BLOG UŽIVO, VIDEO: Organizatori OI zatvorili bazen da očiste zelenu vodu
Foto: Reuters

NAJNOVIJE INFORMACIJE IZ SVETA SPORTA

BLOG UŽIVO, VIDEO: Organizatori OI zatvorili bazen da očiste zelenu vodu

Fudbal -

Sve o sportskim dešavanjima na jednom mestu, najnovije informacije, rezultati, najave predstojećih događaja.

BEOGRAD - Dobrodošli na Kurir sport! Pratite najnovije vesti iz sveta sporta na jednom mestu.

01:07 - Serena Vilijams igra u SinsinatijuAmerička teniserka Serena Vilijams učestvovaće na turniru u Sinsinatiju, pošto je dobila specijalnu pozivnicu organizatora, saopšteno je danas.Vilijams je odličila da igra u Sinsinatiju i brani titulu osvojenu prošle godine, pošto je eliminisana već u trećem kolu Olimpijskih igara u Rio de Žaneiru.Najbolja teniserka sveta je prethodne tri godine stizala do finala Sinsinatija i osvojila dve titule.

00:13 - Kerber i Puig finalistkinje Igara u RijuNemačka teniserka Andjelik Kerber i Monika Puig iz Portorika igraće u finalu Olimpijskih igara u Rio de Žaneiru.Kerber je u večeras u polufinalu pobedila Amerikanku Medison Kiz u dva seta - 6:3 i 7:5.Nemica će u borbi za zlato u Riju igrati protiv Puig, koja je u polufinalu bila bolja od Čehinje Petre Kvitove sa 6:4, 1:6 i 6:3.Portorikanki je finale u Riju prvo veliko finale u karijeri. Najveći uspeh do sada joj je bilo četvrtfinale na Vimbldonu.Kerber i Puig su se do sada sastajale samo dva puta i u oba meča je slavila Nemica.

23:27 - Sun Jang bez finala na 1.500 metaraKineski plivač Sun Jang neće imati priliku da brani olimpijsku titulu na 1.500 metara, pošto večeras nije uspeo da se plasira u finale na Olimpijskim igrama u Rio de Žaneiru.Sun Jang je u trku u kvalifikacijama završio za 15 minuta, jednu sekundu i 97 stotinki, što je bilo dovoljno za tek 16. vreme.I Osama Melouli iz Tunisa, šampion iz Pekinga 2008. godine, ostao je bez plasmana u finele, pošto je kvalifikacije završio na 21. mestu.Najbolji u kvalifikacijama na 1.500 metara bio je svetski šampion, Italijan Gregorio Paltrinijeri - 14 minuta i 44,51 sekunda.

22:40 - Organizatori OI zatvorili bazen da očiste zelenu voduOrganizatori Olimpijskih igara u Rio de Žaneiru zatvorili su pre podne bazen za skokove u vodu da bi ga očistili od zelene vode, a onda su ga otvorili oko tri sata pre početka utakmičenja.Voda je u utorak pozelenela, na pola takmičenja sinhronih skokova. Organizatori su insistirali na tvrdnji da je voda bezbedna za skokove, čak i pošto je susedni bazen, za vaterpolo i sinhrono plivanje, takodje počeo da zeleni.Skakači koji su došli na jutarnji trening nisu mogli da vežbaju, a posle toga su rekli da nisu dobili nikakvo obaveštenje o tome.Glavni portparol Igara u Riju Mario Andrada rekao je da je bazen bezbedan za takmičenje, a da je bio zatvoren da bi se očistio, jer su pojedini sportisti izrazili zabrinutost zbog boje vode."Ponavljamo ono što smo govorili sve vreme: voda ne nosi nikakve rizike po zdravlje sportista. Neki sportisti su se žalili da ih oči svrbe prvog dana ove situacije sa vodom. To je posledica toga što je naša prva reakcija bila da koristimo hlor, koji je uobičajen u bazenima. Ponovo smo testirali vodu i bila je unutar parametara", rekao je Andrada.Organizatori su naveli da je Svetska federacija plivačkih sportova (FINA) odobrila čišćenje bazena, kao i da je on morao da bude zatvorena, jer voda treba da bude mirna.Kada je bazen otvoren, voda je, medjutim, imala sličnu zelenu boju, a jedan od portparola Sajmon Lengford priznao je da je promena boje uhvatila organizatore nespremne."Hemija nije precizna nauka. Neke stvari, kao što vidite, trajale su duže nego što je očekivano. A i kiša koja je padala ne pomaže ni malo", rekao je Lengford.22:10 - Rafael Nadal u polufinalu OIŠpanski teniser Rafael Nadal plasirao se u polufinale Olimpijskih igara u Rio de Žaneiru. Nadal je posle preokreta pobedio domaćeg tenisera Tomaza Belučija 2:1, po setovima 2:6, 6:4, 6:2. Španac će u polufinalu igrati sa pobednikom duela Huan Martin del Potro - Robert Bautista Agut. Plasman u polufinale obezbedio je i Britanac Endi Marej, koji je pobedio Amerikanca Stiva Džonsona, 6:0, 4:6, 7:6. On će u polufinalu igrati sa pobednikom duela Gael Monfis - Kei Nišikori.21:40 - Monika Puig u finalu OIPortorikanka Monika Puig plasirala se u finale Olimpijskih igara u Rio de Žaneiru. Portorikanka, 34. teniserka sveta savladala je Petru Kvitovu iz Češke posle borbe od 114 minuta u tri seta – 2:1 (6:4, 1:6, 6:3). Ona će se za zlatnu medalju boriti sa boljom iz duela između Amerikanke Medison Kiz i Anđelik Kerber iz Nemače.

21:00 - Marej u polufinalu OIDrugi teniser sveta Britanac Endi Marej plasirao se u polufinale Olimpijskih igara u Rio de Žaneiru. Marej je u četvrtfinalu pobedio Amerikanca Stiva Džonsona 2:1, po setovima 6:0, 4:6, 7:6 (7-2). Britanac će u polufinalu igrati sa pobednikom meča Kei Nišikori – Gael Monfis.19:50 - Organizatori OI: Indijski ministar "agresivan i drzak"Indijski ministar sporta, nedoličnim ponašanjem, došao je na korak do izbacivanja sa Olimpijskih igara u Riju. Vidžaj Goel je "upadao" na takmičenja i pokušavao da na borilišta uvede osobe koje nisu akreditovane, tvrde organizatori. Organizatori Olimpijskih igara u Riju oštro su u petak upozorili indijski tim da će ministru sporta te države Vidžaju Goelu oduzeti akreditaciju ukoliko nastavi da se ponaša "drsko i agresivno". "Dobili smo niz izveštaja da vaš ministar sporta pokušava da u zone za koje je potrebna akreditacija uvede osobe kojima ulaz nije dozvoljen", javila je indijska agencija Pres trast citirajući pismo zvaničnice organizatora Sare Peterson."Kada mu je osoblje objasnilo da to nije dozvoljeno, njegova pratnja se ponašala agresivno i grubo i u nekoliko navrata odgurala naše osoblje", navodi se u pismu. "Ukoliko se ovakvo ponašanje ponovi... poništićemo mu akreditaciju".19:10 - Prva pobeda košarkašica na Olimpijskim igrama u RijuŽenska košarkaška reprezentacija Srbije zabeležila je prvu pobedu na Olimpijskim igrama u Rio de Žaneiru, pošto je danas savladala Kinu sa 80:72 (24:14, 16:20, 26:9, 14:29). Srbiju sada čeka utakmica sa Senegalom i nju mora da dobije ako želi da se plasira u sledeću fazu. Najefikasnija u pobedničkom timu bila je Ana Dabović sa 23 poena, dok je Sonja Petrović završila meč sa 20 poena i osam skokova. Opširnije OVDE

18:50 - Kadeti obezbedili plasman među osam najboljih na EP u HrvatskojSrpska kadetska rukometna reprezentacija izborila je plasman u četvrtfinale EP u Hrvatskoj. Srbija je pobedila Portugaliju 33:32 u drugom kolu grupe D. Naša selekcija je ovim trijumfom izborila plasman među osam najboljih reprezentacija Starog kontinenta kolo pre kraja takmičenja po grupama! Srbija će u nedelju u poslednjem kolu igrati protiv Nemačke. "Govorio sam da nam se Portugalci neće predati kao Nemcima. Očekivao sam baš ovakvu, tešku utakmicu i dobro smo je odradili. Ovo je prvo veliko takmičenje ove generacije i moramo da naučimo da osiguramo vođstvo kada ga imamo. Sada imamo dan pauze da se pripremimo i odmorimo za duel sa Nemačkom i verujem da ćemo u toj utakmici prikazati naše pravo lice", rekao je selektor Srbije Nenad Maksić18:28 - Više od 30 odsto volontera u Riju ne dolazi redovno na posaoViše od 30 odsto volontera se ne pojavljuje redovno na poslu na Olimpijskim igrama u Rio de Žaneiru, saopštili su organizatori. Organizacioni odbor Igara objavio je da u Brazilu ima oko 50 hiljada volontera, ali da samo njih 70 odsto redovno dolazi na posao. "Taj broj nam dozvoljava da funkcionišemo na zadovoljavajućem nivou, a to što se dobar deo njih ne pojavljuje na poslu je i bilo uključeno u naš plan", navodi se u saopštenju. Portparol Međunarodnog olimpijskog komiteta (MOK) Mark Adams nazvao je volontere "okosnicom igara", ali mnogi od njih nisu posvećeni radu, iako nisu plaćeni.18:00 - Boltovi roditelji uvereni da će njihov sin odbraniti titule u RijuRoditelji najbržeg čoveka na planeti Juseina Bolta rekli su da su uvereni da će njihov sin pobediti u trkama na 100 i 200 metara na Olimpijskim igrama.Dženifer i Velesli Bolt su posetili Juseina u Olimpijskom selu i pitali ga da li je zdrav i spreman za atletsko takmičenje u Rio de Žaneiru. Bolt je propustio nacionalni šampionat Jamajke prošlog meseca zbog problema sa zadnjom ložom, ali je insistirao da trči u Riju.Dženifer Bolt je kazala da joj je sin rekao da je spreman."Mama, da nisam spreman ne bih bio ovde jer ne volim da gubim. Spreman sam", prepričala je Dženifer Bolt razgovor sa Juseinom. Opširnije OVDE

17:36 - Britanci blistali u veslanjuDve veslačke posade Velike Britanije osvojile su danas zlatne medalje na Olimpijskim igrama u Rio de Žaneiru, u disciplinama četverac i dvojac bez kormilara. Četverac Velike Britanije je finalnu trku završio za pet minuta, 58 sekundi i 61 stotinku. Srebrnu medalju osvojila je posada Australije (6:00,44 minuta), dok su se bronzanim odličjem okitila posada Italije (6:03,85). Britanski dvojac bez kormilara Helen Glover i Heder Stening osvojile su zlatnu medalju na Igrama u Riju. One su u finalu ostvarile rezultat od 7:18,29 minuta. Drugo mesto i srebrnu medalju osvojile su Novozelandjanke Ženevijev Berent i Rebeka Skoun (7:19,53), dok su se na trećem stepeniku pobedničkog postolja našle Dankinje Hedvig Rasmunsen i Ane Andersen (7:20,71). Francuski laki dubl skul u sastavu Pjer Uan i Žeremi Azu do zlatne medalje na Igrama u Riju došao je u vremenu od 6:30,70 minuta. Srebrnu medalju osvojili su Irci Geri i Pol O'Donovan, dok su Norvežani Kristofer Brun i Are Strandli osvojili bronzano odličje. U konkurenciji žena u istoj disciplini trijumfovale su Holandjanke Ilse Paulis i Meki Hed, dok su Kanadjanke Lindsi Dženerič i Patrisija Obe zauzele drugo mesto, a Kineskinje Venij Huang i Feihong Pan bile su treće.

17:20 - Ajana oborila svetski rekord na 10 kmAtletičarka iz Etiopije Almaz Ajana osvojila je danas zlatnu medalju na Olimpijskim igrama u trci na 10 hiljada metara. Ajana je stazu prešla za 29 minuta i 17,45 sekundi, čime je postavila novi svetski rekord u toj disciplini. To je prva medalja u atletici na Olimpijskim igrama u Rio de Žaneiru. Srebrnu medalju osvojila je Vivijan Čeruijot iz Kenije, a bronzanu Tiruneš Dibaba iz Etiopije. Dibaba je bila prvi favorit, a u Riju je želela da osvoji i treću uzastopnu zlatnu medalju na 10.000 metara. Njoj nije pomoglo ni to što je u Riju ostvarila svoj najbolji rezultat u karijeri.

17:01 - Junghaenel osvojio zlato na OINemački strelac Henri Junghaenel osvojio je zlatnu medalju ležeći na 50 metara na Olimpijskim igrama u Rio de Žaneiru. Junghaenel je imao 209,5 krugova, čime je oborio olimpijski rekord. Srebrnu medalju osvojio je Jonghjun Kim iz Južne Koreje, koji je imao 1,3 kruga manje od pobednika. Treći je bio Kiril Grigorjan iz Rusije. Rus Sergej Kamenski, koji je u kvalifikacijama bio prvi sa novim olimpijskim rekordom, podbacio je u finalu i na kraju je završio na četvrtom mestu. Srpski strelci nisu prošli kvalifikacije. Stevan Pletikosić je završio na 21. mestu, dok je Milenko Sebić bio 34.

16:45 - Pogba zbog kartona ne igra na otvaranju sezone u PLFudbaler Mančester junajteda Pol Pogba neće moći da nastupa na prvoj utakmici Premijer lige za svoj novi klub zbog dva žuta kartona koje je zaradio u finalu Kupa Italije prošle sezone, saopštio je Fudbalski savez Engleske (FA). "On je prošle sezone u finalu Kupa Italije dobio dva žuta kartona, što automatski znači jednu utakmicu suspenzije. Ta kazna je samo prenesena u Englesku", navodi se u saopštenju FA. Mančester junajted sezonu u Premijer ligi počinje u nedelju utakmicom protiv Bornmuta na svom terenu. Pogba je ranije ove nedelje prešao iz Juventusa u Mančester za 105 miliona evra, te tako postao najskuplju fudbaler na svetu.

16:20 - Bulatović: Zvezda je favorit, ali moraće dobro da se potrudi u NišuFudbaler Radničkog iz Niša Radoš Bulatović rekao je da je Crvena zvezda favorit u predstojećoj prvenstvenoj utakmici, ali da će beogradski tim morati dobro da se potrudi da bi pobedio. "Podrazumeva se da bi oni, shodno svome kvalitetu i ambicijama, trebalo da pobede u ovoj utakmici. Ali, sa nama im nikada nije bilo lako. Prošle sezone smo ih namučili u sva tri meča, iako smo samo bod uzeli. Oni znaju da će morati dobro da se potrude da bi nas pobedili, a ta činjenica nameće imperativ i to bi trebalo iskoristiti", rekaop je Bulatović. Fudbaleri Radničkog u nedelju od 19 časova u Nišu igraju protiv Crvene zvezde, utakmicu petog kola Super lige Srbije. Radnički je peti na tabeli sa sedam bodova, a Zvezda je prva sa 10. Bulatović je ocenio da je Zvezdina odbrana slabiji deo tima.

15:50 - Lokti: Felps će plivati i na OI 2020.Američki plivač Rajan Lokti rekao je da će njegov sunarodnik Majkl Felps učestvovati i na Olimpijskim igrama u Tokiju za četiri godine. "Garantujem da će Felps učesvovati na Olimpijskim igrama u Tokiju", rekao je Lokti u Rio de Žaneiru. Felps se penzionisao, ali se vratio za Igre u Riju. On je potom najavio da će mu to takmičenje biti poslednje. Majkl Felps je najtrofejniji olimpijac u istoriji, a do sada je osvojio 22 zlatne medalje, od kojih četiri u Riju. U Riju će imati priliku da osvoji još dve.

15:34 - Murinjo poslao Januzaja na pozajmicu u SanderlendFudbaler Mančester Junajteda Adnan Januzaj do kraja sezone igraće na pozajmici u Sanderlendu, saopštile su "crne mačke". Januzaj će drugu godinu zaredom igrati na pozajmici, nakon što je prošlu sezonu proveo u Borusiji iz Dortmunda. Belgijanca je "precrtao" novi menadžer Junajteda Žoze Murinjo, čak mu je zabranio da deli istu svlačionicu kao ostali članovi prvog tima, pa je odlazak bio neminovan. On je ponikao u Anderlehtu, sa 18 godina preselio se na Old Traford gde nije dobijao mnogo prilika da se iskaže. Ukupno je odigrao 50 utakmica i postigao pet golova, od kojih je jedan upravo protiv Sandelenda 2013. godine. Januzaj će u novom klubu debitovati već za vikenda u meču sa Mančester Sitijem.

15:10 - Tipsarević preko Petrovića u polufinale turnira u ĐindauSrpski teniser Janko Tipsarević savladao je sunarodnika Danila Petrovića sa 6:4, 6:3 i plasirao se u polufinale čelindžera u kineskom Đindau. Tipsarević je protiv 352. tenisera sveta, što je za 61. mesto slabiji ranking, slavio posle jednog sata i 23 minuta igre u njihovom prvom međusobnom duelu. Tipsarević, koji polako skuplja bodove posle duge pauze zbog povrede, u borbi za finale sastaje se sa Pereom Ribom iz Španijem. Nagradni fond čelindžera u Kini iznosi 125.000 dolara.14:45 - Bratić: Želimo da pokažemo koliko vredimoPomoćni trener Vojvodine Vidak Bratić rekao je da su fudbaleri te ekipe u napornom ritmu utakmica, ali da u predstojećem prvenstvenom duelu protiv Javora žele da pokažu koliko vrede. "Dolazi nam Javor, težak protivnik sastavljen od iskusnih i mladih igrača, ekipa koja igra bolje na strani nego kod kuće. To je vrlo disciplinovan tim, koji iz kontre i polukontre može da ugrozi svakog protivnika. Njihovu igru smo analizirali i pripremili se. To će nam biti četvrta utakmica u poslednjih 10 dana. U fizičkom smislu, to je izuzetno jak tempo, ali mislim da je ekipa svesna svega i da smo spremni da i protiv Javora pokažemo koliko vredimo", rekao je Bratić. Fudbaleri Vojvodine u nedelju od 20 časova igraju u Novom Sadu protiv Javora, utakmicu petog kola Super lige Srbije. Vojvodina je u sredu u četvrtom kolu odigrala bez golova protiv Napretka i uz utakmicu manje zauzima četvrto mesto na tabeli sa sedam bodova. 14:29 - Dmitrović: Niko se u Surdulici nije naigrao fudbalaTrener fudbalera Borca iz Čačka Ljubiša Dmitrović rekao je da će njegova ekipa u predstojećoj utakmici sa Radnikom igrati "na rezultat" i da očekuje težak duel, pošto se niko u Surdulici "nije naigrao fudbala". "Prvi cilj koji postavljam pred igrače je da ponove pristup kakav su imali u sredu u utakmici protiv Radničkog. Kada se izađe na teren i da sve od sebe, onda dođe i rezultat. Mi smo takav tim da samo ako pružimo maksimum možemo očekivati povoljan rezultat. Očekuje nas teško gostovanje. Niko se u Surdulici nije naigrao fudbala, ali moramo da igramo na rezultat i da damo sve od sebe", rekao je Dmitrović. Fudbaleri Borca u nedelju od 20 časova u Surdulici igraju protiv Radnika, utakmicu petog kola Super lige Srbije. Borac još nema pobedu u prvenstvu, a prvi bod osvojio je u sredu u utakmici protiv Radničkog iz Niša (0:0).

14:11 - Odbojkaši Novog Pazara počinju pripreme za novu sezonuOdbojkaši Novog Pazara počeće u ponedeljak pripreme za novu sezonu, a trener tog superligaša Saša Stefanović najavio je više kontrolnih utakmica. "Bazični deo odradićemo u Novom Pazaru, u dvorani Pendik i teretani imamo sve neophodne uslove. Tokom septembra odigraćemo veći broj kontrolnih utakmica, možda i neki turir, da bi od ove izmenjene ekipe napravili skladnu celinu", rekao je Stefanović. Novopazarce je nedavno pojačao doskorašnji srednji bloker Partizana i potencijalni reprezentativac Srbije Dušan Lopar (25 godina, 204 centimetra), a očekuje se da će na poziciji primača zaigrati bivši član Spartaka iz Ljiga Marko Radosavljević (21, 195). Klub je ranije dogovorio saradnju sa tehničarom Lukom Šormazom (Budvanska rivijera) i povratnikom iz Turske na mestu korektora Irfanom Hamzagićem (Torul Genčlik). S druge strane, u švajcarsku Lozanu otišli su Radiša Stevanović, Milorad Kapur i Strahinja Brzaković, a ekipu su napustili još Nemanja Stevanović (Banatul Karansebeš, Rumunija), Uroš Bulatović (Mladi radnik), Duško Novoselac i Branislav Radović. "Nadam se da ćemo uspeti da se još malo pojačamo da bi nadomestili odlaske, ali najbitnije je da stvorimo tim. Biće tu i puno mladih igrača, koji će pokušati da se nametnu", naveo je Stefanović, koji je pre dva meseca na klupi Pazaraca nasledio Milana Gršića. Odbojkaška Superliga Srbije počeće 14. oktobra, a Novi Pazar će se od 7. decembra takmičiti i u evropskom Kupu CEV.

14:00 - Amerikanci do sada sa najviše medalja u RijuPosle šestog takmičarskog dana na Olimpijskim igrama u Rio de Žaneiru, sportisti Sjedinjenih Američkih Država osvojili su 38 medalja, od čega 16 zlatnih, 12 srebrnih i 10 bronzanih, a prate ih kineski takmičari sa 11 zlatnih, osam srebrnih i 11 bronzanih odličja. Olimpijske šampione dobilo je 35 država, a medalje su do sada osvajali sportisti iz 56 država.

13:57 - Holandski gimnastičar želi da se vrati na OIHolandski gimnastičar Juri van Gelder zatražio je od Olimpijskog komiteta te zemlje da ga vrati na Olimpijske igre u Rio de Žaneiru. Van Gelder je pred holandskim sudom od Olimpijskog komiteta tražio avionsku kartu za biznis klasu do Rio de Žaneira, nekoliko dana pošto je poslat kući zbog "teških povreda" timskih pravila. Svetski gimnastički šampion na krugovima iz 2005. godine je početkom nedelje izbačen iz tima pošto se saznalo da je pio alkohol tokom noćnog provoda u Riju i da se tek u nedelju rano ujutro vratio u olimpijsko selo. U sudskim dokumentima navodi se izjava tridesettrogodišnjeg gimnastičara da mu je uskraćen pravni savet i mogućnost žalbe. Van Gelder je 2010. godine bio izbačen iz tima zbog konzumiranja kokaina.

13:14 - Međunarodni fudbalski turnir u Bačkoj Topoli i Bajši 17. avgustaMeđunarodni fudbalski turnir "TSC KUP", u organizaciji Topolskog sportskog kluba (TSC) i kompanije SAT-TRAKT, za igrače rođene 2003. godine, biće održan 17. avgusta u Bačkoj Topoli i Bajši. Kako je saopšteno, turnir za trinaestogodišnje igrače počinje u 9.30, održaće se uporedo na dva fudbalska tenira, a osim domaćeg TSC učestvovaće i Partizan, Vojvodina, Rad, Ferencvaroš i Puškaš Akademija. Organizatori turnira su fudbalski klub TSC i generalni sponzor kluba, kompanija SAT-TRAKT, jedan od vodećih distributera kablovske televizije, kao i jedan od vodećih internet provajdera u Srbiji. "Ovo je treći međunarodni turnir kluba TSC koji organizujemo. To je prilika da mladi fudbaleri iz Bačke Topole odmere snage sa najboljim vršnjacima iz zemlje i iz Mađarske i da samim tim, napreduju", rekao je predsednik kluba i vlasnik SAT-TRAKT Janoš Žemberi. Kako je navedeno, sve ekipe dobiće pehare i majice, a biće proglašeni najbolji igrač, najbolji golman i najbolji strelac turnira. Turniru će prisustvovati i menadžeri klubova, skauti za mlade fudbalere i drugi sportski radnici koji se brinu o mladim fudbalskim naraštajima.

12:30 - Lešnjak: Otvorenom igrom do povoljnog rezultata protiv PartizanaTrener fudbalera Čukaričkog Milan Lešnjak rekao je da očekuje tešku i neizvesnu utakmicu protiv Partizana, u petom kolu Super lige Srbije i da će njegova ekipa pokušati otvorenom igrom da dođe do povoljnog rezultata. "Očekuje nas jako teška utakmica protiv kvalitetnog protivnika koji ima mnogo dobrih igrača koji svojim individualnim kvalitetom lako mogu da reše utakmicu. Rezultati Partizana u ovoj sezoni, kao i naši, nisu ni blizu renomea i kvaliteta kluba, pa očekujem zanimljiv meč. Mi ćemo pokušati otvorenom igrom da dođemo do povoljnog rezultata. Siguran sam da će i oni igrati na isti način pa će biti šansi na obe strane", rekao je Lešnjak novinarima na stadionu Čukaričkog. Fudbaleri Čukaričkog u nedelju od 17 časova igraju na gostujućem terenu protiv Partizana, utakmicu petog kola Super lige Srbije. Obe ekipe su prve ovosezonske pobede u prvenstvu ostvarile u sredu, Čukarički je pobedio Bačku sa 1:0, a Partizan je bio bolji od Javora sa 2:0. Govoreći o dolasku Marka Nikolića u Partizan, Lešnjak je ocenio da je promena trenera crno-belima donela "mnogo toga pozitivnog i promenu na psihološkom planu". "Pojedini igrači koji do sada nisu igrali su postali okosnica tima i pokušavaju da se nametnu novom treneru", dodao je on. Čukarički je ovog prvenstva postigao dva gola, a prvu pobedu ostvario je u sredu protiv Bačke. Upitan šta bi trebalo popraviti u igri Čukaričkog i koji njegov igrač bi mogao da "eksplodira" protiv Partizana, Lešnjak je rekao da bi njegova ekipa mogla da bude efikasnija. "Očekujem da eksplodira onaj igrač koji će postići golove i upravo to bismo mogli da poboljšamo u našoj igri. Mi smo u igri u polju prilično dobri, jedino nam realizacija nedostaje. Nemanja Radonjić dugo nije igrao i teško je od njega očekivati da može na početku da igra u kontinuitetu. On je kvalitetan i talentovan. Šansu je dobio na početku prvenstva i iskoristio je, a da li će moći u nastavku prvenstva, videćemo", rekao je on. Lešnjak je naveo da je četiri, pet igrača "rovito" i da se do početka utakmice neće znati da li će biti u timu protiv Partizana.Lešnjak nije želeo da govori o slabim tačkama u ekipi Partizana. "Ne bih sada o tome, posle utakmice ću moći da kažem da li smo iskoristili njihove slabe tačke. Odbrana svake ekipe koja igra visoko kao Partizan je slaba tačka. Pitanje je da li oni mogu svih 90 minuta da izdrže taj pritisak", rekao je Lešnjak. Fudbaler Čukaričkog Saša Jovanović rekao je da se njegova ekipa neće braniti u Humskoj. "Nemamo šta da izgubimo, očekujem otvorenu utakmicu. Mi se nećemo braniti, daćemo sve od sebe da iskoristimo njihove mane i ostvarimo povoljan rezultat", rekao je Jovanović.

12:19 - Tadić u Sautemptonu do 2020.Srpski fudbaler Dušan Tadić produžio je ugovor sa Sautemptonom do 2020. godine, saopštio je engleski premijerligaš. "Veoma sam srećan i zadovoljan što sam potpisao novi ugovor. Dve godine sam u klubu i sa svima imam sjajan odnos, a čelnici su mi ukazali veliko poverenje. Imao sam druge opcije, ali sam prepoznao da je najbolje da ostanem u Sautemptonu", rekao je Tadić za klupski sajt. Tadić je pre dve godine došao u Sautempton iz Tventea i do sada upisao 13 golova i 21 asistenciju u Premijer ligi. On je ponikao u novosadskoj Vojvodini, igrao je još za Groningen, dok je za reprezentaciju Srbije upisao 38 mečeva i osam golova.

12:08 - Takmičenje Auto slalom u RakoviciU sklopu manifestacije "Rakovičko leto 2016", ASK "Rakovica Rally Team" će uz pokroviteljstvo Opštine Rakovica i saradnju sa N-Gage Racing‐om organizovati "1. N-Gage Rakovica auto-slalom". Ovo, drugo po redu takmičenje u sklopu državnog prvenstva, održaće se 14. avgusta 2016. godine sa početkom u 09:00 časova u Beogradu, na parkingu fabrike "IMR", ispred zgrade opštine Rakovica. Na stazi dužine 820m, koja je deo čuvene "Industrije motora Rakovica" osnovane daleke 1927. godine, takmičari će se boriti za nove bodove u Šampionatu Srbije. Takmičari će skupljati bodove iz dve najbolje vožnje od ukupno tri, koliko će biti voženo, a da bi se adekvatno pripremili organizovan je i jedan trening. Verifikacija i tehnički pregled su zakazani za 14. avgust sa početkom od 09:00 časova, a prvi trening je već u 12:15 časova. Zbog očekivanih visokih temperatura, organizovan je prostor gde se posetioci i takmičari mogu rashladiti i družiti sve do ceremonije zvaničnog otvaranja takmičenja koja je zakazana za 14:00 časova. Prva vožnja će početi u 14:30, a druga i treća u 16:00 to jest 17:30 časova. Svečano zatvaranje takmičenja i proglašenje pobednika je zakazano za 20:00 časova. Početak prijava kreče od 17. jula i traje do ponoći 12. avgusta. Požurite da se prijavite pošto je broj takmičara ograničen! Auto slalom je relativno nova automobilska takmičarska disciplina koja doživljava veliku ekspanziju u Evropi. Svetska automobilska federacija (FIA) auto slalom prepoznaje kao disciplinu jednake važnosti kao i reli, kružne i brdske trke. Sportski auto i karting savez Srbije (SAKSS) već treću godinu organizuje nacionalni šampionat u auto slalomu. Najveća prednost ove discipline u poređenju sa drugim je to što slalom pruža priliku svakome da, bez obzira na znanje i vozilo, učestvuje u šampionatu i trka se sa drugima. Pruža uzbuđenje trkanja uz najviši nivo bezbednosti. Na auto slalomu može da učestvuje svako ko ima vozačku dozvolu i bilo kakav auto. U okviru posebnog pravilnika za ovo takmičenje možete da pronađete sve dodatne informacije ili nas kontaktirajte. Dođite, uključite se, aktivirajte se! Učestvujete na "1. N-Gage Rakovica Auto-slalomu" kao takmičar uz puno adrenalina ili kao funkcioner na takmičenju. Trkanju je mesto na stazi, a ne u saobraćaju! Dođi da se trkamo!!!

11:50 - Sasuolo želi Balotelija na pozajmicuItalijanski Sasuolo, rival Crvene zvezde u baražu za Ligu Evrope, poslao je ponudu Liverpulu sa zahtevom za pozajmicu Marija Balotelija, prenose mediji. Sasuolo klubu sa Enfilda nudi dva miliona evra za godišnju platu kontroverznog napadača, kojeg hoće i Kjevo. "Istina je i da Sasuolo želi Balotelija. Ipak, svetlosnu godinu smo daleko od dogovora, teško da će Liverpul pristati da plaća veći deo njegovog ugovora. Međutim, sve je moguće do kraja prelaznog roka", rekao je Enco Rajola, koji sarađuje kao agent u menadžerskoj agenciji svog poznatijeg rođaka Mina Rajole. Sasuolo pored Balotelija na meti ima Alesandra Matrija i Antonija Kasana, posle odlaska Nikole Sansonea u Viljareal. Karijera svojevremeno velikog talenta je godinama u padu, a Baloteli iza sebe ima slabu sezonu u Milanu na pozajmici. Menadžer Jirgen Klop nema ga u planovima i odlazak je izvestan.

10:55 - Zvezda igra u Nišu, Partizan čeka ČukaričkiFudbaleri Crvene zvezde gostuju u Nišu Radničkom sa željom da nastave pobedničku seriju, dok Partizan na svom terenu igra sa Čukaričkim u derbiju 5. kola Superlige Srbije. Ekipa Miodraga Božovića pred sobom ima najteži zadatak ove sezone u domaćem takmičenju, posebno što Radnički na Čairu igra odlično, a i glavom će delimično biti u Italiji i utakmici protiv Sasola u plej-ofu za Ligu Evrope. Crveno-beli su vezali tri trijumfa i izdvojili se na vrhu, pa bi sa nova tri boda napravili pravu uvertiru za možda i najvažniji meč sezone. Na stadionu u Humskoj gostuje Čukarički, gde je u poslednja dva duela odneo isto toliko pobeda. Partizan i Čukarički slabo su startovali u Superligi, tek u prošlom kolu došli su do prvih trijumfa, ali duel dva crno-bela tima garantuje zanimljivu, kvalitetnu i neizvesnu utakmicu. Od ostalih mečeva izdvaja se onaj na Voždovcu gde gostuje drugoplasirani Metalac, Vojvodina u Novom Sadu dočekuje Javor, dok su dueli Novog Pazara i Rada oduvek privlačili pažnju, ne samo dešavanjima na terenu.

Parovi petog kola Super lige Srbije: Subota: Bačka - Spartak (19.00) Nedelja: Partizan - Čukarički (17.00) Radnički (N) - Crvena zvezda (19.00) Mladost - Napredak (20.00) Novi Pazar - Rad (20.00) Radnik - Borac (20.00) Vojvodina - Javor (20.00) Voždovac - Metalac (20.00)

10:12 - Fidži slavi prvu olimpijsku medaljuStanovnici ostrvske države Fidži proslavljaju prvu olimpijsku medalju u istoriji, pošto je ragbi sedam reprezentacija osvojila zlato pobedom nad Velikom Britanijom u finalu Olimpijskih igara u Rio de Žaneiru. Fidži je noćas osvojio prvu olimpijsku medalju u istoriji, pošto je ragbi sedam reprezentacija u finalu pobedila Veliku Britaniju sa 43:7. U glavnom gradu Fidžija Suvi finale se gledalo na velikom ekranu na prepunom Nacionalnom stadionu. Na početku su navijači bili napeti, jer je plasmanom u finale tim došao na korak od istorijskog uspeha, ali posle dominantne igre ubrzo su se opustili i uživali u meču, jer su videli da će pobeda biti lako ostvarena. Premijer Frenk Bajnimarama rekao je da je "ragbi uvek podizao duh i spajao narod Fidžija". "Sada, koja god je politička partija na vlasti, nema razlike. Svi će zajedno slaviti", dodao je on. Premijer je 22. avgust proglasio za praznik na Fidžiju, a dan ranije ragbi reprezentativci će se vratiti kući.

09:41 - Lajović u polufinalu turnira u Los KabosuSrpski teniser Dušan Lajović plasirao se u polufinale turnira u meksičkom Los Kabosu pošto je pobedio 48. tenisera sveta Španca Nikolasa Almagra u dva seta, 7:5, 7:6. Lajović, 72. igrač sveta, je u četvrtom gemu prvog seta napravio brejk, a posle gema osvojenog na svog servis poveo je sa 4:1. Almagro je posle toga vezao četiri gema i izjednačio na 5:5, ali mu je srpski teniser u 12. gemu ponovo oduzeo servis i poveo je u meču. U drugom setu teniseri su bili sigurni u gemovima na svoje servise, pa je meč rešen posle taj-brejka, koji je Lajović dobio sa 7:5. Lajović će u polufinalu igrati protiv trećeg nosioca Ive Karlovića iz Hrvatske. Karlović je u četvrtfinalu pobedio Španca Marsela Granoljersa Pujola sa 2:6, 7:6, 6:1. Lajović je do sada četiri puta igrao sa 24. teniserom sveta Karlovićem i pretrpeo je sva četiri poraza. Poslednji put igrali su ove godine na turniru u Istanbulu kada je Karlović pobedio sa 7:6, 7:6. U drugom polufinalu turnira u Los Kabosu igraće španski teniseri prvi nosilac Felisijano Lopes i Pablo Karenjo Busta.

08:39 - Long Ma osvojio zlatnu medalju u stonom tenisuKineski stonoteniser Long Ma osvojio je zlatnu medalju u pojedinačnoj konkurenciji na Olimpijskim igrama u Rio de Žaneiru. Ma je u finalu pobedio osvajača zlatne medalje iz Londona pre četiri godine, sunarodnika Djike Žanga ubedljivo sa 4:0 u setovima. Bronzanu medalju osvojio je Japanac Jun Mizutani, koji je sa 4:1 bio bolji od Vladimira Samsonova iz Belorusije. Ma i Žang će uz Sin Sua činiti tim Kine koji će u ekipnoj konkurenciji pokušati da odbrani zlatnu medalju. Kina je dominirala i u ženskoj pojedinačnoj konkurenciji, pošto je Ning Ding osvojila zlatnu, a Sjaosja Li srebrnu medalju.

08:05 - Felps nastavio dominaciju, osvojio 22. olimpijsko zlatoAmerički plivač Majkl Felps nastavio je dominaciju na Olimpijskim igrama u Rio de Žaneiru, pošto je osvojio zlatnu medalju i u disciplini 200 metara mešovito. Felpsu je to četvrta zlatna medalja u Riju, a 22. na Olimpijskim igrama. On je trku na 200 metara mešovito završio za minut i 54,66 sekundi, ispred Kosuke Haginoa iz Japana i Kineza Šun Vanga. Podbacio je svetski rekorder u toj disciplini, Rajan Lokti iz SAD, koji je bio tek peti. Ispred njega je bio Japanac Hiromasa Fudžimori, a iza Filip Hajnc iz Nemačke, Tijago Pereira iz Brazila i poslednjeplasirani Den Valas iz Velike Britanije. Plivačka dominacija Amerikanaca potvrđena je i na 200 metara leđno, pošto je neki plivač iz SAD trijumfovao i na šestim olimpijskim igrama uzastopno u toj disciplini. Zlatnu medalju u Riju na 200 metara leđno osvojio je Rajan Marfi, koji je bio najbrži rezultatom minut i 53,62 sekunde. Drugi je bio Mičel Larkin iz Australije, a treći Ris Jevgenij Rilov. Najveće iznenađenje viđeno je u trci na 100 metara slobodno za žene, gde su podbacile favoritkinje, sestre Bronte i Kejt Kembel iz Australije.Zlatnu medalju podelile su Kanađanka Peni Oleksijak i Amerikanka Simone Manuel, koje su trku završile za 52,70 sekundi, čime su oborile olimpijski rekord. Bronzanu medalju osvojila je Šveđanka Sara Sjestrem. Bronte Kembel bila je četvrta, peta Ranomi Kromoviđojo iz Holandije, a Kejt Kembel tek šesta, iako je vodila do pred sam kraj trke. Japanka Rie Kaneto osvojila je zlatnu medalju na 200 metara prsno, pošto je iza sebe ostavila Ruskinju Juliju Jefimovu, koja je osvojila srebrnu, kao i Ši Đinglin iz Kine koja je osvojila bronzanu.

08:00 - VESTI KOJE SU OBELEŽILE PRETHODNI DAN MOŽETE PROČITATI OVDE

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track