poslednjoj utakmici osmog kola španske Primere.Osasuna je tako stigla do prve pobede od početka sezone i sada je pretposlednja na tabeli sa samo šest bodova. Eibar je, na drugoj strani, osmi sa 11 bodova.Nije prošlo ni dvadeset sekundi od početka utakmice, a Eibar je već vodio pogotkom Gonsala Eskalantea.Osasuna je potom golovima Serhia Leona u 29. i 32. minutu preokrenula rezultat, ali je Serhio Enrič u poslednjem minutu prvog poluvremena izjednačio na 2:2.Pobedu Osasuni doneo je Roberto Tores u 58. minutu.U narednom kolu Osasuna dočekuje Betis, a Eibar gostuje Espanjolu.

22:11 - Sampaoli: Odlučujuća utakmica i za Dinamo i SeviljuTrener Sevilje Horhe Sampaoli rekao je večeras da je predstojeća utakmica protiv Dinama iz Zagreba u Ligi šampiona izuzetno bitna za obe ekipe i istakao da zbog toga nema favorita u tom meču."Ovo je, nesumnjivo, važna utakmica. Dinamu je to poslednja prilika da ostane u igri za prolazak dalje, dok bi Sevilju bodovi približili željenom mestu. Za nas je ovo odlučujuća utakmica", rekao je Sampaoli.Sevilja sutra gostuje Dinamu u utakmici trećeg kola Grupe H Lige šampiona.Juventus i Sevilja imaju po četiri boda, Lion ima tri, dok je Dinamo bez bodova."Superiornost treba pokazati na terenu. Dinamo je zadržao glavne igrače, i dalje je najbolja ekipa u Hrvatskoj i pripremio se za ovo takmičenje. Mi imamo novu ekipu koja počinje svoj put. Ne usudjujem se da kažem da smo favoriti. Mi, možda individualno, imamo puno važnih igrača ali kolektivno, kao ekipa, nismo favoriti u ovoj utakmici", rekao je trener Sevilje, prenela je Hina."Moja ideja je da igračima prenesem svest o važnosti sutrašnje utakmice. Ovo je prilika da se približimo prolazu u nokaut fazu. I zato moramo da pobedimo u ovoj utakmici svesni koliko je ona bitna i Dinamu", rekao je trener Sevilje.Sampaoli je pohvalio Dinamo zbog ostvarenog proteklih godina."To je institucija i te kako poznata u Evropi, s velikom strašću kada igra kući, s i te kako bitnim igračima punim potencijala. Da nismo svesni protiv koga sutra igramo sigurno bismo se jako napatili. I zato je važan taj respekt koji imamo prema ovoj instituciji i ekipi, jer zbog nečega ona i jeste ovde gde jeste", rekao je Sampaoli.Utakmica Dinamo - Sevilja igra se sutra od 20.45 u Zagrebu.

21:22 - Radonjić: Kontrolisali smo utakmicu svih 40 minutaTrener košarkaša Crvene zvezde Dejan Radonjić rekao je večeras da je njegova ekipa svih 40 minuta kontrolisala igru i rezultat u meču protiv Krke u Novom Mestu."Počeli smo s dobrom odbranom, ali je Krka u tom periodu dobro igrala i pogadjala i iz veoma teških situacija... Bilo je bitno da ostanemo u istom intenzitetu i da zadržimo koncentraciju, a posle se otvorio i napad, iako nismo uspeli da svih 40 minuta imamo bolje šuterske procente što bi nam omogućilo lakšu pobedu", rekao je Radonjić posle utakmice.Košarkaši Crvene zvezde pobedili su večeras u Novom Mestu ekipu Krke sa 67:56 (19:17, 23:15, 11:11, 14:13), u utakmici petog kola Jadranske lige."Generalno, svih 40 minuta smo kontrolisali igru i rezultat i na kraju došli do pobede u meču za koji sam i pre utakmice rekao da će biti težak", rekao je Radonjić.Crveno-beli su, uz Budućnost i Partizan, neporaženi u regionalnom takmičenju, dok je Krka upisala treći poraz."Teška utakmica za nas, u smislu da smo ovde u Novo Mesto stigli nakon poraza u Evroligi. Uspeli smo da ispoštujemo sve dogovore, odigramo dobru odbranu na prvom mestu, i na kraju zasluženo pobedimo. Čestitam mojim saigračima, okrećemo se narednim mečevima", rekao je igrač Zvezde Marko Gudurić.Zvezda u narednom kolu dočekuje Igokeu

20:49 - Olimpik iz Marseja prodat američkom biznismenuFudbalski klub Olimpik iz Marseja zvanično je danas prodat američkom biznismenu Frenku Mekortu, sa kojim je u Parizu potpisan kupoprodajni ugovor, saopšteno je iz pres službe novog vlasnika kluba.Mekortovo preuzimanje kluba i dolazak Žak-Anrija Eroa za novog predsednika označiće početak nove faze i kraj vladavine porodice Luis-Drajfus, koja je vodila klub poslednjih 20 godina.Pregovori sada već bivše vlasnice Margarite Luis-Drajfus i Mekortovih zastupnika odvijali su se u njujorškoj advokatskoj kancelariji Saliven i Kromvel, u blizini Šanzelizea, preneo je list Provans (Le Provence).Istovremeno, novi predsednik kluba, biznismen Žak-Anri Ero, preuzeo je dužnost u trening centru Olimpika.Posle potpisivanja ugovora u Parizu, Ero je otputovao u Marsej, gde se sastao sa zaposlenima u klubu i igračima.Prioritet Mekorta i Eroa biće pojačanje strukture kluba, imenovanje novog sportskog direktora i direktora za finansije i marketing.Na sportskom planu, Mekort bi mogao pokušati da na zimu "ponudi" transfer nekog od prestižnih igrača i odredi novog trenera za sledeću sezonu.

20:24 - Pjanić: Bufon je i dalje najbolji na svetuFudbaler Juventusa Miralem Pjanić rekao je danas da je njegov klupski kolega Djanluidji Bufon i dalje najbolji golman na svetu i pored nekoliko velikih grešaka u poslednje vreme.Italijanski golman je u utakmici kvalifikacija reprezentacije za Svetsko prvenstvo protiv Španije napravio veliku grešku, promašio je fudbal i omogućio Vitolu da pogodi praznu mrežu.Bufon je potom pogrešio i u utakmici Juventusa protiv Udinezea, ali Pjanić smatra da će on već u meču Lige šampiona protiv Liona pokazati da je i dalje najbolji na svetu."On je i dalje najbolji na svetu. Postoje usponi i padovi i to je normalno... On će napraviti razliku i dokazaće da je najbolji na svetu", rekao je Pjanić.Pjanić je tri godine igrao za Lion pre nego što se 2011. preselio u Seriju A, u Romu. On očekuje težak meč i pored toga što je francuska ekipa izgubila tri od poslednje četiri utakmice."Tačno je da je Lion prošao kroz težak period, ali znam igrače i trenera i znam da ti teški momenti ne traju dugo. To znači da nas čeka teška utakmica. Moramo da damo sve od sebe kako bismo se plasirali u nokaut fazu", rekao je Pjanić."Nabil Fekir i Aleksanrd Lakazet mogu da naprave probleme mnogim timovima, ali mi ćemo se potruditi da budemo opasniji od njih", dodao je on.

19:57 - Juventus bez Mandžukića i Kjelinija protiv LionaHrvatski fudbaler Mario Mandžukić propustiće predstojeću utakmicu Lige šampiona protiv Liona zbog povrede butine, saopštio je danas Juventus.Mandžukić se povredio na utakmici protiv Udinezea, kada ga je u 66. minutu zamenio Gonsalo Iguain.Trener Juventusa Masimilijano Alegri za meč protiv Liona neće moći da računa ni na Djordja Kjelinija. On je propustio utakmicu protiv Udinezea, a nije ni otputovao sa ekipom u Francusku. ; Juventus je, posle dva odigrana kola, prvi na tabeli Grupe H Lige šampiona sa četiri osvojena boda, koliko ima i drugoplasirana Sevilja. Lion je treći sa tri boda, dok je zagrebački Dinamo bez bodova.Utakmica izmedju Juventusa i Liona igra se sutra od 20.45.

18:56 - Volfsburg otpustio treneraFudbalski klub Volfsburg otpustio je danas trenera Ditera Hekinga nakon loših rezultata na početku sezone, preneli su nemački mediji.Klub još nije potvrdio ovu informaciju.Heking je treći trener u Bundesligi koji je ove sezone ostao bez posla, nakon Viktora Skripnika iz Verdera i Bruna Labadije iz Hamburga.Volfsburg je sezonu počeo s dosta izmenjenim timom u odnosu na prošlu sezonu, ali sa ambicijama da obezbedi nastup u evropskim takmičenjima. Umesto toga, tim je na 14. mestu na tabeli sa samo šest osvojenih bodova.

18:22 - FIFA: Nema koncerata na stadionima dva meseca pre SP u RusijiSvetska fudbalska federacija (Fifa) uvela je danas novo pravilo kojim se zabranjuje održavanje bilo kakvih manifestacija ;osim fudbalskih utakmica ;na stadionima ;na kojima će biti igrano Svetsko prvenstvo 2018. godine u Rusiji.Kako se navodi u saopštenju, ovo pravilo stupiće na snagu dva meseca pre početka Mundijala, a sve kako bi se obezbedilo da travnata podloga bude što bolja.Fifa je navela i da će mesec dana pre Svetskog prvenstva ograničiti broj utakmica koji mogu da se igraju na 12 stadiona širom Rusije.Rok grupa AC/DC je u Marselju nekoliko nedelja pre početka proteklog Evropskog prvenstva održala koncert na stadionu Velodrom. ;Selektor Francuske Didije Dešam je posle utakmice s Albanijom na tom stadionu rekao da je trava bila katastrofalna zbog koncerta koji je tu održan.Svetsko prvenstvo u Rusiji održaće se od 14. juna do 15. jula 2018. godine.

17:49 - Maskerano u Barseloni do 2019. godineOdbrambeni fudbaler Barselone Havijer Maskerano produžio je danas ugovor s katalonskim klubom do juna 2019. godine.Barselona i Maskerano su dogovor o produžetku saradnje dogovorili još u julu, ali je on tek danas potpisan uz prisustvo predsednika kluba Djozepa Marije Bartomeua i ostalig zvaničnika.Maskerano je još 2010. godine došao u Barselonu iz Liverpula i od tada je za katalonski klub odigrao 290 utakmica i osvojio 17 trofeja. Ovaj 32-godišnji Argentinac je nastupao u svakom finalu od svog dolaska u Barselonu, osim u finalu Svetskog klupskog prvenstva 2012. godine.Barselona je ranije danas saopštila da će Brazilac Nejmar u petak produžiti ugovor s klubom do 2021. godine.

17:00 - Nejmar u petak potpisuje novi ugovorNema više dileme, navijači Barselone mogu da odahnu! Brazilac Nejmar će u petak potpisati novi ugovor sa timom iz Katalonije. Nejmar je dogovorio sve detalje i novu saradnju na pet godina. Nekadašnji fudbaler Santosa će godišnje zarađivati neverovatnih 25 miliona evra. Nejmar će imati manja primanja od Mesija, ali veća od Luisa Suareza. Otkupna klauzula za ovog Brazilca iznosiće 200 miliona evra u prvoj godini, 222 miliona u drugoj i 250 miliona u preostale tri godine ugovora.

16:43 - Ljubičić novi igrač FMP-aSrpski košarkaš Marko Ljubičić novi je igrač FMP-a, saopštio je klub iz Železnika. Ovaj 29-godišnji plejmejker potpisao je ugovor sa ekipom iz Železnika do kraja sezone, dok je sa dosadašnjim prvotimcem Nikolom Vukasovićem okončana saradnja. ; Ljubičić je prethodne sezone nastupao za skopski MZT, a tokom karijere igrao je i za ekipe Budućnosti, Ikarosa, Metalca, Manrese, Čerkasija. Kako se navodi u saopštenju FMP-a, Ljubičić će doneti "dodatni kvalitet i iskustvo na poziciji organizatora igre". FMP će u narednom kolu Jadranske lige igrati protiv Partizana.

15:39 - Lion dočekuje Juventus, Ronaldo juri 100. gol u evropskim takmičenjimaPosle tronedeljne pauze sutra se nastavlja takmičenje u fudbalskoj Ligi šampiona, a najviše pažnje privlače utakmice izmedju Olimpika iz Liona i Juventusa, odnosno Real Madrida i varšavske Legije. Olimpik u poslednje vreme ima dosta problema s formom, u prvenstvu Francuske zauzima tek osmo mesto, a prethodnog vikenda poražen je od Nice, dok je Juventus s druge strane u seriji od šest uzastopnih pobeda. Francuska ekipa je u prvom kolu Grupe H Lige šampiona pobedila Dinamo, ali je u drugom poražena od Sevilje, pa u sutrašnjoj utakmici, koja počinje u 20.45, ima imperativ da izbegne poraz, jer bi u suprotnom bila daleko od plasmana u osminu finala. U drugoj utakmici Grupe H od 20.45 na stadionu Maksimir u Zagrebu Dinamo će dočekati Sevilju. Hrvatska ekipa je posle prve dve utakmice bez bodova, ali i bez postignutog gola, dok se Sevilja nalazi na deobi prvog mesta s četiri boda.Real Madrid će dočekati Legiju od 20.45 u meču Grupe F i sve osim pobede prvaka Evrope u tom duelu bilo bi veliko iznenađenje. Portugalac Kristijano Ronaldo imaće priliku da dodje do svog 100. gola u evropskim takmičenjima. On bi s dva pogotka protiv Legije postao prvi fudbaler kom je to pošlo za rukom. U drugom meču Grupe F Sporting će u Lisabonu u istom terminu dočekati Borusiju Dortmund. Portugalska ekipa je u solidnoj formi, poslednji put poražena je pre mesec dana, a od tada je upisala tri pobede i jedan remi u svim takmičenjima, dok Borusija s druge strane na poslednje tri utakmice ne zna za trijumf, ali zauzima prvo mesto u Grupi F. Lider Grupe E Monako sutra će od 20.45 gostovati moskovskom CSKA koji posle dva kola ima jedan bod i zauzima četvrto mesto, dok će u drugom meču u istom terminu Bajer Leverkuzen dočekati Totenhem. Šampion Englekse Lester je u svojoj debitantskoj sezoni u Ligi šampiona u prva dva kola zabeležio dve pobede, a sutra će pred svojim navijačima od 20.45 dočekati Kopenhagen koji ima četiri boda i zauzima drugo mesto u Grupi G. U drugoj utakmici Grupe G poslednjeplasirani Klub Briž dočekaće Porto koji ima samo jedan bod posle dve utakmice, pa tako u Belgiji mora da ide na pobedu ukoliko želi da ostane u trci za osminu finala.14:40 - Markes: Vratili smo se jačiŠpanac Mark Markes istakao je da ga je neuspeh iz prošle Moto GP sezone vodio ka tituli u aktuelnoj. Vozač Repsol Honde je tri trke pre kraja šampionata osvojio treću titulu u "kraljevskoj" klasi", posle pobede na Velikoj nagradi Japana. "Na početku sezone smo imali mnogo problema, ali smo sve vreme verovali i borili se. Ove godine sam promenio strategiju, bio sam miran. U nekim trenucima sam mogao da napadam više, da budem brži i brži. Prošle godine sam imao velike probleme, pritisak je bio tu. Psihički sam jak, ali uvek postoji određena sumnja. Sada smo se vratili jači i to je najvažnije", rekao je Markes. Španac je ove sezone ostvario pet pobeda, kao i prošle.

14:05 - Liverpul prodaje simbol gradaLiverpulska istorijska zgrada, Rojal Liver Bilding, simbol grada poznatog po Bitlsima i istoimenom fudbalskom klubu, stavljena je na prodaju prvi put u svojoj jednovekovnoj istoriji, saopštila je kompanija za nekretnine danas. Očekuje se da će zdanje - ukrašeno dvema skulpturama mitskih ptica (Liver Birds) koje su i simbol na bedžu ekipe Liverpula, i koje sa vrha zgrade gledaju na lučki grad i reku Mersi, doneti oko 40 miliona funti (49 miliona dolara), naveli su izvori. Izgrađena po uzoru na helenistički hram u Balbeku, u Libanu, stoletna zgrada je stavljena na prodaju prvi put od svoje izgradnje 1911. godine. "Rojal Liver Bilding je poznata širom sveta i očekujemo da će prodaja privući veliko interesovanje investitora u Velikoj Britaniji i iz svih delova sveta", izjavio je Kolin Thomason iz kompanije za nekretnine CBRE, koja je zadužena da potraži kupca. Navodeći da je zdanje "istinski kultni simbol Liverpula", dodaje da prodaja "predstavlja izuzetno retku priliku za sticanje unikatnog dela liverpulske baštine".

13:30 - Skols: Junajted nema identitet, Liverpul favoritLegenda Mančester junajteda Pol Skols smatra da je Liverpul favorit u duelu dva tima koji je na programu u ponedeljak uveče (21h). "Crveni đavoli" imaju tri boda manje od "redsa". "Ako bih se kladio, igrao bih na Liverpul. Murinjo nije dovoljno "nemilosrdan" ove sezone. Mnogo je konfuzije u vezi sa tim ko bi trebalo da igra. Kada se setim Murinja u Čelsiju, imao je 13 ili 14 igrača koji su stalno bili na terenu. Nikad ih nije odmarao, čak ni u Liga kupu ili nekom drugom takmičenju. U Junajtedu se još uvek prilagođava, biće mu potrebno vremena da poveže stvari i vidi na koga može da računa. Mislim da još uvek ne postoji identitet ekipe", rekao je Skols.

13:00 - Rusi ostali bez takmičenjima u ski skokovimaSvetski kup u skijaškim skokovima održaće se ove godine u Lilehameru, umesto u Nižnji Tagilu, kome je oduzeta organizacija. Svetska skijaška federacija (FIS) saopštila je da će se takmičenje u Norveškoj održati 10. i 11. decembra. Ruski grad Nižnji Tagil izbrisan je iz kalendara Svetskog kupa zbog toga što nije postavljena obavezna mreža za zaštitu od vetra, a i zbog toga što nagrade sportistima nisu plaćene na vreme. Ipak, Rusima je oduzeta samo organizacija muških takmičenja, dok će se ženska održati po rasporedu u decembru.

12:26 - Junajted prodaje najviše dresova, iza su Real i BarselonaEngleski fudbalski klub Mančester Junajted sa 1,75 miliona prodatih dresova najuspešniji je na svetu po tom kriterijumu u poslednjih pet godina, pokazala su istraživanja. Na drugom mestu je madridski Real sa samo 100.000 dresova manje, na trećem je Barselona sa 1,28 miliona, a među pet najboljih su još minhenski Bajern (1,2 miliona) i Čelsi (899.000). Mesto u Top10 našli su se Liverpul (852.000), Arsenal (835.000), Pari Sen Žermen (526.000), Juventus (452.000) i Borusija iz Dortmunda (393.000). Na vrhu liste, među 20 najboljih, su još turski velikani Galatasaraj 1(11. pozicija - 386.000) i Fenerbahče (12. - 365.000), Mančester Siti (13. - 342.000), Marselj (14. - 335.000), kao i veliki gradski rivali Milan (16. - 200.000) i Inter (17. - 199.000).

11:58 - Treneru Fiorentine preti otkazTrener fudbalera Fiorentine Paulo Sousa navodno je uslovljen da pobedi naredne tri utakmice. Sousa će morati da pobedi Slovan Liberec u Ligi Evropa, a potom i Kaljari i Krotone u Seriji A, ako želi da sačuva mesto trenera tog kluba. Fiorentina je u nedelju igrala bez golova kod kuće sa Atalantom, uz veoma lošu partiju, pa posle osam kola zauzima tek 14. mesto, uz utakmicu manje. Nezadovoljstvo su izrazili navijači, ali i čelnici kluba iz Firence. Navodno je bivši trener Lacija Stefano Pjoli prvi kandidat da zameni portugalskog stručnjaka na klupi Fiorentine.

11:43 - Nastavlja se LŠ: Juventus gostuje u Lionu, Legija čeka RealPosle tri nedelje pauze sutra se nastavlja takmičenje u Ligi šampiona, a prvog dana trećeg kola izdvaja se duel u Lionu gde gostuje šampion Italije Juventus. Torinski tim u Francusku dolazi u sjajnoj formi posle šest vezanih pobeda u svim takmičenjima, dok Lionu ne ide najbolje u šampionatu, tek je osmi, a dodatno je uzdrman porazom od lidera Nice (2:0). U prethodna dva međusobna meča Juventus je oba puta slavio, a novim trijumfom bi praktično izbacio Lion iz trke za osminu finala Lige šampiona. Drugi meč H grupe igra se u Zagrebu, gde Dinamo dočekuje Sevilju sa nadom u prvi bod(ove) ove sezone u elitnom takmičenju. E grupa donosi trenutno najveću neizvesnost, lider Monako ide u hladnu Moskvu na noge CSKA, srpskog reprezentativca Zorana Tošića, dok će u Leverkuzenu Hjon-Min Son biti u centru pažnje jer predvodi napad Totenhema protiv bivšeg kluba Bajera. Legija je na "strljani" u Madridu braniocu trofeja Realu, koji će juriti gol razliku jer je konkurent Borusija iz Dortmunda do vrha napunila mrežu Poljaka u Varšavi. Madriđani žele osmu uzastopnu pobedu na svom terenu u Ligi šampiona, čime bi postavili rekord, i sve osim toga bilo bi veliko iznenađenje. Dortmund imaće težak posao na gostovanju lisabonskom Sportingu, čiji su članovi Lazar Marković i Radosav Petrović, što će možda biti i najlepša utakmica večeri. Maksimalni Lester ima priliku da trijumfom protiv Kopenhagena dođe na korak od druge faze, dok Porto ima imperativ pobede u Brižu.

11:05 - Anđelković: Moje asistencije značajne jer su prelomile mečFudbaler Crvene zvezde Dušan Anđelković, sa dve asistencije jedan od tvoraca trijumfa nad Čukaričkim (3:1), izjavio je da je ekipa u finišu meča pokazala karakter za šta je nagrađena sa dva gola. Crveno-beli su slavili protiv Čukaričkog tek u poslednjih pet minuta, kada je iskusni levi bek namestio golove Predragu Sikimiću, a potom i rezervisti Ugu Vijeiri. "Najdraže mi je zbog pobede zaista, iako svakom igraču prijaju asistencije i dobre igre. Ispostavilo se da su asistencije došle u prelomnom trenutku utakmice tako da su posebno značajne. Osećao sam se odlično na terenu, cela ekipa je igrala jako dobro i iz takve igre pojedincu nije teško da iskoči", rekao je Anđelković posle utakmice. Anđelković, koji je na meču sa Čukaričkim menjao povređenog Mihaila Ristihća, ističe da nema problem što ove sezone ne igra u kontinuitetu. "Ovo je tek peta utakmica u ovoj sezoni u kojoj sam starter. Međutim, imam dovoljno godina i iskustva da mi to ne smeta", poručio je nekadašnji internacionalac u Rusiji.10:45 - Novi Pazar razmatrao povlačenje sa stadiona u SurduliciPredsednik Novog Pazara Kemal Mehmedović rekao je da je zbog sudijskih nepravdi i odnosa rukovodstva Radnika razmišljao o povlačenju ekipe sa stadiona u Surdulici i zatražio reakciju čelnika Fudbalskog saveza Srbije (FSS). "Zatečeni smo suđenjem i prijemom, ne znam da li se to dešava jer je u pitanju Novi Pazar. Posle isključenja Envera Alivodića bio sam u dilemi da li nastaviti takmičenje, ali me je od odustajanja odvratila želja za borbom i jedinstvo igrača i stručnog štaba. Zahtevamo da se sudija (Bojan Nikolić) i njegovi pomoćnici diskvalifikuju. Čak je većina navijača Radnika bojkotovala njihovo suđenje", rekao je Mehmedović. Novi Pazar je poražen od Radnika u Surdulica sa 3:1 u 12. kolu Super lige Srbije, iako su u 22. minutu gosti poveli golom Alivodića. Taj fudbaler isključen je u narednih pet minuta zbog dve javne opomene, a Pazarci su kažnjeni sa još sedam žutih kartona. "Verujemo čelnicima FSS, a posebno je za pohvalu odnos koji prema nama ima predsednik Slaviša Kokeza. Nadam se da još ima časnih i poštenih ljudu i da će rešiti problem delegiranja sudija. Stvari koje su delioci pravde radili u Surdulici, a koje su ugrozile naš klub, ne smeju da se ponove. Sve loše što se dešava u našem fudbalu pripisuje se nama, za dobre stvari zaslužni su drugi i to je vid diskriminacije", naveo je Mehmedović.10:15 - Kirjosu suspenzija zbog ispada u ŠangajuAustralijski teniser Nik Kirjos kažnjen je sa osam nedelja suspenzije od ATP-a zbog nezalaganja i sramotnog ponašanja na meču sa Mišom Zverevim na Mastersu u Šangaju. On je pomogao da izgubi meč od Zvereva 6:3, 6:1 tako što je puštao poene, samo stajao na terenu i gađao lopticu u mrežu, a uz sve to se i svađao sa sudijom i publikom.Kirjos, koji se izvinio zbog ispada putem društvenih mreža, mogao bi da se vrati na teren posle tri nedelje ukoliko poseti psihologa na preporuku ATP-a, ali se odmah oglasio i poručio da se tenisu vraća tek u 2017. godini. Kirjos je prošle godine dobio uslovnu suspenziju na 28 dana zbog uvreda upućenih Stanu Vavrinki na Rodžers kupu u Torontu, ali je ona istekla posle šest meseci.09:45 - Interovi navijači napali IkardijaGrupa od 40 navijača Inter pokušala je da napadne automobil Maura Ikardija ispred njegove kuće, nezadovoljna igrom i ponašem kapitena "neroazura". Kako prenosi Medijaset, "ultrasi" su sinoć ispred Ikardijevog doma postavili transparent "Mi smo ovde, kada tvoji prijatelji iz Argentine stignu hoćeš li nas upozoriti ili ćeš biti kukavica?", aludirajući na pisanje igrača u svojoj autobiografiji da je prošle godine "smirio" navijače pretnjom kriminalcima iz njegove domovine. Stvari su se smirile kada su se pojavili naoružani telohranitelji Ikardija, pošto su se navijači povukli. Pristalice milanskog tima izrazile su nezadovoljstvo Ikardijem i zatražile da mu se oduzme traka, što je posebno bilo izraženo kada je juče promašio penal u porazu od Kaljarija (2:1) na Đuzepe Meaci. Inter bi danas trebalo da raspravi oko oduzimanja trake kontroverznom Argentincu, što je i najavio potpredsednik Havijer Zaneti.

09:15 - Veliki pad Jelene i AneNajbolje rangirana srpska teniserka Jelena Janković pala je za 10. mesta na ovonedeljnoj WTA listi i sada je 47. na svetu, dok je Ana Ivanović zadržala 61. poziciju. Janković proteklog vikenda nije uspela da odrani titulu u Hong Kongu, pa dolaskom u polufinale izgubila 170 poena, dok je Ivanović ostala na 967 bodova, 243 manje od sunarodnice. Jedan korak napred napravila je Ivana Jorović na 138. mesto, Aleksandra Krunić je pala za šest na 147, Nina Stojanović je 179, a Jovana Jakšić 183. Na vrhu nije bilo promena, i dalje vodi Angelika Kerber, a prate je Serena Vilijams, Agnješka Radvanska, Simona Halep i Karolina Pliškova.

08:50 - Serena Vilijams ne igra do kraja sezoneNajbolja američka teniserka Serena Vilijams saopštila je da neće igrati na Završnom turniru sezone. Amerikanka se povukla iz učešća sa turnira u Singapuru zbog povrede ramena koju vuče od Olimpijskih igara. "Doktori su insistirali da ostanem kod kuće i izlečim povredu ramena, kako bih imala priliku da igram sledeće sezone. Ova godina je bila teška za mene. Povreda ramena nije mi dozvolila da se odmorim", istakla je Vilijams.

08.30 - FA pokrenula istragu protiv Murinja OVDE

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track