BLOG UŽIVO, VIDEO: Serena Vilijams u osmini finala Rolan Garosa
Foto: Fonet

NAJNOVIJE INFORMACIJE IZ SVETA SPORTA

BLOG UŽIVO, VIDEO: Serena Vilijams u osmini finala Rolan Garosa

Fudbal -

Sve o sportskim dešavanjima na jednom mestu, najnovije informacije, rezultati, najave predstojećih događaja.

BEOGRAD - Dobrodošli na Kurir sport! Pratite najnovije vesti iz sveta sporta na jednom mestu.22:30 - Osmoro ruskih sportista dopingovano u Londonu?Olimpijski komitet Rusije (OKR) saopštio je da je osmoro sportista pozitivno na ponovnim testiranjima doping testova s Olimpijskih igara 2012. godine u Londonu. U kratkom saopštenju OKR nisu navedena imena sportista i u kojim disciplinama su se tkmičili ali se navodi da je reč o tri različita sporta. OKR je saopštio da će s više informacija izaći u javnost pošto se obave testiranja "B" uzoraka s Olimpijskih igara u Londonu, koji bi mogli da potvrde ili negiraju doping. Ruska državana televizija je pre četiri dana objavila da je 14 ruskih sportista pozitivno na doping posle ponovljenih testiranja uzoraka sa Olimpijskih igara u Pekingu 2008. godine i da se među njima nalazi 10 osvajača medalja sa tog takmičenja.22:00 - Moris priveden sa marihuanom u prtljaguKrilni centar Vašington Vizardsa Markif Moris priveden je na aerodromu u Filadelfiji jer mu je u prtljagu nađena marihuana. On je tako nastavio niz gafova koji ga prate kroz karijeru, a poslednji je bio fizički nasrtaj na trenera Finiks Sansa posle koga je oteran sa Floride. Pošto je trejdovan u Vašington uspeo je da se ustali u timu, a sada ipak neće snositi veće posledice jer je količina opijata koju je imao minimalna. Prema zakonu u Filadelfiji će dobiti samo novčanu kaznu. Prema saznanjima američkih medija ni Vašington Vizardsi ga neće kazniti, iako su imali razgovor pošto je Moris završio formalnosti sa policijom .21:00 - Lasana Dijara dužan bivšem klubu 10 miliona evraDefanzivni vezista Olimpika iz Marseja Lasana Dijara je izgubio spor sa Lokomotivom iz Moskve i moraće da plati Rusima deset miliona evra. On je 2014. godine otpušten iz kluba jer nije želeo da trenira posle sukoba sa trenerom Leonidom Kučukom. Francuski vezista je posle odlaska iz kluba morao da sačeka kraj ugovora sa Lokomotivom i tek posle godinu dana je našao novi klub, ali je ne sudu izgubio i moraće da plati enormno obeštećenje. "Želim da se zahvalim svima koji su me podržavali, ovo ne bih poželeo nijednom fudbaleru. Sada je ovo poglavlje zatvoreno i posvećen sam Francuskoj i Evropskom prvenstvu", izjavio je Dijara.

20:15 - Dešan ostao bez Matjea, Sakou ukinuta suspenzijaSelektor Francuske Didije Dešan ostao je bez još jednog defanzivca pred Evropsko prvenstvo pošto je Žeremi Matje povredio list. Umesto njega u tim je pozvan štoper Liona Samuel Umiti. U ekipu će se vratiti i Mamadu Sako. Fudbaler Liverpula je pao na doping testu i dobio suspenziju na mesec dana, ali je nekadašnji kapiten PSŽ-a isticao da je samo koristio sredstvo za mršavljenje. Njegov tim advokata je dokazao da supstanca koju je koristio nije bila na spisku zabranjenih, navodi L’Ekip, tako da će mu biti dozvoljeno da se vrati na teren.

19:30 - Subotić napušta BorusijuSrpski fudbaler Neven Subotić nagovestio je da bi mogao da napusti Borusiju Dortmund pred sledeću sezonu. Subotić je izgubio mesto u startnoj postavi kada je Tuhel zamenio Klopa na klupi i odigrao je samo 11 mečeva u svim takmičenjima u sezoni za nama. "Fudbaler sam već 10 godina i prošla sezona je prva da nisam mnogo igrao. Potrebno mi je vreme da prihvatim novu situaciju. Imali smo fenomenalnu sezonu i razumem da ne mogu svi da budu zadovoljni. Ali, ja nisam postao fudbaler da bi me plaćali na klupi. Želim da igram. Ja sam borac. Cenim ovaj klub, ekipu i navijače. Ali, sešću sa ljudima iz kluba i razmotriti opcije", rekao je Subotić.

18:33 - Serena Vilijams u osmini finala Rolan GarosaNajbolja teniserka sveta Amerikanka Serena Vilijams plasirala se danas u osminu finala Otvorenog prvenstva Francuske, Rolan Garosa, pošto je u trećem kolu pobedila Kristinu Mladenović iz Francuske sa 6:4 i 7:6. Amerikanka je u njihovom prvom međusobnom duelu do trijumfa došla posle dva sata i 12 minuta igre. Vilijamsova će se u osmini finala Rolan Garosa sastati sa Ukrajinkom Elinom Svitolinom, koja je ranije danas pobedila Anu Ivanović sa 6:4 i 6:4. Serena brani titulu u Parizu.

17:29 - Nikola Ivanović: Očekujemo bolju igru protiv ZvezdeKošarkaš Mega Leksa Nikola Ivanović rekao je da očekuje znatno bolju igru njegove ekipe u drugoj utakmici polufinalne serije plej-ofa Superlige Srbije protiv Crvene zvezde. "Prvi meč nismo odigrali na nivou kakav je trebao da bude i kakav se od nas očekuje. Siguran sam da naša ekipa može da pokaže protiv Zvezde znatno više. Imamo malo vremena da se spremimo, ali verujem da ćemo sutra odigrati daleko bolji meč. Na našem terenu moramo da odigramo daleko ponosnije i konkretnije u oba pravca i verujem da će to biti znatno bolje u nedelju nego što je bilo u petak", rekao je Ivanović. Crvena zvezda povela je s 1:0 protiv Mege u polufinalnoj seriji plej-ofa, pošto je sinoć u Beogradu trijumfovala sa 77:66. "Prvu utakmicu protiv Zvezde moramo što pre da zaboravimo, jer je sledeća već sutra. Pokušaćemo da vratimo seriju u Beograd. Moramo da imamo daleko više vere da možemo da pobedimo Zvezdu nego što je to bilo u prvom meču", rekao je trener Dejan Milojević.

17:00 - Infantino: Plata od dva miliona evra je za mene uvredljivaPredsednik Svetske fudbalske federacije (Fifa) Đani Infantino rekao je članovima vladajućeg odbora te organizacije da je ponuđena plata od dva miliona švajcarskih franaka za njega uvredljiva. On je članovima Izvršnog odbora Fife to rekao ranije ovog meseca na sednici. Infantino je pre tri meseca izabran za predsednika svetske kuće fudbala. Prema finansijskom izveštaju iz 2015. godine, Fifa je tadašnjem predsedniku Sepu Blateru isplatila osnovnu platu od tri miliona dolara, a generalnom sekretaru Žeromu Valkeu 1,53 miliona dolara. Obojica su prošle godine dobili i druge isplate od Fife u vrednosti od nekoliko stotina hiljada dolara. Pre nego što je Infantino izabran, Fifin panel, koji je predvodio Domeniko Skala, odredio je visinu predsedničke plate i odlučio da bi generalni sekretar trebalo da bude najplaćeniji službenik.

16:30 - Rikardo najbrži u kvalifkacijamaVozač Red Bula, Australijanac Danijel Rikardo, startovaće sa prve pozicije u trci za Veliki nagradu Monaka, pošto je danas u kvalifikacijama ostvario najbrže vreme i osvojio prvu pol poziciju u karijeri. Rikardo je najbrži krug vozio minut, 13 sekundi i 622 hiljaditinke. Australijanac je iza sebe ostavio obojicu vozača Mercedesa. Drugo mesto u kvalfikacijama zauzeo je lider u šampionatu Formule 1, Nemac Niko Rozberg, koji je zaostajao 169 hiljaditih delova sekunde, dok je treći bio Britanac Luis Hamilton sa 320 hiljaditinke zaostatka. Vozači Mercedesa su u današnjim kvalifikacijama imali problema s pritiskom goriva. Trka za Veliku nagradu Monaka voziće se sutra od 14.00.

15:56 - Jevrosimović reizabran za predsednika ASSPredsednik Atletskog saveza Srbije Veselin Jevrosimović reizabran je na tu funciju posle današnje vanredne Izborne Skupštine. Jevrosimović, koji je već šest godina na čelu Saveza, dobio je jednoglasnu podršku 92 delegata da još još najmanje četiri godine vodi ASS. "Samo timskim radom možemo da dođemo do rezultata jer sloga atletiku spasava. Tokom mog mandata osvojeno je 383 medalje na inostranim takmičenjima, rekonstruisano je i izgrađeno sedam stadiona, i ono najbitnije atletska dvorana. Zahvaljujem se Vladi Srbije, Ministarstvu omladine i sporta , kao i Ministarstvu odbrane koju su nam pružili svu moguć podršku tokom ovih godina", rekao je Jevrosimović. Za članove novog sastava Upavnog Odbora izabrani su Jevrosimović kao predsednik, potpredsednik biće Snežana Pajkić, dok su članovi Stevan Zorić, Jovan Šurbatović, Ivan Pavlović, Ratomir Maksimović, Dragan Pešikan, Miroslav Nikolić, Srećko Miodragović, Miroslav Kuburić, Radomir Radovanović, Vladan Jovićević i Dragan Babić. Takođe, Slobodan Branković reizabran je za generalnog sekretara ASS.

15:32 - Rikardo osvojio prvu pol poziciju u karijeriVozač Red Bula, Australijanac Danijel Rikardo, startovaće sa prve pozicije u trci za Veliki nagradu Monaka, pošto je danas u kvalifikacijama ostvario najbrže vreme i osvojio prvu pol poziciju u karijeri.Rikardo je najbrži krug vozio minut, 13 sekundi i 622 hiljaditinke.Australijanac je iza sebe ostavio obojicu vozača Mercedesa. Drugo mesto u kvalfikacijama zauzeo je lider u šampionatu Formule 1, Nemac Niko Rozberg, koji je zaostajao 169 hiljaditih delova sekunde, dok je treći bio Britanac Luis Hamilton sa 320 hiljaditinke zaostatka.Vozači Mercedesa su u današnjim kvalifikacijama imali problema s pritiskom goriva.Vozač Ferarija Sebastijan Fetel startovaće sa četvrte pozicije, a iza njega biće Niko Hilkenberg iz Fors Indije.U prvih deset su još Kimi Raikonen iz Ferarija, Karlos Sains junior iz Toro Rosa, Serhio Peres iz Fors Indije, Danil Kvjat iz Toro Rosa i Fernando Alonso iz Meklarena.Trka za Veliku nagradu Monaka voziće se sutra od 14.00.

14:01 - Vladimir Grbić o Balkanskom festivalu odbojke

13:23 - Prvi poraz Ivanovićeve od Svitoline za kraj RGNajbolja srpka teniserka Ana Ivanović eliminisana je danas sa Rolan Garosa, pošto je u trećem kolu poražena od Ukrajinke Eline Svitoline sa 6:4, 6:4. Svitolina se revanširala Ivanovićevoj za prošlogodišnji poraz u Parizu u četvrtfinalu i ostvarila prvi trijumf protiv Srpkinje posle osmog međusobnog duela. Ivanovićevu nije služio servis na današnjem meču, čak osam brejkova je napravila Svitolina, i prošla u narednu rundu. Svitolina, inače 20. teniserka sveta, u borbi za četvrtfinale igraće sa boljom iz duela Serena Vilijams (SAD) - Kristina Mladenović (Francuska). Rolan Garos igra se za ukupan nagradni fond od 32 miliona dolara.

12:58 - Sestre Moldovan osvojile su novu medalju

12:09 - Grad Niš domaćin 20. internacionalnog polumaratonaGrad Niš biće sutra domaćin jubilarnog, 20. interancionalnog poumaratona. Početak trke je u 18 časova sa Trga kralja Milana, a dolazak prvih polumaratonaca na cilj koji će se takodje nalaziti na centralnom gradskom trgu očekuje se sat i pet minuta kasnije. Dok se polumaratonci budu nadmetali za medalje, na Trgu kralja Milana biće organizovan "Bebi maraton" za dečake i devojčice mladje od sedam godina, kao i trke osnovaca i srednjoškolaca. Organizator 20. interncaionalnog polumaratona je Atletski klub "Niški maraton", a pokrovitelj grad Niš.

11:37 - Totenhem na Vembliju domaćin u Ligi šampionaFudbaleri Totenhema igraće na Vembliju kao domaćini u utakmicama Lige šampiona naredne sezone, objavio je danas londonski klub. Ekipa Maurisija Poketina samo za utakmice u Evropi premestiće se na Vembli, dok će domaća takmičenja igrati na svom Vajt Hart Lejnu. "Prezadovoljni smo što ćemo igrati na Vembliju i već imamo 50.000 zahteva za godišnje karte. Imaćemo više navijača u Ligi šampiona na svom stadionu, hvala navijačima", rekao je predsednik Totenhema Danijel Levi za klupski sajt. Plan uprave "pevaca" je da od sezone 2017/2018 sve utakmice na svom terenu igraju na legendarnom Vembliju, jer na sadašnjem mestu Vajt Hart Lejna grade nov i moderan stadion vredan 400 miliona funti. Totenhem je u tek završenoj Premijer ligi završio na trećem mestu i obezbedio direktan plasman u grupnu fazu Lige šampiona.

10:54 - Španovićevoj drugo mesto u JudžinuNajbolja srpska atletičarka Ivana Španović zauzela je drugo mesto na takmičenju Dijamantske lige u američkom Judžinu. Španovićeva je najbolji rezultat ostvarila u trećoj seriji skokom od 6,88 metara, dok je trijumf odnela Amerikanka Britni Ris (6,92). Srpska skakačića u Oregonu osvojila je šest bodova i u generalnom plasmanu drži prvo mesto sa 16 bodova, ispred Ris koja ima 10.

10:42 - Dečji festival odbojke

10:10 - Klivlend izbacio Toronto i plasirao se u finale NBA ligeKošarkaši Klivlenda prvi su učesnici velikog finala ovogodišnje NBA lige, pošto su eliminisali Toronto rezultatom 4:2 u plej-of seriji.

Klivlend je pobedio Toronto na gostovanju 113:87 i obezbedio treće finale u istoriji kluba, nakon što je bio najbolji na Istoku. Kavse je do trijumfa vodio Lebron Džejms sa 33 poena, 11 skokova i šest asistencija, veliku pomoć imao je Kajriju Irvingu koji je dao 30 poena, uz devet uspešnih dodavanja i šest skokova. Odlični su bili i Kevin Lav sa 20 i Džej-Ar Smit sa 15 poena. Kod Toronta, Kajl Lauri je postigao 35 poena, Demar Derozan je dodao 20, ali niko od ostalih saigrača nije imao dvocifren učinak. Klivlend u finalu 2. juna čeka boljeg iz duela između Oklahome i aktuelnog šampiona Golden Stejta, a Tanderi vode u pobedama sa 3:2.

09:33 - Meta Islamske države Evropsko fudbalsko prvenstvoPotencijalna meta Islamske države je Evropsko fudbalsko prvenstvo 2016. u Francuskoj, iako za sada nema konkretnih dokaza o planiranom napadu, izjavio je u petak šef nemačke nacionalne obaveštajne agencije (BfV) Hans Georg Masen. "Mi znamo da IS ima na meti Evropsko prvenstvo", rekao je Masen za list "Rajniše post". On je dodao da postoji povećan broj indicija da IS, Al Kaida i Nusra Front žele da izvrše napade na zapadne ciljeve, prenosi Rojters. Na Evropskom fudbalskom prvenstvu u Francuskoj očekuje se oko 2,5 miliona gledalaca na 51 utakmici, gde učestvuju 24 reprezentacije. Biće, takođe, formirane i posebne zone za navijače, koji će moći da gledaju utakmice na džinovskim ekranima u većim gradovima, navodi Rojters.

09:00 - FIBA: Definitivno bez suspenzija reprezentacijaFIBA Evropa objavila je u petak da nijedan nacionalni savez neće biti suspendovan posle pretnji zbog mogućeg igranja u Evrokupu, umesto Lige šampiona. FIBA je zadovoljna kako su košarkaški savezi regovali posle najave pojedinih klubova da igraju u Evrokupu, među kojima se našao i Košarkaški savez Srbije. FIBA je u martu zapretila da će izbaciti sve reprezentacije sa predstojećih Olimpijskih igara u Rio de Žaneiru i Evropskog prvensva naredne godine, ukoliko savezi ne suspenduju klubove koji se odluče za učešće u Evrokupu. Srbiji je jedno vreme bilo ugroženo i domaćinstvo kvalifikacionog turnira za Rio, ali je kasnije rešeno to pitanje.

08:00 - VESTI KOJE SU OBELEŽILE PRETHODNI DAN MOŽETE PROČITATI OVDE

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track